Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Autonomia EXPO στις 15, 16 και 17 Μαΐου στο ΣΕΦ

Φίλοι και φίλες, η Autonomia EXPO του 2009 έχει μπει στην τελική της ευθεία για να γίνει στις 15, 16 και 17 Μαΐου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
Ήδη έχει μπει η διαδικασία για την προετοιμασία της διαφημιστικής καμπάνιας της Autonomia EXPO 2009 γιατί Autonomia EXPO χωρίς υπερηφάνεια δεν γίνεται ;-) και γι' αυτό όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος θα ντυθεί η Ελλάδα στα χρώματα της Autonomia EXPO για ένα ολόκληρο μήνα.
Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έχει γεμίσει και ο ελεύθερος χώρος για περίπτερα είναι ελάχιστος.
Η κάτοψη όπως και το σύνολο της πληροφόρησης για την Autonomia EXPO μαζί με φωτογραφίες από τις προηγούμενες διοργανώσεις βρίσκονται διαθέσιμα στο http://www.autonomiaexpo.org/
Ένα πράγμα έχει σημασία:
Φέτος θα είναι μια χρονιά διαφορετική και με διαφορετικές τεχνολογίες.
Στην Autonomia EXPO συμμετέχουν και εκθέτες που δεν συμμετείχαν τις προηγούμενες χρονιές που θα παρουσιάσουν τεχνολογίες και υπηρεσίες που για πρώτη φορά παρουσιάζονται στην Ελλάδα.
Ένα δεύτερο πράγμα που έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία είναι πως η Autonomia EXPO είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών για την αναπηρία, την αποκατάσταση, την ανεξάρτητη διαβίωση και τις προσαρμοσμένες τεχνολογίες.
Πέριξ των περιπτέρων εξελίσσεται μια άλλη Autonomia EXPO:
Η Autonomia EXPO των διαδρόμων και των επισκεπτών.
Χιλιάδες επισκέπτες με και χωρίς αναπηρίες αποτελούν ζωντανό παράδειγμα υιοθέτησης ανεξάρτητων και προσπελάσιμων τρόπων ζωής.
Η Autonomia EXPO είναι μια μοναδική ευκαιρία για να δούμε και να συζητήσουμε τους προσπελάσιμους και τους ανεξάρτητους τρόπου ζωής και να μπορούμε να κάνουμε επιλογές ανεξαρτησίας.
Σε ό,τι αφορά στο σεμιναριακό μέρος:
Την Παρασκευή 15 Μαΐου στις 11 το πρωί θα γίνει ημερίδα για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, όπου θα παρουσιαστούν όλες οι νέες θεραπείες, τα νέα θεραπευτικά πρωτόκολλα, οι νέες φαρμακευτικές αγωγές και τα νέα πειραματικά προγράμματα και έμπειροι γιατροί και ερευνητές θα βρίσκονται για να απαντήσουν ακόμη και στα πιο δύσκολα ερωτήματα. Συντονίζει ο καθηγητής νευρολογίας της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών Αντώνης Ρόμπος.
Επίσης την Παρασκευή 15 Μαΐου στις 4 το απόγευμα θα γίνει ημερίδα για τον αυτισμό με ομιλητές ανθρώπους που ζουν με αυτισμό.
Όλα τα σεμινάρια θα γίνουν στη μεγάλη αίθουσα Μελίνα Μερκούρη που έχει χωρητικότητα 900 άτομα με την ελπίδα πως θα μπορέσουν να χωρέσουν οι χιλιάδες επισκέπτες.
Η αίθουσα Μελίνα Μερκούρη είναι προσπελάσιμη και κλιματίζεται.
Η Autonomia EXPO είναι η μόνη έκθεση που διοργανώνεται εξολοκλήρου πάνω από το διαδίκτυο.
Μπορείτε να επισκέπτεστε το http://www.autonomiaexpo.org/ που ενημερώνεται σχεδόν καθημερινά με όλες τις δραστηριότητες.
Η Autonomia EXPO οργανώνεται από το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ και το http://www.disabled.gr/ και είναι απολύτως προσπελάσιμη σε όλες τις γνωστές αναπηρίες ενώ εξυπηρετείται από προσπελάσιμα μέσα μαζικών μεταφορών.
Περισσότερες πληροφορίες για την προσπελασιμότητα και για τις δυνατότητες πρόσβασης στην Autonomia EXPO μπορείτε να έχετε από το http://www.autonomiaexpo.org/ όπου θα βρείτε ολοκληρωμένες οδηγίες και χάρτες για να φτάσετε μέχρι την Autonomia EXPO.
Εδώ χρειάζεται να σας πω πως το http://www.disabled.gr/ για μια ακόμη φορά έχει αλλάξει. Ηθικός αυτουργός ο Σήφης Διαμαντίδης http://www.fractal.gr/ που έχει αλλάξει τόσο το κεντρικό http://www.disabled.gr/ όσο και το http://news.disabled.gr/ (όπου καταχωρούνται ειδήσεις από τον ημερήσιο και περιοδικό τύπο) όσο και το http://www.disabled.gr/biz/ (που έχει ως σκοπό την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας, της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και των ελεύθερων επαγγελματιών που ζουν κάτω από συνθήκες αναπηρίας).
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: