Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΦΡΕΣΚΑΡΟΥΝ ΤΗ ΜΝΗΜΗ


Πόσο πίσω είμαστε ρε παιδια, έχουμε κολλήσει στις νοοτροπίες του 1930, και δεν λέμε να αλλάξουμε.
Σας παραξένεψε ο τίτλος του άρθρου;
Μα γιατί;
Από τότε, από το 30, το 40, το 50, μέχρι και σήμερα, ΟΛΟΙ οι πολιτικοί, πολιτευτές, υποψήφιοι δήμαρχοι, νομάρχες (χθες), περιφερειάρχες (σήμερα), βουλευτές, μας θυμούνται όσο κρατά η προεκλογική περίοδος, και μετά μας ξεχνούν, όπως βέβαια ξεχνούν και πολλά άλλα.
ΜΟΝΟ σε προεκλογική περίοδο λοιπόν οι «μεγάλοι» θυμούνται τους «μικρούς», γι αυτό και έβαλα τον τίτλο αυτό.
Αφορμή για το άρθρο μου έδωσε ένα περιστατικό που μου διηγήθηκε ένας πολύ καλός φίλος, ο οποίος είναι Α.Μ.Ε.Α, και άνεργος κοντά τέσσερα χρόνια.
Μια ακόμα ιστορία της καθημερινότητας;
Ίσως, αλλά είναι μια ευκαιρία για πολλοστή φορά να δούμε για πόσο ΗΛΙΘΙΟΥΣ μας έχουν ΟΛΟΙ αυτοί που διεκδικούν την ψήφο μας.
Να η μικρή μας και αληθινή ιστορία.
Ο φίλος μου λοιπόν, τελευταία φορά που είχε εργαστεί ήταν σαν οδηγός σε έναν δήμο για οκτώ μήνες (οι γνωστές συμβάσεις), όπου μπήκε με το σπαθί του, αν και μετά από περιπέτειες.
Από τότε, πέρασαν όπως είπα και πιο πάνω σχεδόν τέσσερα χρόνια, και δουλειά δεν μπόρεσε να βρει πουθενά, ούτε στον ιδιωτικό τομέα, ούτε σε κάποιο δήμο πάλι, όπως την πρώτη φορά.
Στις διάφορες προκηρύξεις που κατά καιρούς έβγαιναν και βγαίνουν, έκανε ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ αιτήσεις, αλλά δυστυχώς δεν έγινε τίποτα.
Βέβαια, ο φίλος μου έβλεπε να προσλαμβάνονται τα ίδια και τα ίδια άτομα, είτε με «μαύρα» λεφτά (οι γνωστές τακτικές στους δήμους) είτε κανονικά…..
Το πήρε απόφαση λοιπόν ότι στον τόπο του ΔΕΝ πρόκειται να βρει δουλειά, δεν υπάρχει ψωμί για εκείνον και την οικογένεια του.
Μια μέρα, εκεί που περπατούσε, τον σταμάτησε ένας από τους «τοπικούς» άρχοντες, τους τέως, και τον ρώτησε ΤΙ κάνει (!), αν και που δουλεύει, έδειξε ένα πρωτόγνωρο, ένα απρόσμενο ενδιαφέρον τέτοιο που ο φίλος μου απόρησε.
Όταν απάντησε ότι ΔΕΝ έχει δουλειά εδώ και χρόνια, ο τέως έδειξε έκπληκτος, και τον ρώτησε αν ΕΙΝΑΙ Α.Μ.Ε.Α (κάτι που το γνώριζε αλλά) αν έχει χαρτιά που να το πιστοποιούν (άλλη γελοία ερώτηση), πόσο τις εκατό αναπηρία έχει.
Πήρε τις απαντήσεις του σε όλα, και ρώτησε το φίλο μου ΑΝ έχει κάνει αίτηση για προγράμματα εργασίας Α.Μ.Ε.Α, αλλά όχι αυτά του Ο.Α.Ε.Δ, τα άλλα, των δήμων.
Ξέρετε, εκείνα που ΔΕΝ βγάζουν οι δήμοι, η αν τα βγάλουν, το κάνουν αφού έχουν ΗΔΗ βάλει στις θέσεις τα άτομα που εκείνοι θέλουν (όπως για παράδειγμα υδρονομείς κλπ κλπ κλπ)…..
Ο φίλος μου, του είπε ότι ΔΕΝ έχει κάποιο τέτοιο πρόγραμμα, αντίθετα έκανε ένα σωρό αιτήσεις για πεντάμηνα, για δίμηνα, για το κέρατο τους το τράγιο (με το συμπαθειο).
Εκείνα είναι «δύσκολα» ήταν η απάντηση που πήρε.
Είναι δύσκολα, γιατί μέσα στους δήμους, εκείνοι που ασχολούνται με τους φάκελους των υποψηφίων, γνωρίζουν πολύ καλά από «μαγειρική».
Βρε δεν πάει ναναι μέσω Α.Σ.Ε.Π;
Πριν φύγουν οι φάκελοι για εκεί, θα πέσει το κατάλληλο μαγείρεμα, το τέλειο ανακάτεμα, προκειμένου να μπουν οι….. «δικοί» μας.
Ο φίλος μου, γύρισε την πλάτη, και απομακρύνθηκε βράζοντας.
Βλέπετε, ο τέως, ήταν εκ νέου υποψήφιος, βλέπετε, στα τόσα χρόνια, ούτε καλημέρα δεν έλεγε όχι μόνο στο φίλο μου, αλλά και σε όλο τον κόσμο, βλέπετε, ο τέως έμμεσα «έταξε» δουλειά στο φίλο μου μόνο που δεν τόλμησε να ζητήσει την ψήφο του.
Να μιλήσω για ΝΤΡΟΠΗ, είναι περιττό γιατί δεν ξέρουν τι θα πει.
Μετά από δυο ώρες, γυρίζοντας σπίτι του, στο δρόμο τον σταμάτησε και άλλος……
Τελευταία φορά που είχαν μιλήσει, ήταν στις προηγούμενες εκλογές.
Τι τον ήθελε;
Το καταλάβατε.
Μάλιστα αυτός ΘΥΜΟΤΑΝ όλη την περίπτωση του φίλου μου.
Τελικά, το καλύτερο φάρμακο για την «αμνησία» στην Ελλάδα είναι οι εκλογές.
Καλά μας κάνουν!

Βασίλης Τσούγκαρης

Encardia - Μ ε σ ά ν υ χ τ α κα ι u n p l u g g e d

Μ ε σ ά ν υ χ τ α κ ι u n p l u g g e d
Οι Encardia επιστρέφουν στο θέατρο Eliart για τρεις μοναδικές εμφανίσεις
Αθήνα, Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014 - Πήγαμε ...και που δεν πήγαμε αυτόν το χρόνο. Από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη κι από την μικρή Επίδαυρο μέχρι το Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη τη Βέροια, τη Χίο, τη Μυτιλήνη και ξαφνικά... νοσταλγήσαμε τις παρέες στο Eliart, μεταξύ μας, χωρίς μικρόφωνα και χωρίς διακρίσεις. Όλα τ’ άλλα θα τα βρούμε.

Εμπνευσμένοι από την πλούσια μουσική παράδοση της Κάτω Ιταλίας, ταξιδεύουν το κοινό που τους παρακολουθεί στα απόμακρα χωριά της Καλαβρίας, στις ήρεμες και όμορφες περιοχές του Salento και σ’ όλα εκείνα τα μέρη που μιλούν ακόμη Γκρεκάνικα κι άλλες τοπικές διαλέκτους Οι Encardia επιστρέφουν στο θέατρο Eliart για τρεις μοναδικές εμφανίσεις όπου με την ιδιότυπη και απόλυτα ελκυστική μουσική τους αναζητούν, παίζουν, τραγουδούν και χορεύουν φέρνοντας τον κόσμο άνω κάτω.
Στο θέατρο Eliart - Μόνο για τρία Σάββατα στις 23.15 μ.μ.
22 & 29 Μαρτίου - 5 Απριλίου
'Εναρξη: 23:30 – Ώρα Προσέλευσης: 23:15
Είσοδος: 10 €
Φοιτητές(τα 2 άτομα): 10 €
Στο Θέατρο «Eliart», Κωνσταντινουπόλεως 127, Βοτανικός - Μετρό: Κεραμεικός
Τηλέφωνο Κρατήσεων: 210 3477677 (18:00 – 21:00)

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ

www.metaixmio.gr/polychoros



ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΙΗΣΗΣ
Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014, στις 8 μ.μ.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν σε μια βραδιά με αναγνώσεις ποιημάτων. Ελάτε να ενώσουμε τις φωνές μας διαβάζοντας τα αγαπημένα μας ποιήματα και ακούγοντας μελοποιημένη ποίηση από τους μουσικούς Βασίλη Σαλταγιάννη (κιθάρα, φωνή), Γεωργία Μαρίνη (βιολί) και Δημήτρη Παπαδάμη (ακορντεόν). Τραγουδά η Καίτη Ζαραβέλα.
Τη βραδιά θα συντονίσει ο ποιητής Γιάννης Κοντός.
Διαλέξτε το αγαπημένο σας ποίημα και ελάτε να το διαβάσετε στην παρέα μας την Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014, στις 8 το βράδυ, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Μεταξύ άλλων συμμετέχουν και διαβάζουν οι:
Δημήτρης Άλλος, Μαριγώ Αλεξοπούλου, Νάσος Βαγενάς, Αναστάσης Βιστωνίτης, Μιχάλης Γκανάς, Κωστής Γκιμοσούλης, Αντώνης Γκόλτσος, Νίκος Δαββέτας, Γεράσιμος Δενδρινός, Γιάννης Ευσταθιάδης, Λίνα Ζαρκαδούλα, Μάνος Καρατζογιάννης, Δημήτρης Κοσμόπουλος, Στάθης Κουτσούνης, Νίκος Λάζαρης, Αλέξιος Μάινας, Γιώργος Μαρκόπουλος, Μιχαήλ Μήτρας, Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης, Γιάννα Μπούκοβα, Κώστας Γ. Παπαγεωργίου, Δημήτρης Παπαχρήστος, Σταμάτης Πολενάκης, Γιάννης Στεφανάκης, Γιώργος Συμπάρδης, Θωμάς Τσαλαπάτης, Κώστας Φασουλάς, Ελιάνα Χουρμουζιάδου

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Ποιος έκανε πιπί στον Μισισιπή; και Ένα φτυάρι στον Άρη του Ευγένιου Τριβιζά
Σάββατο 22 Μαρτίου 2014, στις 12:30 το μεσημέρι
Δραματοποιημένη αφήγηση των Παραμυθιών Ντορεμυθιών με την ηθοποιό Μαρία Τερζάκη
Για παιδιά από 4 ετών
Παιδιά χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να εξιχνιάσουμε δύο σοβαρότατες υποθέσεις: Να ανακαλύψουμε ποιος έκανε πιπί στον Μισισιπή και να καταλάβουμε τι δουλειά έχει ένα φτυάρι στον Άρη.
Όλοι μαζί θα μεταμορφωθούμε σε παπάκια και θα απολαύσουμε ένα ταξίδι στον Μισισιπή
ώσπου ένα απρόοπτο γεγονός θα μετατρέψει το ήσυχο ταξίδι σε ξεκαρδιστική περιπέτεια!
Στη συνέχεια, θα γίνουμε Αρειανοί, παίζοντας ένα διασκεδαστικό παιχνίδι με εικόνες, θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι είναι αυτό το περίεργο αντικείμενο στον πλανήτη μας, πώς βρέθηκε εκεί και πώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε.
Η ηθοποιός Μαρία Τερζάκη αφηγείται τα Παραμύθια Ντορεμύθια του Ευγένιου Τριβιζά
με ζωντανή μουσική και διαδραστικά παιχνίδια.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

ΝΕΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών
Έναρξη δεύτερου κύκλου: 20 Μαρτίου 2014
• Υπεύθυνος – Διδασκαλία: Δημήτρης Σούλτας, ραδιοφωνικός παραγωγός
• Μέρα και ώρες μαθημάτων: Πέμπτη, 18:30-21:00, 20 και 27 Μαρτίου, 3 και 10 Απριλίου 2014
• Κόστος: Για την παρακολούθηση ενός κύκλου: 65 € - Για την παρακολούθηση δύο κύκλων: 114 €
• Στο τέλος κάθε κύκλου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά εκπομπές από το στούντιο του trollradio.gr.
• Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν το βιβλίο Ο Bono μιλάει για τον Bono του Michka Assayas
2ος κύκλος: Η είδηση στο μουσικό ραδιόφωνο
Εκτός από το ενημερωτικό ραδιόφωνο, όπου το κύριο βάρος πέφτει στην ενημέρωση και στη συνεχή ροή ειδήσεων, το μουσικό ραδιόφωνο μπορεί και αυτό να δώσει συνοπτικά αλλά περιεκτικά ειδήσεις και πληροφορίες χρήσιμες και απαραίτητες για τον ακροατή του. Η διαχείριση αυτών των ειδήσεων εξαρτάται από το είδος τους, το περιεχόμενό τους, αλλά και την αξιολόγησή τους σε σχέση με τα ενδιαφέροντα των ακροατών ενός μουσικού σταθμού.
Σε αυτό το μέρος του σεμιναρίου θα εξεταστούν και θα αναλυθούν αυτές οι δυνατότητες σε τέσσερις θεματικές συναντήσεις:
1. Πώς συνθέτουμε ένα δελτίο ειδήσεων για ένα μουσικό ραδιόφωνο. Διαφοροποίηση του ύφους σε σχέση με έναν ενημερωτικό σταθμό.
2. Διαχείριση ειδήσεων κατά τη διάρκεια μιας ραδιοφωνικής εκπομπής. Πώς μπορούμε συνοπτικά, αλλά χωρίς να χάνουμε την ουσία να ενημερώσουμε το κοινό του μουσικού ραδιοφώνου.
3. Διαχείριση χρήσιμων πληροφοριών (κίνηση, ωράρια, απεργίες, εκδηλώσεις) στο μουσικό ραδιόφωνο.
4. Σατιρικός λόγος στο ραδιόφωνο. Πώς η σάτιρα βοηθά στην ενημέρωση χωρίς να κουράζει το κοινό.
Ο 3ος κύκλος με θέμα «Μουσική επιμέλεια» με τον Γιάννη Κουλουκάκο ξεκινά στις 8 Μαΐου 2014.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 211 3003580 ή να στείλετε e-mail στο polychoros@metaixmio.gr. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο σεμινάριο στέλνοντας e-mail στο polychoros@metaixmio.gr. Στο θέμα του ηλεκτρονικού σας μηνύματος θα πρέπει να αναγράφεται ο τίτλος του σεμιναρίου και στο σώμα του να σημειώνονται τα πλήρη στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας).
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες λεπτομέρειες για το παραπάνω σεμινάριο.
ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ




Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΤΟΥ HARD-BOILED
Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014, στις 7 μ.μ.
Μια βραδιά σε συνεργασία με την Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και η Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ) σας προσκαλούν σε μια βραδιά αφιερωμένη στην αστυνομική λογοτεχνία του hard-boiled.
Θα μιλήσουν ο συγγραφέας, σκηνοθέτης, μεταφραστής και μέλος της ΕΛΣΑΛ Ανδρέας Αποστολίδης, ο συγγραφέας, σκηνοθέτης και μέλος της ΕΛΣΑΛ Σέργιος Γκάκας, και η συγγραφέας και μεταφράστρια Χίλντα Παπαδημητρίου.
Συντονίζει ο δημοσιογράφος, συγγραφέας και μέλος της ΕΛΣΑΛ Γιάννης Ράγκος.


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Η νεράιδα μαγείρισσα της Λίνας Μουσιώνη
Σάββατο 29 Μαρτίου 2014, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 6 ετών
Μια μικρή άτακτη νεράιδα αφήνει το μαγεμένο δάσος της και έρχεται κοντά μας για να παίξει και να μαγειρέψει. Μαζί της θα φέρει ένα μαγικό μαντίλι, πολλά παράξενα μανιτάρια και φυσικά τις κουτάλες της. Είμαστε έτοιμοι για καλομαγειρεμένες συνταγές νοστιμιάς και ευτυχίας; Απαραίτητο συστατικό το κέφι και η φαντασία!
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

NOBEL POP
Μια διασκεδαστική ματιά στα Νόμπελ με τον συγγραφέα και μεταφραστή Γιώργο-Ίκαρο Μπαμπασάκη
Από τον Φεβρουάριο, δύο φορές τον μήνα, αφιερώνουμε δύο ώρες σε γνωστούς νομπελίστες (8-10 το βράδυ). Θα ακούμε μουσικά θέματα που αντλούν την έμπνευσή τους από έργα τους, θα βλέπουμε αποσπάσματα από ταινίες που βασίστηκαν σε βιβλία τους, θα κάνουμε ζωηρές συζητήσεις, θα διαβάζουμε διαλεχτές σελίδες τους.
• Δύο του Παραλόγου και του Θεάτρου: Αλμπέρ Καμύ (1957) / Χάρολντ Πίντερ (2005): Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014
Συνέχεια τον Μάιο με περισσότερα Νόμπελ!
Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης ονομαστικής αξίας 9 ευρώ πριν από κάθε συζήτηση.
Για να πάρετε μια γεύση διαβάστε ΕΔΩ τι γράφει ο Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης στο site της LIFO και ΕΔΩ στο BHMAgazino.
Δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο).

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

ΖΩΗ ΤΗΓΑΝΟΥΡΙΑ LIVE - ΜΑΡΤΙΟΣ 2014

Alexandreia
Η Ζωή Τηγανούρια συνεχίζει τις επιτυχημένες εμφανίσεις και τον μήνα Μάρτιο..!
Ύστερα από τις παραστάσεις της στο "Νotos Stage" στην Αλεξανδρούπολη, στο Πολιτιστικό Κέντρο Κηφισιάς, στο Πυθαγόρειο Ωδείο στην Άνοιξη, στο Πολυχώρο "Gallery Δημιουργών" στη Νέα Κηφισιά και στο Ίδρυμα Τεχνών Β. & Μ. Θεοχαράκη, θα εμφανιστεί
στο "Μαγεμένο Αυλό" στις 20 Μαρτίου με την παράσταση "Αρώματα του Κόσμου" &
στο Πολυχώρο "Αλεξάνδρεια" στις 30 Μαρτίου με την παράσταση "Zoe & friends", στην οποία θα έχει τη τιμή να βρεθεί επί σκηνής με τον μεγάλο μας ερμηνευτή Φίλιππο Νικολάου, τον αγαπημένο ηθοποιό και συμπατριώτη της Ρένο Χαραλαμπίδη, και την εξαιρετική σοπράνο Ελένη Βουδουράκη.
Η παράσταση πλαισιώνεται από την σχολή χορού "Χοροακτίς".
Επίσης συμμετέχουν: Πολυτίμη Γιώτα, Πελαγία Μυλωνά, Μαρία Κατσούλη.
Κυριακή 30/03
ώρα 21:30
Είσοδος: 15 ευρώ (με ποτό)
Πολυχώρος Τέχνης "Αλεξάνδρεια"
Σπάρτης 14, Πλ. Αμερικής
Προπώληση καθημερινά 11:00-13:00 & 18:00-20:00



Magemenos Avlos
Η Ζωή Τηγανούρια στο "Μαγεμένο Αυλό" με την επιτυχημένη μουσική παράσταση "Αρώματα του Κόσμου".
Πέμπτη 20/03
ώρα 21:30
"ΜΑΓΕΜΕΝΟΣ ΑΥΛΟΣ"
Αμύντα 4 (Πλ. Προσκόπων)
Τηλ. κρατήσεων: 210 7223195





Επίσημη Ιστοσελίδα της Ζωής Τηγανούρια
Zoe Music Logo gia ypografi

ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΘΗΝΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 / 0400 UTC

- ΑΝΕΜΟΙ: ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΠΟΦΟΡ
- ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΟΙ ΡΙΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 40 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ
ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ
ΜΕΡΟΣ 1

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΜΙΑ
ΜΕΡΟΣ 2
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 18-03-14/21 UTC
ΣΧΕΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1014 ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ 1016 ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ
ΥΨΗΛΕΣ 1024 ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ
ΜΕΡΟΣ 3
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 04 UTC
ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ 4 Η 5 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΜΠΟΥΤ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΜΕΛΙΤΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΓΚΑΜΠΕΣ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΙΔΡΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΝΤΙΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 Η 3 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 2 Η 3 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΠΑΤΡΑΙΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3. ΗΡΕΜΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ
36.00 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4. ΛΙΓ0
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΤΑΥΡΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΔΕΛΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΟΔΟΥ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΑΡΠΑΘΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 4. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5
ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5.
ΗΡΕΜΗ
ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΓΡΗΓΟΡΑ 4. ΗΡΕΜΗ
ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΗΡΕΜΗ ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΡΑΚΙΚΟ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6. ΗΡΕΜΗ

ΜΑΡΜΑΡΑ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 6 Η 7 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6
Η 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 6 Η 7.
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 12 ΩΡΕΣ
ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Οι 10 πιο τρομακτικές διαδρομές με τρένο.(φωτό)





Ράγες που διασχίζουν απίστευτα στενές γέφυρες και περάσματα στο χείλος του γκρεμού.

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος (2 ημερών)

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19-03-2014 / 0600 ΤΟΠΙΚΗ

ΜΕΡΟΣ 1
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 19-03-2014
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΚΑΙΡΟΣ, ΜΕ ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΕ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ. ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΑΡΓΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 5 ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ. ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΒΟΡΕΙΟΥΣ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 6 ΕΩΣ 22 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ 3 ΜΕ 5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΟΠΙΚΕΣ ΟΜΙΧΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 ΜΕ 3 ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 7 ΕΩΣ 22 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ 3 ΜΕ 5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 ΜΕ 3 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 5 ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ. ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΥΣ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 5 ΕΩΣ 25 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 22 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ 5 ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ. ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ. ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΤΑΣΗ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 22 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ 3 ΜΕ 5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ
ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΔΥΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 6 ΕΩΣ 24 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ. ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 6 ΕΩΣ 22 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 21 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΜΕΡΟΣ 2
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 20-03-2014
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. Η ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΤΙΣ
ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ 4 ΜΕ 6 ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΟΠΙΚΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΠΤΩΣΗ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ.

16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

 
FestivalNews #451
Συγκλονιστικές εικόνες της κρίσης, της μετανάστευσης και του περιθωρίου, αλλά και αφοπλιστικά ανθρώπινες καθημερινές ιστορίες περνούν μπροστά από τον φωτογραφικό φακό του Ένρι Τσανάι, σχηματίζοντας μια όψη του σύγχρονου κόσμου που κινείται ανάμεσα στο περιθώριο και τον καθημερινό αγώνα για επιβίωση. Γεννημένος το 1980 στην Αλβανία και σήμερα κάτοικος της Αθήνας, ο νεαρός δημιουργός στρέφει το βλέμμα του στην Ελλάδα και τη γενέτειρά του, για να αποτυπώσει στιγμιότυπα που μένουν ανεξίτηλα στη μνήμη. Ο Τσανάι εστιάζει στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία και σε δύσκολες θεματικές που σοκάρουν με την αλήθεια τους. Αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες από projects του δημιουργού παρουσιάζονται στη φωτογραφική έκθεση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου αιώνα. Η έκθεση φιλοξενείται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.
Ωράριο λειτουργίας: καθημερινά 10:00-18:00
 
Έλληνες και ξένοι σκηνοθέτες μιλούν για τις ταινίες τους 

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν την Τρίτη 18 Μαρτίου 2014, στο πλαίσιο του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, οι σκηνοθέτες Ηρώ Σιαφλιάκη (Genevieve Clancy, Στιγμές της ζωής), Μύρνα Τσάπα (Στο φαρμακείο), Γιάννης Βαμβακάς (Παναγιώτης Τέτσης «Παίζοντας με τα χρώματα») και Μορτέζα Τζαφάρι (Τα όνειρα της δημοκρατίας).


περισσότερα... 
 
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν την Τρίτη 18 Μαρτίου 2014, στο πλαίσιο του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, οι σκηνοθέτες Άνταμ Πογκόφ και Μπράιαν Τσανγκ (Άρχισαν τα όργανα), Νεϊντίν Μούντο (Αμερικανικό κοινόβιο) και Νούρια Ιμπάνιες (Το γυμνό δωμάτιο).




περισσότερα...
 
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν την Τρίτη 18 Μαρτίου 2014, στο πλαίσιο του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, οι σκηνοθέτες Έντγκαρ Χάγκεν (Ταξίδι στο πιο ασφαλές μέρος του κόσμου), Κάρλο Πρεβόστι (Τσαπουλτζού: Φωνές από το Γκεζί) και  Γιαέλ Αντρέ (Όταν θα γίνω δικτάτορας).



περισσότερα...
 
 
 
 
Market Talks
19-21 Μαρτίου, 17:30-18:00 Ξενοδοχείο Ηλέκτρα, Αίθουσα Excelsior
Η Αγορά Ντοκιμαντέρ διοργανώνει για τρίτη φορά φέτος μια σειρά διαλέξεων από διακεκριμένους επαγγελματίες του χώρου. Για 30 περίπου λεπτά, αγοραστές, διευθυντές φεστιβάλ, παραγωγοί και διανομείς θα αναπτύξουν συγκεκριμένα θέματα, βασισμένοι στην προσωπική τους εμπειρία. 
Ταυτόχρονη Ψηφιακή Μετάδοση
Το επιτυχημένο πρωτοποριακό εγχείρημα του Streaming Project - Ντοκιμαντέρ σε Ταυτόχρονη Ψηφιακή Μετάδοση, συνεχίζεται αύριο Τετάρτη 19 Μαρτίου στις 20:30 στο Ολύμπιον, με την προβολή της ταινίας Επιστροφή στη Χομς του Ταλάλ Ντέρκι. Οι προβολές του Streaming Project πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του ΟΤΕ. 
Κουπόνια προβολών
10 εισιτήρια για όλη την παρέα! Αποκτήστε τα από τα Πωλητήρια με 25€.
Τα κουπόνια προβολών δεν αποτελούν εισιτήρια. Για την είσοδό σας στις προβολές είναι απαραίτητη η έκδοση εισιτηρίου στα ταμεία του Φεστιβάλ. Εισιτήρια επιστρέφονται/ανταλλάσσονται μέχρι και 3 ώρες πριν την έναρξη της προβολής, στα ταμεία του Ολύμπιον.
Εκπτώσεις - προσφορές
Το 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με καφέ και εστιατόρια της πόλης, παρέχει στους προσκεκλημένους της διοργάνωσης, στους κατόχους της CineΚάρταF και σε κατόχους εισιτηρίων ημέρας ειδικές προσφορές σε μενού, καφέ και ποτά.
 
Πωλητήριο
Προμηθευτείτε τις εκδόσεις και τα αναμνηστικά του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης από τα πωλητήρια του Φεστιβάλ. Στις τιμές των εκδόσεων, οι κάτοχοι της Κάρτας Μέλους CineΚάρταF GOLD έχουν έκπτωση 50%, ενώ οι κάτοχοι της ετήσιας Kάρτας Mέλους CineΚάρταF, έχουν έκπτωση 30

Ποιες τροφές κάνουν καλό στην καρδιά


Ποιες τροφές κάνουν καλό στην καρδιά
Ποια είναι η καλύτερη στάση για τον ύπνο

Αντίστροφη μέτρηση για τη λειτουργία του νέου συστήματος υγείας

Γυμναστική στα γρήγορα

Ανακαλύψτε τη διατροφική δύναμη του μάραθου

Γυναίκες με λίπος στην κοιλιά

Η σημασία της ενυδάτωσης για τη σωστή άσκηση

Εβδομάδα εκπτώσεων σε Laptop τώρα στην Alfanet!


Printers: Hp Lexmark E450DN με 65€ μόνο στην Alfanet!


Σταμάτης Κόκοτας - Στις 16 Μάη μήνα

Nάουσα Σουίτα με Τζάκι|3Μέρες 2Ατομα 69�(-50%)


    ¤69 από ¤140
    Έκπτωση : 51%

¤69 
μόνο!  
  Αξία ¤140
  Έκπτωση 51%
  Κέρδος ¤71

69¤ από 140¤ ( Έκπτωση 51%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα σε Σουίτα με Τζάκι και Παραδοσιακό Πρωινό, στα 3-5 Πηγάδια της Νάουσας στο Αρχοντικό Αγκωνάρι! Παρέχεται Late check out στις 17:00! Απολαύστε την φύση για 3 ημέρες επιλέγοντας μία δραστηριότητα 2 ωρών από ποταμίσιο ψάρεμα καραβίδας και ποδηλασία! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Η προσφορά ισχύει KAI για την 25η Μαρτίου!

Πάσχα στο Καρπενήσι με 280¤ από 560¤ (-50%) για 4 Ημέρες KAI για τα 2 ¶τομα+Παιδί σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό & Spa, σε 5* Ξενοδοχείο!
Πάσχα στο Καρπενήσι στο 5 αστέρων AVARIS Hotel! Απολαύστε 4 Ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών με Πρωινό σε Μπουφέ σε δίκλινο δωμάτιο, με 280¤ από 560¤ ( Έκπτωση 50%)! Ελεύθερη Χρήση του Fitness Spa, που περιλαμβάνει Εσωτερική Θερμαινόμενη Πισίνα, Σάουνα, Χαμάμ, Υδρομασάζ και Γυμναστήριο! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε 4 γεμάτες γιορτινές ημέρες! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Πάσχα στο Καρπενήσι στο 5 αστέρων AVARIS Hotel! Απολαύστε 4 Ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών με Πρωινό σε Μπουφέ σε δίκλινο δωμάτιο, με 280¤ από 560¤ ( Έκπτωση 50%)! Ελεύθερη Χρήση του Fitness Spa, που περιλαμβάνει Εσωτερική Θερμαινόμενη Πισίνα, Σάουνα, Χαμάμ, Υδρομασάζ και Γυμναστήριο! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε 4 γεμάτες γιορτινές ημέρες! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Πάσχα στην Κατερίνη με 268¤ από 560¤ (-52%) για 4 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα+Παιδί σε δίκλινο δωμάτιο με Ημιδιατροφή, σε 4* Ξενοδοχείο!
Πάσχα στην Κατερίνη, στο 4 αστέρων Mediterranean Princess Hotel! Απολαύστε 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ 1 Παιδί έως 14 ετών με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό σε Μπουφέ), σε δίκλινο δωμάτιο με 268¤ από 560¤ ( Έκπτωση 52%)! Προσφέρεται 1 Μπουκάλι Κρασί στο δωμάτιο και Ανήμερα του Πάσχα προσφέρονται Τσουρέκια και Αυγά στo δωμάτιo, Ουζάκι και Μεζεδάκια κατά το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία και Πλούσιος Εορταστικός Μπουφές με Πασχαλινά Εδέσματα και συνοδεία Μουσικής! Την Κυριακή του Πάσχα παρέχεται ΚΑΙ βραδινό σε Μπουφέ! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε 4 γεμάτες ημέρες! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Πάσχα στην Κατερίνη, στο 4 αστέρων Mediterranean Princess Hotel! Απολαύστε 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ 1 Παιδί έως 14 ετών με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό σε Μπουφέ), σε δίκλινο δωμάτιο με 268¤ από 560¤ ( Έκπτωση 52%)! Προσφέρεται 1 Μπουκάλι Κρασί στο δωμάτιο και Ανήμερα του Πάσχα προσφέρονται Τσουρέκια και Αυγά στo δωμάτιo, Ουζάκι και Μεζεδάκια κατά το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία και Πλούσιος Εορταστικός Μπουφές με Πασχαλινά Εδέσματα και συνοδεία Μουσικής! Την Κυριακή του Πάσχα παρέχεται ΚΑΙ βραδινό σε Μπουφέ! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε 4 γεμάτες ημέρες! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Πάσχα στη Μύκονο με 369¤ από 740¤ (-50%) για 4 Ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα με Ημιδιατροφή σε 4* Ξενοδοχείο!
Πάσχα στο 4 αστέρων Porto Mykonos Hotel, στο κέντρο της Μυκόνου! Απολαύστε 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ 2 Παιδιά έως 2 ετών, με Ημιδιατροφή (American Buffet Breakfast και Βραδινό) σε Superior Sea View Room, με 369¤ από 740¤ ( Έκπτωση 50%)! Προσφέρονται Πασχαλινές Λαμπάδες, Αυγά και Ανήμερα του Πάσχα παρέχεται Εορταστικό Γεύμα! Παρέχεται Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Απολαύστε 4 εορταστικές ημέρες στο νησί των ανέμων! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Πάσχα στο 4 αστέρων Porto Mykonos Hotel, στο κέντρο της Μυκόνου! Απολαύστε 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ 2 Παιδιά έως 2 ετών, με Ημιδιατροφή (American Buffet Breakfast και Βραδινό) σε Superior Sea View Room, με 369¤ από 740¤ ( Έκπτωση 50%)! Προσφέρονται Πασχαλινές Λαμπάδες, Αυγά και Ανήμερα του Πάσχα παρέχεται Εορταστικό Γεύμα! Παρέχεται Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Απολαύστε 4 εορταστικές ημέρες στο νησί των ανέμων! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
25η Μαρτίου στο Ναύπλιο με 285¤ από 570¤ (-50%) για 3 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα+Παιδί σε δίκλινο δωμάτιο με Πλήρη Διατροφή σε 4* Ξενοδοχείο!
25η Μαρτίου στο Ναύπλιο, στο 4 αστέρων Amalia Nafplio Hotel! Απολαύστε 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 10 ετών, με Πλήρη Διατροφή (Πρωινό, Μεσημεριανό και Βραδινό σε Πλούσιο Μπουφέ) σε δίκλινο δωμάτιο, με 285¤ από 570¤ ( Έκπτωση 50%)! Προσφέρεται Ελεύθερη Κατανάλωση σε Κρασί, Μπύρες, Αναψυκτικά κατά την διάρκεια όλων των γευμάτων! Παρέχεται Ψυχαγωγικό πρόγραμμα παραμονή του Ευαγγελισμού με Ζωντανή Μουσική και Χορό, Μini Club για τους μικρούς μας φίλους με εξειδικευμένους παιδαγωγούς, φουσκωτά παιχνίδια ξηράς και παιδικές δραστηριότητες! Παρέχεται Eαrly check in στις 10:00 και Late Check Out στις 18:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
25η Μαρτίου στο Ναύπλιο, στο 4 αστέρων Amalia Nafplio Hotel! Απολαύστε 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 10 ετών, με Πλήρη Διατροφή (Πρωινό, Μεσημεριανό και Βραδινό σε Πλούσιο Μπουφέ) σε δίκλινο δωμάτιο, με 285¤ από 570¤ ( Έκπτωση 50%)! Προσφέρεται Ελεύθερη Κατανάλωση σε Κρασί, Μπύρες, Αναψυκτικά κατά την διάρκεια όλων των γευμάτων! Παρέχεται Ψυχαγωγικό πρόγραμμα παραμονή του Ευαγγελισμού με Ζωντανή Μουσική και Χορό, Μini Club για τους μικρούς μας φίλους με εξειδικευμένους παιδαγωγούς, φουσκωτά παιχνίδια ξηράς και παιδικές δραστηριότητες! Παρέχεται Eαrly check in στις 10:00 και Late Check Out στις 18:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Πλατύστομο Φθιώτιδας με 168¤ από 345¤ (-51%) για 3 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα σε Πολυτελές δίκλινο δωμάτιο με Ημιδιατροφή+Iαματική Πισίνα, σε 4* Ξενοδοχείο!
168¤ από 345¤ ( Έκπτωση 51%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα, στο 4 αστέρων Thermae Platystomou Resort & Spa, με Ημιδιατροφή (Ελληνικό Πρωινό σε Μπουφέ και Βραδινό) σε Πολυτελές δίκλινο δωμάτιο στο Πλατύστομο Φθιώτιδος, μόλις 30 λεπτά από την Λαμία! Για ένα Παιδί έως 5 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρεται Welcome drink, Ημερησίως μία χρήση της Εσωτερικής Θερμαινόμενης Ιαματικής Πισίνας με Υδρογυμναστική, Αντίστροφη Κολύμβηση, Μασάζ Ποδιών, Αντίστροφο Βάδισμα, Υδρομασάζ, Νεροκουρτίνες για τον αυχένα, Κανόνια για την πλάτη, Jacuzzi και Αερομασάζ και Ημερησίως μία χρήση της Ιαματικής Πηγής! Παρέχεται Late check out στις 16:00 για να απολαύσετε 3 ημέρες πολυτέλειας! Για όσους πραγματοποιήσουν τη διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδονται 2 χαλαρωτικά Massage διάρκειας 20 λεπτών το καθένα! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
168¤ από 345¤ ( Έκπτωση 51%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα, στο 4 αστέρων Thermae Platystomou Resort & Spa, με Ημιδιατροφή (Ελληνικό Πρωινό σε Μπουφέ και Βραδινό) σε Πολυτελές δίκλινο δωμάτιο στο Πλατύστομο Φθιώτιδος, μόλις 30 λεπτά από την Λαμία! Για ένα Παιδί έως 5 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρεται Welcome drink, Ημερησίως μία χρήση της Εσωτερικής Θερμαινόμενης Ιαματικής Πισίνας με Υδρογυμναστική, Αντίστροφη Κολύμβηση, Μασάζ Ποδιών, Αντίστροφο Βάδισμα, Υδρομασάζ, Νεροκουρτίνες για τον αυχένα, Κανόνια για την πλάτη, Jacuzzi και Αερομασάζ και Ημερησίως μία χρήση της Ιαματικής Πηγής! Παρέχεται Late check out στις 16:00 για να απολαύσετε 3 ημέρες πολυτέλειας! Για όσους πραγματοποιήσουν τη διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδονται 2 χαλαρωτικά Massage διάρκειας 20 λεπτών το καθένα! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Λίμνη Πλαστήρα με 83¤ από 170¤ (-51%) για 3 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα σε δίκλινο δωμάτιο με Τζάκι και Πλούσιο Σπιτικό Πρωινό!
83¤ από 170¤ ( Έκπτωση 51%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα στη Λίμνη Πλαστήρα, σε δίκλινο δωμάτιο με Τζάκι και Πλούσιο Σπιτικό Πρωινό, στο Ξενώνα "Το Κάστρο"! Για ένα Παιδί έως 3 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Παρέχονται δωρεάν Ξύλα για το Τζάκι, Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες στον δημοφιλή χειμερινό προορισμό! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Η προσφορά ισχύει KAI για την 25η Μαρτίου!
83¤ από 170¤ ( Έκπτωση 51%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα στη Λίμνη Πλαστήρα, σε δίκλινο δωμάτιο με Τζάκι και Πλούσιο Σπιτικό Πρωινό, στο Ξενώνα "Το Κάστρο"! Για ένα Παιδί έως 3 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Παρέχονται δωρεάν Ξύλα για το Τζάκι, Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες στον δημοφιλή χειμερινό προορισμό! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Η προσφορά ισχύει KAI για την 25η Μαρτίου!
Δελφοί με 149¤ από 300¤ (-50%) για 3 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα+2 Παιδιά με Ημιδιατροφή, σε 4* Ξενοδοχείο!
149¤ από 300¤ ( Έκπτωση 50%) KAI για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ 2 Παιδιά, ένα έως 10 ετών και ένα έως 2 ετών, στο 4 αστέρων Amalia Hotel Delphi  με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό) σε δίκλινο δωμάτιο στους Δελφούς, μια ανάσα από την Αράχωβα! Παρέχεται Early Check in στις 10:00 και Late Check out στις 18:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες! Η προσφορά ισχύει KAI για την 25η Μαρτίου!
149¤ από 300¤ ( Έκπτωση 50%) KAI για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ 2 Παιδιά, ένα έως 10 ετών και ένα έως 2 ετών, στο 4 αστέρων Amalia Hotel Delphi με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό) σε δίκλινο δωμάτιο στους Δελφούς, μια ανάσα από την Αράχωβα! Παρέχεται Early Check in στις 10:00 και Late Check out στις 18:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες! Η προσφορά ισχύει KAI για την 25η Μαρτίου!
Αριδαία με 89¤ από 180¤ (-51%) για 3 Hμέρες ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα σε δίκλινο δωμάτιο με Υδρομασάζ, Χαμάμ και Πρωινό μια ανάσα από τα Λουτρά Πόζαρ!
89¤ από 180¤ (Έκπτωση 51%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα σε δίκλινο δωμάτιο με Υδρομασάζ - Χαμάμ και Πρωινό στην Αριδαία μια ανάσα από τα Λουτρά Πόζαρ, στο Lidra Hotel! Για ένα Παιδί έως 3 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Παρέχεται Late check out στις 20:00! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Η προσφορά ισχύει KAI για την 25η Μαρτίου!
89¤ από 180¤ (Έκπτωση 51%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα σε δίκλινο δωμάτιο με Υδρομασάζ - Χαμάμ και Πρωινό στην Αριδαία μια ανάσα από τα Λουτρά Πόζαρ, στο Lidra Hotel! Για ένα Παιδί έως 3 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Παρέχεται Late check out στις 20:00! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Η προσφορά ισχύει KAI για την 25η Μαρτίου!
Λακωνία με 99¤ από 210¤ (-53%) για 3 ή 4 Ημέρες για 2 ¶τομα+Παιδί σε Superior δωμάτιο με Πρωινό!
99¤ από 210¤ ( Έκπτωση 53%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 5 ετών, σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Πλούσιο Παραδοσιακό Πρωινό, στο TALETON ECO BOUTIQUE HOTEL στους πρόποδες του Ταϋγέτου στη Λακωνία, 15 λεπτά από τη Σπάρτη! Παρέχεται Late check out στις 18:00! Για όσους πραγματοποιήσουν τη διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται άλλη μια διανυκτέρευση Δωρεάν με Πρωινό για να απολαύστε 4 ημέρες ηρεμίας!!! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Η προσφορά ισχύει KAI για την 25η Μαρτίου!
99¤ από 210¤ ( Έκπτωση 53%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 5 ετών, σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Πλούσιο Παραδοσιακό Πρωινό, στο TALETON ECO BOUTIQUE HOTEL στους πρόποδες του Ταϋγέτου στη Λακωνία, 15 λεπτά από τη Σπάρτη! Παρέχεται Late check out στις 18:00! Για όσους πραγματοποιήσουν τη διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται άλλη μια διανυκτέρευση Δωρεάν με Πρωινό για να απολαύστε 4 ημέρες ηρεμίας!!! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Η προσφορά ισχύει KAI για την 25η Μαρτίου!
Μέτσοβο με 199¤ από 410¤ (-51%) για 3 ή 4 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα+Παιδί σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό+Δείπνο+Spa, σε 5* Ξενοδοχείο!
199¤ από 410¤ ( Έκπτωση 51%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών, στο 5 αστέρων Grand Forest Metsovo σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Τζάκι και Πρωινό a la carte, στο Μέτσοβο! Προσφέρεται ένα Ρομαντικό Δείπνο a la carte, 2 Θεραπείες Spa επιλογής σας μεταξύ των Body Peeling Massage, Αρωματοθεραπεία ή Χαλαρωτικό Massage στο Κέντρο Ευεξίας του Ξενοδοχείου και ημερησίως μια χρήση της Εσωτερικής Πισίνας, του Jacuzzi, του Hamam και της Sauna! Παρέχεται Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Για όσους πραγματοποιήσουν τη διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται άλλη μια διανυκτέρευση Δωρεάν με Πρωινό για να απολαύστε 4 ημέρες χαλάρωσης και πολυτέλειας!!! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
199¤ από 410¤ ( Έκπτωση 51%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών, στο 5 αστέρων Grand Forest Metsovo σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Τζάκι και Πρωινό a la carte, στο Μέτσοβο! Προσφέρεται ένα Ρομαντικό Δείπνο a la carte, 2 Θεραπείες Spa επιλογής σας μεταξύ των Body Peeling Massage, Αρωματοθεραπεία ή Χαλαρωτικό Massage στο Κέντρο Ευεξίας του Ξενοδοχείου και ημερησίως μια χρήση της Εσωτερικής Πισίνας, του Jacuzzi, του Hamam και της Sauna! Παρέχεται Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Για όσους πραγματοποιήσουν τη διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται άλλη μια διανυκτέρευση Δωρεάν με Πρωινό για να απολαύστε 4 ημέρες χαλάρωσης και πολυτέλειας!!! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Καρπενήσι με 79¤ από 168¤ (-53%) για Rafting, Ξενάγηση, Πεζοπορία και 2 Διανυκτερεύσεις για 1 ¶τομo με Πρωινό σε Μπουφέ!
79¤ από 168¤ (Έκπτωση 53%) για Rafting στον ποταμό Ταυρωπό, Ξενάγηση και Περιήγηση στο Μοναστήρι Προυσσού, Πεζοπορία στο όμορφο Φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς, Via Ferratta και 2 διανυκτερεύσεις για 1 άτομo σε δίκλινο δωμάτιο στο Καρπενήσι στον Ξενώνα Σεμέλη με Πρωινό σε Μπουφέ! Προσφέρεται τσίπουρο και προσιούτο στην Μαύρη Σπηλιά! Διασχίστε το Αλπικό τοπίο, θαυμάστε το ζωντανό μνημείο της φύσης και απολαύστε την πανέμορφη διαδρομή!
79¤ από 168¤ (Έκπτωση 53%) για Rafting στον ποταμό Ταυρωπό, Ξενάγηση και Περιήγηση στο Μοναστήρι Προυσσού, Πεζοπορία στο όμορφο Φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς, Via Ferratta και 2 διανυκτερεύσεις για 1 άτομo σε δίκλινο δωμάτιο στο Καρπενήσι στον Ξενώνα Σεμέλη με Πρωινό σε Μπουφέ! Προσφέρεται τσίπουρο και προσιούτο στην Μαύρη Σπηλιά! Διασχίστε το Αλπικό τοπίο, θαυμάστε το ζωντανό μνημείο της φύσης και απολαύστε την πανέμορφη διαδρομή!
Ναύπλιο με 99¤ από 210¤ (-53%) για 3 Ημέρες KAI για τα 2 ¶τομα+Παιδί σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό σε Μπουφέ!
99¤ από 210¤ ( Έκπτωση 53%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών στο Ναύπλιο, σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό σε Μπουφέ, στο Chroma Design Hotel & Suites ή στον Ξενώνα ¶ρωμα! Παρέχεται Welcome drink κατά την άφιξη, Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύστε 3 γεμάτες ημέρες στην καρδιά του κοσμοπολίτικου Ναυπλίου! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
99¤ από 210¤ ( Έκπτωση 53%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών στο Ναύπλιο, σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό σε Μπουφέ, στο Chroma Design Hotel & Suites ή στον Ξενώνα ¶ρωμα! Παρέχεται Welcome drink κατά την άφιξη, Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύστε 3 γεμάτες ημέρες στην καρδιά του κοσμοπολίτικου Ναυπλίου! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Πήλιο με 135¤ από 270¤ (-50%) ΚΑΙ για τις 3 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα σε Deluxe δίκλινο δωμάτιο με Tζάκι, Υδρομασάζ και Πρωινό!
135¤ από 270¤ ( Έκπτωση 50%) KAI για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα στην Πορταριά Πηλίου, σε Deluxe δίκλινο δωμάτιο με Τζάκι, Υδρομασάζ και Πρωινό στο Naoumidis Hotel! Προσφέρεται ένα Μπουκάλι Κρασί για καλωσόρισμα! Παρέχονται Ξύλα για το Τζάκι καθώς και  Early Check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Η προσφορά ισχύει KAI για την 25η Μαρτίου!
135¤ από 270¤ ( Έκπτωση 50%) KAI για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα στην Πορταριά Πηλίου, σε Deluxe δίκλινο δωμάτιο με Τζάκι, Υδρομασάζ και Πρωινό στο Naoumidis Hotel! Προσφέρεται ένα Μπουκάλι Κρασί για καλωσόρισμα! Παρέχονται Ξύλα για το Τζάκι καθώς και Early Check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Η προσφορά ισχύει KAI για την 25η Μαρτίου!
Λίμνη Τριχωνίδα με 99¤ από 200¤ (-51%) για 3 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα σε Πέτρινο Σαλέ με Τζάκι+Πρωινό!
99¤ από 200¤ ( Έκπτωση 51%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα στη Λίμνη Τριχωνίδα, σε Πέτρινο Σαλέ με Τζάκι και Πρωινό στο Θέρμιος Απόλλων! Για ένα Παιδί έως 3 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρεται ένα Μπουκάλι Κρασί με Ποικιλία Τυριών για καλωσόρισμα και ξύλα για το Τζάκι! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Η προσφορά ισχύει KAI για την 25η Μαρτίου!
99¤ από 200¤ ( Έκπτωση 51%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα στη Λίμνη Τριχωνίδα, σε Πέτρινο Σαλέ με Τζάκι και Πρωινό στο Θέρμιος Απόλλων! Για ένα Παιδί έως 3 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρεται ένα Μπουκάλι Κρασί με Ποικιλία Τυριών για καλωσόρισμα και ξύλα για το Τζάκι! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Η προσφορά ισχύει KAI για την 25η Μαρτίου!