Σάββατο 21 Ιουνίου 2008

ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

Πέφτεις στο «λακουβάκι» της σκέψης και σκέπτεσαι! Σάββατο today (όπως θα έλεγαν και οι αγγλομαθείς), άρα πρέπει να την κάνουμε για καμιά παραλία μεριά, να απλώσουμε τις κορμάρες μας «οσάν τον τραχανά», να μας ψήσει ο ήλιος (φουκαρά μαγκάλι) και μόλις αρχίσουμε να βγάζουμε «καπνούς», να ρίξουμε μια βουτιά, έτσι για να μας απολαύσουν οι «μαρίδες»! Παίρνεις λοιπόν την «ηρωική» απόφαση, και προς το μεσημεράκι, αφού φορτώνεις το αυτοκίνητο με χρήσιμα (γυναίκα, παιδιά, ειδή θαλάσσης) και άχρηστα (πεθερά), ξεκινάς προς την γνωστή κατεύθυνση, προς Χαλκιδική μεριά. Έλα όμως που δεν είσαι ο μόνος! Μόλις βγαίνεις στο δρόμο για Χαλκιδική, ανοίγει το μάτι σου σαν «τοστιέρα», καθότι έρχεσαι αντιμέτωπος με μια ουρά αυτοκινήτων, άλλο πραμα! Να τρώει η μάνα (που λένε), και να βαραει φάπες στο πιτσιρίκι να μην ζητάει! Αφού αμολάς μερικά μπινελίκια (χαμηλοφώνως καθότι ακούνε και τα παιδιά), κατορθώνεις και χώνεσαι στην ουρά, και παίρνεις τον δρόμο για Κασσάνδρα, όπου σε κάποια παραλία της θα ρίξεις τις βουτιές σου (και αν είσαι τυχερός θα χάσεις από «κράμπα» την πεθερά σου). Ο δρόμος «περπατάει» και εσύ ελπίζεις ότι το «πολύ» σε κάνα δίωρο θα είσαι στον προορισμό σου! Σκαλίζεις και το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου για κάνα τραγούδι και καμιά είδηση (καθότι εκδρομή άνευ άσματος και ενημέρωσης είναι «γιαουρτοσκόρδιον» άνευ γιαουρτιού) και πάνω που έχεις ρίξει το χέρι έξω από το παράθυρο (κλασικός Ελλην. οδηγός) και το κάθισμα υπό γωνία (οδήγηση με ανέσεις) και την έχεις καταβρεί (που λέγαν και οι αρχαίοι) έρχεται και κολλαει δίπλα σου ένα αυτοκίνητο του οποίου ο οδηγός βιάζεται να περάσει . Στο μεταξύ έχεις φτάσει σε δρόμο χωρίς διαχωριστική μπάρα, ο τύπος δίπλα σου όσο πάει κολλάει πάνω σου γιατί από απέναντι έρχονται αυτοκίνητα, και ο μάγκας τα χρειάστηκε, και προσπαθεί να χωθεί κάπου ! Που να χωθεί όμως; Δεν υπάρχει κενό, και αυτός είναι κολλημένος σαν βδέλλα στην πόρτα σου περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία να συνεχίσει τις προσπεράσεις του. Έλα όμως που το «κολλητήρι» αυτό σε χαλάσει! Έλα που κοντεύει να σε πετάξει έξω από το δρόμο! Βέβαια δεν σε πετάει (καθότι είσαι έμπειρος οδηγός και πολύ κωλόφαρδος) αλλά έχεις γυναίκα, παιδιά, και πεθερά (τι την ήθελες μαζί σου) να ουρλιάζουν! - Πρόσεχε. Καλέ τι κάνει αυτός; - -Θα μας σκοτώσει που κακό χρόνο ναχει το τομάρι…. - Πάτα φρένο να φύγει… - Αν πατήσω φρένο, θα κολλήσει ο άλλος από πίσω πάνω μας που δεν κραταει αποστάσεις. - Πάτα γκάζι να φύγουμε… - Και να πάμε που; Από παντού είμαστε κλεισμένοι. Μόνο από «αέρος» μπορούμε να φύγουμε από δω, και αυτό ξέρετε είναι αμάξι. Όταν πάρω αύξηση, θα αγοράσω ελικόπτερο. Βρήκα ένα φθηνό. Ο «βιαστικός» επιτέλους ξεκολλάει και φεύγει, αλλά εσύ έχεις πλέον χάσει την ησυχία σου, καθότι γυναίκα και πεθερά σου κάνουν κεφάλι περί…. Ελικοπτέρου!! Ανάθεμα τους δρόμους μας (λες από μέσα σου), ρίχνεις σε γυναίκα και πεθερά ένα μπινελίκι, υπόσχεσαι στα παιδιά να τους πας την επομένη, και με την πρώτη ευκαιρία, στρίβεις, και όλο νεύρα γυρίζεις στην πόλη, έχοντας κάνει μπάνιο στον ….. ιδρώτα.

Την Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα του 2015 διεκδικεί η Θεσσαλονίκη

(ΑΠΟ http://www.ert3.gr)Την ανάληψη της διοργάνωσης της Παγκόσμιας Πανεπιστημιάδας του 2015 προτίθεται να διεκδικήσει το επόμενο διάστημα η Θεσσαλονίκη.
Αυτό ανακοίνωσε από την πρωτεύουσα της Μακεδονίας ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ενόψει της διεξαγωγής του 8ου Παγκοσμίου Φοιτητικού Πρωταθλήματος πάλης, που θα λάβει χώρα στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο της Θεσσαλονίκης το διάστημα 9-13 Ιουλίου.
«Η πόλη μας θα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει μία τέτοια μεγάλη διοργάνωση.
Θα έχει ολοκληρωθεί το μετρό και όλα τα υπόλοιπα έργα.
Θα μένει να γίνει μόνο το Ολυμπιακό Χωριό, το οποίο μετά τους αγώνες θα μετατραπεί σε εργατικές κατοικίες και θα λύσει αρκετά προβλήματα.
Για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε αυτούς τους αγώνες, θα πρέπει να πετύχουμε απόλυτα στο 8ο Παγκόσμιο Φοιτητικό Πρωτάθλημα, το οποίο θα αποτελέσει παρακαταθήκη για το μέλλον» ανέφερε σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Αθλητισμού.
Αναφερόμενος στους επικείμενους αγώνες που θα φιλοξενήσει η Θεσσαλονίκη, ο κ. Ιωαννίδης παρατήρησε πως:» «Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη με μεγάλη παράδοση στην πάλη, καθώς στο παρελθόν έχει βγάλει πολλούς Ολυμπιονίκες.
Πρόκειται για ένα γεγονός που θα δώσει νεανικό ρυθμό στη ζωή της πόλης, συγκεντρώνοντας πάνω από 400 αθλητές από 31 χώρες, ενώ πολύ σύντομα μπορεί να απαντήσουν θετικά και άλλες τέσσερις χώρες.
Παράλληλα, οι αγώνες θα αποτελέσουν και μια ευκαιρία να δείξουμε ως χώρα ότι μπορούμε να πετύχουμε.
Εξάλλου, ο υφυπουργός Αθλητισμού επισήμανε την ανάγκη να κατασκευαστεί στη Θεσσαλονίκη ένα γήπεδο γκολφ, προκειμένου η πόλη να γίνει σημείο αναφοράς σ΄ όλη την ευρύτερη περιοχή.
Ο υφυπουργός αθλητισμού αναφέρθηκε και στην εμφάνιση της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στο EURO 2008.
«Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση να πάει μια ομάδα σε μια τέτοια μεγάλη διοργάνωση.
Το 2004 καταφέραμε να πάρουμε το Ευρωπαϊκό, όμως το 2008 δεν προκριθήκαμε.
Δεν πρέπει να τους καταδικάσουμε.
Σε καμιά περίπτωση δε θα πρέπει να παίρνουμε ακραία θέση.
Πρέπει να είμαστε ήπιοι. Δυστυχώς εμείς οι Ελληνες είμαστε των άκρων, κάτι που δεν είναι καλό».
Από την πλευρά του, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Αναστάσιος Μάνθος, αναφερόμενος στην ανάληψη της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Φοιτητικού Πρωταθλήματος πάλης, τόνισε:
«Το πρωτάθλημα αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση.
Για πρώτη φορά ένα ελληνικό πανεπιστήμιο αναλαμβάνει τη διενέργεια παγκόσμιας πανεπιστημιάδας.
Αυτό δημιουργεί προϋποθέσεις διεκδικήσεως τέτοιων αγώνων και στο μέλλον.
Είμαι βέβαιος ότι οι αγώνες θα στεφθούν με απόλυτη επιτυχία και οι ξένες αποστολές θα μείνουν με τις πλέον θετικότερες εντυπώσεις».
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, τόνισε:
«Η Θεσσαλονίκη έχει αναλάβει στο παρελθόν μεγάλες διοργανώσεις και τα έχει φέρει σε πέρας με απόλυτη επιτυχία.
Το ίδιο θα γίνει και με αυτούς τους αγώνες.
Η πάλη είναι ένα από τα αγαπημένα μου αθλήματα και προσκαλώ όλο τον κόσμο να έρθει να παρακολουθήσει τους αγώνες».
Πρόσκληση στον κόσμο να έρθει στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο Θεσσαλονίκης απηύθυναν επίσης ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Σταύρος Δουβής, και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας, Μιχάλης Κυρίτσης, οι οποίοι αναφέρθηκαν και αυτοί στον φάκελο που πρόκειται να καταθέσει η Ελλάδα για να αναλάβει την Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα του 2015.

ΔΕΝΤΡΑ ΜΕ..... ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΗΡΑ!!!!!!!

Ολα περίμενα τα τα δώ σε αυτη τη χώρα.
Να δω όμως και δέντρα με προφυλακτήρα, αυτό ομολογώ ότι δεν το περίμενα.
Φαίνεται ειναι κάποιο απο τα ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ που πήραν οι "αρμόδιοι σχεδιασμού".....


ΣΑΝ ΒΓΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΙΜΟ ΓΙΑ ΕΝΑ……

….ΜΠΑΝΑΚΙ, ΝΑ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ


Σάββατο πρωί, και ακόμα ΔΕΝ έχει ξεκινήσει η μεγάλη κίνηση προς την Χαλκιδική.
Ωστόσο αυτά τα «λίγα» που βλέπετε στις φωτογραφίες και στα μικρά βιντεάκια, είναι αυτό που λέμε πως «η καλή μέρα απ’ το πρωί φαίνεται».
Δεν είναι και τόσο πρωί, κάπου στις 10,30, και ήδη οι ουρές άρχισαν να σχηματίζονται.
Στον Κόμβο των Μουδανιών (lidl) γίνονται «ΕΡΓΑ», οι ΔΥΟ λωρίδες κυκλοφορίας γίνονται ΜΙΑ παρά κάτι, με αποτέλεσμα περνώντας από εκεί να έχει ήδη σχηματιστεί μια ουρά τριών χιλιομέτρων, η οποία βέβαια γινόταν όσο περνούσε η ώρα ακόμα πιο μεγάλη λόγο του μεγάλου αριθμού αυτοκινήτων που πήγαινε Χαλκιδική.
Όπως ηταν αναμενόμενο, μέσα στην κίνηση, ξεχώρισαν τα «αστέρια» οδηγοί!
Οι ΓΕΛΙΟΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΠΛΑΚΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΚΑΛΩΝΑΝ ΤΑ ΦΡΕΝΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ.
Αναρωτιόμαστε μετά γιατί σκοτώνεται ο κόσμος;
Αναρωτιόμαστε γιατί κάθε μέρα χάνονται τζάμπα ένα σωρό ζωές στην άσφαλτο;
Εύχομαι ΟΛΟΙ αυτοί που βγήκαν για ένα μπάνιο, όσοι έφυγαν, τόσοι να γυρίσουν.