Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος
Γραφείο Τύπου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 2041a Ώρα:20:00 Αθήνα:20/01/2009
Τακτικές Κρίσεις Ανώτατων Αξιωματικών του Π.Σ. έτους 2009 Συνεδρίασε σήμερα 20 Ιανουαρίου, το Πρωτοβάθμιο Ανώτατο Συμβούλιο του Πυροσβεστικού Σώματος, για τη διενέργεια των κρίσεων έτους 2009 των Ανώτατων Αξιωματικών και έκρινε: Α. διατηρητέο τον Υπαρχηγό του Π.Σ. Αντιστράτηγο Στεφανίδη Στυλιανό Β. διατηρητέους τους Αντιστρατήγους του Π.Σ. Δημητρίου Παναγιώτη και Φαφούτη Δημήτριο. Γ. διατηρητέους τους Υποστρατήγους του Π.Σ. Κεσαπίδη Κων/νο Μιχαλέα Παναγιώτη Γεροκώστα Απόστολο και Παπαδόπουλο Χρήστο (Υ/Γ) Δ. προακτέους σε Υποστρατήγους τους Αρχιπυράρχους του Π.Σ. Καλύνη Ευάγγελο και Μιχαλόπουλο Μιχαήλ Ε. και ευδοκίμως τερματίσαντες τους Υποστρατήγους του Π.Σ. Μουρατίδη Σπυρίδωνα Ζήκα Σπυρίδωνα Πρέντζα Κων/νο Στους αποστρατευθέντες αξιωματικούς με το βαθμό του Αντιστρατήγου και Υποστρατήγου, απονεμήθηκε ο τίτλος του Επιτίμου της θέσης που κατείχαν. Στη συνέχεια το Πρωτοβάθμιο Ανώτατο Συμβούλιο του Π.Σ. έκρινε : Α. Διατηρητέους τους Αρχιπυράρχους του Π.Σ. Γάτο Παναγιώτη Φλώρο Ιωάννη Νάση Δημήτριο Βουνάση Κων/νο Μπονάτσο Παναγιώτη Σιγγιρίδη Δημήτριο Μπάκα Ιωάννη Ρούφο Χρήστο Παπαγεωργίου Γεώργιο Τσελέντη Ιάκωβο Μπακόπουλο Κων/νο ( ΠΛΗ) Κασιδόκωστα-Κωστάκο Αναστάσιο (Π/Κ) Φαφούτη Κων/νο (Υ/Γ) Β. και ευδοκίμως τερματίσαντες τους Αρχιπυράρχους του Π.Σ. Φακιολά Δημήτριο Μαρκαντώνη Ανδρέα Αποστόλου Παύλο Μαρτίδη Χαράλαμπο
Μπαρμπαρούση Νικόλαο Σταυρακούδη Νικόλαο
Γραφείο Τύπου Α.Π.Σ., Ριζαρείου 1 και Μ. Ασίας, Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15233 Τηλ.:2108178271-4, Fax: 2108178275-6, http://www.fireservice.gr/ - e-mail: mailto:ppeaps@otenet.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς σε τακτική συνεδρίαση Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009
Η 3η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς, θα γίνει στις 26 Ιανουαρίου 2009, ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Κτιρίου των Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων της Πλατείας Σκρα, στην οδό Καραμαούνα αρ.1 με θέματα ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ειδικό πρόγραμμα προώθησης ανέργων νέων στην απασχόληση
Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων, για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ με τον τίτλο «ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ», που αφορά την επιδοτούμενη εργασία άνεργων πολιτών σε μικρές επιχειρήσεις (έως 50 άτομα προσωπικό). Η επιδότηση είναι της τάξεως των 22€ ημερησίως (για το 1ο δίμηνο) και 18€ ημερησίως (για τους υπόλοιπους 19 μήνες).
Έτσι, η χρονική διάρκεια της επιδότησης ανέρχεται στους 21 μήνες, ενώ οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να διατηρήσουν το προσωπικό τους για 3 τουλάχιστον επιπλέον μήνες.
Οι επιχειρήσεις που δεν απασχολούν καθόλου προσωπικό μπορούν να ενταχθούν για 1 άνεργο, επιχειρήσεις με 1-9 άτομα προσωπικό μπορούν να ενταχθούν για 2 ανέργους, ενώ αυτές που απασχολούν περισσότερα άτομα μπορούν να ενταχθούν για ανέργους που ανέρχονται στο 20% των υφιστάμενων εργαζομένων.
Οι άνεργοι θα πρέπει να είναι 18 - 30 ετών, εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ και να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης παρέμβασης, καθώς και να έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.
Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (http://www.ait.oaed.gr/) όπου θα λαμβάνουν την σχετική προέγκριση.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα κατά τόπους καταστήματα του ΟΑΕΔ ή με το Κέντρο Στήριξης & Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας «ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» του Δήμου Καλαμαριάς, στο 2310.472890.

Μαύρη διετία για δουλειές, εισοδήματα

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΣοκ και δέος για εισοδήματα, ανεργία Πέφτει στο μηδέν η ανάπτυξη το 2009 ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ειρήνη Χρυσολωρά
Μια διετία τουλάχιστον στασιμότητας, που θα οδηγήσει σε μείωση των εισοδημάτων και αύξηση της ανεργίας, προβλέπει για την ελληνική οικονομία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αποδομώντας πλήρως τον προϋπολογισμό μόλις έναν μήνα μετά την ψήφισή του.
Oι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρουν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα κάνει βουτιά μόλις στο 0,2% το 2009 και θα διατηρηθεί στο 0,7% το 2010, ενώ η κυβέρνηση αισιοδοξούσε πριν από έναν μήνα ότι το ΑΕΠ θα έφτανε το 2,7% το 2009.
Πρόκειται για πρωτοφανή εξέλιξη την τελευταία δεκαετία όταν η Ελλάδα είχε ρυθμούς ανάπτυξης 3- 5,6% και συγκρίνεται μόνο με την τριετία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όταν το ΑΕΠ είχε μειωθεί κατά 1,6% (το 1993).
Τα αποτελέσματά της θα είναι η έκρηξη της ανεργίας και μια νέα επιβράδυνση της σύγκλισης των εισοδημάτων με αυτά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 19 Ιανουαρίου 2009 Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αποστέλλουν ανθρωπιστική βοήθεια στην εμπόλεμη Γάζα Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τηρώντας τις υποσχέσεις τους, αποστέλλουν ανθρωπιστική βοήθεια στην εμπόλεμη Γάζα. Εξασφαλίζοντας την συνοδεία και την απευθείας παράδοση της βοήθειας στους πολίτες της Γάζας και έχοντας τις επίσημες άδειες όλων των εμπλεκόμενων αρμόδιων φορέων, αναχωρούμε εντός των ημερών. Η αποστολή έχει διασφαλίσει την συνεργασία της Ισραηλινής Κυβέρνησης. Η βοήθεια θα συνοδεύεται από Νοσηλευτές και Γιατρούς της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Στο πλοίο θα επιβαίνουν αποκλειστικά και μόνο Υγειονομικοί, χωρίς δημοσιογράφους και κομματικά στελέχη. Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης έχει αναλάβει την συγκέντρωση των φαρμάκων. Χρειαζόμαστε την συμμετοχή όλων για την συγκέντρωση των παρακάτω προϊόντων: Εμφιαλωμένο Νερό Συμπυκνωμένο Γάλα Γάλα σε σκόνη Παιδικές Τροφές Αλεύρι Ζάχαρη Ζυμαρικά Όσπρια Κουβέρτες Καλέστε καθημερινά, όλο το 24ωρο στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 για να συνδεθείτε με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη την Ελλάδα και να ενημερωθείτε για τον τόπο και τρόπο παράδοσης των προϊόντων. Απευθύνουμε έκκληση σε φορείς, εταιρείες και ιδιώτες να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή με την συγκέντρωση τροφίμων αλλά και την διάθεση κατάλληλων υγειονομικά χώρων για την αποθήκευση των αγαθών που θα συγκεντρωθούν ώστε να οργανωθεί η αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας μέχρι την λήξη της κρίσης.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά Κεντρική Υπηρεσία: Στουρνάρη 16, Αθήνα 10683 Τηλ.: +30 210 3306140 - Fax.: +30 210 3843038 E-mail: info@hamogelo.gr - URL: http://www.hamogelo.gr/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος
Γραφείο Τύπου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 2041 Ώρα:09:00 Αθήνα: 20/01/2009
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 15:20 χθες, στο κτίριο του καταφυγίου στο Μπάφι, στην Πάρνηθα.
Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στο κτίριο, ενώ στην κατάσβεσή της, συμμετείχαν 19 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με οκτώ οχήματα, οι οποίοι περιόρισαν την πυρκαγιά εντός του καταφυγίου χωρίς αυτή να επεκταθεί σε δασική έκταση. Προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα.
Γραφείο Τύπου Α.Π.Σ., Ριζαρείου 1 και Μ. Ασίας, Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15233 Τηλ.:2108178271-4, Fax: 2108178275-6, http://www.fireservice.gr/ - e-mail: mailto:ppeaps@otenet.gr

Η «άσπρη λέξη» της ημέρας - εκπομπή

Oυσιαστικό, θηλυκό.
Η εκπομπή δηλώνει την ενέργεια και το αποτέλεσμα του εκπέμπω.
Όταν ακολουθείται από ουσιαστικό σε γενική πτώση, συνήθως σημαίνει ότι κάτι παράγεται από μια πηγή και απελευθερώνεται ή διασκορπίζεται προς τα έξω: εκπομπή καυσαερίων, εκπομπή σωματιδίων.
Με αυτή τη σημασία σπανίως χρησιμοποιείται στον πληθυντικό.
Άλλη βασική σημασία της λέξης είναι «τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό πρόγραμμα»:
Η εκπομπή του Τζίμη Πανούση «Δούρειος Ήχος» στο City 99,5.
Η εκπομπή «Έρευνα» του MEGA.
Με αυτή τη σημασία χρησιμοποιείται ευρέως και στον πληθυντικό.
Σύμφωνα με το Λεξικό της Κοινής Νεοελληνικής η λέξη, με τη σύγχρονη έννοια «τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό πρόγραμμα», αποδίδει στα νέα ελληνικά τη γαλλική emission.
Tο ρήμα εκπέμπω στα αρχαία ελληνικά σήμαινε «απομακρύνω, διώχνω, στέλνω αλλού» κτλ. Διακρίνουμε εκπομπές επιμορφωτικές, πολιτικές, καλλιτεχνικές, ψυχαγωγικές, μουσικές, ενημερωτικές, ραδιοφωνικές, τηλεοπτικές, ψηφιακές, αναλογικές, ωριαίες, ημίωρες, καθημερινές, εβδομαδιαίες κτλ.
Θέμα της εβδομάδας: Ραδιόφωνο
Δείτε όλο το αρχείο λέξεων αλλά και άλλα ενδιαφέροντα θέματα στη διεύθυνση http://www.asprilexi.com/

H λομπίστικη τρομοκρατία για τη φίμωση της άλλης άποψης

ΑΠΟ ΤΟ infognomonpolitics H λομπίστικη τρομοκρατία για τη φίμωση της άλλης άποψης Αντιπαράθεση στην Ιρλανδία για δηλώσεις κατά Εβραίου βουλευτή Ο εβραϊκής καταγωγής Ιρλανδός βουλευτής υπεραμυνόμενος της στρατιωτικής επίθεσης του Ισραήλ στη Γάζα παρομοιάζεται δημόσια με τον Γκαίμπελς. Μία διεθνής ισραηλιτική οργάνωση επέκρινε με σημερινή ανακοίνωσή της τις δηλώσεις του ιρλανδικού κόμματος «Σιν Φέϊν», σύμφωνα με τον οποίο ο εβραϊκής καταγωγής Ιρλανδός βουλευτής, που υπεραμύνθηκε των τελευταίων στρατιωτικών επιχειρήσεων του εβραϊκού κράτους στη Λωρίδα της Γάζας, του θύμισε τον ...ναζιστή προπαγανδιστή Γιόζεφ...Γκαίμπελς. Το «Κέντρο Σίμον Βίζενταλ», το οποίο εδρεύει στη γαλλική πρωτεύουσα, ζήτησε μάλιστα από τον Ιρλανδό πρωθυπουργό κύριο Μπράϊαν Κάουεν «δημοσίως να καταδικάσει» τις δηλώσεις που έκανε με το ανωτέρω περιεχόμενο ο βουλευτής του «Σιν Φέϊν», κ. Ενγκους Ο' Σνοντάϊχ, ενώ ζήτησε επιπλέον «εξ ονόματος της κυβέρνησης της Ιρλανδίας», (ο πρωθυπουργός) να εκφράσει συγγνώμη έναντι του επίσης βουλευτή κ. Αλαν Σάτερ - είναι ο μόνος εβραϊκής καταγωγής Ιρλανδός βουλευτής. Διαβάστε όλο το άρθρο και πολλά ακόμα εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS
ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΡΩΜΝΑΙΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ Εορτή Αγ. Ευγενίου, πολιούχου Τραπεζούντος και Καλαμαριάς
Το απόγευμα της 20ης Ιανουαρίου 2009, ημέρα Τρίτη, θα τελεστή Εσπερινός, το πρωί της 21ης Ιανουαρίου 09, ημέρα Τετάρτη, δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως Καλαμαριάς και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Μητροπολίτου Τραπεζούντος Χρυσάνθου.
ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΡΩΜΝΑΙΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Πουλαντζάκη 40
Τ.Κ 55131
Καλαμαριά
Τηλ. 2310417690, 2310417197
http://www.kromnaioi.gr/ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ «ΜΩΜΟΓΕΡΙΑ» ΣΤΗ Ν. ΝΙΚΟΜΗΔΕΙΑ Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Ν. Νικομήδειας "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ", παρουσίασαν το έθιμο - δρώμενο των Μωμόγερων στα πλαίσια του δωδεκαήμερου, την Κυριακή 4/1/2009 στη Ν. Νικομήδεια Ημαθίας.
Το δρώμενο ξεκίνησε στις 10:30 το πρωί και αφού η ομάδα, ακολουθούμενη από πολύ κόσμο, γύρισε όλα σχεδόν τα στενά του χωριού από σπίτι σε σπίτι, κατέληξε στην πλατεία του χωριού.
Η μέρα ήταν κρύα και όλα ήταν χιονισμένα (κατά το μεσημέρι άρχισε πάλι να χιονίζει), αλλά ζέσταινε τις ψυχές και τις καρδιές όλων όσων συμμετείχαν, η άριστη φιλοξενία των κατοίκων του χωριού, που ήταν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έτοιμοι, με τα τραπεζάκια τους έξω στο δρόμο στρωμένα με διάφορα εδέσματα και ποτά.
Υπεύθυνος χοροδιδάσκαλος της ομάδας ήταν ο ακούραστος Βασίλης Ασβεστάς και συνόδευαν με τη λύρα τους οι Μαχανίδης Χαράλαμπος και Ζαμπάκας Βαγγέλης, στο αγγείο όπως πάντα ο ταλαντούχος μας Τσανασίδης Γιάννης και στο ταούλ ο Τσανασίδης Μιχάλης.
Παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Παρχαρίδης, ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας Λάζαρος Ζευγαρόπουλος, ο νυν πρόεδρος του συλλόγου Ν. Νικομήδειας Χαράλαμπος Μαχανίδης, ο πρώην πρόεδρος Νίκος Παπαδόπουλος, μέλη των Δ.Σ. των δύο συλλόγων και πολύς κόσμος. «Η Βέροια τιμά τα παιδιά της» Στις 8/12/08 στο Χώρο Τεχνών του Δήμου Βέροιας και σε κοινή εκδήλωση της Νομαρχίας Ημαθίας, του Δήμου Βέροιας, του Ομίλου Φίλων Θεάτρου & Τεχνών και της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, τιμήθηκαν όπως τους άξιζε, δυο παιδιά που διαπρέπουν στον χώρο της μουσικής, ο Ματθαίος και ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης.
Ο Μακούλης και ο Κωστάκης, όπως τους αποκαλούμε, τα δυο αγαπημένα και αγαπητά αδέρφια, που από μικροί ξεκίνησαν τα βήματά τους στα μονοπάτια της μουσικής, έχουν ανακηρυχτεί διδάκτορες από το πανεπιστήμιο του Λονδίνου, δίνοντας χαρά και υπερηφάνεια σε όλους τους Βεροιείς, τους Ημαθιώτες και βεβαίως σ’ όλους τους απανταχού Έλληνες.
Με την έως σήμερα διαδρομή τους, αλλά όπως φαίνεται και στην μελλοντική τους πορεία, θα εκπροσωπούν επάξια την Ελλάδα σ’ όλο τον κόσμο, προβάλλοντας πάντα την ελληνική παράδοση και τον ελληνικό πολιτισμό, διότι διαθέτουν το μεγαλύτερο προσόν: την σεμνότητα, με το ανάλογο ήθος και ύφος.
Η εκδήλωση άρχισε με αναφορές για τα δυο αδέρφια από τον Μητροπολίτη Βέροιας, τον Νομάρχη Ημαθίας Κώστα Καραπαναγιωτίδη (φίλος και συνεργάτης των παιδιών), τη Δήμαρχο Βέροιας Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου- Γεωργιάδη, τον πρόεδρο του Ομίλου Φίλων Θεάτρου και Τεχνών κ. Σιμόπουλο και τον πρόεδρο της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας Λάζαρο Ζευγαρόπουλο.
Στη συνέχεια μέσω της ηλεκτρονικής τεχνολογίας (video κ.λ.π.), παρακολουθήσαμε (όλοι εμείς που γεμίσαμε ασφυκτικά την αίθουσα) τα βιογραφικά των τιμώμενων και αναφορές γι’ αυτούς από πολλές εξέχουσες προσωπικότητες της μουσικής και όχι μόνο.
Η βραδιά συνέχισε και τελείωσε με ένα διεθνές μουσικό ταξίδι, όπου πρωταγωνιστούσε ο Μακούλης με τις λύρες του και συνοδευόμενος από το δάσκαλό του στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου John Baily με το ρεμπάμπ, τη γυναίκα του Veronica Doubleday με το νταϊρέ και το τραγούδι (μελετητές και οι δύο της Αφγανικής μουσικής) και από τους διακεκριμένους μουσικούς: Yusul Mahmood με την τάμπλα, Hussein Zahawy στο νταφ και νταϊρέ, Tigran Aleksanyan με την αρμένικη ντουντούκα και Δημήτρης Μυστακίδης με το λαούτο και το κόντρα μπάσο.
Όλοι μαζί λοιπόν, με μουσικές του Αφγανιστάν, του Λιβάνου, των βυζαντινών συνθέσεων, της ελληνικής μουσικής γενικότερα και βέβαια του Πόντου, με πρωταγωνιστές τον Ματθαίο στη λύρα και τον Κωνσταντίνο στο τραγούδι και στο πιάνο, κατόρθωσαν να καταπλήξουν, να συγκινήσουν και να μαγέψουν το κοινό.Και η συγκίνηση των δυο ταλαντούχων παιδιών όμως ήταν μεγάλη, καθώς ο κόσμος τους αγκάλιασε με αγάπη και χειροκροτούσε συνεχώς ενθουσιασμένος.
Το Δ.Σ. και τα μέλη της Ε.Λ.Β. έχουν το δικαίωμα να αισθάνονται πολύ υπερήφανοι, διότι και οι άξιοι γονείς Σταύρος και Φρειδερίκη που τους έφεραν στη ζωή και τα ίδια τα παιδιά είναι μέλη της μεγάλης οικογένειας της Λέσχης απ’ όπου βέβαια ξεκίνησαν τα πρώτα τους βήματα.
Η ευχή όλων μας λοιπόν προς τα δυο αγαπητά μας παιδιά είναι υγεία, πολλά μουσικά ταξίδια και ό,τι άλλο έχουν ονειρευτεί να γίνει πραγματικότητα.
Πηγή: Εφημερίδα "Αργοναύτης"

Autonomia EXPO στις 15, 16 και 17 Μαΐου στο ΣΕΦ

Φίλοι και φίλες, η Autonomia EXPO του 2009 έχει μπει στην τελική της ευθεία για να γίνει στις 15, 16 και 17 Μαΐου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
Ήδη έχει μπει η διαδικασία για την προετοιμασία της διαφημιστικής καμπάνιας της Autonomia EXPO 2009 γιατί Autonomia EXPO χωρίς υπερηφάνεια δεν γίνεται ;-) και γι' αυτό όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος θα ντυθεί η Ελλάδα στα χρώματα της Autonomia EXPO για ένα ολόκληρο μήνα.
Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έχει γεμίσει και ο ελεύθερος χώρος για περίπτερα είναι ελάχιστος.
Η κάτοψη όπως και το σύνολο της πληροφόρησης για την Autonomia EXPO μαζί με φωτογραφίες από τις προηγούμενες διοργανώσεις βρίσκονται διαθέσιμα στο http://www.autonomiaexpo.org/
Ένα πράγμα έχει σημασία:
Φέτος θα είναι μια χρονιά διαφορετική και με διαφορετικές τεχνολογίες.
Στην Autonomia EXPO συμμετέχουν και εκθέτες που δεν συμμετείχαν τις προηγούμενες χρονιές που θα παρουσιάσουν τεχνολογίες και υπηρεσίες που για πρώτη φορά παρουσιάζονται στην Ελλάδα.
Ένα δεύτερο πράγμα που έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία είναι πως η Autonomia EXPO είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών για την αναπηρία, την αποκατάσταση, την ανεξάρτητη διαβίωση και τις προσαρμοσμένες τεχνολογίες.
Πέριξ των περιπτέρων εξελίσσεται μια άλλη Autonomia EXPO:
Η Autonomia EXPO των διαδρόμων και των επισκεπτών.
Χιλιάδες επισκέπτες με και χωρίς αναπηρίες αποτελούν ζωντανό παράδειγμα υιοθέτησης ανεξάρτητων και προσπελάσιμων τρόπων ζωής.
Η Autonomia EXPO είναι μια μοναδική ευκαιρία για να δούμε και να συζητήσουμε τους προσπελάσιμους και τους ανεξάρτητους τρόπου ζωής και να μπορούμε να κάνουμε επιλογές ανεξαρτησίας.
Σε ό,τι αφορά στο σεμιναριακό μέρος:
Την Παρασκευή 15 Μαΐου στις 11 το πρωί θα γίνει ημερίδα για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, όπου θα παρουσιαστούν όλες οι νέες θεραπείες, τα νέα θεραπευτικά πρωτόκολλα, οι νέες φαρμακευτικές αγωγές και τα νέα πειραματικά προγράμματα και έμπειροι γιατροί και ερευνητές θα βρίσκονται για να απαντήσουν ακόμη και στα πιο δύσκολα ερωτήματα. Συντονίζει ο καθηγητής νευρολογίας της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών Αντώνης Ρόμπος.
Επίσης την Παρασκευή 15 Μαΐου στις 4 το απόγευμα θα γίνει ημερίδα για τον αυτισμό με ομιλητές ανθρώπους που ζουν με αυτισμό.
Όλα τα σεμινάρια θα γίνουν στη μεγάλη αίθουσα Μελίνα Μερκούρη που έχει χωρητικότητα 900 άτομα με την ελπίδα πως θα μπορέσουν να χωρέσουν οι χιλιάδες επισκέπτες.
Η αίθουσα Μελίνα Μερκούρη είναι προσπελάσιμη και κλιματίζεται.
Η Autonomia EXPO είναι η μόνη έκθεση που διοργανώνεται εξολοκλήρου πάνω από το διαδίκτυο.
Μπορείτε να επισκέπτεστε το http://www.autonomiaexpo.org/ που ενημερώνεται σχεδόν καθημερινά με όλες τις δραστηριότητες.
Η Autonomia EXPO οργανώνεται από το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ και το http://www.disabled.gr/ και είναι απολύτως προσπελάσιμη σε όλες τις γνωστές αναπηρίες ενώ εξυπηρετείται από προσπελάσιμα μέσα μαζικών μεταφορών.
Περισσότερες πληροφορίες για την προσπελασιμότητα και για τις δυνατότητες πρόσβασης στην Autonomia EXPO μπορείτε να έχετε από το http://www.autonomiaexpo.org/ όπου θα βρείτε ολοκληρωμένες οδηγίες και χάρτες για να φτάσετε μέχρι την Autonomia EXPO.
Εδώ χρειάζεται να σας πω πως το http://www.disabled.gr/ για μια ακόμη φορά έχει αλλάξει. Ηθικός αυτουργός ο Σήφης Διαμαντίδης http://www.fractal.gr/ που έχει αλλάξει τόσο το κεντρικό http://www.disabled.gr/ όσο και το http://news.disabled.gr/ (όπου καταχωρούνται ειδήσεις από τον ημερήσιο και περιοδικό τύπο) όσο και το http://www.disabled.gr/biz/ (που έχει ως σκοπό την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας, της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και των ελεύθερων επαγγελματιών που ζουν κάτω από συνθήκες αναπηρίας).
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR The Oslo Syndrome: Delusions of a People Under Siege Kenneth Levin The Oslo Syndrome: Delusions of a People Under Siege Smith & Kraus, 2005 Του Edward Alexander Καθηγητή στο University of Washington Middle East Quarterly Book Review Σε αυτή την ευανάγνωστη αφήγηση με επιχειρήματα βασισμένα σε βάθος έρευνα, ο Λέβιν μας μιλά για μια αποτρόπαια ιστορία γνωστή ως ο μεγαλύτερος αυτοτραυματισμός σε όλη την πολιτική ιστορία: την αναγνώριση από το ......... Ο πόλεμος του Ιβάν: Η πορεία του Κόκκινου Στρατού, 1939-1945 Catherine Merridale Ο πόλεμος του Ιβάν: Η πορεία του Κόκκινου Στρατού, 1939-1945 Εκδόσεις «ΙΩΛΚΟΣ», 2007 Του Φοίβου Οικονομίδη Ελευθεροτυπία Η μεγαλύτερη τιτανομαχία του 20ού αιώνα αφορά αναμφίβολα τη σύγκρουση των γερμανικών με τα ρωσικά στρατεύματα στο ανατολικό μέτωπο, στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Και πάνω απ' όλα συνδέεται μ' εκείνες τις εκατομμύρια ψυχές που, η μία δίπλα ....... Πώς θα μπορέσει η Ελλάδα να εξουδετερώσει τα γεωπολιτικά της μειονεκτήματα στην περίπτωση ενός πολέμου με την Τουρκία; Η έκταση της τουρκικής επικράτειας είναι εξαπλάσια από την ελληνική και συνιστά σχεδόν εξ ολοκλήρου (δηλαδή με εξαίρεση το μικρό ευρωπαϊκό τμήμα της Τουρκίας) χώρο συμπαγή και ολότμητο, ενώ ο ελληνικός χώρος (και μάλιστα η κρίσιμη ως θέατρο πολέμου περιοχή ολόκληρου του Αιγαίου καθώς και η βόρεια Ελλάδα από τον Εβρο μέχρι τη Θεσσαλονίκη) αποτελείται από κατεσπαρμένα και μεμονωμένα εδάφη (νησιά) ή........... Τουρκία: Η επιβεβαίωση του πραιτωριανού κράτους Χρήστος ΙακώβουΟι τελευταίες συλλήψεις στην Τουρκία για τη γνωστή υπόθεση Εργκενεκόν, αποτελούν έναν άλλο κρίκο στην αλυσίδα αποκάλυψης του τουρκικού παρακράτους. Η πραγματικότητα αυτή, όπως ξετυλίγεται, έρχεται να επιβεβαιώσει τη βάση πάνω στην οποία στηρίχθηκε τα τελευταία χρόνια ένα μέρος της δυτικής τουρκολογίας, για να αναλύσει τις σχέσεις κράτους-κοινωνίας στη σύγχρονη Τουρκία. Μέσα σε ............. Διαβάστε ολόκληρα τα άρθρα εδώ.