Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το ιερό λείψανο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, που για πρώτη φορά εδώ και 1000 χρόνια μεταφέρεται σε Ορθόδοξη χώρα, υποδέχεται την ερχόμενη Κυριακή 10 Μαΐου στις 18:30 η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Το ιερό λείψανο που φυλάσσεται τους τελευταίους δέκα αιώνες στην Ιταλία, έρχεται με τη συγκατάθεση του Ρωμαιοκαθολικού Πατριάρχη της Βενετίας και του Βατικανού για 15 ημέρες στην Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως ευλογία με αφορμή την έναρξη των εορτασμών για τα 80 χρόνια από της ιδρύσεως της.
Η υποδοχή του ιερού σκηνώματος θα γίνει από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στον ομώνυμο Δήμο της Αττικής κοντά στο Αιγάλεω. Το ιερό σκήνωμα θα μεταφερθεί πάνω σε κιλλίβαντα πυροβόλου όπλου, ενώ θα αποδοθούν τιμές από την Πολιτεία και το Στράτευμα, αφού η Αγία είναι η προστάτιδα του Πυροβολικού.
Κατά τη διάρκεια των 15 ημερών θα λειτουργήσει παράπλευρα του Ιερού Ναού δράση για τη συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, ενημέρωση για θέματα οικογένειας και πρόληψης των λοιμωδών νοσημάτων και έκθεση βιβλίου των εκδόσεων της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (09.00-13.00, 16.00-20.00)
Εκ της Αποστολικής Διακονίας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ
Το ιερό λείψανο θα μεταφερθεί στην Αθήνα από την Βενετία αεροπορικώς. Θα προηγηθεί τελετή παραδόσεώς του στην ελληνική αντιπροσωπεία στη βασιλική του Αγίου Μάρκου. Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος θα είναι ο πρώτος που θα υποδεχθεί την Αγία επί ελληνικού εδάφους. Στη συνέχεια θα σχηματιστεί αυτοκινητοπομπή, η οποία θα κατευθυνθεί στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας. Εκεί, στην συμβολή της Ιεράς Οδού και Ελευθερίου Βενιζέλου (ύψος Praktiker) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος θα υποδεχθεί επικεφαλής του ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού το ιερό σκήνωμα, το οποίο θα τοποθετηθεί στον κιλλίβαντα. Θα ακολουθήσει λιτανευτική πομπή μέχρι τον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας όπου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος θα παραλάβει το ιερό λείψανο για να μεταφερθεί εντός του ιερού Ναού όπου θα τελεσθεί Δοξολογία παρουσία των Πολιτειακών, Πολιτικών και Στρατιωτικών αρχών, εκπροσώπων ξένων διπλωματικών αντιπροσωπειών και άλλων φορέων.
Δείτε αναλυτικά το Πρόγραμμα Λειτουργικών Συνάξεων
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Ο Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας βρίσκεται στον ομώνυμο Δήμο της Αττικής, οδός Ελευθερίου Βενιζέλου 40. (χάρτης)
Το ιερό λείψανο θα παραμείνει στην Αθήνα μέχρι και την Κυριακή 24 Μαΐου οπότε θα αναχωρήσει από τον Πειραιά με πλοίο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.
Ο Ι.Ν. της Αγίας Βαρβάρας θα είναι ανοικτός καθημερινά από τις 07:00π.μ. έως και τις 21.00.
Κατά την παραμονή του ιερού λειψάνου στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί μια και μόνη μεταφορά του στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» ώστε να το προσκυνήσουν οι ασθενείς συμπολίτες μας.
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
Α΄. ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ
Η Αγία Βαρβάρα, κόρη του φανατικού ειδωλολάτρη Διοσκόρου, έζησε τα τέλη του 3ου αιώνα στην Ηλιούπολη της Κοίλης Συρίας. Ο πατέρας της πληροφορήθηκε από τεχνίτες ότι η Αγία ζήτησε να της ανοίξουν τρία παράθυρα στον πύργο όπου ήταν έγκλειστη, στο όνομα της Αγίας Τριάδος και, έτσι, βεβαιώθηκε ότι η κόρη του είχε γίνει Χριστιανή.
Εξοργίσθηκε τόσο που την κυνήγησε εντός του πύργου με το ξίφος του για να την φονεύσει. Η Αγία κατέφυγε στα όρη, αλλά ο πατέρας της την συνέλαβε και την παρέδωσε στον τοπικό άρχοντα κατηγορώντας την για την πίστη της. Όταν ανακρίθηκε, ομολόγησε με παρρησία την πίστη της στον Χριστό και αρνήθηκε τα είδωλα. Μετά από φρικτά βασανιστήρια, σφαγιάσθηκε από τον ίδιο τον πατέρα της. Το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας έφθασε στη Βενετία το 1003, την περίοδο εξουσίας του Δόγη Πέτρου Β΄ Orseolo, ως δώρο του αυτοκράτορος Βασιλείου Β. Το μετέφερε στη Βενετία από την Κωνσταντινούπολη η Μαρία Αργυροπούλα, θεωρούμενη, όπως συμπεραίνεται από το επίθετο, μία από τις αδελφές του του αυτοκράτορα Ρωμανού Γ΄ του Αργυρού, η οποία είχε παντρευτεί τον γιο του Δόγη, Ιωάννη.
Δείτε περισσότερα ιστορικά στοιχεία.

Β΄. ΤΟ ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ
Ο Ναός, όπως είναι σήμερα, κτίσθηκε το 1904 και είναι ρυθμού τρίκλιτης βασιλικής. Το Άγιο Βήμα του Ναού ονομάζεται και «Εύρεσις», επειδή είναι και ο τόπος όπου βρέθηκε η θαυματουργική εικόνα της Αγίας Βαρβάρας. Ναός στο ίδιο σημείο υπήρχε ήδη από το 1774, όπως αναγράφεται στην τοιχογραφία της Αγίας Βαρβάρας μέσα στο ιερό Βήμα. Η παράδοση που διασώζεται μέχρι σήμερα αναφέρει την ύπαρξη Ναού στον χώρο αυτό πλέον των 1000 ετών, συγχρόνου της Μονής Δαφνίου. Η θαυματουργή εικόνα της Αγίας Βαρβάρας υποδείχθηκε με όραμα πριν 100 και πλέον χρόνια σε κάποιο βοσκό και την βρήκαν δυό γυναίκες από τον Πειραιά. Σήμερα στο ιερό Προσκύνημα σώζονται, -στην Εύρεση- τοιχογραφίες και -στον κυρίως ναό- αγιογραφίες του μεγάλου αγιογράφου Φώτη Κόντογλου, που έχουν συντηρηθεί.
Δείτε περισσότερα για το Ιερό Προσκύνημα.

Γ΄. Η ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ο ιεραποστολικός Οργανισμός της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ιδρύθηκε το 1936. Επί 79 συναπτά έτη:
ασκεί φιλόπονα ιεραποστολικό, κατηχητικό και μορφωτικό έργο στην πατρίδα μας, στον Ελληνισμό της διασποράς και στις ιεραποστολικές Εκκλησίες της Αφρικής και της Ασίας, φροντίζοντας για τη μισθοδοσία 600 ιθαγενών κληρικών, την ανέγερση και εξοπλισμό ναών, σχολείων και νοσοκομειακών μονάδων, έκδοση και μετάφραση βιβλίων,
διατηρεί Σχολή Εκμάθησης της Νοηματικής Γλώσσας, Ιεραποστολικό Σεμινάριο, Φρονιστήριο υποψηφίων Κατηχητών και Επιμορφώσεως Κατηχητών,
διοργανώνει την Εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής,
εμπλουτίζει καθημερινά την Ιστοσελίδα της στο Διαδίκτυο, διαθέτοντας την ψηφιακή βιβλιοθήκη «Πορφυρογέννητος»και το ψηφιακό αποθετήριο εκκλησιαστικής κληρονομιάς «Ιουστινιανός»,
εκδίδει βιβλία ποιμαντικού, θεολογικού, ιεραποστολικού, κατηχητικού, ιστορικού, βιβλικού, πατερικού, πολιτιστικού περιεχομένου,
οργανώνει πολιτιστικά και ευρωπαϊκά προγράμματα διδασκαλίας της Νεοελληνικής Γλώσσας σε Πανεπιστήμιο της Ρώμης και στην Αθήνα,
εμπλουτίζει την ευρωπαϊκή πολιτιστική ψηφιακή βιβλιοθήκη Europeana,
συμμετέχει σε διάφορα πολιτιστικά ευρωπαϊκά προγράμματα και στο «Δίκτυο αλληλεγγύης»,
χορηγεί υποτροφίες και λειτουργεί Φοιτητικό Οικοτροφείο για 60 ημεδαπούς και αλλοδαπούς φοιτητές.
Δείτε περισσότερα για την Αποστολική Διακονία.
Ζωντανή μετάδοση όλου του προγράμματος
ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ
http://livestream.com
ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΑΝΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
ΒΑ. ΑΙΓΑΙΟ (Λέσβος - Λήμνος - Χίος - Ψαρά)
TV MΥΤΙΛΗΝΗ
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΣΑ - ΣΑΜΟΣ
ΑΙΓΑΙΟ TV ( OTE TV )
ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ (Δράμα - Έβρος - Καβάλα - Ροδόπη - Σέρρες - Ξάνθη - Σαμοθράκη - Θάσος)
ΔΙΚΤΥΟ TV ( OTE TV )
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΙΟΝΙΑΝ CHANNEL
SUPER B : Ζωντανή μετάδοση μετά τις 19:00
ΛΥΧΝΟΣ ( αναλογική λήψη ): Ζωντανή μετάδοση επίσημης υποδοχής και αγρυπνίας.
ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ (Αιτωλ/νία - Άρτα - Θεσπρωτία - Ιωάννινα - Πρέβεζα - μέρος Ιονίων Νήσων)
ΑΧΕΛΩΟΣ TV (και αγρυπνία)
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (Βοιωτία - Εύβοια - Ευρυτανία - Φθιώτιδα)
STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
START TV
ΚΡΗΤΗ
ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΡΗΤΗΣ
ΚΥΚΛΑΔΕΣ
ΖΕΥΣ TV
Μαγνητοσκοπημένες μεταδόσεις - αποσπάσματα
KRHTH TV: Θα μεταδόσει μαγνητοσκοπημένα αποσπάσματα στα Δελτία Ειδήσεων, στο ραδιόφωνο και στο portal .
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (Γρεβενά - Καστοριά - Κοζάνη - Φλώρινα)
TOP CHANNEL ΚΟΖΑΝΗΣ : Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση.
SAINT VARVARA
PRESS RELEASE
Apostoliki Diakonia of the Church of Greece, welcomes the Holy relics of St. Great Martyr Barbara, which for the first time in a thousand years ( 1000) are transferred in an Orthodox country. The ceremony will take place this coming Sunday, May the 10th at 18:30.
The Holy relic of the Saint which is kept in Italy, comes with the consent of the Roman Catholic Patriarch of Venice together with the Vatican permission, for fifteen ( 15 ) days in the Apostolic Diakonia of the Church of Greece, as a benediction on the occasion of the opening of the celebrations for the 80 years since the establishment of the organization.
The reception of the Holy relic will be made by His Beatidude the Archbishop of Athens and All Greece Mr. Ieronymos II, in the church of St. Barbara in the homonymous M unicipality of Athens near Egaleo. The sacred relics will be transferred on a military canon corbel and will be honored with all the appropriate honors by the State and the Military authorities, since the Saint is also the Patron Saint of the Artilery.
During the fifteen (15) days that the occasion will take place, right next to the church of St. Barbara, a frame of actions will took place A gathering of pharmaceutical and hygiene products which they will be then distrubuted to the Greek Medical Council and the Social Medical Offices. A briefing by volunteeers and professionals regarding matters of family care and the prevention of the infectious diseases as well as information about the terrible problem of drug addictios. A book exhibition of the various issues of the Organization of Apostoliki Diakonia of the Church of Greece will take place also. Working hours: 09.00-13.00-16.00-20.00).
Apostoliki Diakonia of the Church of Greece

RECEPTION PROGRAMME
The Holy relic will be transferred to Athens from Venice by airplane. Before the transportation to the Greek delegation, a consignment ceremony will take place in front of the Saint Marc Basilica.At the Athens Intenrnational Airport " Elefth.Venizelos ," the Metropolitan of Mesogaias and Lavreotikis Mr. Nikolaos will be the first which will welcome the Saint on the Greek grounds.
After the reception, a convoy will be directed to Saint Barbara district. On the junction of the streets, Ieras Odou and Eleftheriou Venizelou (where the Praktiker store is), the Metropolotan of Nikeas , Mr. Alexios , will take over the lead of the Holy relic which will be superimposed over the top of the canon corbel, together with His parish clergy and faithoul people.
A processional marching will follow up to the Holy temple of Saint Barbara, where His Beatitude, the Archbishop of Athens and All Greece Mr. Ieronymos B,' will receive the Holy relic in order to transport it inside the church where a Doxology will take place with the presence of Members of the State, Members of the Political environmnent and High ranked Members of the Army as well as foreign Diplomatic deputies, and other commissions.
USEFUL INFORMATION
1.The Holy church of Saint Barbara is sited at the Municipality of Saint Barbara, 40 Eleftheriou Venizelou Str , 123 51, Saint Barbara.
2.The Holy relic will remain in Athens until Sunday 24rth of May, which afterwards will depart by a Greek See Army boat.
3. The Holy church of St. Barbara will remain open daily from 07.00-21.00
4. During the staying of the Holy relic in Athens, it will be transferred to only once to the: "Saint Savvas ", Hospital, in order for the impatient and the people working to it be able to receive Her blessings.
HISTORICAL ESSENTIALS
A. The life of Saint Barbara
The Holy Great Martyr Barbara lived and suffered during the reign of the emperor Maximian (305-311). Her father, the pagan Dioscorus , was a rich and illustrious man in the Syrian city of Heliopolis. Seeing Barbara's extraordinary beauty, Dioscorus decided to hide her from the eyes of strangers. Therefore, he built a tower for Barbara. The Saint ordered the workers prepared to put two windows on the south side. But Barbara, taking advantage of her father's absence, asked them to make a third window, thereby forming a Trinity of light. Dioscorus beat his daughter terribly, and then placed her under guard and tried to wear her down with hunger. Finally he handed her over to the prefect of the city. The martyr was tortured for a long time by the crowd. In 1003 the Holy relic of the Saint were transferred to Venice under the reign of the Doge Pietro II Orseolo, as a present from the Emperor Basil II.
The Holy relics were transferred from Constantinople to Venice from Maria Argyripoula , which from her surname she is considered to be one of the sisters of the Emperor Romaνos III Argyros , who had married the son of the Doge Ioanni .
See more for Saint Barbara

B. The Holy church of St. Barbara
The Temple as we see it today was built in 1904, and its arch rhythm is that of a three- naved basilica. The central nave honors the name of Saint Barbara. The Holy Sanctuary of the Temple is also named DISCOVERY («EVRESIS»), as it denotes the exact spot where the miraculous icon of St. Barbara was discovered. The only authentic historical information that we have on the existence of a Temple is the year «1774» that is clearly inscribed on the mural icon of St Barbara, inside the Holy Sanctuary.
The tiny church that existed in the location that the present Church now stands was practically lost, on account of its abandonment for so many years. It had been buried under 80 cm of earth and stones, and was being used as a sheep pen. This conclusion was reached, by observing the extent of the damages to the murals. This also explains the differing depth of the central nave of the present Temple.
See more for Holy church of St. Barbara

C. The Apostoliki Diakonia of the Church of Greece
The Organization of the Apostoliki Diakonia of the Church of Greece m, was founded in 1936. For 76 consecutive years has the following activities:
Monthly salaries given to 600 indigenous clergy.
Monthly stipend given to the widows of departed indigenous clergy members.
Monthly stipend given to clergy and laity members hailing from Greece and carrying out outreach missionary work in Africa and Asia.
Construction and outfitting of Outreach Mission churches, facilities, schools, and small hospital care units.
Translation of holy liturgical services and catechism reading materials in languages local to the African continent.
Publication of books dealing with issues of health as well as issues of preventing and combating endemic diseases in countries where the Outreach Mission performs its work.
Dissemination of information to and training of collaborators of Outreach Mission members.
Planning and organizing the events of the Outreach Mission Week.
Student scholarships.
Phrontistery of candidate Catechists - Training Phrontistery for Catechists.
Outreach Mission Seminary.
Greek Sign Language Courses.
" Porphyrogenitus " Online Digital Library.
Creation of a digital database comprising ecclesiastical monuments and ecclesiastical cultural heritage.
Spreading the word of God and of the Holy Scriptures.
Enrichment of Libraries in Greece and abroad.
Books for children and young people free of charge.
"The Lord's Voice" [Foni Kyriou]: Weekly pamphlet on the structure of Orthodoxy.
"All Nations" [ Panta ta Ethni ]: Quarterly Outreach Mission Magazine.
Diakonia Newsletter: Online informational periodical .
Publication of books whose contents entail pastoral, theological, missionary, catechetical, historical, Biblical, patristic, and cultural issues.
Liturgical Publications.
Children's Books
Modern Greek Language course taught in Athens and at a University in Rome.
Publication of leaflets in a range of languages on the ecclesiastical monuments of Greece.
Enrichment of Europeana , Europe's online cultural library.
Granting of scholarships for postgraduate studies in Theology.
Digitalization and documentation of the Holy Archive of the Church of Greece's Holy Synod.
Miscellaneous cultural-European programs.
Participation in "Solidarity Network" (Diktyo Alleleggis) offering social programs to the unemployed.
See more for Apostoliki Diakonia
Watch event live
APOSTOLIKI DIAKONIA
http://livestream.com

ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ Α.Μ.Ε.Α

Εδώ είμαστε και πάλι, για να ασχοληθούμε με το ΑΙΣΧΟΣ των υποτιθέμενων «υπηρεσιών» προς τους πολίτες. Θα κάνω μια «στάση» στα ΑΜΕΑ, αυτή την ειδική κατηγορία ανθρώπων, και στην αντιμετώπιση τους από τα ΚΕΠΑ, τα «ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ ΚΕΠΑ» που είναι τα ΣΦΑΓΕΙΑ των ατόμων με αναπηρίες.
Όχι πως οι υπόλοιποι, οι υγειεις, έχουν καλύτερη αντιμετώπιση και εξυπηρέτηση από τις κρατικές υπηρεσίες……
Πάμε να δούμε ένα ακόμα παράδειγμα, έχει ένα μήνα, (βλέπετε οι καταγγελίες και οι μαρτυρίες είναι τόσες πολλές που δεν τις προλαβαίνουμε).
Ρωτά μια αγανακτισμένη σε κάποιο από τα πολλά forum …..

«Για σας ,παιδιά! Μήπως ξέρετε κανένα τηλέφωνο ΚΕΠΑ Αθηνών(Πειραιώς 181)που λειτουργη?
Θα πεθάνει ο άνδρας μου, και εγώ δεν μπορώ να επικοινωνήσω μ' αυτούς να ρωτήσω τι γίνεται με τα χαρτιά του.Αμαν!»

Και της απαντά ένα από τα μέλη του ίδιου forum…..
«Και τηλέφωνα να βρεις, όσο και να παίρνεις, δεν πρόκειται ν΄ απαντήσει κανείς. Φαίνεται πως είναι συστηματική τακτική των δημοσίων υπηρεσιών, τουλάχιστον αυτών που ασχολούνται με θέματα ΑμεΑ.
Δύο μήνες παίρνω καθημερινά τηλέφωνο (σε αρκετούς διαφορετικούς αριθμούς), το τμήμα συντάξεων του ΟΑΕΕ Πειραιά.
Συνήθως το τηλέφωνο δείχνει απασχολημένο και όποτε καλεί δεν απαντά ΚΑΝΕΙΣ. Οπότε οπλίζεσαι με τεράστια υπομονή και κουράγιο και πηγαίνεις η ίδια στο ΚΕΠΑ που σ΄ ενδιαφέρει, μήπως βάζοντας καμιά φωνή, μπορέσεις να μάθεις ή να πετύχεις κάτι. Βέβαια κι΄ αυτό παίζεται γιατί θα σε παραπέμπει ο ένας στον άλλον και δουλειά δύσκολα θα κάνεις.
Μου έχουν κόψει εδώ και τρεις μήνες το εξωιδρυματικό που πέρνω, ενώ είχα καταθέσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά τρεις μήνες προτού λήξει το προηγούμενο. Η απάντηση που πήρα όταν επισκέφθηκα ο ίδιος την υπηρεσία, είναι πως έχουν φόρτο εργασίας και να κάνω υπομονή.»

Απολαυστε φίλοι μου ΤΑ ΧΑΛΙΑ τους. Ο «φόρτος εργασίας» ο οποίος ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΑ, προκύπτει από το ότι ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΝΩ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ. Φαίνεται, το …. «κέρδος», οι ΜΙΖΕΣ, είναι φτωχό. Ενισχύουμε το χαρτοβασίλειο, τη γραφειοκρατία, και μαζί με αυτά, την ταλαιπωρία των ατόμων με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις, ενώ όταν πάμε στα γραφεία μας, κατεβάζουμε τα τηλέφωνα για να μη μας πρήζουν.
ΚΑΡΦΙ ΔΕ ΜΑΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ αν έχουμε να κάνουμε με αρρώστους.
Θα πιούμε το καφεδάκι μας, και ΑΝ «αδειάσουμε από τη φούρια», θα σηκώσουμε κανένα τηλέφωνο.
Το παραπάνω παράδειγμα, το είδα με τα μάτια μου, και έκανα φασαρία μάλιστα με τον υπάλληλο που απολάμβανε με κατεβασμένα τα ακουστικά τη φραπεδια του. Βέβαια να πω πως δεν συμβαίνει παντού αυτό. Θα ήταν άλλωστε άδικο για τα άτομα που εξυπηρετούν και με το παραπάνω τον κόσμο. Αυτοί είναι οι καλοί. Οι ΑΛΛΟΙ, είναι τα καθικια (με συγχωρείτε για τη βρισιά, και αν κάποιος θιχτεί και μου κάνει μήνυση, ε χαλαλι του…..) Έτσι, για να μη βγουν κάποιοι και πουν πως δε συμβαίνουν αυτά που γράφω…. Το επαναλαμβάνω, πως το υποτιθέμενο «κράτος» μας, είναι ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ απέναντι στα άτομα με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις, και δε χάνει την ευκαιρία κάθε φορά να το αποδεικνύει (βλέπε λίστα παθήσεων, μπακαλοκατάλογο με ποσοστά αναπηρίας, το κατάπτυστο προσπεκτους της υγείας, και άλλα πολλά). Πιο πάνω, έγραψα πως ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έκανε κάτι για να απλοποιηθούν τα πράγματα ενώ θα μπορούσε, και Άδου ένα πολύ απλό παράδειγμα.
ΟΛΟΙ οι ανάπηροι, ΟΛΟΙ οι πάσχοντες από χρόνιες παθήσεις, είναι εδώ και ΧΡΟΝΙΑ ΦΑΚΕΛΩΜΕΝΟΙ, το ιστορικό τους είναι αρχειοθετημένο σε πλήρη μορφή. Εκτός του ότι σε κάθε επιτροπή θα μπορούσαν με έναν υπολογιστή να τελειώσουν ΟΛΗ τη διαδικασία σε δέκα λεπτά αφού δουν τα μελή της τις εξετάσεις και τα ΝΕΑ δικαιολογητικά του ασθενή, εκείνοι τι κάνουν;
Γραμματεία επιτροπής, χαρτιά, κόντρα χαρτιά, και περίμενε σαράντα μέρες στο σύνολο για να πάρεις την επίσημη απόφαση στα χεριά σου, και να συνεχίσεις τη ζωή σου μέχρι την επόμενη φορά που θα κάνεις πάλι το μακροβούτι στο νέο χαρτοβασίλειο. Αυτά σε πολύ ΓΕΝΙΚΕΣ γραμμές, γιατί έτσι και μπω σε λεπτομέρειες, κάποιοι δε θα ξέρουν που να κρυφτούν. Από τη μια έλεγαν για γρήγορες διαδικασίες, και από την άλλη, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ με μια on line σύνδεση με το υπουργείο, να τελειώνουν την ίδια ώρα το μαρτύριο των ανθρώπων.
Θα επανέλθω, γιατί έχουμε και άλλα πολλά για το «ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ».

Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

ΡΕΣΙΤΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΑΡΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ

ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ - ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RADIO ELEKTRON

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RADIO ELEKTRON
ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ!!! ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 41!!
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ 6932-239102!!

ALINCO DX-SR-8-E HF Allmode Πομποδέκτης - ΑΠΟ ΤΟ RADIO ELEKTRON

ALINCO DX-SR-8-E HF Allmode Πομποδέκτης

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ο πομποδέκτης DX-SR8E ως Allmode πομποδέκτης παρέχει όλες τις ερασιτεχνικές ραδιοσυχνότητες βραχέων κυμάτων από 160 έως 10m σε SSB, CW, AM, FM. Ισχύς έως 100W στα SSB / CW / FM και μέχρι 40W σε λειτουργία AM. Για τη λειτουργία QRP, η ισχύς εκπομπής μπορεί να είναι 1 W (SSB, CW, FM) και 0,4 W (AM) . Ο δέκτης έχει έυρος συχνοτήτων από 135 kHz έως 30 MHz (επίσης Allmode).
Αποσπώμενο Panel
Η αποσπώμενη πρόσοψη με μεγάλη οθόνη LCD και μπροστινά ηχεία (2W NF) παρέχει τη μεγαλύτερη ευελιξία κατά την επιλογή ένός σημείου τοποθέτησης για το DX SR8E. Το μήκους 5 m καλώδιο διαχωρισμού του πάνελ απο το σώμα EDS-17 είναι διαθέσιμο ως προαιρετική επιλογή.
Τηλεχειριστήριο μέσω Internet
Ο πομποδέκτης έχει την δυνατότητα να ελέγχεται εξ αποστάσεως μέσω Διαδικτύου με Remoterig RRC 1258MkII (για περισσότερες πληροφορίες βλ. www.remoterig.com)
Άμεση είσοδο συχνότητας μέσω του πληκτρολογίου
Για μια γρηγορότερη άμεση είσοδο συχνότητας είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε το αριθμητικό πληκτρολόγιο στο μπροστινό μέρος.
Έμφαση στη λειτουργία CW
Για τους λάτρεις CW, αυτός ο πομποδέκτης είναι εξ ορισμού ένα μηχανημα CW, ρυθμιζόμενο CW pitch, full QSK, επιλεγόμενο  (USB ή LSB), Semi ή Auto Break-In, Automatic Gain Control και RF Gain.
Άψογη διαμόρφωση
Ο στάνταρ εξοπλισμός παρέχει δυναμικό μικρόφωνο και ενσωματωμένο επεξεργαστή φωνής για να σας εξασφαλίσει μια ισχυρή και δυνατή διαμόρφωση
Πολλαπλές λειτουργίες σάρωσης
Διάφορες λειτουργίες σάρωσης, όπως Priority, Search, Busy, Timed, Memory και προγραμματιζόμενη αναζήτηση.
Αλλες λειτουργίες
  • RF Attenuator and receiving amplifier (adjustable in 4 steps)
  • triple switchable transmission power (Super-Low setting for QRP operation)
  • Dual VFO
  • 600 memory channels (organized in three memory banks)
  • alphanumeric LCD display
  • Connection possibility for an external automatic antenna tuner
  • Connection for a linear power amplifier
  • Control buttons for AF level, squelch, RIT and IF shift
  • switchable keypad lock and dial-knob lock
  • TX / RX LED display
  • APO function
  • CTCSS encoder for repeater mode
  • Jacks for microphone, headphones & additional speaker on the front
  • integrated quiet fan
  • High SWR Protection
    Specifications

    GENERAL
    Modes
  • J3E (USB / LSB) / A3E (AM) / A1A (CW) / F3E (FM)
  • Number of Memory Channels
  • 600
  • Frequency Stability
  • + / - 1ppm
  • Antenna connection
  • Unbalanced SO-239 (PL-socket), 50 Ohm
  • Operating voltage
  • 13.8 V DC + / -15% (11.7 to 15.8 V DC), negative ground
  • Current consumption
  • Reception: 1.0 A (max.) / 0.7 A (squelched)
  • Send: 20 A (max)
  • Operating Temperature Range
  • -10 C to + 60 C
  • Dimensions W x H x D
  • 240 mm x 94 mm x 255 mm (without protruding parts)
  • Weight
  • about 1 kg

  • SENDER
    Frequency ranges
  • 160m (1.80000 - 1.99999MHz)
  • 80m (3.40000 - 3.99999MHz)
  • 40m (6.90000 - 7.49999MHz)
  • 30m (9.90000 - 10.49999MHz)
  • 20m (13.90000 - 14.49999MHz)
  • 17m (17.90000 - 18.49999MHz)
  • 15m (20.90000 - 21.49999MHz)
  • 12m (24.40000 - 25.09999MHz)
  • 10m (28.00000 - 29.99999MHz)
  • Output
  • SSB / CW / FM power: 100W (Hi) / 10W (Low) / 1W (S-Low)
  • AM: 40W (Hi) / Approx 4W (Low) / 0,4 W (S-Low)
  • Modulation method
  • SSB: Balanced modulation
  • AM: Low Power Modulation
  • FM: Reactance modulation
  • Spurious emissions
  • below -50 dB (-45 dB in the 30m band)
  • Carrier suppression
  • More than 40dB
  • Sideband suppression
  • 50 dB (1 kHz)
  • Maximum FM Hub
  • + / - 2.5 kHz
  • Microphone impedance
  • 300 Ohm

  • RECEIVER
    Frequency range
  • 135 kHz - 29.99999MHz throughout
  • Receiver system
  • Double-Supperhet
  • Intermediate frequencies
  • 1st IF 71.75 MHz
  • 2.ZF 455 kHz
  • Sensitivity (typical)
  • SSB: (0.15 to 1.8MHz) 0 dBu (1UV)
  • CW: (1.8 to 30MHz)-12dBu (0.25uV)
  • AM: (0.15 to 1.8MHz) +20 dBu (10 uV)
  • AM: (1.8 to 30MHz) +6 dBu (2UV)
  • FM: (28 to 30MHz) 6dBu (0.5uV)
  • Selectivity
  • SSB, CW, AM (narrow): 2.4KHz/-6dB 4.5KHz/-60dB
  • AM, FM: 6KHz/-6dB 18KHz/-60dB
  • -6dB: 6kHz or more
  • -60dB: 16KHz or less (NFM)
  • Spurious & Image Rejection
  • more than 70 dB
  • Audio output power
  • 2.0 W (8 ohms, 10% THD)
  • RIT Adjustment
  • + / -1.2 KHz
  • ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Δύο πολύ όμορφες εκδηλώσεις με σύγχρονη μουσική και τραγούδια παρουσίασαν το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Μαΐου οι μαθητές της ΣΥΝΘΕΣΗΣ.
    Κατάμεστο το Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών και τις δύο βραδιές με κόσμο που χειροκροτούσε ακατάπαυστα τα παιδιά που τραγουδούσαν και έπαιζαν μουσική σε υψηλό επίπεδο.
    Για άλλη μια φορά οι μαθητές του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ στάθηκαν αντάξιοι των περιστάσεων.
    Πολλά συγχαρητήρια σε παιδιά και δασκάλους!!!!

    Μάϊος-Ιούνιος: Γίνετε Φίλοι της Βιβλιοθήκης / Συναυλίες / Θεατρικές παραστάσεις για παιδιά

    Oι προτάσεις της Μουσικής Βιβλιοθήκης για αυτό το δίμηνο
    Γίνετε Φίλοι της Βιβλιοθήκης

    Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών-αναγνωστών της, η Βιβλιοθήκη εγκαινιάζει το θεσμό των Φίλων της Βιβλιοθήκης, στους οποίους παρέχει μια σειρά ειδικών προνομίων, όπως δανεισμό υλικού και πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων από απόσταση.
    Για να αποκτήσετε την κάρτα Φίλου της Βιβλιοθήκης, αρκεί να προσκομίσετε την αστυνομική σας ταυτότητα και να συμπληρώσετε τη σχετική αίτηση στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Κοινού στο Αναγνωστήριο, όπου και θα καταβάλετε τη συνδρομή σας. Η κάρτα είναι αυστηρά προσωπική.
    Κόστος εγγραφής για 1 χρόνο: 35€, φοιτητές 30€
    Περισσότερες πληροφορίες
    Μουσικό ταξίδι στο σήμερα
    Συναυλία αφιέρωμα σε έλληνες συνθέτες
    Παρασκευή 15 Μαΐου, 20:30

    Μάιρα Μηλολιδάκη σοπράνο
    Τίτλος Γουβέλης & Ελένη Παπασπύρου πιάνο
    Συναυλία με έργα των: Ν. Αθηναίου, Θ. Αντωνίου,
    Π. Θεοδοσίου, Μπ.Κανά, Γ. Κουμεντάκη,
    Γ. Κουρουπού, Χρ. Σαμάρα, Π. Φουρναράκη
    Τιμές εισιτηρίων: 10€, 8€ (φοιτητικό)
    Εισητήρια-πληροφορίες:
    www.ticketservices.gr , 210 72 34 567
    Εκδοτήρια: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
    Δε-Πα 09:00-17:00, Σα 10:00-16:00
    Εκδοτήριο Βιβλιοθήκης (Μέγαρο Μουσικής)
    Δε-Πα 10:00-16:00
    Πολυχώρος της Μουσικής Βιβλιοθήκης του
    Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής
    στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
    Avanti Maestri
    Camerata Junior & Musica
    Κυριακή 10 Μαΐου, 20:00

    Το νεανικό μπρίο των εγχόρδων της Camerata Junior δίνει ραντεβού με τις λυρικές φωνές της χορωδίας Musica στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για να παρουσιάσουν ένα μουσικό πανόραμα με έργα από την κλασική εποχή, τη λάτιν-τζαζ μουσική και τα μιούζικαλ μαζί με μικρές μουσικές εκπλήξεις
    Musica, Μικτή Χορωδία των Φίλων της Μουσικής
    Διδασκαλία: Ρόζη Μαστροσάββα
    Πιάνο: Τζένη Σουλκούκη
    Camerata Junior, Ορχήστρα Νέων
    των Φίλων της Μουσικής
    Μουσική διεύθυνση: Δημήτρης Σέμσης
    Βοηθός διδασκαλίας: Wendy Clark
    Τιμές εισιτηρίων: 12€ - 15€
    www.megaron.gr / 210 72 82 333
    Αίθουσα Banquet
    Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
    Κύκλος Μουσική και Ποίηση
    Συνόμιλία των δύο τεχνών σε χρόνο Ενεστώτα
    Περισσότερες πληροφορίες
    Νάπολη, Γιεραβάν, Σμύρνη, Δαμασκός
    Μια μουσική διαδρομή από το νότο ώς την ανατολή της Μεσογείου
    9 & 16 Μαΐου, 20:00
    10 & 17 Μαΐου, 19:00

    Το συγκρότημα encardia συναντά τον δεξιοτέχνη ουτίστα και συνθέτη Haig Yazdjian, τον σολίστα του μπάσου Γιώτη Κιουρτσόγλου και τον κρουστό Βαγγέλη Καρίπη για να μας οδηγήσουν, από τις νοσταλγικές και εκρηκτικές μελωδίες του ιταλικού Νότου στους ατέλειωτους ρυθμούς της αραβικής γής και τον μουσικό πλούτο της Αρμενίας και της Μικράς Ασίας.
    Τιμές εισιτηρίων: 10€ (φοιτητικό) 15€
    Εισιτήρια πληροφορίες:
    www.ticketservices.gr, 210 7234567
    Εκδοτήρια Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
    Πολύχώρος της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
    Μελωδικά ταξίδια στη Ρωσία
    Ρεσιτάλ Λυρικού Τραγουδιού
    Έλενα Κελεσίδη, Σοπράνο
    Δημήτρης Γιάκας, πιάνο
    Τρίτη 26 Μαΐου, 20:30

    Λυρικά τραγούδια μεγάλων ρώσων συνθετών και λαϊκές μελωδίες από την πλούσια ρωσική παράδοση
    Η διεθνούς φήμης ελληνίδα σοπράνο Έλενα Κελεσίδη, που γεννήθηκε και μεγάλωσε μέσα στην πλούσια μουσική παράδοση της Ρωσίας, θα ερμηνεύσει με το γνωστό της ταμπεραμέντο λαϊκές μελωδίες και λυρικά τραγούδια μεγάλων ρώσων συνθετών, όπως των Μ. Γκλίνκα, Π. Ι. Τσαϊκόφσκι, Ν. Ρίμσκι-Κόρσακοφ κ.ά. Ιδανικός συνοδοιπόρος στο μουσικό αυτό ταξίδι, ο εξαιρετικός Δημήτρης Γιάκας.
    Είσοδος: €8 (φοιτ.), €12, €20. Προπώληση από 5/5. www.megaron.gr, 210 7282 333
    Συνδιοργάνωση με το «Σωματείο Υποτροφίες Μαρία Κάλλας»
    Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος
    Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
    Ο συνθέτης Γιώργος Σισιλιάνος
    Επετειακό αφιέρωμα για τα 10 χρόνια από το θάνατό του
    Παρασκευή 29 Μαΐου, 17:00

    17:00-20:00 Ομιλίες. Χαιρετισμός: Θ. Αντωνίου. Ομιλητές: Π. Βλαγκόπουλος, Γ. Δεμερτζής, Α. Δενιόζος, Χ. Δημαράς, Ν. Μαλιάρας, Γ. Σακαλιέρος, Μ. Τσέτσος, Ν. Τσούχλος, Κ. Χάρδας
    20:00-20:30 Έκθεση με υλικό από το αρχείο του Γιώργου Σισιλιάνου
    Στο διάλειμμα ανάμεσα στις ομιλίες και τη συναυλία, η επιμελήτρια της έκθεσης θα ξεναγήσει το κοινό σε έκθεση που περιλαμβάνει υλικό από το αρχείο της οικογένειας Σισιλιάνου και της Βιβλιοθήκης
    20:30 Συναυλία. Γιώργος Σισιλιάνος: Οκτώ παιδικές μινιατούρες, για πιάνο, έργο 23, Παντούμ, για βιολί, βιολοντσέλο και πιάνο, έργο 46. Χ. Δημαράς πιάνο, Γ. Δεμερτζής βιολί, ?γγελος Λιακάκης , βιολοντσέλο
    Επιμέλεια αφιερώματος: Στεφανία Μεράκου, Βάλια Βράκα
    Επιστημονική σύμβουλος - Επιμέλεια έκθεσης: Βάλια Χριστοπούλου
    Είσοδος ελεύθερη
    Πολυχώρος της Μουσικής Βιβλιοθήκης του
    Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής
    στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
    Θεατρικές παραστάσεις για παιδιά
    Απαγορεύεται η μουσική
    Κυριακή 10 & 17 Μαΐου, 15:00

    Η νέα μουσικοθεατρική παράσταση της ομάδας Κοπέρνικος απευθύνεται σε παιδιά 4-9 χρονών.
    Υπέροχες μουσικές και τραγούδια, που ερμηνεύονται ζωντανά ακόμα και από τα ίδια τα παιδιά, εναλλάσονται με διαδραστικά θεατρικά δρώμενα σε ένα παιχνιδιάρικο σκηνικό, προσφέροντας ένα θέαμα ποιότητας, μοναδικά ευρηματικό.
    Τιμές εισιτηρίων: 8€ (παιδικό)10€
    www.ticketservices.gr
    Εκδοτήριο Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
    Τηλεφωνικά 2107234567
    και στο 2107282554 την ημέρα της παράστασης
    Περισσότερες πληροφορίες
    Νότες και λέξεις για μικρούς και μεγάλους
    Κυριακή 21 Ιουνίου, 16:30

    Την Κυριακή 21 Ιουνίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής, η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υποδέχεται και φέτος μικρούς και μεγάλους σε μια εκδήλωση που θα ξεκινήσει στις 16.30, με παράλληλα μουσικά δρώμενα στους εσωτερικούς της χώρους και στο αίθριο των Μουσών.
    Συμμετέχουν: Ομάδα Κοπέρνικος με το θεατρικό "Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή"
    Think Sax quintet
    Camerata Junior
    Χορωδία του Champion School
    Παραδοσιακό σχήμα Παναρμόνιου Ωδείου
    Banda del sol
    Athens Swing cats
    Είσοδος Ελεύθερη
    Παρασκευή στις 3: Συναυλίες στη Βιβλιοθήκη

    Πρόγραμμα συναυλιών Μαϊου - Ιουνίου 2015
    08/05 Μουσική Σχολή Ωρίων, ?νω Γλυφάδα
    15/05 Ωδείο Μουσικής Πράξης
    22/05 Εθνικό Ωδείο Περιστερίου
    29/05 Τάξη πιάνου Κατερίνας Παπαδάκου
    05/06 Εθνικό Ωδείο Παράρτημα Χολαργού
    12/06 Μουσικοί Ορίζοντες
    19/06 Ωδείο Αθηνά - Νίκος Μανιταράς
    26/06 Δημοτικό Ωδείο Αργυρουπόλεως
    Αίθουσα Διδασκαλίας, 15:00
    Περισσότερες πληροφορίες
    Παρουσιάσεις Μουσικών
    04/05 Συναυλία του Ωδείου Νίκος Σκαλκώτας. Τάξεις πιάνου Ναταλίας Μιχαηλίδου και Γεωργίας Τρούσσα. Αίθουσα Διδασκαλίας. 20:00. Είσοδος ελεύθερη
    09/05 Συναυλία σπουδαστών του Ελληνικού Ωδείου - Παράρτημα Ν. Ψυχικού, Κάτω Χαλανδρίου (Διεύθυνση: Ιωάννα - Βενετία Κουκοπούλου). Αίθουσα Διδασκαλίας. 18:00. Είσοδος ελεύθερη
    11/05 Armonie Verdiane & Melodie del Mediterraneo. Ρεσιτάλ με το duo 'Musica del Cuore'. Συμμετέχουν: Antonella Orefice, σοπράνο και Neville Jason Fahy, πιάνο. Με την ευγενική υποστήριξη του ΕΠΑΖ. Αίθουσα Διδασκαλίας. 20:30. Είσοδος: €10
    15/05 «…το φεγγάρι αρμενίζει στων ματιών σου την πηγή…». Ρεσιτάλ τραγουδιού της Κλεονίκης Δεμίρη. Χορηγός αλυσίδα καφέ MIKEL. Προπώληση εισιτηρίων στο viva.gr.. τηλ.2107282570. Παραγωγή: Η τέχνη στο παλιό λιτρίβι. Κοιν.Σ.Επ. Αίθουσα Διδασκαλίας. 21:00. Είσοδος: €10,00
    16/05 Συναυλία πιάνου για 4 και 6 χέρια. Κ. Γρηγοριάδου, Ολ. Παπαπαναγιώτου, Χ. Σπυριδάκη. Αίθουσα Διδασκαλίας. 19:00. Είσοδος 7€(φοιτ.),10€. Κρατήσεις: musicisnetwork@gmail.com
    20/05 "Από το μπαρόκ στον ρομαντισμό". Συναυλία Μουσικής Δωματίου. Αλεξάνδρα Φώτου, βιολί, Μαρία Γιαβρούμη, πιάνο. Αίθουσα Διδασκαλίας. 20:30. Είσοδος €10, €5 (φοιτητικό/άνεγοι) Τα έσοδα της Συναυλίας θα διατεθούν για την στήριξη του Ιδρύματος "Το Χαμόγελο του Παιδιού".
    22/05 Ρεσιτάλ βιολιού του Νικόλα Κόχιλα. Αίθουσα Διδασκαλίας. 19:00. Είσοδος ελεύθερη
    22/05 Αφιέρωμα στη γαλλική μουσική. Συναυλία του Εθνικού Ωδείου, Παράρτημα Πατησίων. Πολυχώρος Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής. 19:00. Είσοδος ελεύθερη
    24/05 Ρεσιτάλ πιάνου της Μαρίας Τριανταφύλλου. Αίθουσα Διδασκαλίας.19:00. Είσοδος ελεύθερη
    05/06 Συναυλία με έργα μπαρόκ με το Athens Chamber Ensemble. Αίθουσα Διδασκαλίας. 20.00. Είσοδος με εισιτήριο
    08/06 Συναυλία με έργα Γιώργου Βούκανου. Αίθουσα Διδασκαλίας. 19.00. Είσοδος με εισιτήριο
    12/06 Συναυλία Ωδείου Αθηνών και Εθνικού Ωδείου με έργα Δ. Νάνου, Κ. Παππέλη, Β. Δίγκου, Οδ. Ηγουμενίδη. Αίθουσα Διδασκαλίας. 20:30. Είσοδος ελεύθερη
    19/06 Συναυλία σπουδαστών του Σύγχρονου Ωδείου. Αίθουσα Διδασκαλίας. 18:00.
    Είσοδος ελεύθερη

    Ανοιχτές Πόρτες 2015 στο Κτήμα Αρβανιτίδη στον Ασκό Θεσσαλονίκης

     
    Ανοιχτές Πόρτες 2015 στο Κτήμα Αρβανιτίδη στον Ασκό Θεσσαλονίκης το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαΐου.
     

    Παρουσίαση του βιβλίου του Π. Βόγλη "Η αδύνατη επανάσταση. Η κοινωνική δυναμική του εμφυλίου πολέμου"



    Το βιβλίο του Πολυμέρη Βόγλη, Η αδύνατη επανάσταση. Η κοινωνική δυναμική του εμφυλίου πολέμου,  θα παρουσιαστεί στα πλαίσια των συναντήσεων με θέμα "Συζητήσεις για την Ιστορία" που διοργανώνει το περιοδικό ΧΡΟΝΟΣ και το Φόρουμ Κοινωνικής Ιστορίας,  στις 12 Μαΐου 2015 & ώρα 20:00 στο ΠΟΛΙΣ art cafe Για το βιβλίο θα συζητήσουν οι:  Βαγγέλης Καραμανωλάκης, επίκουρος καθηγητής, Πανεπιστήμιο Αθηνών Δήμητρα Λαμπροπούλου, λέκτορας, Πανεπιστήμιο Αθηνών Στρατής Μπουρνάζος, δημοσιογράφος, Ιστορικός Ηλίας Νικολακόπουλος, καθηγητής, Πανεπιστήμιο Αθηνών Ο συγγραφέας
    Πληροφορίες: Polis Art Café, Πεσμαζόγλου και Πανεπιστημίου, 2103249588 http://bit.ly/18PW5hF 

    Μία σύγχρονη, συνθετική και καινοτόμα προσέγγιση
    στο μεγάλο ταμπού της νεοελληνικής ιστορίας
    Ο εμφύλιος πόλεμος με τους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς στα πεδία των μαχών, τις εκτελέσεις πολιτικών κρατουμένων, τους εκατοντάδες χιλιάδες εσωτερικούς πρόσφυγες αποτέλεσε μια κατεξοχήν τραυματική εμπειρία, που διαίρεσε βαθιά την ελληνική κοινωνία, για δεκαετίες, σε νικητές και ηττημένους. Αυτή η διαίρεση επηρέασε την επιστημονική και τη δημόσια συζήτηση, οι οποίες περιστράφηκαν γύρω από το ερώτημα «ποιος φταίει», επιδιώκοντας να αποδώσουν την ευθύνη για την πρόκληση του εμφυλίου στον έναν από τους δύο αντιπάλους.
    Το βιβλίο θέτει ένα διαφορετικό ερώτημα: τι ήταν ο ελληνικός εμφύλιος; Ο πόλεμος αυτός δεν ήταν προειλημμένη απόφαση κάποιας από τις δύο πλευρές αλλά αποτέλεσμα μιας σύνθετης διαδικασίας. Ξεκινώντας από την εκρηκτική κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στην Ελλάδα μετά την Κατοχή, ο συγγραφέας εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο η πολιτική πόλωση, μέσα από τη βία και τις διώξεις, μετατράπηκε σταδιακά σε στρατιωτική σύγκρουση. Διερευνά επίσης την αλληλεπίδραση ανάμεσα στην κοινωνία και τους πολιτικούς πρωταγωνιστές, όπως αυτή διαμορφώθηκε από τα νέα δεδομένα που δημιούργησε η σύγκρουση. Τόσο η κυβέρνηση όσο και οι αντάρτες επιδίωξαν να κινητοποιήσουν την κοινωνία στο πλευρό τους και να εξουδετερώσουν τα κοινωνικά ερείσματα του αντιπάλου, ενώ ανάμεσα στις πόλεις και την ύπαιθρο αναπτύχθηκε διαφορετική δυναμική αναφορικά με τον τρόπο και το βαθμό εμπλοκής τους στον πόλεμο.
    Το βιβλίο αποτελεί έτσι μια πρωτότυπη συνθετική προσέγγιση του εμφυλίου πολέμου. Εστιάζοντας στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, υποστηρίζει ότι  ο ελληνικός εμφύλιος ήταν μια επανάσταση, έστω κι αν, έτσι όπως εξελίχθηκε, δεν θα μπορούσε να αποβεί νικηφόρα – έστω δηλαδή κι αν, με αυτή την έννοια, ήταν μια αδύνατη επανάσταση.

    «Ο ελληνικός εμφύλιος πόλεμος είχε βαρύτατες συνέπειες για την ελληνική κοινωνία. Περισσότεροι από 40.000 άνδρες και γυναίκες έχασαν τη ζωή τους στα πεδία των μαχών, περίπου 70.000 μαχητές του ΔΣΕ, διωκόμενοι και παιδιά, κατέφυγαν στις σοσιαλιστικές χώρες κι έγιναν πολιτικοί πρόσφυγες, τουλάχιστον 3.500 πολιτικοί κρατούμενοι εκτελέστηκαν και δεκάδες χιλιάδες άλλοι φυλακίστηκαν ή εξορίστηκαν, σχεδόν 700.000 άτομα έγιναν εσωτερικοί πρόσφυγες στην κορύφωση του πολέμου. Το τραύμα που προκάλεσε ο Εμφύλιος ήταν πολύ βαθύ και διαίρεσε την ελληνική κοινωνία για τις επόμενες γενιές, καθώς οι διακρίσεις και οι διώξεις σε βάρος των ηττημένων συνεχίστηκαν και μετά τη λήξη του πολέμου. Ο ίδιος ο εμφύλιος πόλεμος έγινε θέμα ταμπού και διαστρεβλώθηκε – για αρκετές δεκαετίες η επίσημη ονομασία του ήταν «συμμοριτοπόλεμος». Μόλις το 1989, σαράντα χρόνια μετά τη λήξη του, το ελληνικό κράτος αναγνώρισε επίσημα ότι υπήρξε εμφύλιος πόλεμος και ότι αυτοί που πολέμησαν κατά της κυβέρνησης δεν ήταν κάποιοι «συμμορίτες», αλλά ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας. Από την άλλη πλευρά, η Αριστερά αποσιώπησε την επαναστατική διάσταση του εμφυλίου πολέμου. Η ήττα και οι οδυνηρές συνέπειές της για χιλιάδες ανθρώπους την οδήγησαν στην απώθηση της ιδέας της επανάστασης. Μετά τον Εμφύλιο προσανατολίστηκε σταθερά στην πολιτική νομιμότητα και τον κοινοβουλευτισμό και θέλησε να «ξεχάσει» το επαναστατικό παρελθόν, το οποίο λειτουργούσε απονομιμοποιητικά για την ενσωμάτωσή της στο πολιτικό σύστημα στο παρόν και δεν συνιστούσε προοπτική για το μέλλον. Υποβάθμισε την επαναστατική διάσταση της εαμικής Αντίστασης, προκειμένου να τονίσει τον αγώνα για εθνική απελευθέρωση, ενώ για τον Εμφύλιο επέλεξε να αναδείξει τη μνήμη των θυμάτων της κρατικής βίας και των διώξεων παρά τον αγώνα των μαχητών του ΔΣΕ. Μέχρι σχετικά πρόσφατα, ο μνημονικός τόπος του Εμφυλίου για την Αριστερά δεν ήταν ο Γράμμος, αλλά η Μακρόνησος. . .
    Το τραύμα του Εμφυλίου που διαιρούσε επί δεκαετίες την ελληνική κοινωνία, δεν την διαιρεί πλέον. Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που συμμετείχαν σ’ αυτόν δεν ζουν πια, ενώ τα διακυβεύματα, οι συγκυρίες, τα υποκείμενα, η κοινωνία, κοντολογίς έχουν αλλάξει. Ο Εμφύλιος από τραυματικό παρελθόν έχει γίνει ιστορία και άρα το ζητούμενο δεν μπορεί να είναι η καταδίκη ή η δικαίωση των πρωταγωνιστών. Αντί να συζητάμε ποιος φταίει θα πρέπει να διερωτηθούμε τι ήταν ο εμφύλιος πόλεμος, ώστε να μπορέσουμε να συσχετίσουμε τα αίτια με την εξέλιξη που είχε και να διαμορφώσουμε τους όρους για την κατανόησή του.» 

    Ο Πολυμέρης Βόγλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο. Είναι αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει εκδώσει τις μελέτες Η εμπειρία της φυλακής και της εξορίας. Οι πολιτικοί κρατούμενοι στον εμφύλιο πόλεμο (2004) και Η ελληνική κοινωνία στην Κατοχή, 1941-1944 (2010), και έχει συνεπιμεληθεί τους συλλογικούς τόμους Ο πειρασμός της αυτοκρατορίας. Δοκίμια για την αμερικανική κυριαρχία (2006) και Η εποχή των ρήξεων. Η ελληνική κοινωνία στη δεκαετία του 1940 (2012). 

    Ο ΜΟΡΜΟΛΗΣ

    Τσαγκαράδα: Η πρώτη βουτιά απ'το βουνό.

    ArtTravel

    Παρέα με τις νεράιδες...
    ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​1
    ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​2
    ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​3

    Server Parts: Μεγάλη ποικιλία σε Σκληρούς Δίσκους, μόνο στην Alfanet!