Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS «ΠΟΝΤΙΑΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ» Ο ΦΑΡΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Ελληνικό Σωματείο Διάσωσης και Διάδοσης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς "ΟΙ ΜΩΜΟΓΕΡΟΙ" παρουσιάζουν την παράσταση "Ποντιακοί Αντίλαλοι" του Στάθη Ευσταθιάδη, σε σκηνοθεσία Κώστα Αλεξανδρίδη, το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008, ώρα 8 μ.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Ποντίων "Αργοναύται-Κομνηνοί"(Δαβάκη 10, Καλλιθέα).Πρόκειται για ένα πολυθέαμα σαράντα συντελεστών με ντοκιμαντέρ, μουσική, χορό, τραγούδι, θεατρικά δρώμενα αλλά και σπάνιο αρχειακό υλικό, παρουσιάζοντας σκηνές από τη ζωή των Ποντίων στον αλησμόνητο Πόντο στις τέσσερεις εποχές του χρόνου, σε τέσσερα διαφορετικά μέρη του Πόντου.
Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από τις αξέχαστες εκπομπές "Ποντιακοί Αντίλαλοι" στο Ραδιοφωνικό Σταθμό Μακεδονίας (άλλοτε Ε.Ι.Ρ.) που επί σαράντα περίπου χρόνια ήταν οδηγός των Ποντίων της Μακεδονίας, τις δύσκολες δεκαετίες (΄50,΄60,΄70).
Τα κείμενα και τη λαοφραφική ευθύνη των εκπομπών αυτών είχε ο κορυφαίος λαογράφος μας κ. Στάθης Ευσταθιάδης, ο οποίος και θα παρευρίσκεται στην παράσταση.
Ας σημειωθεί ότι θα ακουστούν και τραγούδια ανέκδοτα από καλλιτέχνες αείμνηστους που αποτελούν τα θεμέλια της ποντιακής παραδοσιακής μουσικής. ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΜΥΛΟΥ "Η ΜΑΤΣΟΥΚΑ" Ο ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΜΥΛΟΥ "Η ΜΑΤΣΟΥΚΑ" ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΣΤΙΣ 20/12/2008 ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ "ΑΚΡΙΤΑΣ" ΣΤΑ ΑΛΩΝΑΚΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ.ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΛΑΙΣΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΞΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ:
ΤΡΑΓΟΥΔΙ: ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Γ., ΣΟΦΙΑΝΙΔΗΣ Γ.,ΠΑΝΤΟΦΛΙΔΗΣ Γ.
ΛΥΡΑ: ΣΑΝΙΔΗΣ Γ., ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Λ., ΠΑΝΤΟΦΛΙΔΗΣ Γ.
ΘΑ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΜΥΛΟΥ "Η ΜΑΤΣΟΥΚΑ"
ΠΟΛΥΜΥΛΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδος και Νήσων
Νοταρά 45 & Μετσόβου 30, Αθήνα
106 83
Τηλ. 210 5231966 Fax: 210 522195
info@psomiadion.gr Αθήνα 12.12.2008 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδος και Νήσων σας ενημερώνει για τις εξής εκδηλώσεις: ● Τρίτη 16/12/2008 και Τετάρτη 17/12/2008 και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί από την ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ έκθεση αντικειμένων που κατασκεύασαν μέλη της ένωσης, τα οποία έλαβαν μέρος στα μαθήματα της Ν.Ε.Λ.Ε. Λαμίας. Θα ακολουθήσει εορταστική εκδήλωση με τη συμμετοχή της χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Μαγνησίας Λαμίας, των παιδιών της Ένωσης Ποντίων Φθιώτιδας και του Ορφανοτροφείου Θηλέων Λαμίας. Η έκθεση και η εορταστική εκδήλωση θα πραγματοποιηθούν στη «Χειμωνίδειο Στέγη» της ένωσης, Μ. Μπότσαρη 19 & Βενιζέλου, Λαμία. ● Παρασκευή 19/12/2008 και ώρα 20:30 θα πραγματοποιηθεί από την Ένωση Ποντίων Γλυφάδας «Η ΡΩΜΑΝΙΑ» και το Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Γλυφάδας η παιδική θεατρική χριστουγεννιάτικη παράσταση με τίτλο: «Τη Ανεράδας η λαλία» του Ηλία Υφαντίδη σε σκηνοθεσία Αγγελίνας Κανιά. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη», Γεννηματά & Ανατολικής Ρωμυλίας στη Γλυφάδα και είναι μια αξιέπαινη προσπάθεια από τα παιδιά της Ένωσης Ποντίων Γλυφάδας με σκοπό τη διατήρηση της πολιτιστικής παράδοσης του ποντιακού ελληνισμού μέσα από το θέατρο και την ποντιακή διάλεκτο. Η είσοδος είναι ελεύθερη. ● Σάββατο 20/12/2008 και ώρα 21:30 θα πραγματοποιηθεί o ετήσιος χορός της Ένωσης Ποντίων Ν. Σμύρνης – Δάφνης - Αγ. Δημητρίου «Η ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ», με τους Θεοδωρίδη Παναγιώτη, Ιωακειμίδη Μπάμπη, Καζαντζίδη Γιάννη, Καζαντζίδη Παναγιώτη, Κατσώτη Περικλή, Νικολαϊδη Παντελή, Φωτιάδη Γιάννη, Φωτιάδη Παύλο και Χατζηδαυιτίδη Νίκο, στο ποντιακό κέντρο «ΚΟΡΤΣΟΠΟΝ», Πειραιώς 68, Μοσχάτο.
Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας μεταξύ των σωματείων του συνδέσμου μας, η παρουσία σας στις εκδηλώσεις των αδελφών σωματείων κρίνεται απαραίτητη και δυναμώνει τις προσπάθειες όλων μας. Η Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου
Ερμίδου Γεωργία

Δεν υπάρχουν σχόλια: