Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Δελτία Θυελλωδών Ανέμων

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 338 - ΣΑΒΒΑΤΟ 06 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014/1530 UTC

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 06-12-14/09 UTC
ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΑΣΙΜΟ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟ ΧΑΜΗΛΟ ΜΕ ΚΕΝΤΡΑ 1007 ΣΤΗΝ ΚΟΡΣΙΚΗ ΚΑΙ
1012 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1016 ΣΤΟ
ΑΙΓΑΙΟ. ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1028 ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ ΚΑΙ 1022 ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ
ΑΠΟ 07/18 UTC ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 07/04 UTC
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8




Η εμφάνιση της ζωής στο Σύμπαν ως χημικό φαινόμενο, Σάββατο 6 Δεκεμβρίου

09

Σεμινάριo: Η εμφάνιση της ζωής στο Σύμπαν ως χημικό φαινόμενο, Σάββατο 6 Δεκεμβρίου

Εμφάνιση ζωής στο Σύμπαν; Πως; Πότε; Που; Γιατί;
Είμαστε αυτόπτες μάρτυρες της εμφάνισης της ζωής στο Σύμπαν τουλάχιστον μια φορά. Ο υπέροχος πλανήτης που ζούμε, και που προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να τον κάνουμε μη βιώσιμο, μαρτυρά αυτό το φαινόμενο.
Πως όμως εμφανίστηκε η ζωή στη Γη μας;
Μήπως εξωγήινοι άδειασαν τα σκουπίδια τους από το διαστημικό τους κρουαζιερόπλοιο, την ώρα που έκαναν τουρισμό πριν 3,5 δις χρόνια; Τότε μετατίθεται το πρόβλημα στο... από που προήλθαν αυτοί;
Οι επιστήμονες, φυσικοί, χημικοί και πολλοί άλλοι αρχίζουν εδώ και μερικές δεκαετίες να ψηλαφούν το ερώτημα και να προσπαθούν να βρουν μια πιθανή απάντηση σ' αυτό. Όχι δεν καταφέραμε ακόμα να κατασκευάσουμε ζωή στο δοκιμαστικό σωλήνα.
Γι' αυτές μας τις προσπάθειες θα μας μιλήσει ο… άξιος χημικός και ερασιτέχνης αστρονόμος ταυτοχρόνως, Πολυχρόνης Καραγκιοζίδης.
Σάββατο 6 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα στα γραφεία του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας.
***
Το πλήρες πρόγραμμα των σεμιναρίων και διαλέξεων: http://www.ofa.gr/seminaria/
***
ofa logo
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ www.ofa.gr

Υπάρχει ένα συμβολικό ποσό επιβάρυνσης 5 Ευρώ ανά σεμινάριο (2 Ευρώ για τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη, κατόχους της κάρτας μέλους, μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου και φοιτητές), για κάλυψη των εξόδων. Η παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι δωρεάν για μαθητές Δημοτικού.

OPTICUM T90 HD DUAL CORE ΑΠΟ ΤΟ RADIO ELEKTRON

OPTICUM T90 HD DUAL CORE
Έφτασε το νέο μοντέλο επίγειου ψηφιακού δεκτή HD της Opticum, με τον κωδικό HD T90, ο πρώτος δεκτής που φέρει επεξεργαστή ALI DUAL CORE. Έχει εξαιρετικές δυνατότητες multimedia player αρχείων Divx, Mkv, Xvid, H264, Avi, mov, DVDRip. Eπίσης ο δέκτης δέχεται εξωτερικό σκληρό δίσκο για λειτούργεια PVR, με δυνατότητα timeshift, παγώματος και μετακίνησης.
Τύπος Επίγειου Ψηφιακού Δέκτη: DVB-T, MPEG2 / MPEG4 AVC/H.264.
Chipset: ALI3601E.
Ανάλυση εικόνας: 576p, 720p, Full HD 1080p.
Συνδεσιμότητα: High Speed USB 2.0, 1 x SCART, ANT IN, digital audio output S/PDIF, Aναλογική έξοδος ήχου 3,5mm, 1xHDMI .
Ενδείξεις: LED display (Πράσινο χρώμα).
Πρόσθετα Χαρακτηριστικά: PVR και λειτουργία TimeShift, Υποστήριξη ΕPG και υπότιτλων, αναπαραγωγή πολυμέσων, Yποστήριξη Dolby& Dolby Digital Plus audio.
Πολύγλωσσο Μενού: Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Πολωνικά, Ρωσικά, Τούρκικα, Αραβικά, Κροατικά, Ουγγρικά, Ελληνικά, Πορτογαλικά.
Υποστηριζόμενα φορματ αναπαραγωγής:Divx,MKV,Xvid,Avi,X.264,MOV,VOB,FLV,3GP,TRP,TP,TS,M2T,M2TS,DV

DRip,BDRip.
Eνεργειακή κατανάλωση(stand by mode): 1 W
Διαστάσεις (Π x Β x Υ): 180 x 90 x 30 mm.
Βάρος: <0,4Kg.
Εγγύηση: 2 έτη. 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΤΟ ΤΥΧΕΡΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ 2015 / ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ! Θέατρο για παιδιά




Τυχερό 2015
Τα "'Αλογα του Ήλιου ", ένα κόσμημα διπλής όψεως σε σχέδιο της γλύπτριας
Αλεξάνδρας Αθανασιάδη,
είναι το ΤΥΧΕΡΟ του 2015 που παρουσίασε
ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής .
Στην μπροστινή όψη του ΤΥΧΕΡΟΥ της νέας χρονιάς απεικονίζονται τα φτερωτά άλογα που σέρνουν, σύμφωνα με το μύθο, το τέθριππο άρμα του Ήλιου. Στην πίσω όψη, η αποτύπωση του τροχού, που κι αυτός αναφέρεται στον ζωοποιό Ήλιο, συμπληρώνει το θέμα.
Το Τυχερό 2015 κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων σε ασήμι 999 (τιμή 50 ευρώ), ασήμι-χρυσό (τιμή 180 ευρώ), καθώς και σε 100 αριθμημένα χρυσά κοσμήματα 18Κ (τιμή 650 ευρώ).
Επισκεφτείτε το ηλεκτρονικό κατάστημα του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής και κάντε τις αγορές σας.
Περισσότερες πληροφορίες: 210-7282777 e-mail: brag@megaron.gr



Θεατρική παράσταση για παιδιά
"Απαγορεύεται η μουσική!"
Όσο κι αν ο ανατρεπτικός της τίτλος προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο, η νέα μουσικοθεατρική παράσταση της ομάδας Κοπέρνικος έρχεται να μας αποδείξει ότι η μουσική βρίσκεται παντού.
Το θέατρο γεμίζει υπέροχες μουσικές και τραγούδια, που ερμηνεύονται ζωντανά ακόμα κι από τα ίδια τα παιδιά, ενώ η έντονη δράση και το έξυπνο χιούμορ σε ένα απόλυτα παιχνιδιάρικο σκηνικό, προσφέρουν στα παιδιά ηλικίας 4-9 ετών ένα ευρηματικό και ποιοτικό θέαμα, ανοίγοντας το δρόμο για άφθονους "μουσικούς πειραματισμούς" στο σπίτι η στο σχολείο.
Τιμές εισιτηρίων: 8 ευρώ (παιδικό), 10 ευρώ
Αγορά εισιτηρίων: 210-7234567, 210-7282554 (την ημέρα της παράστασης)
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
Δ-Π 09:00-17:00, Σ 10:00-14:00
Εκδοτήριο Βιβλιοθήκης (Μέγαρο Μουσικής)
Δ-Π, Κ 10:00-16:00
Κλείστε ηλεκτρονικά το εισιτήριό σας εδώ
Αίθουσα Διδασκαλίας
Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη"
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Περισσότερες πληροφορίες

Το Καρύδι και το Χριστουγεννιάτικο κέικ του Τάσου Ιωαννίδη @ Θέατρο Σοφούλη

logo1.jpg
karydi.jpg
Χριστουγεννιάτικο Μουσικό Παραμύθι
του Τάσου Ιωαννίδη
2ος χρόνος επιτυχίας
στο Θέατρο Σοφούλη
7 Δεκεμβρίου 2014 – 4 Ιανουαρίου 2015
karydi logow.jpg
Το Καρύδι και το Χριστουγεννιάτικο Κέικ είναι το νέο πρωτότυπο μιούζικαλ του Τάσου Ιωαννίδη, του δημιουργού των τραγουδιών «Λάχανα και χάχανα» και του ομωνύμου παιδικού μιούζικαλ. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα Χριστουγεννιάτικο Μουσικό Παραμύθι αλλιώτικο από τ’ άλλα.
Μια παράσταση που βασίζεται σε ένα παραμύθι που ο ίδιος ο δημιουργός είχε πει αυθόρμητα, ένα βράδυ στην μικρή του κόρη την Ερμιόνη, όταν αυτή ήταν τεσσάρων ετών. Πρόσφατα το παραμύθι διανθίστηκε από τους στίχους του Κώστα Κολοβού που με τη σειρά τους συνταιριάστηκαν με τις μουσικές του Τάσου Ιωαννίδη για να μας δώσουν ένα αποτέλεσμα γεμάτο ρυθμό, μελωδία και Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα χαράς!
Ο Καρύδας, ένα καρύδι στο πιο ψηλό κλωνάρι της Καρυδιάς έχει βάλει σκοπό της ζωής του να μπει στο Χριστουγεννιάτικο Κέικ, που είναι παράδοση να φτιάχνεται στο Καρυδοχώρι. Η εμφάνιση όμως ενός πεινασμένου Άσπρου Σκώληκα στην ράχη του, που έχει πρόθεση να διεισδύσει στον φλοιό του και να φτάσει την καρυδόψιχά του, έκανε την «καρυδοψυχούλα» του να φυλλορροεί και το όνειρό του, όνειρο... «Φθινοπωρινής Νυκτός». Ώσπου να εκπληρώσει την μεγάλη του επιθυμία, το ταξίδι του θα είναι γεμάτο περιπέτεια, αγωνία, αλλά και συγκομιδή εμπειριών και μαθημάτων ζωής.
Ο φίλος του ο Μέρμηγκας, η Μελίνα η Μελισσούλα, ο Σπύρος ο Σπουργίτης, ο Δρυοκολάπτης ο Τρυπάς και η μαμά Καρύδω, όλοι, προσπαθούν να βρουν λύση στο πρόβλημά του. Θα καταφέρει άραγε να εκπληρώσει την επιθυμία του ο Καρύδας;
Ένα ευαίσθητο Μουσικό Παραμύθι με συγκινητικές στιγμές που αγγίζει με απλότητα και πρωτοτυπία την έννοια του κύκλου της ζωής, των ανθρώπινων αξιών, την έννοια της αγάπης που ενσαρκώνεται στην γέννηση του Θείου Βρέφους.
Πέντε ηθοποιοί/τραγουδιστές/χορευτές με ευφάνταστα κοστούμια και βιντεοπροβολές, θα σας ταξιδέψουν στους ρυθμούς και τις μελωδίες του Τάσου Ιωαννίδη σε ένα Χριστουγεννιάτικο ταξίδι που θα σας μείνει αξέχαστο.
Το Καρύδι και το Χριστουγεννιάτικο Κέικ κυκλοφορεί και σε βιβλίο με CD στην σειρά  «Τα Παραμύθια του Μπαμπά».
Συντελεστές
Κείμενα – μουσική: Τάσος Ιωαννίδης
Σκηνοθεσία: Παυλίνα Χαρέλα
Στίχοι: Κώστας Κολοβός
Εικονογράφηση: Μαριλένα Αγγελίδου
Ενορχήστρωση: Σταύρος Καρτάκης
Σκηνογραφία-video art: Στάθης Μήτσιος
Κοστούμια: Καλλιόπη Παπαδάκη
Χορογραφίες: Ελένη Χρυσομάλλη
Ειδικές κατασκευές-μάσκες: Ελίνα Ευταξία
Φιλική συμμετοχή: Ανδρομάχη Βουτσά,  Πλάτωνας Τσιπίδης, Γιάννης Τσότσος, Κωνσταντίνος Κοτρότσιος, Χριστόφορος Χριστοφορίδης, Ελένη Χρυσομάλλη
Ακούγεται η παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου και στο τραγούδι της κ. Καρύδως  η φωνή της Άννας Λινάρδου.
ΘΕΑΤΡΟ ΣΟΦΟΥΛΗ
Τραπεζούντος 5 και Σοφούλη
ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Κυριακή 7 Δεκεμβρίου στις 17:30
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: Κάθε  Κυριακή στις 17:30
Επιπλέον παραστάσεις στις γιορτές:
25,26,27/12 στις 18:00
28/12 στις 17:30
2,3/1 στις 18:00
4/1 στις 17:30
Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία κατόπιν συνεννοήσεως
Εισιτήρια: Γενική είσοδος 8€ | Ειδικές τιμές για γκρουπ.
Πληροφορίες – κρατήσεις: 2310423925 & www.theatrosofouli.gr

Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ | Καλό μήνα με ξεχωριστές βιβλιοπροτάσεις!


Αγαπητέ Αναγνώστη,
Ευχόμαστε καλό μήνα με πολύ ενδιαφέρουσες βιβλιοπροτάσεις που θα γεμίσουν ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο μας και θα αφυπνίσουν τη σκέψη και τη φαντασία μας.
Το νέο βιβλίο της αγαπημένης συγγραφέως 850.000 αναγνωστών, Μάρως Βαμβουνάκη, με τίτλο ΣΙΩΠΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΣΑΙ, αναδεικνύει τη σιωπή ως αυλαία του σημαντικού και μας φανερώνει τη δυναμική της στη ζωή και τις σχέσεις των ανθρώπων.




Η ΣΜΥΡΝΑ, το τελευταίο μέρος της μαγευτικής τριλογίας ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΧΛΗΣ του Νίκου Γούλια, που ακολουθεί την ΙΑΣΜΗ και τη ΧΑΤΙΣΕ, συνεχίζει το ταξίδι στην πρώτη ταραγμένη 25ετία του 20ού αιώνα και ολοκληρώνεται ευρηματικά, μ’ ένα αναπάντεχο τέλος, «ζωγραφίζοντας» αριστοτεχνικά τον αέναο κύκλο της ζωής!



Ο ΜΕΤΑΞΟΣΚΩΛΗΚΑΣ είναι το δεύτερο βιβλίο της διεθνώς επιτυχημένης σειράς μυστηρίου για την οποία μιλούν όλοι. Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, η οποία υπογράφει τη σειρά με το ψευδώνυμο Ρόμπερτ Γκάλμπρεϊθ, επιστρέφει με ένα καθαρόαιμο αστυνομικό βιβλίο της «αγγλικής σχολής» με τον ντετέκτιβ Κόρμοραν Στράικ σε νέες σκοτεινές περιπέτειες.




Ο ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ, το παγκόσμιο μπεστ σέλερ των Χανς Ρούσενφελντ και Μίκαελ Γιουρτ, κυκλοφορεί επιτέλους στην Ελλάδα όπως και σε 20 ακόμη χώρες. O γνωστός από τα ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ, ντετέκτιβ Σεμπάστιαν Μπέργκμαν κάνει μακάβριες αποκαλύψεις και εμπλέκεται για άλλη μια φορά σε δαιδαλώδεις συνομωσίες.



Ο Μιτς Άλμπομ, με το βιβλίο του ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ, που σκαρφαλώνει στη λίστα των μπεστ σέλερ των New York Times, μάς διηγείται μια ιστορία για τη δύναμη της σχέσης που μας συνδέει με τους αγαπημένους μας που έχουν «φύγει», η οποία δε θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.





Η συναρπαστική ιστορία των BEATLES, του διασημότερου συγκροτήματος όλων των εποχών, είναι γραμμένη με τον πιο τρελό και αστείο τρόπο σε ένα graphic novel που θα γίνει συλλεκτικό!




Στις 4 Δεκεμβρίου το πρώτο βιβλίο μαγειρικής του πρώτου Έλληνα Master Chef θα βρίσκεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων με τον εύγλωττο τίτλο ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ. Πρόκειται για μια πολυτελή και ιδιαίτερα καλαίσθητη έκδοση, με εξαιρετική φωτογράφιση και απολαυστικές συνταγές για κάθε περίσταση, εμπλουτισμένες με τις γλαφυρές περιγραφές του ταλαντούχου και ιδιαίτερα αγαπητού σεφ Άκη Πετρετζίκη.




Στην αίθουσα Κ. Π. Καβάφης του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων απονεμήθηκαν εφέτος τα βραβεία μυθιστορήματος The Athens Prize for Literature του περιοδικού (δε)κατα τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου. Τα βραβεία The Athens Prize for Literature, τα επονομαζόμενα και «βραβεία των συγγραφέων και των εκδοτών», χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης στον χώρο των κριτικών λογοτεχνίας, των δημοσιογράφων, των εκδοτών, των συγγραφέων, των μεταφραστών, των βιβλιο-aficionados. Δύο βιβλία των Εκδόσεών μας συμπεριλήφθηκαν στις Μικρές Λίστες, ενώ ο Κώδικας Τιμής του Τηλέμαχου Κώτσια απέσπασε τελικά το Βραβείο του Ελληνικού Μυθιστορήματος!


Στους Δελφούς μας ξεναγεί το βιβλίο του Μάικλ Σκοτ ΔΕΛΦΟΙ - ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, που αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη ιστορία του μοναδικού αυτού χώρου, από την ίδρυση έως την «αναβίωσή» του, καταδεικνύοντας ξεκάθαρα τους λόγους για τους οποίους οι Δελφοί ήταν ένα από τα σημαντικότερα μέρη του αρχαίου κόσμου.




Από τις Εκδόσεις ΟΥΡΑΝΟΣ, μόλις κυκλοφόρησε μια λεπτομερής μελέτη για το ρόλο της γλώσσας στα κείμενα της Εκκλησίας καθώς και οι βιογραφίες του Μακαριστού Ιάκωβου Τσαλίκη, του Άγιου Μακάριου Κορίνθου και του Όσιου Πατάπιου.
Με περισσότερες από 1.000 επιλογές τίτλων σε μορφή e-book που αυξάνονται καθημερινά απολαμβάνουμε την ανάγνωση σε νέα διάσταση!
Από τις Εκδόσεις ΤΟΥΛΙΠΑ ,Η ΛΥΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ έρχεται να ολοκληρώσει την τριλογία του ΣΚΟΤΕΙΝΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ, μιας άκρως ερωτικής και αισθησιακής σειράς με πρωταγωνιστή τον Γκάμπριελ.



Το ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ είναι ένας διασκεδαστικός και γρήγορος τρόπος για να πάρετε απαντήσεις χωρίς να ζητήσετε τη συμβουλή φίλων, γνωστών, γονιών ή αστρολόγων. Σας εγγυόμαστε πως θα εκπλαγείτε ευχάριστα με την ορθότητα των απαντήσεων που δίνει. Είναι ένα ιδανικό βιβλίο για να το διαβάσετε μαζί με την παρέα σας, καθώς θα σας ψυχαγωγήσει πολύ ευχάριστα.




Για τους νεαρούς αναγνώστες δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το μεγάλο γεγονός της χρονιάς είναι η άφιξη του νέου ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΕΝΟΣ ΣΠΑΣΙΚΛΑ. Στο ένατο βιβλίο της σειράς με τίτλο ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΑΚΡΙΑ Η ΒΑΛΙΤΣΑ; η οικογένεια του Γκρεγκ Χέφλι ξεκινά ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο. Ένα ταξίδι με πολλά απρόοπτα και ακόμα περισσότερο γέλιο. Η νέα αξιαγάπητη ηρωίδα μας επιστρέφει με το δεύτερο κατά σειρά ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΛΟΤΑ, όπου συμβαίνουν αλλόκοτα πράγματα όταν δημιουργούνται δύο κοριτσίστικες συμμορίες. Ο Πίτερ Λεράντζις, με τη σειρά του ΤΑ ΕΠΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, αφού πρώτα μας ταξίδεψε στον ΚΟΛΟΣΣΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ, στη συνέχεια μας μεταφέρει στη ΒΑΒΥΛΩΝΑ, όπου θα γνωρίσουμε τη νέα αποστολή και τις περιπέτειες του μικρού Τζακ. Η ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ είναι μόνο η αρχή της νέας σειράς φαντασίας, που θα μας μεταφέρει στον άγνωστο, μαγικό κόσμο του ΜΑΤΖΙΣΤΕΡΙΟΥΜ. Η σειρά κυκλοφορεί σε 30 χώρες παγκοσμίως και βρίσκεται ήδη στις πρώτες θέσεις της λίστας των μπεστ σέλερ των New York Times.
Η αγαπημένη συγγραφέας Ράνια Μπουμπουρή, στο νέο της βιβλίο Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ, θίγει με πολύ πετυχημένο τρόπο το πολύ σημαντικό θέμα της ανεργίας, ενώ η Ιωάννα Μπαμπέτα μοιράζεται μαζί μας μια ενδιαφέρουσα ιστορία γεμάτη ερωτήσεις που ίσως μας βοηθήσουν να βρούμε τις δικές μας απαντήσεις. Αξίζει να αναφερθεί ότι το βιβλίο ΕΥΚΟΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ τιμήθηκε με το Βραβείο Μυθιστορήματος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Τέλος, ο αγαπημένος μας αρκούδος Πάντινγκτον κάνει την εμφάνισή του στη μεγάλη οθόνη στις 11/12 από την Odeon σε μια απίστευτη περιπέτεια για μικρούς και μεγάλους.



Για τους νέους γονείς προτείνουμε τη νέα σειρά ΑΓΑΠΩ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ με βιβλιαράκια με ήχους και κινούμενα μέρη. Τα βιβλία αυτά ενθαρρύνουν τα παιδάκια από 0 έως 3 ετών να συμμετέχουν στην ανάγνωση αγγίζοντας τις σελίδες, ψηλαφώντας αντικείμενα, ενώ μαθαίνουν τις πρώτες λεξούλες τους, τα ζώα του αγροκτήματος και τα χρώματα.







Αγαπημένα βιβλία σε συναρπαστικά χαμηλές τιμές για να διατηρήσουμε την όρεξή μας για το καλό βιβλίο σε κάθε περίσταση και οικονομική συγκυρία. Εσείς κι εμείς, πάντα σ' επαφή! :-)
Αγαπητοί μας φίλοι, Κάθε μήνα, τρεις τυχεροί θα έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν ένα βιβλίο πριν την κυκλοφορία του! Αυτό το μήνα, διαβάστε το βιβλίο του Άκη Πετρετζίκη, ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ. Κάντε είσοδο και συμπληρώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα και ίσως είστε εσείς ένας από τους τρεις τυχερούς που θα κερδίσουν ένα αντίτυπο του βιβλίου ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ και μία συλλεκτική τσάντα από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Ημ/νία λήξης: 2/12/2014