Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Έκτακτα Δελτία θυελλωδών ανέμων σε ισχϋ:Ώρα έκδοσης: 19/11/12 10:30

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ 19-11-2012/ 1030 UTC
ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ 191030 UTC ΜΕΧΡΙ 192200 UTC

ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟ ΧΑΜΗΛΟ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ 1008 ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ
ΣΑΡΔΗΝΙΑΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΡΓΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ:
ΤΗ ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 19.30 ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΟΥΤ
ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ 39.00 ΜΕ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΟΝ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ 7 ΤΟΠΙΚΑ
ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ 8

Ισχύει μέχρι: 19/11/12 22:00

Δελτία Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

ΑΠΟ : ΕΜΥ/ΕΜΚ
Ελληνικό, 19-11-2012 / 1030 Β
Α.Α. 15 / 2012

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ
ΈΝΤΟΝΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΙΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ-ΠΑΡΑΚΤΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ :
ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΔΕΥΤΕΡΑ (19-11-2012)
ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΕΝΤΟΝΑ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΝΟΤΙΟΤΕΡΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ, ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ. ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΣΠΟΡΑΔΕΣ, ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ-ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ (20-11-2012)
ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΥΡΙΩΣ ΚΡΗΤΗ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΟ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΤΕΡΑ) ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ. ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΥΦΕΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ.
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (21-11-2012)
ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (22-11-2012) ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr.

Εσύ πού θες παιδί μου να σε διορίσω;

Εσύ πού θες παιδί μου να σε διορίσω;

Ψηφίζουμε όλοι ΣΥΡΙΖΑ, θα πάρει πίσω όλους τους απολυμένους...

ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΩΝ PART II

Επανέρχομαι με το θέμα των ΚΕΠΑ, γιατί καίει και τσουρουφλίζει τόσο τους αναπήρους που υφίστανται πολύμηνη ταλαιπωρία, όσο και τους οικείους τους.
Όπως έχουν μέχρι στιγμής τα πράγματα, ΚΑΜΙΑ επιτροπή δεν λειτουργεί πουθενά.
Τα κατά τόπους ΚΕΠΑ το μόνο που κάνουν είναι να συλλέγουν φακέλους με δικαιολογητικά προκειμένου να τα «προωθήσουν» (εκτός από εκείνα που έχουν ήδη προωθήσει).
ΤΙΠΟΤΑ άλλο.
Και έχουμε ΧΙΛΙΑΔΕΣ ανθρώπους σε όλη τη χώρα που περιμένουν, που τους έχουν κοπεί οι όποιες παροχές, η όποια ανανέωση ασφαλιστική.
Περιμένουν ΜΗΝΕΣ, και θα περιμένουν άλλους τόσους, γιατί ακόμα και ΤΩΡΑ αν συσταθούν οι επιτροπές (εδώ γελάμε) σκεφτείτε ΠΟΤΕ θα περάσουν οι χιλιάδες που είναι στην αναμονή, ΠΟΤΕ θα πάνε τα χαρτιά στις υπηρεσίες του υπουργείου, ΠΟΤΕ θα ελεγχτούν, και ΠΟΤΕ θα μπουν τα πράγματα στη θέση τους, θα ξαναπάρουν δηλαδή οι άνθρωποι τα επιδόματα τους τις συντάξεις τους , κλπ.
Και φυσικά, θα πρέπει να καταβληθούν αναδρομικά οι μήνες καθυστέρησης.
Αλήθεια, ΠΟΥ θα βρουν τόσα χρήματα μαζεμένα;
Μήπως τελικά αυτό όλο το μασκαραλίκι είναι ένα καλοστημένο σχέδιο προκειμένου να σταματήσουν να πληρώνουν, και να κόψουν όσο γίνεται περισσότερους;
Υποτίθεται ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός επέδειξε κάποια ευαισθησία (τον θυμάστε σκυμμένο στο καροτσάκι του ανάπηρου;) αλλά αποδεικνύεται ότι στην Ελλάδα όποιος περιμένει ευαισθησία από πολιτικούς μάλλον παίρνει «ληγμένα».
Τα ΚΕΠΑ ήταν ακόμα ένα μεγαλόπνοο σχέδιο, το οποίο ξεκίνησε να εφαρμοστεί ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ και ΥΠΟΔΟΜΗ.
Είναι σαν όλα τα άλλα τα σχέδια που τα «πέταξαν» κάποιοι, έτσι για να λένε ότι κάτι έκαναν, μόνο που δεν λειτούργησαν ΠΟΤΕ, η ακόμα χειρότερα είχαν τα ΑΝΤΙΘΕΤΑ αποτελέσματα από εκείνα που προσδοκούσαν οι μεγάλοι σχεδιαστές.
Η πραγματικότητα λοιπόν είναι καταστροφική για χιλιάδες ανθρώπους που είναι εξαγριωμένοι και με το δίκιο τους.
Από το καλοκαίρι που σύλλογοι Α.Μ.Ε.Α έκαναν κινητοποιήσεις μέχρι και τώρα, δεν έγινε τίποτα.
Βέβαια, τίποτα δεν λειτουργεί στη χώρα.
Κακά τα ψέματα.
Μόνο νέα μέτρα για να εισπράξει το κράτος.
Με τους ανάπηρους θα ασχοληθούν;
Αν δεν κάνω λάθος, ο πρωθυπουργός είπε ότι το 2013 «μπαίνουμε σε τροχιά ανάπτυξης».
Το «ανάπτυξης» θα μπορούσε να το παραλείψει.
Μόνο σε τροχιά μέτρων και αυξήσεων μπαίνουμε, που θα είναι η χαριστική βολή για τον κόσμο, και ιδιαίτερα για τις ευαίσθητες κατηγορίες πολιτών.
Το θέμα με τα ΚΕΠΑ και τις επιτροπές δεν θα μείνει έτσι.
Η κοροϊδία, η αδιαφορία, ο ωχαδερφισμός δεν θα μείνουν αυτή τη φορά ατιμώρητα.
και το κυριότερο, δεν θα μείνουν ατιμώρητοι όλοι εκείνοι, μικροί και μεγάλοι, που παίζουν με την υγεία και τις ζωές του κόσμου.

Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnom@gmail.com

Το Ελληνικό παραδοσιακό παραμύθι στις εκδόσεις Διάπλαση

Σταθμός των εκδόσεων Διάπλαση είναι οι εκδόσεις παραδοσιακών παραμυθιών με τη συγγραφέα Χρυσάνθη Καραϊσκου. Κρατώντας την προφορικότητα του λόγου, αλλά με σύγχρονη εικονογράφηση, η συγγραφέας παραδίδει στο αναγνωστικό κοινό ένα έργο προσιτό σε παιδιά και ενήλικες, ακριβώς επειδή διατηρεί το ύφος και το ρυθμό της προφορικής αφήγησης.
Τα παραδοσιακά παραμύθια είναι ένα σημαντικό κομμάτι της προφορικής παράδοσης. Προτού ακόμα γίνουν δημοφιλείς οι εκδόσεις παραμυθιών στον κόσμο, τα παραμύθια τα διηγούνταν σε κοινωνικές συγκεντρώσεις, το χειμώνα δίπλα στο τζάκι και το καλοκαίρι κοντά στη θάλασσα ή στο χωράφι. Το κοινό τους αποτελούταν από ολόκληρη την κοινότητα ή το χωριό, χωρίς να ξεχωρίζουν τα παιδιά από τους ενήλικες.
Το παραμύθι είναι ένας κρίκος της κοινωνικής ζωής. Είναι γεμάτο σύμβολα και αρχέτυπα μέσα από τα οποία η λαϊκή σοφία βοηθούσε τα άτομα να επεξεργαστούν προσωπικές τους δυσκολίες και να προχωρήσουν στην ενηλικίωση.
Εκτός λοιπόν από τα ηθικοπλαστικά παραμύθια, ορισμένα από τα οποία θα τα βρούμε στους τέσσερις τόμους των εκδόσεων Διάπλαση και της Χρυσάνθης Καραϊσκου, βλέπουμε στα τέσσερα αυτά εικονογραφημένα βιβλία, παραμύθια που περιγράφουν ίσως τη σημαντικότερη τελετή μετάβασης –το πέρασμα από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.

Τα παραμύθια αυτά έχουν παγκόσμια απήχηση. Βρίσκουμε κοινά στοιχεία σε παραμύθια διαφόρων χωρών, καθώς οι ίδιες ανάγκες του συλλογικού ασυνειδήτου επεκτείνονται σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεν είναι περίεργο λοιπόν, που οι κακιές μητριές, τα βασιλόπουλα, οι γριές και οι γέροι της ελληνικής παράδοσης θυμίζουν καμιά φορά ήρωες γνωστών παραμυθιών της δυτικής παράδοσης και το ανάποδο.
Τα παραμύθια σήμερα πια απευθύνονται κατά γενική παραδοχή στα παιδιά. Τα παραδοσιακά παραμύθια όμως ξεπερνούν τον περιορισμό αυτό και απευθύνονται σε όποιον αντλεί ευχαρίστηση από ένα ταξίδι στα βασικά αρχέτυπα, τη φαντασία και την περιπέτεια. Τα παραδοσιακά παραμύθια πολύ πριν ‘λογοκριθούν’ από το γραπτό λόγο, ήταν ένας κόσμος επικίνδυνων περιπετειών, τεράτων και βασιλιάδων, απλών ανθρώπων και όμορφων κοριτσιών, που αγγίζουν σήμερα πια κάθε αναγνώστη.
Μπορείτε να δείτε αναλυτικότερα τα παραδοσιακά παραμύθια των εκδόσεων Διάπλαση πατώντας εδώ

Εκδήλωση για τα Δικαιώματα του Παιδιού: Τρίτη 20 Νοεμβρίου, 10ος-Πύργος Παιδαγωγικής

Νέες εκδόσεις από τον "Ταξιδευτή"

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Σειρά :ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Συγγραφέας: Γρηγόρης Ρουμπάνης
Isbn: 978-960-9692-06-9
Λιανική Τιμή: 15 ευρώ
Σελίδες: 304

Βυζάντιο. Τέλος του 13ου και αρχές του 14ου αιώνα. Μια νέα εποχή ανατέλλει στη Βασιλεύουσα. Ο Μιχαήλ Παλαιολόγος απελευθερώνει την Κωνσταντινούπολη από τους Λατίνους και επιχειρεί την αναστύλωση της αυτοκρατορίας. Ευφυής πολιτικός αλλά και αδίστακτος ραδιούργος, αναρριχάται στην εξουσία παραγκωνίζοντας τους φυσικούς διαδόχους, συνάπτει συμμαχίες στο εσωτερικό και το εξωτερικό, προσκυνάει τον πάπα, κυνηγάει τους ανθενωτικούς, αργότερα επαναπροσεγγίζει τους ενωτικούς, δίνει προνόμια στους Γενουάτες, δοκιμάζει νέες συμμαχίες με τους Ενετούς με σκοπό να αντιμετωπίσει τον τουρκικό κίνδυνο, αλλά στο τέλος δεν καταφέρνει να αποφύγει τους σκληρούς της Καθολικής Εκκλησίας και τους βασιλιάδες της Δύσης, που είχαν στόχο την ανακατάληψη της Πόλης. Συνωμοσίες, εγκλήματα, φυλακίσεις, βασανιστήρια και σφαγές εντός και εκτός συνόρων, με αποκορύφωμα τον Σικελικό Εσπερινό, συνοδεύουν το διάβα του στην Ιστορία. Ο γιος του Ανδρόνικος, ακόμα πιο καταστροφικός, απεχθάνεται όσο και η επίσημη Εκκλησία το ελεύθερο πνεύμα και τη φρόνηση, φέρνει στην Ανατολή την Καταλανική Εταιρεία για να αναχαιτίσει τους Τούρκους, αλλά η πονηριά του δεν κάνει τίποτε άλλο από το να ανοίξει την πόρτα σε μια ανείπωτη καταστροφή. Οι αναζητήσεις ενός λόγιου Έλληνα, του Κλεόλαου, κι ενός Καταλανού εμπόρου, του Αλφόνσο, θα εντοπίσουν μιαν άλλη μεγάλη Εταιρεία, η οποία αποτελεί την πραγματική απειλή για τη Βασιλεύουσα και την Ευρώπη, την πραγματική απειλή για τον ελεύθερο άνθρωπο.
Ο Γρηγόρης Ρουμπάνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Εργάζεται ως δημοσιογράφος από το 1977. Ξεκίνησε από τον Ριζοσπάστη και ακολούθως εργάστηκε ως πολιτικός συντάκτης, μεταξύ άλλων, στην Αυγή, στο Έθνος, στην ΕΡΤ, στην Ελευθεροτυπία, στον «Αθήνα 98,4» και στο περιοδικό ΜΟΝΟ. Τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε επίσης με το πολιτικό-ιστορικό μυθιστόρημα. Η Εταιρεία είναι το τρίτο του βιβλίο. Προηγήθηκαν Η Μπουρμπουλήθρα (από τα «Ελληνικά Γράμματα») και Η Διώρυγα (από τις εκδόσεις «Καστανιώτη»).

ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ
Σειρά :Χαρτόπολεις
Συγγραφείς:Assia Rabinowitz, Delphine Laurent, Valerie Amiraux
Μετάφραση: Ελισσάβετ Πατρικού

Isbn: 978-960-6748-95-0
Λιανική Τιμή: 13.5 ευρώ

Από τις εκδόσεις Ταξιδευτής και σε συνεργασία με τον Γαλλικό οίκο Gallimard, κυκλοφόρησε ο ταξιδιωτικός οδηγός της Φλωρεντίας της σειράς «Χαρτοπόλεις».
Από τον Καθεδρικό ως την Γκαλερία Ουφίτσι, από το Πόντε Βέκιο ως το Ολτράρνο, από το Σαν Λορέντζο ως το Σαν Μινιάτο, με αυτόν τον οδηγό που δεν μοιάζει με τους άλλους, η πρωτεύουσα της Τοσκάνης ξεδιπλώνεται με μια ματιά! 

Πιο συγκεκριμένα στην μοναδική αυτή έκδοση μπορείτε να βρείτε: 
Μια μοναδική σύλληψη: ένας πτυσσόμενος χάρτης ανά συνοικία, για να προσανατολίζεστε άμεσα.
Τα 10 «απαραίτητα» αξιοθέατα της πόλης και 10 συμβουλές για να ζήσετε σε ρυθμούς Φλωρεντίας!
150 Επιλεγμένες διευθύνσεις (εστιατόρια –ταξινομημένα με αύξουσα σειρά τιμής- καφέ, μπαρ, καταστήματα), 60 επιλεγμένες τοποθεσίες, μουσεία και μνημεία και σχετικούς χάρτες για να εντοπίζετε εύκολα και άμεσα το μέρος που σας ενδιαφέρει.
Συγκοινωνιακό χάρτη και όλες οι χρήσιμες πληροφορίες για τις μετακινήσεις σας στην πόλη.
Επιλεγμένα ξενοδοχεία ταξινομημένα κατά κατηγορία τιμής και με βαθμολογική κλίμακα.
Ευρετήριο προκειμένου να βρίσκετε εύκολα τους δρόμους, τα μνημεία και τα προτεινόμενα για επίσκεψη μέρη που παρουσιάζονται στον οδηγό.

Στη Συλλογή «Χαρτοπόλεις» κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ταξιδευτής με την εγγύηση των εκδόσεων Gallimard: Άμστερνταμ, Βαρκελώνη, Βενετία, Βερολίνο, Βιέννη, Βουδαπέστη, Βρυξέλλες, Κωνσταντινούπολη, Λισσαβώνα, Λονδίνο, Μαδρίτη, Μιλάνο, Μόσχα, Ν. Υόρκη, Παρίσι, Ρώμη, Πράγα, Πεκίνο, Σεβίλλη. 
Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ
Συγγραφέας: Παναγιώτης Παπαϊωάννου

Isbn: 978-960-9692-07-6
Λιανική Τιμή: 10 ευρώ
Σελίδες:74

Από την πρώτη στιγμή που άκουσα στίχους του Παναγιώτη Παπαϊωάννου, ένιωσα στην παλλόμενη φωνή του τον χορευτικό εκείνο ρυθμό που διακρίνει την ποιητική πνοή από τα πεζολογήματα.
Ποίηση βαθιά μυστικιστική, συμπαντικά ερωτική, απολλωνίως διονυσιάζουσα, και προσωκρατικώςρευστή.
«Η Εποχή των Κυθήρων» λειτουργεί μάλλον ως λιμπρέτο για ένα (άγραφο ακόμα) ορατόριο, δοξαστικό τής Ουρανίας Αφροδίτης, που ο ποιητής την παρουσιάζει ως νεορομαντική μορφή που παραπέμπει ευθέως κι ευκρινώς στην «Φεγγαροντυμένη» του Σολωμού και στη φασματική Μαργαρίτα του Γκαίτε.
Στίχοι καταιγιστικώς μαιναδικοί, όπως αυτοί που εκστομίζει η Ποθητή ξυπνούν άλλους ρυθμούς που ελάνθαναν έως τώρα στην πανανθρώπινη κυτταρική μνήμη: Ανελέητο όργωμα κορμιών, / Μόρια παλλόμενα σε συντονισμό, / Αλληλομαστίγωμα πνοών και αναπνοών. / Χείλη που καίγονται σε ένωση /Καρδιές άναρχα άρρυθμες / Σε τούτη την αιώνια άνοιξη.
Η θυελλώδης ορμή ενός καινοφανούς "Sturm und Drang" έρχεται να ανανεώσει την μινυρίζουσα αυτό-ψυχαναλυτική κι αδιεξόδως επαναλαμβανομένη - εν πολλοίς - νεοελληνική ποιητικολογία.
Υποκλίνομαι ευθαρσώς στον Ποιητή.
Κωνσταντίνος Μπούρας
Kριτικός λογοτεχνίας
Ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955, είναι κτηνίατρος κι όπως ο ίδιος δηλώνει, αγαπά την κτηνιατρική γιατί τον έκανε πλούσιο σε συναισθήματα. Το λογοτεχνικό του βάπτισμα το «χρωστάει» στην Λιλή Ζωγράφου. Έργα του είναι: Στα μάτια του έρωτα, ποίηση, Όμβρος 1998, 2η έκδοση 1999, Στην υγειά σου, αγάπη μου, μυθιστόρημα, Δωδώνη 2000, 3η έκδ.2002, Εραστές…θεοί αξιωθήκαμε, ποίηση, Οδυσσέας 2002, 2η έκδ.2003, Τα μοναχικά βαλς του Σοπέν, μυθιστόρημα, Κέδρος 2005, 2η έκδ. 2006
Εκδόσεις ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ
Ιπποκράτους 56, 10680 Αθήνα
Τηλ:2103628852 Fax:2103628862
e-mail: infο@taxideftis.gr
www.taxideftis.gr: info@taxideftis.gr

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Τρίτη 20.11.2012: Εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, από τη Χούντα στη Χρυσή Αυγή

Eργαστήριο με τη Σαβίνα Γιαννάτου - στο αβγό

Αγαπητοί φίλοι,
το αβγό πρόκειται σύντομα να φιλοξενήσει διήμερο εντατικό φωνητικό εργαστήριο με τη Σαβίνα Γιαννάτου. Συμμετοχές για λίγες μέρες ακόμη, ΕΔΩ.
Εργαστήριο Ελεύθερου Φωνητικού Αυτοσχεδιασμού

Εισηγήτρια: Σαβίνα Γιαννάτου
24 – 25 Νοεμβρίου 2012 // 2 συνευρέσεις – 14 ώρες
Ωράριο: 10:00 – 14:00 & 17:00 – 20:00
Eγγραφές: 1 Oκτωβρίου – 22 Νοεμβρίου 2012
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Το εργαστήριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, τραγουδιστές και εκτελεστές, αλλά και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για τη φωνή σαν μέσο έκφρασης.

∆εν θα χρησιμοποιηθεί μουσική σημειογραφία, άρα δεν χρειάζεται κανείς να διαβάζει μουσική. Οι συνευρέσεις θα είναι ομαδικές και στοχεύουν στο να βρει ο καθένας τους φωνητικούς του κώδικες σε ένα ελεύθερο αυτοσχεδιαστικό περιβάλλον.

Δελτίο Τύπου Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης


Δελτίο Τύπου EKEBI - H «βραχεία λίστα» του Βραβείου Αναγνωστών 2012

H «βραχεία λίστα» του Βραβείου Αναγνωστών 2012 ανακοινώνεται …άρχισε η ψηφοφορία του κοινού
Είστε βιβλιόφιλος;
Πάρτε μέρος στον διαγωνισμό για το μυθιστόρημα της χρονιάς
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), σε συνεργασία με την ΕΡΤ, ξεκινά από σήμερα τη διαδικασία ψηφοφορίας για το Βραβείο Αναγνωστών 2012, δίνοντας την ευκαιρία στο αναγνωστικό κοινό να αναδείξει το αγαπημένο ελληνικό μυθιστόρημα της χρονιάς.  

Σύμφωνα με τη διαδικασία του βραβείου, οι Λέσχες Ανάγνωσης, ως υπεύθυνες για την κατάρτιση της «βραχείας λίστας», έλαβαν από το ΕΚΕΒΙ τον κατάλογο των 399 μυθιστορημάτων που κυκλοφόρησαν την περίοδο 1/10/2011 – 30/9/2012 (όπως προκύπτουν από τα στοιχεία της βάσης δεδομένων της Βιβλιονέτ).
Η «βραχεία λίστα» περιλαμβάνει 19 μυθιστορήματα, 4 περισσότερα από τις προηγούμενες χρονιές του βραβείου, εξαιτίας της ισοψηφίας που προέκυψε στην καταμέτρηση.
Για μία ακόμη χρονιά, οι επιλογές επιβεβαιώνουν το αναγνωστικό επίπεδο των μελών που παίρνουν μέρος στις δραστηριότητες των Λεσχών, αποτελώντας ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα ποιοτικής προσέγγισης της σύγχρονης ελληνικής πεζογραφίας.
Διαδικασία ψηφοφορίας

Πότε ψηφίζετε: 15 Νοεμβρίου – 9 Δεκεμβρίου 2012 

Πώς ψηφίζετε: Στείλτε με sms (χρέωση απλού μηνύματος) τον κωδικό που αντιστοιχεί στο βιβλίο της επιλογής σας, στο 54160
Πολύ χιόνι μπροστά στο σπίτι της Νίκης Αναστασέα (ΒΑ 1)
Ισλα Μπόα του Χρήστου Αστερίου (ΒΑ 2)
Κυριακή απόγευμα στη Βιέννη της Μάρως Βαμβουνάκη (ΒΑ 3)
Η γυναίκα της βορινής κουζίνας της Ελένης Γκίκα (ΒΑ 4)
Αννα Σικελιανού: ο έρωτας και τ’ όνειρο
των Κ. Γουργουλιάνη – Ν. Κ. Κυριαζή (ΒΑ 5)
Εγώ, ο Ζάχος Ζάχαρης της Λένας Διβάνη (ΒΑ 6)
Οι αλεπούδες του Γκόσπορτ του Μένη Κουμανταρέα (ΒΑ 7)
Κάθετη έξοδος του Πασχάλη Λαμπαρδή (ΒΑ 8)
Περαίωση του Πέτρου Μάρκαρη (ΒΑ 9)
Γυναίκα μπονσάι της Βούλας Μάστορη (ΒΑ 10)
Τα τέσσερα χρώματα του καλοκαιριού του Τεύκρου Μιχαηλίδη (ΒΑ 11)
Στην άκρη της νύχτας του Κώστα Μουρσελά (ΒΑ 12)
Πώς τελειώνει ο κόσμος της Μαρίας Ξυλούρη (ΒΑ 13)
Σκοτεινές επιγραφές του Αλέξη Πανσέληνου (ΒΑ 14)
Οι καιροί της μνήμης του Θοδωρή Παπαθεοδώρου (ΒΑ 15)
Ο θεός αυτοπροσώπως του Σάκη Σερέφα (ΒΑ 16)
Φιλμ νουάρ του Δημήτρη Στεφανάκη (ΒΑ 17)
Για την αγάπη της γεωμετρίας της Σώτης Τριανταφύλλου (ΒΑ 18)
Ο κόσμος στα μέτρα του του Χρήστου Χωμενίδη (ΒΑ 19)

Κάθε αναγνώστης έχει δικαίωμα για μία μόνο ψήφο.
Η ψήφος σας καταχωρείται αυτόματα στο σύστημα τηλεφωνικών δημοσκοπήσεων της ΕΡΤ.
Το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας προκύπτει κατά το ήμισυ (50%) από την ψήφο των αναγνωστών ενώ το υπόλοιπο 50% βγαίνει από τις ψήφους που έχουν ήδη δώσει οι Λέσχες Ανάγνωσης (από τις οποίες προέκυψε η «βραχεία λίστα»).
Υπενθυμίζουμε ότι το αναγνωστικό κοινό τίμησε με την ψήφο του:
2011 - «Ανεμώλια» του Ισίδωρου Ζουργού
2010 - «Όπως ήθελα να ζήσω» της Ελένης Πριοβόλου
2009 - «Ιμαρέτ» του Γιάννη Καλπούζου
2008 - «Όλα σου τα ‘μαθα μα ξέχασα μια λέξη» του Δημήτρη Μπουραντά
2007 - «Ο κύριος Επισκοπάκης» του Ανδρέα Μήτσου
2006 - «Αμίλητα βαθιά νερά»της Ρέας Γαλανάκη
2005 - «Η μέθοδος της Ορλεάνης» της Ευγενίας Φακίνου

εκτοξεύοντάς τα για πολλούς μήνες στις λίστες των ευπώλητων.

Το μυστικό στης μακροζωίας βρίσκεται στην Ικαρία

Το νησί που οι άνθρωποι ξεχνούν να πεθάνουν 
Με αυτόν τον τίτλο υποδέχτηκαν οι New York Times ένα από τα τελευταία τους άρθρα για την Ελλάδα. Το θέμα του αυτή τη φορά δεν είναι η πολιτική ή οικονομική κατάσταση της χώρας μας, αλλά η εντυπωσιακή μακροβιότητα των κατοίκων της Ικαρίας και η διατροφή τους!
Shard, ο γυάλινος πύργος του Λονδίνου

Ο νέος πρωταγωνιστής στη τουριστική σκηνή του Λονδίνου λέγεται Shard και είναι ο ψηλότερος ουρανοξύστης στην Ευρώπη. Το κτίριο εγκαινιάστηκε στις 5 Ιουλίου 2012 λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, προκαλώντας με το ύψος και την αισθητική του δριμεία κριτική.

Ποιο νησί μας προτιμούν οι Άγγλοι;

Ποιος είναι ο πιο φτηνός προορισμός στη χώρα μας για τους Άγγλους τουρίστες; Πόσα θα πλήρωναν στον Άγιο Μαυρίκιο; Αγγλική τράπεζα έκανε έρευνα για την περίοδο από τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου και βγάζει «πρωταθλήτρια» την…

Nollywood: Η νέα τάση στον κινηματογράφο

Παραφράζοντας για ακόμη μια φορά το διάσημο κινηματογραφικό Hollywood, ένα νέο κινηματογραφικό ρεύμα αναπτύσσεται. Το Nollywood είναι ο κινηματογράφος της Νιγηρίας που αναπτύχθηκε γρήγορα στη δεκαετία του 1990 και του 2000 για να γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη κινηματογραφική βιομηχανία του κόσμου όσον αφορά τον αριθμό των ετήσιων κινηματογραφικών παραγωγών, τοποθετώντας το μπροστά από τις Ηνωμένες Πολιτείες και πίσω από την ινδική κινηματογραφική βιομηχανία του Bollywood.

ARCTUROS ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο λύκος Προκόπης επέστρεψε στη φύση  
Διαβάστε περισσότερα
Η έκθεση φωτογραφίας «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ 20Χ20» μεταφέρεται στην Αθήνα!

Δείτε εδώ όλους τους χώρους που θα φιλοξενηθεί η έκθεση!
Ο γύρος του Νυμφαίου επάνω σε ένα ποδήλατο

Δείτε φωτογραφίες από τις ποδηλατοδράσεις στο Νυμφαίο

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ έτρεξε στο Μαραθώνιο!

Στον 30ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών συμμετείχε την Κυριακή ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ. Φίλοι, υποστηρικτές και εργαζόμενοι του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ πήραν μέρος στους αγώνες των 5 χλμ., 10 χλμ. και στο Μαραθώνιο των 42 χλμ! Στην κλασική διαδρομή των 42 χιλιομέτρων μεταξύ άλλων συμμετείχε ο υποστηρικτής του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, Γιώργος Καλογερόπουλος ο οποίος έτρεξε μαζί με την μόλις 11 μηνών κόρη του, Λήδα. Ο Βαγγέλης Παπαγεωργίου που έτρεξε επίσης στο Μαραθώνιο έφτιαξε και ένα εξαιρετικό βίντεο με τα highlights της διαδρομής!
Δείτε φωτογραφίες από το Μαραθώνιο

Συνεχίζουμε την αναδάσωση στο Τριάδι

Διαβάστε περισσότερα

2.052 κιλά τροφής στους Ελληνικούς Ποιμενικούς από τη Royal Canin

Η Royal Canin παρέδωσε πριν από μερικές ημέρες το πρώτο σετ τροφής για τους ελληνικούς ποιμενικούς σκύλους και τα κουτάβια του Κέντρου Αναπαραγωγής του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ! Η πρώτη αποστολή που αποτελούνταν από 2.052 κιλά τροφής αποτελεί μέρος μόνο της συνολικής χορηγίας της Royal Canin προς το πρόγραμμα αναπαραγωγής και διάδοσης του ελληνικού ποιμενικού σκύλου του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.
Διαβάστε περισσότερα

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στο Πανηγύρι της Φύσης

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Διαβάστε περισσότερα

Πάρτυ για τα 20 χρόνια δράσης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ συμπληρώνει 20 χρόνια δράσης στα δάση και στα βουνά και την Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου, το γιόρτασε με ένα πάρτυ στην οδό Ρογκότη με κέφι, χορό και ένα πρωτότυπο fashion show στο οποίο παρουσιάστηκε η νέα σειρά T-shirt! Το show κατέληξε στα γραφεία του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, στην οδό Ρογκότη, όπου και επαναλήφθηκε ανάμεσα στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για να γιορτάσει τα γενέθλια της πιο αναγωρίσιμης ελληνικής περιβαλλοντικής οργάνωσης. Το πάρτυ κράτησε μέχρι τα μεσάνυχτα υπό τις μουσικές επιλογές των ραδιοφωνικών παραγωγών του Republic 100,3 και το χορευτικό ρυθμό των Lindy Hop Greece.
Δείτε το βίντεο του πάρτυ
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ σε συνέδριο για τις επιπτώσεις των τεχνικών έργων στη λειτουργία των οικοσυστημάτων

Διαβάστε περισσότερο
Τρεις αρκούδες και ένας λύκος σκοτώθηκαν σε τροχαία!

Η άγρια ζωή πεθαίνει στο οδικό δίκτυο της Ελλάδας. Τέσσερα άγρια ζώα σκοτώθηκαν σε τροχαία ατυχήματα μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων! Μία νεαρή λύκαινα περίπου 3 ετών ήταν το πρώτο θύμα όταν συγκρούστηκε με διερχόμενο όχημα στο 10ο χλμ. της επαρχιακής οδού Καστοριάς-Νεστόριου. Την προηγούμενη εβδομάδα μέσα σε τρεις ημέρες συνέβησαν τρία τροχαία ατυχήματα με θύματα δύο νεαρές ενήλικες αρκούδες στον κάθετο οδικό άξονα Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής και στην Εγνατία Οδό και ένα μικρό αρκουδάκι κατά το νυχτερινό μάθημα εύρεσης τροφής από τη μητέρα του.
Βουνά γεμάτα με δηλητηριασμένα δολώματα

Διαβάστε περισσότερα

Ευχαριστούμε τους εθελοντές που εργάστηκαν στο Νυμφαίο!

Τις τελευταίες εβδομάδες στο Καταφύγιο της Αρκούδας στο Νυμφαίο αλλά και στα γραφεία μας στον Αετό Φλώρινας έγιναν πολλές και χρήσιμες εργασίες. Καμία από αυτές δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί χωρίς την πολύτιμη βοήθεια εθελοντών οι οποίοι πρόσφεραν το χρόνο, τη διάθεση και τις δυνάμεις τους για να τις ολοκληρώσουμε. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά!
Στην… υγειά των νέων υποστηρικτών μας

Ο μήνας του τρύγου τελείωσε πριν από μερικές ημέρες και μαζί του ολοκληρώθηκε και η προσφορά για τους υποστηρικτές του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ χορηγία των εταιρειών Κυρ-Γιάννη και House of Wine. Ευχαριστούμε θερμά τους υποστηρικτές μας για την ενίσχυσή τους και ελπίζουμε να απολαύσουν το κρασί τους στην «υγειά» του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ!
Νέα σειρά T-shirt ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

Η νέα σειρά T-shirt ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ κυκλοφορεί! Τη σειρά σχεδίασε η διαφημιστική εταιρία Τρία και το concept της αντικατοπτρίζει διαχρονικά χαρακτηριστικά του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ όπως είναι η ελληνικότητα, το χιούμορ και η προτροπή για δράση. Τα T-shirt μεταξύ άλλων περιέχουν μηνύματα με λογοπαίγνια, το πασίγνωστο λογότυπο με τρεις... παραλλαγές, καθώς και άλλα έξυπνα σχέδια και μηνύματα. Είναι μία σύγχρονη σειρά που μπορεί να φορεθεί όλες τις ώρες της ημέρας επιβεβαιώνοντας το σλόγκαν του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ «Άγρια ζωή κομμάτι της ζωής μας».
Ανακαλύψτε τη νέα σειρά T-shirt

ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Γενικά και ειδικά θέματα υγείας, διατροφής, ομορφάς, πρόληψης
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

MEDLABΝΕWS.GR
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΒΗΤΗ,14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012. ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ
H καλή διατροφή του διαβητικού. Οδηγίες διατροφής για διαβητικούς.
Ο διαβήτης προκαλεί κατάθλιψη ή η κατάθλιψη προκαλεί διαβήτη;
Παγκόσμια απειλή η κατάχρηση των αντιβιοτικών. 18η Νοεμβρίου, Ευρωπαϊκή Ημέρα Αντιβιοτικών
Αντιμετώπιση της ακμής και των ουλών που προκαλεί με την πρωτοποριακή ιατρική μέθοδο της φωτοδυναμικής θεραπείας.
Η κρίση και η κακή διάθεση απαιτούν σοκολάτα. Όλα σχετικά με την σοκολάτα και πώς μπορεί να ωφελήσει την υγεία σας.
Ο πόνος στην κοιλιά μπορεί να οφείλεται στην χολή. Ποιες είναι και πώς αντιμετωπίζονται οι παθήσεις της χοληδόχου κύστης;
Τι δεν πρέπει να υπάρχει μέσα στις τροφές ...!
Βασιλικός πολτός: Είναι ο ... κυρίαρχος ...!
Ο καλός ρόλος της τηλεόρασης
Τα νέα προγράμματα εξετάσεων για την περίοδο Νοεμβρίου
Τα νέα προγράμματα ιατρικής αισθητικής Νοεμβρίου

ΓΟΝΙΜΗ ΧΩΡΑ-ΑΓΟΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ενα διαφορετικό βιβλίο για την ελληνική γεωργία

Ένα διαφορετικό βιβλίο για την ελληνική γεωργία
ΓΟΝΙΜΗ ΧΩΡΑ-ΑΓΟΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ
Εκδόσεις Παπασωτηρίου
ISBN : 9789604910434 - Σελίδες 168

«Αποκοπήκαμε από την ιστορική γνώση. Εξοβελίσαμε τα μέσα και τις διαδικασίες που θα μας έκαναν ευφυείς κοινωνίες και θα φάμε άγονο ξερό χώμα» Σελ.13
 
Με αφετηρία την παραγωγική κρίση της χώρας, ένα διαφορετικό βιβλίο για την Ελληνική γεωργία κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπασωτηρίου, με στόχο να αντιπαραθέσει στην κενότητα της «εικονική» ανάπτυξης, την πραγματικότητα της παραγωγής.
Ο Σπύρος Καχριμάνης, Πρόεδρος του Κέντρου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, παρουσιάζει και αναλύει μέσα από μια συλλογή άρθρων και εργασιών των τελευταίων 10 ετών, τα αίτια της αποδιάρθρωσης της ελληνικής γεωργίας από το 1981 μέχρι σήμερα.
Κόντρα στον ασυνάρτητο πολιτικό λόγο που ευαγγελίζεται σενάρια «πλασματικής» ανάπτυξης και τις ανερμάτιστες πολιτικές, ο συγγραφέας επιστρέφει στη «ρίζα» των προβλημάτων, δίνοντας προτεραιότητα στη δομημένη σκέψη και στον απλό, μεταφορικό λόγο που εμπνέεται από τη «λογική» της Φύσης.
Αναδεικνύει το σημαντικό, το αναγκαίο, το βιώσιμο και παρουσιάζει προτάσεις και επιτυχημένα παραδείγματα για ένα μεγάλο εύρος αγροτικών ζητημάτων, από την αγροτική επιχειρηματικότητα και την πτώση των συνεταιρισμών, μέχρι το αγροτικό όραμα και τις εθνικές πολιτικές
Η εμπειρία του συγγραφέα πάνω στα αγροτικά ζητήματα, του επιτρέπει να συνθέτει λύσεις αγροτικής και περιφερειακής πολιτικής, μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και πρακτικές.
Με την έννοια αυτή, το βιβλίο αποτελεί εργαλείο αναφοράς για τον στρατηγικό σχεδιασμό αγροτικής πολιτικής και απευθύνεται σε κάθε πολίτη που δεν θέλει απλά να συμμετέχει και να συλλογίζεται, αλλά να κατέχει και να σκέπτεται πάνω στα πραγματικά αγροτικά προβλήματα και τον αντίκτυπο τους.
Παρουσίαση βιβλίου: www.agrotikiellada.gr
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

O Σπύρος Καχριμάνης δραστηριοποιείται σε επιχειρήσεις του γεωργικού τομέα από το 1984. Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Νέων Αγροτών Ελλάδος, ειδικός σύμβουλος στο Υπουργείο Γεωργίας, μέλος Δ.Σ. σε πολλές επιχειρήσεις και οργανισμούς του γεωργικού τομέα και έχει εργαστεί σε προγράμματα R&D της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αρθρογραφεί συστηματικά για θέματα αγροτικής πολιτικής από το 1992 και είναι συντάκτης και παρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής «Αγροτικές Διαδρομές” από το 2004. Σήμερα, είναι πρόεδρος του “Κέντρου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας Ελλάδος” (www.kaep.gr) και διευθύνει την συνεταιριστική επιχείρηση Α.Κ.Α.Σ. ΗΛΙΟΣ στο Αργος. Είναι κάτοχος ΜΒΑ από το πανεπιστήμιο του Teesside.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΑΣ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Δύο μυθιστορήματα των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ υποψήφια για το Βραβείο Αναγνωστών 2012 του ΕΚΕΒΙ
Ψηφίστε τον αγαπημένο σας συγγραφέα και το βιβλίο που σας άρεσε
από σήμερα έως τις 9 Δεκεμβρίου.
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), σε συνεργασία με την ΕΡΤ, ξεκινά τη διαδικασία ψηφοφορίας για το Βραβείο Αναγνωστών 2012, δίνοντας την ευκαιρία στο αναγνωστικό κοινό να αναδείξει το αγαπημένο ελληνικό μυθιστόρημα της χρονιάς.
Στη «βραχεία λίστα» των 19 βιβλίων που κατήρτισαν με την ψήφο τους τα μέλη των Λεσχών Ανάγνωσης που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα συμπεριλαμβάνονται και τα παρακάτω βιβλία των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ που αγάπησαν οι αναγνώστες και ενθουσίασαν τους κριτικούς.
1. Σκοτεινές επιγραφές του Αλέξη Πανσέληνου

ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡ. ΔΙΑΒΑΖΩ 2012
Ένας κόσμος σε παράκρουση. Μια νεολαία οπλισμένη με σπρέι.
Μια περίεργη επιγραφή στο κέντρο της πόλης. Οι εφιάλτες ενός ερασιτέχνη ζωγράφου που ψάχνει μέσα από το νόημα της επιγραφής να ανακτήσει τη χαμένη του αγάπη.
Ένα μυθιστόρημα για την απώλεια. Σαν ανοιχτή ερωτική επιστολή…
Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε περισσότερα για το βιβλίο και τον συγγραφέα.
Στείλτε ΒΑ (κενό) 14 στο 54160
2. Ο Θεός αυτοπροσώπως του Σάκη Σερέφα

Ένα σαρκαστικό μυθιστόρημα για τη βία που ασκούμε και μας ασκούν καθημερινά, με αφορμή μιαν αληθινή ιστορία στις αρχές της δεκαετίας του εξήντα, η οποία ακόμη στοιχειώνει στη μνήμη του πανελλήνιου.
Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε περισσότερα για το βιβλίο και τον συγγραφέα.
Στείλτε ΒΑ (κενό) 16 στο 54160
Με την ψήφο τους οι αναγνώστες συμμετέχουν κατά 50% στο τελικό αποτέλεσμα, ενώ το υπόλοιπο 50% βγαίνει από τις ψήφους που έχουν ήδη δώσει οι Λέσχες Ανάγνωσης. Η ψηφοφορία γίνεται στέλνοντας με sms (χρέωση απλού μηνύματος) τον κωδικό που αντιστοιχεί στο βιβλίο επιλογής σας, στο πενταψήφιο 54160. Κάθε αναγνώστης έχει δικαίωμα για μία μόνο ψήφο. Η ψήφος καταχωρείται αυτόματα στο σύστημα τηλεφωνικών δημοσκοπήσεων της ΕΡΤ.
Το Βραβείο Αναγνωστών απονέμεται κάθε χρόνο από το 2005 από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου. Το 2009 το Βραβείο Αναγνωστών κέρδισε ο Γιάννης Καλπούζος για το μυθιστόρημά του Ιμαρέτ, Στη σκιά του ρολογιού.

Δωρεάν επίσκεψη και ξενάγηση σε όλους τους επισκέπτες της Αργολίδας

Αγαπητοί φίλοι,
Το Λαογραφικό Μουσείο Κεφαλαρίου λειτουργεί και αυτή τη χρονιά και περιμένει τους εκδρομείς & επισκέπτες της Αργολίδας (Σχολεία, Σύλλογοι, παρέες, οικογένειες, τουρίστες κ.λ.π.) να τους ξεναγήσει στα μονοπάτια της παράδοσης και του λαϊκού μας πολιτισμού, της ιστορίας και του τόπου μας.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και προβολή σλάιντς ή ντοκιμαντέρ, πολιτιστικού-λαογραφικού περιεχομένου ή τοπικού ενδιαφέροντος.
Η επίσκεψη και ξενάγηση γίνεται δωρεάν καθημερινά, κατόπιν ραντεβού.
Επίσης σας προσφέρουμε παραδοσιακά γλυκά κουταλιού ή χειροποίητα φρουτοποτά, φτιαγμένα από τους καρπούς της αργολικής γης.
Οι γεύσεις και η φιλοξενία μας θα κάνουν την εκδρομή σας αξέχαστη.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τα site ή επικοινωνήστε μαζί μας.
Λαογραφικό μουσείο Κεφαλαρίου & Riviera Restaurant
Κεφαλάρι Αργολίδας
Τηλ. 27510 86360, 86366 - www.riviera-rest.gr & www.kefalari.net e-mail: info@riviera-rest.gr & info@kefalari.com.gr

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ

Michael Herzfeld
Η ποιητική του ανδρισμού 

Ανταγωνισμός και ταυτότητα σε ένα ορεινό χωριό της Κρήτης
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο επισυναπτόμενο δελτίο τύπου ή στον ιστότοπο των εκδόσεών μας
http://www.alexandria-publ.gr/new/book.php?id=633
Σας υπενθυμίζουμε ότι από τις εκδόσεις μας κυκλοφορούν επίσης τα παρακάτω βιβλία του ίδιου συγγραφέα:
1) Πάλι δικά μας. Λαογραφία, ιδεολογία και η διαμόρφωση της σύγχρονης Ελλάδας
2) Η ανθρωπολογία μέσα από τον καθρέφτη. Κριτική εθνογραφία της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Gary Moore - Still Got The Blues (Live)

Στουρνάρας μετά τη σύσκεψη: Είμαστε πανέτοιμοι για την Τρίτη

Στουρνάρας μετά τη σύσκεψη: Είμαστε πανέτοιμοι για την Τρίτη
Τατσόπουλος: Ηλία μπορείς να μου αποδείξεις ότι δεν σε λένε μ….α;

Ρότσα: Είναι μόνο η αρχή…

Κασιδιάρης: Όλοι ασχολούνται με το παραμύθι του Πολυτεχνείου (video)

Ο Νταβούτογλου μεταβαίνει στη Γάζα

Νίκη Χάμιλτον και όλα ανοιχτά για Βραζιλία!

Μο&lam bda;ότοφ σε πούλμαν οπαδών της ΑΕΚ!

Ζέκα: Αφιερωμένο στον καθηγητή Φερέιρα

Το EFSF αποκλείει το “κούρεμα”

Διευκρινίσεις του υπουργείου για τη διαθεσιμότητα

Η τύχη του να διετέλεσες πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων - Ένας στους πέντε έλληνες ζει κάτω από το όριο της φτώχειας

Υπαίθριο σεξ με πέντε ευρώ στην Πάτρα
Με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, αποφασίζονται οι ρήτρες συμμόρφωσης

Ο διαρρήκτης είχε πάθος με τα ... γυναικεία εσώρουχα!

Ένας στους πέντε έλληνες ζει κάτω από το όριο της φτώχειας

"Παγώστε" τις περιουσίες των ελλήνων πλουσίων στην Ευρώπη, ζητά ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Γερμανίας

Νότης Σφακιανάκης: "Δεν ανήκω πουθενά πολιτικά"

Παρελθόν σε λίγες ημέρες η έκδοση των Financial Times της Γερμανίας;

Η τύχη του να διετέλεσες πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων

Ποιός θα του απαντήσει;

Ήταν γραμματέας της Χίλαρυ, αλλά προτίμησε να γίνει πορνοστάρ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ PIAZZA del POPOLO

PIAZZA del POPOLO
Στο δρόμο του Νοέμβρη και του ξεσηκωμού! Διώξανε την ΔΑΠ από τον χώρο της κατάθεσης στεφάνων (ΒΙΝΤΕΟ)
Φωτογραφικά στιγμιότυπα της πορείας στην Κομοτηνή για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Εργατικό ατύχημα με δύο νεκρούς στην Κομοτηνή

Οι κότες της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και οι σικέ διαρροές!

Θέλουν να σώσουν την χώρα, αυτοί που έχουν διαλύσει ήδη το «σπίτι» τους!

Η Κομοτηνή σε διεθνές συνέδριο Αρχιτεκτονικής στην Κωνσταντινούπολη

Στον εισαγγελέα 35χρονος στην Καβάλα για κατοχή κάνναβης

Η παράσταση 8+1 στο καφέ Αλλόκοτο

Σύλληψη Βούλγαρου στο Διδυμότειχο για παράνομη οπλοκατοχή

Άδωνις Γεωργιάδης: «Δεν υπήρξε ούτε ένας νεκρός στο Πολυτεχνείο. Ουδείς!!!» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξανά στο δρόμο του αγώνα! Στις 15:00 προσυγκέντρωση για την πορεία της επετείου του Πολυτεχνείου στην Κομοτηνή

Η ΝΔ, ο δικτάτορας Παπαδόπουλος και η σχέση με την Χρυσή Αυγή

Κυλιόμενες αποχές οι Δικηγόροι όλης της χώρας! Η νέα Ολομέλεια θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή

Σε λειτουργία το 902.gr

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι υπάλληλοι της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Που πα ρε … Καραβάγγοοοοοο!!!

Νέα δεδομένα δημιουργεί απόφαση Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών για τους πλειστηριασμούς

Η ΕΝΗΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ Greek Alert

Greek Alert
Η ΚΑΤΟΧΗ ΩΣ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΟ

Αναπότρεπτη έξοδος.

Today at InfognomonPolitics

Today at InfognomonPolitics
Για την μνήμη των δικαίων του Ελληνισμού,
Ράπισμα στις Κοιμισμένες Συνειδήσεις

Αντίσταση: Στάση Ζωής

Ελλάδα Γιατί Σωπαίνεις;

Γερμανοί στρατιώτες στα τουρκο-συριακά σύνορα

Πολυτεχνείο, Πραξικόπημα Ιωαννίδη, Αντίστροφη μέτρηση για την Κύπρο,

Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης γράφει για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

6 πιο στρατιοωτικοποιημένη χώρα παγκοσμίως η Κύπρος Βρισκόμαστε μαζί με την Ελλάδα πολύ πιο ψηλά από Τουρκία και ΗΠΑ

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου στη νήσο Φλέβες όπου πραγματοποιήθηκε η άσκηση «ΚΥΜΑ 5/12»

Ημερήσια Διαταγή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου για την 17η Νοεμβρίου επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου

«Έφαγαν πόρτα» από τις Αρχές Έναν... γάιδαρο θέλουν ως υποψήφιο βουλευτή πολίτες του Ισημερινού

ΚΑΤΑΒΛΗΘΗΚΕ ΠΕΡΣΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΠΕΣΤΡΑΦΗ Την απαλλαγή των τεμενών από το τέλος της ΔΕΗ, ζητά ο Αχμέτ Χατζηοσμάν

Η δοτή «ανεξαρτησία» της Αλβανίας

Αλβανία: Κοινή αλβανο-βρετανική άσκηση στα ανοιχτά του Κόλπου του Αυλώνα

Η Τουρκία στο top 10 της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας

Η Κίνα με την «πονηρή» πένα του Κίσινγκερ

H Ρωσία αναδείχθηκε πρώτη στις εξαγωγές πλοίων και τεθωρακισμένων στην Ασία

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ KALYONCU ΣΤΗΝ ΜΟΓΓΟΛΙΑ

Ισραήλ: η αποτελεσματικότητα του «Σιδερένιου θόλου» έφθασε το 87 %

Συρία: Οι αντάρτες «κατέλαβαν αεροδρόμιο» κοντά στα σύνορα με το Ιράκ

"Νεκροί εντός του πολυτεχνείου είναι βέβαιο πως δεν υπήρξαν το 1973."

Η κρίσιμη ατζέντα των Πούτιν και Ομπάμα.

Οι απεργίες πείνας είναι «μη αποδεκτές στις Δημοκρατίες», κατά τους Τούρκους

Ο Πούτιν δήλωσε "ανήσυχος" για την κατάσταση στη Γάζα

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: "Είμαι απόλυτα προετοιμασμένος να συναντήσω την Μαρίκα" - Οκτώ πολιτικοί στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ

Ο Κεμάλ Ατατούρκ ήταν Αρμένιος!
Εταιρεία καλλυντικών χορηγός σε νεκροταφείο!!!

Αγκαλιά με μία μπάλα...

Η απόλυτη φτώχεια. Άποροι και άστεγοι προσποιούνται πως είναι ασθενείς για να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό στα δημόσια νοσοκομεία

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: "Είμαι απόλυτα προετοιμασμένος να συναντήσω την Μαρίκα"

Κουβέλης: "Η δανειακή σύμβαση αποτελεί δεσμευτικό πλαίσιο για την χώρα"

Μέχρι το βράδυ έτοιμη η έκθεση της τρόϊκα

Οκτώ πολιτικοί στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ

Τα περισσότερα smartphone έχουν οι κάτοικοι χωρών της Ασίας

Συντάξιμες αποδοχές έξι μηνών μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες συνταξιοδότησης

Σήμερα στο e-Pontos..

Σήμερα στο e-Pontos..
ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΟΛΙΧΝΗΣ
ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΣΥΚΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΠΤΑΜΥΛΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ "ΑΚΡΙΤΕΣ"