Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Νέο βιβλίο από την Χρυσηίδα Δημουλίδου και πασχαλινές προτάσεις!

Οι λαμπάδες που επαναστάτησαν
Συγγραφέας: Χρυσηίδα Δημουλίδου
Εικονογράφος: Ναταλία Καπατσούλια.
Έτος: 21 Μαρτίου 2014.
Σχήμα: 21Χ29.
Σελίδες: 32.
Εξώφυλλο: Σκληρό.
ISBN: 978-960-567-024-5.  

ΔΕΙΤΕ ΤΟ
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Το αυγό που μισούσε το κόκκινο χρώμα
Συγγραφέας: Χρυσάνθη Καραΐσκου
Εικονογράφος:Νέστορας Ξουρής
Έτος: 2007.
Σχήμα: 21x29.
Σελίδες: 32.
Εξώφυλλο: Σκληρό.
ISBN: 978-960-6638-34-3.  

ΔΕΙΤΕ ΤΟ
Ο λαγός που μισούσε τα κόκκινα αυγά
Συγγραφέας: Χρυσάνθη Καραΐσκου
Εικονογράφος: Νέστορας Ξουρής.
Έτος: 21 Μαρτίου 2011.
Σχήμα: 21Χ29.
Σελίδες: 32.
Εξώφυλλο: Σκληρό.
ISBN: 978-960-6864-81-0.  

ΔΕΙΤΕ ΤΟ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 76
10680 Αθήνα
Τηλ: 210 3808455, 210 3808445
email info@diaplasibooks.gr
website: www.diaplasibooks.gr

Γιορτάζουμε την Άνοιξη με δωρεάν μεταφορικά έως και την Τετάρτη 26 Μαρτίου








Βάλε το... χιούμορ και τη νέα ποδιά του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στην κουζίνα σου! Πεινάς σαν λύκος ή τρως σαν αρκούδα; Όποιο από τα δύο σε εκφράζει περισσότερο θα το βρεις σε διάφορα χρώματα. Τιμή: 13,5€

















Οι καινούριες πασχαλινές λαμπάδες του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ έφθασαν! Επιλέξτε μία λαμπάδα με άρωμα βανιλιας και κονκάρδα σε λευκό, κόκκινο και μπλέ χρώμα ή μία αρωματική με ορειβατικό κορδόνι σε χρώμα κίτρινο. Τιμή: 6,5€













Unisex tshirt με λογότυπο τον Μήτσο, μία από τις καφέ αρκούδες του Καταφυγίου. Σε τρία χρώματα (μαύρο, πράσινο και γκρι ανοικτό). Τιμή: 12,5€





Tshirt παιδικό με το λογότυπο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ σε διάφορα χρώματα. Διαθέσιμο σε τέσσερα χρώματα (μπλέ, πορτοκαλί, ροζ, κόκκινο). Τιμή: 8€





Φούτερ ενηλίκων με κουκούλα. Σε δύο νέα χρώματα (πράσινο λάιμ και γκρι σκούρο). Τιμή: 24€













Σεμινάριο στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας: Η αποστολή Voyager στους αέριους γίγαντες, Σάββατο 22 Μαρτίου

Σεμινάριο στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας: Η αποστολή Voyager στους αέριους γίγαντες, Σάββατο 22 Μαρτίου
Ταξίδι με αυτοκίνητο;
Ταξίδι με πλοίο;
Ταξίδι με αεροπλάνο;
Πως θα σας φαινόταν ένα ταξίδι με τον μεγαλύτερο ταξιδευτή της ανθρωπότητας;
Ανεβείτε στον Voyager για μία βόλτα στα δηλητηριώδη σύννεφα του Δία, στους μαγευτικούς δακτυλίους του Κρόνου, στον παγωμένο Ουρανό, στον μυστηριώδη Ποσειδώνα και τέλος στο μεσοαστρικό διάστημα 19 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από την Γη.
Εκτόξευση το Σάββατο 22 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στα γραφεία του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας, με ξεναγό τον Δημήτρη Γιαννόπουλο.


ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
www.ofa.gr

Αυτό το Σάββατο... Εργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού για παιδιά

Εργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού "5 Αισθήσεις σε 5 Συναντήσεις"
Οι Χρωματιστές Μέρες σας προσκαλούν στο Εργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού "5 Αισθήσεις σε 5 Συναντήσεις",  
ένα καινοτόμο εργαστήρι, σχεδιασμένο για παιδιά από 1,5 χρονών και άνω, που ξεκίνησε με επιτυχία στις 15 Μαρτίου  και θα ολοκληρωθεί στις 12 Απριλίου 2014.
Καθώς μεγαλώνουμε "χάνουμε" λίγο από τις αισθήσεις μας, ενώ στην παιδική ηλικία είναι το πιο σημαντικό μέσο με το οποίο τα παιδιά αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τον κόσμο. Στα πρώτα και σημαντικότερα χρόνια της ζωής μας, αυτό που μας εξελίσσει και μας διαμορφώνει είναι η σωστή ανάπτυξη των αισθήσεων μας.
Μέσα από πολλαπλές θεατρικές τεχνικές δίνουμε την ευκαιρία στα παιδιά να ανακαλύψουν, να αναγνωρίσουν, να καλλιεργήσουν και να αναπτύξουν τις 5 αισθήσεις τους. Σε κάθε μια από τις σταδιακές μας  συναντήσεις, απομονώνουμε και παίζουμε με μια από τις αισθήσεις μας: την όραση, την όσφρηση, την ακοή, την αφή και τη γεύση. Στο τέλος κάθε εργαστηρίου, τα παιδιά κατασκευάζουν μια αναμνηστική χειροτεχνία. Τα παιδιά έχουν την τάση να συνεχίζουν το παιχνίδι της ανακάλυψης και στο σπίτι, έτσι ο γονιός, έχει τη μοναδική ευκαιρία να παρατηρήσει την επίδραση της "ενεργοποιημένης" αίσθησης!
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Δέσποινα Μαραγκουδάκη, Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού. Ημερομηνίες: κάθε Σάββατο από 15 Μαρτίου έως 12 Απριλίου 2014 Ώρα υλοποίησης:  10:30-12:30 Κόστος Συμμετοχής: 10 ευρώ το παιδί, 5 ευρώ για όποιον γονιό θέλει να συμμετέχει (η συμμετοχή του γονέα είναι απαραίτητη για τα παιδιά 1,5-3 ετών)
Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210-2723415 (09:00-14:00), 6937-734259, info@chromatistesmeres.gr  dancevacuum, Διογένους 42, Χαλάνδρι (στάση μετρό Αγία Παρασκευή)
Η συμμετοχή και στις 5 συναντήσεις (5 Σάββατα) δεν είναι απαραίτητη.

16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

 
 
FestivalNews #454
«Συγγνώμη, δε μιλάω ελληνικά, o πατέρας μου όμως είχε ασχοληθεί με τα αρχαία ελληνικά, κι αυτό ήταν κάτι που πάντα με εντυπωσίαζε», είπε καλωσορίζοντας το κοινό ο γάλλος δημιουργός Νικολά Φιλιμπέρ στη συνέντευξη τύπου που διοργανώθηκε με αφορμή το αφιέρωμα που παρουσιάζει το 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στο έργο του. Μιλώντας για τα στοιχεία εκείνα που συνδέουν τα ντοκιμαντέρ του, είπε χαρακτηριστικά: «Αυτό που κατ’ αρχάς συνδέει τις ταινίες μου είναι το γεγονός ότι προσπαθώ πάντα να εισέλθω, να «γλιστρήσω» σε μια ομάδα ανθρώπων. Οι ταινίες μου δείχνουν ανθρώπους που εργάζονται, αλλά πιστεύω πως κυρίως το έργο μου περιστρέφεται γύρω από τη γλώσσα, το λόγο, τη φωνή. Με ενδιαφέρει ο ήχος, οι θόρυβοι και η γλώσσα, αυτά είναι το κοινά στοιχεία των ταινιών μου. Επίσης, στις ταινίες μου πάντα υποβόσκει ένα θέμα πολιτικό, ένα θέμα ηθικής. Βασικά, τίθεται το ερώτημα: Τι στο καλό κάνω εδώ;»
Έλληνες και ξένοι σκηνοθέτες μιλούν για τις ταινίες τους 

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014, στο πλαίσιο του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, οι σκηνοθέτες Σαμάνθα Γκραντ Ουίσλερ (Μια επισφαλής εμπιστοσύνη: λογοκλοπή, εξουσία κι ο Τζέισον Μπλερ στους Νιου Γιορκ Τάιμς), Σίρλι Μπέρκοβιτς (Ο καλός γιος), Άννα Μπρας (Αφήνοντας την Ελλάδα), Μάικλ Όμπερτ (Τραγούδι από το δάσος) και Εμίλ Λάνγκμπαλε (To αγόρι της πλαζ).

περισσότερα... 
 
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014, στο πλαίσιο του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, οι σκηνοθέτες Ελίζα Αμορούζο (Εκτός δρόμου), Τσάρλι Πέτερσμαν (Κάντος), Γιαρόν Σανί (Ισόβια δεσμά) και Ναβίνα Χατίμπ (Το σπίτι του φωτός).




περισσότερα...
 
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014, στο πλαίσιο του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, οι σκηνοθέτες Μενέλαος Καραμαγγιώλης (Should I Stay or Should I Go-Να μείνω ή να φύγω), Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος (Ηθοποιοί: Ημερολόγιο σπουδής), Βασίλης Δούβλης (Στοργή στο λαό) και Νίνα Μαρία Πασχαλίδου (Kismet).


περισσότερα...
 
 
 
 
Διανέμοντας ένα ντοκιμαντέρ του «δημιουργού»
Στο πλαίσιο του Docs in Thessaloniki Pitching Forum 2014 του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014 στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης, masterclass με τίτλο «Διανέμοντας ένα ντοκιμαντέρ του δημιουργού-μια μελέτη περίπτωσης του I Am Breathing με τον Μπεν Κέμπας».   
Εκπτώσεις - προσφορές
Το 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με καφέ και εστιατόρια της πόλης, παρέχει στους προσκεκλημένους της διοργάνωσης, στους κατόχους της CineΚάρταF και σε κατόχους εισιτηρίων ημέρας ειδικές προσφορές σε μενού, καφέ και ποτά.
 
Πωλητήριο
Προμηθευτείτε τις εκδόσεις και τα αναμνηστικά του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης από τα πωλητήρια του Φεστιβάλ. Στις τιμές των εκδόσεων, οι κάτοχοι της Κάρτας Μέλους CineΚάρταF GOLD έχουν έκπτωση 50%, ενώ οι κάτοχοι της ετήσιας Kάρτας Mέλους CineΚάρταF, έχουν έκπτωση 30%.

Προβολή του ντοκιμαντέρ του Ποντιακής καταγωγής, Ομέρ Ασάν, "Η Ανταλλαγή"



Το ντοκιμαντέρ του Ομέρ Ασάν, «Αδελφέ που πας. Μια Ιστορία Αποχωρισμού», θα παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη ενώ στο τέλος θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη, συγγραφέα.
Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για τη μέρα και το χώρο προβολής εδώ...
Χορηγός επικοινωνίας: e-Pontos.gr
Σχετικά θέματα

Με σεβασμό στην Ιστορία και την Παράδοση...

Που στην Ελλάδα ανακαλύφθηκε υποβρύχια, αρχαία πολιτεία.(βίντεο)

Σε άριστη κατάσταση διατηρείται ένας αρχαίος οικισμός του 2.800 π.Χ. στη γειτονιά μας.


Πάσχα στην ανοιξιάτικη Ελλάδα; Οι καλύτερες προσφορές!