Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Νέα κυκλοφορία: "To Νιξ" από τον Nathan Hill

Το πρώτο βιβλίο εδώ και δύο δεκαετίες
που αξίζει τον τίτλο Μεγάλο Αμερικανικό Μυθιστόρημα.
- Liesl Schillinger, The New York Times

Την 1η Δεκεμβρίου από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια
Το Νιξ
Μετάφραση: Γιάννης Βογιατζής
ISBN: 978-960-221-761-0, σχ. 24Χ17, σελ. 704, α΄ έκδοση Δεκέμβριος 2017, τιμή: 23,00€ (χωρίς Φ.Π.Α)
Ένα Νιξ μπορεί να πάρει πολλές μορφές. Στη νορβηγική μυθολογία είναι ένα αερικό που εμφανίζεται πότε-πότε σαν λευκό άλογο και αρπάζει παιδιά. Στο θαυμαστό πρώτο μυθιστόρημα του Νέιθαν Χιλ, Νιξ είναι ό,τι αγαπάς που μια μέρα εξαφανίζεται, παίρνοντας μαζί του ένα κομμάτι της καρδιάς σου.
Είναι 2011, και ο Σάμιουελ Άντρεσεν-Άντερσον –καθηγητής κολεγίου και βαλτωμένος συγγραφέας– έχει το δικό του Νιξ: τη μητέρα του Φαίη. Έχει να τη δει δεκαετίες, από τότε που εκείνη εγκατέλειψε την οικογένεια, όταν ο Σάμιουελ ήταν ακόμα παιδί. Τώρα επανεμφανίζεται, έχοντας διαπράξει ένα παράλογο έγκλημα που ηλεκτρίζει τα βραδινά δελτία ειδήσεων, σαρώνει το διαδίκτυο και ανάβει τα αίματα σε μια πολιτικά διχασμένη χώρα. Τα ΜΜΕ παρουσιάζουν τη Φαίη σαν μια ριζοσπάστρια χίπισσα με πρόστυχο παρελθόν, αλλά, απ’ όσα γνωρίζει ο Σάμιουελ, η μητέρα του ήταν μια απλή κοπέλα που παντρεύτηκε τον σχολικό της έρωτα. Ποια εκδοχή είναι αληθινή; Δύο πράγματα είναι σίγουρα: η Φαίη αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες και χρειάζεται τη βοήθεια του Σάμιουελ.
Για να τη σώσει, εκείνος θα πρέπει να κάνει το δικό του ταξίδι, ξεθάβοντας παλιά μυστικά για τη γυναίκα που νόμιζε ότι ήξερε, μυστικά που περνάνε από γενιά σε γενιά κι έχουν τις ρίζες τους στη Νορβηγία, πατρίδα του μυστηριώδους Νιξ. Στην πορεία, ο Σάμιουελ θα έρθει αντιμέτωπος όχι μόνο με τις απώλειες της Φαίη, αλλά και με τον δικό του χαμένο έρωτα, και θα μάθει απ’ την αρχή όλα όσα νόμιζε ότι ήξερε για τη μητέρα του, τον εαυτό του και τον κόσμο.
Από τα προάστια των Μεσοδυτικών πολιτειών μέχρι τη Νέα Υόρκη και τις ταραχές του 1968 που συγκλόνισαν το Σικάγο κι ολόκληρη τη χώρα, το Νιξ εξερευνά –με οξύ χιούμορ και άγρια τρυφερότητα– την αντοχή της αγάπης σε εποχές ριζικής αλλαγής.
Η Μέρυλ Στρηπ θα πρωταγωνιστήσει στην τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου.  
ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Το Νιξ κέρδισε το βραβείο Art Seidenbaum για πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα από τους Los Angeles Times.
Ήταν φιναλίστ για το βραβείο NBCC Leonard για το καλύτερο ντεμπούτο της χρονιάς.
Αναδείχθηκε Νο 1 βιβλίο της χρονιάς από το Audible και τοEntertainment Weekly.
Το Νιξ κυκλοφορεί σε περισσότερες από τριάντα γλώσσες
Ο Νέιθαν Χιλ, γέννημα θρέμμα της Αϊόβα, ζει με τη γυναίκα του στη Νάπολη της Φλόριντα. Διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί σε πολλά λογοτεχνικά περιοδικά: The Iowa ReviewAGNITheGettysbourg Review και Fiction, στο οποίο κέρδισε το ετήσιο Βραβείο Μυθοπλασίας.
Έγραψαν για Το Νιξ:
«Μια στο τόσο έρχεται ένα μυθιστόρημα την κατάλληλη στιγμή για να αντικατοπτρίσει, να διαπεράσει και να πλαισιώσει τον κόσμο όπως τον ξέρουμε. Αυτό εδώ είναι ένα τέτοιο μυθιστόρημα. Ένα σατιρικό, ξέφρενο παιχνίδι μέσα στο χρόνο και το χώρο, Το Νιξ . . . κερδίζει δύναμη και ορμή καθώς τρέχει προς το τέλος, όπου όλα του τα κομμάτια μπαίνουν στη θέση τους με την ακρίβεια ενός παζλ.»
– Christina Baker Kline, συγγραφέας του Τρένου με τα ορφανά
«Το Νιξ είναι ένα ψυχόδραμα για τη σχέση μητέρας-γιου, μαζί με φαντάσματα και πολιτική, αλλά και μια ιλαροτραγωδία για την οργή και την υποκρισία στην Αμερική. Ακόμα και οι ελάσσονες χαρακτήρες φτάνουν στα άκρα – ανάμεσά τους μια δασκάλα οικοκυρικών βγαλμένη από την κόλαση κι μία αμετανόητη λογοκλόπος με προεδρικές φιλοδοξίες.»
 – John Irving
«Από το “διπλό” εκείνο τού 1996 και 1997 –το Μες στην ομορφιά των κρίνων του Τζον Απντάικ και το Αμερικανικό ειδύλλιο του Φίλιπ Ροθ– έχει να εμφανιστεί κάποιο μυθιστόρημα που να παρουσιάζει ένα τόσο περιεκτικό και διορατικό πορτρέτο της προσωπικής και πολιτικής αμερικάνικης ψυχής όσο εκείνο με το οποίο ο Νέιθαν Χιλ έκανε το υποψιασμένο, μελαγχολικό και καυστικά αστείο ντεμπούτο του.»
– Barnes and Noble
«Ο Χιλ έχει τόσο ταλέντο να ξοδέψει που μπορεί να χρησιμοποιήσει σχεδόν κάθε ύφος, να μπει με τη φαντασία του στο πετσί οποιουδήποτε προσώπου και να αποδώσει πειστικά κάθε τόπο ή εποχή. Το Νιξ είναι τρομερά διασκεδαστικό και αφάνταστα έξυπνο, ο συγγραφέας του μοιάζει ανίκανος να γράψει έστω και μία κοινότοπη πρόταση ή να αφηγηθεί μία βαρετή ιστορία… Ένα σπουδαίο και τολμηρό μυθιστόρημα για τα δεινά της Αμερικής.»
– Teddy Wayne, The New York Times Book Review
«Δώστε προσοχή! Να πώς φαίνεται ένα Μεγάλο Αμερικάνικο Μυθιστόρημα. Το Νιξ είναι πολιτισμικά εύστοχο, πολιτικά φορτισμένο, ιστορικά συναρπαστικό, λυπητερό, γεμάτο νοσταλγία, ενίοτε σκοτεινό, αλλά κυρίως ξεκαρδιστικό.»
– Benjamin Percy, συγγραφέας του The Dead Lands
«Παρατήστε τα πάντα και πιάστε ένα αντίτυπο του Νιξ! Το μυθιστόρημα του Χιλ είναι έξυπνο, πολυμήχανο και διασκεδαστικό, όπως θα περίμενε κανείς από ένα βιβλίο όπου φιγουράρουν ένα σωρό ξωτικά μαζί με το Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών του 1968. Το Νιξ είναι ολότελα σοβαρό και μαζί μαγευτικό.»
– Sara Levine, συγγραφέας του Treasure Island!!!
«Ένα μεγαλειώδες, ευαίσθητο, αστείο, απολαυστικά ευφυές μυθιστόρημα – ένα από κείνα τα βιβλία που μοιάζουν σχεδόν ζωντανά: το ανοίγεις και σε τραβάει μέσα του, και νιώθεις εκεί το καρδιοχτύπι των σελίδων του μέρα με τη μέρα.»
– Julie Schumacher, συγγραφέας του Dear Committee Members
«Ένα φανταστικό μυθιστόρημα για τον έρωτα, την πολιτική και την ποπ κουλτούρα στα πρότυπα των καλύτερων στιγμών του Μάικλ Σάμπον και του Τζόναθαν Φράνζεν.»
– People
«Μου ράγισε την καρδιά αυτό το βιβλίο. Ξανά και ξανά. Κι άλλο τόσο μ’ έκανε να γελάσω. Το λάτρεψα απ’ την πρώτη σελίδα εξίσου έντονα όσο και στην τελευταία.»
– NPR.org

«Ένα βιβλίο που εξάπτει το ενδιαφέρον όχι μόνο για τον Χιλ και το μέλλον του ως μυθιστοριογράφου, αλλά και για τη δύναμη της γραφής να απαλείφει την κοινοτοπία του περιβάλλοντος θορύβου και να μας εκτινάσσει εμπρός, στο θαυμαστό και το νέο.»
– The San Francisco Chronicle 
«Το διάβασμα του Νιξ ήταν μια εμπειρία ολοκληρωμένης ανόθευτης απόλαυσης.»
– The Independent

Σελίδες Νοεμβρίου | Εκδόσεις Παπαδόπουλος


Δείτε όλα τα βιβλία ενηλίκων
Δείτε όλα τα παιδικά βιβλία
Εκδηλώσεις
Αγαπητοί μας φίλοι,
Τον Νοέμβριο η μέρα μικραίνει αισθητά κι αυτό σημαίνει περισσότερες ώρες στο σπίτι συντροφιά με ένα αγαπημένο βιβλίο. Έτσι, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος ετοίμασαν για τον τελευταίο μήνα του φθινοπώρου μια πλούσια και πολυποίκιλη κυκλοφορία.
Ανάμεσα στα βιβλία που μόλις κυκλοφόρησαν ξεχωρίζει η πολιτική αυτοβιογραφία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη όπως την κατέγραψε μέσα από προσωπικές συνεντεύξεις ο δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς, αλλά και η πρώτη κυκλοφορία του βιβλίου Η Μεταμόρφωση της Ελλάδας μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, που ολοκλήρωσε το 1977 ο σπουδαίος ιστορικός William H. McNeill για τη μεταπολεμική Ελλάδα. Επίσης, μετά την επιτυχία του Απέναντι στην Τυραννία, κυκλοφορεί η βαρύνουσας σημασίας έρευνα του Timothy Snyder σχετικά με τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που πραγματοποίησαν ο Χίτλερ και ο Στάλιν σε μια ζώνη που εκτεινόταν από τη Μόσχα ως το Βερολίνο, αυτή που ο συγγραφέας αποκαλεί Αιματοβαμμένες Χώρες.
Παράλληλα, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος υπερήφανα «υποδέχονται» τον Νοέμβριο δύο μεγάλες κυρίες της σύγχρονης λογοτεχνίας: τη βραβευμένη με Νόμπελ Λογοτεχνίας Toni Morrison με το συγκλονιστικό Γυρισμό της και τη βραβευμένη με International Man Booker Prize Lydia Davis με το πρώτο της μυθιστόρημα, Το τέλος της ιστορίας.
Δύο άκρως ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες εκδόσεις προστίθενται στα Βιβλία Γνώσεων των εκδόσεών μας αφού από τη μία οι νεαροί αναγνώστες μας θα λάβουν μια εκ των έσω πληροφόρηση για την εξερεύνηση του Διαστήματος από τον Δρ. Σταμάτη Κριμιζή, τον μοναδικό επιστήμονα που έχει στο ενεργητικό του αποστολές προς όλους τους πλανήτες, και από την άλλη θα διαβάσουν Ιστορίες για Ατρόμητα Κορίτσια μέσα από σύντομες αφηγήσεις για 40 μοναδικές Ελληνίδες!
Τον Νοέμβριο επέλεξε ο ήρωας του Ιουλίου Βερν, ο Δόκτορ Σάμιουελ Φέργκιουσον, να μας ταξιδέψει 5 εβδομάδες με το Αερόστατο, τον νέο τίτλο της επιτυχημένης σειράς του Αντώνη Παπαθεοδούλου Μικρά ταξίδια με τη φαντασία του Ιουλίου Βερν, ενώ η Στέλλα Μιχαηλίδου επιστρέφει συγγραφικά με ένα τρυφερό εικονογραφημένο βιβλίο για την απώλεια με τίτλο Που πήγε ο παππούς;
Εκτός από ένα άκρως ενδιαφέρον εκδοτικό πρόγραμμα (ανακαλύψτε περισσότερους τίτλους παρακάτω), εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι και η ατζέντα των εκδηλώσεών μας, με την παρουσίαση του τίτλου Δημόσιο Χρέος της Μιράντας Ξαφά με συμμετοχή της ιδίας και ομιλητές τους Ευάγγελο Βενιζέλο, Γιάννη Μπουτάρη και Γιάννη Ανδρουλάκη που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Νοεμβρίου στις 12:00, στο βιβλιοπωλείο Ianos Θεσσαλονίκης, να ξεχωρίζει. Επιπλέον, επειδή ο Νοέμβριος φέρνει και την προσμονή των Χριστουγέννων, τα MAX Stores και οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος διοργανώνουν μια δραματοποιημένη αφήγηση με ζωντανή μουσική και παιχνίδια για τα Αληθινά Δώρα του Αϊ Βασίλη –βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Στέλλας Μιχαηλίδου– που θα φιλοξενηθεί στις 25 Νοεμβρίου στον χώρο του MAX βιβλιοπωλείου.
Περισσότερες πληροφορίες για τα βιβλία και τις εκδηλώσεις μας μπορείτε να βρείτε στο site αλλά και στο παιδικό blog μας. Για πιο άμεση ενημέρωση μπορείτε να μας βρείτε στο Facebook και στο twitter.
Δοκίμια - Μελέτες

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΑ, ΤΟΜΟΣ Α 1942-1974
Αλέξης Παπαχελάς
Σχήμα: 14,5Χ20,5, Σελίδες: 392,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 17,99€
Βασισμένη στις προσωπικές συνεντεύξεις τις οποίες παραχωρούσε επί μία δεκαετία (2007-2016) ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά, υπό τον όρο να δημοσιοποιηθούν μόνο μετά τον θάνατό του, η παρούσα έκδοση αποτελεί μία συγκλονιστική πολιτική μαρτυρία για τα γεγονότα που σημάδεψαν τη μεταπολεμική Ελλάδα. Στις σελίδες του βιβλίου, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δεν ξετυλίγει
απλώς το συναρπαστικό αφήγημα της πολιτικής πορείας του, αλλά μοιράζεται και
τη βαρύνουσα άποψή του για όλα και για όλους. Το βιβλίο αυτό αποκαλύπτει, συναρπάζει, σοκάρει, προβληματίζει. Πρόκειται για μία σημαντική πολιτική παρακαταθήκη και μία οξυδερκή
αποτύπωση της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας
της πατρίδας μας, σκιαγραφημένη από έναν εξαιρετικά διορατικό, ρεαλιστή και σημαντικό πολιτικό, που διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο τα τελευταία εβδομήντα χρόνια της ιστορίας της.

Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ
William H. McNeill
Μετάφραση: Νίκος Ρούσσος
Σχήμα: 14,5Χ20,5, Σελίδες: 400,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 17,99€
Ένα θεµελιώδες ανάγνωσµα για όποιον θέλει
να κατανοήσει σε βάθος τις µεταπολεµικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Εκκινώντας την αφήγησή του λίγο πριν το τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου και ολοκληρώνοντάς
την το 1977, ο βραβευμένος με το Εθνικό Βραβείο Βιβλίου των ΗΠΑ, καθηγητής Ιστορίας William H. McNeill, πραγματοποιεί μια ολοκληρωμένη μελέτη για την πορεία της χώρας προς τον εκσυγχρονισμό, η οποία ξεχωρίζει για τη δυνατότητά της να παραθέτει τα ιστορικά στοιχεία υπό το πρίσμα της κοινωνιολογικής και ανθρωπολογικής προσέγγισης, δίνοντας έμφαση στο κλίμα, τη γεωγραφία, την παράδοση και την ελληνική ιδιοσυγκρασία. Η έκδοση συνοδεύεται από πρόλογο του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο
Yale Στάθη Ν. Καλύβα και επίμετρο του Θάνου Βερέμη, ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ: Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΤΑΞΥ ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ ΣΤΑΛΙΝ
Timothy Snyder
Μετάφραση: Αντρέας Παππάς
Σχήμα: 16Χ23, Σελίδες: 568,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 26,99€
Ο διεθνώς αναγνωρισμένος και πολυβραβευμένος ιστορικός Timothy Snyder ερευνά και αναλύει μια συγκλονιστική και αποσιωπημένη σελίδα της ευρωπαϊκής ιστορίας του 20ού αιώνα, αποκαλύπτοντας πως από το 1933 έως το 1945 το σοβιετικό και το ναζιστικό καθεστώς σκότωσαν 14 εκατομμύρια ανθρώπους σε Πολωνία, Βαλτικές Χώρες, Λευκορωσία, Ουκρανία και δυτικές επαρχίες της Σοβιετικής Ένωσης, σε έναν γεωγραφικό χώρο που ο ίδιος αποκαλεί «αιματοβαμμένες χώρες». Προϊόν πολύχρονης και εις βάθος έρευνας σε πηγές και σε αρχεία, ο συγγραφέας εμβαθύνει στα πραγματικά κίνητρα και τους πολιτικούς σχεδιασμούς του Χίτλερ και του Στάλιν, επικεντρώνεται στον ανθρώπινο παράγοντα και εντέλει παραδίδει ένα βιβλίο αναφοράς όσον αφορά την αντικειμενική ενημέρωση για μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της Νεότερης Ιστορίας.
Ξένη Λογοτεχνία

ΓΥΡΙΣΜΟΣ
Toni Morrison
Μετάφραση: Κατερίνα Σχινά
Σχήμα: 14,5Χ20,5, Σελίδες: 176,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 13,99€
Στην Αµερική της δεκαετίας του 1950, ένας νεαρός Αφροαµερικανός,
ο Φρανκ Μάνεϊ, κατατάσσεται στον στρατό για να ξεφύγει από τον στενό, ασφυκτικό κόσµο της επαρχιακής πόλης του Νότου όπου µεγάλωσε, αφήνοντας πίσω την αγαπηµένη και εύθραυστη µικρή του αδελφή, τη Σι. Ο πόλεµος της Κορέας τον τραυµατίζει ψυχικά και σωµατικά, τον γεµίζει ενοχές και τον βυθίζει σε πλήρη απάθεια.
Η ζωή του δεν έχει νόηµα, ώσπου µαθαίνει ότι η Σι κινδυνεύει. Μένοντας πιστή στο συγγραφικό στυλ και τη θεματολογία που χαρακτηρίζει τα έργα της, η βραβευμένη με Νόμπελ Λογοτεχνίας
Toni Morrison παραδίδει ένα μεστό μυθιστόρημα που συνδέει το τραύμα του πολέμου με το βάρος της φυλετικής καταγωγής και
την παραμελημένη παιδική ηλικία με την ένταση της αδελφικής αγάπης.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Lydia Davis
Μετάφραση: Ρίτα Κολαΐτη
Σχήμα: 14,5Χ20,5, Σελίδες: 272,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 15,99€
Η βραβευµένη µε το Man Booker International Lydia Davis γράφει το πρώτο της μυθιστόρημα και μιλά για τον ρεαλισμό των σχέσεων, τις αναμνήσεις που εξωραΐζονται ή ματαιώνουν, για την απώλεια, τη μοναξιά αλλά και τη δημιουργία. Η εξιστόρηση ξεκινά από το τέλος και όσο η ιστορία ξετυλίγεται προς τα πίσω, αποκαλύπτεται ως ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο χρονικό μιας σχέσης ανάμεσα στην ανώνυμη ηρωίδα του βιβλίου και σε έναν επίσης ανώνυμο άντρα, δώδεκα χρόνια μικρότερό της. Η σχέση αυτή έχει τελειώσει από καιρό, όμως η σκέψη εκείνου του νεαρού φοιτητή δεν λέει να αποχωρήσει: διαποτίζει τα βιβλία που διαβάζει και μεταφράζει η ηρωίδα, όπως και το μυθιστόρημα που πασχίζει να γράψει, το οποίο είναι αυτό που διαβάζουμε. Οι αναμνήσεις ανασυγκροτούνται σε νέα αφηγήματα και η γραφή αποδεικνύεται λυτρωτική.
Πρακτική Ζω

ΩΡΑ ΝΑ ΛΑΜΨΕΙΣ
Μαρία – Μαρίνα Σεραφειμίδου
Σχήμα: 16,5Χ23, Σελίδες: 176,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 13,99€
Υπάρχουν βιβλία για ομορφιά. Βιβλία για τη διατροφή. Βιβλία για την οικολογία. Άλλα µε συνταγές μαγειρικής και κάποια για το νοικοκυριό. Ακόμα, υπάρχουν βιβλία που δίνουν συμβουλές για μια καλή ζωή, μιλώντας µε όρους φιλοσοφίας ή –του πιο σύγχρονου– life coaching… και υπάρχει το νέο βιβλίο που περικλείει όλα τα παραπάνω – φιλοσοφία καλής ζωής, πρακτικές συμβουλές και σπιτικές συνταγές, όλα σε 176 σελίδες! Από την αντιοξειδωτική προστασία και απώλεια βάρους μέχρι την παρασκευή καθαριστικών σπιτιού χωρίς χημικά, όλες οι συνταγές βασίζονται σε πρώτες ύλες που είτε υπάρχουν σε αφθονία στην Ελλάδα, είτε είναι εύκολο να βρεθούν στην αγορά.
Βιβλία Γνώσεων

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ:
ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΜΗ ΣΤΟΝ ΠΛΟΥΤΩΝΑ ΣΕ 50 ΧΡΟΝΙΑ
Δρ. Σταμάτης Κριμιζής
Σχήμα: 14,5Χ20,5, Σελίδες: 144,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 12,98€
Μια συναρπαστική περιπέτεια εξερεύνησης, από τον Ερμή μέχρι
πέρα από το όριο του Ηλιακού Συστήματος, με τη ματιά του Δρ. Σταμάτη Κριμιζή, του μοναδικού επιστήμονα που έχει στο
ενεργητικό του αποστολές προς όλους τους πλανήτες. Έχοντας διαδραματίσει κορυφαίο ρόλο σε ιστορικές αποστολές της NASA όπως τα Voyager 1 και 2, Galileo, Ulysses, Cassini και New Horizons, ο ομότιμος διευθυντής διαστημικών προγραμμάτων της NASA στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins των ΗΠΑ και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών Δρ. Κριμιζής μοιράζεται τις μοναδικές εμπειρίες του από την εξερεύνηση του Διαστήματος. Παράλληλα, αφηγείται τη δική του ιστορία ζωής, που ξεκινά από τα παιδικά του χρόνια στη γενέτειρά του, τον Βροντάδο της Χίου, αποδεικνύοντας έτσι πως με ακαταπόνητη προσπάθεια, επιμέλεια και τη διάθεση για Αριστεία, καθένας μπορεί να κατακτήσει ακόμα και το Διάστημα!
Για αναγνώστες 12+

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΤΡΟΜΗΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ –
40 ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ
Κατερίνα Σχινά
Σχήμα: 17Χ24, Σελίδες: 96,
Σκληρό εξώφυλλο, Τιμή: 13,99
Σαράντα ξεχωριστές Ελληνίδες-πρότυπα ζωής προτείνει το βιβλίο με τίτλο Ιστορίες για ατρόμητα κορίτσια: 40 μοναδικές Ελληνίδες. Από την Καλλιπάτειρα, αθλήτρια και μητέρα Ολυμπιονικών, ως την αγωνίστρια του ’21 Μαντώ Μαυρογένους, από την ποιήτρια Μαρία Πολυδούρη ως την παιδαγωγό Ρόζα Ιμβριώτη, από την αξεπέραστη σοπράνο Μαρία Κάλλας ως τη διάσημη ηθοποιό Κατίνα Παξινού, από την Αγνοδίκη, την πρώτη γιατρό της αρχαιότητας, ως την πρώτη φεμινίστρια Αύρα Θεοδωροπούλου, γυναίκες που πάλεψαν για τους στόχους τους και έμειναν ονομαστές για το έργο τους θα εμπνεύσουν τις μικρές αναγνώστριες. Τις ιστορίες, που είναι γραμμένες σαν σύντομα, όμορφα παραμύθια, συνοδεύουν τα πορτρέτα των ηρωίδων του βιβλίου, φιλοτεχνημένα από 16 γνωστούς Έλληνες εικονογράφους, που αποδίδουν, με το ιδιαίτερο εικαστικό του ύφος ο καθένας, το πνεύμα και τη δυναμική προσωπικότητα αυτών των ασυμβίβαστων Ελληνίδων. Για αναγνώστες 7+
Εικονογραφημένα Βιβλία Για Παιδιά

ΠΕΝΤΕ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ
Αντώνης Παπαθεοδούλου
Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή
Σχήμα: 24X22, Σελίδες: 36,
Σκληρό εξώφυλλο, Τιμή: 11,99€
Ο βραβευμένος συγγραφέας Αντώνης Παπαθεοδούλου διασκευάζει την ιστορία του Ιουλίου Βερν με κεντρικό ήρωα τον Δόκτορα
Σάμιουελ Φέργκιουσον, που εν έτει 1862 αποφασίζει να παρουσιάσει σε ένα συνέδριο εξερευνητών το παράτολμο σχέδιό του: να χαρτογραφήσει και να αποκαλύψει τα μυστικά που κρύβει η ενδοχώρα της Αφρικής. Και πώς θα μπορέσει ο Δρ. Φέργκιουσον να κάνει εκείνο που κανένας άλλος εξερευνητής δεν είχε κατορθώσει
μέχρι τότε; Μα, θα κάνει το ταξίδι αυτό με αερόστατο, και μάλιστα ένα αερόστατο με δύο μπαλόνια, το ένα κρυμμένο μέσα στο άλλο! Μέσα από αυτή την αποστολή, ο Δρ. Φέργκιουσον και οι φίλοι του, αλλά και οι νεαροί αναγνώστες, θα διαπιστώσουν τη σημασία του θάρρους,
της φιλομάθειας, της περιέργειας, της φιλίας, του πείσματος και της τόλμης, ενώ η επίσης βραβευμένη εικονογράφος Ίρις Σαμαρτζή δημιουργεί το πιο παραστατικό και εμβληματικό περιβάλλον για να μεταφέρει τους φίλους της σειράς Μικρά ταξίδια με τη φαντασία του Ιουλίου Βερν στην αφρικανική ενδοχώρα, αυτή τη φορά.

ΠΟΥ ΠΗΓΕ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ;
Στέλλα Μιχαηλίδου
Εικονογράφος: Mariona Cabassa
Σχήμα: 24Χ24, Σελίδες: 32,
Σκληρό εξώφυλλο, Τιμή: 11,99€
Ένα παιδί αντιλαμβάνεται την απουσία του παππού του και αναρωτιέται πού πήγε. Έτσι, κάνει ένα σωρό ερωτήσεις στη γιαγιά του, προσπαθώντας να ανακαλύψει όχι μόνο πού βρίσκεται ο παππούς αλλά και τι μορφή μπορεί να πήρε. Ευτυχώς, η γιαγιά έχει μια απάντηση για όλες τις απορίες του, βοηθώντας το να δώσει τη δική του ερμηνεία σχετικά με το πού πήγε ο παππούς… Τα στοιχεία της φύσης, η φαντασία και η αγάπη σε όλες της τις μορφές, συνθέτουν μια ιστορία τρυφερή και ανακουφιστική, που θα αλλάξει την αντίληψη των μικρών –αλλά και των μεγάλων– αναγνωστών σχετικά με την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου. Την ιστορία πλαισιώνει η πολύχρωμη, ζωηρή και αιθέρια εικονογράφηση της Mariona Cabassa, η οποία κατοικεί στη Βαρκελώνη και έχει εικονογραφήσει περισσότερα από 40 βιβλία για παιδιά σε διάφορες γλώσσες.

ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ
Jim Helmore
Εικονογράφηση: Richard Jones Μετάφραση: Αιμιλία Γιασεμή
Σχήμα: 28Χ24,5, Σελίδες: 40,
Σκληρό εξώφυλλο, Τιμή: 11,99€
Η μικρή Σοφία μετακομίζει με τη μαμά της
στο καινούργιο τους σπίτι. Αισθάνεται μοναξιά και παρόλο που υπάρχουν τόσα νέα μέρη να εξερευνήσει, εύχεται να είχε κάποιον να παίζουν παρέα. Μια μέρα, καθώς τριγυρνά μέσα στο άσπρο σπίτι, συναντά ένα κατάλευκο λιοντάρι και γίνονται αμέσως φίλοι.
Επιτέλους, η Σοφία έχει συντροφιά στο παιχνίδι. Η ρουτίνα

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Κωνσταντίνου Μούσσα, "Τροπικοί Δείκτες"

-Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η-
Oι Eκδόσεις Αλεξάνδρεια σας προσκαλούν στην
παρουσίαση της ποιητικής συλλογής τού
Κωνσταντίνου Μούσσα

ΤΡΟΠΙΚΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Μαριάννα Παπουτσοπούλου, συγγραφέας – μεταφράστρια
Τζούλια Πολυμενάκου, ποιήτρια, μέλος της
Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών
Ποιήματα θα απαγγείλει ο Αιμίλιος Χειλάκης
Την εκδήλωση συντονίζει ο Δημήτρης Τρίκας, δημοσιογράφος
Θα ακολουθήσει live μουσική με τον Άγγελο Αϊβάζη

Δευτέρα 27/11, 8.00μ.μ.
Αίθουσα Εκδηλώσεων Αλεξάνδρεια
Κωλέττη 31, Αθήνα – 210380630

Most recent TTC stock vehicles

Most recent stock vehicles
Check our latest available vehicles, currently in stock, ready for purchase!
Vanhool Semi-Trailer
Ref. TC56712
2.400 €
Semi-Trailer · Flatbed · 1999 · Air · 3 axles · YE13B2007AC095119
VIEW
 
Renault TRAFIC
Ref. TC93506
9.750 €
Van · Delivery Van · 2012 · 75.109 km · Steel · 90 hp · Euro 6 · Manual · 4x2 · VF1FLA0AECV432143
VIEW
 
Iveco Stralis
Ref. TC39212
13.000 €
Tractor Head · 2011 · 463.862 km · Air/Steel · 420 hp · Euro 5 · Manual · 4x2 · WJMM1VSH40C236668
VIEW
 
Iveco Stralis
Ref. TC49450
13.000 €
Tractor Head · 2011 · 448.416 km · Air/Steel · 420 hp · Euro 5 · Manual · 4x2 · WJMM1VSH40C236744
VIEW
 
Iveco Stralis
Ref. TC12837
13.000 €
Tractor Head · 2011 · 477.053 km · Air/Steel · 420 hp · Euro 5 · Manual · 4x2 · Hydraulic kit · WJMM1VSH40C233625
VIEW
 
Iveco Stralis
Ref. TC28505
13.000 €
Tractor Head · 2011 · 422.696 km · Air/Steel · 420 hp · Euro 5 · Manual · 4x2 · WJMM1VSH40C236745
VIEW
 
Freuhauf Semi-Trailer
Ref. TC99147
2.900 €
Semi-Trailer · Flatbed · 2000 · Air · 3 axles · VFKTF34C1W3RA3827
VIEW
 
General Trailer Semi-Trailer
Ref. TC91310
2.400 €
Semi-Trailer · Flatbed · 2002 · Air · 3 axles · VFNTX34CW22FX0004
VIEW
 
MAN F 2000
Ref. TC27642
8.250 €
Truck · Container Transport · 1990 · 379.754 km · Steel · 232 hp · Euro 1 · Manual · 4x2 · WMAM051770M109674
VIEW
 
Trouillet Semi-Trailer
Ref. TC99706
2.900 €
Semi-Trailer · Curtainsides · 2001 · Air · 3 axles · VGUST331238507900
VIEW