Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Οι "ράμπο" του ΣΕΥΠ και στον ΕΟΦ

  logo newsletter
  ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ
 
 
 

Οι "ράμπο" του ΣΕΥΠ και στον ΕΟΦ

Εντολή για νέους ελέγχους από τους "ράμπο" του ΣΕΥΠ έδωσε ο Υπουργός Υγείας. Μεταξύ των ελεγχόμενων φορέων και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).
Περισσότερα

Βγήκε προκήρυξη για πρόεδρο στον ΕΟΠΥΥ

Μετά την ονοματολογία και το «γράψε-σβήσε» υποψηφίων για τη θέση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, αναρτήθηκε η επίσημη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Διαβάστε τι περιέχει.
Περισσότερα

Ελπίδες σε καρκινοπαθείς προσφέρει χειρουργική τεχνική

Πολύτιμο χρόνο μπορεί να προσφέρει σε συγκεκριμένες κατηγορίες καρκινοπαθών τελικού σταδίου μια σύγχρονη χειρουργική τεχνική, υψηλής εξειδίκευσης.
Περισσότερα

Ο άνθρωπος και οι ανάγκες του πίσω από την άσπρη μπλούζα

Σκέψεις, φυσικές ανάγκες, αισθήματα… Οι γιατροί που μας εξυπηρετούν στα Επείγοντα, έχουν κι απ’ αυτά.
Περισσότερα

Αίτηση για γονιδιακή θεραπεία στην Ευρώπη κατέθεσε η Glaxo

Αίτηση έγκρισης για την πρώτη γονιδιακή θεραπεία στην Ευρώπη κατέθεσε η GlaxoSmithKline, αποτελώντας την πρώτη μεγάλη φαρμακευτική επιχείρηση που ζητά άδεια κυκλοφορίας για την τεχνολογία που διορθώνει ελαττωματικά γονίδια.
Περισσότερα

Οι κινέζοι «χρυσώνουν» την Pfizer με το μπλε χάπι

Αυξημένες κατά 47% εμφανίζονται οι πωλήσεις του περιβόητου Viagra το 2014, βοηθώντας την Pfizer να αντισταθμίσει την πτώση 24% επί των συνολικών εσόδων παγκοσμίως του «μπλε χαπιού» τα τελευταία χρόνια.
Περισσότερα

Οι εξωσωματικές ως "μοχλός" ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού

Την ανάγκη στήριξης της εξωσωματικής γονιμοποίησης στη χώρα μας, με την ολοκλήρω&sisigma;η του απαραίτητου θεσμικού πλαισίου ζήτησε για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ) Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο ημερίδας που διοργάνωσε το Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο. Θετικά βλέπει την πρόταση ο υπουργός Υγείας.
Περισσότερα

Επιφυλακτικός ο ΠΙΣ για τον κλειστό προϋπολογισμό στα ΦΥΚ

Υπό προϋποθέσεις δέχεται την εφαρμογή κλειστού προϋπολογισμού για τα φάρμακα υψηλού κόστους (ΦΥΚ) ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη αύξησης της φαρμακευτικής δαπάνης ενόψει και της περίθαλψης των ανασφαλίστων.
Περισσότερα

Φορείς πρόληψης & απεξάρτησης: Αγώνας για την απελευθέρωση της ανθρώπινης ουσίας

Δημόσια παρέμβαση σχετικά με τη «Γιορτή Κάνναβης» στις 9 Μάη, κάνουν με κοινή τους ανακοίνωση το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ και του 18 Άνω.
Περισσότερα

Τι είναι η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανεξάρτητης Διαβίωσης;

Σε αυτή την ερώτηση κλήθηκαν να απαντήσουν εκατοντάδες πολίτες την 5η του Μάη, κατά την οποία γιορτάζεται η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανεξάρτητης Διαβίωσης (European Day for Independent Living), που θεσπίστηκε το 2013, αντανακλώντας την ανάγκη πλήρους ένταξης των ατόμων με αναπηρία στην κοινότητα και την κοινωνική ζωή.
Περισσότερα

Όταν η πλούσια κόμη ανταγωνίζεται τις... επιδόσεις

Στο συμπέρασμα ότι οι ουσίες για την καταπολέμηση της τριχόπτωσης μάλλον σκοτώνουν το σεξ, οδηγήθηκαν ερευνητές του αμερικανικού πανεπιστημίου Northwestern Feinberg School of Medicine στο Σικάγο.
Περισσότερα

Συνεργασία ΙΑΣΩ Παίδων - INTERAMERICAN

Τη συνεργασία τους και στον τομέα της παιδιατρικής επεκτείνουν οι Όμιλοι ΙΑΣΩ και INTERAMERICAN και με στόχο την παροχή νοσηλευτικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στα παιδιά των ασφαλισμένων της INTERAMERICAN.
Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: