Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

DSC VHF NAVICOM 550

DSC VHF NAVICOM 550

VHF Γαλλικής προέλευσης από την εταιρεία NAVICOM .To VHF είναι class D και τηρεί όλες τις προδιαγραφές GMDSS .Eίναι 100% αδιάβροχο και με πραγματική ισχή εξόδου 25-30 WATT .
Αυτόματη παρακολούθηση καναλιών – εξωτερικό ηχείο Φυλλάδιο
DSC VHF NAVICOM 650
Το VHF 650 έχει ότι και το 550 αλλά προσφέρει 2 ακόμα πλεονεκτήματα , έχει ενσωματομένο δέκτη AIS και διαθέτει Hands free VHF δηλαδή ασύρματο χειριστήριο
Το οποίο ακούει και μιλάει όπως η βάση του VHF Eπίσης έχει λειτουργία intercom . Mε τον δέκτη AIS το VHF αν συνδεθεί plotter μπορεί με μια μόνο κεραία του VHF, να εντοπίζονται πλοία με τα χαρακτηριστικά τους σε εμβέλια έως και 100 ΝΜ.Φυλλάδιο
Διαβάστε περισσότερα: http://www.elmare.gr/agores/communicatiogmdss/nanicom/

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT MIKE CB RADIO

CRT MIKE CB RADIO
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΠΡΑΚΤΙΚΟ CB ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ CRT, ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ.
ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
MOBILE RADIO ΤΗΣ CRT, ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΓΚΑΜΑ ΑΣΥΡΜΑΤΩΝ.
40 Ch - 4Watts AM/FM
Aluminum body for better cooling
Remote microphone with LCD display (wide viewing angle)
3 colors : blue, purple, orange
DW : dual watch
Automatic search (scan)
Channel CH9 / 19
Manual or automatic squelch (ASQ)
Filters NB/ANL
RF Gain
LCD backlight control
4 memory channels
Squech level display, volume and voltage
Signal strengh display
Automatic or manual power on
Function TOT
key lock
Channel or Freqency mode
WARRANTY 2 YEARS
Options :Control cable remote PTTMicro / HP micro heasdset type K

Στο δάσος ξανά Οικολογικό παραμύθι

Στο δάσος ξανά
Οικολογικό παραμύθι 

Συγγραφέας: Ελένη Κριτσιβέλα
Εικονογράφος: Ελίζα Βαβούρη
Ημερομηνία έκδοσης: 7 Νοεμβρίου 2016
Σχήμα: 24Χ32
Σελίδες: 40
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-108-2
Ετικέτες ΟικολογίαΠεριβάλλον
Τι χρώµα έχει η ελευθερία; Για τον Πούντο, το κουρδιστό αρκουδάκι, και τη Μαριγούλα, µια αρκούδα χορεύτρια, η ελευθερία έχει χρώµα πράσινο. Το χρώµα του δάσους.
Πάντα η Μαριγούλα ονειρευόταν και την ελευθερία της και το δάσος.
Ο Πούντο, το κουρδιστό αρκουδάκι, τη βγάζει από το όνειρο και γυρίζουν για πάντα ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΞΑΝΑ.

ΣΤΡΙΓΓΛΑ ΓΥΝΑΙΚΑ | θέατρο UNDERGROUND | Γλύκα Στόιου | από 2 Φεβρουαρίου

Η Εταιρία Θεάτρου Lamba  παρουσιάζει την παράσταση:
ΣΤΡΙΓΓΛΑ ΓΥΝΑΙΚΑ της Γλύκας Στόιου
Μονόλογος – Μαύρη Κωμωδία
Θέατρο Underground, Κοραή 4, Αθήνα
Για 4 παραστάσεις, κάθε Πέμπτη του Φεβρουαρίου
2, 9, 16 και 23 Φεβρουαρίου στις 21:30
Πρεμιέρα: 2 Φεβρουαρίου
Η «Στρίγγλα γυναίκα» της Γλύκας Στόιου είναι ένας γυναικείος μονόλογος εμπνευσμένος από το Ημέρωμα της Στρίγγλας του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, το Λεωφορείον ο Πόθος του Τένεσι Ουίλιαμς, την Τυχερή Μικέλα της Νίνας Κουλετάκη, από προσωπικές και άλλες γυναικείες ιστορίες. Μια γυναίκα αφηγείται την ιστορία του θανάτου της από τον Κάτω Κόσμο υποδυόμενη διάφορους ρόλους – κυρίως των γυναικών της οικογένειάς της, που στοίχειωσαν τη ζωή της και διαμόρφωσαν το χαρακτήρα της. Η Κατερίνα προσπαθεί να εξηγήσει τους λόγους που μια ζωή φερόταν σαν Στρίγγλα σε αναζήτηση ενός Πετρούκιου, ενός πρίγκιπα… που θα τη λύτρωνε από την οικογένειά της και από μια κοινωνία που ακόμα προσπαθεί να βρει το ρόλο της γυναίκας σήμερα.
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δημόπουλος
Παίζει η Γλύκα Στόιου
Φωτογραφίες: Patrick Knappich
Το Μάρτιο η «Στρίγγλα Γυναίκα» ανηφορίζει Θεσσαλονίκη, στο θέατρο Black Box.
Τον Ιούνιο θα παρουσιαστεί από Αμερικανούς καλλιτέχνες στο 25ο Συνέδριο Θεάτρου στην Αλάσκα των Η.Π.Α.
Σημείωμα Σκηνοθέτη:
«Οι ιστορίες γυναικών δεν είναι γυναικείες ιστορίες, είναι ανθρώπινες ιστορίες». Αυτή ήταν η σκέψη που έκανα πριν ξεκινήσω καν να διαβάζω το κείμενο της παράστασης, για να υπενθυμίσω στον εαυτό μου να βγει από την όποια - δε θα ντραπώ να το γράψω - σεξιστική προδιάθεση που ίσως θα είχα ως άντρας. Έτσι κατάφερα σιγά-σιγά να διακρίνω όχι την παθητικότητα των γυναικών στην ιστορίες που αφηγείται η Στρίγγλα-Γυναίκα της παράστασης μας, μα την ενεργητικότητα τους, το πώς έπαιρναν τη ζωή στα χέρια τους και δέχονταν τις επιπτώσεις των επιλογών τους συνειδητά. Το δίπολο «άντρας-γυναίκας» αντικαταστάθηκε από το δίπολο «πράττω-πάσχω» και οι ηρωίδες έχασαν το φύλο τους, αποκαλύπτοντας τη μία και πραγματική τους φύση: αυτή του φθαρτού, του πρόσκαιρου, του ανθρώπου.
Λίγα λόγια για τη Γλύκα Στόιου: 

Η Γλύκα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γουμένισσα της Κεντρικής Μακεδονίας. Σπούδασε Δημοσιογραφία & Μ.Μ.Ε., Πολιτιστική Διαχείριση και Υποκριτική. Έχει συνεργαστεί με εταιρίες οπτικοακουστικών παραγωγών για την παραγωγή και τη σκηνοθεσία ντοκιμαντέρ και άλλων τηλεοπτικών προγραμμάτων, με ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και ελεύθερα θέατρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπου έχει παίξει και σκηνοθετήσει έργα δικά της και άλλων συγγραφέων για παιδιά και ενήλικες. Το 2014 το έργο της «Δον Κιχώτες» ταξίδεψε στο Ευρωπαϊκό Σχολείο του Λουξεμβούργου, το 2015 παρουσιάστηκε από Αμερικανούς καλλιτέχνες στο 23ο Συνέδριο Θεάτρου στην Αλάσκα και το 2016 στο Pocket Theatre του Σιάτλ. Το Φθινόπωρο του 2017 θα διδάξει συγγραφή και σωματικό θέατρο στο Community College του William Inge Center for the Arts στο Κάνσας των Η.Π.Α. 
Λίγα λόγια για το Δημήτρη Δημόπουλο: 
Ο Δημήτρης ξεκίνησε την καλλιτεχνική του σταδιοδρομία ως σταντ-απ κωμικός το 1996 στις «Νύχτες Κωμωδίας». Από το 2009 έγραψε και παρουσίασε τις σόλο παραστάσεις «Αντί Διδακτορικού» και «Υπερπαραγωγή» και συμμετείχε σε ομαδικές παραστάσεις σταντ-απ σε όλη την Ελλάδα. Ως ηθοποιός και τραγουδιστής έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή, την εταιρεία μουσικού θεάτρου «Οι Όπερες των Ζητιάνων», στο ελεύθερο θέατρο και τη μεταγλώττιση. Έχει γράψει το λιμπρέτο για τις όπερες «ΑirRossini» και «Yasou Aida!», για το οποίο βραβεύτηκε με το Έπαινο «Κάρολος Κουν» 2012 Δραματουργίας Ελληνικού Έργου από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών. Έχει σκηνοθετήσει θεατρικές παραστάσεις και μουσικοθεατρικά δρώμενα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας κ.α. Σπούδασε Υποκριτική, Τουριστικές Επιχειρήσεις και είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών.
Θέατρο Underground, Κοραή 4 (υπόγεια στοά), είσοδος από τον κινηματογράφο Άστυ, Αθήνα
Για 4 παραστάσεις, κάθε Πέμπτη του Φεβρουαρίου
2, 9, 16 και 23 Φεβρουαρίου στις 21:30
Πρεμιέρα: 2 Φεβρουαρίου
Διάρκεια: 75 λεπτά
Εισιτήρια: 10€ γενική είσοδος, 8€ φοιτητικό, 5€ ατέλειες-ανέργων
Κρατήσεις:
Στο τηλέφωνο του θεάτρου: 2130370342
Είτε με μήνυμα στη σελίδα του facebookhttps://www.facebook.com/glyka.stoiou/

Προσκλήσεις | Πρόγραμμα εκδηλώσεων


Ρέα Γαλανάκη

12 Ιανουαρίου 2017
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και η Λέσχη Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ασπροπύργου σας προσκαλούν να συναντήσετε τη συγγραφέα Ρέα Γαλανάκη την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 6.30 μ.μ.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της.
Πνευματικό Κέντρο Ασπροπύργου
Αλέκου Παναγούλη 13
Ασπρόπυργος , 210–55.77.191


Ελένη Πριοβόλου

13 Ιανουαρίου 2017
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Monogram στον Χολαργό σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ελένης Πριοβόλου Μετά φόβου την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 7 μ.μ.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Βιβλιοπωλείο Monogram
Υμηττού 17
Χολαργός , 210-65.23.515


Ελένη Πριοβόλου

16 Ιανουαρίου 2017
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, το περιοδικό «Εμβόλιμον» και οι Φίλοι του Λόγου των Άσπρων Σπιτιών σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ελένης Πριοβόλου Μετά φόβου τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 8 μ.μ.
Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσουν ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου και ο ποιητής Γιώργος Χ. Θεοχάρης.
Εντευκτήριο περιοδικού «Εμβόλιμον»
Συγκρότημα «Πύλος», Άσπρα Σπίτια
Βοιωτία , 22670-42.150

Η Βενετία της σιωπής

Η Βενετία της σιωπής
Μέσα από ένα λαβύρινθο καναλιών, κάτω από κομψά μαρμάρινα μπαλκόνια με σκαλισμένα λιοντάρια, μπροστά από πένθιμες προσόψεις, ξεδιπλώνεται η θέα της πόλης, που σου ασκεί μια γοητεία. Αυτή η Βασίλισσα των Θαλασσών έρχεται να διαλύσει καταπιεστικά τη μέθη της φαντασίας.
Η φθορά και η δύναμη της σιωπής έχουν διαμορφώσει αυτό το διάκοσμο του ονείρου. Η μοναξιά αυτής της πόλης γεννά μια αίσθηση φυγής.
Μια εκθαμβωτική σύνθεση που παράταξε η Γαληνοτάτη στα γεμάτα δέος βλέμματα.
Bella Venezia
(Σκέψεις και ανασυνθέσεις, με αφορμή το βιβλίο του Ευάγγελου Κοκκόρη, για μια πλέουσα πόλη, καταδικασμένη να βουλιάξει μέσα στην ομορφιά της…)
(του Νότη Μαυρουδή)
Η προσφώνηση “Bella Venezia” δεν είναι καθόλου μακριά από την πραγματικότητα. Η πόλη του νερού δεσπόζει στον παγκόσμιο χάρτη σπρώχνοντας τους ανθρώπους για παιχνίδια της φαντασίας και του ονείρου. Τα εκατοντάδες κανάλια, οι γόνδολες, ο βενετσιάνικος αρχιτεκτονικός ρυθμός, οι κοίλες γραμμές και τα ύψη των κτιρίων, ο συνδυασμός του υγρού με το στέρεο, η αισθητική της ψηφίδας και του πλακόστρωτου, η συμμετρία, οι παράλληλες γραμμές, όλα τα αυταπόδεικτα της Αναγέννησης, ο διαμορφωμένος ρυθμός ζωής, η καταγωγή και όλα αυτά βουτηγμένα σε μια ατμοσφαιρική θολή μεγαλοπρέπεια. Θαρρείς ενός χρόνου που έχει «παγώσει», προσδίδοντας στη συνείδηση του παγκόσμιου πολίτη μια απαράμιλλη γοητεία που κρατάει αιώνες την μυστικιστική της υπόσταση.
Η Βενετία είναι ένα ιδιαιτέρως επιλεκτικό σημείο του κόσμου και αυτό πραγματεύεται ο Ευάγγελος Κοκκόρης με το υλικό του, βασιζόμενος σε ένα μέρος της καρδιάς του που έχει κατακτηθεί (η καρδιά) από την απαράμιλλη ομορφιά αυτής της πόλης του νερού. Μα, δεν είναι ο μόνος. Να, μου έδωσε την ευκαιρία με αυτή του την εκδοτική πρωτοβουλία, να θυμηθώ και τα δικά μου ταξίδια όταν ζούσα στον Ιταλικό βορρά (στο Μιλάνο και την Πάντοβα από το 1969 έως το 1975). Ένας μαγνήτης και μια έλξη για να δω ό,τι δεν χόρταινε το μάτι! Επισκεπτόμουν συχνά την πόλη του νερού. Η πόλη σε ελκύει, σε αιχμαλωτίζει, σε εμπλέκει στη χρονική της γοητεία κάνοντάς με να υποπτευθώ, το γιατί οι μουσικές του Μοντεβέρντι, του Βιβάλντι, του Γκαμπριέλι, του Αλμπινιόνι, του Μαρτσέλλο, κατά κύριο λόγο, συνδέονται τόσο παράξενα και τόσο μυστήρια με όλους τους ανθρώπους που επισκέπτονται την bella Venezia. Εύκολα αιχμαλωτίζονται στην πειθαρχημένη και έμμετρη μουσική τους, αναγνωρίζοντας την ηρεμία και την έλξη κατανυκτικών αισθήσεων. Ακούγοντας τα μαντριγγάλι, τις όπερες και τις άριες του Μοντεβέρντι, νοιώθεις εμμέσως πλην σαφώς, σχήματα γεωμετρικά και συγχρόνως σε παρασύρουν με αντίστοιχες γραμμές και καμπύλες συμμετρικές, επαναλαμβανόμενες, με ευφάνταστες παραλλαγές και ζηλευτές μελωδίες βγαλμένες θαρρείς από την πιο δροσερή πηγή γνώσης. Η μεγάλη πολυφωνική παράδοση της ιταλικής Αναγέννησης είναι εδώ και η Βενετία είναι μια από τις πηγές της. Δεν τελειώνει ο κατάλογος των βενετών συνθετών εδώ. Μια θάλασσα μελωδιστών θα μας πείσει πως ο τόπος του νερού, της υγρασίας, της ομίχλης, γεννάει φαντασίες αστείρευτης μουσικοποιητικής μαγείας.
Μερικά από τα ονόματα, λιγότερο γνωστά: Francesco Cavalli, Antonio Cesti, Baldassare Donato, Giovanni Legrenzi, Antonio Lotti, κα. Ύστερα ο Βιβάλντι, ο Αλμπινιόνι, ο Μαρτσέλο, θαρρείς και επινοήσανε την κινηματογραφική φαντασία της εποχής τους… Πήραν αέρα, αρμύρα, νερό, τοπία και τη σιωπή, που μόνο το θαλασσινό τοπίο μπορεί να μας προσφέρει αέναα και έφτιαξαν αστείρευτες ηχητικές εικόνες της εποχής τους. Το τοπίο της Βενετίας, όσο και να αναπτύσσεται για τις τουριστικές εκσυγχρονιστικές σκοπιμότητες, κυριαρχεί και επιβάλει το ρυθμό του, την σιωπή και την ακινησία του. Επιβάλει την αυστηρότητά του μέσα στο χρόνο και τροφοδοτεί την ιστορική μνήμη, με χρώματα, με την δέουσα αυστηρότητα πάνω σε ζητήματα φόρμας και ελευθερίας... Είναι ιδιαζόντως δύσκολο να αντιληφθείς την ελευθερία έκφρασης των προαναφερόμενων συνθετών, όπως αντίστοιχα και των ζωγράφων και γλυπτών. Όταν όλα υπόκεινται στο μέτρο, την πειθαρχία της καμπύλης γραμμής και σε έναν εσωτερικό «μετρονόμο» που τον συναντάμε στην ίδια την πόλη του νερού, που επί αιώνες επιβάλλεται στους ταξιδιώτες, τους κατακτητές, τους πειρατές και τους φιλοσόφους, στις ψυχές τους και στις αισθήσεις τους, τότε, μπορούμε να πούμε πως η πόλη του νερού, κατακτάει όλους όσοι ετάχθησαν να ζουν, να τη γνωρίζουν και να την επισκέπτονται.
Εύστοχα ο Ευάγγελος Κοκκόρης την ονόμασε «Η ΒΕΝΕΤΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ», ίσως διότι μουσικός ο ίδιος, δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην μεγάλη της ικανότητα να γίνεται αντικείμενο θαυμασμού και σημείο αναφοράς για τους ανθρώπους που μπορούν και βλέπουν πως μέσα από τις τέχνες, τις επιστήμες και τα γράμματα η ματιά του ανθρώπου γίνεται πιο αιχμηρή και αναζητάει την ουσία. Οι τέχνες, οι επιστήμες και τα γράμματα, έζησαν και κατοίκησαν σ’ αυτή την πόλη.
Το άλμπουμ του Ε. Κοκκόρη, μας υπογραμμίζει την ιστορική μνήμη και τονίζει τις κατακτήσεις μιας πόλης που η μοίρα της είναι να διατηρεί την μοναδικότητά της, να δημιουργεί μοναδική ιστορία, να ελκύει την ανθρωπότητα και να αναμένει την βύθισή της στα ίδια τα νερά που της προσέδωσαν την γοητεία της. Η άνοδος της στάθμης των Ωκεανών, η βιομηχανική ανάπτυξη, καθώς και οι παρενέργειές της οικολογικής αναστάτωσης των κερδοφόρων επιχειρήσεων, την βυθίζουν αργά και σταθερά. Θα είμαστε άραγε εμείς οι θεατές της πιο μελαγχολικής παράστασης; Υπάρχει κόσμος που την εγκαταλείπει για να αποφύγει να βλέπει αυτόν τον θάνατο. Και πάλι η μουσική, το θέατρο και οι εικαστικές τέχνες που ύμνησαν το ανθρώπινο δράμα, θα υμνήσουν το τέλος της πόλης του νερού που οι επιστήμονές μας έχουν προ πολλού αποκαλύψει.
Για δες ειρωνεία: η …μελλοντική βύθιση της πόλης του νερού, στα ίδια τα νερά που την γέννησαν, την έθρεψαν και την κατέστησαν την πιο σημαίνουσα διαχρονική μνήμη…
Η Βενετία της σιωπής
Θραύσματα μιας πόλης
λεύκωμα

συγγραφέας: Ευάγγελος Κοκκόρης
140 σελ.
ISBN 978-960-8365-86-5
Τιμή € 50,96

Thessaloniki International Film Festival

 
FestivalNews#598
Ο εμποράκος η νέα ταινία του πολυβραβευμένου ιρανού σκηνοθέτη Ασγκάρ Φαραντί, μια τραγική ιστορία εκδίκησης εμπνευσμένη από τον «Θάνατο του εμποράκου» του Άρθουρ Μίλερ, κάνει πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στο Ολύμπιον. Το φιλμ, που απέσπασε βραβεία α΄ ανδρικού ρόλου και σεναρίου στο Φεστιβάλ Καννών, έκανε την ελληνική πρεμιέρα του στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Στην αίθουσα Σταύρος Τορνές, στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι, προβάλλεται σε συνεργασία με το CineDoc το ντοκιμαντέρ Τα κακά παιδιά των Κιθ Φούλτον και Λου Πέπε, μια αισιόδοξη ιστορία για το πώς η κατάλληλη εκπαίδευση μπορεί να αλλάξει το αβέβαιο μέλλον μιας ομάδας φτωχών νεαρών μαθητών. 
 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (12-18/01/2017)
Ο ΕΜΠΟΡΑΚΟΣ
Ασγκάρ Φαραντί
Ιράν - Γαλλία
2016
 
PATERSON
Τζιμ Τζάρμους
Γαλλία - Γερμανία - ΗΠΑ
2016
 
ΝΥΚΤΟΒΙΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ
Τομ Φορντ
ΗΠΑ
2016
Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΕΛΩΝΑ
Μίκαελ Ντουντόκ Ντε Βιτ
Ιαπωνία - Γαλλία
2016
 
Η ΧΟΡΕΥΤΡΙΑ
Στεφανί ντι Τζουστό
Γαλλία - Βέλγιο - Τσεχία
2016
 
ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΙΟ

Τόμας Βίντερμπεργκ
Δανία – Σουηδία - Ολλανδία
2016
 
 
 
We  ❤  cinema
Αγαπάμε μαζί σας το Σινεμά και σας προσκαλούμε να ζήσουμε τη νέα χρονιά με 1+1 εισιτήριο κάθε Τρίτη και Πέμπτη σε όλες τις αίθουσες!
 
Το ΦΚΘ συναντά το CineDoc
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το CineDoc παρουσιάζει την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου στις 21:00, στην αίθουσα Σταύρος Τορνές στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι, το ντοκιμαντέρ Τα κακά παιδιά των Κιθ Φούλτον και Λου Πέπε, μια αισιόδοξη ιστορία για το πώς η κατάλληλη εκπαίδευση μπορεί να αλλάξει το αβέβαιο μέλλον μιας ομάδας φτωχών νεαρών μαθητών.
 
Η προσφορά του μήνα!
Τον Ιανουάριο διατίθεται σε προσφορά η έκδοση Κινηματογράφος: τα πρώτα 100 χρόνια. Η έκδοση πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία του εορτασμού για τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη γέννηση του κινηματογράφου (Δεκέμβριος 1995-Ιανουάριος 1996). Η έκδοση περιλαμβάνει αναφορές σε σκηνοθέτες και ταινίες που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, με ζενερίκ, σχόλια και φωτογραφίες. Τιμή προσφοράς: 2,00€

Θέμα ημερών η προκήρυξη κοινωφελούς εργασίας για 24.261 ανέργους σε 274 δήμους

Κεφαλίδα
Καραμεσίνη: Θέμα ημερών η προκήρυξη κοινωφελούς εργασίας για 24.261 ανέργους σε 274 δήμους

Καραμεσίνη: Θέμα ημερών η προκήρυξη κοινωφελούς εργασίας για 24.261 ανέργους σε 274 δήμους

Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα η προκήρυξη για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 24.261 ανέργους σε 274 δήμους – θύλακες υψηλής ανεργίας, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη μιλώντας «Στο Κόκκινο». Όπως είπε η κ. Καραμεσίνη  ο ΟΑΕΔ περιμένει το «πράσινο φως» από το υπουργείο Εργασίας για να δημοσιοποιήσει την πρόσκληση. Πρόκειται όπως …
ΟΑΕΔ: Πίνακες αποτελεσμάτων για 4.000 θέσεις μακροχρόνια ανέργων στην υγεία

ΟΑΕΔ: Πίνακες αποτελεσμάτων για 4.000 θέσεις μακροχρόνια ανέργων στην υγεία

Αναρτήθηκαν σήμερα Τετάρτη 11-01-2017 στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ, ο Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων στο Πρόγραμμα μακροχρόνια ανέργων στο δημόσιο τομέα της υγείας, για 4.000 θέσεις εργασίας, καθώς και ο Πίνακας Αποκλειομένων στο πλαίσιο του ανωτέρου Προγράμματος. Η κατάρτιση των πινάκων πραγματοποιήθηκε με αυτοματοποιημένο, διαφανή και αντικειμενικό τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ με βάση τα προβλεπόμενα …
Δημόσιο: Που θα γίνουν οι 13.000 μόνιμες προσλήψεις που έχουν προγραμματιστεί για το 2017

Δημόσιο: Που θα γίνουν οι 13.000 μόνιμες προσλήψεις που έχουν προγραμματιστεί για το 2017

Στους περίπου 13.000 μονίμους  υπαλλήλους αναμένεται να κυμανθούν  φέτος οι διορισμοί τακτικού προσωπικού στο δημόσιο, με βάση τον ετήσιο προγραμματισμό των προσλήψεων που συνέταξε το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης λαμβάνοντας υπόψιν  την νέα, πλέον ,μνημονιακή αναλογία που προβλέπει "μία πρόσληψη ανά τέσσερις συνταξιοδοτήσεις" ,αλλά και τα στενά δημοσιονομικά περιθώρια του Κρατικού Προϋπολογισμού. Με βάση τον προγραμματισμό του Υπουργείου οι 10.000  θέσεις …
3.195 μόνιμες προσλήψεις μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2017

3.195 μόνιμες προσλήψεις μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2017

Μέσα στο πρωτο δίμηνο του 2017 έχουν προγραμματιστεί να Το αργότερο έως τα τέλη Ιανουαρίου καλούνται οι υποψήφιοι να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις συμμετοχής τους στις τρεις προκηρύξεις που εξέδωσε το ΑΣΕΠ στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου γα την  κάλυψη  1.839 θέσεων  τακτικού προσωπικού στην ΕΥΑΘ, το ΕΚΑΒ και Νοσοκομεία του ΕΣΥ. Με την προκήρυξη 5Κ/2016 θα καλυφθούν με σειρά …
ΟΑΕΔ: Τα 7 νέα προγράμματα που θα γίνουν άμεσα και αφορούν 60.000 ανέργους

ΟΑΕΔ: Τα 7 νέα προγράμματα που θα γίνουν άμεσα και αφορούν 60.000 ανέργους

Τουλάχιστον επτά νέα προγράμματα για την απασχόληση ή και επαγγελματική κατάρτιση περισσότερων από 60.000 ανέργων αναμένεται να ενεργοποιηθούν από το υπουργείο Εργασίας, στην πλειοψηφία τους μέσω του ΟΑΕΔ, εντός των επόμενων μηνών. Πρόκειται για δράσεις επαγγελματικής κατάρτισης, κάλυψης μέρους του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους σε επιχειρήσεις που δημιουργούν θέσεις πλήρους απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και τα νέας γενιάς προγράμματα …
Δωρεάν ταχύρυθμα μαθήματα Η/Υ για τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ από την Equal Society

Δωρεάν ταχύρυθμα μαθήματα Η/Υ για τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ από την Equal Society

Το πρόγραμμα E-Gnosis του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού Equal Society, με αφορμή την πρόσκληση του ΑΣΕΠ 7Κ/2016 για το άνοιγμα χιλίων εξακοσίων εξήντα έξι (1.666) θέσεων εργασίας, δημιουργεί νέα ταχύρυθμα τμήματα εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών με προγραμματισμένες εξετάσεις πιστοποίησης, τις ημερομηνίες 25/1, 27/1, 28/1 και 30/1. Μοναδικό κόστος για τους υποψήφιους, τα εξέταστρα πιστοποίησης. Κάνε και εσύ τώρα την αίτησή σου και …
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 80 μόνιμες προσλήψεις στην ΕΥΑΘ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 80 μόνιμες προσλήψεις στην ΕΥΑΘ

Από σήμερα 10 Ιανουαρίου θα γίνονται δεκτές αι αιτήσεις για την πρόσληψη 80 ατόμων στην Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ).Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη 5K/2016 Η ΕΥΑΘ ΑΕ με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι εκδόθηκε η 5Κ/2016 προκήρυξη του ΑΣΕΠ …
Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προσφέρει μια σειρά ολοκληρωμένων προγραμμάτων επαγγελματικής επιμόρφωσης και εξειδίκευσης σε διάφορα επιστημονικά πεδία αιχμής. Διαθέτει πιστοποιημένες δομές & υπηρεσίες από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) με την αρ. 5859-10 (Βεβαίωση 3056/08.06.2011). Το Κέντρο λειτουργεί προσφέροντάς ολοκληρωμένες υπηρεσίες επαγγελματικής κατάρτισης σε όλα τα γνωστικά πεδία που παρέχει το Πανεπιστήμιο …

Προσλήψεις στο Δημόσιο Τομέα

Παιδοψυχίατρος στο Δήμο Ιλίου

Θέση εργασίας στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας

6 θέσεις εργασίας στο Δήμο Μαρκοπούλπου Μεσογαίας

Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων στο Δήμο Αλεξάνδρειας

22 προσλήψεις στο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε «Δημόκριτος»

38 προσλήψεις στο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης – ΙΝΕΔΙΒΙΜ

24 θέσεις εργασίας στο Δήμο Λεβαδέων

2 προσλήψεις στο Δήμο Κ. Νευροκοπίου

10 προσλήψεις μουσικών στο Δήμο Νεάπολης Συκεών

18 προσλήψεις στα νοσοκομεία Έβρου και στο Κ. Υ. Σαμοθράκης

5 προσλήψεις εποχικών στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

10 θέσεις εργασίας στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου

33 εποχικές προσλήψεις στο Γ.Π.Ν. Τρίπολης «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ»

115 εποχικές προσλήψεις στο Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»

132 προσλήψεις εποχικών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

8 θέσεις εργασίας στους παιδικούς σταθμούς Δήμου Καλαμάτας

7 θέσεις εργασίας στο ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.