Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Στις ΔΟΥ όσοι φορολογούμενοι δεν πήραν εκκαθαριστικό περαίωσης

Επιστήμονες από την Ιαπωνική Διαστημική Υπηρεσία (JAXA) επιβεβαίωσαν σήμερα ότι το διαστημόπλοιο Χαγιαμπούσα το οποίο επέστρεψε στη Γη τον Ιούνιο έπειτα από επτά χρόνια ταξιδιού στο διάστημα, κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας να συλλέξει σκόνη από αστεροειδή.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιαπωνικής υπηρεσίας, 1.500 κόκκοι που συλλέχθηκαν στο ειδικό δοχείο του διαστημοπλοίου [...]     
WRC: Ο Sordo στη Mini;      \
Ανεπίσημες πληροφορίες θέλουν τον Dani Sordo να συμφώνησε στο περιθώριο του Ράλλυ Μ. Βρετανίας με τη Mini, έτσι ώστε να οδηγήσει από τη νέα αγωνιστική χρονιά το ένα από τα δύο εργοστασιακά Countryman WRC!  
Ο Ισπανός οδηγός, πριν από μερικές εβδομάδες έμαθε από τον Olivier Quesnel ότι η Citroen δεν έχει το απαραίτητο budget έτσι ώστε [...]      
Στην Αθήνα έρχεται έκθεση για την έντυπη αντιδικτατορική δράση       
Μια ξεχωριστή έκθεση ντοκουμέντων με τίτλο «ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ 1967-1974: η έντυπη αντίσταση» θα παρουσιάσει τον προσεχή χειμώνα στην Αθήνα το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ.   
Τη συλλογή αποτελούν πάνω από 120 έντυπα που διακινούνταν εντός και εκτός ελληνικών συνόρων κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, υπό συνθήκες παρανομίας ή στα όρια της νομιμότητας.
Όπως δηλώνουν στην ανακοίνωση τους οι [...]     

«Συμφώνησε ο Φερέιρα»     
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είναι το φαβορί για την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, καθώς ο εκπρόσωπός του, Ζόρζε Μέντες, ανέφερε πως επήλθε συμφωνία.   
Οι «πράσινοι», όμως, θα συναντηθούν και με τους άλλους υποψηφίους.  
Την είδηση αναπαράγει σύσσωμος ο πορτογαλικός Τύπος, ο οποίος αναφέρει ότι ο 64χρονος τεχνικός είπε το «ναι» (για συμβόλαιο διάρκειας ενάμιση χρόνου) μετά τη [...]     
Η συγγραφέας Μαρία Κωνσταντούρου μιλά για τις «Σκιές στο χρόνο»      
Η Μαρία Κωνσταντούρου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Εργάστηκε για περισσότερο από δέκα χρόνια ως μεταφράστρια λογοτεχνικών βιβλίων.   
Η συγγραφή είναι για αυτή μια αστείρευτη πηγή ζωής, αφού, όπως λέει η ίδια, «η ζωή μού δίνει καθημερινά ερεθίσματα. Είναι απίστευτα τα σενάρια που παίζονται κάθε τόσο δίπλα μας.   
Και είναι τρομερό το πόσοι από εμάς [...]     
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα λόγω της επετείου του Πολυτεχνείου    
Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας έχουν τεθεί σε εφαρμογή από τα ξημερώματα της Δευτέρας μέχρι και την Τετάρτη στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας και ιδιαίτερα γύρω από το Πολυτεχνείο, λόγω των εκδηλώσεων για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου.    
Τα μέτρα θα κορυφωθούν την ώρα της πορείας την Τετάρτη, ενώ τροποποιήσεις προβλέπονται από τις 14:00 το μεσημέρι [...]      
Στις ΔΟΥ όσοι φορολογούμενοι δεν πήραν εκκαθαριστικό περαίωσης      
Στις εφορίες πρέπει να απευθυνθούν οι φορολογούμενοι που δεν έχουν λάβει εκκαθαριστικό σημείωμα για την περαίωση, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών στις ΔΟΥ για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν στις περιπτώσεις όπου έως και την 10-11-2010 δεν είχε εκδοθεί εκκαθαριστικό σημείωμα περαίωσης από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.   
Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, στις περιπτώσεις [...]     
 ΕΛΚΕΚΑ: «Φωτιά» το οικογενειακό καλάθι      
Αύξηση της τάξεως του 5% σημειώθηκε στις τιμές των προϊόντων που αγοράζει ένα μέσον νοικοκυριό τον Οκτώβριο σε σχέση με τον ίδιο μήνα το προηγούμενου έτους σύμφωνα με το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ).   
Πλέον, το μηνιαίο καλάθι της μέσης οικογένειας στην Ελλάδα κοστίζει 2116,06 ευρώ.
Όπως αναφέρει το ΕΛΚΕΚΑ το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου ελληνικού νοικοκυριού [...]    

«Bροχή» διαττόντων Λεοντιδών στις 17 και 18 Νοεμβρίου     
Την πλέον εντυπωσιακή «βροχή» διαττόντων αστέρων, αυτή των Λεοντιδών, θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν για ακόμη μία χρονιά οι κάτοικοι της Γης, ανάμεσά τους και οι Έλληνες, με το αποκορύφωμά της να αναμένεται τις νύχτες της 17ης και 18ης Νοεμβρίου.    
Η καλύτερη στιγμή παρατήρησης θα είναι λίγο πριν το ξημέρωμα.  
Τα συγκεκριμένα «πεφταστέρια» έλκουν [...]     
Κινδυνεύουν με λουκέτο δύο πανεπιστημιακά νοσοκομεία      
Πολύ σοβαρό είναι πλέον το ενδεχόμενο να κλείσουν τα κρατικά νοσοκομεία «Αιγινήτειο» και «Αρεταίειο», λόγω των περικοπών στη χρηματοδότησή τους.   
Τα δύο νοσοκομεία υπάγονται στο υπουργείο Παιδείας και θεωρούνται ιδρύματα υψίστης σημασίας, αφού εκτός των νοσηλευτικών καθηκόντων τους, προσφέρουν επαγγελματική κατάρτιση στους ειδικευόμενους γιατρούς.   
Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του «Αιγινήτειου», Σωτήρης Τριανταφύλλου, «έχουν [...] 

Δεν υπάρχουν σχόλια: