Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

ΜΟΥΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ 2010

MOΥΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ 2010 www.music-village.gr Αγαπητοί φίλοι της μουσικής,ανάμεσα σε όλες τις άλλες κατευθύνσεις που θα λειτουργήσουνε φέτος στο Μουσικό Χωριό είναι και η κατεύθυση «ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ».
Πολλά από τα εργαστήρια της λειτουργούν με μεγάλη επιτυχία εδώ και χρόνια. Με αυτό το ειδικό δελτίο τύπου, θα θέλαμε να πληροφορήσουμε το κοινό για κάποιες από τις θεματικές και project που θα λειτουργήσουν φέτος για πρώτη φορά:
Εισαγωγή στη «Σουάρα» και «Νάντα» γιόγκα (2 – 8 Aυγούστου)
Διδασκαλία, συντονισμός: Γιώργος Φωτιάδης
Για πρώτη χρονιά, στα πλαίσια της κατεύθυνσης «Το Σώμα του Μουσικού», εντάσσεται ένα εργαστήριο εισαγωγής στη γιόγκα. Το εργαστήριο θα προσφέρει κάθε πρωί (9 – 10 π.μ.) ομαδική συνεδρία μίας ώρας, ανοικτή σε όλους τους συμμετέχοντες του Μουσικού Χωριού. Στη συνέχεια οι ενεργοί συμμετέχοντες του εργαστηρίου θα δουλεύουν επάνω στη πρακτική ροής της αναπνοής «Σουάρα Γιόγκα», και στην «Νάντα Γιόγκα» (γιόγκα του ήχου).
Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει σωματικές ασκήσεις (άσανα) με σκοπό την εξισορρόπηση της δεξιάς και της αριστερής πλευράς του σώματος του μουσικού που συνήθως καταπονείται από την αφύσικη στάση της μελέτης των οργάνων. Επίσης, περιλαμβάνει ασκήσεις αναπνοής (πραναγιάμα) για πλήρη αντίληψη της αναπνευστικής διαδικασίας και εκγύμναση του διαφράγματος. Τέλος, θα γίνει εισαγωγή στις μεθόδους διαλογισμού με σκοπό την διαχείριση του άγχους και την βελτίωση της συγκέντρωσης.
«Η Βραδύτητα ως Μέσο Επικοινωνίας με το Σώμα»
(17 – 23 Αυγούστου)
Διδασκαλία, συντονισμός: Ροδούλα Γκουλιαμπέρη
Το workshop απευθύνεται σε όσους έχουν ανάγκη να ανακαλύψουν τις λειτουργίες του σώματός τους και να απελευθερώσουν την κίνηση από την αντίληψη που έχουμε δημιουργήσει για αυτήν, μετατρέποντάς την σε πράξη επικοινωνίας με τον εαυτό μας και με τους άλλους. Ιδιαίτερα θα ωφεληθούν μουσικοί, καθώς λόγω της πολύωρης, δεσμευτικής συνήθως στάσης που παίρνουν για να παίξουν, το σώμα τους ακινητοποιείται για πολλή ώρα, με αποτέλεσμα να κακοποιείται.
Η μέθοδος Danis Bois, μία εναλλακτική μέθοδος θεραπείας που θεωρείται εξέλιξη της οστεοπαθητικής και ορίζεται πάνω από όλα ως επιστήμη της κίνησης, βοηθά με τις τεχνικές της τους μουσικούς να βρίσκονται σε κίνηση, έτσι ώστε να βρίσκουν στάσεις που απελευθερώνουν τους ιστούς από τη στασιμότητα και να αποβάλλουν έτσι την ακινησία. Περιλαμβάνει ασκήσεις διεύρυνσης της χωροχρονικής αντίληψης, κινήσεις αναπνοής και ασκήσεις χαλάρωσης, καθώς και ασκήσεις σύνδεσης σώματος και πνεύματος
Στα πλαίσια του εργαστηρίου θα πραγματοποιηθούν «επισκέψεις» στα υπόλοιπα workshops της περιόδου, όπου θα εφαρμοστεί από τους συμμετέχοντες η δια χειρός θεραπεία μέσω της αφής στους μουσικούς που θα προσφέρονται να συμμετέχουν.
Παράλληλα με τα παραπάνω θα λειτουργήσουν, βέβαια, και τα υπόλοιπα εργαστήρια της κατεύθυνσης:
Η συμβολή της παράδοσης στο παρόν – βασικές τεχνικές Shiatsu και Do-in (17 – 23 Αυγούστου)
Διδασκαλία – συνεδρίες: Αλέξανδρος Πουλέκας
Συνεδρίες Σιάτσου (25 – 31 Αυγούστου)
με την Εύα Τσακνή
Για τις υπόλοιπες κατευθύνσεις
(ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ – ΒΑΛΚΑΝΙΑ – ΛΑΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΠΑΛΑΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ – ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ – ΗΧΟΣ & ΛΟΓΟΣ –- ΧΟΡΟΣ – ΘΕΑΤΡΟ – ΜΟΥΣΙΚΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ –ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ - ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ – PERFORMANCE – ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ )
παρακαλούμε επισκεπτείτε την ανανεωμένη ιστοσελίδα του Μουσικού Χωριού (www.music-village.gr) και διαβάστε το πρόγραμμα ή κατεβάστε το πλήρες PDF με τις αναλυτικές πληροφορίες.
Επίσης, πληροφορηθείτε για τη διαμονή και το κόστος συμμετοχής
Για θέματα που αφορούν τη συμμετοχή και το πρόγραμμα επικοινωνείτε με τη γραμματεία στο eleni@music-village.gr Για θέματα που αφορούν τη διοργάνωση, καθώς και για δελτία τύπου και συνεντεύξεις στο artree@music-village.gr
Σχετικές πληροφορίες θα δίνονται στην τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας της διοργάνωσης: 6973 57 84 22 (ΔΕΥΤΕΡΑ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18:00 – 20:00)

Δεν υπάρχουν σχόλια: