Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Καθημερινά Νέα από το Tilegrafima.gr



 

                                  Καθημερινά Νέα από το tilegrafima.gr

                                                       


---

Στη διάθεση της Αθήνας ρωσικά κρατικά αρχεία για τη γερμανική κατοχή

Στη διάθεση της κυβέρνησης θέτει η Ρωσία μέρος των κρατικών της αρχείων που αφορούν την περίοδο της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα.
Σχετικό αίτημα είχε υποβάλει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κ. Ήσυχος, κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα τον Μάρτιο, στον Ρώσο συμπρόεδρο της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας - Ρωσίας, Μ. Σοκόλωφ.
Read More

Συρία - Λίβανος: Ο στρατός σκότωσε δεκάδες αντάρτες κοντά στα σύνορα

Δεκάδες μαχητές σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς του συριακού στρατού στην ορεινή περιοχή κατά μήκος της μεθορίου με τον Λίβανο, γεγονός που βοήθησε τους μαχητές της Χεζμπολάχ να ανακτήσουν εδάφη εκεί, μετέδωσε σήμερα ο τηλεοπτικός σταθμός Manar TV, που ανήκει στη σιιτική οργάνωση.
Read More

Τι απάντησε στη Βουλή ο Πάνος Καμμένος για τους μισθούς των στρατιωτικών

Απάντηση στην Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέφανος Γκίκας μαζί με άλλους πέντε Βουλευτές του κόμματος για το έγγραφο της Διεύθυνσης Εισοδηματικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών προς το Συμβούλιο της Επικρατείας, σύμφωνα με το οποίο «τυχόν περαιτέρω αύξηση των αποδοχών και συντάξεων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα έθετε σε σοβαρό κίνδυνο τον δημοσιονομικό προγραμματισμό της χώρας» απέστειλε ο ΥΠΕΘΑ κ. Πάνος Καμμένος.
Read More

Οι Αγανακτισμένοι καλούν σε συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 10 Μαΐου

Άρχισαν τα όργανα για την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Αντιμνημονιακές οργανώσεις, κόμματα και συλλογικότητες (κάποιες από τις οποίες προεκλογικά είχαν στηρίξει ΣΥΡΙΖΑ), στηρίζουν την Κυριακή 10 Μαΐου παλλαϊκό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος κατά του νέου Μνημονίου.
Read More

Τσίπρας σε καθαρίστριες: Ο δικός σας αγώνας μου δίνει δύναμη στον αγώνα μας


Συνολικά στο πρωθυπουργικό γραφείο έφτασαν περίπου 50 καθαρίστριες, που χειροκρότησαν θερμά τον Αλέξη Τσίπρα.
Ο πρωθυπουργός στάθηκε στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου και υποδέχθηκε εκεί τις καθαρίστριες.
Read More

Συνεχίζεται η κατάληψη στην Πρυτανεία του ΑΠΘ

Συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη (07/05) για δεύτερη ημέρα, η κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από μέλη της Ομάδας 
Read More

Αίσχος: Υβρίζουν την 4χρονη Άννυ,εκθειάζοντας τον Βούλγαρο παιδοκτόνο

Σε Twitter και Facebook...
Σεξιστικά σχόλια εις βάρος του κοριτσιού και ηρωοποίηση του παιδοκτόνου - Στα ίχνη των υβριστών η Διώξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος - Δεν αποκλείονται ποινικές διώξεις..
Read More

Τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα με τον Β. Πούτιν

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε σήμερα (07/05/2015) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές.
Read More

Ανεύρυσμα εγκεφάλου: Νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις

Τα ανευρύσματα εγκεφάλου και το συχνότερο κλινικό τους σύνδρομο, η υπαραχνοειδής αιμορραγία, αποτελούν παραδοσιακά τα δυσκολότερα θεραπευτικά προβλήματα των νευρολόγων και των νευροχειρουργών.
Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες μίας επιστημονικής εκρήξης τόσο στη διάγνωση όσο και στη θεραπεία των εν λόγω αγγειακών βλαβών. Μολονότι η μεγάλη αυτή πρόοδος είναι αναμφισβήτητη, η αντιμετώπιση των ασθενών με υπαραχνοειδή αιμορραγία λόγω ρήξης ανευρύσματος εγκεφάλου παραμένει δύσκολη, πολυδάπανη και με πολλαπλά προβλήματα.
Read More

Θάνος Μικρούτσικος: Με ζαλίσανε με το Άξιον Εστί και τον Ρουβά


«Με ζαλίσανε με το "Άξιον Εστί" και τον Ρουβά.
Το πρόβλημα δεν είναι με τον Ρουβά, αν μπορεί να πει "Ένα το χελιδόνι", τα 3/4 του ελληνικού λαού μπορεί να το πει. Το θέμα είναι, είναι πειστικός; 
Read More

Ενδοκυβερνητικές αναταράξεις από τροπολογία Λαφαζάνη για τέμενος

Τριγμούς στην κυβέρνηση προκαλεί τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στο νομοσχέδιο για την Παιδεία από τους υπουργούς Παναγιώτη Λαφαζάνη, Γιάννη Τσιρώνη και Αριστείδη Μπαλτά, η οποία προβλέπει αλλαγές στη χωροθέτηση του οικοπέδου που έχει οριστεί για την δημιουργία τζαμιού στον Βοτανικό.
Read More

Ανεπάγγελτος απέκτησε «ξαφνικά» περιουσία 3 εκατ. ευρώ!

Νέα «λαβράκια» αποκάλυψαν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ για τον περασμένο Απρίλιο, καθώς σε όλη τη χώρα εντοπίστηκαν επιχειρηματίες, δικηγόροι, εργολάβοι, μεσίτες, ξενοδόχοι αλλά και άνεργοι, με καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ, που δεν είχαν δηλωθεί ποτέ στην εφορία και που δεν προκύπτει από πουθενά πώς αποκτήθηκαν.
Read More

Μακελειό στη Συρία: Χεζμπολάχ και Κυβερνητικοί πετσοκόβουν τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα

Δεκάδες τζιχαντιστές της Αλ Νούσρα, του βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία, έπεσαν νεκροί από βομβαρδισμούς του συριακού στρατού κατά μήκος των συνόρων της Συρίας με τον Λίβανο, σε μια κοινή επιχείρηση με τη σιιτική λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ.
Η επιχείρηση διευκόλυνε την οργάνωση να ανακαταλάβει τα Υψώματα της Κάρνα.
Read More

Την αυτοκτονία 36χρονου απέτρεψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Την αυτοκτονία ενός 36χρονου επέτρεψαν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Για την περίπτωση του 36χρονου ενημερώθηκε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το απόγευμα της Τετάρτης (06/05) μέσα από την καινοτόμο διαδικασία Cyber Alert.
Read More

Η Siemens καταργεί άλλες 4.500 θέσεις εργασίας παγκοσμίως

O γερμανικός όμιλος Siemens ανακοίνωσε σήμερα ότι καταργεί άλλες 4.500 θέσεις εργασίας στον κόσμο, από τις οποίες οι 2.200 στη Γερμανία, πέραν της κατάργησης ήδη 7.800 θέσεων στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης που είχε ανακοινωθεί πριν από ένα χρόνο.
Read More

Υπάρχουν νεράιδες; Μια μητέρα λέει ότι αυτή η φωτογραφία είναι η απόδειξη! (Φώτο)

Μια νεράιδα πιστεύει ότι κατάφερε να απαθανατίσει, με το φωτογραφικό της φακό, μια μητέρα από το Νορθάμπτον της Αγγλίας.
Η 42χρονη, Lisa Wildgoose, φωτογράφιζε λουλούδια σε ένα γειτονικό δάσος, κοντά στο σπίτι της, εντόπισε κάτι το... εξωπραγματικό.
Read More

ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ τη νύχτα στο Αιγαίο

Μετά από αρκετό καιρό ο Α/ΓΕΕΘΑ διέταξε να γίνει ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ. Συμφωνα με το ΓΕΕΘΑ “τις πρωινές ώρες της 7ης Μαΐου 2015, με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και στο πλαίσιο άσκησης «Πυρπολητής 2/15» ενεργοποιήθηκε τμήμα της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης («Δ») με σκοπό την διεξαγωγή επιχειρήσεων:
Read More

Κυβέρνηση: Συμφωνία με την ΕΕ και ανάπτυξη από τα BRICS - "Bασική προτεραιότητα οι επενδύσεις από Ρωσία και Κίνα"

Συμφωνία με την Ευρώπη γιατί αυτοί είναι οι δανειστές της χώρας και ανάπτυξη, η οποία θα προέλθει από τις επενδύσεις των BRICS, είναι στο σχεδιασμό της κυβέρνησης, για να επανέλθει η ελληνική οικονομία στην αναπτυξη που τα μνημόνια τής έχουν στερήσει εδώ και πέντε χρόνια.
Read More

26χρονη δασκάλα αποπλάνησε 18χρονη μαθήτρια

Η 26χρονη Λόρεν Χιλ, γυμνάστρια και καθηγήτρια αγγλικής φιλολογίας σε Λύκειο του Μίσιγκαν, συνελήφθη επειδή είχε ερωτική σχέση με 18χρονη μαθήτρια του σχολείου.
Η 26χρονη προπονούσε τη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του σχολείου και η μαθήτρια έπαιζε στην ομάδα, αλλά από ό,τι φαίνεται «έπαιζε» και με την καθηγήτριά της.
Read More

Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος: Δώστε στα παιδιά σας χριστιανική μόρφωση!

Όπως δεν θα μπορέσουμε να δικαιολογηθούμε για τα προσωπικά μας αμαρτήματα, το ίδιο και γι” αυτά των παιδιών μας. Και είναι λογικό. Γιατί αν η κακία ήταν έμφυτη, θα υπήρχε δικαιολογία.
Είναι γνωστό, όμως, ότι με τη θέληση μας ακολουθούμε είτε το δρό­μο της αμαρτίας είτε το δρόμο της αρετής. Πώς θα δι­καιολογηθεί επομένως ο γονιός, που άφησε το πιο αγαπημένο του πλάσμα, το παιδί του, να παραστρατίσει;
Read More

Δεν υπάρχουν σχόλια: