Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Συγχωροχάρτι για το Βατοπέδι

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΚωδικός: κουκούλωμα Στον ανασχηματισμό ελπίζει τώρα ο Καραμανλής μετά το πόρισμα συγκάλυψης
Με πόρισμα- συγκάλυψη για όλους τους υπουργούς που εμπλέκονται στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, η κυβέρνηση προσδοκά ότι θα κλείσει την υπόθεση και θα δώσει ζωτικό χώρο στον Πρωθυπουργό για να μπορέσει το επόμενο διάστημα να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες- με τον ανασχηματισμό να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.
Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές προσδιόριζαν χθες το βράδυ τον χρόνο των αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού (21 Δεκεμβρίου), αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για ανασχηματισμό ακόμη και πριν από την Πρωτοχρονιά. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, διαβεβαίωναν ότι ο ανασχηματισμός «έχει πλέον κλειδώσει» και θα ανακοινωθεί το αργότερο έως τα μέσα Ιανουαρίου.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με ξεχωριστά πορίσματα, κρίνουν από την πλευρά τους ότι τα στοιχεία που συνέλεξε η Εξεταστική Επιτροπή οδηγούν στη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, προκειμένου να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες τουλάχιστον για τέσσερις νυν ή πρώην υπουργούς.
Το ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, τονίζει ότι επιβεβαιώνεται πως υπήρξε κεντρικός κυβερνητικός συντονισμός πίσω από το σκάνδαλο και επιμένει να υποδεικνύει ως ηθικό αυτουργό τον κ. Θόδ. Ρουσόπουλο, ενώ καταλογίζει πολιτικές ευθύνες και στον κ. Καραμανλή γιατί «αδράνησε, ενώ γνώριζε.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: