Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ    
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ    
Αθήνα, 18 Νοεμβρίου 2010    
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ          
Συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστου Παπουτσή, για την παρουσίαση του σχεδίου νόμου «Ίδρυση Υπηρεσίας Ασύλου και Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής, προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας προς τις διατάξεις της Οδηγίας 2008/115/ΕΚ «σχετικά με τους κοινούς κανόνες και διαδικασίες στα κράτη μέλη για την επιστροφή των παρανόμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών» και λοιπές διατάξεις.»      
Την συνέντευξη θα την βρείτε ΕΔΩ

Μύθοι του Θερμαϊκού - Χτυποκάρδια στο κρανίο - Ακτίς Αελίου - Καφωδείο - από 24 Νοεμβρίου 2010

«ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ»   
Χτυποκάρδια στο Κρανίο!        
Το Θέατρο Τέχνης «Ακτίς Αελίου» γιορτάζει τα 10 χρόνια του και συνεργάζεται για άλλη μια χρονιά με το Καφωδείο «Το Ελληνικό» για να παρουσιάσει τη μουσικοθεατρική παράσταση «Μύθοι του Θερμαϊκού» - Χτυποκάρδια στο κρανίο, που είναι βασισμένη σε κείμενα του Γιάννη Παλαμιώτη με θέμα τη Θεσσαλονίκη.    
Από την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, στις 10.30μ.μ. και κάθε Τετάρτη στο Καφωδείο «Το Ελληνικό», Ιουστινιανού 3-πίσω από το παλιό Δημαρχείο.  
Πληροφορίες     
Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ       
Επτά ηθοποιοί – performers παρουσιάζουν ένα σύγχρονο βαριετέ που επιχειρεί μια αναδρομή στην ιστορία, σε πρόσωπα και γεγονότα της πόλης.    
Η μουσική -εμπνευσμένη από το λαϊκό, το ρεμπέτικο και το βαλκανικό τραγούδι- σε συνδυασμό με το χιούμορ αποτελούν τα «όπλα» τους για να ξετυλίξουν τις ιστορίες αυτές.    
Ιστορίες που αναφέρονται σε πραγματικά πρόσωπα, που γέννησε η πόλη και που το ίχνος τους είναι εμφανές ακόμα στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, γεγονότα που σφράγισαν την ιστορία της χώρας και συνέβησαν εδώ, στη Νύμφη του Θερμαϊκού.     
Σε κάθε παράσταση θα εμφανίζεται και ένας διαφορετικός προσκεκλημένος- έκπληξη, από τον χώρο του θεάματος ή της δημοσιογραφίας.     
Την αυλαία των guest εμφανίσεων ανοίγει αυτήν την Τετάρτη στις 24 Νοεμβρίου, ο μουσικοσυνθέτης Ευγένιος Δερμιτάσογλου.     
Ταυτότητα της παράστασης     
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ   
Κείμενα: Γιάννης Παλαμιώτης Σύνθεση Κειμένων-Σκηνοθετική Επιμέλεια: Θωμάς Βελισσάρης  Ενδυματολογική Επιμέλεια: Μαρίνα Γκούμλα Μουσική Επιμέλεια: Γιώργος Κολοβός, Γιάννης Μόμτσιος, Φωτισμοί: Πολύβιος Σερδάρης Ηχοληψία: Γιάννη Μήτσης Τεχνική Υποστήριξη: Πολύβιος Σερδάρης, Ξένια Πετμεζά
ΠΑΙΖΟΥΝ & ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ   
Θεανώ Αμοιρίδου, Θωμάς Βελισσάρης, Μαρίνα Γκούμλα, Δέσποινα Καλπενίδου, Γιώργος Κολοβός, Γιάννης Μόμτσιος, Γρηγόρης Παπαδόπουλος    
ΧΩΡΟΣ: ΚΑΦΩΔΕΙΟ «ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ»    
(Ιουστινιανού 3-πίσω από το παλιό Δημαρχείο)    
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ: 2310.237016   
ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 10€ (το ποτό χρεώνεται επιπλέον)   
ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: κάθε Τετάρτη από 24 Νοεμβρίου στις 10.30 μ.μ.   
Επικοινωνία: Art Minds, www.artminds.gr, Γιάννης Γκουντάρας, Δάφνη Μουστακλίδου, 6972294695, dafni.artminds@gmail.com

"Φαντάσματα του Εμφυλίου" βιβλιοπαρουσίαση

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Φαντάσματα του Εμφυλίου», του Στέλιου Περράκη, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010, στις 7:30 μ.μ., (Στοά του βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου)      
*Ο Στέλιος Περράκης είναι σήμερα κάτοχος της έδρας RBC Professorship in Financial Derivatives στο Πανεπιστήμιο Concordia του Μοντρεάλ.     
Το 2007 εξελέγη μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας του Καναδά.    
Για να δείτε τα περιεχόμενα και την εισαγωγή του βιβλίου: http://www.epikentro.gr/index.php?isbn=9789604582600        
Εκδόσεις Επίκεντρο    
Θεσσαλονίκη: Καμβουνίων 9, Τ.Κ. 54621    
τηλ.: 2310-256146, fax: 2310-25618     
Αθήνα: Κιάφας 5, Τ.Κ. 10678   
τηλ. 210-3811077, Fax: 210-3811086    
www.epikentro.gr      

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ "ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΤΗΝ PHILOXENIA 2010

 Το Κέντρο Τέχνης "ΣΥΝΘΕΣΗ" θα πλαισιώσει με μουσική "με χρώμα Ελληνικό" την 26η Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA 2010 στην Θεσ/νικη.   
Ένα σχήμα απο 18 παιδιά της "ΣΥΝΘΕΣΗΣ" θα παρουσιάσουν ένα 2ωρο πρόγραμμα με χαρακτηρηστικά ελληνικά τραγούδια των: Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Τσιτσάνη, Ζαμπέτα, Σαββόπυλου, Πασχαλίδη αλλά και Παραδοσιακά τραγούδια στον χώρο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσ/νικης το Σαββατο 20 και την Κυριακή 21 Νοεμβρίου (ώρα 18:00 και 12:00 αντίστοιχα).  
Αυτό το πρόγραμμα θα παρουσιασθεί και στα Μουδανιά στις αρχές του Δεκέμβρη.      
Τιμή για το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ "ΣΥΝΘΕΣΗ" να παρουσιάσει μουσική της χώρας μας σε έλληνες και ξένους αντιπροσώπους που θα βρεθούν στην Εκθεση το Σαββατοκύριακο.     
Τιμή βέβαια και για τα Μουδανιά αλλά και για τη Χαλκιδική γενικότερα που εκπροσωπείτε μ΄αυτόν το τρόπο στην Philoxenia 2010.    
Αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά το πόσο σοβαρή δουλεία γίνετε εδώ και χρόνια στη "ΣΥΝΘΕΣΗ".      
Το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ " ΣΥΝΘΕΣΗ" θα συνοδεύεται και από μιά χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Α. Μάμα με την οποία και στο παρελθόν έχει συνεργασθεί με επιτυχία.     
kentrotexnissynthesi.blogspot.com

"Η μεταμόρφωση της Θεσσαλονίκης", βιβλιοπαρουσίαση

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Η Μεταμόρφωση της Θεσσαλονίκης.  
Η εγκατάσταση των προσφύγων στην πόλη», που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη, την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010, στις 7:30 μ.μ., (Κεντρική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, Εθν. Αμύνης 27))  
Για να διαβάσετε την εισαγωγή της Ελένης Ιωαννίδου: http://www.epikentro.gr/index.php?isbn=9789604582440     
Εκδόσεις Επίκεντρο    
Θεσσαλονίκη: Καμβουνίων 9, Τ.Κ. 54621  
τηλ.: 2310-256146, fax: 2310-25618    
Αθήνα: Κιάφας 5, Τ.Κ. 10678   ]
τηλ. 210-3811077, Fax: 210-3811086   
www.epikentro.gr    
books@epikentro.gr

Παρουσίαση της έκδοσης "Κρήτη - Εικόνες μια εποχής" - 18/11/2010

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ    
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ   
Κ.Ε.ΔΗ.Χ    
ΑΚΤΗ ΕΝΩΣΕΩΣ - ΠΑΛΙΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ    
ΤΗΛ. : 28210 87098 - 28210 87077    
FAX : 28210 74332    
Web SIte : www.dipeh.gr      
Email : dipeh@otenet.gr       
Σε ένα νοσταλγικό ταξίδι στο παρελθόν της Κρήτης, προσκαλούν τους συμπολίτες μας ο Δήμος Χανίων και το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης που συνδιοργανώνουν εκδήλωση για την επίσημη παρουσίαση της έκδοσης Κρήτη – Εικόνες μιας Εποχής,   
Η φωτογραφική συλλογή του Paul Blanc, Γενικού Προξένου της Γαλλίας στην Κρήτη (1886 – 1901)  
Πρόκειται για το μεγάλο φωτογραφικό αρχείο του Paul Blanc που φυλάσσεται στο Ιστορικό Αρχείο Κρήτης (Χανιά), και το οποίο «αφηγείται» με ένα μοναδικό τρόπο τα ιστορικά και όχι μόνο γεγονότα της πολυτάραχης εκείνης περιόδου, αφού οι φωτογραφίες του αποτελούν αξιόλογα και σημαντικά τεκμήρια για την εποχή και την κατάσταση που επικρατούσε στην Κρήτη στο γύρισμα του αιώνα.    
Στην πολυτελή αυτή έκδοση καταχωρούνται σε τρεις γλώσσες κείμενα που αφορούν στο ιστορικό πλαίσιο της εποχής, στον ίδιο τον Πρόξενο ως διπλωμάτη και άνθρωπο, καθώς και στοιχεία για τη φωτογραφική συλλογή του, ενώ παρουσιάζονται συνολικά 242 φωτογραφίες με τρίγλωσσο επίσης υπομνηματισμό.   
Η έρευνα, τα κείμενα και η επιμέλεια του τόμου είναι της Προϊσταμένης του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης κ. Ζαχαρένιας Σημανδηράκη. .  
Η παρουσίαση (με παράλληλη προβολή video) θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι), στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων, την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010, ώρα 20.00.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΔΕ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΜΕ ΚΩΣΤΑ ΖΟΥΡΑΡΙ

1ο ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ  
(ΝΕΑΠΟΛΗ)  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  
Στρατόπεδο  Στρεμπενιώτη, 1ο & 3ο Γυμνάσια Νεάπολης,   
Τ.Κ. 56760, Νεάπολη, Θεσσαλονίκη   
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ   
Οι  εκπαιδευόμενοι, ο Σύλλογος Καθηγητών  και ο Διευθυντής του 1ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας(Νεάπολη) Θεσσαλονίκης οργανώνουν εκδήλωση για την 37η επέτειο του γιορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010 στις 6μμ στο Δημοτικό Θέατρο του Δήμου Νεάπολης.   
Εισηγητής στην εκδήλωση θα είναι ο πολιτειολόγος  κ. Κώστας Ζουράρις με θέμα: «Αργόσυρτη διάρκεια του Ελληνικού Λαού: Αντίσταση και Πολυτεχνείο».   
Μετά  την εισήγηση θα ακολουθήσει συζήτηση.   
Ο Διευθυντής   
Ανανιάδης Παναγιώτης   
Γεωλόγος - Θεολόγος    
Τηλ.:  2310672715,  Φαξ:  2310672715     
Ε-mail : sdethes@sch.gr      
Μπορείτε επιπλέον να επικοινωνείτε με το διευθυντή στο κινητό: 6974702549

Οδόφραγμα στη Μέρκελ - Στα δύο η Ευρώπη

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ    
Η Μέρκελ... παίζει ντόµινο     
Η γερµανική αδιαλλαξία απειλεί µε κρίση χρέους όλη την περιφέρεια της ευρωζώνης    
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Μιχάλης Μητσός    
Στα δύο έχει χωριστεί η ευρωζώνη λόγω της σκληρής στάσης πουτηρεί η κ. Μέρκελ απέναντι στις υπερχρεωµένες χώρες µέλη - στάση που οδήγησε σε αλµατώδη αύξηση των spreads της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας και έχει οδηγήσει την ιρλανδική οικονοµία ένα βήµα πιο κοντά στη χρεοκοπία.    
Ενώ η ιρλανδική κυβέρνηση αρνείται – παρά τις πιέσεις από όλες τις πλευρές – να προσφύγει στον µηχανισµό στήριξης της τρόικας (∆ΝΤ, Κοµισιόν, ΕΚΤ), οξύνεται η κόντρα µε αφορµή τις δηλώσεις Παπανδρέου κατά της γερµανικής στάσης, οδηγώντας τους παράγοντες της Κοµισιόν να προσπαθούν να ηρεµήσουν τα πνεύµατα για να βρεθεί µια λύση.    
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Στις ΔΟΥ όσοι φορολογούμενοι δεν πήραν εκκαθαριστικό περαίωσης

Επιστήμονες από την Ιαπωνική Διαστημική Υπηρεσία (JAXA) επιβεβαίωσαν σήμερα ότι το διαστημόπλοιο Χαγιαμπούσα το οποίο επέστρεψε στη Γη τον Ιούνιο έπειτα από επτά χρόνια ταξιδιού στο διάστημα, κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας να συλλέξει σκόνη από αστεροειδή.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιαπωνικής υπηρεσίας, 1.500 κόκκοι που συλλέχθηκαν στο ειδικό δοχείο του διαστημοπλοίου [...]     
WRC: Ο Sordo στη Mini;      \
Ανεπίσημες πληροφορίες θέλουν τον Dani Sordo να συμφώνησε στο περιθώριο του Ράλλυ Μ. Βρετανίας με τη Mini, έτσι ώστε να οδηγήσει από τη νέα αγωνιστική χρονιά το ένα από τα δύο εργοστασιακά Countryman WRC!  
Ο Ισπανός οδηγός, πριν από μερικές εβδομάδες έμαθε από τον Olivier Quesnel ότι η Citroen δεν έχει το απαραίτητο budget έτσι ώστε [...]      
Στην Αθήνα έρχεται έκθεση για την έντυπη αντιδικτατορική δράση       
Μια ξεχωριστή έκθεση ντοκουμέντων με τίτλο «ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ 1967-1974: η έντυπη αντίσταση» θα παρουσιάσει τον προσεχή χειμώνα στην Αθήνα το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ.   
Τη συλλογή αποτελούν πάνω από 120 έντυπα που διακινούνταν εντός και εκτός ελληνικών συνόρων κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, υπό συνθήκες παρανομίας ή στα όρια της νομιμότητας.
Όπως δηλώνουν στην ανακοίνωση τους οι [...]     

«Συμφώνησε ο Φερέιρα»     
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είναι το φαβορί για την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, καθώς ο εκπρόσωπός του, Ζόρζε Μέντες, ανέφερε πως επήλθε συμφωνία.   
Οι «πράσινοι», όμως, θα συναντηθούν και με τους άλλους υποψηφίους.  
Την είδηση αναπαράγει σύσσωμος ο πορτογαλικός Τύπος, ο οποίος αναφέρει ότι ο 64χρονος τεχνικός είπε το «ναι» (για συμβόλαιο διάρκειας ενάμιση χρόνου) μετά τη [...]     
Η συγγραφέας Μαρία Κωνσταντούρου μιλά για τις «Σκιές στο χρόνο»      
Η Μαρία Κωνσταντούρου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Εργάστηκε για περισσότερο από δέκα χρόνια ως μεταφράστρια λογοτεχνικών βιβλίων.   
Η συγγραφή είναι για αυτή μια αστείρευτη πηγή ζωής, αφού, όπως λέει η ίδια, «η ζωή μού δίνει καθημερινά ερεθίσματα. Είναι απίστευτα τα σενάρια που παίζονται κάθε τόσο δίπλα μας.   
Και είναι τρομερό το πόσοι από εμάς [...]     
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα λόγω της επετείου του Πολυτεχνείου    
Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας έχουν τεθεί σε εφαρμογή από τα ξημερώματα της Δευτέρας μέχρι και την Τετάρτη στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας και ιδιαίτερα γύρω από το Πολυτεχνείο, λόγω των εκδηλώσεων για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου.    
Τα μέτρα θα κορυφωθούν την ώρα της πορείας την Τετάρτη, ενώ τροποποιήσεις προβλέπονται από τις 14:00 το μεσημέρι [...]      
Στις ΔΟΥ όσοι φορολογούμενοι δεν πήραν εκκαθαριστικό περαίωσης      
Στις εφορίες πρέπει να απευθυνθούν οι φορολογούμενοι που δεν έχουν λάβει εκκαθαριστικό σημείωμα για την περαίωση, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών στις ΔΟΥ για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν στις περιπτώσεις όπου έως και την 10-11-2010 δεν είχε εκδοθεί εκκαθαριστικό σημείωμα περαίωσης από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.   
Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, στις περιπτώσεις [...]     
 ΕΛΚΕΚΑ: «Φωτιά» το οικογενειακό καλάθι      
Αύξηση της τάξεως του 5% σημειώθηκε στις τιμές των προϊόντων που αγοράζει ένα μέσον νοικοκυριό τον Οκτώβριο σε σχέση με τον ίδιο μήνα το προηγούμενου έτους σύμφωνα με το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ).   
Πλέον, το μηνιαίο καλάθι της μέσης οικογένειας στην Ελλάδα κοστίζει 2116,06 ευρώ.
Όπως αναφέρει το ΕΛΚΕΚΑ το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου ελληνικού νοικοκυριού [...]    

«Bροχή» διαττόντων Λεοντιδών στις 17 και 18 Νοεμβρίου     
Την πλέον εντυπωσιακή «βροχή» διαττόντων αστέρων, αυτή των Λεοντιδών, θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν για ακόμη μία χρονιά οι κάτοικοι της Γης, ανάμεσά τους και οι Έλληνες, με το αποκορύφωμά της να αναμένεται τις νύχτες της 17ης και 18ης Νοεμβρίου.    
Η καλύτερη στιγμή παρατήρησης θα είναι λίγο πριν το ξημέρωμα.  
Τα συγκεκριμένα «πεφταστέρια» έλκουν [...]     
Κινδυνεύουν με λουκέτο δύο πανεπιστημιακά νοσοκομεία      
Πολύ σοβαρό είναι πλέον το ενδεχόμενο να κλείσουν τα κρατικά νοσοκομεία «Αιγινήτειο» και «Αρεταίειο», λόγω των περικοπών στη χρηματοδότησή τους.   
Τα δύο νοσοκομεία υπάγονται στο υπουργείο Παιδείας και θεωρούνται ιδρύματα υψίστης σημασίας, αφού εκτός των νοσηλευτικών καθηκόντων τους, προσφέρουν επαγγελματική κατάρτιση στους ειδικευόμενους γιατρούς.   
Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του «Αιγινήτειου», Σωτήρης Τριανταφύλλου, «έχουν [...] 

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics          
* Οι αγώνες πούχεις κάνει δεν φελάνε το αίμα το χυμένο αν δεν ξοφλάνε.          
* Η Ιστορία μας είναι γραμμένη με το βαθύ κόκκινο της θυσίας και δεν παραχαράσσεται       
* Μιλά ο Α. Σκευοφύλαξ (ο οδηγός του τανκ του Πολυτεχνείου)       
* Η μεγαλύτερη φορολογική αμνηστία στην ιστορία της Τουρκίας        
* Εμπειρογνώμονες για την απορρόφηση των κονδυλίων είναι έτοιμη να στείλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή      
* Η ελληνική στρεβλή αντίληψη για τον σύγχρονο μαχητή      
* Μόσχα: Προσφέρει στο Λίβανο άρματα μάχης      
* Η Ελλάδα δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της, υποστηρίζει η Αυστρία        
* Τα θαμμένα μυστικά Έκθεση-φωτιά για τους τάφους στο κοιμητήριο Κων/νου και Ελένης        
* Προς νέα συμφωνία για τα χωρικά ύδατα Ελλάδας-Αλβανίας        
* Νίκησε και ο... Στρος -Καν        
* Ελληνική πλευρά: Αποκλείεται        
* Καλλικράτης, Πόντιοι... και απορίες!        
* President says Turkish Jews pray for him         
* Ολοι κάτω από την ίδια «ασπίδα»        
* Aμερικανικό σχέδιο για το Αφγανιστάν Μερική μεταβίβαση της ευθύνης για την ασφάλεια σε Αφγανούς        
* Απαράδεκτοι.         
* Τη σημαία του Πολυτεχνείου ζητά η πρυτανεία από την ΠΑΣΠ          
* Ο νικητής ήταν απών!         
* Ο κ. Μπουτάρης επαναλαμβάνει τις θέσεις του, για να τις εμπεδώσουμε!        
* Η ελληνική μαύρη τρύπα και η ιρλανδική διάσωση        
* Κράτος-ρεντίκολο και κανείς δεν πληρώνει        

* Ρωσία: Εκκένωση αποθηκών όπλων        
* Αντιπαράθεση για το μπαϊράμι        
* Το Ισραήλ δίνει στην Ελλάδα τεχνολογία

Νέα από το e-Pontos

* Καλλικράτης, Πόντιοι... και απορίες!             
* ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΣΥΚΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ         
* Πρωτοπόρα η νεολαία της Ποντιακής Εστίας