Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

Παραμύθι χωρίς όνομα (με CD) βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα
Συγγραφέας: Κάρμεν Ρουγγέρη
Εικονογράφος: Χριστίνα Κουλουμπή
Σειρά: ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ - ΑΚΟΥΩ ΘΕΑΤΡΟ
Αρίθμηση στην σειρά: 2
Μουσική: Αντώνης Δελαπόρτας
Τραγουδούν: Αφήγηση: Κάρμεν Ρουγγέρη ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Λευτέρης Βασιλάκης, Αλέξανδρος Κομπόγιωργας, Κωνσταντίνα Λιναρδάτου, Νάντια Μητρούδη, Γιάννης Νικολάου, Αμάντα Σοφιανοπούλου, Μυρτώ Χρυσανθοπούλου
Ημερομηνία έκδοσης: 10 Ιουνίου 2015
Σχήμα: 24X32
Σελίδες: 32
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-083-2
Στο βασίλειο των Μοιρολάτρων ο Αστόχαστος, γιος του βασιλιά Συνετού, διαδέχεται τον πατέρα του στον θρόνο. Ο νέος βασιλιάς ενδιαφέρεται μόνο για διασκέδαση και καλοπέραση. Όπως είναι φυσικό, σε λίγο καιρό το βασίλειο καταρρέει· το θησαυροφυλάκιο αδειάζει· η χώρα δανείζεται συνέχεια και ο τόπος ερημώνει.
Μην αντέχοντας αυτή την κατάσταση, ο γιος του βασιλιά αποφασίζει να δράσει. Με βοηθό τη μικρή του αδερφή και μετά από πολλές περιπέτειες, θα κατορθώσει να εμπνεύσει πίστη και εμπιστοσύνη στον λαό του, ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουν να ανορθωθεί η χώρα. Το «Παραμύθι χωρίς όνομα», εκδόθηκε πρώτη φορά το 1910 σε μια εποχή που άνθιζε η διαφθορά και η πολιτική αστάθεια και βλέπουμε, ότι και σήμερα είναι το ίδιο επίκαιρο όσο και την εποχή που γράφτηκε. Εδώ έχουμε μια πολύ όμορφη διασκευή για μικρότερα παιδιά απ την Κάρμεν Ρουγγέρη και στο CD ακούμε την θεατρική εκδοχή του κειμένου.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ 2015 - ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

music-village-logo
ΜΟΥΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ 2015 – ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
Αγαπητοί φίλοι του Μουσικού Χωριού,
Η καλλιτεχνική μας κοινότητα ολοκλήρωσε φέτος μία πορεία 10 χρόνων, επάνω σε ένα πρότυπο μοντέλο καλλιτεχνικής συμβίωσης που γεννήθηκε στον Άγιο Λαυρέντιο και εξακολουθεί να αποτελεί μέχρι και σήμερα πρωτότυπο θεσμό σε διεθνές επίπεδο.
Στα 24 μουσικά εργαστήρια, masterclasses και residencies συμβιωτικής δράσης, τα οποία συντόνισαν 45 διεθνείς καλλιτέχνες και εκπαιδευτικοί, συμμετείχαν ενεργά πάνω από 300 επαγγελματίες ή σπουδαστές μουσικοί, χορευτές, ηθοποιοί και performers απ΄ όλο τον κόσμο. Η συμμετοχή τους δεν περιορίστηκε στα εργαστήρια και την παρακολούθηση συναυλιών, αλλά επεκτάθηκε σε ομαδική δημιουργική δράση και παραγωγή δρώμενων και μουσικών project σε καθημερινή βάση. Παράλληλα, από τον Άγιο Λαυρέντιο περάσαν πάνω από 5.000 μουσικόφιλοι που τίμησαν τον θεσμό με την παρουσία τους.
Στα πλαίσια των παράλληλων δράσεων πραγματοποιήθηκαν 33 συναυλίες / παραστάσεις (εκ των οποίων οι 10 ήταν αποτέλεσμα της επιτόπιας εργασίας σπουδαστών / συντονιστών) καθώς και 8 ομιλίες – ανοικτές συζητήσεις με ευρείες θεματικές επάνω στην καλλιτεχνική δημιουργία. Όλες οι παραπάνω δράσεις ήταν ανοικτές και με ελεύθερη είσοδο στο κοινό.

Εκ μέρους της διοργάνωσης και της ομάδας εργασίας ευχαριστούμε θερμά τους σπουδαστές και τους καλλιτέχνες/εκπαιδευτικούς που μας έκαναν την τιμή να παρευρεθούν και να υπηρετήσουν τη μουσική, το χορό και το θέατρο κατά τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Αυγούστου!
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτού του θεσμού, ιδιαίτερα τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Αγίου Λαυρεντίου Γιάννη Αγαπητό, το Δήμο Βόλου, το Ωνάσειο Ίδρυμα και τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, τον Αναπτυξιακό Σύλλογο Αγίου Λαυρεντίου, τις εκδόσεις Μεταίχμιο, την Red Creative, την ΕΡΤ, καθώς και το ανθρώπινο δυναμικό του Αγίου Λαυρεντίου που αγκάλιασε μια ολόκληρη κοινωνία καλλιτεχνών με αγάπη και υπομονή. Ειδικά την οικογένεια Κλειδωνάρη, τους Αποστόλη Βέργο και Ελένη Βλάχου, Μαρία Χουρμουζιάδου, Ελένη Μανωλοπούλου, Λητώ Ιωαννίδη, Πέτρο Μύλλερ, Αποστόλη Λουάρη, την οικογένεια Χρηστάκη, την Εβελίνα Τσιούτσιου και τον παπά – Δημήτρη για τη συνεχή τους πολύτιμη υποστήριξη και συνεισφορά.
Επίσης να ευχαριστήσουμε όλους τους επαγγελματίες του Αγίου Λαυρεντίου, ειδικά τους Μιχάλη Ελευθεράκη, όλη την οικογένεια Λουάρη, Λαυρέντη Γούσιο, Νίκο και Ελένη Κόκκινου, Κατερίνα Καρατζιά, Φρόσω και Αποστόλη Αναγνωστοπούλου, Βίκυ Μάτσου, Δημήτρη και Μέλλω Κόκκινου, Τριαντάφυλλο Τριανταφύλλου, Λένα Κωσταντέλια, Δημήτρη Μαχαιρά και τη Μάχη για τις ιδιαίτερες παροχές και την περιποίηση, το βιβλιοπωλείο Αναστασιάδη για την ευγενική χορηγία, καθώς και τη Μητρόπολη Δημητριάδος για την παραχώρηση του αρχοντικού «Γκλαβάνη».
Eυχαριστούμε την ‘Ερη Βασιλειάδου η οποία για ένα τετράμηνο συντόνισε τη γραμματεία μεριμνώντας αδιάκοπα για σπουδαστές και καθηγητές, καθώς και την Ελένη Παπαγεωργίου για την αδιάκοπη στήριξη και τις ιδέες.

Ευχαριστούμε θερμά τους πολύτιμους εθελοντές του Μουσικού Χωριού Aποστόλη Κουτσογιάννη, Ορέστη Παυλίδη, Μάουρα Φερτεκλίδη, Σίλβυ Πλαγκαρίτσα, Χριστίνα Αγγελίδη και Γιάννη Πουρνάρα που βοήθησαν στο συντονισμό των εργαστηρίων, στο στήσιμο των μουσικών παραστάσεων και στην παραγωγή. Ειδικά τον διευθυντή παραγωγής Αλέξανδρο Σεϊταρίδη για το γενικό συντονισμό, τον ηλεκτρονικό σχεδιασμό και την ενημέρωση της ιστοσελίδας, καθώς και τους συντονιστές της ομάδας εργασίας Δημήτρη Ζαχαράκη και Ηλέκτρα Μηλιάδου. Μαζί με τους παραπάνω ευχαριστούμε και τους φοιτητές πρακτικής άσκησης του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αγάπη Φασούλα και Γιάννη Διονυσίου για την άψογη συνεργασία σε επίπεδο εκπαιδευτικού συντονισμού και καλλιτεχνικής συνέργειας με όλη την ομάδα.

Πολλές ευχαριστίες στον Γιάννη Αγγελάκη για τη βιντεοληψία των εκπαιδευτικών δράσεων και των παραστάσεων.
Τέλος, να ευχαριστήσουμε θερμά το Νικόλα Χρυσό για τη συνεχή φωτογραφική κάλυψη και το Γιάννη Γκουντάνο για τον ήχο και την τεχνογνωσία.
Θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα την συμμετοχή σας στην αξιολόγηση των αυτών των δραστηριοτήτων και θα χαιρόμασταν να διαβάσουμε στο artree@music-village.gr, σχόλια και παρατηρήσεις που αφορούν στην βελτίωση της διοργάνωσης.

Η ιδρυτική ομάδα του Μουσικού Χωριού:

Θύμιος Ατζακάς, Γιώργος - Εμμανουήλ Λαζαρίδης, Κώστας Μακρυγιαννάκης


MOYΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ
Διεθνής Μουσική Κοινότητα
www.music-village.gr

♫ Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα χέρια σας!

ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ AUDIO INTERFACE ΑΠΟ ΤΗΝ FOCUSRITE!
Η νέα σειρά σε audio interface από την Focusrite ακούει στο όνομα Clarett και συνδυάζει νέα σχεδίαση προενισχυτών με Thunderbolt τεχνολογία, για να προσφέρει εξαιρετική ποιότητα ήχου με latency κάτω του 1 ms!!!
Τα νέα Clarett interfaces προσφέρουν conversion 24bit με δειγματοληψία στα 192 khZ, δυναμική περιοχή παγκοσμίου κλάσης 116dBA/D και 118dBD/A, νέους Clarett προενισχυτές σχεδιασμένους από τους κλασσικούς  ISA για εξαιρετική ευκρίνεια, επεκτασιμότητα μέσω ADAT, νέα 64bitAAX, AU & VST συμβατά με την Red2 & Red 3 pluginsuite, λεπτομερή meterbridge (Clarett 8 pre, Clarett 8 prex), MIDII/O.
Η νέα σειρά Cl
arret αποτελείται από 4 μοντέλα:
Roland ανακοίνωσε μία νέα μεγαλύτερη ψηφιακή κονσόλα, την Μ-5000, με μια ανεπτυγμένη τεχνολογία ελεύθερης παραμετροποίησης που ακούει στο όνομα OH.R.C.A.
Η SI IMPACT  περιλαμβάνει όλες τις τελευταίες ψηφιακές καινοτομίες, μοναδικό σύστημα FaderGlow™, δυναμικό σύστημα DSP και την απαράμιλλη ποιότητα ήχου της Soundcraft.
Το νέο DRIVERACK VENU360 από την DBX παρέχει όλη την επεξεργασία και ευελιξία που χρειάζεστε μεταξύ κονσόλας και ενισχυτών για βέλτιστη προστασία των ηχείων σας.
Website
Website
Email
Email
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Twitter
Twitter
Copyright © 2014, BON STUDIO SA, All rights reserved. Διεύθυνση:
Κεντρικά Γραφεία Ζαΐμη 6 – 106 83 – Αθήνα Τηλ: 210 3809605 – 8, 210 3302059-62 Fax: 210 3845755

Radial Tonebone Pedals -30% στο Weekend Offer!




Εκπαιδευτικά βιβλία για το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό



Δείτε όλα τα βιβλία ενηλίκων
Δείτε όλα τα παιδικά βιβλία
Εκδηλώσεις
Τα σχολεία ανοίγουν σε λίγες μέρες και για άλλη μία χρονιά, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος προτείνουν μία σειρά εκπαιδευτικών βιβλίων για το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό. Με βασικό χαρακτηριστικό την εμπειρία και την ποιότητα που συνοδεύει η πολύχρονη παρουσία του εκδοτικού οίκου στο παιδικό βιβλίο, τα εκπαιδευτικά μας βιβλία έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των γονιών και την αναγνώριση της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Μία μεγάλη ποικιλία βιβλίων, κατάλληλα για τις ανάγκες όλων των παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, σας περιμένει σε όλα τα βιβλιοπωλεία.
Βιβλία για το Νηπιαγωγείο

Οι πρώτοι μου αριθμοί
Ευαγγελία Δεσύπρη
Σελίδες: 48 Τιμή: 2,98 €

Τα πρώτα μου γράμματα με αυτοκόλλητα Ευαγγελία Δεσύπρη
Σελίδες: 54 Τιμή: 3,40 €

Οι πρώτες μου λέξεις με αυτοκόλλητα Ευαγγελία Δεσύπρη
Σελίδες: 50 Τιμή: 3,40 €

Τα πρώτα μου μαθηματικά με αυτοκόλλητα
Ευαγγελία Δεσύπρη
Σελίδες: 48 Τιμή: 5,58 €

Οι πρώτες μου λέξεις με αυτοκόλλητα
Ευαγγελία Δεσύπρη
Σελίδες: 48 Τιμή: 5,58 €

Ανακαλύπτω τα γράμματα
Ευαγγελία Δεσύπρη
Σελίδες: 56 Τιμή: 4,87 €

Ανακαλύπτω τους αριθμούς
Ευαγγελία Δεσύπρη
Σελίδες: 32 Τιμή: 4,06 €

Με οδηγό την μύτη ενός μολυβιού
Ελένη Γερουλάνου
Σελίδες: 96 Τιμή: 10,99 €

Όταν η μύτη του μολυβιού συνάντησε τους αριθμούς
Ελένη Γερουλάνου
Σελίδες: 96 Τιμή: 10,99 €

Μαθαίνω να διαβάζω και να γράφω παρέα με την Άλφα και τον Βήτα
Ευαγγελία Μπουρλιού
Σελίδες: 32 Τιμή: 4,06 €

Μαθαίνω τις εποχές, τους μήνες και τις γιορτές παρέα με την Άλφα και τον Βήτα
Ευαγγελία Μπουρλιού
Σελίδες: 32 Τιμή: 4,06 €

Παιχνιδοκάρτες
Ευαγγελία Δεσύπρη
Κουτάκια με 49 κάρτες, Τιμή: 4,97 €
Οι Παιχνιδοκάρτες είναι μία σειρά εκπαιδευτικών παιχνιδιών για έναν ή περισσότερους παίχτες και απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Κάθε τίτλος πραγματεύεται ένα διαφορετικό θέμα και μετατρέπουν την μάθηση σε παιχνίδι! Στην σειρά Παιχνιδοκάρτες κυκλοφορούν:
Τα γράμματα
Οι αριθμοί 1-20
Οι πρώτες μου λέξεις με συλλαβές
Η προπαίδεια
Τα αντίθετα
Ταίριαξέ το
Τα επαγγέλματα
Τα χρώματα
Τα συναισθήματα
Τα γράμματα στα αγγλικά
Μαθαίνω την ώρα
Βιβλία για το Δημοτικό

Νέο τετράδιο πρώτης γραφής για την Α΄ Δημοτικού (μπλε) Ευαγγελία Δεσύπρη
Σελίδες: 96 Τιμή: 3,55 €

Τετράδιο μαθηματικών για την Α΄ Δημοτικού
Ευαγγελία Δεσύπρη
Σελίδες: 80 Τιμή: 3,55 €

Τετράδιο ορθογραφίας για την Α΄ Δημοτικού
Ευαγγελία Δεσύπρη
Σελίδες: 48 Τιμή: 2,33 €

Ευρετήριο ορθογραφίας για την Α΄ και Β΄ Δημοτικού
Ευαγγελία Δεσύπρη
Σελίδες: 48 Τιμή: 2,78 €

Φύλλα Εργασίας για το Δημοτικό
Η σειρά «Φύλλα Εργασίας» αποτελεί τη βασική σειρά βοηθημάτων για κάθε τάξη του Δημοτικού. Ακολουθεί τη δομή και την ύλη του σχολικού βιβλίου και προσφέρει εύχρηστα φύλλα εργασίας με πρωτότυπες ασκήσεις, επαναληπτικά τεστ για κάθε ενότητα και πλήρεις απαντήσεις για τις ασκήσεις του βιβλίου. Μία σειρά που καταξιώθηκε μεταξύ των εκπαιδευτικών, σαν το πιο χρήσιμο και αξιόπιστο εκπαιδευτικό βοήθημα στο έργο τους. Για κάθε τάξη του Δημοτικού κυκλοφορούν βιβλία για την Γλώσσα και για τα Μαθηματικά.
Α΄ Δημοτικού, Ευαγγελία Δεσύπρη
Φύλλα εργασίας για την Γλώσσα, Σελίδες: 144, Τιμή: 10,95 €
Φύλλα εργασίας για τα Μαθηματικά, Σελίδες: 160, Τιμή: 10,95 €
Β΄ Δημοτικού, Ευαγγελία Δεσύπρη
Φύλλα εργασίας για την Γλώσσα, Σελίδες: 160, Τιμή: 11,95 €
Φύλλα εργασίας για τα Μαθηματικά, Σελίδες: 160, Τιμή: 11,95 €

Γ΄ Δημοτικού, Γιάννης Ζαχαρόπουλος – Κωνσταντίνα Μάρκου
Φύλλα εργασίας για την Γλώσσα, Σελίδες: 224, Τιμή: 12,44 €
Φύλλα εργασίας για τα Μαθηματικά, Σελίδες: 176, Τιμή: 11,95 €
Δ΄ Δημοτικού, Γιάννης Ζαχαρόπουλος – Κωνσταντίνα Μάρκου
Φύλλα εργασίας για την Γλώσσα, Σελίδες: 240, Τιμή: 12,44 €
Φύλλα εργασίας για τα Μαθηματικά, Σελίδες: 176, Τιμή: 11,95 €.
Ε΄ Δημοτικού, Γιάννης Ζαχαρόπουλος – Κωνσταντίνα Μάρκου
Φύλλα εργασίας για την Γλώσσα, Σελίδες: 208, Τιμή: 12,44 €
Φύλλα εργασίας για τα Μαθηματικά, Σελίδες: 176, Τιμή: 11,95 €
ΣΤ΄ Δημοτικού, Γιάννης Ζαχαρόπουλος – Κωνσταντίνα Μάρκου
Φύλλα εργασίας για την Γλώσσα, Σελίδες: 192, Τιμή: 11,95 €
Φύλλα εργασίας για τα Μαθηματικά, Σελίδες: 184, Τιμή: 11,95 €

Γρήγορα Τεστ Μαθηματικών
Γρήγορα Τεστ Μαθηματικών
Γιάννης Ζαχαρόπουλος
Σελίδες: 32, Τιμή: 2,98 €
Τα Γρήγορα Τεστ Μαθηματικών είναι μια πρωτότυπη σειρά βιβλίων που περιέχουν σταθμισμένα δεκάλεπτα κριτήρια αξιολόγησης και συνοπτική θεωρία για κάθε μάθημα του σχολικού βιβλίου. Ακολουθούν την σχολική ύλη ανά τρίμηνο και κυκλοφορούν 3 τεύχη για κάθε τάξη του Δημοτικού.
Μπορείτε να δείτε την πλήρη γκάμα των εκπαιδευτικών μας βιβλίων
για το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό πατώντας ΕΔΩ
Καλή σχολική χρονιά σε όλους!

BOYS AND NOISE & OGE - ΤΑΙΝΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

BOYS AND NOISE & OGE
ΤΑΙΝΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ


Μοιάζουν τα όνειρα μας με ταινία φαντασίας..
Ο υπερταλαντούχος παραγωγός και rapper OGE συνεργάζεται με το pop boyband-φαινόμενο της Ελλάδας Boys and Noise στο 2015 remake του classic smash hit «Ταινία Φαντασίας» που κυκλοφορεί επίσημα από την Panik Records!
Οι Boys and Noise μαζί με τον OGE έχουν ήδη κάνει panikό με το ολοκαίνουργιο hit «Ταινία Φαντασίας» live σε μεγάλες συναυλίες!
Το «Ταινία Φαντασίας» θα εμπεριέχεται στο επερχόμενο νέο album των Boys And Noise με αγαπημένες διασκευές, που θα κυκλοφορήσει σύντομα από την Panik Records!
SONG CREDITS:
ΤΑΙΝΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ
BOYS AND NOISE + OGE
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΝΤΗΣ
ΣΤΙΧΟΙ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ & RAP ΣΤΙΧΟΙ: OGE
MUSIC PRODUCED BY ΓΑΒΡΙΗΛ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ
PANIK RECORDS 2015
Official Lyric Video : https://www.youtube.com/watch?v=-_HUSQk-HSQ


ARTIST SOCIAL MEDIA:
BOYS AND NOISE
FACEBOOK: 
https://www.facebook.com/BoysAndNoise
INSTAGRAM: https://instagram.com/boysandnoise/
OGE
FACEBOOK: 
https://www.facebook.com/ogeofficial
INSTAGRAM: https://instagram.com/ogethereal/
PANIK SOCIAL MEDIA:
FACEBOOK: 
https://www.facebook.com/panikrecords 
INSTAGRAM: 
https://instagram.com/panik_entertainment_group/

7 αξιοθέατα στην Ευρώπη που πρέπει να έχει δει κανείς πριν πεθάνει.

ArtTravel

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​1
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​2
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​3
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​4

Φθινόπωρο στις ντίβες του καλοκαιριού.

ArtTravel

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​1
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​2
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​3
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​4
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΘΗΝΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 / 0400 UTC

- ΑΝΕΜΟΙ: ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΠΟΦΟΡ
- ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΟΙ ΡΙΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 40 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ
ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ

ΜΕΡΟΣ 1
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΜΙΑ
ΜΕΡΟΣ 2
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 19-09-15/21 UTC
ΟΜΑΛΟ ΠΕΔΙΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΨΗΛΩΝ ΠΙΕΣΕΩΝ 1012 ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ
ΜΕΣΟΓΕΙΟ
ΜΕΡΟΣ 3
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 04 UTC
ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5
ΑΡΓΟΤΕΡΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΟΜΒΡΟΙ ΒΕΛΤΙΟΥΜΕΝΟΣ
ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΜΠΟΥΤ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΑΡΓΟΤΕΡΑ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΜΕΛΙΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 6 Η 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΑΡΓΟΤΕΡΑ
ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΓΚΑΜΠΕΣ
ΒΟΡΕΙΟΙ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΑΡΓΟΤΕΡΑ
ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΣΙΔΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 4 Η 5. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΗΡΕΜΗ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΠΑΤΡΑΙΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 Η 3. ΗΡΕΜΗ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 Η 3. ΗΡΕΜΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 4 Η 5. ΗΡΕΜΗ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΔΥΤΙΚΟΙ 5. ΗΡΕΜΗ ΑΡΓΟΤΕΡΑ
ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΗΡΕΜΗ
ΤΑΥΡΟΣ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 4 Η 5. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΕΛΤΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΟΜΒΡΟΙ ΒΕΛΤΙΟΥΜΕΝΟΣ
ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΟΔΟΥ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3. ΗΡΕΜΗ
ΚΑΡΠΑΘΙΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ 3. ΗΡΕΜΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 5. ΗΡΕΜΗ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΙ 4 Η 5. ΗΡΕΜΗ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 2 Η 3. ΗΡΕΜΗ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 Η 3 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4. ΗΡΕΜΗ
ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 Η 3 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΙ 4. ΗΡΕΜΗ
ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ 3 Η 4 ΕΞΑΣΘΕΝΟΥΝΤΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΙ 4. ΗΡΕΜΗ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ 3 Η 4 ΕΞΑΣΘΕΝΟΥΝΤΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΙ 4 Η 5. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΕΞΑΣΘΕΝΟΥΝΤΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΡΑΚΙΚΟ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 Η 3. ΗΡΕΜΗ
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 4. ΗΡΕΜΗ

ΜΑΡΜΑΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3. ΗΡΕΜΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΗΡΕΜΗ ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 12 ΩΡΕΣ
ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ