Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΙΟΣ ΖΙΚΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

ΙΟΣ ΖΙΚΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ
Όπως λέει και η παροιμία, «Ψωμί δεν είχαμε, τυρί μας ήρθε». Στη χώρα μας, που όλα λειτουργούν «ρολόι» (ξεκούρδιστο), αναρωτιέμαι εγώ ο αφελής, ΑΝ θα έπρεπε να ανησυχώ, να ανησυχούμε δηλαδή, για τον ιό ΖΙΚΑ, ο οποίος έκανε «ξαφνικά» την εμφάνιση του, όχι ακόμα στη χώρα μας, τουλάχιστον έτσι λένε, αλλά στην Ευρώπη….
ΕΚΕΙ, ΛΕΝΕ, υπάρχει φόβος εμφάνισης του, αλλά…. Ας μάθουμε τι είναι αυτός ο ιός.

«Ιός Ζίκα είναι ένας “φλαβοϊός” με μονόκλωνο RNA, ο οποίος ανήκει στην οικογένεια των ιών Flaviviridae. Ο ιός Ζίκα μεταδίδεται στον άνθρωπο κυρίως μέσω του τσιμπήματος ενός κουνουπιού του είδους Aedes, το οποίο θα είναι ήδη μολυσμένο με τον ιό. Τα κουνούπια έχουν την τάση να αναπαράγονται κοντά σε σημεία με στάσιμα νερά (πχ δεξαμενές) από τα οποία προμηθεύονται νερό πολλές κατοικημένες περιοχές. Τα κουνούπια Aedes είναι, δυστυχώς, πολύ επιθετικά στα τσιμπήματά τους σε ανθρώπους και γι' αυτό η εξάπλωση του ιού σε μία περιοχή μπορεί να είναι ραγδαία.Τα πρωτεύοντα θηλαστικά είναι οι κύριες “δεξαμενές” του ιού, ενώ η μετάδοση από άνθρωπο, σε φορέα (κουνούπι), σε άνθρωπο, εμφανίζεται κατά την περίοδο έξαρσης του ιού. Αυτό σημαίνει ότι από ένα μολυσμένο κουνούπι, μπορεί να μολυνθεί ένα δεύτερο όχι μόνο απευθείας, αλλά και μέσω του αίματος ενός ανθρώπου: το πρώτο μολυσμένο κουνούπι τσιμπάει τον άνθρωπο, του μεταδίδει τον ιό και στη συνέχεια ένα δεύτερο υγιές κουνούπι τσιμπάει τον ίδιο άνθρωπο και κολλάει τον ιό μέσω του αίματος.
Ένας ακόμα αρνητικός παράγοντας της εξάπλωσης του ιού Ζίκα είναι ότι έχει εντοπιστεί σε ασυμπτωματικούς αιμοδότες. Δηλαδή άτομα που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα και φαίνονται κατά τ' άλλα απολύτως υγιή, είναι φορείς του ιού και είναι ταυτόχρονα και αιμοδότες.
Συμπτώματα
Περίπου 1 στους 5 ανθρώπους με τον ιό Ζίκα δεν παρουσιάζει συμπτώματα. Επίσης στο ίδιο ποσοστό (20%) ένας φορέας του ιού θα ασθενήσει κιόλας. Όταν εμφανίζονται συμπτώματα, αυτά συνήθως είναι:
Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα είναι πυρετός, εξάνθημα, πόνος στις αρθρώσεις και επιπεφυκίτιδα (κόκκινα μάτια).
Άλλα κοινά συμπτώματα περιλαμβάνουν πόνο των μυών και πονοκέφαλο.
Τα συμπτώματα του Ζίκα είναι παρόμοια με εκείνα του δάγκειου πυρετού και του ιού Chikungunya, ασθενειών που επίσης μεταδίδονται μέσω των ίδιων κουνουπιών που μεταδίδουν και τον Ζίκα.
Η περίοδος επώασης (ο χρόνος από την έκθεση στον ιό μέχρι την εκδήλωση συμπτωμάτων) δεν είναι γνωστός, αλλά εκτιμάται ότι κυμαίνεται από μερικές μέρες μέχρι και μία εβδομάδα.
Η ασθένεια είναι συνήθως ήπια με συμπτώματα που διαρκούν για αρκετές ημέρες έως και μία εβδομάδα.
Ιός Ζίκα παραμένει συνήθως στο αίμα ενός μολυσμένου ατόμου για μερικές ημέρες, αλλά μπορεί να υπάρχει για πολύ περισσότερο καιρό σε άτομα που είναι απλά φορείς του ιού, χωρίς συμπτώματα (δεν έχουν ασθενήσει).
Η πολύ σοβαρή μορφή της ασθένειας, ώστε να απαιτείται νοσηλεία, είναι ασυνήθιστη.
Αντιμετώπιση
Δεν υπάρχει ακόμα εμβόλιο ή φαρμακευτική αγωγή για την πρόληψη ή τη θεραπεία των λοιμώξεων από τον ιό Ζίκα.
Τι μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα:
Πολύ ξεκούραση και ανάπαυση
Πιείτε υγρά να αποφευχθεί η αφυδάτωση
Πάρτε φάρμακα, όπως ακεταμινοφαίνη, ή παρακεταμόλη, για την ανακούφιση από τον πόνο και τον πυρετό
Μην πάρετε ασπιρίνη και άλλα μη-στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, όπως η ιβουπροφαίνη και η ναπροξένη. Αυτά θα πρέπει να αποφεύγονται μέχρι να αποκλειστεί η πιθανότητα να πρόκειται για δάγκειο πυρετό, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος αιμορραγίας.
Εάν παίρνετε φάρμακα για κάποια άλλη ιατρική κατάσταση, μιλήστε με τον γιατρό σας προτού πάρετε επιπλέον φαρμακευτική αγωγή.
Εάν έχετε Ζίκα, αποφύγετε τα τσιμπήματα κουνουπιών για την πρώτη εβδομάδα της ασθένειάς σας.
Κατά την πρώτη εβδομάδα της λοίμωξης, ο ιός μπορεί να βρεθεί στο αίμα και να μεταδοθεί από ένα μολυσμένο άτομο σε ένα άλλο μέσω των κουνουπιών.»
ΠΗΓΗ: iatropedia.gr

Όπως βλέπετε αδέλφια, είναι πολύ μπερδεμένα τα πράγματα με τον συγκεκριμένο ιό.
Τι λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας;

«Εκρηκτική η εξάπλωση του ιού Ζίκα. Πρόβλεψη για 4 εκατ. Κρούσματα»
Αλλά έχουμε και ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ από το ΚΕΕΛΠΝΟ….
«Η ταξιδιωτική οδηγία του ΚΕΕΛΠΝΟ . Το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) εξέδωσε έκτακτες οδηγίες για την προστασία των ταξιδιωτών από τον ιό Zika, μετά την παγκόσμια ανησυχία από τη ραγδαία αύξηση εμφάνισης κρουσμάτων σε 23 χώρες της Αμερικής. Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ ο ταξιδιώτης πρέπει να ακολουθήσει τις εξής οδηγίες:
1. Να φορά φαρδιά ελαφρά ρούχα με μακριά μανίκια, μακριά παντελόνια, ψηλές κάλτσες, και, επιπλέον, σε εξωτερικούς χώρους, κλειστά παπούτσια και καπέλο.
2. Να χρησιμοποιεί στο ακάλυπτο δέρμα εντομοαπωθητικά, όπως DEET (N-diethyl-m-toluamide) σε συγκέντρωση 30-50%. Για τον ψεκασμό των ρούχων του (όχι απευθείας στο δέρμα) να χρησιμοποιεί εντομοκτόνα σκευάσματα, όπως περμεθρίνη, τετραμεθρίνη, αλλεθρίνη κ.α.
3. Να χρησιμοποιεί εντομοκτόνα σκευάσματα (σπρέι, φιδάκια, ταμπλέτες) στους χώρους που πρόκειται να καταλύσει.
4. Να χρησιμοποιεί κουνουπιέρα κατά τις ώρες του ύπνου. Συστήνεται η κουνουπιέρα να ψεκάζεται με εντομοκτόνο.
Τέλος, μετά την επιστροφή από περιοχή με κρούσματα από ιό, ο ταξιδιώτης συνιστάται να παρακολουθεί την υγεία του για 12 ημέρες. Αν κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών παρουσιαστεί πυρετός, πονοκέφαλος, ερυθρότητα στα μάτια, εξάνθημα, μυαλγίες και αρθραλγίες, συνιστάται ο ταξιδιώτης να αναζητήσει ιατρική βοήθεια και να ενημερώσει τον ιατρό για το ταξιδιωτικό του ιστορικό.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ ο ιός έχει επεκταθεί σε πολλές χώρες. Οι ταξιδιώτες, που επισκέπτονται περιοχές με τρέχουσα τοπική μετάδοση της λοίμωξης όπως θα δείτε και στο χάρτη,, συνιστάται να λαμβάνουν συνεχή μέτρα αποφυγής των δηγμάτων από κουνούπια, καθώς το κουνούπι, που μεταδίδει τη νόσο, τσιμπά κατά τη διάρκεια ημέρας και νύχτας, σε εξωτερικούς και σε εσωτερικούς χώρους, καθώς και στις αστικές περιοχές.
Ιδιαιτέρως, όσον αφορά νήπια, ηλικιωμένους, εγκύους και άτομα με σοβαρές χρόνιες νόσους ή ανοσοκαταστολή, συνιστάται συνεκτίμηση του κινδύνου νόσησης και των συνιστώμενων μέτρων προφύλαξης πριν από το ταξίδι σε ενδημικές περιοχές. Ιδιαίτερα στις εγκύους συνιστάται αυξημένη προστασία κατά των δηγμάτων από κουνούπια στις ενδημικές περιοχές.».

Όπως βλέπουμε, ο ιός ΕΧΕΙ επεκταθεί σε πολλές χώρες (δεν αναφέρονται ΠΟΙΕΣ), αλλά εγώ θα σταθώ σε αυτό που γίνεται στη χώρα μας ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
Ένα πρόβλημα το οποίο λέγεται ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ, λέγεται ψεκασμοί, λέγεται πολλά.
Δε θυμάμαι και εγώ ΠΟΣΑ χρόνια μας κατατρώνε τα κουνούπια, και οι «αρμόδιοι» δε λαμβάνουν μέτρα. Οι όποιοι ψεκασμοί γίνονται κατόπιν εορτής, και ΑΝ γίνουν. Βέβαια, μπορεί να μας πουν, για την περίπτωση του ΖΙΚα, Πως «ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ, ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑ, ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΗ. ΕΙΝΑΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ». Στην Ελλάδα, ΟΛΑ γίνονται αδέλφια.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ, ναι μεν εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία, ΑΛΛΑ, για το «εσωτερικό», δεν είπε τίποτα σε όλους αυτούς που κυβερνούν. ΑΥΤΟΙ, για ακόμα μια χρονιά δε θα κάνουν τίποτα.
ΔΕΝ θέλουν να καταλάβουν πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα.
Μάλιστα πέρσι, όσο αφορά τους ψεκασμούς, σύμφωνα με μαρτυρίες και καταγγελίες, ΜΟΝΟ σε κάποιες περιοχές που έχουν πολιτικοί και κάποια τσιράκια τους εξοχικά έγιναν ψεκασμοί στην ώρα τους…..
Και αυτό που με ανησυχεί, είναι πως ΔΕΝ υπάρχει εμβόλιο, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥ.
Ας κάνουν τουλάχιστον κάτι οι «αρμόδιοι» για να μειώσουν (έστω) τον κίνδυνο που προέρχεται από τα κουνούπια.


Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

Airmar Weather Station 200WX Humidity

Airmar Weather Station 200WX Humidity
Η συσκευή της AIRMAR 200WX είναι ένας υψηλής ακριβείας, αισθητήρας καιρού που μας ενημερώνει για τις στιγμιαίες καιρικές αλλαγές και μας δίνει πληροφορίες για την ταχύτητα και την κατεύθυνση του ανέμου, την υγρασία και την θερμοκρασία του αέρα καθώς και για την βαρομετρική πίεση έτσι ως ώστε μπορούμε να έχουμε και πρόβλεψη για τις μεταβολές του καιρού ή επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.  Χρησιμοποιώντας δε το ενσωματωμένο μηχανισμό GPS και ηλεκτρονικής πυξίδας μας δίνει δεδομένα πλοήγησης καθώς και δεδομένα διόπτευσης (HEADING) όπως και στοιχεία μέτρησης της κλίσης και της ανύψωσης του σκάφους. 
Για την μέτρηση του ανέμου χρησιμοποιεί τέσσερις αισθητήρες υπερήχων χωρίς κινούμενα μέρη, εξασφαλίζοντας ανθεκτικότητα και αξιοπιστία στην διάρκεια του χρόνου.
Με αισθητήριο υγρασίας.
Η 200WX είναι συμβατή με τα πρωτόκολλα επικοινωνίας NMEA 0183 & NMEA 2000

Alinco DR-638HE VHF/UHF FULL DUBLEX CROSS BAND ΑΠΟ ΤΟ RADIO ELEKTRON

Alinco DR-638HE VHF/UHF FULL DUBLEX CROSS BAND


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗΣ ALINCO MOBILE DR-638HE V/U ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ FULL DUBLEX ΚΑΙ CROSS BAND REPEATER ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΗ. ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ MIL-STD-810G ΓΙΑ ΣΚΛΗΡΗ ΧΡΗΣΗ.
ΕΝΑ ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ALINCO. ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΣΥΝΩΝΥΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ.
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΤΟ 2W ΗΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ.
50WATT ΣΤΑ VHF ΚΑΙ 40WATT ΣΤΑ UHF ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΙΣΧΥΟΣ



Frequency range TX (transmitter)




  • 144-145 / 430-440 MHz (expandable)
  • Frequency range RX (receiver)




  • 144-145 / 430-440 MHz (expandable)
  • Transmission power




  • 50W / 25W / 10W / 5W (VHF)
  • 40W / 25W / 10W / 5W (VHF)
  • Modes




  • FM (TX / RX)
  • AM (RX only)
  • Channel spacing




  • 2.5 / 5 / 25.6 / 10 / 12.5 / 15/20/25/30/50 kHz
  • Memory channels




  • 758
  • Key Features
    • Display and keypad with backlight, various colors available
    • Schmallband / broadband operation selectable (Wide / Narrow)
    • Integrated duplexer
    • various scan modes (incl. CTCCS & DCS Scan, Dual Watch, etc.)
    • Front control panel removable and sold mountable (EDS-28 option)
    • numerous selective process integrated (2-tone / 5 Tone / CTCSS / DCS / DTMF)
    • Selectable ring tone 1000 Hz / 1450 Hz / 1750 Hz / 2100 Hz
    • programmable repeater offset
    • Voice compander
    • alphanumeric marking of memory locations
    • Keyboard lock programmable
    • programmable via PC
    • Cloning function
    • Theft alarm function
    • Display of the operating voltage in the display
    • Monitor function
    • APO function
    • Time-Out Timer function
    • BCLO function
    • Password function
    • Reset function
    • two jacks (3.5mm) for external speakers (mono or stereo possible)
    Microphone connector




  • 8-pin
  • Antenna connector




  • PL-259 connector
  • Power supply




  • 13.8 VDC +/- 15%
  • Dimensions in mm (WxHxD)




  • 139 x 40 x 212
  • Weight




  • approximately 1.14 kg
  • Όμορφη πόλη (βασισμένο στο ομώνυμο τραγούδι σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και ποίηση Γιάννη Θεοδωράκη (με CD) -Σειρά Με αφορμή ένα τραγούδι 1

    Όμορφη πόλη (βασισμένο στο ομώνυμο τραγούδι σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και ποίηση Γιάννη Θεοδωράκη (με CD) -Σειρά Με αφορμή ένα τραγούδι 1
    Συγγραφέας:Μάρω Θεοδωράκη
    Εικονογράφος:Νέστορας Ξουρής
    Σειρά:Με αφορμή ένα τραγούδι
    Μουσική:Μάρω Θεοδωράκη
    Τραγουδούν:Μάριος Φραγκούλης
    Ημερομηνία έκδοσης:25 Φεβρουαρίου 2010
    Ανατύπωση:2η Σεπτέμβριος 2012
    Σχήμα:21x29
    Σελίδες:48
    Εξώφυλλο:Σκληρό
    ISBN:978-960-6864-36-0
    ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ Κι όμως τα όνειρα βγαίνουν αληθινά! Η Αννιώ θα ταξιδέψει στα Χανιά, στην Όμορφη Πόλη του πατέρα της με τα χιλιάδες χρώματα, τις φωνές, τις μουσικές. Η μυρωδιά από τη θάλασσα, το θυμάρι και το γιασεμί είναι η καλύτερη αρχή για τις διακοπές της. Οι φίλοι της, ο παππούς ο Σήφης κι η χρυσοχέρα γιαγιά θα την κατακτήσουν και θα τη μαγέψουν με την αλήθεια τους. Ακολουθήστε την Αννιώ μέχρι τον Γαλατά, ξελογιαστείτε με τις πειρατικές αποδράσεις του Λευτέρη και του Γιώργη και βουτήξτε από τα λαξεμένα βράχια μαζί τους… Για την «Όμορφη Πόλη» της Μάρως Θεοδωράκη Τελικά φαίνεται ότι τα καλλιτεχνικά γονίδια της οικογένειας τα πήρε πάνω της η αγαπημένη μου ανιψιά, η Μάρω Θεοδωράκη. Πιανίστα, συνθέτης, αλλά και συγγραφέας! Πόσο λυπάμαι που ο Γιάννης, ο αδελφός μου και πατέρας της, δεν ζει για να την καμαρώνει όπως εγώ. Όμως αυτή τη φορά, με την «Όμορφη πόλη», δεν καμαρώνω μόνο, αλλά και συγκινούμαι βαθύτατα, γιατί με το μεστό και πανέμορφό της κείμενο αγγίζει ό,τι πολυτιμότερο έχω μέσα μου: την οικογένεια και το χωριάτικο σπίτι μας στον Γαλατά Χανίων, όπου έζησα τις ωραιότερες μέρες της ζωής μου λουσμένες στο φως της ευτυχίας, της χαράς και του γέλιου του «παππού» και της «γιαγιάς» της ιστορίας, δηλαδή του μπαμπά και της μαμάς μου, αλλά και του αδελφού μου, καθώς ήμαστε μαζί ένα κουβάρι αγκαλιασμένοι... Χωρίς αυτή την αγκαλιά η ζωή μου άλλαξε για πάντα. Τη σκέφτομαι και την αποζητώ κάθε στιγμή. Γι’ αυτό, Μάρω, σ’ ευχαριστώ που με οδήγησες ξανά κοντά τους... Κι ας ξέρω πως ονειρεύομαι... Μίκης Θεοδωράκης Αθήνα 21/12/2009

    🎸 Ακουστικές Κιθάρες - Μέρος 1ο


    Ανδρικά Ρολόγια Τissοt

    T-Sport Moto GP 2015 Limited Chronograph
    T-Classic Bridgeport Powermatic Black
    T-Classic Tradition Black
    T-Sport PRC Stainless Steel
    T-Sport PRC 516 Chronograph
    Stefan Bradl Limited Chronograph

    Αθήνα: Σε ποια cafe θα βρείτε τα νοστιμότερα γλυκά;

    Αθήνα: Σε ποια cafe θα βρείτε τα νοστιμότερα γλυκά.

    Προγνωστικοί Χάρτες Ανέμων επιφανείας

    ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΩΝ

    ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
    ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
    ΑΘΗΝΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ 01 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 / 0400 UTC

    - ΑΝΕΜΟΙ: ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΠΟΦΟΡ
    - ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
    ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΟΙ ΡΙΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 40 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ
    ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
    ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ

    ΜΕΡΟΣ 1
    ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΜΙΑ
    ΜΕΡΟΣ 2
    ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 31-01-16/21 UTC
    ΣΧΕΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1016 ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ
    1030 ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ
    ΜΕΡΟΣ 3
    ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 02 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 04 UTC
    ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
    ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3. ΗΡΕΜΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
    ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
    ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
    ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ
    ΕΩΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
    ΜΠΟΥΤ
    ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΜΕΛΙΤΑ
    ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΓΚΑΜΠΕΣ
    ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΣΙΔΡΑ
    ΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
    ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
    ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ
    ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ
    ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
    ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ
    ΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
    ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
    ΠΑΤΡΑΙΚΟΣ
    ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4. ΗΡΕΜΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ
    ΕΩΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
    ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ
    ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
    ΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
    ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
    ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ
    ΕΩΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
    ΤΑΥΡΟΣ
    ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3. ΗΡΕΜΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
    ΔΕΛΤΑ
    ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΕΩΣ 4. ΗΡΕΜΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ
    ΕΩΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
    ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ
    ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3. ΗΡΕΜΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
    ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ
    ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ
    ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΟΔΟΥ
    ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4. ΗΡΕΜΗ
    ΚΑΡΠΑΘΙΟ
    ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
    ΔΥΤΙΚΟΙ 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
    ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
    ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ
    ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ
    ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ
    ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4. ΛΙΓΟ
    ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
    ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ
    ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 Η 3. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ
    ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
    ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΔΥΤΙΚΟΙ
    ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
    ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
    ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ
    ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
    ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
    ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4. ΛΙΓΟ
    ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
    ΘΡΑΚΙΚΟ
    ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 25.10 ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΠΟΛΥ
    ΓΡΗΓΟΡΑ 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
    ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ
    ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΕΩΣ 4. ΗΡΕΜΗ

    ΜΑΡΜΑΡΑ
    ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
    ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΙ 4. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ
    ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
    ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
    ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
    ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 12 ΩΡΕΣ
    ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ

    Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος (2 ημερών)

    ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
    ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
    ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
    ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 01-02-2016 / 0600 ΤΟΠΙΚΗ

    ΜΕΡΟΣ 1
    ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 01-02-2016
    ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

    ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
    ΑΝΕΜΟΙ ΑΠΟ ΔΥΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΕΧΡΙ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
    ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΚΑΙ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
    ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΛΙΓΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΚΑΙ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
    ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΔΥΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 2 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
    ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 00 (ΜΗΔΕΝ) ΕΩΣ 17 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
    ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
    ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΛΙΓΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ Η ΟΜΙΧΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΚΑΙ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
    ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΔΥΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 2 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
    ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 05 ΕΩΣ 18 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ Η ΜΕΓΙΣΤΗ 4 ΜΕ 6 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
    ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
    ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΙΓΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
    ΑΝΕΜΟΙ: ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΤΟΠΙΚΑ 5 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
    ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 05 ΕΩΣ 20 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΟΠΙΚΑ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
    ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ 
    ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
    ΑΝΕΜΟΙ: ΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.
    ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 09 ΕΩΣ 18 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
    ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
    ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΟΠΟΤΕ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ.
    ΑΝΕΜΟΙ: ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 5 ΠΟΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΜΕΧΡΙ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
    ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 18 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Η ΜΕΓΙΣΤΗ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
    ΑΤΤΙΚΗ
    ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΙΓΕΣ ΑΡΑΙΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ.
    ΑΝΕΜΟΙ: ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 2 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
    ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 19 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
    ΑΝΕΜΟΙ: ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
    ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 05 ΕΩΣ 16 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
    ΜΕΡΟΣ 2
    ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 02-02-2016
    ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ Η ΟΜΙΧΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΚΑΙ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
    ΑΝΕΜΟΙ: ΣΤΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ. ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
    ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΑΝΟΔΟ.

    ΠΟΥ: Εκρηκτική η εξάπλωση του ιού Ζίκα. Πρόβλεψη για 4 εκατ. κρούσματα

    ΠΟΥ: Εκρηκτική η εξάπλωση του ιού Ζίκα. Πρόβλεψη για 4 εκατ. κρούσματα
    Ο ιός Ζίκα, που συνδέεται με σοβαρές γενετικές ανωμαλίες σε χιλιάδες μωρά στη Βραζιλία, «εξαπλώνεται εκρηκτικά» και θα μπορούσε να
    Απούσα η κυβέρνηση από τη σημαντικότερη εκδήλωση για την Υγεία
    Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η απουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας, από την εκδήλωση ενός από
    Κρύβει παγίδες το ασφαλιστικό προειδοποιούν οι οδοντίατροι
    Μετά τη συνάντηση που είχε με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Εργασίας  ο Πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας
    Κάθε πότε πρέπει να κάνουμε μπάνιο;
    Αν όχι όλοι, τότε οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε μπάνιο σε καθημερινή βάση.  Άλλοι κάνουν ένα γρήγορο ντους το πρωί πριν πάνε
    Περισσότερες Ειδήσεις:
    Με 141 προσλήψεις ιατρικού & παραϊατρικού προσωπικού αρχίζει η αξιοποίηση του κονδυλίου για την υγεία

    Στο μπλόκο των Αγροτών στη Βοιωτία οι Επιστήμονες

    Ενεργοποίηση της Επιτροπής για τη μείωση των τιμών στα καινοτόμα φάρμακα

    Άστοχη η χρήση του clawback σύμφωνα με το ΣΦΕΕ

    Δύο Μονάδες Υγείας στέλνει ο ισπανικός Ερυθρός Σταυρός στα νησιά μας

    Πολύ συχνό στους εφήβους το Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης

    Προσλήψεις στον χώρο της Υγείας

    Η παρατήρηση του ειδώλου στον καθρέφτη λειτουργεί θεραπευτικά σε βουλιμικές γυναίκες

    Την απόσυρση του ασφαλιστικού ν/σ ζητά ο Πατούλης από τον Τσίπρα

    Ογκολογικές θεραπείες και αντιβιοτικά το πεδίο συνεργασίας Sanofi και Warp Drive Bio

    Αναμένεται νέα μείωση στις τιμές των διαγνωστικών εξετάσεων

    Μοριακά τεστ διαπιστώνουν την κληρονομική προδιάθεση του Καρκίνου του πεπτικού

    Το κινητό μπορεί να βλάψει τα δόντια σας

    Ομάδα εργασίας επεξεργάζεται τα προβλήματα των ατόμων με αναπηρία για το Ασφαλιστικό

    Δεν βγήκε «άκρη» από την προκριματική εξέταση για το θάνατο της 4χρονης

    Τι είπε ο Πατούλης με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Τουρκίας

    Μόνο οι νοσηλευόμενοι δεν θα πληρώνουν την εξέταση της γρίπης

    Ένα γραμμάριο πρόληψης ισοδυναμεί με ένα τόνο θεραπείας

    Καταρράκτης και Γλαύκωμα αντιμετωπίζονται με μία επέμβαση
    MEDedapy
    MEDedapy
    Αλλες Ειδήσεις:
    Η έλλειψη κοινωνικής ζωής είναι το ίδιο βλαβερή με το κάπνισμα!

    Πιθανές καθυστερήσεις στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση την επόμενη εβδομάδα

    Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την καλή λειτουργία του θυρεοειδούς

    Οριστική θεραπεία της κύστης κόκκυγα και των υποτροπών της με Laser

    Ο Χάρης Ναρδής νέος Γενικός Διευθυντής και Διευθ. Σύμβουλος της Astellas

    Εκστρατεία στοχευμένη στην εκπαίδευση των φαρμακοποιών και την ενημέρωση των ασθενών

    EHCI: Χαμηλό το επίπεδο υγείας στην Ελλάδα

    Θερίζει η γρίπη στην Ελλάδα με το κυρίαρχο στέλεχος Η1Ν1

    Κάμψη κερδοφορίας για την Novartis

    Πρoσλήφθηκαν 186 νέοι διασώστες στο ΕΚΑΒ

    Εξαπλώνεται και στην Ευρώπη ο ιός Ζίκα

    Έρευνα: Βιοσυμβατά σφουγγάρια παγιδεύουν τα καρκινικά κύτταρα

    Άσκηση πριν ή μετά το φαγητό;

    Πόσο αθώος είναι ο κολικός του νεφρού;

    Αποκλείουν τα ταμεία οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού

    Το Πυροσβεστικό Σώμα προσέφερε εννέα ασθενοφόρα στο Υπουργείο Υγείας

    Συγκέντρωση και κατάληψη από τους εργαζόμενους των νοσοκομείων

    Ο καθηγητής Χρούσος νέος πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής

    Γιατί να κάνω το HPV DNA τεστ;

    Προσαύξηση μόνο στα υψηλά εισοδήματα ζήτησε ο Βλασταράκος από τον Τσίπρα

    Αντίθετη η ΕΝΕ στην εξομοίωση νοσηλευτών και βοηθών νοσηλευτών

    Φόβοι για εξάπλωση του ιού Ζίκα σε όλη την Αμερική

    Προληπτικός έλεγχος για καρκίνο του τραχήλου της μήτρας

    Γιατί τα κορίτσια βγάζουν το κραγιόν τους;

    Deep Purple - Child In Time - 1970

    4*Λιτόχωρο Πιερίας με Ημιδιατροφή+Παιδί+Spa|-50%


    4* Olympus Mediterranean Boutique Hotel - Λιτόχωρο Πιερίας
    Λιτόχωρο Πιερίας με 189€ από 378€ (-50%) για 3 ημέρες ΚΑΙ για τα 2 Άτομα+Παιδί με Ημιδιατροφή σε Superior δίκλινο δωμάτιο, σε 4* Ξενοδοχείο
    (Έκπτωση 50%)
    189€ από 378€ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα KAI ένα Παιδί έως 14 ετών, στο 4 αστέρων Olympus Mediterranean Boutique Hotel στο Λιτόχωρο Πιερίας, με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό σε Μπουφέ) σε Superior δίκλινο δωμάτιο! Παρέχεται ελεύθερη χρήση της Εσωτερικής Πισίνας και της Sauna καθώς και Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Η προσφορά ισχύει ΚΑΙ για την Καθαρά Δευτέρα ΚΑΙ την 25η Μαρτίου!
    €189 από €378Κέρδος €189Έκπτωση 50%
    4* Olympus Mediterranean Boutique Hotel - Λιτόχωρο Πιερίας
    Λιτόχωρο - 4* Olympus
    Περισσότερες Προσφορές
    Ελατοχώρι Πιερίας με 119€ από 238€ ( -50%) για 3 ημέρες ΚΑΙ για τα 2 Άτομα+Παιδί με Πρωινό σε δίκλινο δωμάτιο με Τζάκι
    (Έκπτωση 50%)
    €119 από €238-50%
    Ξενώνας Μύθος - Ελατοχώρι Πιερίας
    Ελατοχώρι Πιερίας - Ξενώνας Μύθος
    119€ από 238€ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 8 ετών στο Ελατοχώρι Πιερίας, σε δίκλινο δωμάτιο με Τζάκι και Πρωινό στο Ξενώνα Μύθο! Προσφέρεται ποτό Καλωσορίσματος και μια χρήση των Spa, Sauna και Υδρομασάζ! Παρέχεται Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας για να απολαύσετε 3 ημέρες στον όμορφο προορισμό! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Η προσφορά ισχύει ΚΑΙ για την 25η Μαρτίου! Διατίθεται ειδική προσφορά για την Γιορτή των Ερωτευμένων ΚΑΙ την Καθαρά Δευτέρα!
    Καρπενήσι με 189€ από 378€ (-50%) για 3 ημέρες KAI για τα 2 Άτομα+Παιδί σε Σουίτα με Ιδιωτική Βεράντα+Spa+Γεύμα
    (Έκπτωση 50%)
    €189 από €378-50%
    Oniropetra Boutique Hotel - Καρπενήσι
    Καρπενήσι - Oniropetra Hotel
    189€ από 378€ ( Έκπτωση 50%) KAI για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών στο Καρπενήσι, σε Σουίτα με Ιδιωτική Βεράντα και Πρωινό, στο Ολοκαίνουργιο Oniropetra Boutique Hotel! Προσφέρεται ένα Γεύμα και Ελεύθερη Χρήση της Eξωτερικής Sauna δίπλα στο Ποτάμι! Παρέχεται Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
    Πορταριά με 229€ από 458€ (-50%) για 3 ημέρες KAI για τα 2 Άτομα με Ημιδιατροφή σε δίκλινο δωμάτιο, σε 4* Ξενοδοχείο
    (Έκπτωση 50%)
    €229 από €458-50%
    4* Portaria Hotel & Spa - Πορταριά Πηλίου
    Πορταριά - 4* Portaria Hotel & Spa
    229€ από 458€ ( Έκπτωση 50%) KAI για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα KAI ένα Παιδί έως 12 ετών στο 4 αστέρων Portaria Hotel & Spa, με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό) σε δίκλινο δωμάτιο, στην Πορταριά Πηλίου! Καθημερινή χρήση της Εσωτερικής Υδροτονικής Πισίνας με Αντίστροφη Κολύμβηση, Μασάζ Ποδιών, Αντίστροφο Βάδισμα, Υδρομασάζ, Νεροκουρτίνες για τον αυχένα, Κανόνια για την πλάτη, Jacuzzi, Hamam, Sauna, Event Shower, Γυμναστήριο καθώς και 20% έκπτωση στις θεραπείες του Spa! Παρέχεται Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Για όσους πραγματοποιήσουν τη διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται Δωρεάν αναβάθμιση σε Superior Suite με Τζάκι! Απολαύστε 3 ημέρες χαλάρωσης στη μαγευτική Πορταριά! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
    Λίμνη Πλαστήρα με 89€ από 180€ (-51%) για 3 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 Άτομα+Παιδί σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό
    (Έκπτωση 51%)
    €89 από €180-51%
    Ξενώνας Ανδρομέδα - Λίμνη Πλαστήρα
    Λίμνη Πλαστήρα - Ανδρομέδα
    89€ από 180€ ( Έκπτωση 51%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα KAI ένα Παιδί έως 12 ετών στη Λίμνη Πλαστήρα, σε δίκλινο δωμάτιο με Τζάκι και Πρωινό στον Ξενώνα Ανδρομέδα! Παρέχονται Ξύλα για το Τζάκι καθώς και Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Διατίθεται ειδική προσφορά για την Καθαρά Δευτέρα ΚΑΙ την 25η Μαρτίου!
    Βυτίνα με 159€ από 320€ (-50%) για 3 ή 4 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 Άτομα+Παιδί με Πρωινό σε Mini Suite με Τζάκι
    (Έκπτωση 50%)
    €159 από €320-50%
    Grand Vytina Hotel & Suites - Βυτίνα
    Βυτίνα - Grand Vytina Hotel & Suites
    159€ από 320€ ( Έκπτωση 50%) KAI για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών, στο Grand Vytina Hotel & Suites σε Mini Suite με Τζάκι και Πρωινό, στη Βυτίνα! Παρέχονται Ξύλα για το Τζάκι καθώς και Early check in στις 10:00 και Late check out στις 16:00! Για όσους πραγματοποιήσουν τη διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται μία επιπλέον διανυκτέρευση Δωρεάν για να απολαύσετε 4 γεμάτες ημέρες! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
    Νέα Αγχίαλος Βόλου με 75€ από 150€ (-50%) για 3 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 Ατομα+Παιδί σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό
    (Έκπτωση 50%)
    €75 από €150-50%
    Tokalis Boutique Hotel & Spa - Νέα Αγχίαλος Βόλου
    Βόλος - Tokalis Boutique Hotel & Spa
    75€ από 150€ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών στη Νέα Αγχίαλο Βόλου, στο Tokalis Boutique Hotel & Spa σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό! Προσφέρεται Welcome drink με Τοπικό Τσίπουρο από τους βιολογικούς αμπελώνες της οικογένειας Τοκαλή και Ελεύθερη xρήση της Sauna και του Hamam! Παρέχεται Early Check in και Late Check out κατόπιν διαθεσιμότητας για να απολαύσετε 3 ημέρες στον όμορφο προορισμό! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Διατίθεται ειδική προσφορά για την Καθαρά Δευτέρα ΚΑΙ την 25η Μαρτίου!
    Αράχωβα με 109€ από 300€ (-64%) για 2 Ημέρες KAI για τα 2 Άτομα σε Superior Suite με Μπαλκόνι και Πρωινό, σε 5* Ξενοδοχείο
    (Έκπτωση 64%)
    €109 από €300-64%
    5* Tagli Resort & Spa - Αράχωβα
    Αράχωβα - 5* Tagli Resort
    109€ από 300€ ( Έκπτωση 64%) ΚΑΙ για τις 2 ημέρες / 1 διανυκτέρευση ΚΑΙ για τα 2 Άτομα στην Αράχωβα, στο 5 αστέρων Tagli Resort & Spa σε Superior Suite με Μπαλκόνι και μοναδική Θέα στον Παρνασσό και Πλούσιο Πρωινό American style! Για ένα Παιδί έως 3 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Παρέχονται 2 ποτήρια Σαμπάνια για καλωσόρισμα καθώς και Early check in στις 10:00 και Late check out στις 15:00 για να απολαύσετε 2 γεμάτες πολυτελείς ημέρες! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
    Μέτσοβο με 189€ από 405€ (-53%) για 3 ημέρες ΚΑΙ για τα 2 Άτομα σε Σουίτα με Τζάκι και Πρωινό
    (Έκπτωση 53%)
    €189 από €405-53%
    Katogi Averoff Hotel & Winery - Μέτσοβο
    Μέτσοβο - Katogi Averoff Hotel
    189€ από 405€ ( Έκπτωση 53%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 5 ετών στο Μέτσοβο, στο Βραυβευμένο Katogi Averoff Hotel & Winery με Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία Οινική κουλτούρα, σε Σουίτα με Τζάκι και Παραδοσιακό ελληνικό Πρωινό! Προσφέρεται ένα Δείπνο με ελληνικές σπιτικές γεύσεις και ένα Μπουκάλι Κρασί στο δωμάτιο κατά την άφιξη! Παρέχεται Ξενάγηση στο Οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ και κέρασμα ένα ποτήρι Κρασί! Παρέχονται Ξύλα για το Τζάκι καθώς και Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Απολαύστε ένα ταξίδι 3 ημέρων ανακαλύπτοντας τα μυστικά του κρασιού!
    Παρνασσός με 89€ από 180€ (-51%) για 3 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 Άτομα+Παιδί σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό
    (Έκπτωση 51%)
    €89 από €180-51%
    Το Μπαλκόνι της Αγόριανης - Παρνασσός
    Παρνασσός - Μπαλκόνι Αγόριανης
    89€ από 180€ ( Έκπτωση 51%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα KAI ένα Παιδί έως 12 ετών στον Παρνασσό μια ανάσα από την Αράχωβα, σε Classic Double with Mountain View με Σπιτικό Πρωινό, στο Μπαλκόνι της Αγόριανης! Προσφέρεται Κέρασμα Kαλωσορίσματος καθώς και Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Για όσους πραγματοποιήσουν την διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται άλλη μια διανυκτέρευση Δωρεάν με Πρωινό για να απολαύσετε 4 ημέρες χαλάρωσης!
    Χαλκίδα με 45€ από 90€ (-50%) για 2 ημέρες KAI για τα 2 Άτομα σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό
    (Έκπτωση 50%)
    €45 από €90-50%
    Paliria Hotel - Χαλκίδα
    Χαλκίδα - Paliria Hotel
    45€ από 90€ (Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 2 ημέρες / 1 διανυκτέρευση ΚΑΙ για τα 2 Άτομα σε δίκλινο δωμάτιο ΚΑΙ Πλούσιο Πρωινό στο Paliria Hotel στην Χαλκίδα! Για ένα Παιδί έως 7 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Παρέχεται Late check out στις 18:00! Απολαύστε 2 ημέρες στο κέντρο της Χαλκίδας! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτερεύσεων!
    Στεμνίτσα με 179€ από 398€ (-55%) για 3 ημέρες ΚΑΙ για τα 2 Ατομα+Παιδί σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό
    (Έκπτωση 55%)
    €179 από €398-55%
    Trikolonion Country Hotel - Στεμνίτσα
    Στεμνίτσα - Trikolonion Hotel
    179€ από 398€ ( Έκπτωση 55%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών στη Στεμνίτσα, σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό στο Trikolonion Country Hotel! Προσφέρεται Ποτό καλωσορίσματος! Παρέχεται Ελεύθερη χρήση στο γυμναστήριο καθώς και Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00! Aπολαύστε 3 γεμάτες ημέρες στον όμορφο προορισμό! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Διατίθεται ειδική προσφορά για την Καθαρά Δευτέρα ΚΑΙ την 25η Μαρτίου!