Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Ημερίδα με θέμα: «Η Παιδεία στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη»

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΔΙΑΒΑΖΩ 2011

Συνάντηση με την Μάρω Θεοδωράκη στην έκθεση βιβλίου

Αγαπητοί αναγνώστες                         
Το Σάββατο 21 Μαίου, η γνωστή συγγραφέας και μουσικός Μάρω Θεοδωράκη θα επισκεφτεί την έκθεση βιβλίου στο Ζάππειο και θα συναντηθεί με τους αναγνώστες στο περίπτερο 111 των εκδόσεων Διάπλαση από τις 7μ.μ. ως τις 9 μ.μ.                    
19-3-2011 Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΗΣ ΜΑΡΩΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΣΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ                 
19-3-2011 Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΗΣ ΜΑΡΩΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΣΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ                 
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ                   
Ζωοδόχου Πηγής 2-4                      
106 79 Αθήνα                      
Τηλ: 210 38 08 445                     
email diaplasi@yahoo.gr                         
website: www.diaplasibooks.gr

Δελτίο Τύπου EKEBI - Καινοτόμες δράσεις ενίσχυσης της φιλαναγνωσίας των μαθητών

Καινοτόμες δράσεις ενίσχυσης της φιλαναγνωσίας των μαθητών                  
Μια ευρείας κλίμακας παρέμβαση του ΕΚΕΒΙ στα σχολεία όλης της χώρας                      
Στις 11 Μαΐου υπογράφηκε η συμφωνία μεταξύ Υπουργείου Παιδείας και Εθνικού Κέντρου Βιβλίουκαι εγκρίθηκε το 3ετές Πρόγραμμα «Καινοτόμες δράσεις για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας των μαθητών» ύψους 3.124.000€ .                        
***               
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίο, έχοντας σταθερά ως προτεραιότητά του την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας, και ειδικότερα στις κρίσιμες ηλικίες για την ανάπτυξη της αναγνωστικής συμπεριφοράς του παιδιού και του εφήβου, εκτός από τις γνωστές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια (συγγραφείς και εικονογράφοι στα σχολεία, Έκθεση παιδικού βιβλίου, Μικρός Αναγνώστης κ.ά.), επιχειρεί μια δυναμική παρέμβαση, μοναδική μέχρι σήμερα σε κλίμακα και διάρκεια.               
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», το ΕΚΕΒΙ ξεκινά αυτές τις μέρες ένα φιλόδοξο πιλοτικό Πρόγραμμα για την Ενίσχυση της Φιλαναγνωσίας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.                 
Αιχμή του προγράμματος είναι η άμεση εξοικείωση των μικρών μαθητών με το βιβλίο και την ανάγνωση, και ειδικότερα η σταδιακή εδραίωση μιας φιλικής σχέσης με το λογοτεχνικό βιβλίο. Στόχος, η όξυνση της κριτικής και δημιουργικής σκέψης, η αναζωογόνηση κι ο εμπλουτισμός της φαντασίας και της εφευρετικότητας, η ανάπτυξη της αισθητικής καλλιέργειας και της συναισθηματικής νοημοσύνης τους. Γενικότερα, η καλλιέργεια της γλωσσικής έκφρασης μ’ έμμεσο-βιωματικό τρόπο θα ενισχύσει την ικανότητα των μαθητών στην κατανόηση κειμένων, στην έκφραση απόψεων και ιδεών, συμβάλλοντας στην συγκρότηση μιας πολυδιάστατης και δημιουργικής προσωπικότητας.                     
Το πρόγραμμα θα καλύψει τρεις πλήρεις σχολικές χρονιές (2011-2012, 2012-2013, 2013-2014) και θα εφαρμοστεί την 1η χρονιά πιλοτικά στις 2 πρώτες τάξεις (Α’ και Β’ Δημοτικού) των περίπου 950 Δημοτικών Σχολείων με ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανά την επικράτεια.            
Την επόμενη χρονιά θα καλύψει όλες τις τάξεις (Α’ έως ΣΤ’) στα ίδια σχολεία, ενώ εκτιμάται ότι την 3η χρονιά –κι αναλόγως των αποτελεσμάτων της πιλοτικής εφαρμογής– θα ενταχθεί επισήμως στο πρόγραμμα όλων των Δημοτικών Σχολείων της χώρας σε όλες τις τάξεις.                   
Οι κύριοι άξονες του προγράμματος είναι: Οργάνωση ημερίδων/ειδικών σεμιναρίων για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και των στελεχών εκπαίδευσης (πλέον των 40 ημερίδων και 40 σεμιναρίων σε όλη τη χώρα στα επόμενα τρία χρόνια).             
Εκτέλεση ενός ευρύτατου προγράμματος γνωριμίας των μαθητών με τους δημιουργούς των βιβλίων (πλέον των 3.000 επισκέψεων συγγραφέων και εικονογράφων στα σχολεία στα επόμενα 3 χρόνια).            
Οικονομική και υλικοτεχνική ενίσχυση για τη λειτουργία 100 λεσχών ανάγνωσης σε όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με ταυτόχρονη διοργάνωση επισκέψεων συγγραφέων.                  
Συνομιλία-συνάντηση συγγραφέων και μαθητών με τη χρήση νέων τεχνολογιών (skype κ.ά). Ο συγγραφέας θα φιλοξενείται στα γραφεία του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου και με τη χρήση των νέων τεχνολογιών θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρεται «διαδικτυακά» μέσω του ιστότοπου του ΕΚΕΒΙ στην τάξη των μαθητών, να συστήνει το έργο του και να συνομιλεί μαζί τους.                 
Τα σχετικά βίντεο θα «ανεβαίνουν» στην ψηφιακή μας πλατφόρμα (αρχικά στο www.mikrosanagnostis.gr) ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση μαθητές από κάθε γωνιά της Ελλάδας.                 
Για το σκοπό αυτό θα δημιουργηθεί ειδικό «στούντιο» στα γραφεία του ΕΚΕΒΙ.                  
Δημιουργία ψηφιακών φακέλων για παιδιά και δασκάλους γύρω από μεγάλα θέματα της εποχής (π.χ. μετανάστευση, ρατσισμός, διαδίκτυο κ.ά) και ανάρτησή τους στην ψηφιακή μας πλατφόρμα (αρχικά στο www.mikrosanagnostis.gr).                     
Παραγωγή ψηφιακών ηχογραφημένων ιστοριών και ψηφιοποίηση βιβλίων και ανάρτησή τους στην ψηφιακή μας πλατφόρμα (αρχικά στο www.mikrosanagnostis.gr).              
Διοργάνωση συνεδρίων (ένα στη Θεσσαλονίκη κι ένα στην Αθήνα), τοπικών ημερίδων με σκοπό την ενημέρωση της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας, των γονιών και των τοπικών κοινωνιών για το Πρόγραμμα και τις δυνατότητες συμμετοχής που προσφέρει.                
Τα θεμέλια αυτής της συζήτησης τέθηκαν ήδη στην 8η ΔΕΒΘ στο διεθνές συνέδριο «Βιβλίο και Εκπαίδευση. Τι πρέπει να αλλάξει;»                      
Για την υλοποίηση του συνόλου των δράσεων κρίθηκε απαραίτητη η σύσταση από κοινού με το Υπουργείο Παιδείας ειδικής 9μελούς επιστημονικής συμβουλευτικής επιτροπής, η οποία θα προτείνει θεματικές, πηγές, υλικό, και θα επιμελείται τα έντυπα που θα προωθούνται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.                          
Μέλη της εν λόγω Επιτροπής έχουν οριστεί οι εξής:                  
Κατσίκη – Γκίβαλου Άντα, Καθηγήτρια Ελληνικής Φιλολογίας Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Αθηνών Καρακίτσιος Ανδρέας, Καθηγητής στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Παπαδάτος Γιάννης, Λέκτορας Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Πανεπιστημίου Αιγαίου, Κριτικός παιδικού βιβλίου
Πολίτης Δημήτρης, Λέκτορας στο Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η του Πανεπιστημίου Πατρών (Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής της Προσχολικής Ηλικίας) Ηλιόπουλος Βαγγέλης, Συγγραφέας - Εκπαιδευτικός, Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ - Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου Κοντολέων Μάνος, Συγγραφέας - κριτικός Αναστασιάδου Ευτυχία, Δασκάλα Νοσοκομειακού Σχολείου Παίδων «Αγία Σοφία» Λάππα Κατερίνα, Εκπαιδευτικός, εμψυχώτρια παιδικής λογοτεχνίας
Μπέλλα Ζωή, Ομ. Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων
Υπεύθυνη της Πράξης «Καινοτόμες δράσεις για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας» είναι η διευθύντρια του ΕΚΕΒΙ Κατρίν Βελισσάρη.                   

Την Τεχνική Διαχειριστική Υποστήριξη έχει αναλάβει η Μαρία Γρατσία ενώ Συντονιστής της Πράξης έχει οριστεί ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Κώστας Κατσουλάρης.                   
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον ενημέρωση στο τηλέφωνο 210 92 00 317 καθώς και στη διεύθυνση filanagnosia@ekebi.gr.                         
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ:

Εκδήλωση -Συζήτηση: Διατροφική κρίση και όψεις κυριαρχίας, Δευτέρα 23 Μαΐου στις 19:30 στη Θεσσαλονίκη.

Εκδήλωση -Συζήτηση:                            
Διατροφική κρίση και όψεις κυριαρχίας                      
Δευτέρα 23 Μαΐου στις 19:30                            
http://www.youtube.com/watch?v=NUQO6QMYNhE&feature=player_embedded                           
Ο αγροτικός κόσμος είναι σε κρίση. Ο τόπος μας αδυνατεί να εξασφαλίσει τον απαραίτητο βαθμό διατροφικής αυτάρκειας.                      
Το παρασιτικό μοντέλο των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων, η εγκατάλειψη της αγροτικής γης ή η μετατροπή της σε φωτοβολταϊκά πάρκα, η εξάπλωση των βιομηχανοποιημένων αγροτικών προϊόντων από κάθε άκρη του κόσμου, είχε ξεκάθαρα αποτελέσματα.                
Σήμερα, που έχουμε όσο ποτέ ανάγκη, την εξασφάλιση διατροφικής αυτάρκειας για τον ελληνικό λαό, αδυνατούμε να το επιτύχουμε. Ακόμα και σε εκείνες τις λίγες συμπαθείς περιπτώσεις συμπολιτών μας που προχωρούσαν σε ιδιωτικές καλλιέργειες κηπευτικών, το παγκόσμιο καρτέλ αγροτικών προϊόντων προωθεί νομολογίες για την απαγόρευσή τους.                     
Κι όμως είναι αναγκαίο όχι μόνο να καλλιεργηθεί εκ νέου η πλούσια γη της πατρίδας μας, αλλά να αποκτήσει ένα καινοτόμο εναλλακτικό και οικολογικό προσανατολισμό. Μια τέτοια εξέλιξη θα συμβάλει καθοριστικά σε οποιαδήποτε απόπειρα ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής παραγωγικής δραστηριότητας.                      
Τα ζητήματα αυτά θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε στην ανοιχτή εκδήλωση- συζήτηση με θέμα : Διατροφική κρίση και όψεις κυριαρχίας.                      
Θα μιλήσουν ο Γιώργος Δαουτόπουλος καθηγητής του Α.Π.Θ., της Γεωπονικής Σχολής, ο Γιάννης Σχίζας, συγγραφέας και μέλος οικολογικών κινήσεων και ο Νίκος Ντάσιος, συντάκτης και μέλος του περιοδικού Άρδην. Συντονίζει ο Μιχάλης Χατζηπέτρου.                     
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Μαΐου στις 19:30, στον εναλλακτικό χώρο πολιτικής και πολιτισμού του περιοδικού Άρδην στη Θεσσαλονίκη, στη Βαλαωρίτου 1 & Δωδεκανήσου γωνία (έναντι ΟΑΕΔ), στον 8ο όροφο.                                
Για πληροφορίες, μπορείτε να καλείτε στο 2310 543751, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: ardinthess@gmail.com και στο site : ardinthess.wordpress.com .        

O ΕΞΑΝΤΑΣ ΣΤΟ FLORAL | ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 20.30


ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ | ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΙΟΥ, 20.30
Την Κυριακή 22 Μαΐου στο Floral θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου (Exandas Documentaries) για την κρίση στην Αργεντινή και τις ομοιότητές της με τη σημερινή δική μας κατάσταση.
Μετά την προβολή θα μιλήσουν οι:
▌Γιώργος Αυγερόπουλος: Δημοσιογράφος
▌Μαρτίν Λαφόργκε: Πρόξενος στην Πρεσβεία της Αργεντινής στην Ελλάδα
▌Γιώργος Κασιμάτης: Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου
▌Γιάννης Δραγασάκης: Οικονομολόγος
▌Ρουμπέν Ραβέρα: Ιδρυτής Τρουέκε στην Αργεντινή - Σύνδεση μέσω Skype
περισσότερες πληροφορίες στο:
http://www.exandasdocumentaries.com/series/argentina/                 
Θεμιστοκλέους 80, 106 81 Εξάρχεια
τηλ: 210 3800070 / fax: 210 3800071

Εκδηλωση-Ενημέρωση

Oι νέοι της Ημαθίας κόντρα στην οικονομική κρίση, τολμούν με πράσινες καινοτομίες.

Μπορεί να ακούμε καθημερινά σενάρια χρεωκοπίας, μπορεί ο κόσμος να είναι φοβισμένος και απογοητευμένος και να μην ξέρει τι θα φέρει η επόμενη μέρα... Υπάρχει όμως και αυτή η Ελλάδα. Νέοι άνθρωποι με φρέσκες ιδέες που τολμούν να πάνε κόντρα στο ρεύμα.                
Με νέα προϊόντα, πράσινα και καινοτόμα προϊόντα που παλεύουν να δώσουν ενέσεις ζωής στην καταρρακωμένη οικονομία και ιδιαίτερα σε μια πόλη όπως η Νάουσα, που τα ποσοστά ανεργίας ξεπερνούν το 55%.               
Μια τέτοια εικόνα προσπαθεί να περάσει και αυτή η καινοτομική επιχείρηση, με δικά της κεφάλαια και ελάχιστη δημοσιότητα, προσπαθεί να ανελιχθεί και να προσφέρει απασχόληση σε κόσμο που έχει πραγματική ανάγκη.                 
Η εταιρία Green Bath απαρτίζεται ήδη από νέους Ημαθιώτες με τον κ. Λένο Χρήστο ως Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρίας, τον κ. Διαμαντόπουλο Φώτη ως υπεύθυνο πωλήσεων και την κ. Καραμήτσου Μαρία ως υπεύθυνη marketing κ.α. Προοδευτικά, η εταιρία ευελπιστεί να συνεχίσει το έργο της προσφέροντας εργασία σε ακόμα περισσότερα νέα παιδιά της Ημαθίας.                  
Μέσα σε ένα αντίξοο οικονομικό κλίμα, η εταιρία κατάφερε παρ'όλα αυτά να συνάψει ορισμένες σημαντικές συνεργασίες μεταξύ των οποίων, αναφέρονται ενδεικτικά τα Asana Spa της κ. Ελένης Πετρουλάκη - Ivic, το ξενοδοχείο Premier Mountain Resort στο Bansko της Βουλγαρίας, η κλινική ΡΕΑ στην Αθήνα κ.α.                     
Γιατί υπάρχει και αυτή η Ελλάδα...                         
http://www.youtube.com/watch?v=a4DyI8N6DNo                         
Για πληροφορίες επισκεφθείτε το                           
http://www.greenbath.gr/

Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου , Σάββατο 21 Μαϊου 2011

H ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΟΣΗ                       
ΤΕΥΧΟΣ 519 ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΪΟΥ 2011                         
Το σημείωμα του "Κ"                             
Νέες λίστες με φοροφυγάδες                       
στο Πέταλο                          

Στην άλλη πλευρά του Αιγαίου...

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες ή κρατήσεις.                      
Mid East Travel                                
www.mideast.gr                     
Βασ. Σοφίας 105-107, 115 21 Αθήνα                        
τηλ: 210 645 1881 / 211 211 8888 - fax: 210 642 6147                       
Ε-mail: mideast@mideast.gr  website: www.mideast.gr                     
ISO 9001:2000                         
Αρ. Ειδικού Σήματος Λειτουργίας ΕΟΤ: 0206Ε61000259300                    
Ανακαλύψτε την Ελλάδα “πατήστε εδώ”                       
Ανακαλύψτε τον κόσμο “πατήστε εδώ”

Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Δημιουργίας


Με παιδικά χαμόγελα θα πλημμυρίσει το πρωί του Σαββάτου η πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού Καλαμαριάς (αυλή Δημαρχείου, πεζόδρομος Κομνηνών).
Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Καλαμαριάς - το νέο σπίτι των καλλιτεχνικών σχολών και εργαστηρίων μας - διοργανώνει Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Δημιουργίας σε μια προσπάθεια να γνωρίσει ο κόσμος τη δουλειά των τμημάτων της παράλληλα με μια όμορφη, δημιουργική και γεμάτη χρώματα ημέρα:
Εργαστήρια δημιουργίας
11.00 - 14.00 και 18.00 - 20.30 Εργαστήρι γλυπτικής, κεραμική και αγγειοπλαστικής - «Παιχνίδι με τον πηλό» Εργαστήρι Σκίτσου «Σκιτσάρω τις καλλιτεχνικές μου δράσεις» Εργαστήρι Ζωγραφικής «Καλοκαιρινές εικόνες» Εργαστήρι Παιδικών Σταθμών «Δημιουργώ ένα δικό μου μουσικό όργανο» - «Το δέντρο που αγαπάμε».
Παιχνίδι στην πλατεία «Πρασινίζω το δέντρο»
Παρουσίαση στη σκηνή 11.30 «Μικρές χορευτικές δράσεις» από την Πρότυπη Σχολή Χορού Δήμου Καλαμαριάς 12.00 «Τενεκεδούπολη» - Κουκλοθέατρο από τους Παιδικούς Σταθμούς 19.30 Ορχήστρα Ελληνικής Λαϊκής Μουσικής και η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμαριάς.
Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Καλαμαριάς είναι αρωγός και στυλοβάτης στους τομείς: κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, της παιδείας, του πολιτισμού, του αθλητισμού και του περιβάλλοντος.
Οι αναγνωρισμένες Σχολές και τα Καλλιτεχνικά Εργαστήρια της Κοινωφελούς Επιχείρησης είναι: το Δημοτικό Ωδείο Καλαμαριάς, η Πρότυπη Σχολή Χορού, το Εργαστήρι Ζωγραφικής, το Εργαστήρι Αγιογραφίας, το Εργαστήρι Γλυπτική - Κεραμικής και Αγγειοπλαστικής, το Εργαστήρι Φωτογραφίας, το Εργαστήρι Σκιτσογραφίας, ο Παιδικοί Σταθμοί και ο Βρεφικός «Βρεφική Φωλιά»

Avantis Suites Hotel

Το ξενοδοχείο Avantis Suites στην Ερέτρια Ευβοίας, σας καλωσορίζει για την καλοκαιρινή περίοδο 2011 και σας περιμένει να το ανακαλύψετε.                              
Avantis Suites Hotel                   
Ονείρων 2 34008 Ερέτρια                             
Τηλ. 22290.64004 Fax. 22290.64005                           
e-mail: info@avantis-hotel.gr                      
web: www.avantis-hotel.gr                             
Ενημερωτικά:                         
Απέχει μόλις 50 km από την Αθήνα (διάμεσο του Ferryboat Ορωπού – Ερέτριας)                  
Είναι πάνω στην Θάλασσα (με οργανωμένη παραλία) Υπάρχει εστιατόριο ala carte (με καθαρά Ελληνική - Μεσογειακή κουζίνα)  Διαθέτει Studio & J.Suites (οικογενειακά με μεγάλες βεράντες και θέα τη Πισίνα και την Θάλασσα)

Τέλος οι επώδυνες θεραπείες για σκλήρυνση κατά πλάκας

medicalnews.gr                                   
Τέλος οι επώδυνες θεραπείες για σκλήρυνση κατά πλάκας                    
Μέχρι και 100% ιάσιμος ο καρκίνος του παχέος εντέρου                          
Έξι βήματα για… «καληνύχτα»                              
Οικογένεια: Ευτυχισμένοι και πιο…αδύνατοι, μαζί                           
Επικίνδυνο το χύμα τσίπουρο;                            
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το βάρος σου!                              
Τα έξτρα κιλά στην εγκυμοσύνη εγκυμονούν κινδύνους                         
Η οικονομική κρίση αυξάνει το στρες                             
Το τεστ για τον ιό των θηλωμάτων προβλέπει έγκαιρα τον καρκίνο του τραχήλου                       
Δωρεάν εξέταση μαστού στο Caravel

Το κατά Λουκάν τελεσίγραφο

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ                              
Η Ελλάδα σε κρίση                         
«Τέρµα η ανοχή, πάρτε µέτρα»                    
Αυστηρό µήνυµα Τρισέ στην κυβέρνηση από τον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ Λουκά Παπαδήµο                
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΠΑΠΑΧΡΉΣΤΟΣ                               
«Ξεχάστε την επιµήκυνση, πάρτε µέτρα τώρα» είναι το περιεχόµενο του αυστηρού µηνύµατος του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ, µετέφερε ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λουκάς Παπαδήµος στην ελληνική κυβέρνηση.                  
Ο κ. Παπαδήµος, που είχε µεταβεί στην έδρα της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη ως απεσταλµένος του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου προκειµένου να βολιδοσκοπήσει τις διαθέσεις τηςηγεσίας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας απέναντιστην Ελλάδα, µετέφερε στον Πρωθυπουργό, σύµφωνα µε έγκυρες πηγές,µια ιδιαίτερα δυσοίωνη εικόναγια την Ελλάδα που επικρατεί αυτή τη στιγµή στην ΕΚΤ, και προφανώςκαι στην ευρωζώνη.                      
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics                      
Ομπάμα: Επιστροφή στα σύνορα του ’67 για Ισραήλ και Παλαιστίνη                       
Η απάντηση του ΓΕΣ στις καταγγελίες Σούρλα για νοθεία στα καύσιμα                      
Εμπλοκή Παπανδρέου σε αγοραπωλησία CDS καταγγέλει ο Καμμένος                    
Μανιάτης: Σε λίγους μήνες θα ξέρουμε πόσο πετρέλαιο έχουμε                  
WikiLeaks: Ο Πούτιν είχε διατάξει καθυστέρηση του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος                   
Ευρωπαίος πρέπει να είναι ο επικεφαλής το ΔΝΤ, λέει η Μέρκελ                 
"Η Ελλάδα και η Τουρκία πρέπει να απέχουν από μονομερείς ενέργειες"                    
Τουρκία: Υποψηφιότητα για θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας το 2015 -16                    
Υπέρ της μη κατάργησης των όπλων διασποράς η Ελλάδα, σύμφωνα με το Wikileaks                  
Μεντράς: «Κατασκευασμένη η αντιπαράθεση Πούτιν-Μεντβέντεφ»                    
Ζήτησε από την Ντόρα να πάει στα κατεχόμενα.Νταβούτογλου: Της είπα να μεταβώ στις ελεύθερες περιοχές και δεν δέχθηκε                   
Στον ΟΑΣΕ το θέμα των εγκλωβισμένων                  
Οι μαρτυρίες των W. Churchill και D. Lloyd George για την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου                
Συνταγές                   
19η Μαΐου, Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου: η Ποδοσφαιρική ομάδα «Πόντος»                      
"Έμφραγμα" στα δικαστήρια                    
Οι πολίτες παίρνουν στα χέρια τους το μέλλον στην Ισπανία!                    
Γενοκτονία και Ιδιωτικοποιήσεις                   
Μαζική χορήγηση υπηκοότητας σε Τούρκους στα Κατεχόμενα                   
«Πράσινο» για 5 κέντρα υποδοχής μεταναστών                         
«Η αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα δεν στρέφεται κατά της Ρωσίας»                        
Γενοκτονία των Ποντίων: Μια παλιά συνέντευξη της Θείας Χάλο αφιερωμένη στη μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων Ασσυρίων και Ποντίων                           
Πρώτη η Ελλάδα σε διαφθορά και δωροδοκία στην Ευρώπη                       
Ρωσία: Απελάθηκε ισραηλινός στρατιωτικός επιτετραμμένος με την κατηγορία της κατασκοπείας.              
Τούρκοι προσπάθησαν να αποβιβαστούν στο Αγαθονήσι!Τους εμπόδισαν στρατιώτες.

Νέα από το e-Pontos

Νέα από το e-Pontos                                    
ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ                        
ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ                     
«Εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στην Πέλλα»                    
Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ/ΕΝΩΣΗ: 19η Μαΐου ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων             
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΕΤΗΣ "ΔΙΟΓΕΝΗΣ Ο ΣΙΝΩΠΕΥΣ"                   
"Τα χνάρια των Αργοναυτών" στην Αλεξανδρούπολη                  
Η γενοκτονία των Ποντίων και οι αξίες του ευρωπαϊκού πολιτισμού