Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Οι Νομπελίστες

Μια μοναδική προσφορά ξεκινάει αυτή την εβδομάδα από τις Εκδόσεις Καστανιώτη και τη FAQ.
Από την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010, και για 24 εβδομάδες, οι αναγνώστες έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν μια ανεκτίμητη σκληρόδετη συλλογή βιβλίων σημαντικών συγγραφέων, βραβευμένων με Νόμπελ λογοτεχνίας. Για πρώτη φορά βρίσκονται συγκεντρωμένα σε μία συλλογή 24 αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, σε πολυτελείς εκδόσεις, έγκυρες μεταφράσεις και σε προσιτή τιμή για όλους (5,90 ευρώ ο τόμος) με την υπογραφή των Εκδόσεων Καστανιώτη. Η συλλογή αποτελείται από τα παρακάτω βιβλία: Ζοζέ Σαραμάγκου - Το κατά Ιησούν Ευαγγέλιον Έρνεστ Χέμινγουεϊ - Για ποιον χτυπά η καμπάνα Ίβο Άντριτς - Η Δεσποινίδα Αλμπέρ Καμύ - Η πτώση Ελίας Κανέτι - Πάρτι και αερομαχίες Ναντίν Γκόρντιμερ - Ένας τυχαίος εραστής Ίμρε Κέρτες - Το μυθιστόρημα ενός ανθρώπου δίχως πεπρωμένο Γουίλιαμ Φώκνερ - Η Βουή και η Μανία Ισαάκ Μπάσεβις Σίνγκερ - Ο σκλάβος Λουίτζι Πιραντέλο - Χάος Γουίλιαμ Γκόλντινγκ - Ο Άρχοντας των Μυγών Ντόρις Λέσινγκ - Το πέμπτο παιδί Γιασουνάρι Καουαμπάτα - Το σπίτι των κοιμισμένων κοριτσιών Έρμαν Έσσε - Ροσάλντε Χάρολντ Πίντερ - Οι Νάνοι Σωλ Μπέλοου - Η μοναδική Κενζαμπούρο Όε - Μια προσωπική υπόθεση Γκράτσια Ντελέντα - Καλαμιές στον άνεμο Καμίλο Χοσέ Θέλα - Η οικογένεια του Πασκουάλ Ντουάρτε Γιόζεφ Μπρόντσκι - Το τραγούδι του εκκρεμούς Περ Λάγκερκβιστ - Ο Νάνος Ράντγιαρντ Κίπλινγκ - Δαίμονες των κυμάτων Αντρέ Ζιντ - Ο Προμηθέας ελεύθερος δεσμώτης Πάβλο Νερούδα - Εστραβαγάριο Αποκτήστε αυτή την Πέμπτη 11 Μαρτίου το βιβλίο του γνωστού Πορτογάλου συγγραφέα Ζοζέ Σαραμάγκου Το κατά Ιησούν Ευαγγέλιον σε τιμή γνωριμίας 2,9 ευρώ. Από αυτή την Πέμπτη και κάθε Πέμπτη σε όλα τα περίπτερα και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα. Εκδόσεις Καστανιώτη info@kastaniotis.com Γραφεία: Ζαλόγγου 11, 106 78 Αθήνα
Τηλ: 210 3301208, Fax: 210 3822530
Βιβλιοπωλείο: Σόλωνος 131, 106 77 Αθήνα
Τηλ: 210 3301208 (εσωτ. 187), Fax: 210 3801331

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Η ΝΥΦΗ ΦΟΡΟΥΣΕ ΜΑΥΡΑ
THE BRIDE WORE BLACK
ΚατηγορίαΕΛΛΗΝΕΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ Kωδικός Καταλόγου08149 Ημ. Έκδοσης 03/2010 Ηλικιακή ΟμάδαΕΝΗΛΙΚΕΣ Ημ. Tελευταίας Ανατύπωσης 03/2010 Έκδοση 1 ISBN 978-960-453-685-6 Σελίδες648 ΒιβλιοδεσίαΑΔΕΤΟ Χιλιάδα Κυκλ.11η
Σεπτέμβρης του '22. Η νεαρή Αντριανή καταφτάνει στη Σαλονίκη μαζί με το υπόλοιπο ανθρώπινο κοπάδι των προσφύγων.
Πεντάρφανη και ολομόναχη, με δυο μάτια πράσινα, μαγικά σαν τα βοτάνια της, θα βρει στήριγμα σε μια καλοκάγαθη ηλικιωμένη Πόντια.
Στο ξεδίπλωμα του χρόνου, με τις ανταλλαγές των πληθυσμών, θα εγκατασταθεί σ' ένα μουσουλμανικό χωριό της Μακεδονίας.
Εκεί, ανάμεσα σε ανθρώπους πονεμένους που μιλούν ελληνικά, τουρκικά, ποντιακά κι αρμένικα, και που προσπαθούν να στηρίξουν τις ψυχές και τις ζωές τους, η Αντριανή θα αποθέσει την ευτυχία της στα χέρια του ρωμαλέου Άρη με την ηράκλεια δύναμη. Θα προκαλέσει τη μοίρα φορώντας ένα μαύρο φόρεμα για νυφικό.
Κι αυτή θα δεχτεί την πρόκληση…
Σε μια Ελλάδα που ανεμοδέρνεται στις θύελλες του εικοστού αιώνα, μια γυναίκα τολμά να ορθώσει το ανάστημά της απέναντι σε μια κοινωνία, όπου τον πρώτο λόγο έχει ο άντρας και η πεθερά, για να αναδειχτεί πληγωμένη αλλά νικήτρια.

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Έλενα Φραγκάκη-Συρέτ Το εμπόριο της Σμύρνης τον 18ο αιώνα (1700-1820) Επιμέλεια: Μαρίνος Σαρηγιάννης Μετάφραση: Δημήτρης Ν. Σωτηρόπουλος ISBN: 978-960-221-474-9, σελ.473, σχ.17x24 α’ έκδοση Φεβρουάριος 2010 Το έργο αυτό ασχολείται με τη φύση και την οργάνωση των εμπορικών και εμπορο- πιστωτικών σχέσεων της Σμύρνης με τη Δυτική Ευρώπη, από το 1700 μέχρι το 1820.
Αναλύει τις οικονομικές δραστηριότητες των δυτικοευρωπαϊκών εμπορικών κοινοτήτων, και ειδικότερα της γαλλικής, της βρετανικής και της ολλανδικής.
Εξετάζει επίσης την οικονομική δραστηριότητα των οθωμανών εμπόρων – Αρμενίων, Ελλήνων, Εβραίων και, σε μικρότερο βαθμό, Τούρκων.
Πέρα από την σημασία του για την οικονομική ιστορία της περιοχής σε μια εποχή σημαντικής επέκτασης της παγκόσμιας οικονομίας, το βιβλίο είναι και μια μονογραφία της Σμύρνης, που ανασυνθέτει για τον αναγνώστη το οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον ενός μεγάλου διεθνούς λιμανιού. Παρουσιάζει έτσι ενδιαφέρον για την ευρύτερη κοινότητα των επιστημόνων που μελετούν τον πολιτισμό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της Εγγύς Ανατολής. «Όλοι οι μελετητές της οικονομικής ιστορίας, όχι μόνο της Σμύρνης και της Μικράς Ασίας αλλά και του ευρύτερου κόσμου του Αιγαίου και της Εγγύς Ανατολής, οφείλουν πολλά στην καθηγήτρια Έλενα Φραγκάκη-Syrett, στην ακρίβεια της έρευνάς της, στον εντυπωσιακό όγκο των πηγών που έχει ερευνήσει και το λεπτολόγο τρόπο παρουσίασης των ευρημάτων της τα οποία συναντούμε στην παρούσα μελέτη. Πέρα από την προφανή σημασία του για την οικονομική ιστορία της περιοχής, το βιβλίο αυτό είναι και μια μονογραφία της πόλης της Σμύρνης με την ευρύτερη έννοια.
Με την εξαντλητική έρευνα της διαθέσιμης φιλολογίας –που περιλαμβάνει πολλές αρχειακές πηγές τις οποίες δεν έχουν ως τώρα συμβουλευτεί οι ερευνητές– η συγγραφέας επιχειρεί να ανασυστήσει για τον αναγνώστη της το οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον μιας από τις μεγαλύτερες πόλεις της Εγγύς Ανατολής.
Πρόκειται, ωστόσο, για ένα βιβλίο που ασχολείται όχι μόνο με τεχνικές όψεις της οικονομικής και κοινωνικής ιστορίας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αλλά παρουσιάζει ενδιαφέρον και για την ευρύτερη κοινότητα των επιστημόνων που μελετούν τον πολιτισμό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της Εγγύς Ανατολής.» ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΚΙΤΡΟΜΗΛΙΔΗΣ
(από τα Προλεγόμενα της αγγλικής έκδοσης του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών) Η Έλενα Φραγκάκη-Syrett είναι καθηγήτρια οικονομικής ιστορίας στο Queens College και το Graduate Center του City University of New York και εταίρος της Royal Historical Society στην Αγγλία.
Γεννημένη στην Αίγυπτο, μεγάλωσε στην Αθήνα και το Λονδίνο και σήμερα διαμένει στη Νέα Υόρκη.
Έλαβε διδακτορικό δίπλωμα στην οθωμανική οικονομική ιστορία από το King’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και διετέλεσε υπότροφος του γαλλικού κράτους στη Σορβόννη. Υπήρξε επίσης επισκέπτης ερευνητής στο London School of Economics και στο Newnham College του Πανεπιστημίου του Καίμπριτζ.
Ειδικεύεται στην κοινωνικοοικονομική ιστορία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της νότιας Ελλάδας από τον 18ο μέχρι τον 20ό αιώνα, και ιδιαίτερα στην οικονομική ιστορία της Μικράς Ασίας και των νησιών του Αιγαίου, με επίκεντρο την πόλη της Σμύρνης και τους δεσμούς της με τη Δύση.
Εκτός από πλήθος άρθρων σε διεθνή περιοδικά, έχει εκδώσει τα βιβλία: The Commerce of Smyrna in the Eighteenth Century, 1700-1820 (Αθήνα, 1992), Οι Χιώτες έμποροι στις διεθνείς συναλλαγές, 1750-1850 (Αθήνα, 1995), Trade and Money: The Ottoman Economy in the Eighteenth and Early Nineteenth Centuries (2007).

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΤΟ ΘΕΩΡΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΑΛΟΥ
ISBN: 978-960-04-4052-2
Έτος έκδοσης: 2010
Συγγραφέας: ΓΚΕΤΖ, ΝΤΕΝΙ
Μετάφραση: Τεύκρος Μιχαηλίδης ΣΕΛ. 720 Σχήμα: 14 Χ 20,50 Μαλακό εξώφυλλο
Το βιβλίο που πούλησε εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα σε όλο τον κόσμο και μεταφράστηκε σε 18 γλώσσες, σε νέα, αναθεωρημένη μετάφραση από τον Τεύκρο Μιχαηλίδη. Τι σχέση μπορεί να έχει ένας παπαγάλος με τα μαθηματικά;
Πώς μπορούν να συνεργαστούν ο παπαγάλος, ένας ηλικιωμένος πρώην βιβλιοπώλης, ένα κουφό αγόρι και τα ετεροθαλή δίδυμα αδέρφια του, διάνοιες στα μαθηματικά, στη διαλεύκανση ενός φόνου που συνέβη χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά τους;
Ποια θεωρήματα πρέπει να χρησιμοποιήσεις για να επιλύσεις τις ανεξιχνίαστες υποθέσεις της καθημερινής ζωής; Πόση λογοτεχνία μπορεί να χωρέσει σε μια εξίσωση; Το μυθιστόρημα του Ντενί Γκετζ, που ενθουσίασε κριτικούς και χιλιάδες αναγνώστες σε δεκάδες χώρες, είναι μια γοητευτική λογοτεχνική περιπλάνηση στον μαγικό κόσμο της ιστορίας των μαθηματικών˙ ένα ταξίδι μύησης στην σκέψη του Ευκλείδη, του Φερμά, του Όιλερ, του Γκόλντμπαχ και άλλων κορυφαίων μαθηματικών˙ μια αναδρομή στα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετώπισε η επιστήμη τους στη διάρκεια των αιώνων. Ο Ντενί Γκετζ είναι μαθηματικός, καθηγητής της ιστορίας των επιστημών στο πανεπιστήμιο Paris VIII και μυθιστοριογράφος.
Έχει διατελέσει τακτικός συνεργάτης της εφημερίδας Liberation, όπου έχει δημοσιεύσει χρονογραφήματα τα οποία συνδυάζουν την αφηρημένη μαθηματική σκέψη με κρίσεις του για συγκεκριμένα γεγονότα της πολιτικής και πολιτιστικής ζωής και της καθημερινότητας.
Το θεώρημα του παπαγάλου, που εκδόθηκε για πρώτη φορά στα ελληνικά το 1999 από τις εκδόσεις Πόλις, έχει μεταφραστεί σε δεκαοχτώ γλώσσες.
Άλλα βιβλία του στα ελληνικά: Το μέτρο του κόσμου (Τραυλός, 2002), Επιχείρηση Μεσημβρία (Τραυλός, 2002), La Bela - Η αυτοβιογραφία μιας καραβέλας (Τραυλός, 2003), Τα αστέρια της Βερενίκης (Ψυχογιός, 2005), Μηδέν (Ψυχογιός, 2006), Το δωρεάν δεν αξίζει πλέον τίποτα (Κέδρος, 2007), Η Έπαυλη των Ανδρών (Ψυχογιός, 2008), Εξηγώντας τα μαθηματικά στις κόρες μου (Κέδρος, 2008).

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΒΟΛΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΔΑΚΗΣ - ΕΚΘΕΣΗΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ ΕΚΘΕΣΗ ΓΕΘΣΗΜΑΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ "ΠΕΡΙΣΣΙΟΣ"Του Γιώργου Κουτρουμπάκη (Κουτρουμπά)Από 3/3/2010 Έως 31/3/2010Δήμος Χανίων - ΚΕΔΗΧ - Εικαστικό Εργαστήρι Δήμου ΧανίωνΠαλιό ΤελωνείοΏρα 10.00 - 13.00 και 18.00 - 22.00Είσοδος ελεύθερη Διαβάστε περισσότερα... SLEUTH του Anthony Shaffer στο Θέατρο Κολοσσαίον (Βασ. Όλγας 150, τηλ.: 2310 834 996)με τον Γιώργο Κιμούλη και τον Κωνσταντίνο ΜαρκουλάκηΈναρξη παραστάσεων Τετάρτη 7 Απριλίου Διαβάστε περισσότερα... ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ Ο συγγραφέας Άρης Δημοκίδης στην πόλη μας Διαβάστε περισσότερα... «ΝΥΧΤΕΣ ΚΩΜΩΔΙΑΣ» Μια διαφορετική πρόταση ψυχαγωγίας κάνει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης, για τα βράδια σας. Διαβάστε περισσότερα... ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ Η Euroscience στα πλαίσια του προγράμματος «Νεολαία σε δράση», διοργανώνει ένα κοινωνικό καφενείο με θέμα «Νέοι και κοινωνικός αποκλεισμός: πώς το βιώνουν;», την Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010, στις 19.00, στο café του Βιβλιοπωλείου IANOS (Σταδίου 24). Ομάδες νέων θα κληθούν να δώσουν τις δικές τους εμπειρίες, σε μια διαφορετική συζήτηση χωρίς κεντρικό ομιλητή και θεωρητικές διαλέξεις. Είσοδος ελεύθερη ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧ. ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣΊδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Αίθουσα Βlack Box Κουκλοθέατρο κάθε Πέμπτη και Σαββατοκύριακο έως τις 25 Μαρτίου.Το Πρόγραμμα Διαβάστε περισσότερα... «ΗΛΙΑΣ ΤΣΕΧΟΣ: Ή ΣΤΑΓΟΝΑ Ή ΩΚΕΑΝΟΣ» η ταινία του Ηλία Ιωσηφίδη στο 12ο διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης Διαβάστε περισσότερα... ΕΠΙ-ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΥΔιαβάστε περισσότερα... ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Δ.Κ.Β.ΒΕΡΟΙΑΣ Συνεχίζονται τα Δωρεάν εισαγωγικά μαθήματα στις νέες τεχνολογίες και τον μήνα Μάρτιο του 2010. Διαβάστε περισσότερα... ΔΟΥΜΠΕΙΑ 2010 - DOUMBIA ΔΙΕΘΝΗ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ-BΛΑΣΤΗ KOZANHΣ
INTERNATIONAL MUSIC SEMINARS-VLASTI GR21-7-10…….31-7-10Δ Ι Ε Υ Θ Υ Ν Σ Η: Μ . Μ Ι Χ Α Η Λ Ι Δ Η Σ DIRECTOR: M.MICHAELIDES Διαβάστε περισσότερα... ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ 1909 - 2010 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ - ΕΑΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΥΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙ Κυριακή 21 Μαρτίου 7 μ.μ. Διαβάστε περισσότερα... ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Ο GRECO στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΤην Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010 στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ η επίσημη παρουσίαση του αριστουργήματος του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου (El Greco) «H Στέψη της Παναγίας», το οποίο φιλοξενείται στο Τελλόγλειο από τη Δευτέρα, 8 Μαρτίου μέχρι την Κυριακή, 30 Μαΐου 2010. Διαβάστε περισσότερα... TANGO PASSION SHOWEl alma de Argentina12-14 ΜαρτίουΓια 5 μοναδικές παραστάσεις ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟ Διαβάστε περισσότερα... “ DUENTE” Διαβάστε περισσότερα... ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων από τις 11 έως τις 17 Μαρτίου 2010, σε τρισδιάστατη προβολή και με ήχο dolby digital, στον Κινηματογράφο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης & Κινηματογράφος για παιδιά κάθε Σαββατοκύριακο Διαβάστε περισσότερα... Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΠΙΑΝΟΥ 36ο Grand Prix Μαρία Κάλλας για Πιάνο Διαβάστε περισσότερα... ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 365 φίλοι καλλιτέχνες παντού «Συναντήσεις εικόνας και λόγου στο διαδίκτυο»
www.365filoi.gr Διαβάστε περισσότερα... ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ “SYGORMA” στο Art Club contACT στα πλαίσια του festival Espacio Dos Διαβάστε περισσότερα... Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΦΩΝΕΣ Η Theama live culture productions παρουσιάζει: Ο Γύρος του Κόσμου με Τρεις Φωνές! ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ – ΕΛΛΗ ΠΑΣΠΑΛΑ – ΣΑΒΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ Κυριακή 18 Απριλίου Κλειστό Γήπεδο ΠΑΟΚ (Πυλαία) Διαβάστε περισσότερα... «ΜΙΚΡΕΣ ΑΤΑΣΘΑΛΙΕΣ» ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΝΑΒΑΚΗΚυριακή 14/3, Μουσική σκηνή «Σείριος», Νάουσα. Διαβάστε περισσότερα... ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤO BACARO ποίηση και τζαζ στο Bacaro, Σοφοκλέους 115 με 21 Μαρτίου 2010, κάθε βράδυ στις 8 Διαβάστε περισσότερα... Το «PLAZA ENSEMBLE» στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ«Έργα ASTOR PIAZZOLLA στο Μουσείο» Διαβάστε περισσότερα...

Ο εκδοτικός οργανισμός Λιβάνη σας παρουσιάζει τα νέα του βιβλία

Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη στην Θεσσαλονίκη

Το Σάββατο το πρωί στις 10.00 ο κ. Βούγιας θα βρίσκεται στην ΕΤ-3 για την εκπομπή του Κώστα Μπλιάτκα. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με πολίτες στο γραφείο του. Την Κυριακή 14 Μαρτίου 2010 στις 11.00, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Βούγιας θα μιλήσει στην 58η εκδήλωση απονομής βραβείων για Έργα Ευποιίας – Προσφοράς – Αυτοθυσίας που διοργανώνουν οι Ροταριανοί Όμιλοι Θεσσαλονίκης με θέμα « Ασφάλεια Πολιτών και Ατομικά Δικαιώματα» στο ξενοδοχείο «Μακεδονία- Παλλάς».

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΝΑΛΙΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΠΑΡΑΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ[2008]
Έρμαν Μπαρτ
Σελίδες: 304 «Ελκυστικό και συναρπαστικό…
Η αφήγηση του Έρμαν σε κάνει να χάνεσαι μέσα της, η γλώσσα του είναι ανανεωτική και ζωηρή, και ως πεπειραμένος μελετητής παρουσιάζει με διορατικότητα το δύσκολο και συνάμα εξαιρετικά ενδιαφέρον έργο της αποκατάστασης των κειμένων της Καινής Διαθήκης
• όλα αυτά εγγυώνται ότι δεν θα διαβάσετε ποτέ ξανά με τον ίδιο τρόπο τα Ευαγγέλια ή τις επιστολές του Παύλου».—PUBLISHERS WEEKLY (χαρακτηρισμός με πέντε αστέρια) Το βιβλίο Παραφράζοντας τα λόγια του Ιησού είναι μια συναρπαστική μελέτη που αναφέρεται στους γραφείς οι οποίοι δημιούργησαν τα ελληνικά χειρόγραφα της Καινής Διαθήκης, στους λογίους που χρησιμοποίησαν αυτές τις χιλιάδες των χειρογράφων για να διαμορφώσουν και να καθιερώσουν τα κείμενα που έκριναν ως πιο έγκυρα, και στους μεταφραστές της Καινής Διαθήκης πουχρησιμοποιούν τα αποτελέσματα αυτών των προσπαθειών για ναπαράγουν τις σύγχρονες μεταφράσεις που χρησιμοποιούμε σήμερα.Προτείνω με ενθουσιασμό αυτό το βιβλίο σε όλους όσους ενδιαφέρονται για τη γλώσσα της Καινής Διαθήκης».—JAMES M. ROBINSON, συγγραφέας του βιβλίου Το Ευαγγέλιο του Ιησού (κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ενάλιος) Στο βιβλίο Παραφράζοντας τα λόγια του Ιησού, ο Έρμαν αποκαλύπτει ότι:• Η Μετάφραση του Βασιλέως Ιακώβου βασίστηκε σε παρεφθαρμένα χειρόγραφα που σε πολλές περιπτώσεις δεν αποδίδουν με ακρίβεια το νόημα τού πρωτότυπου κειμένου.
• Η γνωστή ιστορία της γυναίκας που συλλαμβάνεται να διαπράττειμοιχεία και την οποία συγχωρεί ο Ιησούς (Ιωάν. 8,3-11), δεν υπήρχεσε κανένα Ευαγγέλιο.
• Τα σφάλματα των γραφέων ήταν τόσο συχνά στην αρχαιότητα, που ο συγγραφέας της Αποκαλύψεως επέσειε την αιώνια τιμωρία στην κόλαση σε οποιονδήποτε θα προσέθετε ή θα αφαιρούσε λέξεις από το κείμενο.

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ CLUB ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΥΛΟΣ CLUB
PINK FLOYD TRIBUTE by The Great Gig
Έναρξη: 21:00 Είσοδος:15 eΣάββατο 13 Μαρτίου 2010 στο CLUB του ΜΥΛΟΥ Αφιέρωμα στους Pink Floyd από τους The Great Gig. Πρόκειται για μια οπτικοακουστική πρόταση. Είναι η μπάντα που από το 2005 συνεχίζει να δίνει με ιδιαίτερη επιτυχία φόρο τιμής στους Pink Floyd,ενώ για άλλη μια φορά θα έχουμε την ευκαιρία να τους απολαύσουμε live στο Club του Μύλου . Banda: Βασίλης Τοπαλίδης: φωνητικά Λευτέρης Κοντογιάννης: κιθάρα, φωνητικά Μανώλης Πηλίδης: κιθάρα Πέτρος Σπυριδέλης: μπάσα Βασίλης Στεργίου: τύμπανα Νίκος Μπούμπας:: πλήκτρα Μαριαντζέλα Αραπογλίδου: φωνητικά Γιάννης Τσάκονας: σαξόφωνο Παναγιώτης Μεταλήνος: Video MORE INFO: http://www.myspace.com/greatgiggreece http://www.kazandb.com/ http://www.mylos.gr/

Άνδρες ηθοποιούς ζητά το ΚΘΒΕ για την καλοκαιρινή του παραγωγή

Άνδρες ηθοποιούς ζητά το ΚΘΒΕ για την καλοκαιρινή του παραγωγή Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ζητά νέους άνδρες επαγγελματίες ηθοποιούς κάτω των 35 ετών για την καλοκαιρινή του παραγωγή.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ετοιμάσουν ένα τραγούδι και ένα μονόλογο δικής του επιλογής και αν παίζουν κάποιο μουσικό όργανο να το έχουν μαζί τους.
Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 23 και την Τετάρτη 24 Μαρτίου στην αίθουσα δοκιμών της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 2, 7ος όροφος, Θεσσαλονίκη).
Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες έως την Παρασκευή 19 Μαρτίου στο γραφείο Παραγωγής του Κ.Θ.Β.Ε. στα τηλέφωνα: 2310 270398 & 2310 266039.

ΡΕΣΙΤΑΛ DUO TERPSIS

Το Duo Terpsis με την Αργυρώ Μουντράκη στο φλάουτο και την Παράσχου Ευαγγελία στην κιθάρα σας προσκαλεί σε μια μουσική περιπλάνηση από τη Νορβηγία έως τη Βραζιλία με έργα Nielsen, Domeniconi, Machado, Beaser κ.α.
13 Μαρτίου 2010, 8.30, θέατρο Άνετον
(Παρασκευοπούλου 42 - 869.869, 277.641)
είσοδος ελεύθερη.
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΡΑΣΧΟΥ (EVAGGELIA PARASCHOU)
Μουσικολόγος-Κιθαρίστα
(Musicologist/Musikwissenschaftlerin-Guitar Instructor & Soloist/Gitarrelehrer & -spieler)
mobile phone: +306974612979

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics Πουλάνε νησιά οι Τούρκοι Το κείμενο της Μανιάτισσας Μάνας Όταν σπέρνεις ανέμους θερίζεις θύελλες... Η Πορεία της Τρέλας Ξεπαγώνουν συμβάσεις άνω του 1 δισ. ευρώ στο Υπουργείο Άμυνας Ανασυντάσσεται το τουρκικό λόμπι ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΤΟΥΝ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΙΓΑΙΟ Έμμεση αναγνώριση της Κύπρου από την Τουρκία μέσω των προσφυγών Ινδία: Θα αγοράσει 29 μαχητικά από τη Ρωσία κατά την επίσκεψη Πούτιν Συνεχίζεται η θρησκευτική βία στη Νιγηρία Καταδίκη για σάτιρα κατά του Ερντογάν Δικαιώθηκε δυσλεξικός που κρίθηκε ακατάλληλος για τις Στρατιωτικές Σχολές Η Ελλάδα θα εκπαιδεύει τους Αφγανούς αεροπόρους Μια Κούρδισσα έκρινε το αποτέλεσμα στη Σουηδία Έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ για ανθρώπινα δικαιώματα Απειλείται το Οικουμενικό Πατριαρχείο Έτοιμη η προίκα για τον Μάιο Νέο σοβαρό επεισόδιο στο Αιγαίο με Τούρκους Επιτέλους μια ιστορική απόφαση Σουηδία: Στα πρωτοσέλιδα το επίμαχο σκίτσο του Μωάμεθ Αυστηρές συστάσεις στην Αλβανία για σεβασμό των Μειονοτήτων "Όταν οι Έλληνες καταλάβουν την Ελβετία" Είδαν…προσβολή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας! Κολάκευε την Τουρκία ο Πρόεδρος του ΕΔΑΔ Επεισόδια έξω από τη Βουλή. Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τους μετανάστες Με συγκίνηση και χειροκροτήματα επανενταφιάστηκε η σορός του Τάσσου Παπαδόπουλου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΟΛΙΧΝΗΣ Ξεφάντωμα στην Ελασσόνα με τους ήχους της ποντιακής λύρας... «Παραμύθια από τον Πόντο» ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΧΩΡΙΟΥ «ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ»Ενώνονται παλιοί και νέοι «Αργοναύτες» ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

Στο Καρφί Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

H ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΕΥΧΟΣ 457 ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010 Το σημείωμα του "Κ" Το πιο δύσκολο έργο του πρωθυπουργού Ο διεθνής μαραθώνιος του πρωθυπουργού έληξε με επιτυχία, παρότι τα καλά λόγια που άκουσε ήταν περισσότερα από τις χειροπιαστές αποδείξεις στήριξης. Κι αυτό δείχνει πόσο δύσκολη ήταν η αποστολή του και πόση προσπάθεια χρειάστηκε να καταβάλει για να πείσει τους ξένους ηγέτες ότι η Ελλάδα δεν επαιτεί, και να καθησυχάσει τις αγορές ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει. Ανεξάρτητα από το θετικό τελικό αποτέλεσμα, ο Γιώργος Παπανδρέου περιοδεύοντας ακάματος στο Βερολίνο, στο Παρίσι και στην Ουάσιγκτον και δείχνοντας την άνεση και την ικανότητα που τον διακρίνει στις διεθνείς επαφές, απέσπασε κολακευτικά σχόλια ακόμη και από πολιτικούς του αντιπάλους στο εσωτερικό – τουλάχιστον από όσους αντιλαμβάνονται τη διαφορά μεταξύ ενός τέως που δεν απομακρυνόταν από τη Ραφήνα κι ενός νυν που περνάει περισσότερο χρόνο στα αεροπλάνα από όσο στο Μαξίμου. Σελ.2 Απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού ο Γιώργος Τις τελευταίες 7 ημέρες ο Γ. Παπανδρέου πέτυχε να κάνει το ελληνικό πρόβλημα διεθνές. Κατάφερε να κινητοποιήσει την Ε.Ε. κατά των κερδοσκόπων και μετέφερε το μήνυμα της Ένωσης στον Μπαράκ Ομπάμα κερδίζοντας την υποστήριξή του. Η Ελλάδα βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο της διεθνούς πολιτικής. Μένει μονάχα μία εκκρεμότητα: να πετύχει η οικονομική πολιτική. Γι’ αυτό ο πρωθυπουργός γύρισε αποφασισμένος να επιβάλει νέους όρους στο εσωτερικό παιχνίδι… Σελ. 12 και Σελ. 13 Tρoμο-γκάλοπ στη Ν.Δ. Πανικός επικρατεί στη Ν.Δ. από την κατρακύλα της στα γκάλοπ, που δεν έχει προηγούμενο. Η Ν.Δ. βλέπει για πρώτη φορά τα ποσοστά της να κυμαίνονται γύρω ή λίγο πάνω από το 20% και η κομματική της συσπείρωση να πιάνει πάτο, κινούμενη και σε επίπεδα κάτω του 50%! Η πτώση είναι πρωτοφανής αν αναλογιστεί κανείς ότι, ενώ η κυβέρνηση παίρνει τα σκληρά μέτρα, εκείνη που αιμορραγεί δημοσκοπικά είναι η… αξιωματική αντιπολίτευση! Ιδιαίτερα «πόνεσε» η δημοσκόπηση της GPO, με την οποία η Ν.Δ. μετά βίας πιάνει 21,1% και βρίσκεται 10,7 ποσοστιαίες μονάδες πίσω από το ΠΑΣΟΚ. Μόλις οι 6 στους 10 δηλώνουν ότι θα ξαναψήφιζαν τη Ν.Δ., ενώ οι διαρροές πάνε προς τον ΛΑΟΣ, με την αναλογία ψηφοφόρων Ν.Δ. - ΛΑΟΣ να βρίσκεται τώρα στο 3 προς 1. Είναι τέτοιο το σοκ της Ρηγίλλης που έδωσε παραγγελία σε εταιρεία δημοσκοπήσεων να διενεργήσει επειγόντως έρευνα για λογαριασμό της Ν.Δ. και στην πρόθεση ψήφου και σε ποιοτικά στοιχεία. Σελ. 14 Προκαλεί η Ντόρα, έτοιμος να γυρίσει ο Καραμανλής Η ομάδα του Σαμαρά εξέφρασε και πάλι τη δυσφορία της για τη συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη την περασμένη Δευτέρα στο Alter. Με τη συνέντευξη δόθηκε νέα τροφή σε σενάρια φυγής ή διαγραφής της Ντόρας μέχρι το συνέδριο, αφού και η ίδια αναγνώρισε ότι οι σχέσεις της με τον Α. Σαμαρά είναι δύσκολες, ενώ απέφυγε να ξεκαθαρίσει τι θα πράξει στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον. Επισήμως ο Α. Σαμαράς έδωσε εντολή να κρατηθούν αυτή τη φορά χαμηλοί τόνοι –σε αντίθεση με την αντίδραση για το ταξίδι της Ντόρας στην Κύπρο–, ενώ μέχρι και ο Κ. Μαρκόπουλος δήλωνε πως «άπαντες στη Ν.Δ. είναι απαραίτητοι, πολύ περισσότερο έμπειρα στελέχη, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, που απλώς αισθάνεται λίγο άβολα γιατί δεν κέρδισε». Ανεπισήμως όμως λέχθηκαν πολλά, όπως, για παράδειγμα, ότι η Μπακογιάννη περίμενε τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν τόσο χαμηλά τη Ν.Δ. ώστε να κάνει την παρέμβασή της και να εκβιάσει καταστάσεις. Σελ. 16 και Σελ. 49 Τρομο-φάκα με καρμπόν! Εξάρθρωση της τρομοκρατίας με καρμπόν επιχειρεί η Αστυνομία, μετά την ένοπλη συμπλοκή της Δάφνης. Αυτό τουλάχιστον αφήνουν να φανεί ανώτατοι αξιωματικοί, οι οποίοι δεν διστάζουν να παραλληλίσουν το περιστατικό της Δάφνης με την έκρηξη της βόμβας στα χέρια του Σάββα Ξηρού στο λιμάνι του Πειραιά, γεγονός που οδήγησε στη σύλληψη των μελών της 17 Νοέμβρη. Τώρα τα δεδομένα είναι διαφορετικά, δεν υπάρχει τραυματίας να «μιλήσει» αλλά νεκρός, ωστόσο για την Αστυνομία τα στοιχεία είναι ικανά να αποτελέσουν τη βάση ολοκληρωμένων ερευνών. Κύριος στόχος αποτελεί η αποκάλυψη των ομάδων που έχουν εξαπολύσει δεκάδες χτυπήματα τα τελευταία χρόνια, χρησιμοποιώντας πολλές «επαναστατικές ονομασίες». Σελ. 62 στο Πέταλο Από τις ταβέρνες ξεκινούν την πορεία τους οι αρχηγοί της Ν.Δ. Εκεί, κάνουν τις εξαγγελίες τους. Ο Καραμανλής είχε πάει στου «Μπαϊρακτάρη» και είχε προαναγγείλει το τέλος των νταβατζήδων. Την Πέμπτη το βράδυ ο Σαμαράς επέλεξε την ταβέρνα του «Καραβίτη» για να κάνει το δεύτερο «μαϊμού» υπουργικό συμβούλιο. Εκεί μάζεψε τη σκιώδη κυβέρνηση και άρχισε να κάνει φροντιστήριο. Έδειχνε αγχωμένος. Κοιτούσε δεξιά και αριστερά λες και περίμενε κάποιον να εισβάλει. Ο πανικός του Σαμαρά φαίνεται από το γεγονός ότι, την ίδια ώρα που έλεγε ότι θα πρέπει να βγαίνουν στα παράθυρα νέα πρόσωπα, είχε δίπλα του τον Παναγιωτόπουλο, τον Δασκαλάκη, τον Ζαγορίτη και φυσικά τον Αρβανιτόπουλο – τα κολλητάρια του Καραμανλή που διέλυσαν την Ελλάδα και τώρα άρχισαν να μασουλάνε την καραμέλα της μεταπολίτευσης. Σελ. 63στο Πέταλο Σε κλίμα συγκίνησης ορκίστηκε ο Κάρολος Παπούλιας στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για δεύτερη φορά. Είναι ο τρίτος Πρόεδρος μετά τον Κων/νο Καραμανλή και τον Κωστή Στεφανόπουλο που έχει το προνόμιο ο πολιτικός κόσμος της χώρας να τον περιβάλλει με την απόλυτη εμπιστοσύνη του. Σε περίοπτη θέση στα θεωρεία τον καμάρωναν η σύζυγός του, οι δύο του κόρες και οι τρεις εγγονές του. Ο Πρόεδρος προσήλθε στην αίθουσα συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον Φίλιππο Πετσάλνικο, για να δώσει τον καθιερωμένο όρκο χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου. Κι όταν άκουσε από την εθνική αντιπροσωπεία να φωνάζουν «άξιος», απάντησε με μια βαθιά υπόκλιση. Σελ. 64

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Η Υπόθεση Βαριοπούλα Το πυρηνικό αδιέξοδο ΗΠΑ-Ρωσίας 1967: Israel, the War, and the Year that Transformed the Middle East Η ΝΕΑ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ Σε αστυνομικό κλοιό το Θιβέτ ενόψει επετείου

Ο Καιρός - Σάββατο 13.3.2010

http://www.youtube.com/watch?v=J-fk1oIZGH4

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Μη – Κυβερνητικές Οργανώσεις … κυβερνητικών στελεχών!

Παραλήρημα Βρετανού ευρωβουλευτή: "Να φύγετε, να πάτε αλλού"!

"Να φύγετε, να πάτε αλλού"!
Βρετανός ευρωβουλευτής δήλωσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να επιστρέψει στην δραχμή για να αντιμετωπίσει τα οικονομικά της προβλήματα.
Μετά την προκλητική πρόταση των Γερμανών βουλευτών που ζήτησαν από την Ελλάδα να πουλήσει τα νησιά της για να ξεπληρώσει το χρέος της, το νέο χτύπημα έρχεται από το Λονδίνο. Ο Νάιτζελ Φαράζ του ακροδεξιού Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) τόνισε ότι ήταν λάθος που η ΕΕ επέτρεψε την Ελλάδα να ενταχθεί στην ζώνη του Ευρώ. "Η ένταξη της Ελλάδας (και της Ισπανίας) κράτησε τα επιτόκια σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο από εκεί όπου έπρεπε να είναι και δημιούργησε μια "φούσκα" δανεισμού", είπε. Πρόσθεσε ότι εάν η Ελλάδα παραμείνει στην ζώνη του ευρώ "δεν πρόκειται να έχει κανένα μέλλον". "Αν δεν επιστρέψουν στη δραχμή θα συνεχίσουν να υποφέρουν, όχι μόνο οικονομικά αλλά και κοινωνικά. Φοβάμαι ότι θα ξεσπάσει κοινωνική αναταραχή..." προέβλεψε ο βρετανός ευρωβουλευτής και κατέληξε λέγοντας με πλατύ χαμόγελο: Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ THE INSIDER

«Ούτε ξέρω πώς τον... λένε!..»

«Ούτε ξέρω πώς τον... λένε!..» Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ Αφορμή για την σημερινή μου «blog-άποψη» υπήρξε η κυκλοφορία της περιβόητης πλέον πορνοκασέτας της ‘ήδη θριαμβευτικά καθιερωμένης ως «πορνοστάρ» ξανθιάς τραγουδίστρια-μοντέλου που έφερε στο δικό μου νου και υπενθυμίζω και σε σας τη σύλληψη γνωστής «σταρ» της ελληνικής τηλεόρασης που προφανώς διέθετε εμπορικά το σώμα της στο Λουτράκι πέρυσι το καλοκαίρι για 1,100 ευρώ (από τα οποία τα περισσότερα κατέληγαν στον «μεσίτη» και ελάχιστα σάυτήν!...) Στην πορνεία που περιγράφεται ως «το αρχαιότερο επάγγελμα» τα κέρδη είναι τεράστια, η εκμετάλλευση ανθρώπου από συνάνθρωπο είναι απάνθρωπη και τα θύματα είναι νεαρές κοπέλες που παρασύρονται από τη γοητεία του χρήματος και την αδιαφορία γονέων και Αρχών. Το ψυχογράφημα που ακολουθεί το έγραψα πριν 3 περίπου δεκαετίες, περιγράφει μυθοπλαστικα πραγματικότητες εκείνης της εποχής όπου υπήρχε ακόμα το τείχος του Βερολίνου χωρίζοντας Ανατολή και Δύση, αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ δεν υπήρχε στα σημερινά μεγέθη το trafficking το οποίο τροφοδοτείται από οικονομικά αίτια και απάνθρωπη εκμετάλλευση γυναικών από τις πρώην «Ανατολικές χώρες» από κυκλώματα εμπόρων «λευκής σαρκός» στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο… Τότε ΔΕΝ υπήρχε η ανθρωποφάγος ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ όπου σήμερα στα περιώνυμα life style shows των εθνικών μας καναλιών πρωί και μεσημέρι εκτίθενται σε δημόσια θέα τα πρόσωπα και τα κορμιά κοριτσιών που πιστεύουν ότι μπορεί να γίνουν ΑΣΤΕΡΙΑ αλλά μετουσιώνονται σε ακριβοπληρωμένα «σπερματοδοχεία» και καταλήγουν πολύ γρήγορα ως «ανώνυμες» εκδιδόμενες γυναίκες σε φτωχά «ερωτικά ατελιέ» Αθηνών και επαρχίας μακρυά από τα φώτα των τηλεοπτικών στούντιο, σε τιμές «ευκαιρίας» αναπολώντας με άσπρη σκόνη περασμένα «μεγαλεία» … Το ειδησεογραφικό δελτίο (Μάρτιος του 1983) ήταν απλό στη διατύπωσή του «Συνελήφθησαν από άνδρες της ασφάλειας ο Δ.Μ. 38 ετών και η Μ.Λ. 21 ετών την οποία εξέδιδε με αμοιβή 15 χιλιάδων δραχμών ανά ‘επίσκεψη’. Εναντίον τους ασκήθηκε δίωξη και συνετάχθη η δικογραφία από τον εισαγγελέα υπηρεσίας....» Σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες στην Ευρώπη είναι ιθύματα εμπορίας λευκής σαρκός... Κοιτάχθηκε στον καθρέφτη... Προσπάθησε να βρει τη δύναμη να συντονίσει τους 14 μυς του προσώπου της - κάπου τόχε διαβάσει ότι τόσοι χρειάζονται για να σχηματίσει ένα κάποιο χαμόγελο. Ήταν μια άγαρμπη "γκριμάτσα" αυτό που σχημάτισαν τα χείλη της ... Ξεβίδωσε το κραγιόν, χρωμάτισε την ασχήμια των χειλιών της, πουδραρίστηκε... Η ανδρική φωνή ήταν άχρωμη - ουδέτερη καθώς ανακριτικά την ρώτησε - "φεύγεις"; Έγνεψε καταφατικά, πήρε την τσάντα της, έβγαλε το πακέτο και άναψε τσιγάρο... Χτύπησε ορμητικά την πόρτα. Το ασσανσέρ αργούσε να ανταποκριθεί στην κλήση της... Πιάστηκε από την κουπαστή και κατέβηκε τις σκάλες... Στην έξοδο την "χτύπησε" το φρέσκο αεράκι, ξημέρωνε. Πέταξε, το τσιγάρο, το άφησε να καίει πάνω στο πλακόστρωτο, ενώ το κόκκινο κραγιόν σχημάτιζε μια ψυχεδελική κακογραφία πάνω στο άσπρο φίλτρο... Άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου και κάθησε στη θέση του συνοδηγού. Ο νέος άντρας, σκληρός στην έκφραση, χαμογέλασε - "όλα εντάξει, μωρό μου; δεν φαντάζομαι νάκανες καμιά βλακεία - είναι καλός πελάτης ξέρεις" ΟΚ του αποκρίθηκε - μην το σκέπτεσαι καν - είναι ένας ακόμη "ικανοποιημένος πελάτης". Έσπρωξε πίσω την πλάτη του καθίσματος, άναψε ξανά τσιγάρο, τυλίχτηκε στον καπνό του, πήρε απανωτές 4-5 ρουφηξιές... Κάπου ανάμεσα στους καπνούς, στην κούραση και την αηδία γύρισε πίσω ... Πέντε ολάκερα χρόνια πίσω... Φορούσε το κόκκινο φόρεμά της - πήγαινε ασορτί με τα κόκκινα κερασένια σαρκώδη χείλη της... Το εφηβικό της κορμί παλλότανε κάτω από το στενάχωρο μίνι... Με τέτοιο κορμί θα πας μπροστά, της λέγανε, κι αυτή ... χαμογελούσε! Ο "πρώτος" ήταν κάτι ανάμεσα σε πάθος, νεανική άγνοια, και προσδοκία για "κοινωνική άνοδο"... Μα το "ειδύλλιο" ξέφτισε καθώς το καλοκαίρι γλύστρησε μέσα από τα χέρια της και το κορμί της κρύφτηκε κάτω από την φθινοπωρινή γκαρνταρόμπα ... Ο "δεύτερος", ο "τρίτος" - μετά έχασε το λογαριασμό... Δεν την "χωρούσε" πιά ο τόπος της ... Και οι γονείς της κλείσανε "κατάμουτρα" την εξώπορτα .... Βλέπεις "απέτυχε" στην προσπάθεια για "κοινωνική άνοδο" και από ελπίδα έγινε βάρος - παρίας, ίσως οδυνηρή υπενθύμηση κάποιων γονεϊκών σφαλμάτων... Το πρόβλημα δεν είναι πώς και γιατί και πότε "παίρνεις λάθος στροφή" ... Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι "πήρες στην στροφή" , τα υπόλοιπα ακολουθούν τις πάγιες Αρχές της οικονομικής επιστήμης και της κοινωνικο-ψυχολογικής πραγματικότητας... «Άτιμούλικο, πάλι τα κατάφερες;» ρώτησε χαμογελαστά ο «άνδρας» και αυτή του έγνεψε καταφατικά! «Κι ούτε που ξέρω πώς τον ... λένε!...» μουρμούρισε μέσα της. Δεν είχε προλάβει να τελειώσει τη φράση της...Ξαφνικά δύο άνδρες μπλόαραν την αριστερή και δεξιά πόρτα του αυτοκινήτου του «ατζέντη». Εδειξαν τις ταυτότητές τους... Μπορούμε να έχουμε τα στοιχεία σας; Ρώτησαν ευγενικά και πειστικά.... Τα υπόλοιπα έγιναν...είδηση!... Έτσι έγινε τον Αύγουστο του 2009 σε ξενοδοχείο στο Λουτράκι με την lifestyle «Τι-Βι-περσόνα» και τα 1,100 ευρώ… Στο ίδιο μήκος κύματος αλλά με άλλο «περιτύλιγμα» έγινε και η έναρξη επιτηδεύματος με την ΠΡΩΤΗ πορνο-κασέτα της κυρίας Τζούλιας Αλεξανδράτου και του Γάλλου – ούτε ξέρω πώς τον λένε, είπε – «αφανούς» επιβήτορα…