Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

IDRA KAYNE - ΝΕΟ ALBUM - MIC DROP

IDRA KAYNE NEO ALBUM
MIC DROP
Κυκλοφορεί σε όλα τα δισκοπωλεία και τα ψηφιακά καταστήματα μουσικής από τη MINOS EMI
Βρείτε το άλμπουμ Mic Drop σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες: https://IdraKayne.lnk.to/MicDropPR
Δείτε τα βίντεο του άλμπουμ MIC DROP στο κανάλι της IDRRA KAYNE στο YouTubehttps://www.youtube.com/channel/UCIcd-bDSsdTfJGrui7L9kwQ
Δείτε το teaser για το άλμπουμ Mic Drop εδώ:
Η Idra Kayne επιστρέφει με νέο άλμπουμ, μετά το Dont Walk Away του 2012, με τίτλο “MIC DROP”.
Το άλμπουμ περιλαμβάνει 10  νέα κομμάτια.
O όρος Mic Drop περιγράφει την έμπρακτη δήλωση θριάμβου, ρίχνοντας κάτω το μικρόφωνο, σε μια συνθήκη όπου δεν χρειάζονται πια τα λόγια. Η κίνηση ως υπέρβαση του λόγου, όπως ακριβώς και η μουσική. Και αυτό ακριβώς, η μουσική ως απόλυτη μορφή έκφρασης και επικοινωνίας ανάμεσα στον καλλιτέχνη και τον ακροατή, είναι το ζητούμενο.
Η ηχογράφηση του Mic Drop ολοκληρώθηκε φέτος με το υλικό του να είναι επηρεασμένο από το μεγάλο εύρος ακουσμάτων της Idra Kayne, αναδεικνύοντας το εντυπωσιακό βάθος και το γρέζι της φωνής της και υπηρετώντας τη soul ντίβα που έχει μέσα της .
Η μουσική του άλμπουμ είναι αποκλειστικά του Δημήτρη Νάσιου a.k.a Quasamodo, οι στίχοι του Quasamodo και της Idra, ενώ χρέη παραγωγού εκτελεί ο Quasamodo. Στo δίσκο περιλαμβάνεται το πρώτο single «The Night Demons», που κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάιο, και δύο ντουέτα, το «We Came From Dust» με τον Πάνο Μουζουράκη και το «From Sugar To Shit» με τον Coppa.
Idra Kayne
Η Idra Kayne είναι με βεβαιότητα η soul funk queen της χώρας και της καρδιάς μας. Γεννημένη στην Αθήνα από πατέρα Ουγκαντέζο και μητέρα Ελληνίδα, η Idra άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική από τα 2000, με εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Το 2007 εμφανίστηκε ως 
support act των DeLa Soul στο φεστιβάλ "Meet The Streets" στο Rotterdam και από το 2008 έως και σήμερα συνεργάζεται με πολλούς καλλιτέχνες δισκογραφικά αλλά και σε live εμφανίσεις.Tον Ιανουάριο 2012 κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ «Dont Walk Away» με το ομότιτλο πρώτο single της να επιλέγεται σαν τραγούδι τριμήνου από το Jumping Fish, ενώ την ίδια χρονιά συμμετείχε ως opening act στη συναυλία των The Heavy.
Εκτός από τις εμφανίσεις της σε μεγάλες μουσικές σκηνές και συναυλιακούς χώρους της Αθήνας και της επαρχίας (Gazarte, Σταυρός του Νότου, Principal κλπ) η Idra Kayne ασχολείται ενεργά και με το θέατρο από το 2011, έχοντας πάρει μέρος στην οπερέττα "Η Κόρη της Καταιγίδος" (2011), στα μιούζικαλ RENT (2012), FAME (2013) ΑΝΝΙΕ (2013), PRISCILLA (2014) και SWEET CHARITY (2016) και στην παιδική παράσταση "Το Βιβλίο των Θρύλων"
#newalbum #micdrop #idrakayne

Παντελόνι Πυροσβεστών Προσέγγισης Denver 7

Παντελόνι Πυροσβεστών Προσέγγισης Denver 7
Παντελόνι Πυροσβεστών Προσέγγισης Denver 7
Προδιαγραφές
* Εξωτερικό ύφασμα NOMEX 195gr/m2
* Αναπνέουσα μεμβράνη PTFE
* Επένδυση και φοδράρισμα από ΝΟΜΕΧ® /Viscose + NOMEX® / Kevlar® συνολικού βάρους 230 gr/m2
* ΕΝ469, Ευρωπαϊκή Οδηγία 89/686/CEE Κατηγορία 3
* Ιταλικής Κατασκευής
Προτεινόμενη Χρήση
Kατάλληλο για Πυρόσβεση, Δασοπυρόσβεση και εφαρμογές σε φωτιά.

FULL-CIRCLE COLOR SCANNING SONAR Model FSV-35

FULL-CIRCLE COLOR SCANNING SONAR Model FSV-35
Advanced Solutions Built on World-Proven Sonar Technology
The FSV series of Furuno Scanning Sonar has long been a favorite among commercial fishermen, and the FSV-35 carries on that tradition. The FSV series provides reliable and consistent detection of fish and seabed conditions with revolutionary, enhanced signal processing technology.

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT 2000

CRT 2000
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


CITIZEN BAND AM/FM EUROPEAN MULTI-NORMS
LARGE LCD DISPLAY COLORS
MULTI-FUNCTIONS

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ CRT

Φόνος με ενδεχόμενο βλακείας

Φόνος με ενδεχόμενο βλακείας
Συγγραφέας: Μάρα Χωματίδη
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Υπεύθυνος Σειράς: Ελένη Γκίκα
Ημερομηνία έκδοσης: 15 Νοεμβρίου 2017
Σχήμα: 14Χ21
Σελίδες: 160
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-567-136-5
Στον κήπο της βίλας του εφοπλιστή Αδάμαντα Αδαμαντίου, όπου όλοι οι παρευρισκόμενοι έχουν εκβιαστεί ή ταπεινωθεί σαν δούλοι σε φυτείες από τον οικοδεσπότη, το πολυσυζητη-μένο ραγού έχει σερβιριστεί σ’ ένα καλοστρωμένο με αραχνοΰφαντο λευκό τραπεζομάντιλο τραπέζι.
Οι δύο δεν αγγίζουν ούτε καν το πιάτο τους και μία δεν πίνει ούτε γουλιά απ’ το κρασί της. Τα βλέμματα όσων κάθονται στο τραπέζι κοιτούν με μίσος τον εφοπλιστή, αλλά και με φανερή αηδία τον διπλανό τους, συμπεριλαμβανομένου και του υπηρετικού προσω-πικού που πηγαινοέρχεται. Ώσπου ο Αδάμαντας Αδαμάντιος, μασώντας ίσως ο μοναδικός με όρεξη ένα γευστικότατο κομμάτι κρέατος, πέφτει ξαφνικά νεκρός μπροστά στα μάτια των «έκπληκτων» έξι υποψήφιων δολοφόνων του...
Μια αστυνομική ιστορία που φλερτάρει με το υπαρξιακό και το ψυχολογικό. Με χιούμορ και καυστική ειρωνεία, με συνεχείς ανατροπές και μυστήριο που κλείνει το μάτι στους Δέκα μικρούς νέγρους της Άγκαθα Κρίστι, η συγγραφέας συνεχίζει να σε εκπλήττει μέχρι την τελευταία σελίδα.

ΕΝΑ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΧΕΙΜΑΡΡΩΔΕΣ ΒΙΒΛΙΟ!


ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ
Ζωντανοί και Νεκροί του Κονσταντίν Σιμόνοφ
Ένα «οργισμένο και χειμαρρώδες» βιβλίο
New York Times
O Κονσταντίν Σιμόνοφ ήταν πολυγραφότατος και ένας από τους πλέον εξέχοντες Ρώσους λογοτέχνες που, αν και φίλα προσκείμενος στο καθεστώς, δέχτηκε συχνά κριτική για τις φιλελεύθερες θέσεις του. Εμβληματική θεωρείται η πολεμική τριλογία του που ξεκινούσε με το βιβλίο «Ζωντανοί και Νεκροί» γραμμένο το 1959, όπου πραγματεύεται την υποχώρηση του Κόκκινου Στρατού απέναντι στους Ναζί το 1941 και τη Μάχη της Μόσχας. O Σιμόνοφ ζωγραφίζει με τα πιο μελανά χρώματα την άσκοπη σφαγή, τη φρενίτιδα του πολέμου και τη σύγχυση που προκλήθηκε από την επίθεση.
Αν και πρόκειται για μυθιστόρημα, το βιβλίο «Ζωντανοί και Νεκροί» αποκαλύπτει την αξιοθρήνητη κατάσταση των στρατιωτών του Κόκκινου Στρατού που με τις εκκαθαρίσεις του Στάλιν είχε αποδεκατιστεί. Με σύμμαχο τη μετάφραση του Άρη Αλεξάνδρου, ο Σιμόνοφ συνυφαίνει αρμονικά σε ένα γιγάντιο πλέγμα χαρακτήρες και γεγονότα, και κατορθώνει να αποδώσει αυτήν την «αδιόρατη σκόνη» που αναπόφευκτα καλύπτει ένα λαό σε περίοδο πολέμου. Ένα εκτενές έργο, που αποζημιώνει τελικά τον αναγνώστη χάρη στην ιστορική του ακρίβεια και την περίτεχνη μυθοπλασία του. 
Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Σιμόνοφ έκανε σκληρή αυτοκριτική λέγοντας ότι συχνά οι Ρώσοι λογοτέχνες παρουσίαζαν μια πλαστή εικόνα της σοβιετικής καθημερινότητας, και ευχήθηκε να σταματήσει αυτή η διαστρέβλωση της πραγματικότητας με το πρόσχημα του «σοσιαλιστικού ρεαλισμού».
Είναι στιγμές που ο άνθρωπος έχει την εντύπωση
πως ο πόλεμος δεν αφήνει μέσα του ανεξίτηλα ίχνη,
μα αν είναι πράγματι άνθρωπος,
διαπιστώνει πως η εντύπωσή του ήταν λαθεμένη.
Κονσταντίν Σιμόνοφ

Κωνσταντίνος Ι. Γκοβόστης

Σιμόνοφ, Κοντσταντίν
Ζωντανοί και Νεκροί

ΣΕΛΙΔΕΣ: 694 • ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 14 x 21
ISBN: 978-960-606-035-9 • 24,80€
Είναι στιγμές που ο άνθρωπος έχει την εντύπωση πως ο πόλεμος δεν αφήνει μέσα του ανεξίτηλα ίχνη, μα αν είναι πράγματι άνθρωπος, διαπιστώνει πως η εντύπωσή του ήταν λαθεμένη.
Ο παραδοσιακός ρωσικός βερμπαλισμός –κληροδότημα της τολστόιας επιρροής– σε συνδυασμό με το πολυχρησιμοποιημένο ανά την υφήλιο θέμα του πολέμου, θα μπορούσαν να έχουν σταθεί εμπόδιο στην προσπάθεια του Ρώσου συγγραφέα και δημοσιογράφου Κονσταντίν Σιμόνοφ να δημιουργήσει ένα καθηλωτικό χρονικό των αρχών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και, πιο συγκεκριμένα, των γεγονότων του Δυτικού Ρωσικού Μετώπου, τότε που οι Γερμανοί προήλασαν εναντίον της Μόσχας. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη! Ο συγγραφέας παρουσιάζει με συναρπαστικό και συνάμα ακριβή τρόπο μάχες, οπισθοχωρήσεις και κυκλωτικές κινήσεις, αλλά δεν αρκείται μόνο σε αυτό. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που το σκεπάζει η καταχνιά του πολέμου –κάθε πολέμου, οποιουδήποτε έθνους–, με τον τρόμο του αλλά και με τις ανταμοιβές και τις εξάρσεις του, και, πάνω από όλα, με την άκρατη περιφρόνησή του για ό,τι χωρίζει τους Ζωντανούς από τους Νεκρούς. Ο ήρωας του βιβλίου, ο Βάνια Σιντσόφ, ένας νεαρός πολεμικός ανταποκριτής, μπαίνει στην πρώτη γραμμή του πολέμου, τραυματίζεται, αιχμαλωτίζεται και τελικά δραπετεύει, έχοντας απολέσει την αστυνομική και κομματική του ταυτότητα – δηλαδή τα εχέγγυα της επιβίωσής του. Πασχίζοντας να διασώσει την υπόληψή του ως στρατιώτη οδηγείται από μονάδα σε μονάδα, από σύντροφο σε σύντροφο και, παρόλο που η πίστη του στη νίκη της χώρας του παραμένει αταλάντευτη, εκείνο που συχνά κλονίζεται είναι η πίστη του στην ανθρώπινη φύση. Όμως, ο Σιντσόφ, με όλη την αφοσίωση και τις απογοητεύσεις του, δεν είναι παρά ένας άνθρωπος. Ο πραγματικός ήρωας, που προσλαμβάνει επικές διαστάσεις, δεν είναι άλλος από τον Ρωσικό Στρατό. Με σύμμαχο τη μετάφραση του Άρη Αλεξάνδρου, ο Σιμόνοφ συνυφαίνει αρμονικά σε ένα γιγάντιο πλέγμα χαρακτήρες και γεγονότα και κατορθώνει να αποδώσει αυτή την «αδιόρατη σκόνη» που αναπόφευκτα καλύπτει έναν λαό σε περίοδο πολέμου. Ένα εκτενές έργο που ωστόσο αποζημιώνει τελικά τον αναγνώστη χάρη στην ιστορική του ακρίβεια και την περίτεχνη μυθοπλασία του.


Ζωοδόχου Πηγής 73, 10681 Αθήνα. Τηλ2103822251 - 2103815433 - 2103816661 - Fax: 2103815882email: info@govostis.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος και το My Art Boxby technohoros υποδέχονται τον καρδιολόγο, συγγραφέα και συνθέτη Θανάση Δρίτσα, και το βιβλίο του, «Δύο ποιητικοί μονόλογοι» που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο από τις εκδόσεις Μπαρτζουλιάνος, με πρωτότυπη εικονογράφηση του Γιώργου Μπούτλα.
Έτσι, την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στις 18:30, στην οδό Λεμπέση 12 στην Ακρόπολη, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου, όπου ο Θανάσης Δρίτσας και αγαπημένοι φίλοι και συνεργάτες του, θα μας ταξιδέψουν στις σελίδες και στους στίχους των ποιημάτων του, ενώ θα ακολουθήσει μουσικό δρώμενο με τραγούδια του ίδιου του συγγραφέα.
Για το βιβλίο του Θανάση Δρίτσα θα μιλήσουν οι εξής συντελεστές: Η δημοσιογράφος Ρίτσα Μασούρα η οποία συντονίζει την παρουσίαση, ο παιδαγωγός, γλωσσολόγος, μέλος του Επιστημονικού Διδακτικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Βαγγέλης Ιντζίδης, η ζωγράφος και εκπαιδευτικός, Μαίρη Σάββα και ο ζωγράφος, συγγραφέας, ιατρός ορθοπεδικός, Γιώργος Μπούτλας.
 Παράλληλα, στον χώρο που θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην έκθεση “Van Gogh Revisited”, αποτελούμενη από έργα 18 εικαστικών που συμμετείχαν στην ταινία με θέμα την ζωή και το έργο του Van Gogh.

Τα πουλιά της ψυχής μου

Τα πουλιά της ψυχής μου 
Εγώ δεν είμαι κήρυκας να περιγράφω την λουσάτη ζωή της νεόπλουτης κοινωνίας. Ούτε τις αναμνήσεις των καταστροφέων της ζωής. Ό,τι θωρώ μολογώ. Για ό,τι ζούμε, για ό,τι αντιπροσωπεύουμε εμείς και οι φίλοι μας, τα μαύρα πουλιά της δυστυχίας, γράφω.
Όπως τα αντιλαμβάνομαι κι ανάλογα με τις φτωχές μου δυνάμεις. Δεν μου αρέσουν οι γραμμές και οι κατευθύνσεις. Παίζω τα παιγνίδια μου με το φως, στο πέρασμα του χρόνου στο τόπο μας. Δεν είμαι επαγγελματίας, ούτε ψυχρός εκτελεστής παραγγελιών. Το κέφι μου κάνω. Ούτε θέλω να αναπαράγω λαϊκές δεισιδαιμονίες και δοξασίες από το τζάκι της γιαγιάς. Δεν θέλω ο αναγνώστης να σπαταλά το χρόνο του στην παραδοσιολαγνεία. Ψάχνω την ομορφιά της παλιάς εποχής, μα και τα δώρα που προσφέρει στην νέα, χωρίς έτοιμες ιδέες. Μου αρέσει ο τρόπος ζωής που έχω επιλέξει κι αυτόν προσπαθώ να εκφράσω. Καταγγέλλω ό,τι ασκημίζει τη ζωή και τη ψυχή μας. Μα, πάνω από όλα είμαι ο εαυτός μου, ο ορατός και ο αόρατος, αλλά και ο αυστηρός κριτής του ίδιου του εαυτού μου. Διαλαλώ ότι «Του Γέρου Κόσμου η Καρδιά, Καινούργιο Αίμα Θέλει!»
Τα κείμενα και τα κιτάπια μου, δεν αποτελούν πραμάτειες, στα ράφια της βιομηχανίας. Στις πλάτες κουβαλώ αμαρτίες της ζωής μου. Είμαι ένας πλανόδιος πραματευτής που διαλαλώ ιδέες. Είναι η κραυγή και ο ψίθυρός μου. Καθημερινά τσακώνομαι με τον αόρατο εαυτό μου για να παραμένει νέος και αλητόβιος. Εραστής της ζωής και της τέχνης.
Τα πουλιά της ψυχής μου 
Διηγήματα
περιέχει Cd με τραγούδια-μελοποιημένη ποίηση του Κωστή Μουδάτσου, από το συγκρότημα "Το κάλεσμα της Φύσης"
συγγραφέας:Κωστής Μουδάτσος
Isbn: 978-960-579-075-2
Σελίδες:300
Λιανική Τιμή: 20,00 ευρώ

Χριστούγεννα στο Ελατοχώρι


Ελατοχώρι
Χριστούγεννα στην σκιά του Ολύμπου.

Βουδαπέστη: Το τέλειο χριστουγεννιάτικο παραμύθι

ArtTravel

1

Βουδαπέστη


Το τέλειο χριστουγεννιάτικο παραμύθι.
 
Κάντε κλικ
2

Λονδίνο

Όλη η πόλη σε μια ημέρα και σε ένα βίντεο.
3

Ηράκλειο

Οι καλύτεροι ξενώνες του ξέρουν τι θα πει φιλοξενία.
Κάντε κλικ
Κάντε κλικ
4

Αθήνα

Η νέα street food τάση επιβάλει σούπα.
Κάντε κλικ

Παρίσι: Χριστούγεννα στην Πόλη του Φωτός.

ArtTravel

1

Παρίσι

Χριστούγεννα στην Πόλη του Φωτός.
Κάντε κλικ
2

Kαλαρρύτες

Η ζωή δεν είναι μονόδρομος σε αυτή τη γωνιά της Ηπείρου.
3

Ευρώπη

3 εναλλακτικές επιλογές για να μην συναντήσετε τουρίστες.
Κάντε κλικ
Κάντε κλικ
4

Αθήνα

Οι top φούρνοι του κέντρου. 
Κάντε κλικ

Αfter Dark: 6 εστιατόρια της Αθήνας που σερβίρουν μέχρι αργά.

After Dark: 6 εστιατόρια της Αθήνας που σερβίρουν μέχρι αργά.

Σημειώστε...

Αρωματική πάστα ελιάς.
Πιροσκί σφολιάτας με λουκάνικο και τυρί μετσοβόνε.
Τάρτα κρεμ μπρουλέ.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΑΝΕΜΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ