Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Συνέντευξη τύπου για την επιχείρηση στο Βύρωνα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Ομιλία Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ.Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη συνέντευξη τύπου, 17.02.2010 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2010 Χθες το απόγευμα στο Βύρωνα, η Αστυνομία κατάφερε να συλλάβει δύο ιδιαίτερα επικίνδυνους και βίαιους κακοποιούς.
Δόθηκε κυριολεκτικά μια κρίσιμη μάχη, που δυστυχώς είχε βαρύ τίμημα: έχασε τη ζωή του ένας συνάνθρωπός μας.
Ένας φτωχός νέος μετανάστης που έτυχε να βρεθεί στο λάθος σημείο.
Ο θάνατός του, αποτελεί για μας ένα οδυνηρό γεγονός και μας προβληματίζει όλους. Εκφράζω τη θλίψη μου, την οδύνη μου και τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του άτυχου αυτού νέου. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι η Πολιτεία θα πράξει στο ακέραιο το καθήκον της απέναντί τους.
Το γεγονός του θανάτου του ανθρώπου αυτού μας λυπεί ιδιαίτερα, καθώς η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι απόλυτη αξία και πρέπει να είναι απόλυτη αξία για τις υπηρεσίες ασφαλείας του κράτους.
Όχι μόνο των φιλήσυχων πολιτών, αλλά ακόμη και των κακοποιών που καταδιώκονται ή αναζητούνται από την Αστυνομία.
Για το λόγο αυτό, ήδη για το περιστατικό διεξάγεται προανάκριση από την πλευρά της δικαιοσύνης, η οποία θα ρίξει άπλετο φως στις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη. Κυρίες και κύριοι, Για πολλά χρόνια στη χώρα μας, στη μάχη μεταξύ ασφάλειας και εγκλήματος, το έγκλημα κέρδιζε κατά κράτος. Κάθε λογής κακοποιοί και δράστες λειτουργούσαν ανενόχλητοι, με αποτέλεσμα να φτάσουμε σήμερα στην θλιβερή αυτή κατάσταση που όλοι γνωρίζουμε, σε μια πρωτοφανή κρίση ανασφάλειας, που αποτυπώνεται στα στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας για το 2009 που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα και δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος. Όταν φτάνουμε στο σημείο τα καλάσνικοφ και τα πάσης φύσεως όπλα να κυκλοφορούν ελεύθερα, σπίτια κακοποιών να έχουν περισσότερα όπλα από στρατιωτικές μονάδες, χειροβομβίδες να σκάνε σε πυκνοκατοικημένες γειτονιές, αντιλαμβανόμαστε ότι ζούμε κάτι εφιαλτικά πρωτόγνωρο. Μια κρίση πρωτόγνωρη, με τα οξυμένα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα από τη μία, και την κυριαρχία της αδράνειας και την απουσία πολιτικής για την ασφάλεια της χώρας και της κοινωνίας, από την άλλη. Δυστυχώς κάθε μέρα γινόμαστε όλοι μάρτυρες μιας έξαρσης του εγκλήματος: το έγκλημα αυξάνεται, πολλαπλασιάζεται, αλλάζει μορφή, γίνεται πιο σύνθετο, πιο βίαιο, πιο σκληρό και διευρύνεται σε περισσότερα πεδία. Εμείς επιλέξαμε να δούμε το πρόβλημα κατάματα.
Μπήκαμε δυναμικά στην κρίση. Ήρθαμε αποφασισμένοι να αλλάξουμε τα πράγματα . Ήρθαμε για να αλλάξουμε αντιλήψεις και πρακτικές.
Ήρθαμε για να επαναφέρουμε την ασφάλεια στη ζωή του Έλληνα πολίτη.
Και είμαστε εδώ για να εμπεδώνουμε καθημερινά ότι η ασφάλεια αποτελεί ύψιστο κοινωνικό αγαθό. Σε αυτήν την προσπάθεια, χρειάζονται σύμμαχοι. Χρειάζεται πίστη, φρόνημα, σχέδιο και οργάνωση. Δυστυχώς, όταν πρωτοήρθαμε σε αυτό το Υπουργείο, απουσίαζαν και τα τέσσερα. Δίνουμε καθημερινό αγώνα να αλλάξουμε αυτήν την πραγματικότητα.
Σε αυτόν τον αγώνα, πρωταγωνιστής είναι οι γυναίκες και οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας που καλούνται να διαχειριστούν καθημερινά έναν διαρκώς αυξανόμενο όγκο ανομίας και εγκληματικότητας. Και εδώ θέλω να τονίσω με έμφαση ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει δυνατότητες, έχει ανθρώπους ικανούς, έχει προσωπικό με αντανακλαστικά και θέληση.
Ταυτόχρονα όμως υπάρχει και έλλειμμα.
Έλλειμμα οργάνωσης, έλλειμμα υποδομών, το οποίο επιχειρούμε με μεθοδικότητα και συνεχή προσπάθεια να θεραπεύσουμε. Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη με επιμονή, σκληρή δουλειά, επαγγελματισμό, με σχέδιο, προς κάθε κατεύθυνση. Και δυστυχώς δίνουμε πολλαπλές μάχες.
Τα μέτωπα είναι πολλά: Ø Το οργανωμένο έγκλημα. Ø Το εμπόριο ναρκωτικών. Ø Η τρομοκρατία, τα φασιστοειδή και οι χούλιγκανς που με την πρώτη ευκαιρία καίνε και ρημάζουν ξένες περιουσίες, οι φιλοναζιστές εξτρεμιστές που εμφανίστηκαν τελευταία. Αρκεί να σας πω, για να καταλάβετε το μέγεθος του εγκληματικού φαινομένου, ότι στο σπίτι των δύο κακοποιών που πιάστηκαν στη χθεσινή επιχείρηση βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μικρό οπλοστάσιο: 4 καλάσνικοφ, 1 κοντόκανη καραμπίνα, 30 χειροβομβίδες, μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης και πυροκροτητές. Μιλάμε για μια μεγάλη ποσότητα που προδίδει ότι υπάρχει μεγάλη διακίνηση όπλων. Πρόκειται για ανεξάντλητους πόρους στα χέρια των κακοποιών.
Γι’ αυτό ήδη έχω αρχίσει μια πρώτη συζήτηση με το συναρμόδιο συνάδελφό μου Δικαιοσύνης κ.Καστανίδη για την ανάγκη επανεξέτασης του νομικού πλαισίου που διέπει την οπλοκατοχή στη χώρα, μετατρέποντας το αδίκημα από πλημμέλημα σε κακούργημα. Γίνεται λοιπόν σαφές ότι είμαστε στη μέση μιας μάχης, μιας μάχης που πρέπει να κερδίσουμε. Σας διαβεβαιώνω ότι θα την κερδίσουμε.
Με τη νέα αντεγκληματική πολιτική που σχεδιάσαμε και εν μέρει έχει αρχίσει ήδη η υλοποίησή της, αισιοδοξούμε ότι θα πετύχουμε το στόχο μας, ωστόσο χρειάζεται αρραγές κοινωνικό μέτωπο κατά της ανομίας, χρειάζεται συστράτευση και ομοψυχία. Το ξέρω και το ακούω πολλές φορές, από πολίτες που έχω διαρκή επικοινωνία μαζί τους ότι οι πολίτες σήμερα φοβούνται, νοιώθουν ανασφάλεια.
Και είναι λογικό. Είμαστε σε μια δύσκολη στιγμή.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η προσπάθεια που γίνεται είναι μεγάλη και να σας πω ότι κάθε μέρα η ΕΛΑΣ θα γίνεται λίγο καλύτερη και αποτελεσματικότερη στην υπεράσπιση του αγαθού της ασφάλειας των πολιτών. Θέλω να σας ενημερώσω ότι μέχρι το τέλος της άνοιξης θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι θεσμικές και επιχειρησιακές παρεμβάσεις για την αναδιοργάνωση και βελτίωση απόδοσης της Ελληνικής Αστυνομίας. Έχουμε ήδη καταθέσει τη νέα αντεγκληματική πολιτική. Δουλεύουμε καθημερινά πάνω σε αυτή για την εφαρμογή της.
Αλλάζουμε βήμα-βήμα, με ριζικό τρόπο τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και το μοντέλο αστυνόμευσης των αστικών κέντρων ξεκινώντας από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και όλες τις μεγάλες πόλεις και εν συνεχεία την ύπαιθρο.. Δεν θα έχουμε αστυνομία φοβική και αδρανή.
Αλλά μια αστυνομία που συγκρούεται καθημερινά με το έγκλημα και κερδίζει. Σε αυτήν ακριβώς την προσπάθεια οργανώνουμε και υλοποιούμε τις εξής δράσεις: Δημιουργούμε στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και τις πρωτεύουσες των νομών της χώρας ομάδες δίκυκλης αστυνόμευσης με 2.000 αστυνομικούς και 1.000 μοτοσικλέτες.
Μονάδες εκπαιδευμένες και αξιόμαχες, που θα περνούν σε πολύ μικρά χρονικά διαστήματα καθημερινά από το σπίτι του κάθε πολίτη. Στελεχώνουμε πλήρως στην Αττική όλα τα τμήματα δίωξης του εγκλήματος. 101 υπηρεσίες, 5 Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας, 96 Τμήματα Ασφαλείας, τα οποία θα λειτουργούν πλήρως στελεχωμένα με βάση το σχεδιασμό τον οποίο έχει κάνει η Ασφάλεια Αττικής και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Διαχειριζόμαστε με έναν νέο τρόπο και φιλοσοφία το ανθρώπινο δυναμικό.
Όλοι στους δρόμους και στις μάχιμες υπηρεσίες και λιγότεροι στα γραφεία, στα γήπεδα, στα πάρεργα και όπου αλλού είναι ανάγκη να είναι λιγότεροι, αρκεί να είναι παρόντες στις γειτονιές και στις πόλεις της χώρας.
Ήδη στο κέντρο της Αθήνας τον τελευταίο μήνα και παρά τις πολλές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις των εργαζομένων η κυκλοφορία διεξάγεται ομαλότερα. Δεν κόβεται η κυκλοφορία, δεν γίνονται φραγμοί με κλούβες ή με ανθρώπινο δυναμικό δηλαδή με δυνάμεις των ΜΑΤ, δεν γίνεται σπατάλη δυνάμεων όπως γινόταν στο παρελθόν. Βελτιώνουμε την εκπαίδευση των αστυνομικών με έμφαση κυρίως στη διαρκή κατάρτιση τους. Στις επιχειρήσεις που διεξάγει καθημερινά η Ελληνική Αστυνομία κάποιο άνθρωποι με αυτοθυσία και αυταπάρνηση υπηρετούν το καθήκον τους.
Υπάρχουν καθημερινά απώλειες, τραυματισμοί, θάνατοι. Ο ένας εκ των δύο αστυνομικών που τραυματίστηκαν χθες θα χρειαστεί τουλάχιστον 6 μήνες για την αποκατάσταση της υγείας του.
Δεν πρέπει λοιπόν να ξεχνάμε αυτούς τους άνδρες και τις γυναίκες που δίνουν καθημερινά μάχες στους δρόμους, τη μάχη της ασφάλειας. Είναι μια μάχη που δίνεται καθημερινά στο δρόμο, στις γειτονιές, και όχι στα γραφεία.
Και αυτό νομίζω το αντιλαμβάνονται όλοι οι Έλληνες πολίτες. Θέλω επίσης να ξεκαθαρίσω το εξής. Η βούληση μας να αλλάξουμε τα πράγματα, να δημιουργήσουμε μια αστυνομία σύγχρονη, αποτελεσματική, φιλική στον πολίτη είναι αμείωτη. Χρειάζεται χρόνος.
Δεν θα αλλάξουν τα πράγματα από τη μια στιγμή στην άλλη. Οι αστυνομικοί δίνουν καθημερινά μάχες, στις οποίες κινδυνεύουν ζωές.
Πρέπει γι’ αυτό να φροντίσουμε ώστε να έχουν όλα τα εφόδια για να είναι σωστοί επαγγελματίες: πειθαρχία, κατάρτιση, εξοπλισμό, ηθική στήριξη, επιβράβευση για όσους κάνουν καλά τη δουλειά τους. Καθημερινά κερδίζουμε περισσότερους συμμάχους στη μάχη αυτή που δίνουμε. Πιστεύω στους συμμάχους μας, όπως αυτοί πιστεύουν σε εμάς. Είναι μια σημαντική κοινωνική αποστολή που έχουμε μπροστά μας: να διαφυλάξουμε την κοινωνική ειρήνη και την κοινωνική συνοχή σε μια κρίσιμη, για το έθνος και τη χώρα, περίοδο, όπου η οικονομία δεσπόζει, αλλά υπάρχουν παράπλευρες κρίσεις, κυρίως στο κοινωνικό πεδίο.
Μία από αυτές είναι και το έγκλημα. Δουλεύουμε για τον πολίτη, για την ασφάλειά του, για την ασφάλεια της χώρας, για την ασφάλεια όλων μας.
Και σε αυτήν την προσπάθεια σας θέλουμε όλους στο πλευρό μας. Σας ευχαριστώ.

Ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Ανακοίνωση σχετικά με την ίδρυση τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών με έδρα την Καστοριά στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Όπως έχουμε δηλώσει και δεσμευθεί επανειλημμένως καμία νέα σχολή, κανένα νέο τμήμα δεν θα λειτουργήσει αν δεν διαθέτει καθηγητικό προσωπικό, υποδομές, συγγράμματα και πρόγραμμα. Η συγκεκριμένη σχολή δεν διαθέτει τις παραπάνω προϋποθέσεις για αυτό και δεν εντάσσεται στο μηχανογραφικό.

Νέος Δήμαρχος Καλαμαριάς ο Θεοδόσης Μπακογλίδης

O Θεοδόσης Μπακογλίδης είναι από χθες βράδυ ο νέος Δήμαρχος Καλαμαριάς.
Εκλέχθηκε με 13 ψήφους από τους 20 Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης «Συνεργασία για την Καλαμαριά», έναντι 6 ψήφων που έλαβε ο δεύτερος υποψήφιος στη χθεσινή διαδικασία, Χαράλαμπος Ξανθόπουλος, ενώ καταμετρήθηκε και μια λευκή ψήφος.
Τη συνεδρίαση των μελών της παράταξης συγκάλεσε ο ίδιος ο κ.Μπακογλίδης - ως πλειοψηφών Δημοτικός Σύμβουλος στις εκλογές του 2006 - όπως ορίζει τo άρθρο 90 παρ. 2 & 3 του ν.3463/ 2006 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.
Οι υποψηφιότητες ήταν δυο, αυτές του Θεοδόση Μπακογλίδη και Χαράλαμπου Ξανθόπουλου. Μετά την ανακοίνωση των δυο ονομάτων οι δυο υποψήφιοι Δήμαρχοι μίλησαν στη δημοτική ομάδα και ο καθένας εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο, ενώ και οι δυο συμφώνησαν ότι ανεξαρτήτως του αποτελέσματος η 20μελής δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας, πρέπει να διασφαλίσει την ενότητα της παράταξης και την επόμενη μέρα και όλοι μαζί να δουλέψουν με γνώμονα το καλό της Καλαμαριάς.
Μετά τις 9 ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την εκλογή Δημάρχου και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι (13 άνδρες και 7 γυναίκες) κλήθηκαν να ψηφίσουν με μυστική διαδικασία, στην κάλπη που είχε στηθεί από το μεσημέρι στο γραφείο Δημάρχου, ενώ πριν τη ψηφοφορία στα μέλη της δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας μίλησαν ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης Χρήστος Παπαστεργίου, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Καλαμαριάς Νίκος Ζαχαριάδης και ο Λάζαρος Ζαχαριάδης μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του Τομέα Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι ζήτησαν να εξασφαλιστεί κατά τη διαδικασία εκλογής νέου δημάρχου Καλαμαριάς, πρωτίστως η ενότητα της παράταξης.
Αμέσως μετά την εκλογική διαδικασία ο νέος Δήμαρχος Καλαμαριάς έκανε την πρώτη του δήλωση «Αλλάζουμε σελίδα.
Όλοι μαζί ενωμένοι με οργάνωση σχεδιασμό και δουλειά θα είμαστε κοντά στον πολίτη της Καλαμαριάς και στα προβλήματά του.
Μέσα στο πλαίσιο της βαθιάς οικονομικής κρίσης που μαστίζει τον τόπο μας, στόχος μου είναι η καλύτερη ποιότητα ζωής για τον πολίτη της Καλαμαριάς ώστε το έργο μου να είναι αποτελεσματικότερο γιατί ο Δήμος μας το αξίζει και το αξιώνει.
Η Καλαμαριά απαιτεί μια δυνατή και ενωμένη δημοτική αρχή για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις.
Η πρόκληση των καιρών για μένα είναι, με σκληρή δουλειά, σχεδιασμό και οργάνωση, συλλογικότητα και αξιοποίηση όλων των ενεργών δυνάμεων του Δήμου να απαντήσω με εφικτές λύσεις στα μικρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πολίτης της Καλαμαριάς.
Όραμά μου είναι, με συνθετική διάθεση να αξιοποιήσω το σύνολο του δυναμικού του Δήμου, διότι αυτό αποτελεί το ζωντανό οργανισμό που μπορεί να εκσυγχρονίσει και να δώσει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για μια νέα σελίδα στον πολιτισμό της καθημερινότητας που αφορά τη ζωή στο Δήμο μας».
Το πρακτικό της χθεσινής απόφασης για την εκλογή του νέου Δημάρχου, όπως ορίζει ο Δ.Κ.Κ. καταχωρήθηκε χωρίς αρίθμηση στο βιβλίο πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου και θα υποβληθεί μέσα σε προθεσμία δυο ημερών στο Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας.
Επίσημα, λοιπόν, ο νέος Δήμαρχος Καλαμαριάς θα αναλάβει καθήκοντα, μόλις παραλάβει την απόφαση από τη Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ.Λιονή.
Τη θέση, στο Δημοτικό Συμβούλιο, του Θεοδόση Μπακογλίδη καταλαμβάνει ο Αλέξανδρος Κατικαρίδης, πρώτος επιλαχών Δημοτικός Σύμβουλος των τελευταίων δημοτικών εκλογών, ενώ τις επόμενες ημέρες θ' ανοίξει και η διαδικασία για τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου που κατείχε τα δυο τελευταία χρόνια.
Βιογραφικό του Θεοδόση Μπακογλίδη
Ο Θεοδόσης Μπακογλίδης γεννήθηκε το 1962 από γονείς πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν και έζησαν στην Καλαμαριά. Από τη γέννησή του μέχρι σήμερα μεγάλωσε, σπούδασε και εργάζεται στην Καλαμαριά. Είναι παντρεμένος με την Αλεξάνδρα Εξηζίδου, καθηγήτρια ελληνικής φιλολογίας και πατέρας δυο παιδιών. Το 1980 αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Καλαμαριάς και το 1985 αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ).Από το 1986 ως το 1995 υπηρέτησε το Δήμο Καλαμαριάς ως Διευθυντής των Αθλητικών Προγραμμάτων, ενώ από το 1995 εργάστηκε ως καθηγητής φυσικής αγωγής σε σχολείο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Καλαμαριάς.Εκλέχτηκε το 1998 για πρώτη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς με το Συνδυασμό «Συνεργασία για την Καλαμαριά» με επικεφαλής το Χριστόδουλο Οικονομίδη, ο οποίος τον τίμησε αξιοποιώντας τον ως Αντιδήμαρχο για την Παιδεία, τον Αθλητισμό και τη Νεολαία κατά τα έτη 2000 - 2001.
Επανεξελέγη το 2002 με τον ίδιο συνδυασμό και ορίστηκε Αντιδήμαρχος για την Παιδεία τον Αθλητισμό και τη Νεολαία για τα έτη 2005 - 2006, ενώ διετέλεσε και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Μουσικής και Καλλιτεχνικής Παιδείας τα έτη 2003 και 2004.Ο νέος Δήμαρχος Καλαμαριάς είναι μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων προπονητών καλαθοσφαίρισης, της Ένωσης Γυμναστών Βορείου Ελλάδος, της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Καλαμαριάς ο «Προμηθέας» και του Συλλόγου κατοίκων συνοικισμού Ν.Κουρί «Ο Ταξιάρχης».
Διετέλεσε ακόμη:- Αντιπρόεδρος του Μ.Γ.Σ. Απόλλωνα Καλαμαριάς, στον οποίο και αγωνίστηκε ως καλαθοσφαιριστής για 15 συνεχή έτη. - Προπονητής καλαθοσφαίρισης στις ομάδες Απόλλων Καλαμαριάς, Α.Ο. Αρετσούς, Μακεδονικός Νεάπολης, Δόξα Ρετζικίου, Αχιλλέας Τριανδρίας.- Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης «Ο Προμηθέας».- Πρόεδρος της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «Αμάλθεια».- Αντιπρόεδρος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Μίκρας στην Καλαμαριά.
Τη διετία 2007-2008 διετέλεσε Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, ενώ από το 2009 μέχρι σήμερα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Ενημέρωση για τους υποψήφιους για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2010 των Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων, για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2010 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ – ΟΜΑΔΑΣ Β΄) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους σχετική Αίτηση-Δήλωση το αργότερο μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου.
Πιο συγκεκριμένα υπόχρεοι για την υποβολή της ανάλογης Αίτησης – Δήλωσης είναι: Α) οι μαθητές της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) Β) οι απόφοιτοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ Γ) οι απόφοιτοι – κάτοχοι βεβαίωσης πρόσβασης ημερήσιου ΓΕΛ ή ημερήσιου ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων των ημερησίων ΓΕΛ χωρίς νέα εξέταση για εισαγωγή στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού και στα ΤΕΦΑΑ. Δ) οι μαθητές της τελευταίας τάξης Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) - ομάδας Β΄. Ε) οι απόφοιτοι ΕΠΑΛ που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) Η Αίτηση – Δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά.
Τα πέντε κατά περίπτωση υποδείγματα της Αίτησης – Δήλωσης έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας : www.ypepth.gr/exams.
Ο υποψήφιος είτε από το διαδίκτυο είτε από το Λύκειό του μπορεί να προμηθεύεται την Αίτηση – Δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του, να συμπληρώνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη συμμετοχή του στις πανελλαδικές εξετάσεις σύμφωνα και με τις οδηγίες που αναγράφονται στην Αίτηση - Δήλωση και να προσέρχεται στο Λύκειο για την υποβολή της ηλεκτρονικά. Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία υποβολή ή τροποποίηση Αίτησης – Δήλωσης. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑΣ Β΄) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που επιθυμούν να εξεταστούν σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση, πρέπει ως τις 22 Φεβρουαρίου να υποβάλουν σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Λύκειό τους.

ΛΕΥΤΕΡΟ ΖΕΥΓΑΡΙ

ΛΕΥΤΕΡΟ ΖΕΥΓΑΡΙ Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε 19, 20, 21 & 26, 27, 28 Φεβρουαρίου στις 21.30Το «Ελεύθερο Ζευγάρι» του Ντάριο Φο και της Φράνκα Ράμε γράφτηκε το 1983.
Μια ξεκαρδιστική κωμωδία που παραμένει επίκαιρη όσο ποτέ δείχνει με έντονο αλλά και καυστικό τρόπο τις δυσκολίες των σύγχρονων ζευγαριών.
Μέσα από ένα παιχνίδι φαντασίας, οι πρωταγωνιστές του έργου ξετυλίγουν τις επιθυμίες τους αλλά και τους πιο εσωτερικούς τους φόβους. Ταυτότητα της παράστασης ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ζώτος Δημήτρης. ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Αβραμίδου Μαρία
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ζώτος Δημήτρης ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Θωμάς Χαρέλας ΠΑΡΑΓΩΓΗ :Θεατρο Σοφούλη & ΔιαδρομανείςΠαίζουν Κακλίδου Μαρία, Ζώτος Δημήτρης, Βρέτος Νίκος, Γκουτζελούδη Νατάσα, Κατσαρού Ζωή Πληροφορίες παράστασης Διάρκεια παράστασης: 19-21/2 και 26-28/2 2010 Ημέρες: Παρασκευή, Σάββατο Κυριακή στις 20:00 Ώρα: 21:30 Χώρος: Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5 και Σοφούλη Καλαμαριά (με τη γραμμή Νο 5 του ΟΑΣΘ, Νέα Κρήνη, στάση Βερβελίδη) Τιμή Εισιτηρίου: 15 ευρώ και 10 ευρώ φοιτητικό Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2310423925 Site: www.theatrosofouli.gr Επικοινωνία: Δάφνη Μουστακλίδου, Γιάννης Γκουντάρας www.artminds.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Του Δρ. Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ
ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΣΕ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΗΛΙΚΙΑ ΜΙΑ 73ΧΡΟΝΗ ΑΣΘΕΝΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙΡΟ ΤΗΝ ΤΥΠΙΚΗ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑ.
Μια ασθενής 73 ετών μέσα σε ένα εξάμηνο αργά και σταθερά ανέπτυξε μια παραπάρεση (αδυναμία βάδισης) η οποία έφτασε σε σημείο να την καθίσει σε αναπηρική καρέκλα.
Διάφορες εξετάσεις που έγιναν σε όλη της την σπονδυλική στήλη δεν απέδωσαν καμία αιτιολογία για την πάθησή της.
Εξακολούθησαν οι καταστάσεις αυτές και μια μέρα που ένοιωσε έντονο ίλιγγο συν όλα τα άλλα κάποιος γιατρός είχε της ιδέα να κάνει και μια μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου για μα αποκλίσει μια πιθανή κεντρική αιτιολογία.
Τα αποτελέσματα ήτανε ξαφνικά και ενδιαφέροντα.Φάνηκε ότι έχει τις τυπικές αλλοιώσεις γύρω από τις κοιλίες του εγκεφάλου που παρουσιάζουνε οι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας.
Ακολουθώντας μια ανάλογη θεραπεία βρέθηκε να έχει σε σύντομο χρονικό διάστημα μια ουσιαστική βελτίωση ώστε να μπορεί πάλι να περπατάει μόνη της χωρίς βοήθεια.
Το όλο γεγονός δεν αποτελεί κανένα ιδιαίτερο ιατρικό μυστικό ή μια καινούρια ανακάλυψη, απλώς έρχεται να υπενθυμίσει ότι η σκλήρυνση κατά πλάκας δεν έχει ηλικία και μπορεί να εμφανιστεί με έντονα συμπτώματα στα προχωρημένα στάδια ηλικίας και οι μικροενοχλήσεις που αισθανόταν παλιά αν αισθανόταν να μην έχουν αξιολογηθεί ή ληφθεί υπόψη.

MIND RADIO - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

To Φιλοζωικό Σωματείο Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη φιλοξενείται στην εκπομπή «Soundscape» την Παρασκεύη 19/02/2010 στις 5 με 7 το απόγευμα. Εκπομπή της εβδομάδας! Δημήτρης Κατσουρίνης: Off The Record.
Ο Δημήτρης Κατσουρίνης επιχειρεί μουσικά ταξίδια στο χώρο και το χρόνο, παρουσιάζοντας μεγάλες επιτυχίες (και αποτυχίες) από το παρελθόν, το παρόν και... (ελπίζει) το μέλλον.
Τον γνωρίσαμε από τις εκπομπές του στο Rock FM μαζί με τον Μάκη Παπασημακόπουλο και αργότερα solo στην ίδια συχνότητα.
Μετά από μια παύση μερικών ετών ο Δημήτρης επιστρέφει στο ραδιόφωνο μέσω του Mind Radio με την εκπομπή off the record κάθε Πέμπτη βράδυ 11-1. Προτεινόμενο event της εβδομάδας! TRANSISTOR @ Gagarin205, (20/2/10, Αθήνα).
Οι Transistor είναι παιδιά της νέας μουσικής κουλτούρας της χώρας μας, αυτής της κουλτούρας που κινείται ανεξάρτητα από τις γνωστές νόρμες και φόρμουλες της πολιτιστικής βιομηχανίας.
Στηρίζεται στην ποιότητα του υλικού και διαδίδεται από στόμα σε στόμα, εμπνέοντας το κοινό σε τέτοιο σημείο που οι fans δημιουργούν οι ίδιοι τα video clips (στη θέση των officials…) για τα αγαπημένα τους τραγούδια.
Εδώ μπορείτε να ακούσετε την ε κπομπή των Transistor στο Mind Radio Κερδίστε προσκλήσεις για τα παρακάτω event πατώντας πάνω στους συνδέσμους κι ακολουθώντας τις οδηγίες. «O Aμερικάνος», του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη
Μια διασκευή του ομώνυμου κλασικού διηγήματος του Σκιαθίτη συγγραφέα για έναν ηθοποιό και για ένα μουσικό υπενθυμίζει τις διαστάσεις που μπορεί να πάρει η ανθρώπινη μοναξιά και η «αθεράπευτη» καχυποψία απέναντι σε οτιδήποτε άγνωστο ή φαινομενικά «ξένο».
Ο ήρωας είναι «ξένος μέσα στον κόσμο του». Φυσικά, δεν είναι ούτε ξένος ούτε Αμερικάνος. Είναι ένας Έλληνας μετανάστης, που ύστερα από 25 χρόνια επιστρέφει στο νησί του και δεν τον αναγνωρίζει κανένας.

Ενημέρωση από το http://www.disabled.gr/ και το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Στο διάστημα μας πέρασε το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ συνέχισε να δημοσιεύει καθημερινά στο http://news.disabled.gr/ όλες τις ειδήσεις και την αρθρογραφία από τον ημερήσιο και τον περιοδικό τύπο.
Στη βιβλιοθήκη του http://www.disabled.gr/ προστέθηκαν νέα άρθρα που αφορούν την παράλυση και τις αναπηρίες γενικότερα.
Πιο συγκεκριμένα τα σημαντικά κείμενα που πρόσφατα δημοσιεύθηκαν είναι τα παρακάτω: Ιταλικό δικαστήριο αποφάσισε πως πρέπει να χορηγηθεί φάρμακο που έχει βάση την ινδική κάνναβη σε ασθενή με σκλήρυνση κατά πλάκας.
Διάβασε την είδηση στο http://www.disabled.gr/lib/?p=25224
Ένα πολύ σημαντικό κείμενο για την οστεοπόρωση στην κάκωση νωτιαίου μυελού μπορείτε να διαβάσετε στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=23788
Εγκρίθηκε το πρώτο ερευνητικό πρόγραμμα για την αποκατάσταση των ανθρώπων ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο με βλαστοκύτταρα. Μπορείτε να διαβάσετε την σχετική είδηση στην διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=25219
Κείμενο με τίτλο «Γυναίκες με Αναπηρία: Πώς να αποφύγετε τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα» βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=25054 και αξίζει να διαβαστεί.
Γιατρός του Νευρολογικού Τμήματος του Royal Melbourne Hospital στην Αυστραλία ζήτησε άδεια για τη χορήγηση μαριχουάνας σε ασθενείς με Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΣκΠ).
Συγκεκριμένα, ο συγκεκριμένος γιατρός πιέζει να γίνουν δοκιμές σε μαριχουάνα υγρής μορφής που χρησιμοποιείται ως σπρέϊ στο στόμα για την καταπράϋνση πόνων που προκαλεί η ΣκΠ και έχει ήδη υποβάλει το αίτημά του στην Επιτροπή Ηθών του νοσοκομείου.
Διαβάστε περισσότερα στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=25041
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων ενέκρινε τη δημιουργία 8 περιπτέρων εντός των ορίων του Δήμου (για πολεμιστές της Κύπρου, άτομα με αναπηρίες και πολύτεκνους).
Διαβάστε περισσότερα στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=25047
Ένα ενδιαφέρον κείμενο για τα συμπτώματα του κατώτερου ουροποιητικού στην σκλήρυνση κατά πλάκας βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=25102 και αξίζει να διαβαστεί. Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για το 2010 ξεκίνησε.
Διαβάστε περισσότερα στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=24998
Μπορεί να έχουμε οικονομική κρίση αλλά οι παρανομίες σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων συνεχίζονται http://www.disabled.gr/lib/?p=25001 και στο τέλος την πληρώνουν οι άνθρωποι που έχουν πραγματικές ανάγκες επειδή έχουν πραγματικές αναπηρίες. Αυτά τα τρελά μόνο στην Ελλάδα γίνονται.
Σε μια σειρά από περικοπές έχει προβεί ο Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ) συμπεριλαμβάνοντας πλέον και τη μείωση του ποσού όπως επίσης και των δικαιούχων επιδομάτων σοβαρής αναπηρίας.
Διαβάστε περισσότερα στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=24999
Οι Ελληνες ειδικοί έχουν πλέον στη διάθεσή τους κλινικά στοιχεία από τη χρήση βλαστοκυττάρων σε δύο περιστατικά εγκεφαλικής παράλυσης.
Αν και οι πρώτες ενδείξεις είναι υποσχόμενες κατά τους ειδικούς, πρόκειται για πολύ μικρό αριθμό περιπτώσεων και γι’αυτό οι αντιδράσεις είναι συγκρατημένες.
Διαβάστε περισσότερα στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=24948
Ακόμη περισσότερα εξειδικευμένα «τεχνικά» κείμενα μπορείτε να βρείτε στη βιβλιοθήκη του ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ στην διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/ που ενημερώνεται συνεχώς.
Το επόμενο τεύχος του περιοδικού ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ θα ταχυδρομηθεί την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Φεβρουαρίου. Ήδη βρίσκεται στο τυπογραφείο και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η ταχυδρομική του τακτοποίηση.
Μπορείτε να γίνετε συνδρομητές δωρεάν.
Περισσότερες πληροφορίες για τις συνδρομές στο περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ μπορείτε να διαβάσετε στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?page_id=2483
Σε ό,τι αφορά στην Autonomia EXPO ετοιμάζεται για να ξεκινήσει στις 21,22 και 23 Μαΐου 2010 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.
Περισσότερες πληροφορίες για την Autonomia EXPO 2010 μπορείτε να έχετε από το http://www.autonomiaexpo.org/ που ενημερώνεται συνεχώς.
Με βεβαιότητα και αυτή η Autonomia EXPO θα είναι επιτυχημένη.
Από τις προηγούμενες 3 διοργανώσεις έχουμε συνηθίσει στα δύσκολα και στα απρόοπτα που επιφυλάσσει η πατρίδα μας σε κάθε δραστηριότητα που θέλει επειδή πρέπει να είναι προσπελάσιμη και τώρα πλέον το ξέρουμε αφού το μάθαμε.
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/ και ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ & ΖΩΔΙΑ 2010

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ & ΖΩΔΙΑ 2010 Ο ξεχωριστός Αλέξανδρος Δαμουλιάνος

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΝέο τελεσίγραφο Τα λάθη που οδήγησαν στο μακελειό του Βύρωνα Η Γενεύη προτείνει πράσινα και μικρά Έρχονται τα 4G κινητά Μινωίτες πρόλαβαν τον Κολόμβο Οι γνωριμίες και τα φλερτ τώρα ξεκινούν από το Διαδίκτυο Φαστ φουντ α λα ελληνικά Ασφαλιστικό: ποιοι γλιτώνουν Κάνουν χόμπι... τις πλαστικές

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics Συμφωνία για αγωγούς και εμπορική συνεργασία Νετανιάχου: Αν το Ιράν αναπτύξει πυρηνικά όπλα, θα ακολουθήσει ο μουσουλμανικός κόσμος ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ H οργισμένη φωνή του απλού λαού. Ακούστε την κύριοι πολιτικοί, πριν να είναι πολύ αργά για όλους μας. «Γλώττα λανθάνουσα τα αληθή λέγει»… Έκθεση Τούρκων παραγωγών και εξαγωγέων στην Αθήνα Δεν είναι αυτή η Ελλάδα που ονειρευτήκαμε, η Ελλάδα που θέλουμε, η Ελλάδα που μας πρέπει! Στίγκλιτς: Εγκληματική η δήλωση Τρισέ για Ελλάδα Να σώσουμε την Ελλάδα Φορολογικά μέτρα και οικονομική ασφυξία Οικονομία και εθνικά θέματα Πώς μας πούλησαν και μας αγόρασαν Επεισοδιακή η συνάντηση Ερτογάν - Χίλαρι Αγωγός συνεργασίας με Ρωσία Έβρος: εφιάλτης διαρκείας O ιδρυτής της Finansbank, H. Ozyegin, γίνεται ανταγωνιστής της Εθνικής Η φωνή του λαού! Ακούει κανείς; Απογραφή στην Αλβανία και στα Σκόπια. Αναγνώριση Αρμενικής Γενοκτονίας απο το Σουηδικό Κοινοβούλιο; Ντουμπάϊ: Εντάλματα σύλληψης 11 Ευρωπαίων Στο επίκεντρο South Stream και Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη

ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΑΣΟΚ: ΓΚΡΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 42%

Διαβαστε στο Διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης
ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟ ΥΠ.ΕΣ. ΓΙΑ ΤΟ 50% +1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
1) "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ", ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗ, ΣΥΖΗΤΑ Η ΚΕΔΚΕ
2) ΑΠΕΣΥΡΕ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ" Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ
3) "ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ", ΖΗΤΑ Ο Α. ΠΑΠΑΤΟΛΙΑΣ
4) ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ
5) Ο Θ. ΜΠΑΚΟΓΛΙΔΗΣ ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
6) ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

Αποδράσεις,ναρκωτικά, φυλακές?

Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι Κ.Κ.Πατρών Αποδράσεις,ναρκωτικά, φυλακές? Απ’όλα έχει ο μπαξές! Εδώ και κάτι μήνες που έγινε αλλαγή στη Διεύθυνση της φυλακής της Πάτρας όλα μπορεί να τα δει κάποιος! Από ναρκωτικά; Ποινική προκαταρκτική εξέταση διενεργείται στην Πάτρα, γιατί ύστερα από αδυναμία συνεργασίας της Διεύθυνσης (Διευθυντής & Αρχιφύλακες) των φυλακών με τις αστυνομικές αρχές, χάθηκε η ευκαιρία να εξιχνιαστεί υπόθεση μεταφοράς μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών. Σύμφωνα με σχετική εισαγγελική αναφορά κρατούμενος είχε τη δυνατότητα να δώσει στις αστυνομικές αρχές στοιχεία για διακίνηση 30 ΚΙΛΩΝ ΗΡΩΙΝΗΣ που θα έφθανε στην Πάτρα. Ωστόσο δεν δόθηκε η δυνατότητα επικοινωνίας του κρατουμένου με τις αστυνομικές αρχές, καθώς ο διευθυντής της φυλακής ήταν αρνητικός (!). http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=7134820 Από αποδράσεις; Αφού η Διεύθυνση (Διευθυντής & Αρχιφύλακες) έχει μειώσει το φυλακτικό προσωπικό (ημέτεροι που ψήφισαν τους άνωθεν για συνδικαλιστές) και τους έχει πάει στην γραμματεία, έχει φτάσει στο απροχώρητο η ανασφάλεια. Γιατί να προξενεί απορία η απόπειρα απόδρασης την Παρασκευή του επικίνδυνου κρατούμενου που ήρθε από την φυλακή του Μαλανδρίνου. Η Διεύθυνση τον τοποθέτησε στην ίδια ακτίνα με τον Παλαιοκώστα. Ιρακινός στην καταγωγή, καταδικασμένος σε ισόβια για δολοφονία. (Ως γνωστόν στη φυλακή της Πάτρας είναι μόνο για όσους είναι για αδικήματα για ναρκωτικά.) Το ποιος τον «έφερε» στη Πάτρα και μέσα σε μία εβδομάδα αποπειράθηκε να αποδράσει είναι ζητούμενο (!). Γιατί όχι?

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ «ΣΕΡΡΑ» ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ "ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ" Εκδήλωση Ποντίων για την εκστρατεία του Ραπτάκη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΝΕΟ BLOG

Ενα νέο blog περιμένει τους αναγνώστες του www.ksipnistere.blogspot.com www.ksipnistere.gr

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR Προελαύνουν οι Ταλιμπάν ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ " ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗΣ" Αχμαντινεζάντ: «Θα το μετανιώσουν όσοι μας επιβάλλουν κυρώσεις» Γάλλοι στρατιώτες εκτέθηκαν εσκεμμένα σε πυρηνικές δοκιμές Το μπούμεραγκ των διπλών πρακτόρων Προβλήματα στο διαστημικό πρόγραμμα της ΝΑΣΑ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Greek Alert

Ανέκδοτο: με 3 «επιτηρητές» Η Ελλάδα

Ανέκδοτο: με 3 «επιτηρητές» Η Ελλάδα Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ (Επειδή τα πολύ δύσκολα ή ευαίσθητα θέματα τα χειριζόμαστε πιο εύκολα χρησιμοποιώντας συμβατικά ή τύπου black humor ανέκδοτα, σκέφτηκα ότι για τα πολύ δύσκολα που μας έρχονται το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να πούμε ένα ανέκδοτο πριν…βγούμε στους δρόμους…) ***** Η ελληνική οικονομία με έναν…επιτηρητή; Αυτό θα ήταν...έρωτας ***** Η ελληνική οικονομία με δύο επιτηρητές; Η περίπτωση είναι γνωστή ως "τρίγωνο" του Ibsen (Από εδώ ο σύζυγος και από εκεί... το...αίσθημα!) ***** Η ελληνική οικονομία με...τρείς επιτηρητές; Πρόκειται αναμφίβολα για..."πάρτι"!!! (ο γνωστός Γαλλικός όρος ΔΕΝ προσφέρεται για δημοσίευση...)

ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ – ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ – ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ – ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ……!

Σχόλιο του Δημάρχου Βελβενδού Κοζάνης σε δημόσια διαβούλευση (παρατίθεται αυτούσιο όπως δημοσιεύτηκε). «Η μεγάλη μας απορία είναι σήμερα γιατί σε πάρα πολλές χώρες της Ευρώπης υπάρχει άλλη αντίληψη για την τάξη πληθυσμού των Δήμων, (μικρό πληθυσμιακό μέγεθος σε χιλιάδες Δήμους), οι οποίοι... και λειτουργούν άψογα. Ενώ στην Ελλάδα συλλήβδην θεωρείται ψόγος το μικρό μέγεθος και δεν εξετάζονται τυχόν ιδιαιτερότητες, η ταχύτητα ανάπτυξης ενός μικρότερου Δήμου, τα έργα που εκτέλεσε από το Γ’ Κ.Π.Σ., η Ταυτότητα Κοινωνίας κ.λ.π. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά δεδομένων α. Στο περιοδικό ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, τεύχος 124, σελ. 23 και β. Στην έκδοση-βιβλίο του Υπουργείου Εσωτερικών, Αθήνα 2007 και αλλού. Παραδείγματα: Γαλλία 36.684 Δήμοι με μέσο όρο 1.720 κατ/Δήμο. Ισπανία 8.110 Δήμοι με μέσο όρο5.430 κατ/Δήμο. Γερμανία 12.431 δήμοι με μέσο όρο 6.690 κατ/Δήμο. Ιταλία 8.101 Δήμοι με μέσο όρο 7.270 κατ/Δήμο. Η Ευρώπη των 15 χωρών συνολικά έχει 73.012 Δήμους με μέσο όρο 5.200 κατοίκων ανά Δήμο και η Ελλάδα σήμερα έχει 1034 ΟΤΑ με μέσο όρο10.200 κατ/Δήμο !!! Είμαστε ήδη ως χώρα σε σειρά πληθυσμιακής «υπεσυμπύκνωσης» του μέσου όρου πληθυσμού ανά Δήμο και με την πρόταση των 370 Δήμων θα είμαστε με αναλογία 28.500κατ/Δήμο !!! Πέραν αυτών σημαντικός είναι και ο παρακάτω πίνακας, από τις ίδιες πηγές.: Γαλλία το 95%, Γερμανία το 75%, Ισπανία το 85%, Ιταλία το 71%, Φινλανδία το 50% των Δήμων έχουν πληθυσμό κάτω των 5.000 κατοίκων. Βεβαίως υπάρχουν και άλλες χώρες με άλλες αναλογίες. Αλλά και οι παραπάνω χώρες αποτελούν παράδειγμα για όλους μας. Προς τι λοιπόν αυτή η σπουδή να καταργηθούν αναφανδόν όλοι οι μικρότεροι αλλά βιώσιμοι Δήμοι; Μας έχει κουράσει η μέχρι σήμερα η συνεχής και ψευδής επίκληση των ευρωπαϊκών δεδομένων, κυρίως από τα Μ.Μ.Ε. Τα ψευδή στοιχεία αδικούν και την αλήθεια και την προοπτική». Μανώλης Στεργίου, Δήμαρχος Βελβεντού Κοζάνης. http://emprosdrama.blogspot.com/2010/01/blog-post_5361.html Λίγα σχόλια, έτσι για την ιστορία: Κλεισθένης: Αθηναίος πολιτικός του 6ου αι. π.Χ. Το 508-507 π.Χ. έθεσε τις βάσεις για την δημοκρατική μεταρρύθμιση της Αθήνας. Με το τέλος της τυραννίας του Πεισίστρατου, ανέλαβε να μεταρρυθμίσει το πολίτευμα της Αθήνας. Για αυτό τον σκοπό διαχώρισε τους Αθηναίους σε δέκα φυλές με δέκα δήμους εκάστη. Σε κάθε φυλή (Δήμο) καθιέρωσε το αυτοδιοίκητο, την ανεξαρτησία και την οικονομική αυτοδυναμία, φρόντισε επίσης να ανήκουν πολίτες από διάφορες περιοχές της Αττικής, έτσι οι πλούσιοι ευγενείς έπαψαν να αποτελούν μια ισχυρή τάξη και αναμίχθηκαν με τους υπόλοιπους πολίτες όλων των κοινωνικών τάξεων. Ο Κλεισθένης, έδωσε το σύνολο της εξουσίας στην εκκλησία του δήμου. Από αυτήν εκλέγοντο και οι δέκα στρατηγοί οι οποίοι διοικούσαν όχι μόνο το στρατό αλλά και το κράτος. Επιπρόσθετα, θέσπισε νέα βουλή με 500 βουλευτές αντί των 400 του Σόλωνα. Η εκλογή τους εγένετο κάθε χρόνο με κλήρο, 50 από κάθε φυλή. Με το σύστημα αυτό, όλοι οι πολίτες είχαν πιθανότητα να γίνουν κάποτε βουλευτές. Έργο της βουλής ήταν η προετοιμασία των θεμάτων που θα συζητούσε η εκκλησία του δήμου. Επίσης, για να προστατέψει το νέο πολίτευμα, καθιέρωσε τον οστρακισμό. Κάθε πολίτης έγραφε πάνω σε ένα σπασμένο αγγείο (όστρακο) το όνομα του πολιτικού που κατά την κρίση του τον θεωρούσε ποιο επικίνδυνο για τη δημοκρατία. Στη συνέχεια εγένετο καταμέτρηση και εξόριζαν για 10 χρόνια όποιον είχε συγκεντρώσει 6 χιλιάδες όστρακα με το όνομά του. Με το σύστημα αυτό γεννήθηκε η δημοκρατία στην Αθήνα, το πολίτευμα που δίνει σε όλους του πολίτες το δικαίωμα αλλά και το καθήκον να συμμετέχουν στη διακυβέρνηση του κράτους. Η δημοκρατία ήταν μια από τις πιο σημαντικές κατακτήσεις των αρχαίων Ελλήνων. Έτσι έπαψαν η συγγένεια και η καταγωγή να παίζουν ρόλο στην πολιτική ζωή της Αθήνας. Με το μέτρο αυτό ο Κλεισθένης «έδωσε την πολιτεία στον λαό», όπως έγραψε αργότερα ο Αριστοτέλης. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η μορφή διοίκησης κατά τον Κλεισθένη, αποτέλεσε τη βάση πάνω στην οποία, όλες σχεδόν οι δυτικές κοινωνίες οικοδόμησαν το δημοκρατικό τους πολίτευμα και καθιέρωσαν την δομή της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μια διοίκηση όπου οι Δήμοι αποτελούν το θεμέλιο λίθο της πολιτείας, αυτοτελείς, με λόγο και ανεξαρτησία. Δήμοι που στήριζαν το κράτος και όχι το κράτος τους Δήμους. Ικτίνος και Καλλικράτης, δύο περίφημοι αρχιτέκτονες του δεύτερου μισού του 5ου π.Χ. αιώνα στην αρχαία Ελλάδα. Παρόλο που η φήμη τους ήταν μεγάλη, δεν έχουμε ιδιαίτερες αναφορές για τη ζωή τους. Ο Καλλικράτης σύμφωνα με αναφορές του Πλούταρχου εργάστηκε σε τέσσερα μεγάλα έργα της αρχαίας Αθήνας: Στα Μακρά Τείχη της πόλης (460 – 450 π.Χ.), στην επιδιόρθωση τμήματος των περιφερειακών τειχών των Αθηνών, στην ανοικοδόμηση του ναού της Απτέρου Νίκης στην Ακρόπολη (448 π.Χ.) και τέλος, συνεργάστηκε με τον Ικτίνο για την ανέγερση του Παρθενώνα. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Καλλικράτης, αρχιτέκτονας και φυσιογνωμία με γνώσεις μηχανικής, γεωδαισίας, αστρονομίας και εφαρμοσμένων μαθηματικών σε συνεργασία με τον Ικτίνο και τον Φειδία, συνέδεσαν το βράχο της ακρόπολης με τους αστερισμούς του γαλαξία, τις πυραμίδες της Αιγύπτου, της κατασκευές των Ίνκας τα μνημεία του Θιβέτ και της Μεσοποταμίας. Εργάστηκαν για το μέλλον της Ελλάδας, μας κληροδότησαν γνώσεις, έργα, ιστορία, πολιτισμό και «σωσίβια» για να μη βουλιάξουμε εμείς «οι ξεπεσμένοι κατά τους Φράγκους νεοέλληνες» στην απαξίωση των καιρών.Ιωάννης Καποδίστριας (1776 - 1831) διπλωμάτης και πολιτικός που διετέλεσε υπουργός εξωτερικών της Ρωσικής Αυτοκρατορίας (1815-1822). Αναμίχθηκε με την πολιτική και το 1803 διορίστηκε γραμματέας της επικράτειας της Ιονίου Πολιτείας. Στις 14 Απριλίου 1827 η Εθνική Συνέλευση της Τροιζήνας τον επέλεξε πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας, θέση από την οποία ήρθε σε τριβή με τους τοπικούς αξιωματούχους με αποτέλεσμα την δολοφονία του στο Ναύπλιο στις 9 Οκτωβρίου 1831 από τους Μαυρομιχαλαίους. Ως κυβερνήτης της Ελλάδας προώθησε σημαντικές μεταρρυθμίσεις για την ανόρθωση της κρατικής μηχανής, καθώς και για την θέσπιση του νομικού πλαισίου της πολιτείας, απαραίτητου για την εγκαθίδρυση της τάξης. Αναδιοργάνωσε τις ένοπλες δυνάμεις υπό ενιαία διοίκηση πετυχαίνοντας αφενός να καταπολεμήσει το κατεστημένο των φατριών και αφετέρου να παρεμποδίσει την οθωμανική προέλαση. Καθόρισε το πλαίσιο λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης, εδραίωσε την ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο και κατέστησε τους Δήμους και τις Κοινότητες παραγωγικά κύτταρα για την ανάπτυξη της πολιτείας. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Καποδίστριας γνώριζε τις τοπικές ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής και σχεδίασε την οικοδόμηση της Ελλάδας από το μηδέν. Ξεχώρισε το κράτος από την τοπική κοινωνία, καθόρισε κανόνες και άφησε την κάθε κοινότητα να αναπτύξει τη δική της πολιτιστική και οικονομική κουλτούρα. Η Ελλάδα ανέπτυξε και πάλι πολιτισμό, έγινε σύμβολο άρχισε να γράφει ιστορία, οδηγό για την καταπιεσμένη ανθρωπότητα. Ελβετία: Επίσημο όνομα Ελβετική Συνομοσπονδία.Χώρα της δυτικής Ευρώπης. Συνορεύει με τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία την Αυστρία και το Λιχτενστάιν. Μία μικρή χώρα, με έκταση 41.285 τ.χλμ. και πληθυσμό 7.700.200 (εκτίμηση Δεκέμβριος 2008). Πρωτεύουσα της Ελβετίας είναι η Βέρνη (128.041 κάτοικοι το 2007) ενώ μεγαλύτερη πόλη η Ζυρίχη. Γλώσσα: Ιταλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και τοπικές διάλεκτοι. Πολιτιστική κουλτούρα ανάλογη της καταγωγής και γλώσσας. Χώρα με υψηλό βιοτικό επίπεδο η οποία υποδιαιρείται διοικητικά σε 26 ανεξάρτητα πολιτιστικά καντόνια και ημικαντόνια. Η ύπαρξη των ημικαντονιών θεσπίστηκε με ιστορικά κριτήρια. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η Ελβετία είναι μία χώρα υπόδειγμα, η οποία δομήθηκε πάνω στις αρχές ανάπτυξης και λειτουργίας όπως αυτές διατυπόθηκαν και παραμένουν αναλλοίωτες από τον δικός μας, τον δολοφονηθέντα από εμάς Έλληνα, τον Ιωάννη Καποδίστρια. Κυβερνητικά Σχέδια 1997 Σχέδιο «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ». Η Ελλάδα των 6000 Δήμων και Κοινοτήτων αντί να προβεί στην αναβάθμιση του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης με σκοπό να την καταστήσει διοικητικά και οικονομικά ανεξάρτητη αποφασίζει «για λόγους οικονομίας και συντονισμού !!!» να τη συρρικνώσει στους 1034 ΟΤΑ. Αποτέλεσμα, τα περισσότερα χωριά να χάσουν, την Κοινότητά τους, την καρδιά της τοπικής κοινωνίας, εκεί στο κοινοτικό κατάστημα με τον πρόεδρο, τον γραμματέα, το γιατρό, τον αστυνόμο, τον ταχυδρόμο, εκεί που ο καθένας συναντούσε το χωριανό του για να ενημερωθεί για τα δικά του προβλήματα, για τα δικά του ενδιαφέροντα. Χάθηκαν οι Κοινότητες και μαζί με αυτές χάθηκαν ή αδρανοποιήθηκαν περισσότεροι από 5000 πολιτιστικοί σύλλογοι, αυτοί που μετέφεραν τον πολιτισμό από γενεά σε γενεά. Οι κρατούντες της Αθήνας δεν κατάλαβαν πως στην ίδια περιοχή η μία κοινότητα που αποτελείτο από ντόπιους, η παραδίπλα από πόντιους, η άλλη από μικρασιάτικες κ.ο.κ η κάθε μια είχε τη δική της κουλτούρα, τους δικούς της κοινωνικούς δεσμούς. Το κακό όμως δεν σταματά εδώ, με την κατάργηση της Κοινότητας χάθηκαν ο πρόεδρος, ο γραμματέας, ο γιατρός, ο αστυνόμος, ο ταχυδρόμος, οι τοπικές αρχές, τα ενδιαφέροντα, η άμιλλα, έκλεισαν περισσότερα από 10.000 σχολεία, ερήμωσαν χωριά, η ύπαιθρος, οι κάτοικοι εγκαταλείπουν τη γη τους, έπαψαν να κάνουν όνειρα να πιστεύουν στο αύρια, κατεβαίνουν στις πόλεις με ότι αυτό συνεπάγεται. Το Σχέδιο σε πρώτη φάση πέτυχε, «κοπαδοποίηση» του πληθυσμού και ευκολότερη πολιτική χειραγώγηση. Τα αποτελέσματα ορατά, η παραγωγικότητα, ο πολιτισμός, η εθνική αξιοπρέπεια στο ναδίρ. 2010 εκκολαπτόμενο Σχέδιο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ». Οι 1034 ΟΤΑ γίνονται 370. Οι τελευτές αντιστάσεις πολιτισμικών ιδιαιτεροτήτων πρέπει να καμφθούν. Ο πληθυσμός της χώρας πρέπει να μπει στο «μίξερ» της ομοιογένειας, τώρα ντόπιοι, αλλοδαποί και μετανάστες πρέπει να γίνουν αλοιφή. Στην Ελλάδα, 28.500 κάτοικοι/Δήμο, στη λοιπή Ευρώπη 5.200 κάτοικοι/Δήμο «μάλλον οι κουτόφραγκοι κάνουν λάθος αυτοί δεν ξέρουν ούτε από πολιτισμό ,ούτε από ανάπτυξη». Σχέδια «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» και «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», Εθνική Πρωτοτυπία, Εθνική Αφέλεια ή …. Εθνική Προδοσία; Εγώ πάντως είμαι μπερδεμένος και το μόνο που θέλω είναι, να φύγω από τη χώρα αυτή της προχειρότητας, να πάω κάπου αλλού και από εκεί εγώ και τα παιδιά μου με οποιοδήποτε κόστος να πολεμήσουμε αυτούς που κατάντησαν τη χώρα μας δακτυλοδεικτούμενο μίασμα περίγελη του κόσμου. Ντρέπομαι, αγανακτώ, εξοργίζομαι, κάποιοι υποτιμούν τη νοημοσύνη μας, ανίκανοι ή κατευθυνόμενοι, δεν ξέρω, μπορώ όμως να σκέπτομαι ελεύθερα και ελεύθερα να απευθύνομαι στους ελάχιστους εναπομείναντες ΕΛΛΗΝΕΣ και τους καλώ, ξυπνάτε γιατί χανόμαστε. Λευτέρης Παπαϊωάννου Σύμβουλος Διαχείρισης Κρίσεων