Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Έκθεση Ομίλου Φίλων της Τέχνης

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ Κ.Ε.ΔΗ.Χ ΑΚΤΗ ΕΝΩΣΕΩΣ - ΠΑΛΙΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΤΗΛ. : 28210 87098 - 28210 87077 FAX : 28210 74332 Web SIte : www.dipeh.gr Email : dipeh@otenet.gr Έκθεση Ομίλου Φίλων της Τέχνης 25/8/2010 Έως 31/8/2010 Ο Όμιλος Φίλων της Τέχνης έχει δεκαετή παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα των Χανίων με πολλές εκθέσεις εντός της πόλης αλλά και αλλού. Αποτελείται από μια ομάδα Χανιωτών καλλιτεχνών, ζωγράφων, αγιογράφων, χαρακτών, κεραμιστών, κ.α. που έχουν μεράκι με την τέχνη. Ο ‘Ομιλος, εκτός από εκθέσεις έργων τέχνης, πραγματοποιεί και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως διαγωνισμούς παιδικής ζωγραφικής για μαθητές των δημοτικών σχολείων ενώ έχει και φιλανθρωπική δραστηριότητα. Διατηρεί μόνιμη έκθεση στην οδό Χρυσάνθου Επισκόπου 43, όπου διαθέτει αίθουσα για εκθέσεις και ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες.

Μαγικές Σβούρες «Ο Αυγερινός και η Πούλια»

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ Κ.Ε.ΔΗ.Χ ΑΚΤΗ ΕΝΩΣΕΩΣ - ΠΑΛΙΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΤΗΛ. : 28210 87098 - 28210 87077 FAX : 28210 74332 Web SIte : www.dipeh.gr Email : dipeh@otenet.gr Μαγικές Σβούρες «Ο Αυγερινός και η Πούλια» 17/8/2010 «Ο Αυγερινός και η Πούλια» από τις μαγικές σβούρες - σκηνοθεσία Δημήτρης Αδάμης Μια λαμπερή θεατρική παράσταση για τα παιδιά , μιας και ο ουρανός θα είναι γεμάτος αστέρια. Οι μαγικές σβούρες και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αδάμης ,οι δημιουργοί της παράστασης «Σίτος Σιταράκις , αυτός ο Μεγάλος μικρός» , που αγαπήθηκε πολύ από τα παιδιά, έρχονται για να διηγηθούν ένα υπέροχο ελληνικό παραδοσιακό παραμύθι !!! Είναι το παραμύθι που κατάγεται από τα βάθη μιας Ελλάδας που αγαπάμε , γνωρίζοντας δεκάδες παραλλαγές. Τότε που γιαγιάδες και παραμυθάδες έδιναν με τις ιστορίες τους εξήγηση στα φαινόμενα της φύσης , στα μαγικά μυστικά αυτού του κόσμου. Τότε που τα παραμύθια έστρεφαν τα βλέμματα των παιδιών ψηλά στον ουρανό για να ακολουθήσουν τον δρόμο των αστεριών. Τα παιδιά , στην παράσταση , θα μπουν στον κόσμο μιας έναστρης νυχτιάς , καθώς αστεράκια θα προβάλουν μαγικά παντού. Η ευαισθησία και το χιούμορ εναλλάσσονται συνεχώς . Τα μικρότερα παιδιά θα αγαπήσουν το πιο περιπετειώδες και τρυφερό παραμύθι που έχει γραφτεί ενώ τα μεγαλύτερα θα ταυτιστούν με τους δύο ήρωες-έφηβους που απέδειξαν πως η αγάπη είναι ένα φωτεινό αστέρι, πάνω από την κακία , το θυμό και την οργή. Μια μεγάλη έκπληξη και αποκάλυψη της παράστασης είναι η μουσική της. Τα παιδιά θα απολαύσουν τον άγνωστο ,στους πολλούς , κύκλο τραγουδιών του υπέροχου Μωρίς Ραβέλ , βασισμένο σε ελληνικά δημοτικά τραγούδια! Οι συντελεστές της παράστασης: Κείμενο -Σκηνοθεσία : Δημήτρης Αδάμης Σκηνικά : Χριστίνα Κωστέα Κοστούμια : Αλέξανδρος Κομπόγιωργας Κίνηση - Χορογραφία : Άρτεμις Ιγνατίου Ενορχήστρωση-Διασκευή:Γιώργος Κωνσταντινίδης Μουσική τραγουδιού φινάλε: Τατιάνα Ζωγράφου Στίχοι-Μουσική Επιμέλεια : Δημήτρης Αδάμης Φωτισμοί : Γιώργος Ανεστόπουλος Παραγωγή : μαγικές σβούρες Παίζουν οι ηθοποιοί: Νίκη Αναστασίου , Αντώνης Γκρίτσης , Κων/νος Μπούντας, Δημήτρης Πάσσος , Έλενα Σταμάτη , Νίκος Σταματόπουλος , Μαριλίζα Χρονέα.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics * Βρέθηκαν τα οστά ήρωα Αντισυνταγματάρχη * To xρονικό ενός λουκέτου σε τζαμί * Κάλλιο δίχως Κούρδους * Τουρκικά πλοία αλωνίζουν στο Ανατολικό Αιγαίο * "Πρόβλημα Τουρκίας-ΕΕ έγινε το Κυπριακό" * Πού «βλέπει» η Τουρκία... * ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ * Μετά τη μολότωφ στη Θεσσαλονίκη, η ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ έκανε την εμφάνισή της και στην Κομοτηνή! 'Άγνωστοι' κατέστρεψαν τάφους σε μουσουλμανικό νεκροταφείο. * Η εκσυγχρονιστική συμμορία του Σημίτη και ο κεμαλικός φασισμός σε τρία λεπτά! Παρακολουθείστε την ταινία. * 15 Αυγούστου 1974: Η προδοσία της Αμμοχώστου * «Ελβετικοί» λογαριασμοί Ελλήνων για την... εφορία * Παραλογισμοί αξίας 19,4 δισ. στις ΔΕΚΟ * Από ψηλά βλέπεις τον κόσμο διαφορετικά.... * Να οριοθετήσουμε και να υποστηρίξουμε την πολιτισμική επικράτεια του Ελληνισμού * Η Λεγεώνα των Ξένων του Γιώργου * Οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο * Οι Αμερικάνοι “σπρώχνουν” ψήφισμα για το θέμα των Τσάμηδων στο Αμερικανικό Κογκρέσο * Επικοινωνία Δρούτσα – Νταβούτογλου για τη μολότοφ στο τουρκικό προξενείο * Η εξέλιξη μιας ιδέας * Ισραήλ: Οι διπλωματικοί υπάλληλοι κατηγορούν τη Μοσάντ για απεργοσπαστική δράση * ΗΠΑ: ο πρόεδρος Ομπάμα τάχθηκε υπέρ της ανέγερσης τεμένους και πολιτιστικού μουσουλμανικού κέντρου κοντά στο "Σημείο Μηδέν". * Οι φωτιές «καίνε» τον τσάρο Πούτιν * Τζέιμς Σταυρίδης-Ένας "patriotis" στο τιμόνι του ΝΑΤΟ * Στη γαλανόλευκη ο Αριστοτέλης . * Για ποιό λόγο δολοφονήθηκε ο Αριστοτέλης Γκούμας

Δήλωση Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γ.Πεταλωτή με αφορμή τους βανδαλισμούς σε μουσουλμανικό νεκροταφείο της Κομοτηνής

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Λ. Ηρώων 30 69100 Κομοτηνή Τηλ: 25310 24498, 81006 Φαξ: 25310 81555 email: press@gpetalotis.grΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, το Σάββατο 14 Αυγούστου 2010, με αφορμή τους βανδαλισμούς σε μουσουλμανικό νεκροταφείο της Κομοτηνής, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις. «Στις κοινωνίες υπάρχουν περιθωριακές ομάδες που επενδύουν στο μίσος και τη ρήξη. Που φοβούνται την διαφορετικότητα και έχουν σαν οδηγό τους τις θεωρίες συνωμοσίας. Οι πράξεις τους είναι απόλυτα καταδικαστέες και αντίθετες προς τα εθνικά μας συμφέροντα. Είναι τα απομεινάρια του παρελθόντος που η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω της για πάντα. Όσοι καταστρέφουν τάφους και βεβηλώνουν τη μνήμη νεκρών που ανήκαν σε άλλο δόγμα, είναι έξω από την κοινωνία μας, την οποία βρίσκουν απέναντί τους πιο ενωμένη».

«Όλοι για το Χαμόγελο του Παιδιού»

Ισχυρό «παρών» έδωσαν στην καλοκαιρινή κινητοποίηση του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τα δημοφιλή μέλη της δημοσιογραφικής ομάδας του protagon.gr, Σταύρος Θεοδωράκης, Ηλίας Μαμαλάκης, Παύλος Τσίμας και Μαρία Χούκλη.

O Σταύρος, η Μαρία, ο Παύλος και ο Ηλίας, έχοντας βιώσει από κοντά το έργο του Οργανισμού μας, τις χαρές αλλά και τα προβλήματα που συνοδεύουν κάθε ξεχωριστή του δράση, ενώνουν τις φωνές τους στο σενάριο που δημιούργησε η διαφημιστική εταιρία MAGNET εκπέμποντας μέσα από το τηλεοπτικό σποτ της καλοκαιρινής κινητοποίησης του Οργανισμού, σήμα κινδύνου προς το σύνολο της κοινωνίας και γίνονται πρεσβευτές της ανάγκης να συμμετέχουμε όλοι, κάθε μέρα, κάθε ώρα και καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου σε αυτό τον καθημερινό αγώνα.

«Τα παιδιά που σώζει το Χαμόγελο είναι τα δικά μας παιδιά. Τα γειτονόπουλα μας, τα ανίψια μας, τα παιδιά "των απέναντι", τα παιδιά που εγκατέλειψαν κάποιοι σαν και εμάς. Και αν δεν τα βοηθήσει κανείς αυτά τα παιδιά, αύριο θα τα βρούμε μπροστά μας και τα πράγματα θα είναι χειρότερα. Ας κάνουμε λοιπόν αυτό που πρέπει. Είναι τόσο απλό άλλωστε. Ένας στους δέκα Έλληνες αν έκανε ένα τηλεφώνημα στο 901 11 15 15 15 τα εκατοντάδες παιδιά που βοηθάει το Χαμόγελο δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα. Για σκεφθείτε το, δεν είναι εύκολο; Ένας στους δέκα ένα τηλεφώνημα. Στο protagon.gr λέμε ότι είναι εύκολο», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης

Ο Κώστας Γιαννόπουλος, μίλησε για την πανελλήνια δράση που αναπτύσσει «το Χαμόγελο του Παιδιού» εδώ και 15 χρόνια και για τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των παιδιών που καλείται καθημερινά να καλύπτει, υπό αντίξοες συνθήκες και με έντονη την επίδραση της οικονομικής κρίσης. Παράλληλα, ο κ.Γιαννόπουλος αναφέρθηκε και στη «μοναξιά» που κατά κανόνα βιώνει τους θερινούς μήνες ο Οργανισμός. Αυτό γιατί οι καλοκαιρινές διακοπές συνοδεύονται -δυστυχώς- και από διακοπές στην ενίσχυση του Οργανισμού, λόγω του προσανατολισμού του κόσμου στην ευχάριστη πλευρά της ζωής. Ωστόσο, οι ανάγκες των παιδιών πληθαίνουν αδιάκοπα, με αποτέλεσμα η αγωνία του Οργανισμού για την κάλυψή τους να μεγεθύνεται διαρκώς.

Στηρίζουμε «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Συμμετέχουμε όλοι ΕΝΕΡΓΑ για να μπορέσει «το Χαμόγελο του Παιδιού» να συνεχίσει

να προσφέρει 24ωρη, ολοκληρωμένη και ποιοτική φροντίδα στα παιδιά που έχουν ανάγκη

Καλέστε από σταθερό τηλέφωνο O.T.E. στο 901 11 15 15 15 (€ 3,67/κλήση)

ή Πραγματοποιήστε την κατάθεσή σας ηλεκτρονικά ή με τραπεζική κατάθεση πατώντας ΕΔΩ ή Συμμετέχετε στις ελλείψεις μας σε είδη πρώτης ανάγκης επικοινωνώντας μαζί μας στο 2103306140 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@hamogelo.gr Aναρτήστε το ηλεκτρονικό banner της καλοκαιρινής κινητοποίησης επιβίωσης του Οργανισμού μας στην ιστοσελίδα σας, επικοινωνώντας μαζί μας στο 210 3306140 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@hamogelo.gr

Δείτε το τηλεοπτικό σποτ της κινητοποίησης μας πατώντας ΕΔΩ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Ε-PONTOS

* Τι σημαίνει η λειτουργία στη Μονή Σουμελά * Ιστορικό προσκύνημα * Ιστορική Λειτουργία στη Σουμελά με προσκύνημα χιλιάδων Ελλήνων * ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΤΟΛΑΚΚΟΥ * Τη δική τους Παναγία Σουμελά, στους πρόποδες των Απαλαχίων Ορέων, θα τιμήσουν οι ομογενείς της Αμερικής * Με αεροπλάνα και βαπόρια * Στην Παναγία Σουμελά και ο πολιτικός κόσμος * Όλοι στην Παναγία Σουμελά, με αίσθημα ιστορικής ευθύνης * Διήμερο εκδηλώσεων στο Στρυμονοχώρι Σερρών * Οδηγίες προς προσκυνητές από την «Παναγία Σουμελά»

Greek Alert

* ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΣΤΗΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ! * ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΛΙΩΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. * ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ * Διαδίκτυο: Ελπιδα του Έθνους * Τα πανηγύρια της σκοπιανής προπαγάνδας * Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ * ΑΛΒΑΝΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΗ ΧΙΜΑΡΑ!

Μετά τη μολότωφ στη Θεσσαλονίκη, η ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ έκανε την εμφάνισή της και στην Κομοτηνή! 'Άγνωστοι' κατέστρεψαν τάφους σε μουσουλμανικό νεκροταφείο.

ΑΠΟ ΤΟ InfognomonPolitics Τη στιγμή που ο ελληνισμός, αλλά και η προοδευτική κοινωνία της Τραπεζούντας περιμένουν με αγωνία την αυριανή ιστορική ημέρα, κάποια ενεργούμενα του -κατά τα φαινόμενα- ανεξέλεγκτου από την κυβέρνηση Ερντογάν βαθέος κράτους, δρουν ανενόχλητα σε Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή, με σκοπό να ξεσηκώσουν τους γνωστούς κύκλους στην Τουρκία και να τορπιλίσουν την αυριανή λειτουργία στην Παναγία Σουμελά. Μετά τη μολότωφ που ρίφθηκε προχθες στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης, τη φορά αυτή σειρά είχε το νεκροταφείο της συνοικίας Πος-Πος στην Κομοτηνή, όπου 'άγνωστοι' προξένησαν ζημιές σε μουσουλμανικούς τάφους. Εντύπωση προκαλεί η ετοιμότητα 300 μουσουλμάνων, που αντί να καταφύγουν στις ελληνικές αρχές, κατέφυγαν που αλού, στον εξ αντικειμένου μεγάλο προβοκάτορα, πρόξενο της Τουρκίας στην Κομοτηνή, Μουσταφά Σαρνίτς, για να εκδηλώσουν τα παράπονά τους. Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.