Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Ενημέρωση από το http://www.disabled.gr/ και το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Παιδιά, το μετρό δεν έχει φτάσει στο σταθμό Ανθούπολη στο Περιστέρι και γι' αυτό στις 28, 29 και 30 Μαΐου θα μπορείτε να έρχεστε στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου και στην Autonomia EXPO από το σταθμό μετρό Άγιος Αντώνιος και από εκεί με τρία προσπελάσιμα αυτοκίνητα του ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ και με δύο προσπελάσιμα αυτοκίνητα του δήμου Περιστερίου θα μπορείτε να έρθετε στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου και στην Autonomia EXPO.Η απόσταση από το σταθμό του μετρό στον άγιο Αντώνιο μέχρι το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου είναι περίπου 1400 μέτρα.
Το ένα προσπελάσιμο αυτοκίνητο θα βρίσκεται συνεχώς σταθμευμένο έξω από το σταθμό του μετρό στον Άγιο Αντώνιο. Ένα δεύτερο προσπελάσιμο αυτοκίνητο θα βρίσκεται σταθμευμένο στην είσοδο της Autonomia EXPO στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.
Τα άλλα τρία προσπελάσιμα αυτοκίνητα θα εκτελούν τις μεταφορές των ανθρώπων με βαριά ηλεκτροκίνητα αναπηρικά καθίσματα. Με αυτό τον τρόπο αποκλείεται να υπάρξει καθυστέρηση στη μεταφορά των επισκεπτών και οι απώλειες από την έλλειψη του μετρό θα είναι μικρότερες.
Πληροφορίες για την πρόσβαση στην Autonomia EXPO μπορείτε να βρείτε στο http://www.autonomiaexpo.org/?page_id=585 που ενημερώνεται συνεχώς.
Σας παρακαλώ πολύ εάν διαπιστώσετε κάποια λανθασμένη διατύπωση στο http://www.autonomiaexpo.org/?page_id=585 να με ειδοποιήσετε ώστε να αλλάξω τις οδηγίες για να μπορούν να διευκολυνθούν ακόμη και άνθρωποι με μαθησιακές δυσκολίες.Λυπούμαι για το πρόβλημα με το μετρό.
Η διοίκηση του μετρό είχε ανακοινώσει αρχικά πως το μετρό θα βρίσκεται στο σταθμό Ανθούπολη το Δεκέμβριο του 2009. Ύστερα ανακοίνωσε πως θα βρίσκεται το Μάρτιο του 2010. Αμέσως μετά ανακοινώθηκε πως ο σταθμός Ανθούπολη θα λειτουργήσει τον Απρίλιο του 2010. Δυστυχώς όμως έχουμε φτάσει στο Μάιο του 2010 και ακόμη δεν υπάρχει μετρό έξω από το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου για να εξυπηρετήσει την Autonomia EXPO που πρόκειται να γίνει στις 28, 29 και 30 Μαΐου από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.Ας είναι έτσι. Η Autonomia EXPO θα γίνει και με τα εμπόδια.
Το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ είναι συνηθισμένο στα εμπόδια και εκπλήσσεται όταν δεν υπάρχουν εμπόδια. Ευτυχώς οι εκπλήξεις είναι ελάχιστες στην πατρίδα μας.Από την Κυριακή που ανακοινώθηκαν τα νέα «μέτρα» της κυβέρνησης έχουν γεμίσει με ερωτήματα τα τηλέφωνα και τα e-mail του ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ και δεκάδες άνθρωποι με αναπηρίες αναρωτιούνται για το κατά πόσο θα υπάρξουν περικοπές στα επιδόματα και στις συντάξεις αναπηρίας.Εύκολες απαντήσεις δεν υπάρχουν σε αυτά τα δύσκολα ερωτήματα. Ας περιμένουμε λίγο καιρό μέχρι να εξειδικευτούν τα μέτρα.
Ο φορολογικός νόμος ψηφίστηκε αλλά δεν έχει εξειδικευθεί ακόμη και δεν έχουν υπάρξει τα συνοδευτικά προεδρικά διατάγματα και οι υπουργικές αποφάσεις που να ενημερώνουν αυτά που αφορούν τη φορολογική νομοθεσία και όπως αυτή εξειδικεύεται στους φορολογούμενους με αναπηρίες.
Θα χρειαστεί να περιμένουμε και να είμαστε ενημερωμένοι. Όλες οι ειδήσεις και η επικαιρότητα από τον ημερήσιο και από τον περιοδικό τύπο δημοσιεύονται καθημερινά σε προσπελάσιμη μορφή στο http://news.disabled.gr/ αλλά όλα αυτά που δημοσιεύονται δεν είναι αληθινά. Πρέπει πάντα να διαβάζουμε με κριτική διάθεση.Σε ό,τι αφορά στις παροχές σε είδος αυτό που εμπειρικά μπορούμε να πούμε είναι πως οι άνθρωποι με σοβαρές αναπηρίες δεν έχουν να φοβηθούν και πολλά.
Δεν μπορούν να περικοπούν οι καθετήρες, τα αναπηρικά καθίσματα, τα αναπηρικά βοηθήματα αλλά ούτε και να μειωθούν οριζόντια.Πάντα θα πρέπει να ελπίζουμε πως οι συνδικαλιστικές οργανώσεις κάτι θα κάνουν. Δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν περικοπές στα στοιχειώδη επιδόματα και στις παροχές σε είδος.Ό,τι και να γίνει όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πάντα υπάρχει και η δικαιοσύνη και τα δικαστήρια. Είμαστε υποχρεωμένοι να επιβιώσουμε και θα επιβιώσουμε αναγκαστικά, έστω και με δικαστική υποστήριξη.Το γεγονός ότι υπάρχει ένα αρνητικό οικονομικό κλίμα δεν σημαίνει πως έχει εξαφανιστεί η δικαιοσύνη ως έννοια και ως θεσμός.
Στη χειρότερη των περιπτώσεων να χρησιμοποιήσουμε τη δικαιοσύνη ως εργαλείο επιβίωσης γιατί πολύ μεταξύ μας όταν αποκτάς μια σοβαρή αναπηρία καλό είναι πριν αναζητήσεις τον σωστό γιατρό να έχεις φροντίσει να έχεις βρει το σωστό δικηγόρο.
Και αν δεν υπάρχουν σωστοί δικηγόροι τότε η μόνη λύση είναι εμείς οι ίδιοι να γίνουμε συνήγοροι της επιβίωσης μας.
Περισσότερα στην Autonomia EXPO http://www.autonomiaexpo.org/ όπου θα έχουμε τρεις ολόκληρες ημέρες από τις 28 έως τις 30 Μαΐου για να τα πούμε.
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/ και ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: