Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Αποκαλύψεις-σοκ για τη λαθρομετανάστευση στα «Επίκαιρα»

Αποκαλύψεις-σοκ για τη λαθρομετανάστευση στα «Επίκαιρα»
Τα «Επίκαιρα» συνεχίζουν τις έρευνές τους για τα μεγάλα ζητήματα που επηρεάζουν την πορεία της χώρας την περίοδο της κρίσης. Στο τεύχος 128 παρουσιάζεται η μεγάλη και αποκαλυπτική έρευνα για το δυσεπίλυτο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης που τείνει να πάρει τη μορφή κοινωνικού τσουνάμι, με πολλαπλές συνέπειες για τη χώρα.

Ονόματα και διευθύνσεις μελών κυκλώματος σωματεμπορίας, καθώς και τον τρόπο δράσης τους αποκαλύπτουν τα «Επίκαιρα» μέσα από απόρρητα δελτία εσωτερικής διακίνησης της ΕΥΠ. Σε άλλα διαβαθμισμένα έγγραφα του υπουργείου Εσωτερικών περιγράφεται μία από τις πιο σοβαρές υποθέσεις κλοπής αδειών παραμονής και σχετικών πιστοποιητικών από μέλη των κυκλωμάτων, παρά τις επισημάνσεις για προσεκτική φύλαξή τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Ο Πέτρος Κασιμάτης με επίσημα έγγραφα αποκαλύπτει ότι «με 2.500 ευρώ ενοικιάζονται γυναίκες για πέντε μήνες!» μέσα από τη δράση των κυκλωμάτων trafficking.
Ο επικοινωνιολόγος Γιάννης Κολοβός στην έρευνά του για το θέμα παρουσιάζει με στοιχεία το «γόρδιο δεσμό» του μεταναστευτικού προβλήματος και τις συνέπειες του για τη χώρα.
Ο Διευθυντής του Ερευνητικού Ινστιτούτου Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών Μελετών (RIEAS), κ. Ιωάννης Νομικός αναλύει στα «Επίκαιρα» τους λόγους που η παράνομη μετανάστευση απειλεί την εθνική ασφάλεια της χώρας και προτείνει τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος.
Ο Μάνος Ηλιάδης περιγράφει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την παράνομη είσοδο μεταναστών στην Ελλάδα, την απειλή για την εθνική ασφάλεια με τη θεωρητική τεκμηρίωσή της και τι μας δείχνει η ευρωπαϊκή και διεθνής εμπειρία πάνω στο ζήτημα.
Τα διαχρονικά λάθη των ελληνικών κυβερνήσεων που καταδεικνύουν ότι η ελληνική Πολιτεία αποδείχθηκε ανέτοιμη, και κατά συνέπεια αναποτελεσματική, να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης αναδεικνύει στην ανάλυσή του ο Κωνσταντίνος Καλοφωλιάς.
Όσο η οικονομική ύφεση βαθαίνει, η Ελλάδα γίνεται πλέον και χώρα προέλευσης θυμάτων trafficking. Ήδη έχουμε τις πρώτες αναφορές για Eλληνες θύματα του trafficking στην Κύπρο αλλά και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Δανιήλ Εσδράς, επικεφαλής Γραφείου Ελλάδος Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), παρουσιάζει τα στοιχεία για το φαινόμενο του trafficking στη χώρα μας.
Τέλος, η Επίκουρη Καθηγήτρια Διεθνούς Ασφάλειας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς κ. Μαίρη Μπόση αναλύει τις ασύμμετρες απειλές από την εμπορία ανθρώπων στα Βαλκάνια και στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος.
Διαβάστε ακόμη στα «Επίκαιρα»:
- Τις αναλύσεις και τα ρεπορτάζ για το πολιτικό σκηνικό πριν τις εκλογές που παραπέμπει σε «αρένα».
- Τις άκρως ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις των δύο «αντίπαλων» προέδρων ΣΕΒ και ΓΣΕΕ, Δημήτρη Δασκαλόπουλου και Γιάννη Παναγόπουλου που θα προκαλέσουν αντιδράσεις.
- Τη συνέχεια της έρευνας για τα ενεργειακά της Ελλάδας, με τις μεγάλες εταιρίες του εξωτερικού να διεκδικούν μεγάλο κομμάτι της «ελληνικής ενεργειακής πίτας».
- Τι προβλέπει, αναλυτικά, το νομοσχέδιο για τα δάνεια.
- Τα στατιστικά και τα αριθμητικά δεδομένα που πρέπει να έχετε υπόψη σας πριν ψηφίσετε στις επόμενες εκλογές. - Τα οικονομικά δεδομένα που θα ισχύουν μετά τις εκλογές λόγω του Μνημονίου 2.

Προβολή ντοκυμαντέρ & ταινίας μικρού μήκους

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ - ΣΑΒΒΑΤΟ 31/03/12

Σάββατο 31 Μαρτίου 
Εκδηλώσεις για παιδιά με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Παιδικού Βιβλίου
1. ΔΙΑΒΑΣΕ ΜΟΥ, ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΔΙΧΩΣ ΛΕΞΕΙΣ | Λόφος Φιλοπάππου
Το «Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού» με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου οργανώνει πρωτότυπες αφηγήσεις βιβλίων για όλα τα παιδιά και τα παιδιά της Αφγανικής Κοινότητας του Μεταξουργείου στο πλάτωμα της Μελίτης, στο λόφο του Φιλοπάππου,
το Σάββατο 31 Μαρτίου, από τις 12μ. έως τις 4μ.μ.
Ελάτε να προσπαθήσουμε όλοι, παιδιά και ενήλικες, να αφηγηθούμε σε ένα παιδί, μια ιστορία χωρίς λέξεις… με φαντασία, αυτοσχεδιασμό και καλή διάθεση!
Από τις εκδόσεις Κέδρος συμμετέχουν οι συγγραφείς Γιώργος Παναγιωτάκης (Αταξίες στην τάξη, Κέδρος, 2011), Ελένη Ρουφάνη (Κάτω τα χέρια από τα όνειρά μου, Κέδρος, 2011), Χριστίνα Φραγκεσκάκη (Η Ορτανσία φυλάει τα μυστικά, Κέδρος, 2011), Πάνος Χριστοδούλου (Ο Ναβίντ δεν ήρθε για διακοπές, Κέδρος, 2007) και το Θέατρο του Παπουτσιού πάνω στο Δέντρο!
Πλάτωμα της Μελίτης, λόφος Φιλοπάππου: Δεύτερο πλακόστρωτο δεξιά μετά τον Άγ. Δημήτριο Λουμπαρδιάρη
2. Αταξίες στην τάξη του Γιώργου Παναγιωτάκη | Σπίτι της χαράς, Ν. Σμύρνη
Σάββατο 31 Μαρτίου, στις 10:30 το πρωί στο Σπίτι της χαράς
Σας περιμένω για να σας γνωρίσω τους ήρωες των βιβλίων της σειράς της σειράς
Αταξίες στην τάξη και να παίξουμε μαζί ένα συναρπαστικό θεατρικό παιχνίδι.
Γ.Π.
Σπίτι της χαράς: 2ας Μαΐου 3, πλ. Νέας Σμύρνης (πεζόδρομος), τηλ. 210 9311133
Για παιδιά από 7 ετών
3. Ονειρεμένες ιστορίες, παραμυθένιες μελωδίες, της Ελισάβετ Γεωργιάδη | βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στη Στοά
Ο σκανδαλιάρης γάτος, η σοφή κουκουβάγια και άλλοι μικροί ήρωες θα συναντηθούν σε μια κεφάτη θεατρική παράσταση βασισμένη στο βιβλίο
Ονειρεμένες ιστορίες παραμυθένιες μελωδίες της Ελισάβετ Γεωργιάδη.
Το Σάββατο 31 Μαρτίου, στις 12:00 το μεσημέρι στο βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στη Στοά.
Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης, Μουσική: Ελισάβετ Γεωργιάδη

Ευριπίδης στη Στοά, Ανδρέα Παπανδρέου 11 εντός στοάς, Χαλάνδρι, Τ 210 680 0644-6
4. Δεν είμαι τέρας, σου λέω!, της Παναγιώτας Πλησή | Δράμα
Ο Σύλλογος Γονέων ατόμων με αυτισμό Ν. Δράμας "Αλκυόνη" σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Δοξάτου και Αγίου Αθανασίου σας προσκαλεί
να γνωρίσετε με τη συγγραφέα Παναγιώτα Πλησή την ιστορία του Αγάπιου, ενός ιδιαίτερου παιδιού
το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012, στις 11:30 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Δοξάτου
και στις 17:30 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Αθανασίου
Μέσα από θεατρικά, κινητικά παιχνίδια και ομαδική κατασκευή θα ανακαλύψετε, εκτός από τον ήρωα, και τον δικό σας ξεχωριστό χαρακτήρα.
Χορηγοί / Συνδιοργανωτές: Εκδόσεις Κέδρος, Δήμος Δοξάτου, Βιβλιοπωλείο «Ειρμός»
Για παιδιά από 7 ετών

ΤΡΙΑ ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΧΑΛΗ ΣΙΔΕΡΗ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΟΥΡΟΥΚΗΣ
Γαλλικές ταινίες τρόµου
ISBN: 978-960-468-041-2
Σχήµα: 13,7 Χ 20,8 Σελ.: 40

Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη
Ένα πρακτικό βιβλίο-οδηγός για όλους τους cinefil, και ειδικά για εκείνους που προτιµούν τις ταινίες τρόµου. Το παρόν βιβλίο καταγράφει τις σηµαντικότερες ταινίες τρόµου που έχουν χώρα παραγωγής ή συµπαραγωγής τη Γαλλία, από το 1955 έως το 2010 και καλύπτει ακόµα και τους πιο απαιτητικούς οπαδούς της Έβδοµης Τέχνης.
Περιλαµβάνονται παρουσιάσεις, αναλύσεις, κριτικές, ενώ ταυτόχρονα σας αποκαλύπτονται όλα τα δυνατά και αδύναµα σηµεία της κάθε ταινίας.


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΛΑΣΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΚΕΡΑΜΑ
Μαντώ
Μυθιστόρηµα
ISBN: 978-960-468-036-8
Σχήµα: 13,7 Χ 20,8 Σελ.: 560
Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη
Εκείνος την αγάπησε πολύ, τόσο που προσπάθησε να αλλάξει όλη του τη ζωή, να αποκτήσει δύναµη και πλούτη για να µπορεί να γίνει κοινωνικά αντάξιός της. Όµως η αγάπη πρέπει να περάσει από πολλά µμονοπάτια για να αποδειχθεί αληθινή, να ζήσει µέσα από ψέµατα και πάθη, να ταλαιπωρηθεί, να πονέσει και να ελπίζει βαθιά µέσα της πως κάποια µέρα θα µπορέσει να ζήσει το όνειρο. Μια ξεχωριστή ιστορία αγάπης στο όµορφο Κυκλαδονήσι της Νάξου για δύο ανθρώπους µιας άλλης εποχής που ερωτεύτηκαν µε πάθος και ταλαιπωρήθηκαν από τη ζωή περισσότερο από όσο φαντάζονταν... Το ευφάνταστο ταλέντο των συγγραφέων παρέχει ευχάριστες ώρες εκτόνωσης και ενδιαφέροντος στον αναγνώστη, µε γερές ψυχολογικές λεπτότητες στο διάβα της ζωής, σε τόνο αποφθεγματικό: «µια γυναίκα βασικά έχει ανάγκη να την έχουν ανάγκη»!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΥΣΟΓΕΛΟΣ
Μια συναυλία στον ουρανό
Διηγήµατα
ISBN: 978-960-468-040-5
Σχήµα: 13,7 Χ 20,8 Σελ.: 240

Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη
Μια πατρική φιγούρα που συνοδεύει τις αναµνήσεις ενός εφήβου µε την τρελοπαρέα του, µια συναυλία στον Ουρανό που για να την παρακολουθήσει κανείς πρέπει να περάσει πρώτα από τα τρία γουρουνάκια, µια ερωτική ιστορία και µια άλλη για τον Τζώννυ τον αθόρυβο, µια σύγχρονη εκδοχή του µύθου του Απόλλωνα και της Άρτεµης κι ένα βιολί που κρύβει ένα µεγάλο µυστικό είναι µόνο µερικές από τις ιστορίες που θα σας κόψουν την ανάσα και θα σας ταξιδέψουν σε κόσµους µαγικούς αλλά και τόσο πραγματικούς.
Μια σειρά σύγχρονων και συνάµα τόσο διαχρονικών διηγημάτων που θα σας συναρπάσει.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ - ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

30 Μαρτίου 2012
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, το περιοδικό Εμβόλιμον και Οι φίλοι του Λόγου των Άσπρων Σπιτιών σάς προσκαλούν την Παρασκευή 30 Μαρτίου στις 7:30 μ.μ.στην παρουσίαση του βιβλίου της Ιωάννας Μπουραζοπούλου Η ενοχή της αθωότητας. Για το μυθιστόρημα θα μιλήσει ο ποιητής Γιώργος Χ. Θεοχάρης και η συγγραφέας.
Εντευκτήριο περιοδικού «Εμβόλιμον»
Συγκρότημα Πύλος
Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας
1 Απριλίου 2012
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και η Λέσχη Ανάγνωσης «Άνω Πετρούπολη» σάς προσκαλούν την Κυριακή 1 Απριλίου στις 6:30 μ.μ. στην παρουσίαση του βιβλίου της Ιωάννας Καρυστιάνη Καιρός σκεπτικός.
Βινύλιον cafe
Έκτορος 92 & Μενελάου, Ίλιον
2 Απριλίου 2012
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Beka Books σάς προσκαλούν τη Δευτέρα 2 Απριλίου στις 9 μ.μ. στην παρουσίαση του βιβλίου του Ανδρέα Μήτσου Ο κίτρινος στρατιώτης.
Beka Books
Δαβάκη Πίνδου 17
Ραφήνα
Τηλ.: 22940 24002
5 Απριλίου 2012
Το 104 Κέντρο Λόγου και Τέχνης των Εκδόσεων Καστανιώτη σάς προσκαλεί την Πέμπτη 5 Απριλίου στις 7 μ.μ. στην παρουσίαση του βιβλίου του Χριστόφορου Κάσδαγλη Ανώνυμοι χρεοκοπημένοι.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Κατερίνα Ευαγγελάτου, σκηνοθέτις
Φώτης Κουβέλης, πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς
Αμάντα Μιχαλοπούλου, συγγραφέας
Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του Συνασπισμού
Θεμιστοκλέους 104, Aθήνα, τηλ. 210-38.26.185
6 Απριλίου 2012
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης, σε συνδιοργώση με την Ένωση Φιλολόγων Ηρακλείου και τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο “Αρετούσα” σάς προσκαλούν την Παρασκευή 6 Απριλίου στις 8 μ.μ. στην παρουσίαση του μυθιστορήματος του Τηλέμαχου Μουδατσάκι Ο χειροτέχνης του αίματος.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Ελπινίκη Νικολουδάκη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Πανεπιστημίου Κρήτης
Κώστας Σχιζάκης, αρχιτέκτονας
Αίθουσα «Ανδρόγεω»
Ανδρόγεω 2,Ηράκλειο Κρήτη
Για πληροφορίες βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης: 2810 227500
Εκδόσεις Καστανιώτη  

info@kastaniotis.com
Γραφεία: Ζαλόγγου 11, 106 78 Αθήνα - Τηλ:
210 3301208, Fax: 210 3822530
Βιβλιοπωλείο: Σόλωνος 131, 106 77 Αθήνα - Τηλ: 210 3301208 (εσωτ. 187), Fax: 210 3801331

10dvd ΟΔΥΣΣΕΙΑ

10dvd ΟΔΥΣΣΕΙΑ
Περιέχει τις παρακάτω 21 ιστορίες
DVD1- Η πτώση της Τροίας/Η χώρα των κυκλώπων/Οδυσσέας και 3μοίρες
DVD2- Σκύλλα και η Χάρυβδη /Ταξίδι στο βασίλειο του Aδη
DVD3 - Το τραγούδι των Σειρήνων /Το νησί της Κίρκης
DVD4 - Το νησί των Λαστρηγόνων /Ο Οδυσσέας και ο Πήγασος
DVD5 - Ο Οδυσσέας και οι Γοργόνες /Το παλάτι του βασιλιά Αιόλου
DVD6 - Ο Οδυσσέας και το κουτί της Πανδώρας /Ο Οδυσσέας στη χώρα των Κενταύρων
DVD7 - Ο Οδυσσέας και οι Αρπυίες /Το νησί της Καλυψώς
DVD8 - Το νησί των Λωτοφάγων / Οδυσσέας & οι Αμαζόνες
DVD9 - Ο Οδυσσέας στην χαμένη Ατλαντίδα /Ο Οδυσσέας και οι Ερινύες DVD10 - Ο Οδυσσέας στους στύλους του Ηρακλή /Η επιστροφή στην Ιθάκη

Η ΔΙΕΘΝΩΣ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΗ ΑΛΕΞΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΟΥ ΣΥΜΠΡΑΤΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΘ ΣΤΗ ΣΕΧΡΑΖΑΤ ΤΟΥ ΡΑΒΕΛ

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης υποδέχεται την διεθνώς καταξιωμένη Ελληνίδα σοπράνο Αλεξία Βουλγαρίδου, η οποία ερμηνεύει τη Σεχραζάτ του Ραβέλ, σε μία συναυλία στο πλαίσιο του κύκλου «Δευτέρα βράδυ με την ΚΟΘ», που θα διεξαχθεί στις 2 Απριλίου 2012, ώρα 21:00, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Το πρώτο μέρος ξεκινά με το συμφωνικό έργο «Χοροί της Γκαλάντα» του Ούγγρου συνθέτη Ζόλταν Κόνταϊ, που είναι εμπνευσμένο από τη τσιγγάνικη μουσική παράδοση και συγκεκριμένα από τους παθιασμένους χορούς των τσιγγάνων της μικρής Σλοβάκικης (σήμερα) πόλης Γκαλάντα.
Στη συνέχεια η Αλεξία Βουλγαρίδου ερμηνεύει τον κύκλο τραγουδιών «Σεχραζάτ» του Μωρίς Ραβέλ. Ο μεγάλος Γάλλος συνθέτης, που έτρεφε πάντα μία βαθιά γοητεία για την Ανατολή, σκόπευε εξαρχής να γράψει μία όπερα με τον τίτλο «Σεχραζάτ». Τελικά έγραψε μόνο μία Εισαγωγή που δεν εξέδωσε ποτέ, επειδή δεν την θεώρησε αρκετά καλή. Όταν αργότερα ο φίλος του ποιητής Tristan Klingsor εξέδωσε μια σειρά από ποιήματα, εμπνευσμένα από τα παραμύθια Χίλιες και μια νύχτες, ο Ραβέλ διάλεξε τρία από τα ποιήματα του φίλου του και τα μελοποίησε το 1903. Στην πρεμιέρα του έργου το 1904 τα τραγούδησε η Jeanne Hatto, στην οποία και είναι αφιερωμένα.
Στο δεύτερο μέρος η ΚΟΘ θα παρουσιάσει τις σουίτες αρ. 1 και 2 από το μπαλέτο «Βάκχος και Αριάδνη» του Αλμπέρ Ρουσέλ, ένα από τα 3 έργα που εμπνεύστηκε ο συνθέτης από την Αρχαία Ελλάδα. Το έργο «αφηγείται» ολόκληρη την ιστορία της κόρης του Μίνωα, από τη χορευτική αναπαράσταση του λαβύρινθου και της μάχης του Θησέα με το Μινώταυρο, έως την τελική στέψη της Αριάδνης από τον Διόνυσο με μία κορώνα από άστρα, όταν και από κοινή θνητή γίνεται αθάνατη σύζυγος θεού.
Διεύθυνση Ορχήστρας: Pascal Verrot
Σοπράνο: Αλεξία Βουλγαρίδου
Το πρόγραμμα αναλυτικά:
Zoltán Kodály (1882-1967): "Χοροί της Γκαλάντα"
Maurice Ravel (1875-1937): “Σεχραζάτ”, για φωνή και ορχήστρα
Albert Roussel (1869-1937): Βάκχος και Αριάδνη, έργο 43

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Εισιτήρια για τη συναυλία διατίθενται στο Ταμείο της ΚΟΘ στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, Εθν. Αμύνης 2: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 15:00. Την ημέρα της εκάστοτε συναυλίας το Ταμείο της Κ.Ο.Θ. λειτουργεί 10:00 - 13:00 (στην Εθν. Αμύνης 2) και στον εκάστοτε χώρο της συναυλίας από τις 19:00 έως τις 21:00.
Εισιτήρια προπωλούνται και από τα βιβλιοπωλεία Μαλλιάρης-Παιδεία
Κέντρο, Δ. Γούναρη 39, 2310 279079
Κέντρο, Ερμού 53, 2310 252888
Τιμές εισιτηρίων: 10€ - 15€ - 20€ & μειωμένο – ομαδικό 10€ - 7€. Οικογενειακό 40€ - 30€ - 20€.
Δεκτές και πιστωτικές κάρτες!
Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις συναυλίες της ΚΟΘ με έκπτωση 25% στην τιμή του εισιτηρίου, εφόσον γίνετε συνδρομητής μας, επιλέγοντας τουλάχιστον 4 συναυλίες της σεζόν. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 2310 257910 ή στο ταμείο της ΚΟΘ (2310 236990)

Δελτίο Τύπου Αρχιπέλαγος: Σπάνιο φαινόμενο κατέγραψε το δίκτυο παρατήρησης του Αρχιπελάγους - Δύο τεράστια καλαμάρια εντοπίστηκαν σε Σάμο και Λειψούς

Σπάνιο φαινόμενο κατέγραψε το δίκτυο παρατήρησης του Αρχιπελάγους - Δύο τεράστια καλαμάρια εντοπίστηκαν σε Σάμο και Λειψούς
Δύο καλαμάρια του σπάνιου είδους Ommastrephes bartramii εντοπίστηκαν με διαφορά μιας μέρας σε Σάμο και Λειψούς αντίστοιχα. Το συγκεκριμένο είδος συναντάται συνήθως στον Ειρηνικό Ωκεανό, ενώ σπάνια το βρίσκουμε στη Μεσόγειο και κυρίως στο Αιγαίο.
Στις 8 Μαρτίου ένα καλαμάρι μήκους 1,63μ και βάρους 9 κιλών(!) εντοπίζεται νεκρό κοντά στην παραλία «Κοκκάρι» της Σάμου από μέλη της ομάδας Αυτοδυτών Σάμου. Το τεράστιο καλαμάρι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα θηλυκά του είδους που έχει καταγραφεί. Οι αυτοδύτες της Σάμου ειδοποιούν χωρίς χρονοτριβή την ομάδα Άμεσης Ανταπόκρισης του Αρχιπελάγους. Επί τόπου σπεύδουν ερευνητές του ινστιτούτου και παραλαμβάνουν το καλαμάρι προκειμένου να πραγματοποιήσουν τη σχετική αυτοψία. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τα αίτια θανάτου του καλαμαριού, που ήταν γεμάτο αυγά, είναι φυσικά.


Καλαμάρι του ίδιου είδους πιάστηκε την προηγούμενο μέρα σε δίχτυα στους Λειψούς. Ντόπιος ψαράς και μέλος του δικτύου παρατήρησης του Αρχιπελάγους στα Δωδεκάνησα ειδοποιεί το ινστιτούτο για το σπάνιο συμβάν. Ωστόσο, η αυτοψία δεν είναι δυνατή, καθώς το καλαμάρι έχει ήδη φαγωθεί στο μεγαλύτερο μέρος του από σμέρνα. Το ακέραιο των πλοκαμιών του είναι αρκετό για την αναγνώριση του είδους, όμως δεν είναι εφικτή η αναγνώριση του φύλου και άλλων χαρακτηριστικών, όπως το μέγεθος, βάρος κλπ.
Υπογραμμίζεται ότι η πρώτη αναφορά για το είδος αυτό στη Μεσόγειο έγινε το 1976, ενώ συχνότερες αναφορές του είδους αυτού γίνονται από το 2007. Η επιστημονική κοινότητα πιστεύει ότι υπάρχει πιθανή εξάπλωση του είδους στο Αιγαίο. Το καλαμάρι Ommastrephes bartramii ζει σε πολύ βαθιά νερά (200 – 250 μέτρα βάθος), με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολη η μελέτη γύρω από τη φυσιολογία του.

Στο περιθώριο της αυτοψίας το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ επικοινώνησε με ερευνητές από Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) οι οποίοι βοήθησαν σημαντικά στην προσπάθεια αναγνώρισης του είδους και στη διοχέτευση πληροφοριών γύρω από αυτό το σπάνιο καλαμάρι.
Το μοναδικό φαινόμενο που έλαβε χώρα μέσα σε δύο μέρες σε Σάμο και Λειψούς αποδεικνύει για ακόμα μία φορά ότι το Αιγαίο αποτελεί ένα σπάνιο οικοσύστημα μοναδικής περιβαλλοντικής σημασίας, το οποίο γνωρίζουμε ελάχιστα. Αυτή η ανακάλυψη δίνει τη δυνατότητα στην επιστημονική κοινότητα να αντλήσει περισσότερες πληροφορίες για το μοναδικό αυτό ζώο και προσφέρει μία ακόμα σημαντική ευκαιρία για να κατανοήσουμε τον πραγματικό και ανυπολόγιστο φυσικό πλούτο των ελληνικών θαλασσών.
Τις επόμενες μέρες το σπάνιο καλαμάρι θα μεταφερθεί ακέραιο σε ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο στο «Μανιάκειο» κτίριο, στη Σάμο, όπου πρόκειται να στεγαστεί το πρότυπο Διεθνές Κέντρο Σπουδών με τη συνεργασία του Αρχιπελάγους και του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Στον ίδιο χώρο θα βρίσκονται και πολλά άλλα εκθέματα - αντιπροσωπευτικά δείγματα της θαλάσσιας & χερσαίας νησιωτικής πανίδας που έχει συγκεντρώσει και διατηρεί το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ.

Ανακοίνωση προς κατοίκους Καλαμαριάς

Στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης και της στήριξης των οικογενειών που πλήττονται ολοένα και περισσότερο από την οικονομική κρίση, ο Δήμος Καλαμαριάς συνεχίζει τις προσπάθειες του για την διάθεση προϊόντων σε τιμή παραγωγής.
Το σώμα Εθελοντών της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης & Δημόσιας Υγείας, ο καθηγητής του τμήματος marketing αγροτικών προϊόντων της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Χρήστος Καμενίδης που θα έχει τον συντονισμό και την επιστημονική υποστήριξη θα βρίσκονται μαζί με τους παραγωγούς της Αιτωλοακαρνανίας για τη διάθεση εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου αλλά και με τους παραγωγούς Σερρών για τη διάθεση ρυζιού σε τιμή παραγωγού στον Δήμο Καλαμαριάς στην περιοχή Ν. Κρήνης, Εφέσσου με Κανάρη (καπναποθήκες) την Παρασκευή 06-04-2012 από τις 09:30 π.μ. το πρωί έως τις 13.00 μ.μ..
Η διανομή θα αφορά μόνο κατοίκους Καλαμαριάς.

Για τις παραγγελίες σας παρακαλώ να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο
2313 314 508 από την Τρίτη 27-03-2012 έως και την Πέμπτη 29-03-2012 από τις 09:00 μέχρι τη 14:00 ή στην ηλεκτρονική φόρμα παραγγελιών .
Είναι απαραίτητο να προσέλθετε στο χώρο διανομής των προϊόντων με το νούμερο που θα σας πούμε τηλεφωνικά ή με το νούμερο που θα εκτυπωθεί μόλις γίνει η αποστολή της παραγγελίας σας ηλεκτρονικά.

Πρέπει να δηλωθούν οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο και διεύθυνση για εξακρίβωση στοιχείων καθώς και ποσότητα του κάθε είδους που επιθυμεί ο καθένας.
Ανώτατη παραγγελία λαδιού 4 δοχεία των 5 λίτρων το καθένα (σύνολο 20 λίτρα).

Για Ηλεκτρονικές Παραγγελίες πατήστε εδώ
 

Ρομαντική απόδραση στο Ναύπλιο.....

Ναύπλιο 69€ για 3ήμερο για 2 άτομα στο πολυτελές ξενοδοχείο Palataki
Σέρρες,Άγκιστρο: 69€ για 3ήμερο για 2 άτομα στο ξενοδοχείο Χαμάμ σε δίκλινο δωμάτιο.

Σέρρες:Το Ξύλινο Χωριό 119€ για τριήμερο για 2 άτομα σε σουίτα με πρωινό,τζακούζι και τζάκι σε διώροφη μεζονέτα

Καμένα Βούρλα: 124€ για 3ήμερο για 2 άτομα σε ένα σπιτάκι στο Chalet Zeus-Village!

Το βάρος επηρεάζει το μυαλό

medicalnews.gr
Το βάρος επηρεάζει το μυαλό

Ήρθε η άνοιξη και οι… αλλεργίες

Διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στο ΤΕΙ Ηρακλείου

Μετρήστε την πίεση και στα δύο χέρια

Σταμάτης Κόκοτας -Το παιδί απ' το λιμάνι -

Νέα μέτρα | Ημιυπαίθριοι | Προσχωρήσεις σε κόμματα | 30 κέντρα μεταναστών! | Ψαλίδι στους εισακτέους | Μικρές επιχειρήσεις

Στην Αθήνα η τρόικα με άγριες διαθέσεις - Μέτρα 11.6 δισ. ευρώ έως τον Ιούνιο
Με άγριες διαθέσεις επέστρεψε στην Ελλάδα το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας το οποίο έχει σκοπό να καθορίσει το ποια θα είναι τα επιπλέον μέτρα 11,6 δισ. ευρώ που θα ληφθούν για τη διετία 2013-2014. Τα μέτρα αυτά θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί μέχρι και τον Ιούνιο και για άλλη μια φορά τη «νύφη» αναμένεται να πληρώσουν τα κοινωνικά επιδόματα, ο δημόσιος τομέας και οι συνταξιοδοτικές δαπάνες. Ποια είναι τα κοστολογημένα μέτρα που θα ληφθούν. Επίσης, το καλοκαίρι αναμένεται εξίσου καυτό με το προηγούμενο σε ό,τι έχει να κάνει με τη λήψη επιπλέον μέτρων, ενώ από την τρόικα, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στο θέμα της πάταξης της φοροδιαφυγής, καθώς το μνημόνιο προβλέπει ότι...
περισσότερα

Τα μαζεύει η κυβέρνηση για τη φορολόγηση ημιυπαίθριων που τακτοποιήθηκαν
Τα μαζεύει τώρα η κυβέρνηση, μετά τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν την προηγούμενη εβδομάδα, σε ό,τι έχει να κάνει με την πρόθεσή της να φορολογήσει τους αυθαίρετους χώρους που νομιμοποιήθηκαν πρόσφατα! Το υπουργείο Οικονομικών, ανακοίνωσε ότι αποσύρει τις διατάξεις , αλλά θα αποτελέσουν αντικείμενο του διαλόγου που διενεργείται στο πλαίσιο της κατάρτισης του νέου εθνικού φορολογικού συστήματος. Αιχμές κατά της ΝΔ, σκληρή απάντηση της ΝΔ...
περισσότερα

Θα δημιουργηθούν 30 κέντρα μεταναστών σε όλη την Ελλάδα
Η κυβέρνηση θα προωθήσει πριν από τις εκλογές, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, τη δημιουργία 30 κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας, ανακοίνωσε σήμερα στους Περιφερειάρχες ο υπουργός Προστασίας του Πόλιτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό θα γίνει με ή χωρίς τη συναίνεση των τοπικών κοινωνιών. Ο υπουργός ανέφερε ότι οι Περιφέρειες έχουν προθεσμία μίας εβδομάδας, για να απαντήσουν αν συμφωνούν με τη δημιουργία των κέντρων, καθώς...
περισσότερα

«Κουρεύουν» δραστικά των αριθμό των εισακτέων λίγο πριν τις εξετάσεις!
Τη δραστική μείωση του αριθμού των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ώστε ο συνολικός αριθμός τους να μη ξεπεράσει τις 70.000 φέτος, σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Κυριακάτικου «Έθνους» που μέχρι σήμερα το μεσημέρι δεν διαψεύσθηκε. Ο τελικός αριθμός των εισακτέων θα ανακοινωθεί λίγο πριν από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του Μαΐου, αλλά σύμφωνα με το δημοσίευμα, το «κούρεμα» αφορά στις εξής σχολές...
περισσότερα

«Πόλεμος» μεταξύ ΝΔ - Ανεξάρτητων Ελλήνων μετά τις δημοσκοπήσεις
«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ της ΝΔ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου. Μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε η δημοσίευση των τελευταίων δημοσκοπήσεων, που ήταν και οι πρώτες έπειτα από τη δημιουργία των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στους οποίους προσχώρησαν πολλά στελέχη της ΝΔ. Καυστικές δηλώσεις από Θ. Νάκο, Γ. Γιακουμάτο και Α. Γεωργιάδη. Απάντησε μέσω twitter ο Π. Καμμένος...
περισσότερα

ΠΑΣΟΚ: Με Γεννηματά, στην εκκίνηση επανασυσπείρωσης - Κάποιοι αποχωρούν...
Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πετύχει τους πολιτικούς και εκλογικούς στόχους που έχει θέσει, «όχι προς δικό της όφελος και συμφέρον, αλλά για το καλό του τόπου», τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσιάζοντας τη νέα εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. Στο μεταξύ ανακοινώθηκε η επιστροφή του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, στο ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές δηλώνουν ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιοι με το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Ευάγγ. Βενιζέλος, βρίσκεται αντιμέτωπος με το δίλημμα των διαγραφέντων που...
περισσότερα

Καρατζαφέρης: Έρχονται αποκρουστικά μέτρα τον Ιούνιο - Προσχωρήσεις στον ΛΑΟΣ

Έρχονται «εντελώς αποκρουστικά μέτρα» μετά τις εκλογές τον Ιούνιο, δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, σήμερα, ενώ ανακοίνωσε και δύο νέους υποψηφίους στα ψηφοδέλτια του κόμματος στη Θεσσαλονίκη. Ο ένας , πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ο δεύτερος πανεπιστημιακός, γιατρός ...
περισσότερα

Παρουσιάστηκε η κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ - Τι κερδίζει το κόμμα
Την κοινοβουλευτική ομάδα που συγκρότησε η Δημοκρατική Αριστερά, παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης, ο οποίος έκανε λόγο για ανάγκη να μετακινηθεί η πολιτική προς προοδευτική κατεύθυνση. Επισήμανε ακόμη ότι η Δημοκρατική Αριστερά οδηγήθηκε στη συνεργασία με ανεξάρτητους βουλευτές που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, λόγο της αναγκαιότητας για μια κυβερνώσα αριστερά που βασίζεται σε κοινό πολιτικό τόπο. Τι κερδίζει η ΔΗΜΑΡ από τη συγκρότηση της κοινοβουλευτικής ομάδας...
περισσότερα

Πρόγραμμα για τους εργαζόμενους μικρών επιχειρήσεων
Ξεκινάει η υλοποίηση του Προγράμματος «Διαρθρωτική προσαρμογή εργαζομένων μικρών επιχειρήσεων, που απασχολούν 20-49 άτομα, εντός της οικονομικής κρίσης», ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του, μέσω του Προγράμματος χρηματοδοτούνται οι...
περισσότερα

Μέρκελ: «Καταστροφική» θα ήταν η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ
«Καταστροφικό» θα ήταν σύμφωνα με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει η Ελλάδα τη ζώνη του ευρώ, καθώς κάτι τέτοιο θα αποδυνάμωνε σημαντικά την ευρωζώνη. Όπως τονίζει, η Ελλάδα έχει μπροστά της ένα «μακρύ και δύσβατο δρόμο» προς τη δημοσιονομική εξυγίανση, αλλά θα ήταν «τεράστιο πολιτικό λάθος να επιτραπεί στην Ελλάδα» να εγκαταλείψει το ευρώ ...
περισσότερα

eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών
Οι θέσεις των κομμάτων για τα σημαντικότερα θέματα εγχώριας πολιτικής επικαιρότητας - πολιτική αρθρογραφία, δημοσκοπήσεις και η μεγαλύτερη «Τράπεζα Πληροφοριών» στην Ελλάδα, για τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς, ειδικά στελέχη), τη βουλή, την ευρωβουλή, τα κόμματα (διάρθρωση οργάνων), την αυτοδιοίκηση (περιφερειάρχες, δήμαρχοι, σύμβουλοι, επιτροπές ). Επίσης, οι διοικήσεις αιρετών και διορισμένων φορέων, οργανισμών και συνδικαλιστικών οργάνων...
περισσότερα

www.eklogika.gr : το πιο ενημερωμένο portal για την πολιτική, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις εκλογές

Βαρύς ο πέλεκυς στις τράπεζες από το PSI

Βαρύς ο πέλεκυς στις τράπεζες από το PSI
Τα δύσκολα για τον Βενιζέλο...
Σε αδιέξοδο με το... καλημέρα το νέο Μνημόνιο!
Στην Αθήνα το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας για τα μέτρα 11,5 δισ. ευρώ
Ξεκινά η χρήση της κάρτας αποδείξεων στα ΑΒ
Ο Μπ.Ομπάμα πιέζει «για έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα», εν όψει Συνόδου Κορυφής στη Σεούλ
«Καταστροφικό» κατά την Μέρκελ το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

Στα «μαχαίρια» οι ένοικοι της δεξιάς πολυκατοικίας
Τη νέα εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει ο Ευ.Βενιζέλος, προβληματισμός για τους διαγραφέντες
Την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ παρουσιάζει ο Φώτης Κουβέλης
Με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ συναντάται τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός
Τρ. Πειραιώς:Αναπτυξιακό fund αρχικού ύψους 100 εκατ. ευρώ
Alpha Bank: Κάτω του 1% ο πληθωρισμός τους επόμενους μήνες
Τρ. Πειραιώς: Στήριξη των επιχειρήσεων σε συνεργασία με ΕΤΕΑΝ
Οριστική η αυλαία στον "γάμο" Alpha Bank- Eurobank, μετά το PSI
Alpha Bank: Μαζί … και στην αναδάσωση!
ΟΠΑΠ : H μεγάλη κερδοσκοπία
“Λουκέτο” μέσα στις επόμενες εβδομάδες σε μεγάλη εταιρεία ηλεκτρικών…

Τεράστιες δυσκολίες ρευστότητας σε Νοσοκομείο…

Νέα σενάρια για deal Alpha Bank και EFG Eurobank…

H φούσκα των παραγώγων

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ PIAZZA del POPOLO

PIAZZA del POPOLO
Ποιοι θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας στην Ροδόπη
Ποιος παρέλασε μόνος του στην Κομοτηνή … σπάζοντας τον αστυνομικό κλοιό;

Προβάδισμα στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στον Έβρο έχουν ο Βαγγέλης Θεοδώρου και ο Παναγιώτης Ζαπάρτας

Χωρίς εκλογικά κέντρα η ΝΔ σε όλη την χώρα

Το «κλου» της παρέλασης στην Κομοτηνή!

Ο Άρης Γιαννακίδης στον Sferikos 99,3 για τα θέματα του Έβρου

Η πρώτη προεκλογική αφίσα από το ΠΑΣΟΚ

Το «καλάθι» της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στις Βρυξέλλες

Ίντερνετ αποκτά ο ορεινός όγκος της Ροδόπης

Πράσινο φως στη λειτουργία σημείου παροχής υπηρεσιών ΚΕΠΑ στο Διδυμότειχο

Στις 29 Απριλίου ή στις 6 Μαΐου θα στηθούν οι κάλπες σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

2 νεκροί σε τροχαίο στην Αλεξανδρούπολη

510.000 ευρώ για την διαμόρφωση πλατειών στον Δήμο Αρριανών Ροδόπης

Οι χρυσοθήρες θα μας βλέπουν παντού μπροστά τους!

Κατασχέθηκαν παραπάνω από 10 κιλά κάνναβης στην Καβάλα

Γενική Συνέλευση Πολιτιστικού Συλλόγου Πετρωτών Αλεξανδρούπολης

Ποια στελέχη αναλαμβάνουν ρόλο στην επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής

Ανακοίνωση Δήμου Αλεξανδρούπολης για τις κάρτες στάθμευσης

Επιστροφή ΦΠΑ σε αγρότες της Καβάλας

Εντός της εβδομάδας θα είναι έτοιμο το σύνολο των γαλάζιων ψηφοδελτίων

Ζημιές 4 εκατομμύριων ευρώ από πυρκαγιά σε συσκευαστήριο στην Καβάλα

6 Μαϊου οι εκλογές κατά το Reuters - Ανυπολόγιστη καταστροφή η έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ - Ανασφάλιστοι ένας στους τρεις εργαζόμενους

Καρατζαφέρης κατά Καμμένου και Σαμαρά
Ανασφάλιστοι ένας στους τρεις εργαζόμενους

Εισφορές απ΄ όλους για όλους

Ανυπολόγιστη καταστροφή η έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ

6 Μαϊου οι εκλογές κατά το Reuters

"Καλλιεργείται" το πολιτικό ειδύλλιο Δημαρά και Καμμένου

Ζοφερές πλέον οι συνθήκες και οι συμβάσεις εργασίας

Το πάρτι με πόρνες φέρνει τον DSK αντιμέτωπο με τον εισαγγελέα

Τύζη στην αστυνομία
Νεκρός σε αγροτική περιοχή στις Αχαρνές

Η κρίση χρέους και το μπαζούκα που έγινε… νεροπίστολο

Η κρίση χρέους και το μπαζούκα που έγινε… νεροπίστολο
Συνθηκολογημένοι Κεϋνσιανοί (μέρος Α')
«Αποικιοκρατική ΕΕ»!
Η Ευρώπη ξανασχεδιάζει τη φορολογία των τραπεζών της
Ξεκίνημα της εβδομάδας με απώλειες στο ΧΑ - Άνοδος στις διεθνείς αγορές

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ Greek Alert

Greek Alert
Μετανάστες: Να φύγουν όλοι οι λαθρομετανάστες!!! [video]
Ο εξωτερικός δανεισμός στη γένεση και εξέλιξη του Νέου Ελληνικού Κράτους 1824 – 2009

Η ιταλική κατοχή στα Επτάνησα

Aνοιχτή Επιστολή του Μητροπολίτη Σισανίου καί Σιατίστης Παῦλου στον Υπουργό κ. Χρυσοχοῒδη

OI ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ!!!! ΒΙΝΤΕΟ

Η ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΥΠΟ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ : ΔΕΝ ΕΣΦΑΓΗΣΑΝ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ!!!

ΟΙ ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ (ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΑΔΗ)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Νέο «χτύπημα» στα ακίνητα από Ιούνιο »

www.marketbeast.gr
Νέο «χτύπημα» στα ακίνητα από Ιούνιο »
Ραγδαία αύξηση της εκ περιτροπής εργασίας – Μισθοί κάτω των 500 ευρώ »
Καταργούνται οι φοροαπαλλαγές – Νέα αφαίμαξη των Ελλήνων »
Μείωση ασφαλιστικών εισφορών υπό προϋποθέσεις »
Μπερνάνκι: Δεν υπάρχει μυστική συνταγή για γρήγορη ανάπτυξη »
Τρόικα: «Δώστε επιδόματα αντί για φοροαπαλλαγές» »
Ένταξη των μμε στο νόμο για τους υπερχρεωμένους ζητεί η ΓΣΕΒΕΕ »

Δελτίο τύπου Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Θεσσαλονίκης για τα γεγονότα στις Σκουριές Χαλκιδικής

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012
Την Κυριακή 25 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση στην Ιερισσό, πορεία στη Μεγάλη Παναγιά και συγκέντρωση στο όρος Κάκκαβος όπου συμμετείχαν οι επιτροπές αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού από τη Χαλκιδική, το Κιλκίς, τη Θράκη και η Πρωτοβουλία αλληλεγγύης από τη Θεσσαλονίκη.
Το καθεστώς βυθισμένο σε μία οριακή και πολύπλευρη κρίση προσπαθεί να επιβληθεί με εκβιασμούς και ψευτοδιλήμματα. Είναι το μόνο όπλο που διαθέτει για να αποκρύψει την ουσία και το βάθος της κρίσης του. Γι' αυτό όσο προσκρούει σε κοινωνικές αντιστάσεις τόσο πιο απολυταρχικό γίνεται. Εξάλλου με ψευτοδιλήμματα εδραιώθηκε μεταπολιτευτικά (Καραμανλής ή τανκς) και οδήγησε τα πράγματα εδώ που είμαστε σήμερα (φαστ τρακ επένδυση ή ανεργία κι εξαθλίωση, ΔΝΤ ή χρεωκοπία), προσπαθώντας σήμερα να αποφύγει την κοινωνική έκρηξη.
Τα γεγονότα της 25ης Μαρτίου καταδεικνύουν τα εξής:
Η αστυνομία μετατρέπεται σε δύναμη κατοχής δημιουργώντας συνθήκες πολέμου και μόνιμη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Οι εικόνες από τα γεγονότα της 25ης Ματίου στις Σκουριές είναι εικόνες από το μέλλον. Ένα μέλλον που είναι τόσο κοντά όσο η ταχύτητα που τρέχουν οι φαστ τρακ διαδικασές εκποίησης του δημόσιου πλούτου και των κοινωνικών αγαθών.
Η αστυνομική βία δεν βρίσκεται εκτός του σχεδίου της γρήγορης ανάπτυξης αλλά υπακούει στις εντολές των πολυεθνικών και των ντόπιων κρατικοδίαιτων μεγαλοεργολάβων και κατευθύνεται από αυτές. Αυτό έγινε ξεκάθαρο τόσο από την προ ημερών καλά σχεδιασμένη τραμπούκικη επίθεση εντεταλμένων εργαζομένων της εταιρείας κατά των κατοίκων της περιοχής υπό τη φυσική παρουσία της αστυνομίας, όσο και από τη στάση των δυνάμεων καταστολής στα γεγονότα της Κυριακής: ρίψη εκατοντάδων χημικών στα κεφάλια των διαδηλωτών που εκτός από τον τραυματισμό τους, προκάλεσε και πολλαπλές εστίες φωτιάς στο δάσος, εκδικητική - μαζική έρευνα και προσαγωγή αδιακρίτως κατά όσων βρέθηκαν παρόντες και στη συνέχεια μετάδοση ψευδών ειδήσεων στα μμε, ώστε να παρουσιαστούν οι αλληλέγγυοι ως τρομοκράτες - εισβολείς. Αυτή η τακτική έχει ως απώτερο στόχο τη διασπορά του φόβου και τη διάσπαση του κοινού μετώπου αντίστασης ενάντια στο χρυσό.
Το πραγματικό ερώτημα που τίθεται για εμάς είναι το εξής: ή θα πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας ή θα υποστούμε τις συνέπειες. Ή θα επιλέξουμε το δρόμο της δημιουργίας μιας άλλης ζωής, άλλης κοινωνίας και άλλης οικονομίας, ή το δρόμο της κοινωνικής αγριότητας και του αλληλοσπαραγμού.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες των τοπικών κοινωνιών ενάντια στο ξεπούλημα της γης, του αέρα και της ζωής όλων μας.
Στηρίζουμε τους αγώνες για αυτοδιάθεση και αξιοπρέπεια.
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 

Περιγραφή φωτό 1: Η αστυνομία κάνει ρίψη εκατοντάδων χημικών και κροτίδων κρότου λάμψης στοχεύοντας στα κεφάλια των διαδηλωτών.
Περιγραφή φωτό 2, 3, 4:Οι διαδηλωτές μαζί με την Πυροσβεστική Υπηρεσία προσπαθούν με κάθε μέσο να σβήσουν τις πολλαπλές εστίες φωτιάς στο δάσος που προκάλεσε η αστυνομία με την αδιάκοπη ρίξη κροτίδων κρότου λάμψης.)
Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης
www.resistance2003.gr
ak_salonica@espiv.net

Today at InfognomonPolitics

Today at InfognomonPolitics
«Δένουν» οι σχέσεις Αυστραλίας-Κίνας
ΗΠΑ: Μεγαλειώδης η παρέλαση των Ελλήνων στη Νέα Υόρκη Την άνοιξε άγημα Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς

Το παιχνίδι της Αγκυρας με το Πίρι Ρέις και την φρεγάτα

Άγκυρα: «Θα κλείσουμε την γραμμή Τσεσμέ - Χίου»

Νέα επίθεση κατά Μέρκελ-Σαρκοζί από Ολάντ-Γκάμπριελ

Αγκάθι στις σχέσεις ΗΠΑ - Πακιστάν οι επιθέσεις της CIA

Αλλαγή πολιτικού σκηνικού

Η Άγκυρα δεν εμπιστεύεται τον πρόεδρο Χριστόφια Εξαντλείται η υπομονή της Τουρκίας στο Κυπριακό, λέει ο Ερντογάν

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου Τριάντα κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών προωθούνται στην Ελλάδα

Καμπανάκι για επιδείνωση στο εσωτερικό Βελτίωση των διεθνοτικών σχέσεων στην ΠΓΔΜ, ζητά ο ΟΑΣΕ

Τουρκία - Συρία ένα βήμα πριν από τον πόλεμο Έκλεισε η τουρκική πρεσβεία στη Δαμασκό

Τόσο δύσκολο, τόσο απλό...

Η σφαγή της Χίου υπό αναθεώρηση: Δεν εσφάγησαν, αλλά αυτοκτόνησαν!!!

Νομοθετική Ρύθμιση Χρέους Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ)

Ιαπωνία: από 54 πυρηνικούς σταθμούς, μόνο ένας έμεινε σε λειτουργία

Κύπρος: «Επικίνδυνη» η τουρκική κίνηση για άνοιγμα της Αμμοχώστου

Tην επαναλειτουργία της Χάλκης ανακοίνωσε ο Ερντογάν

Επιχείρηση "Σκούπα στην παράνομη μετανάστευση"

Το αλφαβητάριο της Διαφθοράς

Μόλις η Κυπριακή Δημοκρατία αναλάβει την Προεδρία της ΕΕ Οι Τούρκοι «θα ανοίξουν» τα Βαρώσια…

Ισραηλινοί καταδρομείς πραγματοποιούν μυστικές επιδρομές στο Ιράν

Τρόμος από την «Εσωτερική Ματιά» των ΗΠΑ στο Ιράν

Αυξάνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, συμπαρασύροντας όλους τους φόρους

Προς απαγόρευση η χρήση αντιασφυξιογόνων μασκών από διαδηλωτές!
Αυξάνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, συμπαρασύροντας όλους τους φόρους

Τίτλοι τέλους και για τον Σιούφα

Στις καλένδες η "Δήμητρα"

Η Ελένη Λουκά κατά Μπαμπινιώτη (video)
Η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει προσλήψεις στο δημόσιο

Η Μέρκελ μας ξεγέλασε

Ανήλικη βουλγάρα στα δίχτυα αδίστακτων

"Άστραψε" ο Αστέρης κατά του Βορίδη

Συρρικνώστε το στήθος, κάνει καλό

Αντίκρισε το απόλυτο σκοτάδι σε βάθος 10.000 μέτρων

Ζεστή πουτίγκα σοκολάτας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Διαβάστε σήμερα στην καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα «Ελεύθερη Ζώνη» (www.elzoni.gr):
Έχουμε πάλι «θέμα Φώφης» και… απώλειας μνήμης περισσότερα…
Ελεύθερη Ζώνη

Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα.
Βησσαρίωνος 3-5, Αθήνα
Τηλ. 210-3643601

Καθημερινή ενημέρωση από το e-Pontos

Καθημερινή ενημέρωση από το e-Pontos
35ο Φύλλο Εφημερίδας «Ποντιακή Γνώμη»
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΟΙ ΜΙΘΡΙΟΙ"

Τελετή αδελφοποίησης Κρητών και Ποντίων στο Κιλκίς

Αρχείον του Πόντου (τόμοι 3 & 4-5) - Παράρτημα 2ο

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ