Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Ενημέρωση από το http://www.disabled.gr/ και το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Στο διάστημα μας πέρασε το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ συνέχισε να δημοσιεύει καθημερινά στο http://news.disabled.gr/ όλες τις ειδήσεις και την αρθρογραφία από τον ημερήσιο και τον περιοδικό τύπο.
Στη βιβλιοθήκη του http://www.disabled.gr/ προστέθηκαν νέα άρθρα που αφορούν την παράλυση και τις αναπηρίες γενικότερα.
Πιο συγκεκριμένα τα σημαντικά κείμενα που πρόσφατα δημοσιεύθηκαν είναι τα παρακάτω: Ιταλικό δικαστήριο αποφάσισε πως πρέπει να χορηγηθεί φάρμακο που έχει βάση την ινδική κάνναβη σε ασθενή με σκλήρυνση κατά πλάκας.
Διάβασε την είδηση στο http://www.disabled.gr/lib/?p=25224
Ένα πολύ σημαντικό κείμενο για την οστεοπόρωση στην κάκωση νωτιαίου μυελού μπορείτε να διαβάσετε στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=23788
Εγκρίθηκε το πρώτο ερευνητικό πρόγραμμα για την αποκατάσταση των ανθρώπων ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο με βλαστοκύτταρα. Μπορείτε να διαβάσετε την σχετική είδηση στην διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=25219
Κείμενο με τίτλο «Γυναίκες με Αναπηρία: Πώς να αποφύγετε τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα» βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=25054 και αξίζει να διαβαστεί.
Γιατρός του Νευρολογικού Τμήματος του Royal Melbourne Hospital στην Αυστραλία ζήτησε άδεια για τη χορήγηση μαριχουάνας σε ασθενείς με Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΣκΠ).
Συγκεκριμένα, ο συγκεκριμένος γιατρός πιέζει να γίνουν δοκιμές σε μαριχουάνα υγρής μορφής που χρησιμοποιείται ως σπρέϊ στο στόμα για την καταπράϋνση πόνων που προκαλεί η ΣκΠ και έχει ήδη υποβάλει το αίτημά του στην Επιτροπή Ηθών του νοσοκομείου.
Διαβάστε περισσότερα στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=25041
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων ενέκρινε τη δημιουργία 8 περιπτέρων εντός των ορίων του Δήμου (για πολεμιστές της Κύπρου, άτομα με αναπηρίες και πολύτεκνους).
Διαβάστε περισσότερα στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=25047
Ένα ενδιαφέρον κείμενο για τα συμπτώματα του κατώτερου ουροποιητικού στην σκλήρυνση κατά πλάκας βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=25102 και αξίζει να διαβαστεί. Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για το 2010 ξεκίνησε.
Διαβάστε περισσότερα στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=24998
Μπορεί να έχουμε οικονομική κρίση αλλά οι παρανομίες σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων συνεχίζονται http://www.disabled.gr/lib/?p=25001 και στο τέλος την πληρώνουν οι άνθρωποι που έχουν πραγματικές ανάγκες επειδή έχουν πραγματικές αναπηρίες. Αυτά τα τρελά μόνο στην Ελλάδα γίνονται.
Σε μια σειρά από περικοπές έχει προβεί ο Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ) συμπεριλαμβάνοντας πλέον και τη μείωση του ποσού όπως επίσης και των δικαιούχων επιδομάτων σοβαρής αναπηρίας.
Διαβάστε περισσότερα στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=24999
Οι Ελληνες ειδικοί έχουν πλέον στη διάθεσή τους κλινικά στοιχεία από τη χρήση βλαστοκυττάρων σε δύο περιστατικά εγκεφαλικής παράλυσης.
Αν και οι πρώτες ενδείξεις είναι υποσχόμενες κατά τους ειδικούς, πρόκειται για πολύ μικρό αριθμό περιπτώσεων και γι’αυτό οι αντιδράσεις είναι συγκρατημένες.
Διαβάστε περισσότερα στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=24948
Ακόμη περισσότερα εξειδικευμένα «τεχνικά» κείμενα μπορείτε να βρείτε στη βιβλιοθήκη του ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ στην διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/ που ενημερώνεται συνεχώς.
Το επόμενο τεύχος του περιοδικού ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ θα ταχυδρομηθεί την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Φεβρουαρίου. Ήδη βρίσκεται στο τυπογραφείο και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η ταχυδρομική του τακτοποίηση.
Μπορείτε να γίνετε συνδρομητές δωρεάν.
Περισσότερες πληροφορίες για τις συνδρομές στο περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ μπορείτε να διαβάσετε στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?page_id=2483
Σε ό,τι αφορά στην Autonomia EXPO ετοιμάζεται για να ξεκινήσει στις 21,22 και 23 Μαΐου 2010 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.
Περισσότερες πληροφορίες για την Autonomia EXPO 2010 μπορείτε να έχετε από το http://www.autonomiaexpo.org/ που ενημερώνεται συνεχώς.
Με βεβαιότητα και αυτή η Autonomia EXPO θα είναι επιτυχημένη.
Από τις προηγούμενες 3 διοργανώσεις έχουμε συνηθίσει στα δύσκολα και στα απρόοπτα που επιφυλάσσει η πατρίδα μας σε κάθε δραστηριότητα που θέλει επειδή πρέπει να είναι προσπελάσιμη και τώρα πλέον το ξέρουμε αφού το μάθαμε.
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/ και ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: