Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Αθήνα, 5 Μαΐου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Σήμερα είναι μια μαύρη μέρα για τη Δημοκρατία.
Δυνάμεις που αρέσκονται στην τυφλή βία, δυνάμεις με ξεκάθαρα αντιδημοκρατική και αντικοινωνική στόχευση και συμπεριφορά, εκμεταλλεύθηκαν την ειρηνική διαδήλωση των εργαζομένων και με βόμβες μολότοφ προκάλεσαν το θάνατο τριών συμπολιτών μας και έθεσαν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή άλλων.
Επιχείρησαν επίσης να εισβάλουν στη Βουλή. Εκφράζω την οδύνη μου για τον άδικο χαμό των συνανθρώπων μας και απευθύνω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους τους. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι αυτοί που δολοφονήσαν τους τρεις εργαζόμενους συνανθρώπους μας θα συλληφθούν. Θέλω να τονίσω ότι ο μόνος τρόπος για να τεθούν οριστικά στο περιθώριο οι δυνάμεις της τυφλής βίας, που προσχηματικά και μόνο επικαλούνται την κρίση για να σπείρουν στο πέρασμά τους καταστροφή και πόνο, είναι η υπεύθυνη στάση όλων μας.

Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος - Ανακοίνωση

Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος
Γραφείο Τύπου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 2227a Ώρα:16:30 Αθήνα: 05/05/2010 Κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε κτίριο τράπεζας, στην οδό Σταδίου 23, όπου εντοπίστηκαν τρία άτομα νεκρά (δύο γυναίκες και ένας άνδρας), ενώ άλλα πέντε άτομα (τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας) απεγκλωβίστηκαν σώα, από υπερκείμενους ορόφους.
Επίσης εκδηλώθηκαν πυρκαγιές και υπέστησαν ζημιές, τα παρακάτω κτίρια: · Το κτίριο της Νομαρχίας Αθηνών, στην οδό Συγγρού 15, · Το κτίριο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, στην οδό Αμαλίας 40, · Κτίριο Γραφείων , στην οδό Συγγρού 1. Ζημιές υπέστησαν επίσης ένα πυροσβεστικό όχημα από πυρκαγιά, μπροστά στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και κάδοι απορριμμάτων. Τέλος πέντε άτομα μεταφέρθηκαν ελαφρά τραυματισμένα, στα Νοσοκομεία «Γ. Γεννηματάς» και «Σωτηρία». Στην αντιμετώπιση των συμβάντων, συμμετείχαν 110 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 40 οχήματα, ενώ πριν την έναρξη των επεισοδίων υπήρχε διασπορά πυροσβεστικών δυνάμεων στο κέντρο της Αθήνας. Προανάκριση διενεργείται από την Ελληνική Αστυνομία. Γραφείο Τύπου Α.Π.Σ., Ριζαρείου 1 και Μ. Ασίας, Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15233 Τηλ.:2132158680-2, Fax: 2106826726 http://www.fireservice.gr

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΪΟΥ 2010 ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ "ΔΙΑΒΑΖΩ"

Διαβάζω, μηνιαία επιθεώρηση βιβλίου (Τεύχος Μαΐου 2010, Νο 507, σελίδες: 112, τιμή: 6,00 €) Το νέο Διαβάζω κυκλοφόρησε μόλις λίγες ημέρες πριν από την τελετή απονομής των Λογοτεχνικών Βραβείων Διαβάζω 2010. Στις σελίδες του θα βρείτε τις μικρές λίστες των υποψήφιων βιβλίων για βράβευση, καθώς και τις αιτιολογίες των δύο κριτικών επιτροπών. Τα βραβεία προκαλούν… Η ανακοίνωση των μικρών λιστών για τα Λογοτεχνικά Βραβεία Διαβάζω 2010 προκάλεσε την αντίδραση του συγγραφέα Γιάννη Ξανθούλη, στην οποία απάντησε με δήλωσή του ο Αλέξης Ζήρας, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής για τα βιβλία ενηλίκων. ΑΦΙΕΡΩΜΑ – Σύγχρονος Κινηματογράφος: Ένα ιστορικό περιοδικό Στις αρχές του 21ου αιώνα το περιοδικό Σύγχρονος Κινηματογράφος θεωρείται από τους έλληνες φιλμολόγους και από τους κριτικούς ως ο πυρήνας του ελληνικού κινηματογράφου αφού «συγκέντρωσε τους πιο δυναμικούς νέους διανοούμενους της Έβδομης Τέχνης και σκηνοθέτες και γονιμοποίησε το νεότερο κινηματογράφο». Το παρόν αφιέρωμα αναζητά την ταυτότητα των συντακτών, των κριτικών προσώπων και των κειμένων με έναν προβιβασμό ιδιαίτερα στη χουντική περίοδο, καθώς τότε ανάγονται πολλές από τις αρκτικές αξίες. Τρεις έλληνες συγγραφείς στο εξωτερικό Η Ιωάννα Καρυστιάνη, ο Πέτρος Μάρκαρης και η Σώτη Τριανταφύλλου γράφουν για τις εντυπώσεις και τις εμπειρίες τους από το «λογοτεχνικό ταξίδι» του έργου τους στο εξωτερικό. Τρεις μεμονωμένες εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα ότι η διαχείριση και προβολή του πολιτισμού και της λογοτεχνίας ειδικά παραμένουν σε «συνθήκες υπανάπτυξης», αλλά και καθιστούν επιτακτικό ένα νέο σχέδιο και μία αλλαγή νοοτροπίας από όλους τους εμπλεκόμενους. Επιμέλεια: Κώστας Θ. Καλφόπουλος ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ «Litea», δηλαδή συνδυασμός των λέξεων literature και tea είναι το όνομα ενός χαριτωμένου βιβλιοπωλείου που βρίσκεται στη Βουδαπέστη, στην περιοχή του ανακτόρου της παλιάς Αυστροουγγαρίας. Ένα βιβλιοπωλείο με σπάνιες εκδόσεις όπως η Ιστορία του ουγγρικού απελευθερωτικού κινήματος του 1898 και οι Μύθοι του Αισώπου, έκδοση του 1943. Στο τεύχος ακόμα θα βρείτε όλες τις μόνιμες στήλες: σχόλια, courier, θερμιδωριανά οξύτονα, ζενερίκ, ως αναγνώστης, για τα παιδιά, χωρίς προϋπηρεσία, ο περιοδεύων, comics, ευπώλητα, ταξιδευτής, βιβλιοπαρουσιάσεις και βιβλιοκριτικές από την πρόσφατη εκδοτική παραγωγή.

Ενημέρωση από το http://www.disabled.gr/ και το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Παιδιά, το μετρό δεν έχει φτάσει στο σταθμό Ανθούπολη στο Περιστέρι και γι' αυτό στις 28, 29 και 30 Μαΐου θα μπορείτε να έρχεστε στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου και στην Autonomia EXPO από το σταθμό μετρό Άγιος Αντώνιος και από εκεί με τρία προσπελάσιμα αυτοκίνητα του ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ και με δύο προσπελάσιμα αυτοκίνητα του δήμου Περιστερίου θα μπορείτε να έρθετε στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου και στην Autonomia EXPO.Η απόσταση από το σταθμό του μετρό στον άγιο Αντώνιο μέχρι το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου είναι περίπου 1400 μέτρα.
Το ένα προσπελάσιμο αυτοκίνητο θα βρίσκεται συνεχώς σταθμευμένο έξω από το σταθμό του μετρό στον Άγιο Αντώνιο. Ένα δεύτερο προσπελάσιμο αυτοκίνητο θα βρίσκεται σταθμευμένο στην είσοδο της Autonomia EXPO στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.
Τα άλλα τρία προσπελάσιμα αυτοκίνητα θα εκτελούν τις μεταφορές των ανθρώπων με βαριά ηλεκτροκίνητα αναπηρικά καθίσματα. Με αυτό τον τρόπο αποκλείεται να υπάρξει καθυστέρηση στη μεταφορά των επισκεπτών και οι απώλειες από την έλλειψη του μετρό θα είναι μικρότερες.
Πληροφορίες για την πρόσβαση στην Autonomia EXPO μπορείτε να βρείτε στο http://www.autonomiaexpo.org/?page_id=585 που ενημερώνεται συνεχώς.
Σας παρακαλώ πολύ εάν διαπιστώσετε κάποια λανθασμένη διατύπωση στο http://www.autonomiaexpo.org/?page_id=585 να με ειδοποιήσετε ώστε να αλλάξω τις οδηγίες για να μπορούν να διευκολυνθούν ακόμη και άνθρωποι με μαθησιακές δυσκολίες.Λυπούμαι για το πρόβλημα με το μετρό.
Η διοίκηση του μετρό είχε ανακοινώσει αρχικά πως το μετρό θα βρίσκεται στο σταθμό Ανθούπολη το Δεκέμβριο του 2009. Ύστερα ανακοίνωσε πως θα βρίσκεται το Μάρτιο του 2010. Αμέσως μετά ανακοινώθηκε πως ο σταθμός Ανθούπολη θα λειτουργήσει τον Απρίλιο του 2010. Δυστυχώς όμως έχουμε φτάσει στο Μάιο του 2010 και ακόμη δεν υπάρχει μετρό έξω από το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου για να εξυπηρετήσει την Autonomia EXPO που πρόκειται να γίνει στις 28, 29 και 30 Μαΐου από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.Ας είναι έτσι. Η Autonomia EXPO θα γίνει και με τα εμπόδια.
Το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ είναι συνηθισμένο στα εμπόδια και εκπλήσσεται όταν δεν υπάρχουν εμπόδια. Ευτυχώς οι εκπλήξεις είναι ελάχιστες στην πατρίδα μας.Από την Κυριακή που ανακοινώθηκαν τα νέα «μέτρα» της κυβέρνησης έχουν γεμίσει με ερωτήματα τα τηλέφωνα και τα e-mail του ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ και δεκάδες άνθρωποι με αναπηρίες αναρωτιούνται για το κατά πόσο θα υπάρξουν περικοπές στα επιδόματα και στις συντάξεις αναπηρίας.Εύκολες απαντήσεις δεν υπάρχουν σε αυτά τα δύσκολα ερωτήματα. Ας περιμένουμε λίγο καιρό μέχρι να εξειδικευτούν τα μέτρα.
Ο φορολογικός νόμος ψηφίστηκε αλλά δεν έχει εξειδικευθεί ακόμη και δεν έχουν υπάρξει τα συνοδευτικά προεδρικά διατάγματα και οι υπουργικές αποφάσεις που να ενημερώνουν αυτά που αφορούν τη φορολογική νομοθεσία και όπως αυτή εξειδικεύεται στους φορολογούμενους με αναπηρίες.
Θα χρειαστεί να περιμένουμε και να είμαστε ενημερωμένοι. Όλες οι ειδήσεις και η επικαιρότητα από τον ημερήσιο και από τον περιοδικό τύπο δημοσιεύονται καθημερινά σε προσπελάσιμη μορφή στο http://news.disabled.gr/ αλλά όλα αυτά που δημοσιεύονται δεν είναι αληθινά. Πρέπει πάντα να διαβάζουμε με κριτική διάθεση.Σε ό,τι αφορά στις παροχές σε είδος αυτό που εμπειρικά μπορούμε να πούμε είναι πως οι άνθρωποι με σοβαρές αναπηρίες δεν έχουν να φοβηθούν και πολλά.
Δεν μπορούν να περικοπούν οι καθετήρες, τα αναπηρικά καθίσματα, τα αναπηρικά βοηθήματα αλλά ούτε και να μειωθούν οριζόντια.Πάντα θα πρέπει να ελπίζουμε πως οι συνδικαλιστικές οργανώσεις κάτι θα κάνουν. Δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν περικοπές στα στοιχειώδη επιδόματα και στις παροχές σε είδος.Ό,τι και να γίνει όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πάντα υπάρχει και η δικαιοσύνη και τα δικαστήρια. Είμαστε υποχρεωμένοι να επιβιώσουμε και θα επιβιώσουμε αναγκαστικά, έστω και με δικαστική υποστήριξη.Το γεγονός ότι υπάρχει ένα αρνητικό οικονομικό κλίμα δεν σημαίνει πως έχει εξαφανιστεί η δικαιοσύνη ως έννοια και ως θεσμός.
Στη χειρότερη των περιπτώσεων να χρησιμοποιήσουμε τη δικαιοσύνη ως εργαλείο επιβίωσης γιατί πολύ μεταξύ μας όταν αποκτάς μια σοβαρή αναπηρία καλό είναι πριν αναζητήσεις τον σωστό γιατρό να έχεις φροντίσει να έχεις βρει το σωστό δικηγόρο.
Και αν δεν υπάρχουν σωστοί δικηγόροι τότε η μόνη λύση είναι εμείς οι ίδιοι να γίνουμε συνήγοροι της επιβίωσης μας.
Περισσότερα στην Autonomia EXPO http://www.autonomiaexpo.org/ όπου θα έχουμε τρεις ολόκληρες ημέρες από τις 28 έως τις 30 Μαΐου για να τα πούμε.
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/ και ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ.

Χώρος Δράσης - Αναλυτικό πρόγραμμα 6-15/5/2010

ΧΩΡΟΣ ΔΡΑΣΗΣ: Street danceTO DANCE OR NOT TO DANCE
Πέμπτη 06/05/10 στις 9μμ. Πειραματική Σκηνή - Μικρό Θέατρο- Μονή Λαζαριστών Πού συναντιέται η street dance κουλτούρα με τα υπαρξιακά αδιέξοδα του Άμλετ; Τί σχέση έχουν γνωστά θεατρικά έργα με τις φιγούρες του hip hop; Έχει χώρο το break dance στη σκηνή ενός Κρατικού Θεάτρου; Αν αναρωτιέστε για όλα αυτά την απάντηση θα σας δώσουν έξι ομάδες streetdance οι οποίες θα ανοίξουν την αυλαία του Χώρου Δράσης παρουσιάζοντας εντυπωσιακές χορογραφίες εμπνευσμένες από γνωστά θεατρικά έργα. Μια εκρηκτική χορευτική παράσταση βασισμένη σε street επιρροές, με δυνατά hip- hop beats, breakdance ρυθμούς, popping αυτοσχεδιασμούς και εντυπωσιακές ακροβατικές φιγούρες. Συμμετέχουν οι ομάδες: Human, Total Reality, Βreakers Without Fear, V-Vibes και ο Optimus. ΟΜΑΔΕΣ HUMAN Η ομάδα Human αποτελείται από 10 άτομα, από 6 streetdance χορευτές και 4 beatboxers οι οποίοι δημιουργούν πρωτότυπους ήχους μόνο με τη βοήθεια του στόματός τους. Πάνω στους ρυθμούς των Beatboxers είναι βασισμένη όλη η χορογραφία των χορευτών. TOTAL REALITY
Οι Total Reality είναι μία από τις γνωστότερες ομάδες breakdance στην Ελλάδα. Θα παρουσιάσουν μια εντυπωσιακή breakdance χορογραφία με επικίνδυνες ακροβατικές φιγούρες. ΒREAKERS WITHOUT FEAR Οι Βαλκανικοί πρωταθλητές «Battle Of The year Balkans 2009» ακολουθώντας παραδείγματα αντίστοιχων ομάδων από το εξωτερικό, ετοιμάζουν το πρώτο τους χοροθέατρο που είναι βασισμένο στις street χορευτικές επιρροές τους. Ένα πρώτο δείγμα θα παρουσιάσουν στο «Χώρο Δράσης» .V-VIBES Οι νικήτριες του hiphop dance διαγωνισμού «Bounce 2009» παρουσιάζουν μια χορογραφία hiphop.Μια από τις πιο έμπειρες ομάδες στην Ελλάδα θα δώσουν μια γεύση από το ταλέντο τους με την υπόκρουση δυνατών hiphop beats. OPTIMUSTo hiphop περιλαμβάνει πολλά είδη streetdance χορών (Breaking, Popping, Locking, Grumping....). Ο Optimus, ένας από τους γνωστότερους popping χορευτές της Ελλάδος, θα παρουσιάσει μια χορογραφία βασισμένη πάνω σ’ αυτό το είδος streetdance. ΧΩΡΟΣ ΔΡΑΣΗΣ: Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας «Αμφιθεατρικοί»«Τα γρανάζια» του Ζαν Πωλ Σαρτρ σε σκηνοθεσία Μαρίας ΦωτιάδουΠαρασκευή 7/05/10 στις 9μμ. Πειραματική Σκηνή- Μικρό Θέατρο- Μονή Λαζαριστών Η δράση της Θεατρικής Ομάδας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, «Αμφιθεατρικοί», ξεκίνησε το 2004. Από τότε κάθε χρόνο δίνει το παρόν στα θεατρικά δρώμενα τόσο της πόλης, όσο και άλλων πόλεων της Ελλάδας, όπως στις Σέρρες, την Αθήνα, τη Δράμα, τα Ιωάννινα. Το 2005 η ομάδα έγινε μέλος στον Πανελλήνιο Σύλλογο Ερασιτεχνικού Φοιτητικού Θεάτρου. Οι «Αμφιθεατρικοί» αποτελούνται κυρίως από φοιτητές, οι οποίοι στηρίζουν σχεδόν αποκλειστικά την παραγωγή των έργων που ανεβάζουν. Αποτελούν μια ομάδα ανοιχτή σε όλους τους φοιτητές που επιθυμούν να ασχοληθούν με το θέατρο. ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ: «Tα γρανάζια» είναι ένα έργο του Ζαν Πωλ Σαρτρ, όχι ιδιαίτερα γνωστό, που έχει ως αρχικό τίτλο «Τα βρώμικα χέρια». Ένα αιχμηρό έργο με έντονο πολιτικοκοινωνικό χαρακτήρα το οποίο μοιάζει απόλυτα επίκαιρο καθώς φωτογραφίζει φαινόμενα της σύγχρονης εποχής, μέσα από την πλοκή της δράσης. Θέμα της είναι μία επανάσταση που ξεκινά με αφορμή την εξαπάτηση και την εκμετάλλευση των δικαιωμάτων των πολιτών. Οι πολίτες, οι οποίοι δεν αντέχουν άλλο αυτή την κατάσταση, εξεγείρονται ενάντια στην κυβέρνηση φτιάχνοντας μια επαναστατική οργάνωση. Ένας χαφιές προδίδει τα σχέδια της οργάνωσης, η οποία αποφασίζει να λάβει σκληρά μέτρα διατάζοντας την εκτέλεση ενός ανθρώπου που στην πραγματικότητα είναι αθώος. Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Ζαν Αγκουερά, ο σκληρότερος και ψυχρότερος αγωνιστής της επανάστασης και μετέπειτα αρχηγός της οργάνωσης.Η επανάσταση πετυχαίνει τον σκοπό της και ο Ζαν Αγκουερά ανεβαίνει στην εξουσία. Η στυγνή δικτατορία πέφτει, όμως, ο Ζαν Αγκουερά δεν διώχνει ούτε κρατικοποιεί την υπερεθνική, ενώ τα αιτήματα των αγροτών για εκσυγχρονισμό δεν ικανοποιούνται. Τώρα η οργάνωση είναι ενάντια στον νέο της κυβερνήτη που, η ίδια, διόρισε. Ποιά θα είναι η τύχη της χώρας και του Ζαν Αγκουερά; Μέχρι πού είναι ικανοί να φτάσουν όλοι;
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Μαρία Φωτιάδου, Οργάνωση παραγωγής: Ευαγγελία Μπένη, Διασκευή κειμένου: Βασίλης Κοτσίδης, Σκηνικά: Γιώργος Κλαδογένης ,Σοφία Γρηγοριάδου, Βασίλης Κοτσίδης, Αριάδνη Περάκη, Μπρούνο Μπρέσσι Δούμας, Ευαγγελία Μπένη, Χρήστος Καλογριδάκης , Κοστούμια: Γεωργία Ζαχαριάδου, Μαρία Λαφτσίδου, Μουσική: Χρήστος Καλογριδάκης, Ρύθμιση ήχου /μουσικής/ εικόνας : Τόπκας Δημήτρης,Θοδωρής Κοκολιός, Παναγιώτης Γουδαμάνης ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Βασίλης Κοτσίδης, Ευαγγελία Μπένη, Γεωργία Ζαχαριάδου, Αριάδνη Περάκη, Κώστας Παπασακελλαρίου, Μαρία Λαφτσίδου, Γιώργος Κλαδογένης, Ντόρα Κωνσταντινίδου, Μπρούνο Μπρέσσι Δούμας, Σοφία Γρηγοριάδου, Μαρία Φωτιάδου, Χρήστος Καλογριδάκης, Ελευθερία Αγγελίτσα, Λίντα Κουκουλή, Σοφία Κακάλη, Βασίλης Κατσαρός, Χαριτίνη Κώττη, Ειρήνη Τζέκου ΧΩΡΟΣ ΔΡΑΣΗΣ: Ομάδα χορού Κιναίσθηση«Fakebook: Basically human»Σάββατο 8/05/10 στις 9μμ. Πειραματική Σκηνή- Μικρό Θέατρο- Μονή Λαζαριστών Η Ομάδα χορού Κιναίσθηση ιδρύθηκε το 2004 από την Κατερίνα Αντωνιάδου και λειτουργεί ως Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Αποτελείται από επαγγελματίες χορευτές που ζουν και εργάζονται στη βόρεια Ελλάδα. Στόχος της ομάδας είναι να συμβάλει στην παραγωγή σύγχρονων χορευτικών δρώμενων και στην προώθηση και αξιοποίηση νέων καλλιτεχνών. Τα θέματα των έργων που παρουσιάζει η Κιναίσθηση εκφράζουν τον σύγχρονο και παγκόσμιο άνθρωπο λαμβάνοντας υπόψη τη σωματική, πνευματική και ψυχική του υπόσταση. Η δουλειά της ομάδας παρουσιάζεται κάθε χρόνο σε παραστάσεις, φεστιβάλ και συνέδρια σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.Fakebook: Basically humanΤο “Fakebook: Basically human” είναι μια χοροθεατρική παράσταση με θέμα τις όλο και συχνότερες διαδικτυακές σχέσεις και επαφές των σύγχρονων ανθρώπων. Με χιούμορ, ρομαντισμό και ειλικρίνεια το έργο προβάλλει τη σημασία της προσωπικής και ζωντανής προσέγγισης, της ουσιαστικής δηλαδή επαφής μεταξύ των ανθρώπων που βάση της είναι η κατανόηση, η φιλία και κατ' επέκταση η αγάπη.Συντελεστές παράστασης:Concept-Χορογραφία: Κατερίνα ΑντωνιάδουΣκηνοθετική επιμέλεια: Σμαρώ ΠλατιώτηΕρμηνεύουν: Έλλη ΠαπαδάτουΚώστας ΚαφαντάρηςΑναστασία ΔίγκαΜαργαρίτα ΠαναγιώτουΓιάννης ΒαρβαρέσοςΜάριος ΖαρδάβαςΕπιμέλεια φωτισμού: Δήμητρα Αλουτζανίδου ΧΩΡΟΣ ΔΡΑΣΗΣ: Παιδιά Εν Δράσει & Circus of Madame and Monsieur«Μια Νύχτα στο Τσίρκο»Τετάρτη 12/05/10 στις 9 μμ. Πειραματική Σκηνή - Μικρό Θέατρο- Μονή Λαζαριστών Από πού ξεκίνησε το τσίρκο; Πού βρίσκεται τώρα και ποιο είναι το μέλλον του; Το δίδυμο "circus of madamme & monsieur" και "τα παιδιά εν δρασει", παρουσιάζουν ένα κομμάτι από την ολοκληρωμένη παράσταση οne night in a circus «Μια Νύχτα στο Τσίρκο», ένα κομμάτι από το μαγικό αυτό ταξίδι στην εξέλιξη και πορεία του τσίρκο! Έξι καλλιτέχνες, θα μας μυήσουν στο μαγικό κόσμο του τσίρκου και θα μας δείξουν τις ικανότητες τους στα ζογκλερικά, ακροβατικά και clownerie. Χωρίς την παρουσία ζώων και με μόνο έναυσμα την αγάπη για το τσίρκο συνδυασμένη πάντα με την επαγγελματική εμπειρία, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια ευχάριστη γεύση από την επαφή τους με αυτόν τον τρόπο έκφρασης και ζωής, και να περάσουν μια όμορφη και ψυχαγωγική βραδιά, παρακολουθώντας την δουλειά και το ταλέντο νέων ανθρώπων της πόλης μας!Η τέχνη του τσίρκο διαδεδομένη σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι μάλλον παρεξηγημένη στη χώρα μας. Όταν στην Ελλάδα η μοναδική μορφή της τέχνης τσίρκο που γνωρίζουμε είναι τα περιπλανώμενα τσίρκο που μας επισκέπτονται κατά καιρούς, προκαλώντας αντιδράσεις για την εκμετάλλευση των ζώων, σε ολόκληρο τον κόσμο ανθίζουν σχολές ακροβατικής, ζογκλερικών και παντομίμας ενώ παραγωγές χωρίς ζώα ανεβαίνουν πολύ συχνά με χιλιάδες επισκέπτες κάθε φορά. Διάρκεια παράστασης : 45 λεπτά
Τα Παιδιά Εν Δράσει, είναι μια μη κυβερνητική Οργάνωση που ιδρύθηκε το 2003 με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Ένας από τους κύριους στόχους της οργάνωσης είναι η προώθηση μη διαδεδομένων μορφών τέχνης όπως είναι το τσίρκο και το θέατρο δρόμου. Η ομάδα δίνει παραστάσεις σε ορφανοτροφεία, ιδρύματα, μικρά χωριά- μικρά νησιά της Ελλάδας.Το δίδυμο “Circus Of Madame and Monsieur” (Μαρκέλα Κυριαζή και Andeas Grund), δημιουργήθηκε από δύο ταλαντούχους νέους που ασχολούνται επαγγελματικά με το τσίρκο και έχουν ως βάση αλλά και πηγή έμπνευσης δύο πολυπολιτισμικές πόλεις της Ευρώπης, τη Θεσσαλονίκη και το Βερολίνο. Οργανώνουν παραστάσεις σε διαφορετικούς χώρους με μοναδικό σκοπό την προώθηση του τσίρκο ως μορφή τέχνης και έκφρασης. ΧΩΡΟΣ ΔΡΑΣΗΣ: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση«Σύνορα»Πέμπτη 13/05/10 στις 8μμ. Πειραματική Σκηνή- Μικρό Θέατρο- Μονή Λαζαριστών Η θεατρική ομάδα Θεσσαλονίκης του «Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση» δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2010 και αποτελεί συνέχεια της ομάδας που είχε δημιουργηθεί πέρσι από μαθητές του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Πυλαίας και που συμμετείχε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Νεολαία σε δράση, με θέμα «Διαπολιτισμικός διάλογος και θεατρική γλώσσα στην Ευρώπη». Η συμμετοχή τους έγινε ύστερα από πρόταση του «Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση», που ήταν ο επίσημος φορέας υλοποίησης του Προγράμματος στη Ελλάδα.Η νέα θεατρική ομάδα είναι ανάμικτη από νέους μετανάστες της περσινής ομάδας και νέους ελληνικής καταγωγής (συνολικά 14 άτομα, ηλικίας 16-20 χρόνων), ώστε να υπάρξει μια ευρύτερη συνεργασία και επαφή νέων από διαφορετικούς πολιτισμούς και να δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη παράσταση με τον τίτλο «Σύνορα».
Το έργο
Όλο το έργο είναι μια συλλογική δημιουργία που βγήκε μέσα από τον αυτοσχεδιασμό. Η παράσταση βασίζεται εξ ολοκλήρου στα βιώματα, τις προσωπικές εμπειρίες και τις σκέψεις των παιδιών. Αρχική πρόθεση ήταν να δημιουργηθεί ένα υλικό σχετικό με την αντίληψη και την εμπειρία της ζωής τους, που αναφέρεται στα σύνορα, τη μετανάστευση, το ίδιο το ταξίδι τους.
Όλη η εργασία βασίστηκε στην παραγωγή εικόνων, παγωμένες ή στατικές, σχετικά με το ταξίδι αυτό. Ξεκινώντας από τη λέξη “σύνορα” η ομάδα δούλεψε πάνω στις πρώτες εικόνες και έννοιες που συνειρμικά ήρθαν στο νου. Από εκεί γεννήθηκαν νέες εικόνες που ταυτόχρονα έδωσαν μια σειρά σκηνών. Αυτές είναι που τελικά βρίσκονται στο έργο: το ταξίδι, ο κόσμος που αφήνει κανείς πίσω του, ο αποχαιρετισμός, το παράνομο πέρασμα των συνόρων, η πρώτη ματιά στη νέα χώρα, η νέα ζωή.Οι μαθητές δεν ταυτίζονται με κάποιο χαρακτήρα από το έργο, αντίθετα όλοι μπορούν να παίξουν όλους τους ρόλους και να αλλάξουν κατά τη διάρκεια του έργου χαρακτήρα. Όλοι είναι μετανάστες στο ταξίδι, αλλά οποιαδήποτε στιγμή είναι δυνατόν να μετατραπούν σε συνοριοφύλακα και αμέσως μετά πάλι σε μετανάστη….Εμψυχωτής της ομάδας είναι ο Koldo Vio, σκηνοθέτης-παιδαγωγός, και βοηθοί του η Ιωάννα Τότσιου, εκπαιδευτικός, υπεύθυνη για το «Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση» και η Ειρήνη Αμπουμόγλη, ηθοποιός-θεατροπαιδαγωγόςΠαίρνουν μέρος οι νέοι:. Άγκο Άννα, Αλιχανίδου Ελένη, Αμπουσαάλα Άγια, Αμπουσαάλα Χάννα, Κάβουρα Φένια, Κομσιασβίλι Γιώργος, Κόπανος Δημήτρης, Μουτσολάρι Μαρσέλα, Μουτσολάρι Χριστίνα, Μπορισλάβοφ Καλογιάν, Μωσινιάν Ραφαέλ, Μωσινιάν Ρομπέρτο, Χατζόπουλος Βασίλης, Χατζοπούλου Λιάνα. ΧΩΡΟΣ ΔΡΑΣΗΣ: Θ.Ει.Κ.Κ. Πούπουλο«Πορτραίτα»Παρασκευή 14/05/10 στις 9μμ. Πειραματική Σκηνή- Μικρό Θέατρο- Μονή Λαζαριστών To Θεατρικό Εικαστικό Καλλιτεχνικό Κέντρο «ΠΟΥΠΟΥΛΟ» ξεκίνησε τις δραστηριότητές από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αμπελοκήπων με μαθήματα παιδικού θεάτρου και Δραματικής Παιδείας το 1984 και από το 1989 λειτουργεί ως Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο για να έχει μεγαλύτερη ευελιξία αλλά και διαχρονική εκπαίδευση του έμψυχου δυναμικού του. Στόχος του ήταν να δημιουργηθεί ένας σταθερός πυρήνας δράσης στον οποίο τα μέλη του θα μπορούν να επιστρέφουν και να δραστηριοποιούνται εκ νέου. Οι δράσεις του «Θ.Ει.Κ.Κ. Πούπουλο» είναι πολλές μεταξύ αυτών: -μαθήματα θεατρικής αγωγής κυρίως σε παιδιά αλλά και σε ενήλικες, εξειδικευμένα σεμινάρια εκπαιδευτικών και καλλιτεχνών της πόλης, θεατρικές παραστάσεις, συμμετοχές σε διεθνή Φεστιβάλ Παιδικού Θεάτρου και Διεθνείς Συναντήσεις Θεατρικής Παιδείας, Διεθνή Συνέδρια για το θέατρο στην Εκπαίδευση, -παρουσιάσεις και συμμετοχές με θεατρικά δρώμενα, Θεατροπαιδαγωγικά Προγράμματα και Πολιτιστικές Εκδηλώσεις σε διάφορες διοργανώσεις υπό την αιγίδα τοπικών και κρατικών Φορέων αλλά και ιδιωτών. Έχουν πάρει μέρος επίσης σε Διεθνή Θεατρικά Φεστιβάλ Παιδικού Θεάτρου και Θεατρικής Αγωγής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.ΠΟΡΤΡΑΙΤΑΤο Θεατρικό Εικαστικό Καλλιτεχνικό Κέντρο (Θ.Ει.Κ.Κ.) «ΠΟΥΠΟΥΛΟ» παρουσιάζει την αυτοσχέδια πρωτοποριακή θεατρική παράσταση «ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ», σε σκηνοθεσία Ρίτας Πουταχίδου. Με τεχνικές παντομίμας, κλόουνιγκ και κουκλοθεάτρου, τρεις ηθοποιοί παρουσιάζουν σκηνές καθημερινής τρέλας, σχολιάζοντας ανθρώπινους χαρακτήρες, συνήθειες και συμπεριφορές. Ένας άνθρωπος χαρούμενος και ενθουσιώδης ταυτόχρονα ακατάστατος, ένας άλλος διστακτικός και ανασφαλής κι ένας τρίτος δυναμικός και κάποτε αυταρχικός μπαίνουν σε ρόλους, άλλοτε αντίστοιχους με το χαρακτήρα τους, άλλοτε διαφορετικούς, ενσαρκώνοντας το alter ego τους.Σκηνοθεσία: Ρίτα ΠουταχίδουΣκηνογραφία: Ευαγγελία ΜοβσεσιάνΜουσική Επιμέλεια: Γιάννης ΠουταχίδηςΤεχνική Επιμέλεια-Φωτισμού: Φώτης ΧατζημιχαηλίδηςΠαίζουν: Κατερίνα Ηλία, Τερέζα Μπούμπαρη, Κορίνα ΣαμαράΙδέα ιστορίας: Ομάδα Πούπουλο ΧΩΡΟΣ ΔΡΑΣΗΣ: Hocus Pocus«Η μουσική μας εμπνέει»Σάββατο 15/05/10 στις 8μμ. Πειραματική Σκηνή- Μικρό Θέατρο- Μονή Λαζαριστών Η κουκλοθεατρική ομάδα Μαύρου Θεάτρου Hocus Pocus, είναι μια από τις ελάχιστες ομάδες στην Ελλάδα που εξασκεί τη συγκεκριμένη τεχνική και η μοναδική μέχρι σήμερα στην Θεσσαλονίκη. Τη δημιούργησαν άτομα που εντυπωσιάστηκαν, αγάπησαν το «Μαύρο Θέατρο» και θέλησαν να προωθήσουν τη συγκεκριμένη τεχνική στην πόλη μας. Η ομάδα δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 1997 ως εθελοντική ομάδα της ΧΑΝΘ. Το 2002, λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων που δημιούργησε η διευρυμένη γνωριμία με κοινό και πολιτιστικούς φορείς η ομάδα μετεξελίχτηκε σε Αστική Εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και απόκτησε το δικό της εργαστήριο, όπου κατασκευάζονται οι κούκλες. Οι Hocus Pocus έχουν εμφανιστεί σε εορταστικές εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών φορέων, έχουν δώσει παραστάσεις σε σχολεία της Θεσσαλονίκης αλλά και της επαρχίας και έχουν πάρει μέρος σε διεθνή και εγχώρια πολιτιστικά φεστιβάλ και κουκλοθεατρικές συναντήσεις. Η ομάδα αποτελείται από τους: Βασιλείου Χριστίνα, Βουγίδου Φαίη, Κατσικέα Ναυσικά, Νέδογλου Στέλλα, Σταμάτη Βαγγελιώ, Τουρτόγλου Θεοδοσία, Φρανσέ Αλέγρα……….. λίγα λόγια για το Μαύρο Θέατρο Το «Mαύρο Θέατρο» ή τεχνική της σκοτεινής κάμερας, όπως αλλιώς λέγεται, ξεκίνησε από την Κίνα και ακόμη και σήμερα βρίσκουμε επιβιώσεις του στο γιαπωνέζικο κουκλοθέατρο και τις μαριονέτες της Κίνας. Μόλις τον τελευταίο αιώνα αναπτύχθηκε στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Τσεχία με τους περίφημους πλέον θιάσους της Πράγας. Στο σύγχρονο Μαύρο Θέατρο οι ηθοποιοί-κουκλοπαίκτες, φορώντας ολόσωμες μαύρες στολές παίζουν σε σκηνή, η οποία είναι καλυμμένη με μαύρο ύφασμα.
Οι ειδικοί φωτισμοί με λάμπες διαχωρισμού χρωμάτων (black light) τους δίνουν τη δυνατότητα «να εξαφανίζονται» ενώ τα αντικείμενα- κούκλες που παίζουν λαμπυρίζουν στο σκοτάδι. Το παιχνίδι αυτό ανάμεσα στο ορατό και το αόρατο δημιουργεί ένα συναρπαστικό και μοναδικό θέαμα.
Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Η παράσταση «Η μουσική μας εμπνέει» είναι σπονδυλωτή και αποτελείται από πέντε μικρές σκηνές όπου η μουσική «ζωντανεύει» έμψυχα και άψυχα αντικείμενα. Ουσιαστικά πρόκειται για χορογραφίες όπου οι χορευτές είναι ψάρια, λουλούδια και πουλιά. Συντελεστές της κουκλοθεατρικής παράστασης είναι οι ίδιοι οι κουκλοπαίκτες.Βασιλείου Χριστίνα, Βουγίδου Φαίη , Κατσικέα Ναυσικά, Νέδογλου Στέλλα, Σταμάτη Βαγγελιώ, Τουρτόγλου Θεοδοσία και Φρανσέ Αλέγρα.

Τελευταίες παραστάσεις έως 11 Μαΐου Μόνοι Μαζί Θέατρο Σοφούλη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΡΙΤΗ 11 ΜΑΪΟΥ 2010 “Μόνοι μαζί” Μια τρυφερή και αστεία ιστορία για την ελευθερία βασισμένη στο μυθιστόρημα του Ingvar Ambjornsen, Brodre i blodet Δύο διασκεδαστικοί και καθ΄όλα συμπαθητικοί τύποι, πρώην έγκλειστοι, τελείως διαφορετικοί μεταξύ τους, προσπαθούν να αποδείξουν ότι είναι ικανοί να ζήσουν ανεξάρτητοι πολεμώντας τις φοβίες και τις εμμονές τους. Μπορούν όμως; Ένα Παράξενο Ζευγάρι, σε νέες περιπέτειες. Ποιος θα πάει για ψώνια; Ποιος θα σηκώσει το τηλέφωνο; Ποιος κρύβεται στη ντουλάπα; Πολλά “υπαρξιακά” ερωτήματα που αναζητούν λύση. Ο ένας μαμμόθρεφτος... ο άλλος άξεστος, αλλά και οι δύο αποφασισμένοι να τα καταφέρουν. Πολλά ευτράπελα και γκάφες τούς περιμένουν. Όταν η αθωότητα συναντά την προσπάθεια για ανεξαρτησία ο συνδυασμός είναι γέλιο... μέχρι να μπει ανάμεσά τους μια γυναίκα και όλα να ανατραπούν. Ένας ύμνος για τη δύναμη της φιλίας. Πληροφορίες παράστασης: Συγγραφέας: Ingvar Ambjornsen Μετάφραση-Διασκευή: Λευτέρης Γιοβανίδης - Φώτης Σπύρος Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης Σκηνικά – Κοστούμια: Βαλεντίνο Βλάσης Βαλάσης Φωτισμοί: Θωμάς Χαρέλας Παίζουν: Φώτης Σπύρος, Ιούλιος Τζιάτας, Μαίρη Ανδρέου και ο Δημήτρης Παλαιοχωρίτης.

3η Ετήσια Έκθεση Κάκτων και άλλων Παχυφύτων

3η Ετήσια Έκθεση Κάκτων και άλλων Παχυφύτων
Κυριακή 09/05/2010 από τις 10.00πμ. - 07.00μμ
Χώρος Σπηλιών - Πάρκο της Ακρόπολης Μετά την τεράστια επιτυχία των δύο προηγούμενων εκθέσεων , ο Σύνδεσμος Κάκτων και άλλων Παχυφύτων Κύπρου διοργανώνει την «3η Έκθεση Κάκτων και άλλων Παχυφύτων». Την εκδήλωση θα εγκαινιάσει και φέτος ο Επίτροπος Περιβάλλοντος, κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου στις 11:30π.μ. Την έκθεση στηρίζουν ο Δήμος Στροβόλου και το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια ο χορηγός της εκδήλωσης είναι τα ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ HOME GROW - ΣΟΥΚΙΟΥΡΟΓΛΟΥ. Για ακόμη μια φορά το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει σπάνιους συλλεκτικούς κάκτους και άλλα παχύφυτα, καθώς και φυτά κατάλληλα για καλλιέργεια στους κυπριακούς κήπους. Πωλήσεις Φυτών και Βιβλίων Στο χώρο της εκδήλωσης όπως και τα δύο προηγούμενα χρόνια θα πωλούνται κάκτοι και άλλα παχύφυτα από φυτώρια και παραγωγούς από όλη την Κύπρο. Επίσης θα εισαχθούν από το εξωτερικό σπάνια είδη φυτών αποκλειστικά για την Έκθεση και θα υπάρχουν προς πώληση μοσχεύματα φυτών και μεγάλη ποικιλία σχετικών βιβλίων. Euphorbia veneris Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης φέτος θα δίνονται πληροφορίες και θα πωλούνται φυτά του πανέμορφου ενδημικού μας παχύφυτου Euphorbia veneris που είναι ξηρανθεκτικό και κατάλληλο για τους κυπριακούς κήπους. Διαγωνισμός Φυτών Παράλληλα με την έκθεση θα γίνει και διαγωνισμός. Όλα τα φυτά που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό θα εκτεθούν για επίδειξη στο κοινό.
Ο κριτής του διαγωνισμού μας φέτος θα είναι ο κ. Rene Zahra , πεπειραμένος κριτής, Πρόεδρος του Συνδέσμου Κάκτων και άλλων Παχυφύτων της Μάλτας που ιδρύθηκε το 1951. Δωρεάν το Οκτασέλιδο Φυλλάδιο «Ο έξυπνος κήπος» Επιπρόσθετα θα διανέμεται δωρεάν το φυλλάδιο «Ο έξυπνος κήπος», το οποίο εκδόθηκε από τον Σύνδεσμο σε συνεργασία με το Γραφείο του Επιτρόπου Περιβάλλοντος, με πληροφορίες για το πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στον κήπο μας τα παχύφυτα. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με την Έλενα Αλωνεύτη στο τηλέφωνο 99 614686 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση ealoneft@spidernet.com.cy. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου Επίτροπος Περιβάλλοντος Ταχ. Θυρ. 23348, 1681 Λευκωσία Τηλ: 22803460 - Φαξ: 22803464

«ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ» ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Η Αντιδημαρχία Καθαριότητας και Πρασίνου στα πλαίσια της «Εβδομάδας Περιβάλλοντος» που διοργανώνεται από το Δήμο Καλαμαριάς σας καλεί να παρακολουθήσετε την εκδήλωση με θέμα «Ανακύκλωση στην Πράξη» η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Μαΐου και ώρα 18:00 μ.μ., στο Θέατρο Βότση, στις εγκαταστάσεις του 4ου-5ου Λυκείου Καλαμαριάς, Μεγ. Αλεξάνδρου και Αν. Θράκης 9.Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι στελέχη των Συστημάτων Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων με τα οποία ο Δήμος συνεργάζεται.
Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή στο κοινό για να δοθεί η δυνατότητα σε πολίτες και φορείς να ενημερωθούν σχετικά με τα οφέλη της συμμετοχής τους στα προγράμματα ανακύκλωσης του Δήμου, καθώς και να εκπαιδευτούν για την αποδοτικότερη συμμετοχή τους σε αυτά.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

12 Μαϊου 2010Tο 104 Κέντρο Λόγου και Τέχνης των Εκδόσεων Καστανιώτη σας προσκαλεί στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ελένης Πριοβόλου Όπως ήθελα να ζήσω την Tετάρτη 12 Mαΐου 2010 και ώρα 7.30 μ.μ. στον πολιτιστικό χώρο της οδού Θεμιστοκλέους. Tο βιβλίο θα παρουσιάσει φιλολογικά και μουσικά με την κιθάρα της η Αγγελική Βουλουμάνου, σύμβουλος προώθησης βιβλίου. Aποσπάσματα από το μυθιστόρημα θα διαβάσουν η σκηνοθέτις και ηθοποιός Αντέλλα Μέρμηγκα και η συγγραφέας. Θα προλογίσει η συγγραφέας Σοφία Μαντουβάλου. Θεμιστοκλέους 104, Aθήνα, τηλ. 210-38.26.185 13 Μαϊου 2010Την Πέμπτη 13 Μαΐου 2010 και ώρα 7 μ.μ. στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Megaron Plus διοργανώνεται στo Μέγαρο Μουσικής Αθηνών διάλεξη του βραβευμένου με Mπούκερ Iρλανδού συγγραφέα Τζων Μπάνβιλ με θέμα TA ΠPOΣΩΠEIA TOY KAΛOKAIPIOY. Mε τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Ηλίας Μαγκλίνης. Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 5.30 μ.μ. 17 Μαϊου 2010 Oι Εκδόσεις Καστανιώτη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Σοφίας Κλώτσα Η απόφαση της ευτυχίας τη Δευτέρα 17 Mαΐου 2010 στις 7.30 μ.μ. στον Aττικό Όμιλο Aντισφαίρισης Φιλοθέης (AOAΦ – Tένις Φιλοθέης). Θα προλογίσει η Αλεξάνδρα Διακοπούλου, κλινική ψυχολόγος. ATTIKOΣ OMIΛOΣ ANTIΣΦAIPIΣHΣ ΦIΛOΘEHΣ (AOAΦ – Tένις Φιλοθέης)Δάφνης & Kαλλιγά, ΦιλοθέηTηλ.: 210-68.12.557, 210-68.21.726 Εκδόσεις Καστανιώτη
Γραφεία: Ζαλόγγου 11, 106 78 Αθήνα
Τηλ: 210 3301208, Fax: 210 3822530
Βιβλιοπωλείο: Σόλωνος 131, 106 77 Αθήνα
Τηλ: 210 3301208 (εσωτ. 187), Fax: 210 3801331

Ημερίδα " ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ- Συνομιλώντας με συγγραφείς παιδικών βιβλίων"

Ημερίδα με θέμα: «Παιδί και Οικογένειες: Συνομιλώντας με συγγραφείς παιδικών βιβλίων» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Μαΐου και ώρα 18:00, στην αίθουσα «Λόγου και Τέχνης» στον 10ο όροφο του Πύργου της Παιδαγωγικής Σχολής Α.Π.Θ. H ημερίδα διοργανώνεται από το Κέντρο Ενταξιακής Πολιτικής της Παιδαγωγικής Σχολής στο ΑΠΘ. Στόχος της ημερίδας αποτελεί «η ανάδειξη του πλουραλισμού των μορφών οικογενειακής οργάνωσης στη σύγχρονη ελληνική κοινωνική πραγματικότητα, μέσα από ένα ταξίδι στις οικογένειες στον 21ου αιώνα» όπως αναφέρει κ. Δήμητρα Κογκίδου, καθηγήτρια στο ΠΤΔΕ και Κοσμητόρισσα της Παιδαγωγικής Σχολής στο Α.Π.Θ. Δεν μπορούμε, υποστηρίζει, σήμερα πια να μιλάμε γενικευμένα για μια ιδεατή «οικογένεια», αλλά για πολλές διαφορετικές μορφές οικογενειακής ζωής. Επίσης, εκτός από τις αλλαγές που έχουμε στη δομή των οικογενειών, υπάρχουν αλλαγές και στο εσωτερικό τους, δηλαδή στη δυναμική των σχέσεων μέσα στην οικογένεια.
Οι άνθρωποι υιοθετούν νέες οικογενειακές πρακτικές, βρίσκουν νέους τρόπους να ζήσουν οικογενειακή ζωή, όχι υιοθετώντας παθητικά παλιές δομές. Κατά συνέπεια, αυξάνεται και το ποσοστό του μαθητικού πληθυσμού που μεγαλώνει, για κάποιο διάστημα ή μόνιμα, μέσα σε μια διαφορετική από τη συμβατική-πυρηνική οικογενειακή μορφή. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να διερευνηθεί αν αποτυπώνονται αυτές οι αλλαγές που συμβαίνουν στις οικογένειες στο παιδαγωγικό υλικό του σχολείου και στην παιδική λογοτεχνία στην Ελλάδα. Η κ. Βασιλική Πλιόγκου, ειδική επιστήμονας στο ΠΤΔΕ, θα απαντήσει στο πρώτο σκέλος του ερωτήματος και θα υποσημειώσει την αναγκαιότητα προβολής όλων των οικογενειακών σχημάτων στα εγχειρίδια του δημοτικού σχολείου, «ώστε οι μαθητές και οι μαθήτριες που ζουν σε μια διαφορετική από τη συμβατική-πυρηνική οικογένεια να εντοπίζουν στοιχεία που συνθέτουν και τη δική τους καθημερινότητα χωρίς τον κίνδυνο διακρίσεων». Η κ. Μένη Κανατσούλη, καθηγήτρια στο ΤΕΠΑΕ, σκιαγραφεί τα οικογενειακά σχήματα που εμφανίζονται στη σύγχρονη κυρίως ελληνική αλλά και στη μεταφρασμένη παιδική λογοτεχνία. Αναφέρει ότι «παρατηρείται μια ευρύτατη γκάμα οικογενειακών δομών που αντικαθρεφτίζουν τις αλλαγές που συμβαίνουν στη σύγχρονη οικογένεια. Οι αλλαγές αφορούν τόσο τον εσωτερικό μετασχηματισμό της παραδοσιακής πυρηνικής οικογένειας όσο και τη δημιουργία νέων μορφών οικογενειακής συμβίωσης.». Το δεύτερο μέρος της ημερίδας περιλαμβάνει στρογγυλό τραπέζι με τίτλο: «Συνομιλώντας με συγγραφείς παιδικών βιβλίων για τις οικογένειες». Οι συγγραφείς παιδικών βιβλίων κ.κ. Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, Λίτσα Ψαραύτη, Βασιλική Νευροκοπλή και Έλενα Αρτζανίδου, θα αναφερθούν στο ζήτημα της οικογένειας στο συγγραφικό τους έργο. Μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν είναι αν το αναγνωστικό κοινό στο οποίο απευθύνουν το έργο τους (δηλαδή το παιδικό) θέτει περιορισμούς ως προς τη διαχείριση του θέματος της οικογένειας και ποια είναι η ανταπόκριση των παιδιών –αναγνωστών στο ζήτημα. Τις συζητήσεις θα συντονίσουν οι πανεπιστημιακοί κ. Ευαγγελία Τρέσσου-Φατούρου, καθηγήτρια στο ΠΤΔΕ και η κ. Σοφία Γαβριηλίδου, λέκτορας στο ΤΕΠΑΕ. Ανοιχτή πρόσκληση με είσοδο ελεύθερη

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

Η Γεωπολιτική των Γενοκτονιών και η Εκκωφαντική Ένοχη Σιωπή στην Ελλάδα Σχόλιο του Τάσου Σιδηρόπουλου ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΕΣΤΙΑ ΜΑΣΣΑΧΟΥΣΕΤΤΗΣ Ταξιδιωτικές εντυπώσεις και ντοκουμέντα από το ταξίδι-προσκύνημα στο στούντιο του Ράδιο Θεσσαλονίκη

ΕΝΑΕ: ΠΕΡΑΣΕ Η "ΓΡΑΜΜΗ ΡΗΓΙΛΛΗΣ" ΓΙΑ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΟΥ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ"

Διαβαστε στο Διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr>> ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΩΣ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ (!) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο Γ. ΜΙΧΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
1) ΝΑΟΥΣΣΑ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ"
2) "ΜΠΛΟΚΟ" ΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΑΚΕΤΑ
3)ΣΕΡΡΕΣ: ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΥ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
4)ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΠιο βαθιά το μαχαίρι σε μισθούς-συντάξεις Φόβοι ντόμινο σε Ισπανία και Πορτογαλία-βουτιά στις αγορές Το μνημόνιο της σκληρής λιτότητας Εκτακτη εισφορά Τούρτα με τρόπαιο! Αύγουστο ο νέος ΛΑΦΚΑ Καμία έκτακτη εισφορά στους επαγγελματίες Οχι δάκρυα για την Εβίτα Ψηφίζουν με το βλέμμα στην Ελλάδα

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics To πλήρες κείμενο του μνημονίου της Ελλάδας με ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ «Χάθηκε» κινητήρας αεροσκάφους Dornier.Πρωτοφανής κλοπή κινητήρα στο αεροδρόμιο Ελευσίνας Έξι ημέρες κράτηση σε Ευέλπιδες γιατί φώναξαν «Ελλάδα σε αγαπώ»! Αυξάνεται η Μουσουλμανική Μειονότητα της Θράκης, ενώ εξαλείφεται η Ελληνική Μειονότητα στην Τουρκία Ιράν: Το πολεμικό αεροσκάφος του πέταξε πάνω από αμερικανικό αεροπλανοφόρο Το Κυπριακό βρίσκεται σε μια μακροχρόνια εκτροπή με την αντικατοχική υφή του προβλήματος να μην προβάλλεται επαρκώς Η αξιοποίηση των εθνικών κληροδοτημάτων Εικονική επιδρομή σε όλα τα πλοία του ελληνικού στόλου! ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ Επανεμφάνιση του U.C.K. Μουσουλμάνος κατάσκοπος από την Θράκη δούλευε για την Τουρκία.ΧΘΕΣ ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Τροπολογία... συστημένη για τον «χασάπη της Θεσσαλονίκης» Η αποστρατιωτικοποίηση δεν αφορά στην Ε. Φρουρά Αντιδράσεις του Ισραηλιτικού Συμβουλίου της Ελλάδας για την αθώωση του Κ. Πλεύρη Κύμα φυγής από την ΕΛ.ΑΣ. λόγω ασφαλιστικού Σωρεία παραιτήσεων Πιέσεις από Βρετανία και ΗΠΑ για το C4I Το ΠΑΜΕ κατέλαβε και την Ακρόπολη Λάθος στην τουρκική πολιτική διαπιστώνει ο Νταβούτογλου το 2004 Aυτά που δεν ακούν οι εθνοπατέρες στην "απαγορευμένη πόλη" Συμφέρει κανέναν αυτό το χάος τόσα χρόνια; FT: Πολλά κεφάλαια ακόμη στο ελληνικό δράμα Πορεία διαμαρτυρίας ένστολων αξιωματικών και υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων Αδιέξοδη η πολιτική της Τουρκίας στο Κουρδιστάν Πρόκληση για την αξιοπιστία των S-300PMU1: Προχωρούν σε βολή, σχεδόν, χωρίς συντήρηση Κλίντον: Οι πυρηνικές φιλοδοξίες της Τεχεράνης θέτουν σε κίνδυνο την ανθρωπότητα Το Κατάρ επενδύει στην Ελλάδα

ΚΕΔΗΧ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Κ.Ε.ΔΗ.Χ
ΑΚΤΗ ΕΝΩΣΕΩΣ - ΠΑΛΙΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ
ΤΗΛ. : 28210 87098 - 28210 87077
FAX : 28210 74332
Ανθεστήρια και Χαρούμενες μελωδίες
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ 2010, που διοργανώνουν ο Δήμος Χανίων, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χανίων (ΚΕΔΗΧ) και το ΚΑΜ, την Παρασκευή 7 Μαΐου 2010, ώρα 11.30, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χανίων θα παιανίσει χαρούμενες μελωδίες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Κεντρική Εκδήλωση Ανθεστηρίων 2010Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ 2010, που διοργανώνουν ο Δήμος Χανίων, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χανίων (ΚΕΔΗΧ) και το ΚΑΜ, το Σάββατο 8 Μαΐου 2010, ώρα 11.00, θα πραγματοποιηθεί η Κεντρική Εκδήλωση των Ανθεστηρίων. Συγκεκριμμένα : Στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί πορεία με στολισμένα αμαξάκια σε όλο το εμπορικό κέντρο της πόλης. Στα αμαξάκια θα βρίσκονται παιδιά από τους χορευτικούς συλλόγους της πόλης και θα πετούν στον κόσμο λουλούδια. Η πορεία θα καταλήξει στο Δημοτικό Κήπο. Στις 11.30 θα γίνει η εναρξη της κεντρικής εκδήλωσης στο Δημοτικό Κήπο. Συμμετέχουν : η Παιδική και η Μικτή Χορωδία του Δήμου Χανίων, Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Χανίων οι σχολές χορού Ήβης Χαϊδεμενάκη και Εν Χορώ, Λύκειο των Ελληνίδων Χανίων και ο Σύλλογος Μουσικών Ν. Χανίων «Ο Χάρχαλης».
Μουσική – Λογοτεχνική βραδιά για την ΆνοιξηΣτο πλαίσιο των εκδηλώσεων ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ 2010, που διοργανώνουν ο Δήμος Χανίων, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χανίων (ΚΕΔΗΧ) και το ΚΑΜ, το Σάββατο 8 Μαΐου 2010, στο Μεγάλο Αρσενάλι, ώρα 20.00, θα πραγματοποιηθεί Μουσική – Λογοτεχνική βραδιά για την Άνοιξη από το Σύλλογο Γυναικών Καλλιτεχνών Χανίων ΙΡΙΣ. Απόδοση ποιητικών κειμένων από την Πρόεδρο της Ίριδας κ. Ζαχαρένια Σημανδηράκη και τον Ηθοποιό κ. Λεωνίδα Μανωλικάκη. Παράλληλη προβολή διαφανειών από το φωτογραφικό τμήμα του συλλόγου, με μουσική και οπτικοποιημένα τραγούδια για την Άνοιξη.
Απόγευμα αφιερωμένο στη Μάνα του Χριστού και στον Πολιτισμό.Το Λύκειο των Ελληνίδων Χανίων διοργανώνει ένα απόγευμα αφιερωμένο στη Μάνα του Χριστού και στον Πολιτισμό. Σπονδή στη Μάνα, στη Μεγάλη Μάνα και στους δημιουργούς του πολιτισμού. Η ποίηση, ο λόγος και η μουσική μεγάλων δημιουργών, που τα έργα τους θα ζωντανέψουν οι φωνές αγαπημένων καλλιτεχνών και θα συμπληρώνουν οι εικόνες με ελληνικά χρώματα κι αρώματα, αντιτάσσονται στους γκρίζους και δύσκολους καιρούς, που βιώνουμε και στις αποκαρδιωτικές σειρήνες των ημερών μας. Οι πιο ανιδιοτελείς δανειστές μας, που μας καθιστούν κληρονόμους ενός μεγάλου σύγχρονου πολιτισμού και μας κάνουν υπερήφανους πολίτες αυτού του τόπου, με τις εξαίσιες φωνές και τις μουσικές τους, θα μας ταξιδέψουν σε χώρους ανάτασης, πίστης, και αυτοεκτίμησης, αναγκαίο στήριγμα, σήμερα. Εκτός από τους βυζαντινούς ύμνους της ορθόδοξης πίστης μας, θα ακουστούν ποιήματα των: Κων/νου Καβάφη, Οδυσσέα Ελύτη, Γιάννη Ρίτσου, Κωστή Παλαμά, Διονυσίου Σολωμού, Νίκου Γκάτσου. Με τις φωνές της Έλλης Λαμπέτη, του Δημήτρη Χόρν, της Ειρήνης Παπά, της Μελίνας Μερκούρη, του Μάνου Κατράκη, του Νίκου Ξυλούρη, κ. ά. Και μελωδίες των: Μάνου Χατζιδάκη, Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλου, Σταμάτη Κραουνάκη, του Λουδοβίκου των Ανωγείων, του Βαγγέλη Παπαθανασίου. Την Κυριακή 9 Μαϊου 2010 στην αίθουσα του Λυκείου των Ελληνίδων, οδός Κ. Μητσοτάκη αρ. 1 και ώρα 19.30

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Απώλειες τουρκικού στρατού κατά το πρώτο τετράμηνο του 2010 Η απόδειξη για την Αρμενική Γενοκτονία ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Πρόσκληση

O Ευάγγελος Βενιζέλος θα μιλήσει στην εκδήλωση με αφορμή την έκδοση του έργου «Ιστορία του Ευρωπαϊκού Πνεύματος» του Παναγιώτη Κανελλόπουλου, την Πέμπτη 6 Μαΐου 2010 στην αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στις 18:00. Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Πρόεδρος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη κ. Σταύρος Π. Ψυχάρης και ο Διευθυντής της Εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» κ. Παντελής Καψής.
Θα μιλήσουν επίσης οι κκ.: Αντώνης Σαμαράς, Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Φώτης Κουβέλης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μισθός μαθητείας- Τα «τσιράκια» επιστρέφουν!

Μισθός μαθητείας- Τα «τσιράκια» επιστρέφουν! Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ Σε άλλες εποχές, στην ευλογημένη αυτή χώρα που ακούει στο όνομα Ελλάδα: κάποια παιδιά πήγαιναν στο γυμνάσιο για να τελειώσουν μετά από 6 χρόνια και με το απολυτήριο να προσληφθούν σε Τράπεζες, Δημόσιο, Επιχειρήσεις, κάποια παιδιά πήγαιναν σε τεχνικές σχολές για να μαθητεύσουν και να αποκτήσουν τεχνικές δεξιότητες, κάποια άλλα παιδιά ΔΕΝ πήγαιναν στο γυμνάσιο ούτε σε τεχνική σχολή αλλά πήγαιναν κοντά σε έναν μάστορα για να μάθουν μια τέχνη και να μπορέσουν να βγούνε στη βιοπάλη και να σταθούν στα πόδια τους… Αυτά τα παιδιά τα αποκαλούμενα «τσιράκια» περίμεναν κάθε Σάββατο βράδυ για να εισπράξουν το χαρτζιλίκι τους που συχνά συντηρούσε οικογένειες όταν το αφεντικό, ο μάστορας, είχε κάνει εισπράξεις και είχε…κέφια (έξι μέρες πηγαίναμε τότε στα γυμνάσια και τις τεχνικές σχολές και έξι μέρες δούλευαν τα τσιράκια δίπλα στον μαραγκό, τον τσαγκάρη, τον τενεκετζή, τον υδραυλικό)… Τώρα κάποια παιδιά συνεχίζουν σε πανεπιστήμια και μεταπτυχιακές σπουδές, κάποια παιδιά σε Πολυτεχνεία και άλλα παιδιά «τσιράκια» μαθαίνουν τέχνες… Τώρα, όμως, ΟΛΑ αυτά τα παιδιά μένουν χωρίς εργασία παρά τους κόπους να αποκτήσουν γνώσεις από πανεπιστήμια και σχολές ή από εμπειρικούς τεχνίτες… Τσιράκια, πτυχιούχοι και κάτοχοι μεταπτυχιακών ΧΩΡΙΣ απασχόληση και όσοι τυχεροί απασχολούνται αμείβονται με…ψίχουλα! ΓΙΑΤΙ; Διότι η δική μου γενιά, του Πολυτεχνείου και των αγώνων, καταχράστηκε το μέλλον των παιδιών της και τα υποχρεώνει – από πάνω - και να «πληρώνουν» τις δικές μας κλεψιές, ατιμίες, λαμογιές χωρίς προοπτική μέλλοντος! Εάν η Κυβέρνηση Παπανδρέου ΔΕΝ στείλει στα σίδερα τώρα, αμέσως, Μπλε και Πράσινους καταχραστές κρατώντας τους υπόλοιπους στη γραμμή αναμονής για τον Κορυδαλλό, φοβάμαι ότι όταν τα παιδιά μας αποφασίσουν να δράσουν, εφόσον συνεχίσουμε να κρύβουμε τους ενόχους, δεν θα έχουμε τόπο να κρυφτούμε από το θυμό τους…

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Υπέκυψε στα τραύματά της η 24ωρη Βρετανίδα, που είχε «βουτήξει» από μπαλκόνι του ξενοδοχείου "Grand Serai"

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΝΟΨΕΙ ΣΕ ΑΤΤΙΚΗ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr για τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ που θα προκαλέσει προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων
Διαβάστε επίσης:
1) Δήμος Πειραιά: Εγκαίνια νέων γραφείων της Δ/νσης Πολεοδομίας
2) Συμβολική κατάληψη στο δημαρχείο Καλαμαριάς
3) Την Πέμπτη το συνέδριο της ΕΝΑΕ
4) Νομαρχία Πειραιά: Eργα αναβάθμισης του οδικού δικτύου στη Νεάπολη Νίκαιας http://aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6566
5) Υπουργείο Υποδομών: Εργασίες στην Ε.Ο. Κορίνθου Πατρών
ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΟΤΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΚΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 800 ΔΗΜΑΡΧΟΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
1) "ΝΑΙ" ΣΤΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΛΕΝΕ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
2) ΚΕΔΚΕ: ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΕΟ...ΣΥΝΕΔΡΙΟ
3) ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΑΕ: ΜΟΝΟΗΜΕΡΟ ΛΟΓΩ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
4) ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ: ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ
5) ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠ.ΕΣ.
6) ΛΑΜΙΑ: ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ"
7) ΝΑΜ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ