Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

ΣΤΑ ΚΕΠΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ


Μπήκε και ο Αύγουστος στην Ελλάδα, στη χώρα της «ανάπτυξης» και των «αγορών» (όπου ξεπουλιούνται ΟΛΑ ακόμη και οι κάτοικοι της χώρας), οι Έλληνες, όσοι μπορούν, κάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές, τα… «μπάνια του λαού» που λένε, και προσπαθούν να το ρίξουν λίγο έξω, εν μέσω ΕΝΦΙΑ, και διαφόρων άλλων χαρατσιών που η «ψυχοπονιάρα» κυβέρνηση μας φιλοδωρεί εκτελώντας πιστά τις εντολές των αφεντικών της, προκειμένου όσο γίνεται πιο σύντομα να μην μείνει ΤΙΠΟΤΑ σε κανέναν.
Αυτή είναι η Ελληνική καθημερινότητα σε πολύ γενικές γραμμές, καθημερινότητα που βρίσκει τους Έλληνες «μουδιασμένους», ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ να αντιδράσουν σε οτιδήποτε.
Μέσα στην καθημερινότητα είναι και τα αμαρτωλά Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηριών, ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ των αναπήρων και των συγγενών τους. Τα Κέντρα ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ και ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑΣ (ευτυχώς όχι όλα), τα Κέντρα όπου ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ, ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ και ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ κυριαρχούν.
Κυριαρχούν τόσο, που φτάνουμε στο σημείο να γίνονται κατά τη διάρκεια των επιτροπών ακόμα και…. ΘΑΥΜΑΤΑ..
Ανάπηροι να ….. σηκώνονται από τα αμαξιδια και να περπατούν (άρον το αμαξίδιον σου και περιπάτει), ακρωτηριασμένοι να βλέπουν να φυτρώνουν ξανά τα χαμένα τους μέλη, τυφλοί να βρίσκουν το φως τους, και πολλά άλλα, που μόνο στα ΚΕΠΑ (επαναλαμβάνω ευτυχώς όχι σε όλα) και στο Ελλαδιστάν συμβαίνουν.
Αν μάλιστα προσθέσουμε και την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ συμπεριφορά ορισμένων γιατρών, τότε το «γλυκό» δένει τέλεια.
Να θυμηθούμε ένα δυο περιστατικά, έτσι για να μη νομίζουν οι αρμόδιοι πως κοιμόμαστε (όπως θα ήθελαν).
«Έτυχε σήμερα να περνάει από Υγειονομική επιτροπή η αδελφή μου. Είχαμε κάνει ένσταση γιατί ενώ είναι σχεδόν σε αμαξίδιο και με αμέτρητες υποτροπές τα τελευταία 3 χρόνια από 67% και άνω που είναι εδώ και εννέα χρόνια, την ανέβασαν στο εξωφρενικό ποσοστό του 70%.. Μετακινείτε πλέον με αναπηρικό αμαξίδιο. Η συμπεριφορά των ιατρών απαράδεκτη. Της ζητούσαν να κάνει πράγματα που λόγω αναπηρίας δεν μπορούσε. Όπως το πολύ απλό, να σηκώσει έστω και λίγο το πόδι της καθήμενη στο αναπηρικό αμαξίδιο. Και την προσέβαλαν που δε μπορούσε.»
«Ένα από τα θύματα των Κ.Ε.Π.Α είναι κ η μάνα μου.  Άνθρωπος με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, ΧΑΠ δηλαδή, 40 χρόνων, ανεπάρκεια μιτροειδούς βαλβίδος στην καρδιά κ.α. από 67% αναπηρία που τις είχαν βγάλει πριν 5 χρόνια, τώρα που ξαναπέρασε επιτροπή την έκοψαν με ποσοστό 20%!!!!  Και δεν φτάνει αυτό μόνο.  Η επιτροπή που την εξέταζε, την "τράβαγε" λες και ήταν ένα τσουβάλι και όλα αυτά μπροστά στα μάτια μου!  Είναι ποτέ δυνατόν να γίνει καλά η αναπνοή της ή να αντικατασταθεί η διαφυγή βαλβίδος; ……   Πραγματικά είναι όλοι  οι άνθρωποι στα όρια της εξαθλίωσης.  Και εγώ σαν πιο νέα, τα βλέπω από άλλη οπτική γωνία.  "Λυπάμαι" που τους φέρονται σαν σκουπίδια, σαν άχρηστους.  Μόνο που αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι άχρηστοι, ανήμποροι είναι και το κράτος οφείλει να τους παρέχει τουλάχιστον ένα επίδομα για την υγεία τους.  Τώρα κάναμε ένσταση για δευτεροβάθμια επιτροπή.  Ο Θεός να βάλει το χέρι του!  Μόνο που αυτή τη φορά δεν θα τους επιτρέψω να φερθούν έτσι στην μητέρα μου..»
Να αναφέρω και άλλα περιστατικά των ΚΕΠΑ;
Υπάρχουν εκατοντάδες. Όπως εκατοντάδες είναι και τα…. «θαύματα» που γίνονται σε αυτά προκειμένου να «σφάξουν» ανάπηρους, να τους κόψουν το όποιο επίδομα, την όποια σύνταξη.
Και δε μιλάμε για ανάπηρους «μαϊμού» όπως θα πουν κάποιοι, για να δώσουν άλλοθι στην απανθρωπιά και τον ρατσισμό που επικρατεί.
Και ξέρετε ποιο είναι το κακό; Πως υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς και φαρισαίοι, χρησιμοποιούν σαν δεκανίκι ΟΛΑ τα άτομα με αναπηρία για να αποδείξουν και καλά, πως τα μεγαλόπνοα σχέδια τους στην υγεία, αν και στέφονται από πλήρη αποτυχία, είναι για το «καλό» των μισερών ανθρώπων (οι οποίοι θα ήταν προτιμότερο να μην υπήρχαν για να μην επιβαρύνουν το κράτος πρόνοιας).

Βασίλης Τσούγκαρης

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 76
10680 Αθήνα
Τηλ: 210 3808455, 210 3808445
email info@diaplasibooks.gr
website: www.diaplasibooks.gr

RADIO ELEKTRON ΣΤΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ - MAAS AMT-920-UV Dual band mobile

MAAS AMT-920-UV Dual band mobile Τιμή: €269.00
Maas Dual Band Mobile. Εως 50W στα VHF. Αποσπόμενη πρόσοψη με καλώδιο 6 μέτρα!

Specifications Frequency range TX (transmitter) 144-146 MHz / 430-440 MHz (expandable)
Frequency range RX (receiver) 144-146 MHz / 430-440 MHz (expandable)
FM Radio (WFM)
Transmission power VHF up to 50W UHF up to 35W
switchable to Low Modes
F2D / F3E
Channel spacing 5.0 / 6.25 / 10.0 / 12.5 / 20.0 / 25.0 / 30.0 / 50.0 / 100.0 kHz selectable
Memory channels
999 alphanumeric memory seats + extra 20 presets for FM radio
Features & Functions
Detachable Panel (6m separation cable is included)
CTCSS & DCS function
Tunruf function (1750 Hz / 1000 Hz / 1400 Hz / 2100 Hz
Repeater shift freely programmable (+ / - 0-60 MHz in 5 kHz steps)
DTMF function (De-& Encoders)
Full-duplex (simultaneous reception of 2 tapes)
Cross-band repeater function2 integrated speakers (also independently switchable)
Bandwidth selectable Wide / Narrowswitchable Sprachkompander
Voice output in English (switchable)
Caller ID function
Remote maintenance via DTMF possible
programmable via PC - Western socket for programming cable side of the unit (software & cable available as option)
Multifunction hand microphone included (uA with volume control, menu button DTMF keypad ...)
Reset function
TOT function (switched on or off)
APO function
BCLO function
2 speaker terminals (3,5 mm jack mono)DC-cable can be separated
Microphone connector Western
Antenna connection N-female
Power supply 13.8 V DC + / -15%
Dimensions in mm (WxHxD) 140 x 44 x 207
Weight about 1.4 kg

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΛ/ΛΑΚ Νέα | Ιούλιος 2014

ΕΛΛΑΚ ΝΕΑ

ΕΛ/ΛΑΚ

Creative Commons

Mycontent

πλανήτης ελληνικής κοινότητας Ελεύθερου Λογισμικού

Οι εκδηλώσεις του μήνα για τις ανοιχτές τεχνολογίες και την καινοτομία


Ιούλιος 2014

Πρωτοβουλίες κοινοτήτων ΕΛ/ΛΑΚ για ψηφιακά δικαιώματα στην εποχή του Web 2.0

Τα τελευταία χρόνια έχουν συμβεί μεγάλες μεταβολές στον τρόπο που χρησιμοποιούμε το Διαδίκτυο. Στον κόσμο του Web 2.0, οι χρήστες, δηλαδή όλοι εμείς, παράγουμε και διακινούμε μεγάλες ποσότητες περιεχομένου και χρησιμοποιούμε διαδικτυακές υπηρεσίες ολοένα και περισσότερο στην επαγγελματική και προσωπική ζωή μας. Ταυτόχρονα, ενώ το Διαδίκτυο ξεκίνησε σαν κατανεμημένη πλατφόρμα επικοινωνίας, υπάρχει σε εξέλιξη μια μετάβαση σε υπηρεσίες που παρέχουν εφαρμογές,Περισσότερα »

The Tor Project: Διατηρήστε την ανωνυμία και την ιδιωτικότητά σας στο διαδίκτυο

Το Tor είναι ένα αξιόπιστο και δυνατό εργαλείο κρυπτογράφησης που παρέχει ανωνυμία κατά την πλοήγηση στο διαδίκτυο και προστατεύει το ηλεκτρονικό απόρρητο του χρήστη. Η πλήρης ονομασία του είναι The Onion Router (Tor), υποδηλώνοντας τα πολλά «στρώματα» (onion=κρεμμύδι) κρυπτογράφησης και το πλήθος διαμεσολαβητών υπολογιστών που χρησιμοποιούνται για την αποτελεσματική λειτουργία του εργαλείου. Οι διαμεσολαβητές υπολογιστές διαχειρίζονται από εθελοντές, οι οποίοι είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο Tor και χρησιμοποιούν το λογισμικό ανοικτού κώδικα στο οποίο βασίζεται η .. Περισσότερα »

Ανοικτή διακυβέρνηση, τοπική διακυβέρνηση

Από τον συμμετοχικό προϋπολογισμό στο Πόρτο Αλέγκρε ως τους κοινωνικούς ελέγχους στην Andra Pradesh, πολλά από τα πιο εμβληματικά παραδείγματα της καινοτομικής ανοικτής διακυβέρνησης δεν έχουν δημιουργηθεί από τις εθνικές κυβερνήσεις, αλλά και από πόλεις, πολιτείες ή επαρχίες. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι οι τοπικές αρχές είναι συχνά υπεύθυνες για «απτές» δημόσιες υπηρεσίες, όπως η συντήρηση του οδικού δικτύου ή το αποχετευτικό σύστημα, που αποτελούν τις πιο άμεσες σχέσεις μεταξύ κυβέρνησης και πολιτών. Περισσότερα »

Ελεύθερα κλιματικά δεδομένα για την Γερμανία από το Κέντρο Κλιματικών Δεδομένων

H Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD) διαθέτει όλα τα κλιματικά δεδομένα που αποκτά, τις διαδικασίες καθώς και τα αρχεία. Το Κέντρο Κλιματικών Δεδομένων (CDC) προσφέρει πρόσβαση σε κλιματικά δεδομένα για την Γερμανία, αλλά ακόμη και σε δεδομένα με Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο περιεχόμενο. Στόχος είναι να απλοποιήσουν την πρόσβαση στα δεδομένα, ιδίως για τους χρήστες που ασχολούνται με την έρευνα, τα εκπαιδευτικά και τα δημόσια ιδρύματα, και όχι μόνο, έτσι ώστε να αποκτήσουν τα δεδομένα που χρειάζονται όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Περισσότερα »



Small hr

ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ - Φως Μετά Το Σκοτάδι

LOGO 5
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ &  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Ελ. Βενιζέλου - Γαλατάς Χανίων (πρώην Δημαρχείο Νέας Κυδωνίας) τκ 73100
Φως Μετά Το Σκοτάδι  | Post Tenebras Lux / Light After Darkness
Τρίτη, 5 Αύγουστος 2014
Πέμπτη, 7 Αύγουστος 2014
Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ
Ώρα : 20.45 και 22.45
Διοργάνωση : ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ
Είσοδος : Γενική είσοδος  : 5 €
Δωρεάν είσοδος  σε : Ανέργους με κάρτα ανεργίας | ΑΜΕΑ (με επίδειξη της κάρτας)
Κοινωνικούς φορείς (με παροχή εισιτηρίων από την ΚΕΠΠΕΔΗΧ–ΚΑΜ)
Παιδιά κάτω των 15 ετών | Ενήλικες άνω των 65 ετών

Φως Μετά Το Σκοτάδι  | Post Tenebras Lux / Light After Darkness
Έγχρωμη
Διάρκεια :  114'
Σκηνοθεσία : Carlos Reygadas       
Σενάριο : Carlos Reygadas
Ηθοποιοί :  Ρουτ Ρεϊγάδας, Ελεαζάρ Ρεϊγάδας, Αδόλφο Χιμένες, Νατάλια Ασεβέδο, Γκουιλεβάλδο Τόρρες
Στο Μεξικό, ο Χουάν και η νεαρή του οικογένειά εγκαταλείπουν την ζωή τους στην πόλη και εγκαθίστανται στην εξοχή. Εκεί, χαίρονται αλλά και υποφέρουν ερχόμενοι σε επαφή με έναν κόσμο που βλέπει την ζωή διαφορετικά. Αυτή η εμπειρία κάνει τον Χουάν να αναρωτηθεί αν αυτοί οι δύο κόσμοι τελικά αλληλοσυμπληρώνονται, ή αν, αντίθετα, ασυναίσθητα συγκρούονται μεταξύ τους καταστρέφοντας ο ένας τον άλλον.
Μία ταινία που ακροβατεί μεταξύ ονείρων και πραγματικότητας από το ‘κακό παιδί’ του Μεξικανικού κινηματογράφου, Κάρλος Ρεϊγάδας.
Βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ των Καννών το 2012.

4th REGGAE FESTIVAL Στανού Χαλκιδικης

Ο  Α.Σ «Θύελλα» Στανού Χαλκιδικής , σας προσκαλεί την Παρασκευή 22  Αυγούστου 2014 στο 4th STANOS REGGAE FESTIVAL 2014.
Στo φεστιβάλ θα συμμετάσχουν οι   :  
·        Ras Killah (d.j set),    
·        Τakis Jah Roots (d.j set),
·        One Drop Forward  (full band)
·        Ste & Northical (Κακό Συναπάντημα soundsystem)
ενώ η βραδιά θα κλείσει με after reggae party  από τους
·        Thomas & Halaros (d.j set) .
Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Στανού . Η προσέλευση του κοινού  θα ξεκινήσει από τις 21:00,ενώ η είσοδος  θα είναι 5 ευρώ  προς οικονομική ενίσχυση του συλλόγου.
Στο χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχει μπαρ και ψησταριά οικονομικής ενίσχυσης σε προσιτές τιμές.
Από το μπαρ θα σερβίρονται μπύρες και αναψυκτικά  προς 1,50 ευρώ ,
ρετσίνες προς 2,50 ευρώ , νερά προς 0,50 ευρώ ,
ενώ από την ψησταριά θα σερβίρονται σουβλάκια προς 1,25 ευρώ.
Επίσης , προβλέπεται να ναυλωθούν  και πούλμαν , εφόσον συμπληρωθούν οι απαραίτητες θέσεις , με ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ,
από το κέντρο της Θεσσαλονίκης και επιστροφή μετά το τέλος του φεστιβάλ .
Δηλώσεις συμμετοχής, κρατήσεις και πληροφορίες στο τηλέφωνο
6949 628 623.
Λίγα λόγια για τον Στανό
Ο Στανός βρίσκεται στην ορεινή Χαλκιδική , έχει 900 μόνιμους κατοίκους και  χαρακτηρίζεται από το εξαιρετικό κλίμα (υψόμετρο 520 μ.), την υπέροχη φύση που το περιβάλλει, τον μεγάλο κάμπο στα δυτικά του και . τις χαρούμενες φωνές των παιδιών!
Ρωτώντας ο επισκέπτης μαθαίνει ότι βρίσκεται στο δεύτερο χωριό της Ελλάδας με τις περισσότερες πολύτεκνες οικογένειες .
Επικοινωνία - Πληροφορίες  :
 τηλέφωνα :  6949 62 86 23 - 6939 20 85 85
e-mail  : basilisgkd@hotmail.com
Το φεστιβάλ έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα με τα  έσοδα να προορίζονται για την οικονομική ενίσχυση του Αθλητικού συλλόγου.
Μία πολύ καλή πρόταση, εναλλακτική, για το ιδανικό κλείσιμο του καλοκαιριού. 
Δείξτε σεβασμό σε κάθε χωριό.

ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ - ΧΑΝΑ ΖΟΟ

LOGO 5
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ &  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Ελ. Βενιζέλου - Γαλατάς Χανίων (πρώην Δημαρχείο Νέας Κυδωνίας) τκ 73100
«Mάνος Βαφειάδης - ΧΑΝΑ ΖΟΟ»
Τρίτη, 5 Αύγουστος 2014
Τετάρτη, 6 Αύγουστος 2014
Θέατρο Ανατολικής Τάφρου
Ώρα : 21.15
Διοργάνωση : LEAD BULLET ENTERTAINMENT AE
Είσοδος :

«Mάνος Βαφειάδης - ΧΑΝΑ ΖΟΟ»
Ένα μοναδικό, πρωτότυπο ,θεότρελο Μουσικοχορευτικό Show Θέαμα
Οι αγαπημένοι μας ήρωες η Τερέζα, η Μάρδη και ο Άρης παρέα με τον Φαταούλα, τον Αστακό, την Αγελάδα τον Βάτραχο και όλους τους ήρωες της Χοραλίας αυτό το καλοκαίρι κοντά σας
Μαζί τους βέβαια η Καμήλα, ο Σκαντζόχοιρος, η Κατσίκα, ο Ντρούλης-Ντρούλης χοντρούλης, ο Ελέφαντας και όλη η θεότρελη παρέα που λατρεύτηκε απ’ όλα τα Ελληνόπουλα μέσα από το project Mazoo and the Zoo
Οι μικροί αλλά και οι μεγάλοι φίλοι μας δεν θα δουν μόνο μια παράσταση αλλά θα έχουν την ευκαιρία να ξεφαντώσουν και να γίνουν οι ίδιοι πρωταγωνιστές συμμετέχοντας στις χορογραφίες και στα τραγούδια
Σκηνοθεσία, Στίχοι, Μουσική: Μάνος Βαφειάδης Σκηνικά- Κοστούμια: Αλέκος Κουτσούκος Χορογραφίες: ΧΑΝΑ-ΖΟΟ
Ηθοποιοί - Χορευτές: Τερέζα Σάσσου, Άρης Αντωνόπουλος, Μάρδη Μηλιαρά, Βασίλης Λιάρος, Κυριάκος Χρέμης, Ελένη Μαντή, Κώστας Βιτάτος και ο Μάνος Βαφειάδης

Τα πιο θρυλικά μπαρ σε ελληνικά νησιά.


Κάποια από αυτά είναι συνδεδεμένα με εκείνα τα ατέλειωτα φοιτητικά καλοκαίρια.

Προσφορές για Γαλλία|Ιταλία|Αυστρία|Ισπανία

Τα πάντα για τον τουρισμό! www.tourism.gr




Κυανή Ακτή
599.00€
Πρακτορείο: Acadimos Travel
Διατροφή: Πρωινό
Διανυκτερεύσεις: 7
Άτομα: 1
Είδος: Group
 


Ρουμανία
625.00€
Πρακτορείο: Acadimos Travel
Διατροφή: Πρωινό
Διανυκτερεύσεις: 7
Άτομα: 1
Είδος: Group
 


Αυστρία
565.00€
Πρακτορείο: Acadimos Travel
Διατροφή: Πρωινό
Διανυκτερεύσεις: 7
Άτομα: 1
Είδος: Group
 


Βαρκελώνη
725.00€
Πρακτορείο: Acadimos Travel
Διατροφή: Πρωινό
Διανυκτερεύσεις: 9
Άτομα: 1
Είδος: Group
 


Γαλλία
1145.00€
Πρακτορείο: Acadimos Travel
Διατροφή: Πρωινό
Διανυκτερεύσεις: 11
Άτομα: 1
Είδος: Group
 


Πανόραμα Βουλγαρίας
425.00€
Πρακτορείο: Acadimos Travel
Διατροφή: Ημιδιατροφή
Διανυκτερεύσεις: 6
Άτομα: 1
Είδος: Group
 


Βερολίνο
595.00€
Πρακτορείο: Acadimos Travel
Διατροφή: Πρωινό
Διανυκτερεύσεις: 4
Άτομα: 1
Είδος: Group
 


Σκανδιναβικά Φιόρδ
1250.00€
Πρακτορείο: Acadimos Travel
Διατροφή: Πρωινό
Διανυκτερεύσεις: 9
Άτομα: 1
Είδος: Group
 


Παρίσι
Από: 629.00€
Πρακτορείο: Acadimos Travel
Διατροφή: Πρωινό
Διανυκτερεύσεις: 4
Άτομα: 1
Είδος: Group
 


Σικελία
Από: 575.00€
Πρακτορείο: Acadimos Travel
Διατροφή: Πρωινό
Διανυκτερεύσεις: 4
Άτομα: 1
Είδος: Group
 

Τα πάντα για τον τουρισμό! www.tourism.gr Βρείτε μας στο