Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

9ο Διασχολικό Σκακιστικό Κύπελλο των Μαθητών Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Καλαμαριάς

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων των Μαθητών του Δήμου Καλαμαριάς σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστών Καλαμαριάς διοργανώνει το "9ο Διασχολικό Σκακιστικό Κύπελλο των Μαθητών Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Καλαμαριάς".
Το κύπελλο διεξάγεται το Σάββατο 5 Ιουνίου 2010, στον χώρο της πλάζ Αρετσούς. Ορίστηκε ώρα προσέλευσης και εγγραφής των μαθητών στις 9:30 πμ και ώρα ενάρξεως των αγώνων η 10:00πμ.
Στο τέλος των αγώνων θα απονεμηθούν στους νικητές κάθε τάξης αναμνηστικά κύπελλα, ενώ σε όλους τους διαγωνιζομένους αναμνηστικά διπλώματα για την συμμετοχή τους.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Αθήνα, 4 Ιουνίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η συμφωνία επανεισδοχής Ε.Ε. – Τουρκίας στο επίκεντρο του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συμμετείχε στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης & Εσωτερικών Υποθέσεων που πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη, 4 Ιουνίου στο Λουξεμβούργο. Στη συνεδρίαση συζητήθηκε η Συμφωνία Επανεισδοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, η διαπραγμάτευση της οποίας έχει ξεκινήσει από το 2002. Επίσης εξετάστηκαν θέματα σχετικά με την ενίσχυση της εσωτερικής ασφάλειας των κρατών-μελών, προστασίας ασυνόδευτων ανηλίκων και αποτιμήθηκε η πολιτική μετανάστευσης και ασύλου της ΕΕ. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε την ιδιαιτερότητα της Ελλάδας, ως του πλέον πληττομένου κράτους-μέλους από τη μη νόμιμη μετανάστευση που προέρχεται από την Τουρκία, η οποία, όπως τόνισε, αποτελεί και την κύρια χώρα διέλευσης μη νομίμως εισερχομένων μεταναστών προς την ΕΕ. Προς αυτή την κατεύθυνση και από κοινού με υπουργούς άλλων κρατών-μελών επισήμανε την ανάγκη να αναλάβει ρητά η Τουρκία τις υποχρεώσεις που της αναλογούν. Τόνισε, επίσης, ότι η υπό επεξεργασία Συμφωνία θα πρέπει να συμπληρώνει τις προσπάθειες που καταβάλει ο FRONTEX με τη διεξαγωγή των κοινών επιχειρήσεων για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης. Πρότεινε γι’ αυτό την περαιτέρω επεξεργασία του κειμένου, προκειμένου να προκύψει μια Συμφωνία ισορροπημένη, σαφής και λειτουργική για όλες τις πλευρές. Σε σχέση με τα θέματα εσωτερικής ασφάλειας, ο Υπουργός υπογράμμισε την ανάγκη λήψης πολιτικών και επιχειρησιακών μέτρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου φαινόμενα παράνομων κυκλωμάτων, διακίνησης μαύρου χρήματος και εγκλήματος μέσω διαδικτύου να μη λάβουν μεγαλύτερες διαστάσεις στο μέλλον. Στο θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, υπογράμμισε την ανάγκη διευρυμένης διεθνούς συνεργασίας, καθώς και την ανάγκη διαρκούς μέριμνας για τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των βασικών ελευθεριών. Στο περιθώριο του Συμβουλίου ο Υπουργός είχε προγραμματισμένες συναντήσεις με την επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων κα CECILIA MALMSTROM , και τους ομολόγους του της Αυστρίας κα MARIA FEKTER και της Ιταλίας κ. ROBERTO MARONI . Κατά τις συναντήσεις αυτές αντάλλαξαν απόψεις για θέματα ασύλου και μη νόμιμης μετανάστευσης και διερευνήθηκαν τρόποι για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ 2010

MOΥΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ 2010 www.music-village.gr Αγαπητοί φίλοι της μουσικής,ανάμεσα σε όλες τις άλλες κατευθύνσεις που θα λειτουργήσουνε φέτος στο Μουσικό Χωριό είναι και η κατεύθυση «ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ».
Πολλά από τα εργαστήρια της λειτουργούν με μεγάλη επιτυχία εδώ και χρόνια. Με αυτό το ειδικό δελτίο τύπου, θα θέλαμε να πληροφορήσουμε το κοινό για κάποιες από τις θεματικές και project που θα λειτουργήσουν φέτος για πρώτη φορά:
Εισαγωγή στη «Σουάρα» και «Νάντα» γιόγκα (2 – 8 Aυγούστου)
Διδασκαλία, συντονισμός: Γιώργος Φωτιάδης
Για πρώτη χρονιά, στα πλαίσια της κατεύθυνσης «Το Σώμα του Μουσικού», εντάσσεται ένα εργαστήριο εισαγωγής στη γιόγκα. Το εργαστήριο θα προσφέρει κάθε πρωί (9 – 10 π.μ.) ομαδική συνεδρία μίας ώρας, ανοικτή σε όλους τους συμμετέχοντες του Μουσικού Χωριού. Στη συνέχεια οι ενεργοί συμμετέχοντες του εργαστηρίου θα δουλεύουν επάνω στη πρακτική ροής της αναπνοής «Σουάρα Γιόγκα», και στην «Νάντα Γιόγκα» (γιόγκα του ήχου).
Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει σωματικές ασκήσεις (άσανα) με σκοπό την εξισορρόπηση της δεξιάς και της αριστερής πλευράς του σώματος του μουσικού που συνήθως καταπονείται από την αφύσικη στάση της μελέτης των οργάνων. Επίσης, περιλαμβάνει ασκήσεις αναπνοής (πραναγιάμα) για πλήρη αντίληψη της αναπνευστικής διαδικασίας και εκγύμναση του διαφράγματος. Τέλος, θα γίνει εισαγωγή στις μεθόδους διαλογισμού με σκοπό την διαχείριση του άγχους και την βελτίωση της συγκέντρωσης.
«Η Βραδύτητα ως Μέσο Επικοινωνίας με το Σώμα»
(17 – 23 Αυγούστου)
Διδασκαλία, συντονισμός: Ροδούλα Γκουλιαμπέρη
Το workshop απευθύνεται σε όσους έχουν ανάγκη να ανακαλύψουν τις λειτουργίες του σώματός τους και να απελευθερώσουν την κίνηση από την αντίληψη που έχουμε δημιουργήσει για αυτήν, μετατρέποντάς την σε πράξη επικοινωνίας με τον εαυτό μας και με τους άλλους. Ιδιαίτερα θα ωφεληθούν μουσικοί, καθώς λόγω της πολύωρης, δεσμευτικής συνήθως στάσης που παίρνουν για να παίξουν, το σώμα τους ακινητοποιείται για πολλή ώρα, με αποτέλεσμα να κακοποιείται.
Η μέθοδος Danis Bois, μία εναλλακτική μέθοδος θεραπείας που θεωρείται εξέλιξη της οστεοπαθητικής και ορίζεται πάνω από όλα ως επιστήμη της κίνησης, βοηθά με τις τεχνικές της τους μουσικούς να βρίσκονται σε κίνηση, έτσι ώστε να βρίσκουν στάσεις που απελευθερώνουν τους ιστούς από τη στασιμότητα και να αποβάλλουν έτσι την ακινησία. Περιλαμβάνει ασκήσεις διεύρυνσης της χωροχρονικής αντίληψης, κινήσεις αναπνοής και ασκήσεις χαλάρωσης, καθώς και ασκήσεις σύνδεσης σώματος και πνεύματος
Στα πλαίσια του εργαστηρίου θα πραγματοποιηθούν «επισκέψεις» στα υπόλοιπα workshops της περιόδου, όπου θα εφαρμοστεί από τους συμμετέχοντες η δια χειρός θεραπεία μέσω της αφής στους μουσικούς που θα προσφέρονται να συμμετέχουν.
Παράλληλα με τα παραπάνω θα λειτουργήσουν, βέβαια, και τα υπόλοιπα εργαστήρια της κατεύθυνσης:
Η συμβολή της παράδοσης στο παρόν – βασικές τεχνικές Shiatsu και Do-in (17 – 23 Αυγούστου)
Διδασκαλία – συνεδρίες: Αλέξανδρος Πουλέκας
Συνεδρίες Σιάτσου (25 – 31 Αυγούστου)
με την Εύα Τσακνή
Για τις υπόλοιπες κατευθύνσεις
(ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ – ΒΑΛΚΑΝΙΑ – ΛΑΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΠΑΛΑΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ – ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ – ΗΧΟΣ & ΛΟΓΟΣ –- ΧΟΡΟΣ – ΘΕΑΤΡΟ – ΜΟΥΣΙΚΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ –ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ - ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ – PERFORMANCE – ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ )
παρακαλούμε επισκεπτείτε την ανανεωμένη ιστοσελίδα του Μουσικού Χωριού (www.music-village.gr) και διαβάστε το πρόγραμμα ή κατεβάστε το πλήρες PDF με τις αναλυτικές πληροφορίες.
Επίσης, πληροφορηθείτε για τη διαμονή και το κόστος συμμετοχής
Για θέματα που αφορούν τη συμμετοχή και το πρόγραμμα επικοινωνείτε με τη γραμματεία στο eleni@music-village.gr Για θέματα που αφορούν τη διοργάνωση, καθώς και για δελτία τύπου και συνεντεύξεις στο artree@music-village.gr
Σχετικές πληροφορίες θα δίνονται στην τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας της διοργάνωσης: 6973 57 84 22 (ΔΕΥΤΕΡΑ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18:00 – 20:00)

ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΜΕΣΩ PASOK GR

Διαβαστε στο Διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης http://www.aftodioikisi.gr/
ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΟΣΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6996 Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ (ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΠΟΤΣΗ 2010)

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics Israël et la Turquie, la fin d'une époque, par Alain Frachon H κρίση Ισραήλ-Τουρκίας και το πρόβλημα του ΡΚΚ Άγρια δολοφονία καθολικού επισκόπου στην Αλεξανδρέττα Ο σημιτισμός στο καναβάτσο Τιμητές κατά της βίας... Να σταματήσει η Ουάσιγκτον τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη Οι ακτιβιστές του ΙΗΗ ('υπερασπιστές' της Γάζας) επί το ...έργον και στη "Μακεδονία" Δεν άντεξε η καρδούλα του Σταμάτησε δύο ώρες μετά τον εγκλωβισμό στο όχημα Σφοδρές συγκρούσεις Κούρδων Μαχητών του PJAK με τον Ιρανικό στρατό Οι Φράνκεσταϊν, οι δεινόσαυροι και η επιβίωση του Ελληνισμού Οταν χαλάει μια φιλία «Το πρόβλημα δεν ξεκίνησε από την Ελλάδα, αλλά από τη Γερμανία και τη Γαλλία» Νέο προκλητικό ξεσάλωμα των τουρκοφρόνων στον Εχίνο! Αρχίζει η «Δήμητρα 2010» Αίσθηση και διαψεύσεις από «τουρκικά» τραπεζικά σενάρια Βάζουν όρους για τη Γάζα Αμερικανική "αβάντα" στο Ισραήλ για την επίθεση στο Στολίσκο Η σχιζοφρένεια της ελληνικής πολιτικής σε όλη της το μεγαλείο. Δ. Δρούτσας: Ασφάλεια και οικονομική ανάπτυξη για την ΝΑ Ευρώπη ΜΗ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΤΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Ένταση και διαπληκτισμοί στο ισραηλινό κοινοβούλιο Νέο κύμα συλλήψεων για Ερκένεγκον Τουρκικά κεφάλαια βοήθησαν σημαντικά το κίνημα Free Gaza Νέος παίκτης στη Μέση Ανατολή Ερντογάν, ηγέτης του Ισλάμ;

«Σώστε τη Μπαράγκα μου»

Σάββατο 5 Ιουνίου, Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος Θέατρο Σκιών «Σώστε τη Μπαράγκα μου»(την πόλη μου, τη χώρα μου…) Ο Πολιτιστικός Φορέας «ένεπε μούσα» παρουσιάζει στον Πολύγυρο στην αίθουσα «ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΩΝ» κοντά στο Δημαρχείο, μια κωμική τραγωδία που είναι και τραγική κωμωδία αφιερωμένη στην αξιοποίηση του φυσικού πλούτου. Ένα έργο για μικρούς και μεγάλους, για αφέντες και δούλους, για σχολεία και για σχόλια μέσα από την παραδοσιακή τέχνη του Θεάτρου Σκιών. Έργο Μιλτιάδη Μαρέτα Μελπομένης Χριστολιάκου. Ώρα έναρξης : 20:30 Γενική Είσοδος : 5 €

Ευτύχης Μπλέτσας

Μπήκε το καλοκαίρι και ελπίζω να είστε όλοι καλά…
Σε αυτό το newsletter θα διαβάσετε το επίκαιρο άρθρο με τίτλο “Εθνική Μαγειρική Οικονομία” καθώς και το κείμενο με τις 10 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να γράψετε 10 αν αυτήν την περίοδο δίνετε εξετάσεις.
Θα βρείτε επίσης 6 χρήσιμες πρακτικές συμβουλές πολυποίκιλης θεματολογίας. Στο newsletter υπάρχουν επίσης όλα τα νέα σχετικά με τις ζωντανές μου εμφανίσεις καθώς και μία από τις αγαπημένες μου σαλάτες με αβοκάντο.
Μην ξεχάσετε να χαζέψετε τα βίντεο στο youtube και να στείλετε αυτό το newsletter σε κάποιον φίλο ή φίλη σας. Όπως πάντα, περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας σχετικά με αυτά που θα διαβάσετε. Φιλιά πολλά. Εύχομαι να τα πούμε σύντομα από κοντά. Καλή δύναμη!
Ευτύχης Μπλέτσας Παρουσιαστής εκπομπής μαγειρικής www.bletsas.gr www.foodmusic.gr ft@foodmusic.com +30 6937.100.137 "Το φαγητό που τρως και τα βιβλία που διαβάζεις είναι επένδυση!" Επένδυσε στην διατροφική σου ευφυΐα και απόκτησε τώρα την Μαγειρική Οικονομία www.foodmusic.com/books/oikonomia/

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ 3ο ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΤΑ 39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Tώρα σε όλα τα βιβλιοπωλεία το 3ο βιβλίο της σειράς O Κλέφτης των Σπαθιών του Peter Lerangis Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου Ένας κανόνας μόνο υπάρχει στον αγώνα για τα 39 στοιχεία, που είναι κρυμμένα σε διάφορες γωνιές του κόσμου: ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ.
Μα όταν το κυνήγι οδηγεί τη δεκατετράχρονη Έιμι Κέιχιλ και τον μικρότερο αδερφό της Νταν στην Ιαπωνία, η μόνη τους ελπίδα να βρουν το τρίτο στοιχείο δείχνει να είναι η συμμαχία με τον αναξιόπιστο θείο τους Άλιστερ Ω. Θα κάνουν την ανοησία να τον εμπιστευτούν; Η Έιμι και ο Νταν ίσως δεν έχουν άλλη επιλογή. Αλλά στους κόλπους της οικογένειας Κέιχιλ η εμπιστοσύνη προς τους συγγενείς αποδεικνύεται συνήθως μοιραία... Και μην ξεχνάς... Συνέχισε να παίζεις το παιχνίδι και να μαζεύεις πόντους! Ακόμα έχεις χρόνο μέχρι την δεύτερη κλήρωση και μπορεί να είσαι εσύ ο τυχερός! ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Κατάλογος με τα 800 ολοήμερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Ε- PONTOS

11ο Φεστιβάλ Ποντιακού Προσφυγικού Βιβλίου Η Ποντιακή Κουζίνα στο Ζάππειο 29ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών Νεολαίας – 5 Ιουνίου 2010 RuhrCongress Bochum Οι εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία στην Αλεξανδρούπολη και οι νεοπρόσφυγες («παλιννοστούντες») από την πρώην Σοβιετική Ένωση «Συνταγές του Πόντου» ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ "Η ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ" Παρχάρια στο Δοξάτο Δράμας

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ανησυχίες για την οικονομία της Αργεντινής Πρόσκληση "Στρατηγικό Βάθος: Η Διεθνής Θέση της Τουρκίας" Ανησυχούν οι ΗΠΑ για πιθανά νέα χτυπήματα Ρωσικές βλέψεις στην Αρκτική Το Ιράν θα συνεχίσει το πυρηνικό πρόγραμμα παρά τις κυρώσεις Ψήφισμα ΟΗΕ για έρευνα της ισραηλινής επίθεσης στη νηοπομπή Αλλάζουν οι γεωπολιτικές ισορροπίες στη Μεσόγειο;

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Κήρυξε παράνομες τις δαπάνες του Δήμου Άρτας για το έτος 2000 το Ελεγκτικό Συνέδριο!!!Ζητείται η επιστροφή 355 χιλιάδων ευρώ στο ταμείο του Δήμου! Χορός σκανδάλων στους Δήμους Ιωαννιτών και Φιλιατών! epirusgate.blogspot.com

Ημερίδα-συνεργός στα αποτρόπαια σχέδια της «Ελληνικός Χρυσός» ΑΕ, το Σάββατο 29 Μαΐου 2010 στη Θεσσαλονίκη. Δυναμική παρέμβαση των κατοίκων!

Ημερίδα σκοπιμότητας και προσπάθειας αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης με τον προβοκατόρικο τίτλο «Κρυμμένοι θησαυροί και ορυκτός πλούτος της Β. Ελλάδας», διοργάνωσε η οικονομική εφημερίδα Εξπρές σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Μ.Ε.) το Σάββατο 29 Μαΐου 2010 στο ξενοδοχείο ΤΗΕ ΜΕΤ στη Θεσσαλονίκη. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ BLOG: http://stratoniki.wordpress.com

Ερμηνεύοντας το ΑΜΟΚ του Εγγλέζου ταξιτζή

Ερμηνεύοντας το ΑΜΟΚ του Εγγλέζου ταξιτζή Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ Έχουμε δεχτεί το γεγονός ότι ζούμε σε ένα βίαιο κόσμο! Και όμως περιπτώσεις όπως το φονικό αμόκ του Άγγλου που κόστισε 12 ζωές (και τη δική του) αναστατώνουν τη διεθνή κοινή γνώμη που αδυνατεί να αποδεχτεί και να ερμηνεύσει το γιατί τέτοιων φαινομένων. Οι πρώτες έρευνες επιστημόνων της ανθρώπινης συμπεριφοράς που εντόπισαν και προσπάθησαν να ερμηνεύσουν το φαινόμενο του ΑΜΟΚ με την απίστευτα υπερβολική κινητικότητα και επιθετικότητα (που φέρνει στο νου μανιακά επεισόδια) εντοπίζονται στο ερευνητικό έργο του Ολλανδού ψυχολόγου-ψυχιάτρου Δρ Φ. Βαν Λούν στη Μαλαισία. Φαινόμενα δολοφονικού ΑΜΟΚ στις τελευταίες δεκαετίες έχουν βιώσει πολλές χώρες του πλανήτη μας. Το άτομο που καταλαμβάνεται από ΑΜΟΚ – εντελώς αναπάντεχα και χωρίς να δώσει την παραμικρή υποψία – γίνεται τρομακτικά επιθετικό, εφορμά στους γύρω του και σκοτώνει χωρίς διακρίσεις οικείους, φίλους, γνωστούς αλλά και αγνώστους! Στις έρευνες με κατοίκους της Μελανησίας η ανθρωπολόγος Μάργκαρετ Μηντ είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι εκεί βρίσκονται σε κατάσταση διαρκούς παρανοϊκότητας με αποτέλεσμα η κουλτούρα τους να έχει σχεδόν θεσμοποιήσει την παράνοια στις καθημερινές τους δοσοληψίες με γείτονες και αγνώστους. Ο γείτονας, είχε σημειώσει η Δρ Μηντ, φοβάται τον γείτονα και την υστεροβουλία του που τη θεωρεί δεδομένη, σε σημείο που όταν ένα γείτονας προσφέρει κάποιο γλυκό ή άλλο έδεσμα στον γείτονα ο αποδέκτης του «κεράσματος» επικαλούμενος την προστασία «μαύρης μαγείας» ευχαριστεί τον δωρητή με την καθιερωμένη έκφραση « …Εάν αυτό το τόσο γευστικό δώρο σας μας δηλητηριάσει και αρρωστήσουμε ή πεθάνουμε πώς θα μπορέσουμε να ανταποδώσουμε την ευγενική σας χειρονομία;» Στα πλαίσια μιας ψυχοδυναμικής θεώρησης του φαινομένου έχει διατυπωθεί η υπόθεση ότι σε κάποιον σκοτεινό διάδρομο του υποσυνειδήτου το άτομο δημιουργεί μια υπέρμετρη, αιφνιδιαστική παρανοϊκή θεώρηση για τους άλλους, πιστεύει ότι η δική του υπόσταση βρίσκεται σε κίνδυνο και μέσα στο παραλήρημα του ψυχωτικού του επεισοδίου «σκοτώνει πριν τον σκοτώσουν». Τερματίζοντας τη φονική επιθετικότητά του το άτομο, εφόσον επιβιώσει και δεν πέσει θύμα κάποιου αμυνόμενου ή δεν αυτοκτονήσει, βυθίζεται σε βραχύβιο κώμα και όταν επανέλθει σε κατάσταση πλήρους συνείδησης επιδεικνύει φαινόμενα καθολικής αμνησίας των πράξεών του.

Οδηγός ταξί σε κατάσταση αμόκ σκότωσε 12 άτομα στην Αγγλία!

Οδηγός ταξί σε κατάσταση αμόκ σκότωσε 12 άτομα στην Αγγλία!! http://apolitistosteki.blogspot.com/2010/06/12_1358.html Απολίτιστο Στέκι

Αυτοπυρπολήθηκε σε κατάστημα τράπεζας

ΠΗΓΗ: http://hellas-macedonia-thessaloniki.blogspot.com/
Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ένας 54χρονος επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί σε κατάστημα τράπεζας μπροστά στα έντρομα μάτια υπαλλήλων και πελατών της τράπεζας.
Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, ο άνδρας, περιλούστηκε με βενζίνη και αυτοπυρπολήθηκε.
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της Πυροσβεστικής που πρόλαβαν και έσβησαν τη φωτιά από τα φλεγόμενα ρούχα του άνδρα, πριν αυτή αποβεί μοιραία για τον ίδιο.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο άνδρας δεν φέρει εμφανή εγκαύματα. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Ο επίδοξος αυτόχειρας φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ήταν πελάτης στο συγκεκριμένο υποκατάστημα όπου συνέβη το περιστατικό.

Μνημόνιο για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου

Δελτίο Τύπου 03/06/2010 Μνημόνιο συνεργασίας, για τη συνδιοργάνωση δράσεων σχετικά με την ενημέρωση εκπαιδευτικών και μαθητών για τη χρήση του διαδικτύου, θα υπογράψουν το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και η Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β’ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων Π & Α Κυριακού. Η υπογραφή του μνημονίου θα γίνει αύριο 04/06, στις 10:00, στο Υπουργείο Παιδείας, από την Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου, τον καθηγητή Παιδιατρικής και Διευθυντή Μ.Ε.Υ. της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτριο Καφετζή και την Επιστημονική Υπεύθυνη της Μ.Ε.Υ. και Λέκτορα Παιδιατρικής – Εφηβικής Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Άρτεμη Τσίτσικα. Η υλοποίηση των δράσεων για την ασφαλή χρήση των νέων Τεχνολογιών στο χώρο της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα γίνει σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, υπό την εποπτεία του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Μιχάλη Κοντογιάννη.