Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ | Καλό μήνα με ξεχωριστές βιβλιοπροτάσεις!


Αγαπητέ Αναγνώστη,
Ευχόμαστε καλό μήνα με πολύ ενδιαφέρουσες βιβλιοπροτάσεις που θα γεμίσουν ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο μας και θα αφυπνίσουν τη σκέψη και τη φαντασία μας.
Το νέο βιβλίο της αγαπημένης συγγραφέως 850.000 αναγνωστών, Μάρως Βαμβουνάκη, με τίτλο ΣΙΩΠΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΣΑΙ, αναδεικνύει τη σιωπή ως αυλαία του σημαντικού και μας φανερώνει τη δυναμική της στη ζωή και τις σχέσεις των ανθρώπων.




Η ΣΜΥΡΝΑ, το τελευταίο μέρος της μαγευτικής τριλογίας ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΧΛΗΣ του Νίκου Γούλια, που ακολουθεί την ΙΑΣΜΗ και τη ΧΑΤΙΣΕ, συνεχίζει το ταξίδι στην πρώτη ταραγμένη 25ετία του 20ού αιώνα και ολοκληρώνεται ευρηματικά, μ’ ένα αναπάντεχο τέλος, «ζωγραφίζοντας» αριστοτεχνικά τον αέναο κύκλο της ζωής!



Ο ΜΕΤΑΞΟΣΚΩΛΗΚΑΣ είναι το δεύτερο βιβλίο της διεθνώς επιτυχημένης σειράς μυστηρίου για την οποία μιλούν όλοι. Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, η οποία υπογράφει τη σειρά με το ψευδώνυμο Ρόμπερτ Γκάλμπρεϊθ, επιστρέφει με ένα καθαρόαιμο αστυνομικό βιβλίο της «αγγλικής σχολής» με τον ντετέκτιβ Κόρμοραν Στράικ σε νέες σκοτεινές περιπέτειες.




Ο ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ, το παγκόσμιο μπεστ σέλερ των Χανς Ρούσενφελντ και Μίκαελ Γιουρτ, κυκλοφορεί επιτέλους στην Ελλάδα όπως και σε 20 ακόμη χώρες. O γνωστός από τα ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ, ντετέκτιβ Σεμπάστιαν Μπέργκμαν κάνει μακάβριες αποκαλύψεις και εμπλέκεται για άλλη μια φορά σε δαιδαλώδεις συνομωσίες.



Ο Μιτς Άλμπομ, με το βιβλίο του ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ, που σκαρφαλώνει στη λίστα των μπεστ σέλερ των New York Times, μάς διηγείται μια ιστορία για τη δύναμη της σχέσης που μας συνδέει με τους αγαπημένους μας που έχουν «φύγει», η οποία δε θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.





Η συναρπαστική ιστορία των BEATLES, του διασημότερου συγκροτήματος όλων των εποχών, είναι γραμμένη με τον πιο τρελό και αστείο τρόπο σε ένα graphic novel που θα γίνει συλλεκτικό!




Στις 4 Δεκεμβρίου το πρώτο βιβλίο μαγειρικής του πρώτου Έλληνα Master Chef θα βρίσκεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων με τον εύγλωττο τίτλο ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ. Πρόκειται για μια πολυτελή και ιδιαίτερα καλαίσθητη έκδοση, με εξαιρετική φωτογράφιση και απολαυστικές συνταγές για κάθε περίσταση, εμπλουτισμένες με τις γλαφυρές περιγραφές του ταλαντούχου και ιδιαίτερα αγαπητού σεφ Άκη Πετρετζίκη.




Στην αίθουσα Κ. Π. Καβάφης του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων απονεμήθηκαν εφέτος τα βραβεία μυθιστορήματος The Athens Prize for Literature του περιοδικού (δε)κατα τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου. Τα βραβεία The Athens Prize for Literature, τα επονομαζόμενα και «βραβεία των συγγραφέων και των εκδοτών», χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης στον χώρο των κριτικών λογοτεχνίας, των δημοσιογράφων, των εκδοτών, των συγγραφέων, των μεταφραστών, των βιβλιο-aficionados. Δύο βιβλία των Εκδόσεών μας συμπεριλήφθηκαν στις Μικρές Λίστες, ενώ ο Κώδικας Τιμής του Τηλέμαχου Κώτσια απέσπασε τελικά το Βραβείο του Ελληνικού Μυθιστορήματος!


Στους Δελφούς μας ξεναγεί το βιβλίο του Μάικλ Σκοτ ΔΕΛΦΟΙ - ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, που αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη ιστορία του μοναδικού αυτού χώρου, από την ίδρυση έως την «αναβίωσή» του, καταδεικνύοντας ξεκάθαρα τους λόγους για τους οποίους οι Δελφοί ήταν ένα από τα σημαντικότερα μέρη του αρχαίου κόσμου.




Από τις Εκδόσεις ΟΥΡΑΝΟΣ, μόλις κυκλοφόρησε μια λεπτομερής μελέτη για το ρόλο της γλώσσας στα κείμενα της Εκκλησίας καθώς και οι βιογραφίες του Μακαριστού Ιάκωβου Τσαλίκη, του Άγιου Μακάριου Κορίνθου και του Όσιου Πατάπιου.
Με περισσότερες από 1.000 επιλογές τίτλων σε μορφή e-book που αυξάνονται καθημερινά απολαμβάνουμε την ανάγνωση σε νέα διάσταση!
Από τις Εκδόσεις ΤΟΥΛΙΠΑ ,Η ΛΥΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ έρχεται να ολοκληρώσει την τριλογία του ΣΚΟΤΕΙΝΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ, μιας άκρως ερωτικής και αισθησιακής σειράς με πρωταγωνιστή τον Γκάμπριελ.



Το ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ είναι ένας διασκεδαστικός και γρήγορος τρόπος για να πάρετε απαντήσεις χωρίς να ζητήσετε τη συμβουλή φίλων, γνωστών, γονιών ή αστρολόγων. Σας εγγυόμαστε πως θα εκπλαγείτε ευχάριστα με την ορθότητα των απαντήσεων που δίνει. Είναι ένα ιδανικό βιβλίο για να το διαβάσετε μαζί με την παρέα σας, καθώς θα σας ψυχαγωγήσει πολύ ευχάριστα.




Για τους νεαρούς αναγνώστες δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το μεγάλο γεγονός της χρονιάς είναι η άφιξη του νέου ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΕΝΟΣ ΣΠΑΣΙΚΛΑ. Στο ένατο βιβλίο της σειράς με τίτλο ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΑΚΡΙΑ Η ΒΑΛΙΤΣΑ; η οικογένεια του Γκρεγκ Χέφλι ξεκινά ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο. Ένα ταξίδι με πολλά απρόοπτα και ακόμα περισσότερο γέλιο. Η νέα αξιαγάπητη ηρωίδα μας επιστρέφει με το δεύτερο κατά σειρά ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΛΟΤΑ, όπου συμβαίνουν αλλόκοτα πράγματα όταν δημιουργούνται δύο κοριτσίστικες συμμορίες. Ο Πίτερ Λεράντζις, με τη σειρά του ΤΑ ΕΠΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, αφού πρώτα μας ταξίδεψε στον ΚΟΛΟΣΣΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ, στη συνέχεια μας μεταφέρει στη ΒΑΒΥΛΩΝΑ, όπου θα γνωρίσουμε τη νέα αποστολή και τις περιπέτειες του μικρού Τζακ. Η ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ είναι μόνο η αρχή της νέας σειράς φαντασίας, που θα μας μεταφέρει στον άγνωστο, μαγικό κόσμο του ΜΑΤΖΙΣΤΕΡΙΟΥΜ. Η σειρά κυκλοφορεί σε 30 χώρες παγκοσμίως και βρίσκεται ήδη στις πρώτες θέσεις της λίστας των μπεστ σέλερ των New York Times.
Η αγαπημένη συγγραφέας Ράνια Μπουμπουρή, στο νέο της βιβλίο Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ, θίγει με πολύ πετυχημένο τρόπο το πολύ σημαντικό θέμα της ανεργίας, ενώ η Ιωάννα Μπαμπέτα μοιράζεται μαζί μας μια ενδιαφέρουσα ιστορία γεμάτη ερωτήσεις που ίσως μας βοηθήσουν να βρούμε τις δικές μας απαντήσεις. Αξίζει να αναφερθεί ότι το βιβλίο ΕΥΚΟΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ τιμήθηκε με το Βραβείο Μυθιστορήματος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Τέλος, ο αγαπημένος μας αρκούδος Πάντινγκτον κάνει την εμφάνισή του στη μεγάλη οθόνη στις 11/12 από την Odeon σε μια απίστευτη περιπέτεια για μικρούς και μεγάλους.



Για τους νέους γονείς προτείνουμε τη νέα σειρά ΑΓΑΠΩ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ με βιβλιαράκια με ήχους και κινούμενα μέρη. Τα βιβλία αυτά ενθαρρύνουν τα παιδάκια από 0 έως 3 ετών να συμμετέχουν στην ανάγνωση αγγίζοντας τις σελίδες, ψηλαφώντας αντικείμενα, ενώ μαθαίνουν τις πρώτες λεξούλες τους, τα ζώα του αγροκτήματος και τα χρώματα.







Αγαπημένα βιβλία σε συναρπαστικά χαμηλές τιμές για να διατηρήσουμε την όρεξή μας για το καλό βιβλίο σε κάθε περίσταση και οικονομική συγκυρία. Εσείς κι εμείς, πάντα σ' επαφή! :-)
Αγαπητοί μας φίλοι, Κάθε μήνα, τρεις τυχεροί θα έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν ένα βιβλίο πριν την κυκλοφορία του! Αυτό το μήνα, διαβάστε το βιβλίο του Άκη Πετρετζίκη, ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ. Κάντε είσοδο και συμπληρώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα και ίσως είστε εσείς ένας από τους τρεις τυχερούς που θα κερδίσουν ένα αντίτυπο του βιβλίου ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ και μία συλλεκτική τσάντα από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Ημ/νία λήξης: 2/12/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: