Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

ΚΕΔΗΧ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Κ.Ε.ΔΗ.Χ
ΑΚΤΗ ΕΝΩΣΕΩΣ - ΠΑΛΙΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ
ΤΗΛ. : 28210 87098 - 28210 87077
FAX : 28210 74332
Ανθεστήρια και Χαρούμενες μελωδίες
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ 2010, που διοργανώνουν ο Δήμος Χανίων, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χανίων (ΚΕΔΗΧ) και το ΚΑΜ, την Παρασκευή 7 Μαΐου 2010, ώρα 11.30, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χανίων θα παιανίσει χαρούμενες μελωδίες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Κεντρική Εκδήλωση Ανθεστηρίων 2010Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ 2010, που διοργανώνουν ο Δήμος Χανίων, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χανίων (ΚΕΔΗΧ) και το ΚΑΜ, το Σάββατο 8 Μαΐου 2010, ώρα 11.00, θα πραγματοποιηθεί η Κεντρική Εκδήλωση των Ανθεστηρίων. Συγκεκριμμένα : Στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί πορεία με στολισμένα αμαξάκια σε όλο το εμπορικό κέντρο της πόλης. Στα αμαξάκια θα βρίσκονται παιδιά από τους χορευτικούς συλλόγους της πόλης και θα πετούν στον κόσμο λουλούδια. Η πορεία θα καταλήξει στο Δημοτικό Κήπο. Στις 11.30 θα γίνει η εναρξη της κεντρικής εκδήλωσης στο Δημοτικό Κήπο. Συμμετέχουν : η Παιδική και η Μικτή Χορωδία του Δήμου Χανίων, Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Χανίων οι σχολές χορού Ήβης Χαϊδεμενάκη και Εν Χορώ, Λύκειο των Ελληνίδων Χανίων και ο Σύλλογος Μουσικών Ν. Χανίων «Ο Χάρχαλης».
Μουσική – Λογοτεχνική βραδιά για την ΆνοιξηΣτο πλαίσιο των εκδηλώσεων ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ 2010, που διοργανώνουν ο Δήμος Χανίων, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χανίων (ΚΕΔΗΧ) και το ΚΑΜ, το Σάββατο 8 Μαΐου 2010, στο Μεγάλο Αρσενάλι, ώρα 20.00, θα πραγματοποιηθεί Μουσική – Λογοτεχνική βραδιά για την Άνοιξη από το Σύλλογο Γυναικών Καλλιτεχνών Χανίων ΙΡΙΣ. Απόδοση ποιητικών κειμένων από την Πρόεδρο της Ίριδας κ. Ζαχαρένια Σημανδηράκη και τον Ηθοποιό κ. Λεωνίδα Μανωλικάκη. Παράλληλη προβολή διαφανειών από το φωτογραφικό τμήμα του συλλόγου, με μουσική και οπτικοποιημένα τραγούδια για την Άνοιξη.
Απόγευμα αφιερωμένο στη Μάνα του Χριστού και στον Πολιτισμό.Το Λύκειο των Ελληνίδων Χανίων διοργανώνει ένα απόγευμα αφιερωμένο στη Μάνα του Χριστού και στον Πολιτισμό. Σπονδή στη Μάνα, στη Μεγάλη Μάνα και στους δημιουργούς του πολιτισμού. Η ποίηση, ο λόγος και η μουσική μεγάλων δημιουργών, που τα έργα τους θα ζωντανέψουν οι φωνές αγαπημένων καλλιτεχνών και θα συμπληρώνουν οι εικόνες με ελληνικά χρώματα κι αρώματα, αντιτάσσονται στους γκρίζους και δύσκολους καιρούς, που βιώνουμε και στις αποκαρδιωτικές σειρήνες των ημερών μας. Οι πιο ανιδιοτελείς δανειστές μας, που μας καθιστούν κληρονόμους ενός μεγάλου σύγχρονου πολιτισμού και μας κάνουν υπερήφανους πολίτες αυτού του τόπου, με τις εξαίσιες φωνές και τις μουσικές τους, θα μας ταξιδέψουν σε χώρους ανάτασης, πίστης, και αυτοεκτίμησης, αναγκαίο στήριγμα, σήμερα. Εκτός από τους βυζαντινούς ύμνους της ορθόδοξης πίστης μας, θα ακουστούν ποιήματα των: Κων/νου Καβάφη, Οδυσσέα Ελύτη, Γιάννη Ρίτσου, Κωστή Παλαμά, Διονυσίου Σολωμού, Νίκου Γκάτσου. Με τις φωνές της Έλλης Λαμπέτη, του Δημήτρη Χόρν, της Ειρήνης Παπά, της Μελίνας Μερκούρη, του Μάνου Κατράκη, του Νίκου Ξυλούρη, κ. ά. Και μελωδίες των: Μάνου Χατζιδάκη, Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλου, Σταμάτη Κραουνάκη, του Λουδοβίκου των Ανωγείων, του Βαγγέλη Παπαθανασίου. Την Κυριακή 9 Μαϊου 2010 στην αίθουσα του Λυκείου των Ελληνίδων, οδός Κ. Μητσοτάκη αρ. 1 και ώρα 19.30

Δεν υπάρχουν σχόλια: