Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ Greek Alert

Greek Alert
Όταν ο νέος υπουργός συμμετείχε σε επεισόδια με αστυνομικούς! Στο πλευρό του ο Τσίπρας
Καμικάζι-drone από την τουρκική STM σε έκθεση στη Σαουδική Αραβία
Νέα υπουργός η βουλευτής που είχε πει... ταξικό το τραγικό δυστύχημα με την Porsche
«Μάρτης»: Τι συμβολίζει και γιατί τον φοράμε
Χρυσή Αυγή για «φαρμακευτική κάνναβη»: Άλλη μια μπίζνα του ΣΥΡΙΖΑ που οδηγεί στην νομιμοποίηση των ναρκωτικών
Μπροστά από το αστυνομικό τμήμα Καισαριανής πέρασε... τσουλώντας η χειροβομβίδα!
«Δεν έχει πάτο ο βόθρος...»: Τρελό γέλιο με το σχόλιο Τζήμερου για τον μπάρμπα Φώτη
Έτσι μίλησεν ο Ζαρατούστρα
Έβγαλαν το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου από το αεροδρόμιο των Σκοπίων, λες και δεν μπορούν να το ξαναβάλουν!
Μπουρλότιασαν την Αθήνα τα λατρεμένα παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ!
Αιφνιδιαστική επίσκεψη του Διοικητή της ΑΣΔΕΝ στην Κάλυμνο: Με το δάχτυλο στη σκανδάλη οι στρατιώτες
Άθεοι μέχρι το μεδούλι: Χωρίς «ορκίζομαι» και εκπρόσωπο της Εκκλησίας οι νέοι υπουργοί
Θρήνος στις Ένοπλες Δυνάμεις - Απεβίωσε o διοικητής της Σχολής Τεθωρακισμένων
Μην χάσετε τον «ΣΤΟΧΟ» που κυκλοφορεί
Δύο συναυλίες Σπανουδάκη στο Παλλάς και μετά περιοδεία ανά την Ελλάδα
ΩΡΑ ΕΛΛΗΝΩΝ
Έσπασαν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο

ΜΙΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΑΝ ΠΑΛΙΟ ΣΙΝΕΜΑ

ΜΙΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΑΝ ΠΑΛΙΟ ΣΙΝΕΜΑ

Είπα φέτος, να μη γράψω κάτι για την Συναυλία των καθηγητών του Κέντρου Τέχνης Σύνθεση, έτσι για να «προβάλλω» την εκδήλωση, αλλά κάτι τέτοιο στάθηκε αδύνατον.
Βλέπετε, το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ σαν χώρος ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, έχει εδώ και πολλά χρόνια πολλές ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΣ για το έργο και την προσφορά του στα Μουδανιά, οπότε θα ήταν πιστεύω το λιγότερο άδικο από μέρους μου στο να μην κάνω αναφορά σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση σαν κι αυτές που διοργανώνει κάθε φορά ο Ζαφείρης Φωτιάδης και οι δάσκαλοι της ΣΥΝΘΕΣΗΣ που θα γίνει αυτό το Σάββατο 3 του Μάρτη στο Κλειστό Θέατρο Μουδανιών.
Αυτό το Σάββατο λοιπόν, οι δάσκαλοι, και η χορωδία των μαθητών της Σύνθεσης, θα μας ταξιδέψουν στον Ελληνικό κινηματογράφο, τον παλιό, και τον λίγο πιο νέο.
Μουσικές και τραγούδια μιας άλλης εποχής, πιο όμορφης, πιο ανθρώπινης, που τα πρωτοακουσαμε οι περισσότεροι σε κάποια Ελληνική ταινία, και από τότε, μας έμειναν!
Πρέπει να πω πως είχα την τύχη να βρεθώ στην πρόβα πριν λίγες μέρες, και ήταν κάτι υπέροχο.
Δεν θα αναφέρω τίτλους τραγουδιών, γιατί θα χαλάσω την έκπληξη…..
Θα πω μόνο, πως ΔΕΝ πρέπει να λείψει ΚΑΝΕΙΣ από τη συναυλία αυτή, για την οποία, μπορούμε να πούμε πως το «σενάριο και τη σκηνοθεσία» της υπογράφουν  οι ΔΑΛΙΑΝΙΔΗΣ, ΣΑΚΕΛΑΡΙΟΣ, ΣΚΑΛΕΝΑΚΗΣ, και άλλοι που δεν σας τους λέω… Θα τους μάθετε στη Συναυλία των Καθηγητών το Σάββατο 3 Μαρτίου στις 20:00 στο Κλειστό Θέατρο Νέων Μουδανιών.
Η είσοδος είναι ελεύθερη, και το μουσικό ταξίδι, σαν ταινία!

Βασίλης Τσούγκαρης

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΙΙ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΙΙ

Περίμενα να περάσει ένα μικρό χρονικό διάστημα από το τελευταίο χρονογράφημα μου για την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και τη «λίστα παθήσεων», την «αναθεωρημένη και διευρυμένη» πλέον κατά τα κυβερνητικά και συνδικαλιστικά λεγόμενα σύμφωνα με τα οποία, η «ένταξη» της πλέον μέσα στις 43 μη αναστρέψιμες μετά τον θόρυβο που είχε γίνει λόγο του ότι οι αρμόδιοι την είχαν ΕΚΤΟΣ, θα έπρεπε να κάνει τους πάσχοντες, να δοξάζουν τον Ύψιστο μιας και η «ένταξη» αποτελεί «θετικό βήμα από το τίποτα».
Θετικό βήμα; Αλήθεια, ΠΩΣ; Μην ξεχνάμε, πως η «φάκα» του ποσοστού 35% υπάρχει όπως και πολλά ακόμα, τα οποία είναι αρκετά για να πετάξουν εκτός των όποιων παροχών τους ασθενείς.
Πάμε να δούμε ένα δελτίο τύπου της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ, και μετά, θα δούμε κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις από ασθενείς…..
«Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΟΑμΣΚΠ με τον Υφυπουργό Εργασίας και την Γ.Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Την Παρασκευή 23/2/2018 αντιπροσωπεία της ΠΟΑμΣΚΠ είχε συνάντηση στο Υπ. Εργασίας, μετά από σχετικό αίτημα της Ομοσπονδίας, με τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Α. Πετρόπουλο και την Γενική Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Σ. Βρακά. Την ΠΟΑμΣΚΠ εκπροσώπησαν οι κκ. Β. Μαράκα Πρόεδρος, Μ. Μαμαλάκη Γεν. Γραμματέας, Α. Πουρνάρα Ταμίας.
Η συζήτηση αφορούσε την δημοσίευση του νέου ΕΠΠΠΑ καθώς και την συμπερίληψη της Π.Σ. στον Πίνακα των Παθήσεων των οποίων η διάρκεια καθορίζεται επ΄αόριστον. Η πρόεδρος της ΠΟΑμΣΚΠ εξέφρασε θερμές ευχαριστίες για την πρωτοβουλία της Υπουργού Εργασίας να ζητήσει την επανασυνεδριάση της  Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής, η οποία τελικώς γνωμοδότησε θετικά για την συμπερίληψη μορφών της ΠΣ στον Πίνακα των Μη-Αναστρέψιμων Παθήσεων.  Τόνισε φυσικά πως πάγιο αίτημα της ΠΟΑμΣΚΠ είναι να ενταχθεί  η ΠΣ ως αυτόνομο νόσημα στον Πίνακα και στον ΕΠΠΠΑ το ελάχιστο ποσοστό αναπηρίας αυτής της πολυπαραγοντικής νόσου να ανέλθει σε 50% με την διάγνωση.
Ο κ. Υφυπουργός αναγνώρισε την σοβαρότητα αυτής της ανίατης νόσου, αλλά επεσήμανε πως εξαιτίας του μεγάλου εύρους συμπτωμάτων και της διαφορετικής εξέλιξης για τον κάθε ασθενή, η Ειδική Επιστημονική Επιτροπή πρέπει να διασφαλίσει πως οι γνωμοδοτήσεις της αφορούν τους πάσχοντες που έχουν πραγματικά ανάγκη τη μέριμνα της Πολιτείας . Διευκρινίσε δε, πως ο Πίνακας αφορά παθήσεις που αφήνουν μη-αναστρέψιμη αναπηρία στον πάσχοντα και δεν εξετάζεται η χρονιότητα χωριστά από την μη αναστρεψιμότητα μιας νόσου. Αυτός είναι και ο λόγος που συμπεριλήφθηκαν  στον Πίνακα δυο διαρκώς επιδεινούμενες μορφές της ΠΣ που επιστημονικά τεκμηριωμένα οδηγούν σε βαριά αναπηρία.
Το Υπουργείο Εργασίας παρακολουθεί στενά, όπως έχει αποδείξει, τα θέματα που αφορούν τα ΑμΣΚΠ και βρίσκεται σε διαρκή διαβούλευση για τα ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν. Η καλή και διαρκής συνεργασία με την ΠΟΑμΣΚΠ θα βοηθήσει να υπάρξει πρόοδος στην Κοινωνική Ασφάλιση και Φροντίδα των πασχόντων. Υπάρχει η βούληση και η πρόθεση για υποστήριξη των δίκαιων αιτημάτων της Ομοσπονδίας.
Η κ. Βρακά διαβεβαίωσε τις εκπροσώπους της ΠΟΑμΣΚΠ πως η Ειδική Επιστημονική Επιτροπή έχει παράσχει πραγματικά αξιόλογο επιστημονικό έργο, και τυχόν λάθη και σημαντικές παραλείψεις που  έχουν επισημανθεί διορθώνονται με την επικείμενη αναθεώρηση. «Το  έργο της Επιτροπής είναι διαρκές, λαμβάνοντας υπόψη τα επιστημονικά δεδομένα» είπε χαρακτηριστικά.
Τόσο ο Υφυπουργός όσο και η κ. Βρακά άκουσαν με προσοχή τις προτάσεις της ΠΟΑμΣΚΠ, και έδωσαν έμφαση στο γεγονός πως τα επιστημονικά τεκμηριωμένα αιτήματα έχουν μεγάλη βαρύτητα στις γνωμοδοτήσεις της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής. Η επικοινωνία και συνεργασία Υπουργείου-ΠΟΑμΣΚΠ έχει γερές βάσεις και θα φέρει θετικές εξελίξεις για τους πάσχοντες και στο μέλλον.
Η σχετική ΚΥΑ, για την ένταξη των προϊουσών μορφών της ΠΣ στις Μη-Αναστρέψιμες Παθήσεις αναμένεται να υπογραφεί εντός των ημερών δίνοντας μια ανάσα σε χιλιάδες πάσχοντες με βαριά αναπηρία που δεν θα χρειαστεί να περνούν τακτή αξιολόγηση αναπηρίας.»
Έγινε λοιπόν η συνάντηση, ευχαρίστησαν για την «πρωτοβουλία» της την Υπουργό εργασίας ανέφεραν και για το ΕΛΑΧΙΣΤΟ ποσοστό αναπηρίας από 35% να γίνει 50%, αλλά … ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΓΙΑΤΙ την ευχαρίστησαν;
Για το ότι η φερόμενη ως «πρωτοβουλία», ουσιαστικά μόνο τέτοια ΔΕΝ είναι; Για το ότι η «Ειδική Επιστημονική Επιτροπή» έφερε έτσι τα πράγματα για να ΜΕΙΩΘΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ο αριθμός των δικαιούχων παροχών;
Δεν το λέω εγώ, αλλά ο Υφυπουργός.
«Ο κ. Υφυπουργός αναγνώρισε την σοβαρότητα αυτής της ανίατης νόσου, αλλά επεσήμανε πως εξαιτίας του μεγάλου εύρους συμπτωμάτων και της διαφορετικής εξέλιξης για τον κάθε ασθενή, η Ειδική Επιστημονική Επιτροπή πρέπει να διασφαλίσει πως οι γνωμοδοτήσεις της αφορούν τους πάσχοντες που έχουν πραγματικά ανάγκη τη μέριμνα της Πολιτείας . Διευκρινίσε δε, πως ο Πίνακας αφορά παθήσεις που αφήνουν μη-αναστρέψιμη αναπηρία στον πάσχοντα και δεν εξετάζεται η χρονιότητα χωριστά από την μη αναστρεψιμότητα μιας νόσου. Αυτός είναι και ο λόγος που συμπεριλήφθηκαν  στον Πίνακα δυο διαρκώς επιδεινούμενες μορφές της ΠΣ που επιστημονικά τεκμηριωμένα οδηγούν σε βαριά αναπηρία.»
Με λίγα λόγια, ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΙΓΟΣΤΕΨΕΤΕ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝ ΠΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.
Και πάμε να δούμε την τοποθέτηση, το σχόλιο ασθενή.
«Σκλήρυνση κατά πλάκας και παραπλάνηση /εξαπάτηση των ασθενών και των οικογενειών τους.Κατοπιν εορτής ,αφού δηλαδή είχε κλειςει η λίστα με τις144 ασθένειες για το εφόρου ζωής,υπήρξαν αρνητικά δημοσιεύματα ,ερωτήσεις στη Βουλή κλπ κλπ ,για τον αποκλεισμό της νοςου απο τον πίνακα .Αυτο είχε σαν αποτέλεσμα να γίνει το εξής τραγελαφικο,παραπλανητικό για τη κοινή γνώμη ,τους ίδιους τους ασθενείς ,να βάλουν μονο τις δυο μορφές της νοςου που στο σύνολο ειναι το 15% του συνόλου των πασχόντων.Λοιπον αυτό ειναι εξαπάτηση αυτές οι δυο μορφες έμπαιναν στο εφόρου μέσω της παραπληγίας που προϋπήρχε απο ανέκαθεν ,διοτι αυτές οι δυο μορφές της νοςου έχουν αυτό ως κυρίαρχο χαρακτηριστικό ,τη παραπληγία .Το κέρδος όποτε ειναι ΜΗΔΕΝΙΚΟ για αυτές τις δυο μορφές . Παράλληλα στη κοινή γνώμη επικοινωνιακά πέρασε ως κάτι δίκαιο .Οχι .Το τραγικότερο όλων ειναι το υπόλοιπο 75% παλεύει με υποτροπές της νόσου .οραση ,ακοή,ορθοκιστικες,απώλεια μνήμης,προσανατολισμού ,γνωσιακής έκπτωσης,κατάποσης,ψυχιατρικά,ηλιγγους,πόνους, κόπωση ,κ.α. πολλά απο τα παραπάνω ειναι παγιωμένες βλάβες μη αναστστρεψιμες ,άφησα τελευταίο το κινητικό διοτι ενώ με 67% έπαιρνες το εξωυδρυματικο με τα οποία κινητικά θέματα συμπεριλαμβάνονταν μεσα και οι παράπλευρες απώλειες ,που προανέφερα ,όραση ,ακοή ,ψυχιατρικά , κλπ, τώρα στις αποφάσεις βλέπουμε οτι διαχωρίζεται το κινητικό συνολικά μπορεί να πάρει 70% και να πεσει στο προνοιακό η ενα 40% 50% και να να μη πάρει τίποτα με αλλα λόγια αν δε βλέπεις δεν ακούς καλά ,εχεις έκπτωση νοητικών,κινητικών, κ.α λειτουργιών είσαι ανταγωνιστικός στην αγορά, εργασίας σε μια χώρα που πτυχιούχοι δε εργάζονται. Τις τελευταίες βδομάδες είχαμε την ελπίδα οτι η ομοσπονδια των σκληρυντικων με τις επαφές που είχε ,υπουργείο, επιτροπή ιατρών ενδεχομένως, μέχρι να πέσουν οι υπογραφές για την υπουργική αποφαςη θα προσπαθούσε να διορθώσει το τραγικό λάθος της να ζητάει να μπουν οι δυο μορφές της νοςου .Το θεμα λοιπον έκλεισε με δελτίο τύπου αυτό ζήτησαν αυτό πήραν .»
ΜΗΠΩΣ εχει άδικο;
Οι ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΛΛΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ», λοιπόν είναι γεγονός. Στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι να γραφτούν αυτές οι γραμμές, επικοινώνησαν μαζί μου πάρα πολλοί ασθενείς προβληματισμένοι με όλο αυτό το ΠΑΙΧΝΙΔΙ που παίζεται στις πλάτες τους.
Προβληματισμένοι, αλλά και ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ, γιατί βλέπουν να παίζεται η υγεία τους από «επιτροπές γραφείων και βιβλίων»….
Θα έχουμε όπως φαίνεται άσχημες εξελίξεις….
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ-ΩΔΕΙΟ Ζ. ΦΩΤΙΑΔΗ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ. ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΔΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΙΝΕΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ. ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ!!!

Επαναφορτιζόμενος Φακός Guardsman Extreme 600 lumen

Επαναφορτιζόμενος Φακός Guardsman Extreme 600 lumen
Επαναφορτιζόμενος φακός Guardsman Extreme της εταιρείας Mactronic
Πλεονεκτήματα
O μεγαλύτερος φακός στην κατηγορία των επαναφορτιζόμενων φακών αυτού του τύπου. Εξαιρετικής αντοχής, κατασκευασμένο από αλουμίνιο αεροσκαφών. Με υψηλή αντοχή σε κρούσης αλλά και έλαια και πιστοποιημένα αδιάβροχος, κατηγορίας IP65. Εξοπλισμένος με Cree XM-L U2 που αποδίδει φωτεινότητα εως 600 lumen. Ο προβολέας του είναι από άθραυστο και αντιχαρακτικό πολυάνθρακα. Στέκεται κομψά στο χέρι, ενώ η λαβή με την αντιολισθητική επίστρωση παρέχει σταθερό και άνετο κράτημα. Ο κάθε φακός έχει έναν μοναδικό, δικό του serial number. Το μέγεθός του είναι το ατού του, για ένα μεγάλο εύρος εργασιών ενώ το μικρό βάρος του είναι ιδανικό για να το μεταφέρετε παντού.
Η συσκευασία του φέρει 2 φορτιστές: 1 απλό φορτιστή ρεύματος και 1 φορτιστή αυτοκινήτου με φωτεινή ένδειξη πλήρους φόρτισης.
Προδιαγραφές
Διάρκεια Πλήρους Φόρτισης: 10 – 12h
Διάρκεια Λειτουργίας: 100%: 2h, 30%: 8h , Strobo: 8h
Τρόποι Λειτουργίας: 100%, 30%, Strobo
Φωτεινότητα: 600 lumen
Διαστάσεις: 310 x fi 58 mm
Βάρος: 835gr
Λαμπτήρας: CREE XM-L U2
Μπαταρίες/Φορτιστής: AC 230V/ DC 12V, battery 2500mAh
Προτεινόμενη Χρήση
Ιδανικό για σώματα ασφαλείας, Διασώστες, φύλακες και εταιρείες Security, αλλά και για ένα μεγάλο εύρος επαγγελματιών
Οδηγίες Χρήσης
Εύκολος στη χρήση. Ανάβει με 1 διακόπτη λειτουργίας. Διατηρείστε τον καθαρό από βρωμιά και υγρασία. Μη χρησιμοποιείτε ισχυρά χημικά για να τον καθαρίσετε.

Δευτέρα 5 Μαρτίου η Ελένη Γκίκα στον Ιανό!


Οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ, στο πλαίσιο της σειράς «Ελληνική Λογοτεχνία»
Και το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της
ΕΛΕΝΗΣ ΓΚΙΚΑ
«Η ΩΡΑΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ»
Την Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018 και ώρα 20.30 μ.μ.
Στον ΙΑΝΟ στο CAFÉ
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΑΝΘΟΥΛΗΣ, συγγραφέας
ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΣΑΛΙΚΟΓΛΟΥ, Πανεπιστημιακός, συγγραφέας,
ΜΑΝΟΛΗΣ ΠΡΑΤΙΚΑΚΗΣ, Ψυχίατρος, ποιητής
και ο ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ
Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός ΤΑΤΙΑΝΑ ΠΑΠΑΜΟΣΧΟΥ
Στο πιάνο η μουσικός και εκδότρια των εκδόσεων Άγκυρα, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ σε δικές της συνθέσεις και μελοποιημένη ποίηση της συγγραφέως
ΙΑΝΟΣ Σταδίου 24, Αθήνα. Τηλ. 210 3217917
Δείτε όλες τις νέες κυκλοφορίες εδώ
Δείτε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις εδώ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 76
10680 Αθήνα
Τηλ: 210 38 08 445
www.diaplasibooks.gr
info@diaplasibooks.gr

15" MULTI-COLOR LCD RADAR Model FAR-1416

15" MULTI-COLOR LCD RADAR Model FAR-1416
Enhance your safety at sea and enjoy more productive fishing with the new Target Analyzer function!
12 kW, High-Performance Marine Radar with Chart Plotter
– Simple operation with “point-and-click” menu functionality –

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT SUPERSTAR SS 6900 N

CRT SUPERSTAR SS 6900 N

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
CRT SUPERSTAR SS 6900-N ασύρματος SSB, CB Radio
Πομποδέκτης ερασιτεχνικός 10μ ή CB 240ch,ιδανικός για φορτηγά κλπ .
Διαθέτει
  1. ένδειξη συχνότητας και καναλιού όπως τα κλασικάCB
  2. ενσωματωμένο ECHO
  3. ισχύς ΑΜ 15-20W FM-SSB 35-40 W.
  4. φωτιζόμενες περιγραφές κάθε κουμπιού/πλήκτρου (nigth mode)
  5. ένδειξη στασίμων και προστασία από υψηλά swr κατα την εκπομπή
  6. ένδειξη τάσης μπαταρίας και προστασία
Δείτε παρακάτω τα χαρακτηριστικά του κατασκευαστή
NormAMATEUR RADIO/CB RADIO 240CH EXPO MODE
ModeAM / FM / USB / LSB / CW / PA
Frequency range28 - 29.7 mHz/25-28mHZ
Power12 Watts AM / 40 Watts FM / 35 Watts BLU (adjust level power AM/FM)
Step of increment10Hz / 100Hz / 1kHz / 10kHz
S-METERYes
SWR METERYes : protection with forbidding TX if TOS to high
CLARIFIERYes : (multifunction) clarifies the voice in SSB
SQUELCHOui : élimination du bruit de fond (réglage du niveau en AM/FM/BLU)
ROGER BEEPYes : TX beep end
RF GAINYes : adjust sensibility on RX
MICRO GAINYes : (via menu) adjusts the gain of increasing or decreasing the audio power
Filters NB/ANLYes : noise filters
Filters NB/HI CUTYes : noise filters
DOUBLE WATCH functionYes
TOT functionYes : time out timer
SCAN functionYes : automatic search of busy channels
Various functionsEmergency call + Adjust echo (delay and repeat) + Keyboard lock + (+)10 Khz function + CW tone + Protection against to high input voltage and to unfavorable SWR + Squelch level protection
MikeUP/DOWN selection + 4 pins plug in front pannel with automatic squelch
DisplayDisplay LCD and channel blue + Blue retro lighting
Level displayBlue frequencies meter 7 digits + TX frequencies, SWR, power level …
OptionsProgramming cable + software
Programmable by softwareYes
Size28 x 26 x 6 cm
Weight1.85 kgs
Guaranty2 years

Και πίσω πάλι

Και πίσω πάλι
Συγγραφέας: Φραντζέσκα Αλεξοπούλου-Πετράκη
Εικονογράφος: Νέστορας Ξουρής
Ημερομηνία έκδοσης: 15 Νοεμβρίου 2017
Σχήμα: 21Χ29
Σελίδες: 32
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-140-2
Ο Άλκης, που αγαπά πολύ το τένις, έρχεται αντιμέτωπος με έναν περίεργο γείτονα που του πετά ΠΙΣΩ τα κίτρινα μπαλάκια του σε άθλια κατάσταση. Αυτό όμως δεν σταματά τον Άλκη και τα στέλνει ΠΙΣΩ ΠΑΛΙ ελπίζοντας έτσι να γκρεμίσει τον τοίχο που τον χωρίζει από τον μοναχικό γείτονα.
Άραγε θα τα καταφέρει;

Προσκλήσεις - Πρόγραμμα εκδηλώσεων


Λένα Διβάνη

2 Μαρτίου 2018
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, η Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου, ο Α’ Σοροπτιμιστικός Όμιλος Βόλου, ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος «Θέτις», η Χ.Ε.Ν. Βόλου, ο Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου Βόλου, ο Σύλλογος Αποφοίτων Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου και το βιβλιοπωλείο Πλαστελίνη σας προσκαλούν σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, με αφορμή το νέο βιβλίο της Λένας Διβάνη Τι έμαθα περπατώντας στον κόσμο την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 και ώρα 7.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εξωραϊσιτκής Λέσχης.
Με τη Λένα Διβάνη θα συνομιλήσει η Χαριτίνη Μαλισσόβα, εκπαιδευτικός, αρθογράφος λογοτεχνίας.
Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και η συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου
Ι. Καρτάλη 1 & Πολυμέρη
Βόλος


Κώστας Λογαράς

4 Μαρτίου 2018
O Κώστας Λογαράς συναντά τους αναγνώστες με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του μυθιστορήματος Τα πουλιά με το μαύρο κολάρο την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 και ώρα 7 μ.μ.
Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.
Διοργάνωση: Ομάδα Στεκιού της Κίνησης «Πρόταση».
Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης της Κίνησης «Πρόταση»
Σαρανταπόρου 20
Πάτρα

Παύλος Θ. Κάγιος

7 Μαρτίου 2018
Oι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Ηλιοτρόπιο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Παύλου Θ. Κάγιου Ο κλήρος της τρικυμίας την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 και ώρα 7 μ.μ. στο «Εκτός Χάρτη – Art Gallery, Books & Coffee».
Με τον Παύλο Θ. Κάγιο θα συνομιλήσει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Αλέκος Χατζηκώστας.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και ο συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.
Εκτός Χάρτη - Art Gallery, Books & Coffee
Βενιζέλου 3
Βέροια


Ρέα Γαλανάκη

7 Μαρτίου 2018
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων και ο Δήμος Χανίων, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Χανίων, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ρέας Γαλανάκη Δυο γυναίκες, δυο θεές την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 και ώρα 7.30 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Μαρίνα Αρετάκη, πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Χανίων
Βαρβάρα Περράκη, αντιδήμαρχος Πολιτισμού.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και η Ρέα Γαλανάκη θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων
Υψηλαντών 30
Χανιά , 28213-41.662


Τασούλα Τσιλιμένη

8 Μαρτίου 2018
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το καφεβιβλιοπωλείο Κάφκα σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τασούλας Τσιλιμένη Το κουμπί - και άλλες ιστορίες την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018 και ώρα 8 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Σούλα Οικονομίδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης,
Σοφία Ιακωβίδου, επίκουρη καθηγήτρια στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης,
και η Τασούλα Τσιλιμένη.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και η συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Καφεβιβλιοπωλείο Κάφκα
Εμπορίου 41
Αλεξανδρούπολη , 25510–23.050


Τασούλα Τσιλιμένη

9 Μαρτίου 2018
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, ο «Παρατηρητής της Θράκης», το Εργαστήριο Γλωσσολογίας «+ΜόρΦωΣη» του τμήματος ελληνικής φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης και το βιβλιοπωλείο Δημοκρίτειο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τασούλας Τσιλιμένη Το κουμπί και άλλες ιστορίες την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018 και ώρα 7 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Σπύρος Κιοσσές, φιλόλογος, Ε.ΔΙ.Π. του Τ.Ε.Φ.-Δ.Π.Θ.,
Γιάννης Σιούλας, δημοσιογράφος, πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας,
και η Τασούλα Τσιλιμένη.
Αποσπάσματα θα διαβάσει η Δέσποινα Αργυριάδου, τεταρτοετής φοιτήτρια του Τ.Ε.Φ.-Δ.Π.Θ.
Την εκδήλωση θα συντονίσει η Τζένη Κατσαρή-Βαφειάδη, φιλόλογος, επιμελήτρια εκδόσεων.
Βιβλιοπωλείο Δημοκρίτειο
Δημοκρίτου 7
Κομοτηνή , 25310-84.040


Ρέα Γαλανάκη

9 Μαρτίου 2018
Oι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Φωτόδεντρο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ρέας Γαλανάκη Δυο γυναίκες, δυο θεές την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018 και ώρα 8 μ.μ.
Οι φιλόλογοι Ελένη Γιαμαλάκη και Μάνος Στεφανάκης θα αναφερθούν στο βιβλίο και θα συνομιλήσουν με τη συγγραφέα.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και η Ρέα Γαλανάκη θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Πολύκεντρο Νεολαίας Δήμου Ηρακλείου
Ανδρόγεω 4
Ηράκλειο


Παύλος Θ. Κάγιος

9 Μαρτίου 2018
Oι Εκδόσεις Καστανιώτη και το καφενείο Περικλήδες σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Παύλου Θ. Κάγιου Ο κλήρος της τρικυμίας την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018 και ώρα 9 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Στράτος Κερσανίδης, δημοσιογράφος,
Μπάμπης Νανακούδης, εκδότης της εφημερίδας «Χορτιάτης 570»,
και ο συγγραφέας.
Αποσπάσματα θα διαβάσει η Αικατερίνη Γεωργιάδου.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και ο συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.
Καφενείο Περικλήδες
Κισσέως 13
Χορτιάτης , 2310-348.333


Τασούλα Τσιλιμένη

10 Μαρτίου 2018
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης και το βιβλιοπωλείο Πυργελή σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τασούλας Τσιλιμένη Το κουμπί και άλλες ιστορίες το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018 και ώρα 8 μ.μ. στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης.
Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει η Άννα Αφεντουλίδου, διδάκτωρ Παιδικής Λογοτεχνίας στο ΔΠΘ και υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Ξάνθης.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και η συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης
Αντίκα 7, Παλαιά Πόλη
Ξάνθη

Εκδηλώσεις στη Μουσική Βιβλιοθήκη





 
 
Σοπέν in loveΜουσικοθεατρικό Αναλόγιο για όλη την οικογένειαΗ προπώληση ξεκίνησε

16, 17 & 18 Μαρτίου, 19:00
Πολυχώρος Μουσικής Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο Μουσικής ΑΘηνών
Νέοι ταλαντούχοι μαθητές πιάνου καθηγητών της EPTA (European Piano Teachers Association) μαζί με την Μάγδα Μαυρογιάννη στο ρόλο της Γεωργίας Σάνδη και υπό την μουσική επιμέλεια της Ναταλίας Μιχαηλίδου, συναντούν τον ρομαντισμό του Σοπέν ερμηνεύοντας έργα από το ρεπερτόριό του.
Μια μοναδική ευκαιρία για νεαρούς πιανίστες και νεαρούς μαθητευόμενους μουσικούς,
να γνωρίσουν το έργο του μεγάλου συνθέτη, μέσα από την δραματοποιημένη παρουσίαση των σημαντικότερων πτυχών της ζωής και του χαρακτήρα του, που πλαισιώνουν την ερμηνεία μερικών από τα εμβληματικότερα πιανιστικά του έργα.

Συντελεστές:
Σκηνοθετική επιμέλεια - Παραγωγή: Ελένη Μητσιάκη(Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής)
Ιδέα-Κείμενο-Αφήγηση: Μάγδα Μαυρογιάννη
Μουσική επιμέλεια: Ναταλία Μιχαηλίδου
Συμμετέχουν: μαθητές των καθηγητών της EPTA HELLAS (European Piano Teachers Association)

Τιμές εισιτηρίων:
€ 8,00 € 10,00, € 12,00 (ομαδικά εισιτήρια για σχολεία: €7)

Εισιτήρια - Πληροφορίες

 

 

Ελεύθερο Εργαστήρι Μουσικής Παιδείας
2ος Κύκλος 2017-2018 

Μουσική για την ψυχή μας

Ιανουάριος - Μάρτιος 2018

Οι συναντήσεις του Εργαστηρίου συνεχίζονται την Τετάρτη 7 Μαρτίου στις 6μμ με το 2ο μέρος της διάλεξης της
Ευαγγελίας Παπανικολάου με τίτλο "Μουσικοθεραπεία στην ψυχική και σωματική υγεία: Σχολές και μέθοδοι ενεργητικού παιξίματος και αυτοσχεδιασμού / Σχολές και μέθοδοι ακρόασης και ενεργοποίησης της φανατασίας"
 
Δείτε την περίληψη της διάλεξης εδώ

Πρόγραμμα επόμενων διαλέξεων:

14 & 21/03 «Μικρές γέφυρες στη Μουσική Ψυχολογία: Από το εργαστήριο στην καθημερινή ζωή» Ιωάννα Ετμεκτσόγλου, Επίκουρος Καθηγήτρια Μουσικής Ψυχολογίας, Μουσικοθεραπεύτρια. Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Κόστος συμμετοχής:20€/15€ φοιτητικό ανά σεμινάριο (2 συναντήσεις)

Εγγραφές: Στον χώρο της Βιβλιοθήκης και ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της
Τηλ. επικοινωνίας: 210 72 82 553
  Φόρμα Εγγραφής

 
 

 
 

  
Παρασκευή στις 3: Συναυλίες στη ΒιβλιοθήκηΣυναυλία τάξης ΠιάνουΑλεξίας Χατζηλυκούδη
Παρασκευή 2 Μαρτίου, 15:00

Είσοδος ελεύθερη
Αίθουσα Διδασκαλίας
της Μουσικής Βιβλιοθήκης
του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
 
 
Συναυλία στη Βιβλιοθήκη
Καπετάν Μιχάλης και άλλες ιστορίες.... του Μάνου

Παρασκευή 2 Μαρτίου, 20:30

Μαρία Κανελλοπούλου, φωνή
Γιώργος Βλάσσης, Λύρα
Ελένη Μπελιμπασάκη, Πιάνο
Αφήγηση - Σκηνοθεσία: Τόνια Παπαδάκη

Είσοδος με προσκλήσεις

Αίθουσα Διδασκαλίας της
Μουσικής Βιβλιοθήκης του
Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
   

   
Συναυλία στη Βιβλιοθήκη

Τάξη Μονωδίας της
Lyudmyla Bondarenko


Σάββατο 3 Μαρτίου, 19:30
Είσοδος Ελεύθερη

Πολυχώρος της Μoυσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

 
 
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για παιδιά 
Ακούω Βλέπω Παίζω με τον Claude Debussy
Για παιδιά 6 έως 12 ετών

Κυριακή 4 Μαρτίου,12:00

Τα εισιτήρια για αυτή τη Κυριακή έχουν εξαντληθεί. Κλείστε το εισιτήριό σας για το Ακούω Βλέπω Παίζω με τον L. W. Beethoven στις 6 Μαΐου
Εισιτήρια - Πληροφορίες

   

 
 
Θέατρο για παιδιά
...κι εμείς καλύτερα!για παιδιά 3 έως 10 ετών

Κυριακή 4 Μαρτίου, 11:30
Το νέο έργο της ομάδας ΝΤΟΥΘ, είναι ειδική παραγγελία της Βιβλιοθήκης και συνοδεύεται από ζωντανή μουσική. Στόχο έχει, μέσα από ένα κεφάτο και συγχρόνως ποιοτικό θέαμα και με όχημα ένα άλυτο μυστήριο που τα παιδιά καλούνται να λύσουν, να μεταφέρει το μήνυμα ότι η κριτική σκέψη και η έρευνα μπορούν να ανοίξουν τους ορίζοντες και να διευρύνουν τις δυνατότητές μας.
Εισιτήρια - Πληροφορίες
 
 
Θέατρο για παιδιά
Μίλα και Σουτ
Για παιδιά 4 έως 10 ετών

Κυριακή 4 Μαρτίου, 15:00

Συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά η επιτυχημένη παράσταση της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ. Κι ενώ στην Πόλη της Μελωδίας, οι φλύαρες νότες έχουν διώξει από την πόλη τους τις ντροπαλές παύσεις, ένα τρομερό λάθος, θα φέρει μια παύση, τον Σουτ, αντιμέτωπο με τη νότα Μίλα που έχει μυστηριωδώς χάσει τη φωνή της.
Εισιτήρια - Πληροφορίες

   

   
Θεατρική Παράσταση στη Βιβλιοθήκη

Εφημερίς των Κυριών
τ'όνειρο
της Έλενας Παλαιολόγου

5, 6, 8, 12, 13, 19 & 20 Μαρτίου, 20:00
Δύο μεγάλες προσωπικότητες της αρχαίας και νεότερης ιστορίας μας, η Σαπφώ και η Καλλιρρόη Σιγανού-Παρρέν, έρχονται να μας μιλήσουν για την χειραφέτηση της γυναίκας. Μέσα από την ζωή τους και τους αγώνες τους παίρνουμε απαντήσεις και λύσεις για τα προβλήματα της σύγχρονης γυναίκας. Συντελεστές: σκηνοθεσία Ισμήνη Σακεραλοπούλου, Παρρέν Βίκυ Μαραγκάκη, Σαπφώ Θεοδώρα Σιάρκου, κιθάρα Αρετή Κοκκίνου, βιολοντσέλοΕιρήνη Αναστασίου, ερμηνεύτρια Μόρφω Τσαιρέλη, μουσική σύνθεση Αρετή Κοκκίνου.
Γενική είσοδος 12 ευρώ (viva) Στα ταμεία 14 ευρώ, Σύλλογοι 10 ευρώ, φοιτητικό/άνεργοι 8 ευρώ
 

Εισιτήρια - Πληροφορίες
Αίθουσα Διδασκαλίας
της Μουσικής Βιβλιοθήκης
του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών