Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Δημιουργίας


Με παιδικά χαμόγελα θα πλημμυρίσει το πρωί του Σαββάτου η πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού Καλαμαριάς (αυλή Δημαρχείου, πεζόδρομος Κομνηνών).
Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Καλαμαριάς - το νέο σπίτι των καλλιτεχνικών σχολών και εργαστηρίων μας - διοργανώνει Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Δημιουργίας σε μια προσπάθεια να γνωρίσει ο κόσμος τη δουλειά των τμημάτων της παράλληλα με μια όμορφη, δημιουργική και γεμάτη χρώματα ημέρα:
Εργαστήρια δημιουργίας
11.00 - 14.00 και 18.00 - 20.30 Εργαστήρι γλυπτικής, κεραμική και αγγειοπλαστικής - «Παιχνίδι με τον πηλό» Εργαστήρι Σκίτσου «Σκιτσάρω τις καλλιτεχνικές μου δράσεις» Εργαστήρι Ζωγραφικής «Καλοκαιρινές εικόνες» Εργαστήρι Παιδικών Σταθμών «Δημιουργώ ένα δικό μου μουσικό όργανο» - «Το δέντρο που αγαπάμε».
Παιχνίδι στην πλατεία «Πρασινίζω το δέντρο»
Παρουσίαση στη σκηνή 11.30 «Μικρές χορευτικές δράσεις» από την Πρότυπη Σχολή Χορού Δήμου Καλαμαριάς 12.00 «Τενεκεδούπολη» - Κουκλοθέατρο από τους Παιδικούς Σταθμούς 19.30 Ορχήστρα Ελληνικής Λαϊκής Μουσικής και η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμαριάς.
Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Καλαμαριάς είναι αρωγός και στυλοβάτης στους τομείς: κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, της παιδείας, του πολιτισμού, του αθλητισμού και του περιβάλλοντος.
Οι αναγνωρισμένες Σχολές και τα Καλλιτεχνικά Εργαστήρια της Κοινωφελούς Επιχείρησης είναι: το Δημοτικό Ωδείο Καλαμαριάς, η Πρότυπη Σχολή Χορού, το Εργαστήρι Ζωγραφικής, το Εργαστήρι Αγιογραφίας, το Εργαστήρι Γλυπτική - Κεραμικής και Αγγειοπλαστικής, το Εργαστήρι Φωτογραφίας, το Εργαστήρι Σκιτσογραφίας, ο Παιδικοί Σταθμοί και ο Βρεφικός «Βρεφική Φωλιά»

Δεν υπάρχουν σχόλια: