Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

ΡΕ… ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ;

Λέω, μπας! Πριν λίγο είδαμε στην τηλεόραση τον πρωθυπουργό να μιλά για «ευθύνες και ανευθυνότητα» (!), για «προκλήσεις και ομοψυχία», για το ότι λέει «διασυρθήκαμε» διεθνώς… και ένα σωρό άλλα, και τα έλεγε σοβαρά! . Πραγματικά δεν άντεξα. Πήρα τηλέφωνο το φίλο μου το Μανώλη, γιατί έπρεπε ρε γαμώτο να σιγουρευτώ…. Να σιγουρευτώ ότι είμαι ξύπνιος, ότι δεν βλέπω και ακούω ότι ναναι λόγο κούρασης από την δουλειά (πρέπει να αλλάξω ωράριο αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, γιατί το καθημερινό ξύπνημα στις 04,30 φαίνεται ότι δημιουργεί παραισθήσεις), να σιγουρευτώ ότι εξακολουθώ και μένω στην Ελλάδα, στον ΔΙΚΟ ΜΑΣ «Τρίτο κόσμο». Πήρα λοιπόν τηλέφωνο, και ο Μανώλης με ρώτησε τα ίδια! «Είδαμε και ακούσαμε καλά»; Ρε γαμώτο, να έχουμε και οι δυο την ίδια «παραίσθηση», την ΙΔΙΑ ΩΡΑ ε, δεν γίνεται. Άρα τα είδαμε και τα ακούσαμε αυτά λοιπόν που είπε ο Καραμανλής στην Κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ, και τα χειροκροτήματα από κάτω, ηταν επιδοκιμασίας, και όχι για να καλέσουν οι βουλευτές το παιδί του καφενείου της βουλής για παραγγελία. Ρε παιδιά, δεν είμαι κανένας ψυχολόγος, κανένας κοινωνιολόγος, κανένας ψυχίατρος, οπότε μπορεί να κάνω και λάθος στην κρίση μου. Αλλά πείτε μου και εσείς, λύστε μου αυτή την απορία! Ληγμένα παίρνουν όλοι αυτοί εκεί μέσα και λένε τόσες μακακίες; Δεν καταλαβαίνω που να πάρει και να σηκώσει. Οι άνθρωποι αυτοί, ΟΛΟΙ, ακόμα να το καταλάβουν ότι ΠΙΟ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ; Στα νέα λεξικά δίπλα στη λέξη «ανευθυνότητα» θα έχει απλά τις φωτογραφίες τους. Αλήθεια κύριε πρωθυπουργέ. ΠΟΙΟΣ ευθύνεται για τον διεθνές μας ρεζιλίκι; Ποιες (άντε ποια μην είμαστε και πλεονέκτες) είναι οι ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ της κυβέρνησης σας, αλλά και ΟΛΩΝ των συναδέλφων σας πολιτικών όλων των κομμάτων; Η Χώρα εδώ και χρόνια «καίγεται», και δεν μιλώ από τις μολότοφ, αλλά από ένα σωρό άλλα, σκάνδαλα, φτώχεια κλπ, και εσείς χάρη των καναλιών βγήκατε και ουσιαστικά προσπαθήσατε να μας πείσετε για TI; Για ποιο πράγμα; Για το ότι είστε «υπεύθυνη» κυβέρνηση; Θέλετε να μας πείσετε ότι η χώρα χάρη στην πολιτική σας πάει μπροστά; Για ποιο πράγμα προσπαθείτε να μας πείσετε; Δεν το καταλάβατε ακόμα; Όσα περισσότερα λέτε, τόσο περισσότερο απομακρύνετε τον κόσμο από κοντά σας, τόσο περισσότερο κλονίζετε τα όποια απομεινάρια εμπιστοσύνης έχουν απομείνει για το πρόσωπο σας. Με αυτή την ομιλία σας σήμερα, ηταν σαν να χαστουκίζατε όλους εμάς, τον απλό κοσμάκη, ενώ η αποτυχημένη προσπάθεια σας να μας κάνετε να σας πιστέψουμε, να πιστέψουμε ότι αναλογιστήκατε (έστω) τις ευθύνες σας το μόνο αποτέλεσμα που είχε ηταν να μας κάνει γελάμε μαζί σας αλλά και με τα χάλια μας, γιατί βλέπετε ΕΜΕΙΣ σας στείλαμε εκεί που είστε. Ίσως αν ήμασταν κάποια άλλη, «πολιτισμένη» χώρα, όλα αυτά που λέγατε να τα εννοούσατε πραγματικά. Άσε που δεν θα χρειαζόταν καν να τα πείτε, γιατί δεν θα μας είχατε φτάσει στα «χειρότερα των χειρότερων». Να πάρει, στην Ελλάδα είμαστε. Βασίλης Τσούγκαρης Αρθρογράφος – Παραγωγός Ραδιοφωνίας tsougarisgnomi@gmail.com

Συγχωροχάρτι για το Βατοπέδι

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΚωδικός: κουκούλωμα Στον ανασχηματισμό ελπίζει τώρα ο Καραμανλής μετά το πόρισμα συγκάλυψης
Με πόρισμα- συγκάλυψη για όλους τους υπουργούς που εμπλέκονται στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, η κυβέρνηση προσδοκά ότι θα κλείσει την υπόθεση και θα δώσει ζωτικό χώρο στον Πρωθυπουργό για να μπορέσει το επόμενο διάστημα να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες- με τον ανασχηματισμό να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.
Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές προσδιόριζαν χθες το βράδυ τον χρόνο των αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού (21 Δεκεμβρίου), αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για ανασχηματισμό ακόμη και πριν από την Πρωτοχρονιά. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, διαβεβαίωναν ότι ο ανασχηματισμός «έχει πλέον κλειδώσει» και θα ανακοινωθεί το αργότερο έως τα μέσα Ιανουαρίου.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με ξεχωριστά πορίσματα, κρίνουν από την πλευρά τους ότι τα στοιχεία που συνέλεξε η Εξεταστική Επιτροπή οδηγούν στη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, προκειμένου να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες τουλάχιστον για τέσσερις νυν ή πρώην υπουργούς.
Το ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, τονίζει ότι επιβεβαιώνεται πως υπήρξε κεντρικός κυβερνητικός συντονισμός πίσω από το σκάνδαλο και επιμένει να υποδεικνύει ως ηθικό αυτουργό τον κ. Θόδ. Ρουσόπουλο, ενώ καταλογίζει πολιτικές ευθύνες και στον κ. Καραμανλή γιατί «αδράνησε, ενώ γνώριζε.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύγκληση Δημαρχιακής Επιτροπής Καλαμαριάς σε τακτική συνεδρίαση Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008
Η 32η έκτακτη συνεδρίαση της Δημαρχιακής Επιτροπής Καλαμαριάς, που θα γίνει στις 18 Δεκεμβρίου 2008, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:00 στο Δημοτικό Κατάστημα, επί της οδού Κομνηνών αρ.58, στο γραφείο Δημάρχου, με θέματα ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προκηρύχθηκε το πρόγραμμα εγγύησης & Επιδότησης Επιτοκίου Δανείων
Προκηρύχθηκε το πρόγραμμα «Εγγύηση και Επιδότηση Επιτοκίου Δανείων Κεφαλαίου Κίνησης Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων» από το Υπουργείο Ανάπτυξης και το ΤΕΜΠΜΕ. Το πρόγραμμα αφορά επιδότηση επιτοκίου και εγγυοδοσία για δάνεια κεφαλαίου κίνησης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. Οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα πρέπει: Να είναι υγιείς οικονομικά (να έχουν επαρκή πιστοληπτική ικανότητα) Να έχουν κλεισμένες τουλάχιστον 3 διαχειριστικές χρήσεις Να μην απασχολούν περισσότερα από 50 άτομα Να μην δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία κλπ.) Να μην διατηρούν βιβλία Α΄ κατηγορίας (περίπτερα, πλανόδιοι κλπ.) Το δάνειο: Είναι εγγυημένο από το Ταμείο Εγγυοδοσίας σε ποσοστό 80% Το ύψος του μπορεί να φτάσει το 30% του μέσου κύκλου εργασιών των τελευταίων 3 ετών Είναι άτοκο, αφού το επιτόκιο επιδοτείται σε ποσοστό 100% Η εγγύηση και η επιδότηση του επιτοκίου δανεισμού θα έχει διάρκεια 3 έτη. Το πρόγραμμα υλοποιείται από όλες τις εμπορικές τράπεζες.Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Κέντρο Στήριξης & Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας «ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» του Δήμου Καλαμαριάς, στο 2310.472890 ή επισκεφθείτε τα γραφεία του, Δευτέρα - Πέμπτη από 10π.μ. έως 2μ.μ. στη Δημοτική Αγορά του Φοίνικα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σας ενημερώνουμε ότι αναβάλλονται οι παρακάτω εκδηλώσεις:
Τρίτη 16 Δεκεμβρίου:
Παρουσίαση του βιβλίου του Αχιλλέα Χαρίτου Make up στο ξενοδοχείο King George Palace Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου:
Παρουσίαση του βιβλίου του Πέτρου Κουμπλή Η θεία Δίκη στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης 104 Για τις νέες ημερομηνίες πραγματοποίησης των εκδηλώσεων θα ενημερωθείτε σύντομα. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας,
Εκδόσεις Καστανιώτη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόγραμμα παραστάσεων κατά την περίοδο των εορτών. Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ανακοινώνει τη διαφοροποίηση του ωραρίου των παραστάσεων Ελένη και Ερωτευμένος πειρατής κατά την περίοδο των εορτών.
Συγκεκριμένα το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:
Πέμπτη 25/12 και Παρασκευή 26/12 στις 11 π.μ. και στις 3 μ.μ.
Πέμπτη 1/1/2009 και Κυριακή 4/1/2009 στις 3 μ.μ.
Τρίτη 6/1/2009 στις 11 π.μ. και στις 3 μ.μ. Ο Ερωτευμένος Πειρατής -Παιδική Σκηνή στο Βασιλικό Θέατρο.
Πέμπτη 25/12 και Παρασκευή 26/12/2008 στις 11 π.μ.
Κυριακή 4/1/2009 στις 11 π.μ.Τρίτη 6/1/2009 στις 12 π.μ.
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ-ΕΡΤ Α.Ε., ΕΡΤ3
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ-FM100, TV100
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ SITE-GO CULTURE

Η «άσπρη λέξη» της ημέρας - ΕΛ.ΑΣ.

Η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.) δημιουργήθηκε για να εξασφαλίζει ειρήνη και τάξη. Διαβάζουμε στον ιστότοπο του Υπουργείου Εσωτερικών:
«Η Ελληνική Αστυνομία με τη σημερινή της μορφή δημιουργήθηκε το 1984, με τη συγχώνευση της Χωροφυλακής και της Αστυνομίας Πόλεων (νόμος 1481/1-10-1984, ΦΕΚ Α΄-152).
Σύμφωνα με το νόμο 2800/2000, είναι Σώμα Ασφάλειας και έχει ως αποστολή: την εξασφάλιση της δημόσιας ειρήνης και ευταξίας και της απρόσκοπτης κοινωνικής διαβίωσης των πολιτών, που περιλαμβάνει την άσκηση της αστυνομίας γενικής αστυνόμευσης και τροχαίας. την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος και την προστασία του Κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος, στα πλαίσια της συνταγματικής τάξης, που περιλαμβάνει την άσκηση της αστυνομίας δημόσιας και κρατικής ασφάλειας».
Θέμα της εβδομάδας: Μπαρουτοκαπνισμένες γιορτές
Δείτε όλο το αρχείο λέξεων αλλά και άλλα ενδιαφέροντα θέματα στη διεύθυνση http://www.asprilexi.com/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εναρξη λειτουργίας του χώρου στάθμευσης στην Καλαμαριά
Ξεκίνησε από Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008, η λειτουργία του νέου και σύγχρονου υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία του Δημαρχιακού μεγάρου Καλαμαριάς, με τις διακόσιες εβδομήντα έξι θέσεις αυτοκινήτων, το οποίο θα προσφέρει μια βαθιά ανάσα στο μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Καλαμαριά και παράλληλα θα ανακουφίσει το εμπορικό κέντρο της πόλης. Το διώροφο υπόγειο παρκινγκ είναι εξοπλισμένο με τα πλέον σύγχρονα συστήματα λειτουργίας και διαχείρισης, ενώ υπάρχει άπλετος φωτισμός σε όλα τα σημεία του. Οι οδηγοί ενημερώνονται έγκαιρα στην είσοδό του τόσο για την πληρότητα που υπάρχει συνολικά, όσο και για την πληρότητα ανά επίπεδο, ώστε να κατευθύνονται έγκαιρα σε ελεύθερες θέσεις.
Κάμερες καλύπτουν την είσοδο και έξοδο του σταθμού καθώς και όλους τους εσωτερικούς χώρους, δίνοντας τη δυνατότητα στον υπάλληλο ταμείου να παρακολουθεί όλες τις κινήσεις στο σταθμό Λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, ενώ έχουν ληφθεί ειδικά μέτρα όσον αφορά στην ασφάλεια που παρέχεται τόσο στους πελάτες του σταθμού, όσο και στους εργαζόμενους σε αυτόν. Το υπόγειο πάρκινγκ είναι εξοπλισμένο με πλήρες σύστημα ανίχνευσης μονοξειδίου, πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης με στόχο την άμεση διαπίστωση τυχόν προβλημάτων και την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους, ενώ υπάρχει ειδική μέριμνα για τα άτομα με αναπηρίες φροντίζοντας η είσοδος και η κίνησή τους εντός του σταθμού να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετη. Το τιμολόγιο του σταθμού που ισχύει από σήμερα είναι: *μέχρι 30΄ ... 1,00 Ευρώ *μέχρι 1 ώρα ... 2,00 Ευρώ *από 2η - και 4η ώρα ...+1,50 Ευρώ *από 5η - μέχρι και 24ωρη ... + 0,,50 Ευρώ *μέγιστη 24ωρη χρέωση ...12,00 Ευρώ *μηνιαία χρέωση με κάρτα εισόδου 120,00 Ευρώ *1η ειδική κατηγορία κάρτας εισόδου, από Δευτέρα - Παρασκευή και ώρες 07.00 -15.00 90 Ευρώ. Να σημειωθεί ότι την εκμετάλλευσή του θα έχει για 25 χρόνια η εταιρία «ΘΕΣΗ» η οποία θα αποδίδει, κατόπιν συμφωνίας - στο Δήμο Καλαμαριάς το 4% των εισπράξεων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ infognomonpolitics Tα παπούτσια και ο Μπους http://www.antiwar.com/blog/2008/12/14/if-the-shoe-fits-duck/
Μεγάλη διαδήλωση στο Ιράκ υπέρ του δημοσιογράφου που πέταξε παπούτσια στον Μπους
Ζητούν την απελευθέρωσή του
Η κίνηση του δημοσιογράφου θεωρείται ιδιαίτερα προσβλητική στον αραβικό κόσμο ΒαγδάτηΧιλιάδες Ιρακινοί πραγματοποίησαν διαδήλωση στη Βαγδάτη ζητώντας την απελευθέρωση του Ιρακινού δημοσιογράφου Μουντάζερ αλ Ζαΐντι, που πέταξε τα παπούτσια του στον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους.
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην περιοχή Σαντρ Σίτι της Βαγδάτης, ζητώντας την απελευθέρωση του «ήρωα», όπως τον χαρακτήριζαν, δημοσιογράφου.
Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο al-Bagdadia κάλεσε και αυτό να απελευθερωθεί ο Μουντάζερ αλ Ζαΐντι, επικαλούμενο τις...αρχές της δημοκρατίας και της ελευθερίας της έκφρασης «που έχουν υποσχεθεί στον ιρακινό λαό το νέο (ιρακινό) καθεστώς και οι αμερικανικές αρχές».
Διαβάστε όλο το άρθρο και πολλά ακόμα εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS «ΠΟΝΤΙΑΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ» Ο ΦΑΡΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Ελληνικό Σωματείο Διάσωσης και Διάδοσης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς "ΟΙ ΜΩΜΟΓΕΡΟΙ" παρουσιάζουν την παράσταση "Ποντιακοί Αντίλαλοι" του Στάθη Ευσταθιάδη, σε σκηνοθεσία Κώστα Αλεξανδρίδη, το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008, ώρα 8 μ.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Ποντίων "Αργοναύται-Κομνηνοί"(Δαβάκη 10, Καλλιθέα).Πρόκειται για ένα πολυθέαμα σαράντα συντελεστών με ντοκιμαντέρ, μουσική, χορό, τραγούδι, θεατρικά δρώμενα αλλά και σπάνιο αρχειακό υλικό, παρουσιάζοντας σκηνές από τη ζωή των Ποντίων στον αλησμόνητο Πόντο στις τέσσερεις εποχές του χρόνου, σε τέσσερα διαφορετικά μέρη του Πόντου.
Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από τις αξέχαστες εκπομπές "Ποντιακοί Αντίλαλοι" στο Ραδιοφωνικό Σταθμό Μακεδονίας (άλλοτε Ε.Ι.Ρ.) που επί σαράντα περίπου χρόνια ήταν οδηγός των Ποντίων της Μακεδονίας, τις δύσκολες δεκαετίες (΄50,΄60,΄70).
Τα κείμενα και τη λαοφραφική ευθύνη των εκπομπών αυτών είχε ο κορυφαίος λαογράφος μας κ. Στάθης Ευσταθιάδης, ο οποίος και θα παρευρίσκεται στην παράσταση.
Ας σημειωθεί ότι θα ακουστούν και τραγούδια ανέκδοτα από καλλιτέχνες αείμνηστους που αποτελούν τα θεμέλια της ποντιακής παραδοσιακής μουσικής. ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΜΥΛΟΥ "Η ΜΑΤΣΟΥΚΑ" Ο ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΜΥΛΟΥ "Η ΜΑΤΣΟΥΚΑ" ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΣΤΙΣ 20/12/2008 ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ "ΑΚΡΙΤΑΣ" ΣΤΑ ΑΛΩΝΑΚΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ.ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΛΑΙΣΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΞΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ:
ΤΡΑΓΟΥΔΙ: ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Γ., ΣΟΦΙΑΝΙΔΗΣ Γ.,ΠΑΝΤΟΦΛΙΔΗΣ Γ.
ΛΥΡΑ: ΣΑΝΙΔΗΣ Γ., ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Λ., ΠΑΝΤΟΦΛΙΔΗΣ Γ.
ΘΑ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΜΥΛΟΥ "Η ΜΑΤΣΟΥΚΑ"
ΠΟΛΥΜΥΛΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδος και Νήσων
Νοταρά 45 & Μετσόβου 30, Αθήνα
106 83
Τηλ. 210 5231966 Fax: 210 522195
info@psomiadion.gr Αθήνα 12.12.2008 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδος και Νήσων σας ενημερώνει για τις εξής εκδηλώσεις: ● Τρίτη 16/12/2008 και Τετάρτη 17/12/2008 και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί από την ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ έκθεση αντικειμένων που κατασκεύασαν μέλη της ένωσης, τα οποία έλαβαν μέρος στα μαθήματα της Ν.Ε.Λ.Ε. Λαμίας. Θα ακολουθήσει εορταστική εκδήλωση με τη συμμετοχή της χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Μαγνησίας Λαμίας, των παιδιών της Ένωσης Ποντίων Φθιώτιδας και του Ορφανοτροφείου Θηλέων Λαμίας. Η έκθεση και η εορταστική εκδήλωση θα πραγματοποιηθούν στη «Χειμωνίδειο Στέγη» της ένωσης, Μ. Μπότσαρη 19 & Βενιζέλου, Λαμία. ● Παρασκευή 19/12/2008 και ώρα 20:30 θα πραγματοποιηθεί από την Ένωση Ποντίων Γλυφάδας «Η ΡΩΜΑΝΙΑ» και το Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Γλυφάδας η παιδική θεατρική χριστουγεννιάτικη παράσταση με τίτλο: «Τη Ανεράδας η λαλία» του Ηλία Υφαντίδη σε σκηνοθεσία Αγγελίνας Κανιά. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη», Γεννηματά & Ανατολικής Ρωμυλίας στη Γλυφάδα και είναι μια αξιέπαινη προσπάθεια από τα παιδιά της Ένωσης Ποντίων Γλυφάδας με σκοπό τη διατήρηση της πολιτιστικής παράδοσης του ποντιακού ελληνισμού μέσα από το θέατρο και την ποντιακή διάλεκτο. Η είσοδος είναι ελεύθερη. ● Σάββατο 20/12/2008 και ώρα 21:30 θα πραγματοποιηθεί o ετήσιος χορός της Ένωσης Ποντίων Ν. Σμύρνης – Δάφνης - Αγ. Δημητρίου «Η ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ», με τους Θεοδωρίδη Παναγιώτη, Ιωακειμίδη Μπάμπη, Καζαντζίδη Γιάννη, Καζαντζίδη Παναγιώτη, Κατσώτη Περικλή, Νικολαϊδη Παντελή, Φωτιάδη Γιάννη, Φωτιάδη Παύλο και Χατζηδαυιτίδη Νίκο, στο ποντιακό κέντρο «ΚΟΡΤΣΟΠΟΝ», Πειραιώς 68, Μοσχάτο.
Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας μεταξύ των σωματείων του συνδέσμου μας, η παρουσία σας στις εκδηλώσεις των αδελφών σωματείων κρίνεται απαραίτητη και δυναμώνει τις προσπάθειες όλων μας. Η Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου
Ερμίδου Γεωργία

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΝΔΙΚΤΟΣΧΡΟΝΟΣ - ΕΙΚΟΣΙ ΠΕΝΤΕ ΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ ΑΡΣΕΝΙ ΤΑΡΚΟΦΣΚΙ Μετάφραση: ΜΑΞΙΜ ΚΙΣΙΛΙΕΡ - ΛΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Αντί Προλόγου: ΛΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Σελίδες: 48 ISBN: 978-960-518-354-7 Είκοσι πέντε στιγμιότυπα από τον ποιητικό λόγο του Ρώσου δημιουργού, που συνιστούν έναν απαράμιλλο εσωτερικό διάλογο με τον τόπο του, όπου αποτυπώνεται η συλλογική διάθεση ενός λαού που ήξερε να αντιστέκεται εκφραζόμενος ποιητικά. Όντας νεώτερος από την Μαρίνα Τσβετάεβα και την Άννα Αχμάτοβα, ο Αρσένι Ταρκόφσκι μοιραία διαποτίστηκε από το πνεύμα της δικής τους ποιητικής γενιάς, που συνιστά τη λεγόμενη «χρυσή εποχή» της ρωσικής ποίησης.
Τα στοιχεία αυτής της παράδοσης εγκολπώθηκε και διερμήνευσε στο έργο του υπό το πρίσμα της δικής του πνευματικότητας και δημιουργικότητας. Όπως εύστοχα σημειώνει στον Πρόλογό του ο ποιητής Λίνος Ιωαννίδης:
"Σε αντίθεση με άλλους σύγχρονους αλλά και παλαιότερούς του Ρώσους ποιητές, αυτός αγκαλιάζει στο αναλλοίωτο προσωπικό του τοπίο την έκταση της ύπαρξης.
Σ’ αυτή την αφθαρσία αποφεύγει τα εποχιακά ρεύματα και τις τάσεις στη ζωή και στην τέχνη. Ο μεταφυσικός παλμός του Αρσένι Ταρκόφσκι με την ησυχία της αργής, εσωτερικής του κίνησης, απηχεί τον βαθύτερο ψυχισμό της Ανατολής και της πατρίδας του". ΙΝΔΙΚΤΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, Καλλιδρομίου 64, 114 73, Αθήνα,
Τηλ. 2108838007 - 2108251889, Fax. 2108215389 Υποκατάστημα Θεσσαλονίκης: Εξαδακτύλου 5, 54635 Θεσσαλονίκη, Τηλ. 2310231083,
Fax. 2310262399 E-mail. indiktos@indiktos.gr, URL. http://www.indiktos.gr

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΝΔΙΚΤΟΣ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΛΩΤ ΚΑΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Σελίδες: 280
ISBN: 978-960-518-355-4
Μία ψηφιδωτή μελέτη, ουσιαστικά μελέτη παραδειγμάτων, για την ελληνική Ορθόδοξη θεολογία του 20ού αιώνα, η οποία με τρόπο κριτικό εξετάζει τις τάσεις και τις αντιστάσεις μιας εποχής, που αναζητώντας την ταυτότητά της κινήθηκε εν λευκώ από τη βαβυλώνια αιχμαλωσία έως και τη νέα ειδωλολατρία.
Πρόσωπα, θεωρίες και ακριβές αγωνίες μιας ζωής, πάντα εν τόπω και εν χρόνω, αποκαλύπτουν το αναπόφευκτο του αγώνα, την αναμονή και την προσδοκία, την ανάγκη ολοκληρωτικής κατάφασης στο μυστήριο της ανεπάρκειας που κρύβει ανάσταση και έρωτα. Την κατάφαση δηλαδή σε εκείνη την πραγματικότητα που η απουσία της άφησε τον διάλογο της άσκησης και της ευχαριστίας ανεκπλήρωτο.
Την καταφυγή στην αδύναμη δύναμη που επιτρέπει την ποιητική υπέρβαση της εσωστρέφειας, τη ψηλάφηση του άθλου της ανάκρισης που γεννά ανάκραση τρόπου, συνάντηση τίμια.
Και κάπου εκεί, στη γωνία του δρόμου, η γυναίκα του Λωτ, για να μας δείχνει τα Σόδομα, το υπαρξιακό σύνορο όλων των καλότυχων διχασμένων, που παλεύουν να σπάσουν τη βεβαιότητα της έσω ζωής, το νόστο του νόστου, που αγνοεί τα πρόσωπα και τα πράγματα, τα πολύτιμα ενός πάθους εν κινήσει.
ΙΝΔΙΚΤΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, Καλλιδρομίου 64, 114 73, Αθήνα,
Τηλ. 2108838007 - 2108251889, Fax. 2108215389 Υποκατάστημα Θεσσαλονίκης: Εξαδακτύλου 5, 54635 Θεσσαλονίκη, Τηλ. 2310231083, Fax. 2310262399 E-mail. indiktos@indiktos.gr, URL. http://www.indiktos.gr