Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Τρίποδας 71710 TopLock

Τρίποδας 71710 TopLock
Εφαρμόζεται πάνω του το βαρούλκο 17174
Ρυθμιζόμενο ύψος: Από 1,35m ως 2,15m (Συρόμενα τηλεσκοπικά πόδια)
Στο χαμηλότερο ύψος: Απόσταση μεταξύ των ποδιών 0,8m
Στο ψηλότερο ύψος: Απόσταση μεταξύ των ποδιών 1,5m
Βάρος: 12,150 kg
Σημεία αγκύρωσης για τα είδη προστασίας (σχοινί, ιμάντας, κρίκος κλπ)
Μέγιστο φορτίο: 12,5 ΚΝ
Σύμφωνο με την προδιαγραφή ΕΝ795
Προτεινόμενη Χρήση: Κατάλληλο για εργασίες σε φρεάτια, υπονόμους, αποχετεύσεις και διάφορες υδραυλικές εργασίες.

H50 Wireless Handset

H50 Wireless Handset

H50 VHF Wireless Handset. Wireless handset for the V50 VHF Radio

Handset features and functionality

  • 2 Handsets can be connected to a V50 VHF
  • Inductive charging, no contacts to corrode
  • AIS Vessel information on LCD
  • 2.4GHz DSSS wireless technology
  • Add up to 2 Handsets
  • Handset operable up to 100m from base, so potentially up to 200m handset to handset
  • Squelch Adjustable
  • Volume control by up/down key
  • Backlight Adjustable
  • INTERCOM function
  • Built-in microphone and 0.5W speaker
  • 3.7V 830mAh Li-Polymer Battery
  • Battery Life: 8 hours

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT 2000

CRT 2000
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


CITIZEN BAND AM/FM EUROPEAN MULTI-NORMS
LARGE LCD DISPLAY COLORS
MULTI-FUNCTIONS

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ CRT

Το σταυροδρόμι των ηρώων

Το σταυροδρόμι των ηρώων 
Νίκος Παργινός
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Επιμέλεια: Αλέξανδρος Πανούσης
Σχήμα: 14Χ21
Σελίδες: 536
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-567-175-4 

Θεματολογία:
Οι Τούρκοι προελαύνουν προς την Ιταλία και την Κεντρική Ευρώπη. Ο οθωμανικός στόλος αποβιβάζει πολυάριθμα στρατεύματα στο νησί της Κέρκυρας και πολιορκεί την πόλη της. Ο αδίστακτος πασάς Τζάνουμ Κότζα ετοιμάζεται να αναμετρηθεί με τον Σάξονα στρατάρχη Ματθία Σχολεμβούργο σε μία από τις πιο άγριες και άνισες μάχες της εποχής. Οι γενναίοι πολεμιστές στέκονται στα χαλάσματα του αλλοτινού απόρθητου φρουρίου αποφασισμένοι να υπερασπιστούν με πάθος την πόλη και να πεθάνουν μαχόμενοι.
Στο μεταξύ στο νησί έχουν βρει καταφύγιο τρεις περίεργοι φυγάδες από την Πόλη: ο Νικολός, ένας φονιάς και τυχοδιώκτης κάποτε στην υπηρεσία του Κότζα, η Ναζλή, μια χανούμισσα του χαρεμιού σημαδεμένη από μια αρχαία κατάρα, και ο Μεχμέτ, ένας βασανισμένος ευνούχος. Τα ένοχα μυστικά που κουβαλούν συνδέονται άρρηκτα με ένα μυστηριώδες χειρόγραφο που δημιουργήθηκε πέντε αιώνες νωρίτερα και θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ιστορία.
Καθώς οι τύχες τους διασταυρώνονται και αλληλοδιαπλέκονται, οι ήρωές μας παρασύρονται αμείλικτα στη δίνη μιας σύγκρουσης που θα κρίνει το μέλλον ολόκληρης της Ευρώπης…

Εμφύλιες Μάχες Ιδεών - βιβλιοπαρουσίαση Θεσσαλονίκης


Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου:
Εμφύλιες Μάχες Ιδεών. Ο ιδεολογικός εμφύλιος πόλεμος στην Ελλάδα 1946 - 1960
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην
Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης
(Εθνικής Αμύνης 27, Αίθουσα εκδηλώσεων - 2ος όροφος)
την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019, στις 19:00.
Θα μιλήσουν οι:
Σάκης Μουμτζής, συγγραφέας,
Ιωάννης Στεφανίδης, Καθηγητής Νομικής Σχολής Α.Π.Θ.
και ο Γιώργος Ν. Παπαθανασόπουλος, συγγραφέας, δημοσιογράφος.Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Πέτρος Παπασαραντόπουλος, εκδότης, συγγραφέας.
«Το βιβλίο αυτό είναι ένας θησαυρός πληροφοριών και συσχετίσεων για μια εποχή άγρια και εξαιρετικά επικίνδυνη. Για μια εποχή επίμονα πλαστογραφημένη... Έχουν περάσει ήδη εβδομήντα χρόνια και είναι εντυπωσιακή η επιμονή των τότε ηττημένων να επιβάλλουν – το έχουν καταφέρει σχεδόν – τη δική τους ιστορική εκδοχή. Στις «Εμφύλιες μάχες ιδεών» παρουσιάζονται αυτές στις ποικίλες διαστάσεις τους, με σαφήνεια και νηφαλιότητα. Πρόκειται για ένα ορυχείο στοιχείων. Μέσα από αυτά παρατηρώντας κανείς τα γεγονότα από τη σημερινή απόσταση διαπιστώνει, με μελαγχολία, πόσος πνευματικός ιδρώτας κύλησε για ένα αδειανό πουκάμισο, εν τέλει.» Θανάσης Βαλτινός
Στο βιβλίο αυτό ο συγγραφέας προσεγγίζει με την αρμόζουσα νηφαλιότητα και υπευθυνότητα μια πρόσφατη τραγωδία του Ελληνισμού, την ιδεολογική αντιπαράθεση κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου και τη δεκαετία του 1950, που εκτρέφεται και συνεχίζεται στις ημέρες μας.
Κατά τον 21ο αιώνα, ο ανταρτοπόλεμος συνιστά τον πιο διαδεδομένο τύπο πολέμου παγκοσμίως, προκαλώντας αέναες διαφωνίες ως προς την καταλληλότερη μέθοδο αντιμετώπισής του. Ο ελληνικός εμφύλιος χρίζει ιδιαίτερης προσοχής ένεκα της διττής μοναδικότητάς του: είναι το πρώτο πεδίο σύγκρουσης μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και επίσης μια σπάνια περίπτωση ήττας ανταρτών κατά τον Ψυχρό Πόλεμο. Εμφάνισε μάλιστα μία σειρά από ιδιαιτερότητες που πυροδότησαν αλυσιδωτές εξελίξεις των οποίων η σημασία υπερέβαινε τα στενά όρια των Βαλκανίων. Για πρώτη φορά μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο οι ΗΠΑ επενέβησαν εν καιρώ ειρήνης για να υποστηρίξουν μια τρίτη χώρα που απειλείτο από ένα κομμουνιστικό αντάρτικο. Επίσης, ο ΟΗΕ όρισε τους πρώτους ad hoc παρατηρητές στην ιστορία του για να επιτηρούν μια σύγκρουση στο εσωτερικό ενός ιδρυτικού κράτους-μέλους του ΟΗΕ.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο συγγραφέας, «έως σήμερα φαίνεται ότι δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε τα ελαττώματά μας, τον λαϊκισμό, τη δημοκοπία, τον φαβοριτισμό, τον ρεβανσισμό, την διαφθορά. Τέρπει τους πολλούς η ήσσων προσπάθεια, το ρουσφέτι, το ρίξιμο του άλλου, η καλοπέραση με δανεικά... Μόνο η αλλαγή νοοτροπίας, η βαθιά γνώση της ιστορίας μας, η αγάπη και το ενδιαφέρον προς τους επιγόνους μας και το ιδεολογικό ξεπέρασμα του Εμφυλίου θα φέρει τη βελτίωση των συνθηκών ζωής μας. Φτάνουν οι διαιρέσεις, φτάνει ο λαϊκισμός».
Ο Γιώργος Ν. Παπαθανασόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946. Σπούδασε Χημεία και Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε σε θέματα Μάνατζμεντ. Από το 1982 συνεργάστηκε ως συντάκτης και αρχισυντάκτης του περιοδικού Εποπτεία και αρθρογράφησε στον Οικονομικό Ταχυδρόμο. Από το 1991 αφιερώθηκε αποκλειστικά στην δημοσιογραφία, ως συντάκτης των εφημερίδων Ελεύθερος Τύπος και Τύπος της Κυριακής όπου συνεχίζει να αρθρογραφεί. Αρθρογραφεί επίσης σε ιστοσελίδες και μπλογκς.

Πτώση τιμών έως 60% σε 14 κορυφαία βιβλία!


Αγαπητέ Αναγνώστη,
Για τον μήνα αυτό προτείνουμε τους παρακάτω τίτλους, που θα είναι σε προσφορά μέχρι τις 30/4!
Μπορείς να τους αναζητήσεις στα βιβλιοπωλεία της γειτονιάς σου ή, εναλλακτικά, να διαλέξεις τα βιβλία που θέλεις από το www.psichogios.gr και να τα αποκτήσεις με έκπτωση
Οι προσφορές αυτές αφορούν τα έντυπα βιβλία αποκλειστικά (όχι τα e-books).

JAMIE OLIVER
5 ΥΛΙΚΑ - ΓΡΗΓΟΡΕΣ & ΕΥΚΟΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ο Jamie Oliver, ο πλέον ευπώλητος συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής όλων των εποχών στη Μεγάλη Βρετανία, επιστρέφει και εντυπωσιάζει. Βασιζόμενος σε απίστευτους συνδυασμούς μόλις 5 υλικών, δημιουργεί 130 ολοκαίνουργιες συνταγές! Από σαλάτες και ζυμαρικά, μέχρι κοτόπουλο, κόκκινο κρέας, ψάρι αλλά και γλυκά, ο Jamie έχει καλύψει όλες τις ανάγκες. Το αποτέλεσμα είναι ένα βιβλίο με πολλές διατροφικές επιλογές και μπόλικη φαντασία, που εγγυάται τη μεγαλύτερη γευστική απόλαυση με τον λιγότερο δυνατό κόπο.
15η χιλιάδα

ΦΙΛΟΜΗΛΑ ΛΑΠΑΤΑ
ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 1 - Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Μια γυναίκα, κόρη οικογένειας επιφανών αγωνιστών της Επανάστασης του 1821, επιστρέφει στην Αθήνα του 1836, έπειτα από αναγκαστική εικοσαετή απομάκρυνση απ' την Ελλάδα. Μια Ελληνίδα με προφίλ για μενταγιόν, η οποία δεν αγαπήθηκε όσο της άξιζε στην πατρίδα της και γι' αυτό στα μάτια της κρύβει τον πόνο της γυναίκας που της έκλεψαν την εφηβεία, επιστρέφει για να διεκδικήσει πίσω τον εαυτό της, για να εκδικηθεί όσους της στέρησαν την ταυτότητά της, για να μπορέσει να ζήσει.
Η Φιλομήλα Λαπατά ανασυνθέτει, με έναν δικό της τρόπο, την ατμόσφαιρα μιας ολόκληρης εποχής της Ιστορίας μας.

ΚΑΡΛΟΣ ΡΟΥΙΘ ΘΑΦΟΝ
Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ - ΤΟΜΟΣ 1
Πριν προλάβει να τελειώσει καλά καλά την πρώτη παράγραφο, είχε ήδη ξεχάσει ότι αυτό που κρατούσε στα χέρια της ήταν στοιχείο της έρευνάς τους. Αφέθηκε να παρασυρθεί από το άρωμα των λέξεων κι έπειτα από λίγο είχε χαθεί στις σελίδες του, βουτώντας στον πλούτο των εικόνων και του ρυθμού του, παρακολουθώντας την αφήγηση των περιπετειών της Αριάδνα, καθώς η ηρωίδα κατέβαινε στα βάθη εκείνης της στοιχειωμένης Βαρκελώνης.
Ο κορυφαίος Ισπανός λογοτέχνης, Κάρλος Ρουίθ Θαφόν, με 30 εκατ. αντίτυπα διεθνώς και 22 λογοτεχνικά βραβεία, μας μεταφέρει ξανά στην ατμοσφαιρική Βαρκελώνη και στο Κοιμητήριο των Λησμονημένων Βιβλίων!





STEPHENIE MEYER
ΖΩΗ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ
Όταν ο Μπο Σουάν μετακομίζει στη μελαγχολική πόλη Φορκς και συναντά τη μυστηριώδη και γοητευτική Ίντιθ Κάλεν, η ζωή του παίρνει μια αναπάντεχη και, κυρίως, τρομακτική τροπή. Με την κατάλευκη επιδερμίδα της, τα χρυσαφιά μάτια της, τη σαγηνευτική φωνή της και τα υπερφυσικά χαρίσματά της, η Ίντιθ είναι αινιγματική και συνάμα ακαταμάχητη. Αυτό που δε συνειδητοποιεί ο Μπο είναι ότι όσο πιο πολύ την πλησιάζει τόσο περισσότερο βάζει σε κίνδυνο τον εαυτό του και τους γύρω του. Και ίσως είναι πολύ αργά για να μετανιώσει…
Με αφορμή τα δέκα χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του βιβλίου ΛΥΚΟΦΩΣ, η Στέφενι Μάιερ έγραψε από την αρχή την ερωτική ιστορία που γοήτευσε εκατομμύρια αναγνώστες σε ολόκληρο τον κόσμο, από μία άλλη οπτική όμως, που θα καταπλήξει τους φανατικούς θαυμαστές, και όχι μόνο.


ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ






ΕΔΡΑ - ΓΡΑΦΕΙΑ
ΤΑΤΟΪΟΥ 121
144 52 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΤΗΛ.: 210 28 04 800
FAX: 210 28 19 550 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
ΕΜΜ. ΜΠΕΝΑΚΗ 13-15
106 78 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 210 36 18 654
FAX: 210 36 40 683

Μουσικό Χωριό 2019 - πρόγραμμα

MV logo 2019 new
 
MOYΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ 2019
Ιούλιος / Αύγουστος, Άγιος Λαυρέντιος Πηλίου
Αγαπητοί φίλοι,
Για δέκατη τρίτη χρονιά, το Μουσικό Χωριό μεταμορφώνει το μεσαιωνικό πηλιορείτικο χωριό του Αγίου Λαυρεντίου σε τόπο καλλιτεχνικής συμβίωσης, μουσικής πράξης και εκπαίδευσης, μέσα σε ένα φυσικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον απαράμιλλης ομορφιάς.
Διοργανώνεται από την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία arTree με την υποστήριξη του Δήμου Βόλου, της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Λαυρεντίου και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (2018).
Φέτος, τα εργαστήρια, οι παραστάσεις και οι συμβιωτικές δράσεις των δύο κεντρικών εβδομάδων έχουν σαν άξονα το παλλόμενο σώμα με όλες τις «εγγραφές» του στο χώρο των παραστατικών τεχνών. Από τη θεματική αυτή θα αντληθούν ποικίλες εργαστηριακές δράσεις που εστιάζουν στην εκφραστική επίγνωση του σώματος, στη φωνή, το λόγο, την κίνηση, τον παλμό και τη δόνηση, καθώς και στην ανθρωπολογική έρευνα πεδίου.
Η διοργάνωση αξιοποιεί όλο τον αρχιτεκτονικό ιστό, τις κτιριακές υποδομές και το φυσικό περιβάλλον του Αγίου Λαυρεντίου ώστε να στεγάσει καλλιτέχνες και επιστήμονες που αναλαμβάνουν δράσεις στα πλαίσια της διοργάνωσης αλλά και να αποτελέσει τόπο συνύπαρξης και φιλοξενίας για πρωτοβουλίες της τοπικής κοινωνίας.
Προσκαλούμε λοιπόν σπουδαστές ή επαγγελματίες από το χώρο της μουσικής και των παραστατικών τεχνών, καθώς και ελευθέρους ή ακαδημαϊκούς ερευνητές των ανθρωπιστικών επιστημών να συμμετέχουν ενεργά στα συμβιωτικά εργαστήρια, τις συλλογικές δράσεις, τις διαλέξεις και τα residencies του καλοκαιριού, αλλά και όλους τους φιλότεχνους που επιθυμούν να μοιραστούν την πανδαισία των δεκάδων παραστάσεων και συναυλιών που πραγματοποιούνται τις μέρες εκείνες στον Άγιο Λαυρέντιο, πάντα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Εικοσιπέντε συντονιστές από το χώρο της μουσικής, του θεάτρου, του χορού, της performance, των επιστημών και των σωματικών τεχνών θα συντονίσουν και θα εμψυχώσουν το δυναμικό της φετινής διοργάνωσης, στο πλαίσιο τεσσάρων εβδομαδιαίων περιόδων:
ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (15 – 22 Ιουλίου)
Κέντρο Φωνητικών Τεχνών - Εργαστήριο Φωνητικής Έρευνας
Η φωνή πέραν των σημερινών ορίων

Σπύρος Σακκάς, Νατάσσα Ζούκα, Ταξιάρχης Χάνος



ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (5 – 11 Αυγούστου)Εργαστήρια Δορυφόροι
Let us sing correctly!
Η καλλιέργεια της μουσικότητας μέσα από την παιδαγωγική προσέγγιση
του Zoltán Kodály
Συντονισμός – εμψύχωση: Αγγελική Πλόκα, Yasmin Folini, Εριφύλη Δαμιανού
Masterclass πιάνου
Με τη μέθοδο Focus Training
Συντονισμός – εμψύχωση: Λόλα Τότσιου



ΤΡΙΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (19 - 25 Αυγούστου)
ΠΑΛΛΟΜΕΝΟ ΣΩΜΑ Ι

Εργαστήριο Ελεύθερου Φωνητικού Αυτοσχεδιασμού

Συντονισμός – εμψύχωση: Σαβίνα Γιαννάτου
«Χορεύοντας την Ιεροτελεστία της Άνοιξης»
Χορευτικό εργαστήρι και παρουσίαση πάνω στη μουσική του Igor Stravinsky
Συντονισμός – εμψύχωση: Ταξιάρχης Βασιλάκος
«Το Πολυφωνικό Σώμα: ένας Ακτινοβόλος Αφηγητής»
Εργαστήριο για το σωματικό θέατρο και τη φωνή 

Συντονισμός – εμψύχωση: Julianna Bloodgood & Rafal Habel 
«Nama…Pur» 
Εργαστήριο τελετουργικής μουσικής πράξης
Residency – Παράσταση (α΄ εκτέλεση) 

Συντονισμός – εμψύχωση – artist in residency: Άντης Σκορδής
Εργαστήριο για το σώμα ως υλικό και ως ζωντανό αρχείο 
Συντονισμός – εμψύχωση – επιτόπια έρευνα: Μαρία Σιδέρη
«Song and Wind»
Εργαστήριο για σύνολα πνευστών
Συντονισμός – εμψύχωση: James Wylie – Fausto Sierakowski 
«Ρυθμική Πλαστική»
Εργαστήριο για τη σωματική ροή του ρυθμού
Συντονισμός – εμψύχωση:
Αλέξανδρος Ριζόπουλος - Μαρίνα Λιόντου Μωχάμεντ - Γιάννης Οικονόμου 

Enter Pulsation
Εργαστήριο Σωματικού Ανθρωπολογικού Θεάτρου 

Συντονισμός – εμψύχωση: Αλεξάνδρα Καζάζου, Μαρία Λάππα 
ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (26 Αυγούστου - 1 Σεπτεμβρίου)
ΠΑΛΛΟΜΕΝΟ ΣΩΜΑ ΙΙ

Αυτογνωσία, οπτική αντίληψη και γλώσσα του σώματος στην Πιανιστική Τέχνη επί σκηνής
Συντονισμός – εμψύχωση: Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης
Ήχος, αυτοσχεδιασμός και live visuals
Συντονισμός – εμψύχωση: Μανώλης Μανουσάκης
H ψυχοσύνθεση του μουσικού
Συντονισμός – εμψύχωση: Λευτέρης Μουμτζής
Μουσική επί σκηνής / μουσική σύνθεση και δραματουργία
Συντονισμός – εμψύχωση: Περικλής Λιακάκης - Νίκος Κυπουργός
Πίσω από τη μάσκα
Συντονισμός – εμψύχωση: Σίμος Κακάλας
Ο ήχος ως Μουσική κι η Μουσική ως ήχος
Συντονισμός – εμψύχωση: Χρήστος Γούσιος


Επισκεφτείτε την ανανεωμένη ιστοσελίδα του Μουσικού Χωριού (www.music-village.gr) για το αναλυτικό πρόγραμμα.
Αναλυτικές πληροφορίες για τη διαμονή και την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχήςθα βρείτε επίσης στην ιστοσελίδα μας.
FB Event: 
https://www.facebook.com/events/548796462310619

Καλή αντάμωση!

Φιλικά,
Η ομάδα εργασίας του Μουσικού Χωριού
Κώστας Μακρυγιαννάκης (καλλιτεχνικός και εκπαιδευτικός συντονισμός)
Θύμιος Ατζακάς (καλλιτεχνικός και εκπαιδευτικός συντονισμός)
Αλέξανδρος Σεϊταρίδης (διεύθυνση τεχνικής παραγωγής, webmaster)
Δημήτρης Ζαχαράκης (συντονισμός παραγωγής)
Μάγια Παπαγεωργίου (γραμματεία, εγγραφές, συντονισμός καλλιτεχνών)
 
 

MV 2019 afisa web
 

Η δοκιμασία του μαρσμέλοου

Η δοκιμασία του μαρσμέλοου

Walter Mischel
Πανεπιστήμιο Columbia
Η δοκιμασία του μαρσμέλοου
Κυριαρχώντας στον αυτοέλεγχο
Μετάφραση – Επιμέλεια:
Κώσ. Σίμος, Αλ. Μάμαλης
ISBN: 978-618-5111-95-3
Πανόδετο, A/M, 330 σελ., 14 × 21 εκ., 26,50 € (χωρίς ΦΠΑ)
Αγορά

 
Δυο λόγια για το βιβλίο
Υποθέστε ότι προσφέρουμε σε ένα παιδί προσχολικής ηλικίας κάποιο ζαχαρωτό, μαζί με την ακόλουθη δυνατότητα επιλογής: να το φάει αμέσως τώρα ή να περιμένει να του δώσουμε δύο ζαχαρωτά αργότερα. Τι θα κάνει το παιδί; Και τι συνέπειες θα έχει η επιλογή του στη συμπεριφορά που θα εκδηλώνει αργότερα στη ζωή του;
Ο Walter Mischel, διεθνώς αναγνωρισμένη ηγετική μορφή στην έρευνα του αυτοελέγχου, έχει αποδείξει ότι η ικανότητα καθυστέρησης της ικανοποίησης κάποιας προσδοκίας έχει κρίσιμη σημασία για μια επιτυχημένη ζωή: δεν προβλέπει μόνο τις υψηλότερες επιδόσεις στις εξετάσεις εισαγωγής στο κολέγιο, την ανώτερη κοινωνική και γνωστική λειτουργικότητα, τη μεγαλύτερη αίσθηση αυταξίας, αλλά βοηθά στη διαχείριση του στρες, στην αποτελεσματικότερη επιδίωξη των στόχων και στον κατευνασμό των οδυνηρών συναισθημάτων. Η δύναμη θέλησης, όμως, είναι εγγενής στον άνθρωπο ή μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο εκμάθησης;
Στο παρόν βιβλίο, ο Walter Mischel μάς περιγράφει την επί δεκαετίες έρευνά του σχετικά με την εξερεύνηση της φύσης της δύναμης θέλησης, τον προσδιορισμό των γνωστικών δεξιοτήτων και των νοητικών μηχανισμών που την ενεργοποιούν και τον τρόπο με τον οποίο όλα αυτά μπορούν να εφαρμοστούν στις προκλήσεις της καθημερινής ζωής —από τον έλεγχο του σωματικού βάρους και τη διακοπή του καπνίσματος μέχρι τη συναισθηματική ανάκαμψη από μια ερωτική απογοήτευση, τη λήψη σημαντικών αποφάσεων και τον συνταξιοδοτικό προγραμματισμό. Με βαθύτατες προεκτάσεις για τις επιλογές που κάνουμε σε ζητήματα ανατροφής των παιδιών, εκπαίδευσης, δημόσιας πολιτικής και φροντίδας του εαυτού, η Δοκιμασία του μαρσμέλοου θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο θεωρείτε τόσο το ποιοι είμαστε όσο και το τι μπορούμε να γίνουμε.
 
Είπαν για το βιβλίο
 «Τα πορίσματα από την έρευνα του μαρσμέλοου συγκροτούν ένα από τα πιο εμπεριστατωμένα ερευνητικά σώματα στην ιστορία της ψυχολογίας. Καθώς θα διαβάζετε το υπέροχο αυτό βιβλίο, οι όποιες απόψεις έχετε περί ανθρώπινης φύσης θα υποστούν βαθύτατη αναθεώρηση. [...]».
—Daniel Kahneman, καθηγητής νευροβιολογίας και συμπεριφοράς, Βραβείο Νόμπελ Οικονομικών
 «Το υπέροχο αυτό βιβλίο είναι μοναδικό και θαυμάσια γραμμένο από την πρώτη έως την τελευταία του λέξη. Η ποικιλία θεμάτων που καλύπτει ο Mischel —από τη δημιουργική γνωσιακή επιστήμη και τη νευροεπιστήμη μέχρι τη γενετική— σε αφήνει άφωνο. [...]».
—Eric Kandel, Βραβείο Νόμπελ Φυσιολογίας ή Ιατρικής
 «Ο Walter Mischel υπήρξε ένας από τους πλέον επιδραστικούς ψυχολόγους του 20ού αιώνα. Η Δοκιμασία του μαρσμέλοου θα τον αναδείξει επίσης σε έναν από τους πλέον επιδραστικούς ψυχολόγους του αιώνα που διανύουμε».
—Steven Pinker, Πανεπιστήμιο Harvard
 «Η Δοκιμασία του μαρσμέλοου, μια όμορφη επιστημονική ιστορία, δείχνει ότι το θέμα δεν αφορά μόνο τους νέους, αλλά κάθε “περίσταση μαρσμέλοου” στη ζωή μας. Ο Mischel έγραψε ένα βιβλίο θαυμάσιο, εμπνευσμένο, κατατοπιστικό και βαθυστόχαστο».
—Daniel Goleman, Πανεπιστήμιο Rutgers
 «Η Δοκιμασία του μαρσμέλοου θα αλλάξει δραστικά τις απόψεις σας για το δυναμικό των ανθρώπων. Το βιβλίο βρίθει ιδεών για τον αυτοέλεγχο και τον τρόπο κατάκτησής του, αν και ομολογουμένως θα δυσκολευθείτε με μια έντονη παρόρμηση που θα σας δημιουργηθεί —να το καταβροχθίσετε απνευστί».
—Timothy Wilson, Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνιας
 «Το βιβλίο που όλοι περιμέναμε».
—Angela Duckworth, Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνιας
 «Εκπληκτικό, συγκλονιστικό, διαφωτιστικό, καθηλωτικό βιβλίο, από έναν από τους μεγαλύτερους ψυχολόγους της εποχής μας».
—Carol Dweck, Πανεπιστήμιο Stanford
 
Τα περιεχόμενα του βιβλίου
Εισαγωγή
ΜΕΡΟΣ Ι. ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ: ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟ
1. Το Δωμάτιο των Εκπλήξεων
2. Πώς τα καταφέρνουν
3. Σκέψη, θερμή και ψυχρή
4. Οι ρίζες του αυτοελέγχου
5. Τα καλύτερα σχέδια
6. Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας
7. Η νέα γενετική
ΜΕΡΟΣ ΙΙ. ΑΠΟ ΤΑ ΖΑΧΑΡΩΤΑ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ
8. Η μηχανή της επιτυχίας: «Νομίζω πως μπορώ!»
9. Ο μελλοντικός σας εαυτός
10. Πέρα από το εδώ και τώρα
11. Αποστασιοποίηση από τον εαυτό
12. Κατευνασμός των οδυνηρών συναισθημάτων
13. Το ψυχολογικό ανοσοποιητικό σύστημα
14. Όταν οι ευφυείς άνθρωποι δρουν ανόητα
15. Οι υπογραφές «αν – τότε» της προσωπικότητας
16. Η παραλυσία της βούλησης
17. Κόπωση βούλησης
ΜΕΡΟΣ ΙΙΙ. ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΖΩΗ
18. Μαρσμέλοου και δημόσια πολιτική
19. Εφαρμογή των βασικών στρατηγικών
20. Η ανθρώπινη φύση
Ευχαριστίες
Σημειώσεις
Λεξιλόγιο
Ευρετήριο
Σχετικά με τον συγγραφέα
 
Ο συγγραφέας
Walter Mischel
Ο WALTER MISCHEL (Ουόλτερ Μισέλ) διετέλεσε επί 21 χρόνια καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Stanford και επί 35 χρόνια στο Πανεπιστήμιο Columbia, όπου κατείχε την έδρα Robert Johnston Niven στην ψυχολογία. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 200 επιστημονικές εργασίες, ενώ είναι ένας από τους συγγραφείς του βιβλίου Introduction to Personality. Έχει εκλεγεί στην Εθνική Ακαδημία Επιστημών των ΗΠΑ και στην Αμερικανική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών· έχει τιμηθεί με το Βραβείο Διακεκριμένης Επιστημονικής Συμβολής από την Αμερικανική Ψυχολογική Ένωση, καθώς και το Βραβείο Grawemeyer στην Ψυχολογία. Πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2018.
 
Εκδόσεις Κάτοπτρο
Κορυζή 8, 117 43 Αθήνα
τηλ.: 210 9244827, 210 9244852
fax: 210 9244756
web site: www.katoptro.gr