Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΛΙΒΑΝΗ

Ο τρελός δρόμος του έρωτα Νάσιουτζικ Παυλίνα
ISBN: 978-960-14-2034-9 Αρ. σελίδων: 484 Τιμή: €18,00
Τα όμοια έλκονται, τα αισθήματα έχουν το καθένα τη δική του συχνότητα κι όταν στέλνεις αγάπη επιστρέφει στην πηγή της, δηλαδή εσένα
Από τη συγγραφέα των best sellers Μαμάδες Βορείων Προαστίων Μύκονος Μπλουζ Κάψτε τα νυφικά Όπως τα παλιά πλοία στο καρνάγιο αναπολώντας τα ταξίδια της ζωής που χάθηκαν, έτσι και η Δανάη, η μυστηριώδης ηρωίδα των Μαμάδων Βορείων Προαστίων επιστρέφει στην Αθήνα αποφασισμένη να ζήσει μια απλή ζωή, αφοσιωμένη στα παιδιά της.
Όμως η μοίρα έχει διαφορετικά σχέδια γι’ αυτήν.
Ένας έρωτας-κλέφτης τής χτυπάει την πόρτα, ένας έρωτας που θα σαρώσει τη ζωή της και θα τα συμπαρασύρει όλα στον τρελό δρόμο του.
Ένας έρωτας σαν το φεγγάρι.
Μια μαγευτική ιστορία αγάπης που θα αιχμαλωτίσει την καρδιά κάθε αναγνώστη Ας γυρίσουµε στο σήµερα, σε µια πολύ διαφορετική Δανάη, που έχτισε έναν καινούριο εαυτό από τις στάχτες της παλιάς της ζωής, σε µια Δανάη που αναποδογύρισε την αιώνια κλεψύδρα της ύπαρξης.
Είναι πια άλλος χαρακτήρας, µε ένα µόνο ελάττωµα, που κανένα γεγονός της ζωής της, όσο ακραίο και τραγικό και να ήταν, δεν µπόρεσε να της το αφαιρέσει: την πίστη της στην καλοσύνη των ανθρώπων και στον έρωτα.
Άξενος Πόντος
ISBN: 978-960-14-1994-7 Αρ. σελίδων: 448 Τιμή: €19,00
Ά-ξενος πόντος (=αφιλόξενος πόντος) ή Μαύρη Θάλασσα ήταν η αρχαία ονομασία του γνωστού σε εμάς Εύξεινου Πόντου.
Ο Ά-ξενος Πόντος απαντά πρώτη φορά στον Πίνδαρο τον 5ο αι .
Ο Πόντος είχε χαρακτηριστεί έτσι λόγω της τρικυμιώδους και άγριας θάλασσας που δυσχέραινε τη διάπλευση των πλοίων. Προκειμένου να περιοριστεί η αρνητική χροιά της λέξης και να αποδυναμωθεί το δυσοίωνο μήνυμα, η ονομασία του μετατράπηκε κατ’ ευφημισμόν (αντικατάσταση μιας λέξης ή φράσης με μια άλλη λιγότερο αρνητική) σε Εύξεινο Πόντο, όταν αποίκισαν για πρώτη φορά τις ακτές του οι Μιλήσιοι, καθιστώντας τες μέρος του ελληνικού πολιτισμού.
Πόσο ά-ξενος μπορεί να είναι ο Πόντος για την ηρωίδα του μυθιστορήματος; Ποια είναι η Η Κάτια, μια Ελληνίδα από την Οδησσό, σύζυγος Ρώσου πρίγκιπα, ζει στην Αγία Πετρούπολη, στο περιβάλλον του τσάρου Νικόλαου Β΄.
Ερωτεύεται, όμως, παράφορα ένα νέο Έλληνα από τον Πόντο και τον ακολουθεί στο δρόμο της επανάστασης.
Η λάμψη, το μεγαλείο και ο πλούτος των τσάρων εναλλάσσονται με δυνατό πάθος, έντονα συναισθήματα κι ένα μοιραίο έρωτα, που μας οδηγούν σε ανεπανάληπτες ιστορικές ώρες, κατά τις οποίες ξεσηκώθηκαν πλήθη ανθρώπων. Πριγκιπικά σαλόνια, χοροί και αμύθητης αξίας κοσμήματα έρχονται σε αντίθεση με τα εργατικά κινήματα. Ταξιδεύουμε σε χιονισμένα τοπία με τρόικες και έλκηθρα, τη στιγμή που τα τρένα των επαναστατών διασχίζουν την αχανή Ρωσία. Ύστερα φτάνουμε στην Ελλάδα του 1920 και σιγά σιγά, με την πάροδο των χρόνων, οδηγούμαστε στο σήμερα.Τώρα, μια νέα Ελληνίδα ιδιοκτήτρια εμπορικών καταστημάτων πηγαίνει στη σύγχρονη Αγία Πετρούπολη για να ανοίξει σαλόνι μόδας.
Η νέα επιχειρηματίας επιστρέφει στο σπίτι όπου έζησε η προγιαγιά της, για να ζήσει στιγμές αγωνίας αλλά και αγάπης.
Ποια θα είναι η σχέση της με τον ιδιοκτήτη της μεγαλύτερης ελληνικής κατασκευαστικής εταιρείας στη Ρωσία; Τι ανακαλύπτουν ο Άλκης και η Ξένια, δύο νεαροί αρχιτέκτονες, ώστε να πέσουν θύματα απαγωγής;
Ποιοι τους κυνηγούν;
Ποιο μυστικό κρύβεται στα υπόγεια του μεγάρου; Δυνατό ρομάντζο και μια σύγχρονη περιπέτεια δένουν μαζί σ’ έναν κρίκο τη Ρωσία, τον Πόντο, την Ελλάδα, τότε και τώρα.
Τα Σμυρνέικα τραγούδια
ISBN: 978-960-14-1993-0 Αρ. σελίδων: 312 Τιμή: €18,00
«Οι Ρωμιοί θα επιστρέψουν, το γράφει το Κοράνι…» προφητεύει ο ιμάμης της Προύσας πριν πέσει κάτω από το κουρμπάτσι του Κεμάλ.
Και πράγματι ένας Ρωμιός, ο Αλέξης, επιστρέφει κρυφά στην καμένη Σμύρνη αναζητώντας το νεανικό του έρωτα, τη Μιριάμ, η οποία, πιστεύοντας ότι την έχει απαρνηθεί, έχει τουρκέψει. Ανταμώνουν. Μα δε σμίγουν. O Καρίμ, ο οσμανλής άντρας της Μιριάμ, μη θέλοντας να σταθεί εμπόδιο στην ευτυχία τους, ρίχνεται στον γκρεμό.
Ο Αλέξης φεύγει κυνηγημένος για δεύτερη φορά και η Μιριάμ στήνει το δικό της μοναστήρι στην προμηθεϊκή γη της Καππαδοκίας. Ο μεγάλος διωγμός των χριστιανών της Ανατολίας, Ελλήνων και Αρμενίων, ξεσπάει και τότε εμφανίζεται ένας καινούριος κορυφαίος της ανθρώπινης τραγωδίας, ο νεαρός αξιωματικός του ιππικού Ισκεντέρ, γιος της Μιριάμ.
Μέσα του έχει ξυπνήσει το ρωμέικο αίμα, μα δεν παύει να είναι και ένας πιστός οσμανλής, αφοσιωμένος στο καθήκον του. Η τραγωδία κορυφώνεται στο ποτάμι του Έβρου, όταν Αλέξης και Ισκεντέρ σταυρώνουν τα ξίφη τους και σμίγουν το αίμα τους, καθώς σωριάζονται θανάσιμα τραυματισμένοι, ο ένας επάνω στον άλλον.
10 Νοεμβρίου 1938. Ανάκτορα Ντολμά Μπαχτσέ.
Ο Κεμάλ Ατατούρκ, αφήνοντας μια τρομερή κραυγή από τον πόνο που του έσχιζε τα σωθικά, σωριάζεται νεκρός, νικημένος από την αρρώστια.
Οι γιατροί τρέχουν και τον μεταφέρουν στον οντά του.
Με δάκρυα στα μάτια ο καβάσης του μαζεύει από κάτω το βιβλίο που διάβαζε ο αρχηγός του. Τίτλος του: Το Αδικοχυμένο Αίμα δε Στεγνώνει Ποτέ.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Φτάσαμε επιτέλους στην καρδιά του καλοκαιριού και η πατρίδα μας έχει γίνει χώρος συνάντησης όλων των εθνών, από κάθε γωνιά του πλανήτη!
Ευκαιρία λοιπόν να γνωρίσουμε με τη σειρά μας τη λογοτεχνία διάφορων χωρών, είτε μέσα από τον υπολογιστή μας σε μορφή e-book, είτε κάτω από μια ομπρέλα, γυρίζοντας τις σελίδες με τον παραδοσιακό τρόπο. Για κάθε τύπο αναγνώστη και για κάθε προτίμηση, έχουμε το κατάλληλο βιβλίο για σας, από αστυνομικά θρίλερ μέχρι ξένη πεζογραφία, καθώς και το πολυαναμενόμενο φωτογραφικό άλμπουμ με τη ζωή του Michael Jackson, που κυκλοφορεί στις 30 Ιουλίου στα ελληνικά! Λάβετε μέρος στην κλήρωση για να κερδίσετε CDs! Καλές διακοπές !
ΓΡΑΦΕΙΑ: ΤΑΤΟΪΟΥ 121 & ΣΠΥΡΟΥ ΜΕΡΚΟΥΡΗ 1, 144 52
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΤΗΛ.: 210 28 04 800, FAX: 210 28 19 550,

Η μάχη του αεροδρομίου .«ΠΟΙΟΣ ΛΑΓΑΚΟΣ;;; ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΜΑΝΟΥΡΑΣ ΕΔΩ»,

ΑΠΟ ΤΟ Ινφογνώμων Πολιτικά
«Η Ιστορία γράφεται με Χρονιάρηδες και Μανουράδες»...
Αν ο Βασίλης ο Μανουράς δεν είχε τσαγανό να πει στους άνδρες του ΟΗΕ, όταν του ζήτησαν την παράδοση του Α/Δ Λευκωσίας κατ΄ εντολή του πρέσβη Λαγάκου «ΠΟΙΟΣ ΛΑΓΑΚΟΣ;;; ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΜΑΝΟΥΡΑΣ ΕΔΩ», σήμερα πιθανότατα το Α/Δ Λευκωσίας να ήταν Τούρκικο».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ Ε-PONTOS

Η μαύρη λίστα του πράσινου δακτύλιου

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΟ μαγικός αριθμός 140 Ευνοημένα τα μικρά μοντέλα έως 1.400 κ. εκ., έξω από τον Δακτύλιο τα Ι.Χ. δεκαπενταετίας
Το CΟ2καθορίζει την αγορά του αυτοκινήτου ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΕΤΡΟΣ ΠΙΤΣΙΝΗΣ
Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CΟ2) έως 140 γρ./χλμ. θα αποτελέσουν το διαβατήριο των αυτοκινήτων για την είσοδο στον Δακτύλιο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Δείτε πόσο CΟ2εκπέμπουν όλα τα νέα μοντέλα της ελληνικής αγοράς και ποια από αυτά θα κυκλοφορούν στα κέντρα των πόλεων σε εικοσιτετράωρη βάση.

Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

H ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΕΥΧΟΣ 424 ΣΑΒΒΑΤΟ 25 IOYΛΟΥ 2009 TO ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ Οι «τσάτσοι» της Ρηγίλλης Συγκινητική μέχρι… δακρύων είναι η όψιμη πίστη και αφοσίωση που δείχνει στους θεσμούς η κυβέρνηση Καραμανλή.
Ακούει κανείς τον αμίμητο κυβερνητικό εκπρόσωπο να… θλίβεται που το ΠΑΣΟΚ κάθε μέρα «εκτίθεται ανεπανόρθωτα» κάνοντας «κινήσεις ευτελισμού των θεσμών» και πέφτει σε βαθιά μελαγχολία.
Πού ήταν κρυμμένοι τόσον καιρό οι θεσμολάγνοι;
Γιατί σιωπούσαν οι γενναίοι υπερασπιστές του Συντάγματος;
Και καλά οι συνταγματολόγοι. Όπως οι σεισμολόγοι, έτσι κι αυτοί διαθέτουν μακρά παράδοση διαφωνιών και διιστάμενων απόψεων.
Αλλά οι υπόλοιποι «τσάτσοι» του Μαξίμου και της Ρηγίλλης πώς θορυβήθηκαν ξαφνικά από το θανάσιμο κίνδυνο που διατρέχουν οι θεσμοί;
Και πώς η επιφοίτησή τους περιορίζεται στην «περιφρόνηση του βαθύτερου νοήματος» του Συντάγματος κι όχι στο δυσθεώρητο βάθος που έχει πιάσει η οικονομία στην πορεία της προς τον πάτο; Σελ.2 Ξεσκεπάστηκαν οι… τσάτσοι της κυβέρνησης! Και ξαφνικά η κυβέρνηση Καραμανλή έγινε θεματοφύλακας του Συντάγματος και υμνητής της θητείας του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Η απότομη στροφή από την πλήρη περιφρόνηση των θεσμών στη θεσμολαγνεία υπαγορεύεται από την ανάγκη του «καταλληλότερου» να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές.
Ο Κ. Καραμανλής επιδιώκει να παρατείνει την καταστροφική για τη χώρα θητεία του πέρα και από τον προσεχή Μάρτιο, οπότε το ΠΑΣΟΚ θα προκαλέσει προσφυγή στις κάλπες με «όχημα» την προεδρική εκλογή.
Στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεν αποφύγει το πικρό ποτήρι, θα επιχειρήσει να χρεώσει τις εκλογές στην αξιωματική αντιπολίτευση, καταλογίζοντας στον Γιώργο Παπανδρέου «παιχνίδι με τους θεσμούς». Σελ.12 και Σελ.13 Θα… ξαναεκτεθούν μετά την Έκθεση Η κυβέρνηση πάει ΔΕΘ μέσω… διακοπών και παίζει την κολοκυθιά με τον ανασχηματισμό. Πρωταγωνιστής του θερινού δράματος ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής, που επιχειρεί να δείξει ότι έλαβε το μήνυμα και τάζει δωρεάν ιατρικά τσεκ- απ στο ΙΚΑ, την ώρα που φορτώνει τους πάντες με νέους φόρους.
Ενδεικτικό της εικονικής πραγματικότητας που επικρατεί είναι ότι, λόγω της υποτιθέμενης αντεπίθεσης του Κ. Καραμανλή στη ΔΕΘ, και άρα μετάθεσης πιθανού εκλογικού αιφνιδιασμού από τον Οκτώβριο και μετά, πολλοί υπουργοί σήμαναν λήξη συναγερμού στα υπουργεία τους για το μήνα Αύγουστο, ενώ και βουλευτές που είχαν κινητοποιηθεί για άμεσες εκλογές στις περιφέρειές τους, μεταθέτουν τα σχέδιά τους για μετά τη ΔΕΘ.
Επίσης η Ρηγίλλης ετοιμάζει βαλίτσες για διακοπές, αφού ματαιώθηκε οριστικά η συνεδρίαση της Κ.Ε. του κόμματος που θα συζητούσε για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ενώ μετατέθηκαν στις καλένδες οι προτάσεις που είχαν γίνει από Ντ. Μπακογιάννη και Β. Μεϊμαράκη να συσταθεί ειδική επιτροπή που θα ανέλυε το εκλογικό αποτέλεσμα και τα αίτια της ήττας στις ευρωεκλογές. Σελ. 16 Πικρός καφές για τη Βίκυ Μόλις το περασμένο Σάββατο, λίγες ώρες πριν κυκλοφορήσουν οι κυριακάτικες εφημερίδες, έγινε το δυσάρεστο τηλεφώνημα στη Νέα Υόρκη με το οποίο ο ΑΝΤ1 ενημέρωνε τη Βίκυ Καγιά ότι δεν θα συνεχίσει την παρουσίαση του «Πρωινού καφέ» το Σεπτέμβρη, παρά τις μέχρι τότε διαβεβαιώσεις του καναλιού για «στήριξη», «εμπιστοσύνη», «αταλάντευτη πίστη στο πρόσωπό της» και λοιπά και λοιπά…
Αποκαλυπτικό του αιφνιδιασμού είναι ότι το τηλεοπτικό περιοδικό «TV Ζάπινγκ» της προηγούμενης εβδομάδας κυκλοφορούσε στα περίπτερα με εξώφυλλο την Καγιά που μιλούσε για τα σχέδια της για τον «Πρωινό καφέ» από το… Σεπτέμβρη. Σελ. 42 Σπινάρουν για… εκλογές! Πατάει γκάζι η κυβέρνηση για να φθάσει τις κάλπες!
Είναι ξεκάθαρος ο στόχος της.
Ακόμη κι αν δεν αιφνιδιάσει με εκλογές του Οκτωβρίου, όλα τα… μέτρα που εξαγγέλλει οδηγούν σε εκλογές το Μάρτιο.
Τα περίφημο περιβαλλοντικό πακέτο που ανακοίνωσε ο Γιώργος Σουφλιάς επιβεβαιώνει το στίχο του άσματος που λέει ότι οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται.
Γιατί;
Διότι από την εποχή Μητσοτάκη η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. χρησιμοποίησε το αυτοκίνητο, και συγκεκριμένα την απόσυρση των σαράβαλων Ι.Χ., ως προεκλογικό δόλωμα για να δελεάσει τους ψηφοφόρους.
Θυμάστε βεβαίως το σύνθημα που κυκλοφορούσε από στόμα σε στόμα: «Καλύτερα παπάκι, παρά με Μητσοτάκη».
Τώρα η διακυβέρνηση Καραμανλή ξαναθυμήθηκε την απόσυρση, την έκοψε και την έραψε στα σημερινά μέτρα της κρίσης και τη σερβίρισε στην κοινή γνώμη ως πρωτοποριακό πράσινο κίνητρο, ευνοώντας και πάλι τους κολοσσούς που ασχολούνται με την εισαγωγή καινούριων αυτοκινήτων. Σελ. 53 Χορός δισεκατομμυρίων! Τρελός χορός δισεκατομμυρίων έχει στηθεί γύρω από τη νέα γρίπη.
Όσο περνάνε οι μέρες, τα κρούσματα αυξάνονται και μαζί με αυτά αυξάνεται ο πανικός, κάνοντας τις φαρμακοβιομηχανίες να τρίβουν τα χέρια τους.
Ειδικά για τους κολοσσούς των φαρμάκων που ελέγχουν την παγκόσμια αγορά είναι μια… ευτυχής συγκυρία, αφού βλέπουν πως είτε συμβεί είτε όχι η πανδημία, οι παραγγελίες έρχονται βροχή.
Εμβόλια, μάσκες, φάρμακα θα μετατραπούν σε είδη πρώτης ανάγκης και θα πωλούνται σαν φρέσκο ψωμάκι! Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι παγκοσμίως ο τζίρος αναμένεται να αγγίξει τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια από την προμήθεια του αντιγριπικού εμβολίου και, ακόμη και αν δεν υπάρξει πανδημία, τα κέρδη των φαρμακοβιομηχανιών θα είναι τεράστια. Υπολογίζεται ότι κάθε δόση εμβολίου θα κοστίζει γύρω στα δέκα ευρώ και ήδη έχουν παραγγελθεί 600 εκατομμύρια δόσεις…! Σελ. 54 στο πέταλο Έχουμε πέσει όλοι πάνω στον ιό της γρίπης και παίζουμε άθελά μας ή επίτηδες το παιχνίδι των κυκλωμάτων των φαρμάκων.
Ερευνητές, έμποροι φαρμάκων, μεσάζοντες φαρμάκων και πολιτικοί στο κόλπο.
Αλλά και οι γιατροί παίζουνε το δικό τους παιχνίδι.
Έτσι, βλέπουμε καθημερινά στην τηλεόραση, αλλά και στις εφημερίδες, καρδιολόγους, ορθοπεδικούς, παθολόγους, νευρολόγους, γυναικολόγους, παιδίατρους να βγαίνουν στα παράθυρα.
Και δεν λείπουν βέβαια οι ειδικότητες των λοιμώξεων.
Άλλοι βγαίνουν για δημοσιότητα. Άλλοι για να παίξουνε παιχνίδια πολιτικά ή για να πλασάρουνε διάφορα φάρμακα.
Και βέβαια στο χορό τα ΜΜΕ. Αν στη χώρα μας έχουμε σήμερα 500 ή και παραπάνω κρούσματα και γίνεται αυτός ο χαμός, μπορούμε να φανταστούμε τι πρόκειται να γίνει το Σεπτέμβρη σε μια απότομη αλλαγή του καιρού. Σελ. 64