Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2008

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ-ΔΙΣΚΟΠΡΟΤΑΣΗ

Ακόμα μια εξαιρετική δουλειά κυκλοφορεί από τις Μουσικές Εκδόσεις «ΣΕΙΣΤΡΟΝ» του καλού φίλου Αντρέα Αεράκη!
Τίτλος της;
«ΩΡΙΩΝ», και την υπογράφει ο Στέλιος Πετράκης!
Ας δούμε όμως το δελτίο τύπου που συνοδεύει αυτή τη δουλειά!
«Ο Στέλιος Πετράκης έχοντας στο ενεργητικό του δύο δισκογραφικές δουλειές “Οι δικοί μου φίλοι” και “Kismet”, παρουσιάζει τη νέα του δουλειά με τίτλο “Ωρίων” την οποία το «Σείστρον» με πολύ χαρά σας προτείνει.
Στόχος όλων μας είναι να “κυνηγάμε” πάντα την ποιότητα στις παραγωγές, την ωριμότητα των δημιουργών μέσα από τις δουλειές που παρουσιάζουν, τον καλό ήχο και φυσικά καλλιτέχνες του νησιού μας που τους χαρακτηρίζει ύφος και ήθος.
Ο “Ωρίων” αποτελεί μια τέτοια δουλειά και είναι μια μουσική πρόταση από το Στέλιο και όλους εμάς στη “Σείστρον”, για όλους αυτούς που ταξιδεύουν μέσα από μελωδίες στο μουσικό “σύμπαν”.
Όπως ο «Ωρίων» αναζητάει συνεχώς την Πλειόνη στον ουρανό, έτσι κι εμείς θα αναζητάμε πάντα την μουσική που μας ταξιδεύει».
Καλά ταξίδια
Σείστρον


Για τον ΩΡΙΩΝΑ όμως και το νέο αυτό cd, γράφει ο Στέλιος Πετράκης:
Ο τιτάνας Ωρίων, εγγονός του Μίνωα, είχε εξαιρετική ομορφιά και δύναμη, περπατούσε πάνω στα κύματα και τόξευε αλάνθαστα τα άγρια θηρία…
Όταν τον τύφλωσαν δεν απελπίστηκε αλλά πήγε και βρήκε τον Ήλιο, που του χάρισε το φως του.

Όταν ερωτεύτηκε παράφορα την Πλειόνη, την κυνηγούσε χρόνια με τις εφτά κόρες της χωρίς να μπορέσει να την αγγίξει.
Στο τέλος οι θεοί τους έκαμαν άστρα.
Ο Ωρίων από τότε κυνηγά την Πλειόνη (την όμορφη Πούλια) στον ουρανό χωρίς να την φτάνει…
Οι ωραίοι αυτοί συμβολισμοί, η ομορφιά, η δύναμη, ο Ήλιος και το φως, η εξαφάνιση του κακού, ο αγώνας για το ιδανικό που ποτέ δεν φτάνομε, έδωσαν το όνομα του μυθικού τιτάνα στο cd αυτό.
Αλλά και ένας ακόμη λόγος.
Οι εκλεκτοί φίλοι που συνεργάζονται στο δίσκο αυτό περπάτησαν κι αυτοί πάνω από τα κύματα για να ’ρθουν από τις μακρινές πατρίδες τους στην Κρήτη, όπως ακριβώς κάνουν και οι μουσικές παραδόσεις, αιώνες τώρα και είναι ο καθένας απ’ αυτούς ένας μικρός Ωρίων στον παγκόσμιο καλλιτεχνικό ουρανό.
Τους ευχαριστώ όλους από καρδιάς, όπως και τους εκλεκτούς φίλους και συνεργάτες από την Κρήτη…
Το «καστ» των μουσικών που συμμετέχουν αγγίζει τα όρια της «υπερπαραγωγής» για το είδος της μουσικής αυτής και περιλαμβάνει τους κορυφαίους τραγουδιστές της Κρήτης Γιώργη Ξυλούρη και Βασίλη Σταυρακάκη, τη Μαρία Σίμογλου γνωστή και από το προηγούμενο cd του Στ. Πετράκη και Bijan Chemirani «kismet» καθώς και διεθνούς φήμης μουσικούς από διάφορες παραδόσεις όπως Bijan Chemirani και Hammidreza Khabazzi (Zarb και Tar -Περσία), Efren Lopez (Viellaroue - Ισπανία), Kevin Seddiki (Κιθάρα - Γαλλία), Giorgi Petrov (Gadulka - Βουλγαρία), καθώς και τους εξαιρετικούς συνεργάτες και φίλους Γιώργη Μακρή (γκάιντα) , Γιώργο Καλούδη (cello) , Κώστα Μερετάκη και Παναγιώτη Κατσικιώτη (νταούλι) Χάρη Λαμπράκη (νέυ) και Μιχάλη Καλκάνη (ακουστικό μπάσο).
Το cd περιλαμβάνει έξι συνθέσεις του ιδίου σε στίχους των Μήτσου Σταυρακάκη και Γιάννη Πετράκη.
Τέλος, την τεχνική επιμέλεια και επεξεργασία του cd που αξίζει να σημειωθεί πώς ξεκίνησε και τελείωσε εξ’ ολοκλήρου στην Κρήτη και είναι το πρώτο του νέου στούντιο που ο Στ. Πετράκης έχει ετοιμάσει στο Μόχλος (Mohlos Studio), έχει ο διάσημος Ιταλός τεχνικός Silvio Soave ο οποίος ταξίδεψε ειδικά γι αυτόν το λόγο στο νησί.
Καλή ακρόαση,
Στέλιος Πετράκης
Αποκτήστε όλοι αυτό το cd, γιατί ένα είναι σίγουρο!
Θα σας «ταξιδέψει» στο δικό σας «άστρο».

Η «ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ


Εδώ και χρόνια γράφω για το ΑΙΣΧΟΣ που συμβαίνει στη χώρα μας, και ακούει στο όνομα «ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ».
Έχω γράψει άπειρες φορές για περιπτώσεις «πανηληθιων» οδηγών, οι οποίοι παίρνουν το τιμόνι στα χέρια τους, και γίνονται η αιτία να «κλάψουν μανούλες», τις περισσότερες φορές μάλιστα ΟΧΙ οι δικες τους, αλλά των άλλων, που δεν τους φταίνε σε τίποτα.

Να λοιπόν μερικά στοιχεία ανατριχιαστικά, μήπως (λέω τώρα εγώ) και βάλουν μυαλό επιτέλους οι Έλληνες οδηγοί.
«Τουλάχιστον 30.000 νεκροί στους δρόμους της Ελλάδας»
Σοκαριστήκατε;
Και στον αριθμό αυτό, οι περισσότεροι είναι ΝΕΟΙ.
Να τι λένε τα στοιχεία της τροχαίας.
Διαβάστε κύριοι και κυρίες και κλάψτε όταν αναλογιστείτε τι «σαλτανάτια» κάνετε με τα αυτοκίνητα σας.
Από το 1990 μέχρι το 2007 σκοτώθηκαν 29.271 άνθρωποι!
Ο αριθμός δε αυτός ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερος καθώς για τους επιπλέον 47.009 σοβαρά τραυματισμένους, δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία για την μετέπειτα πορεία της υγείας τους..
Στον απολογισμό της τροχαίας πάντως για τον πρώτο μήνα του 2008, οι παραβάσεις του ορίου ταχύτητας που εντοπίστηκαν ανέρχονται σε 28.171 και κατατάσσονται πρώτες στον σχετικό πίνακα.
Τις 9.709 έφτασαν οι παραβάσεις των επαγγελματικών οχημάτων, ενώ 8.547 επιβαίνοντες σε οχήματα δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας.Χωρίς κράνος εντοπίστηκαν 4.571 δικυκλιστές, ενώ 4.031 οχήματα δεν είχαν περάσει ΚΤΕΟ και 1.985 οδηγοί βρέθηκαν να παραβιάζουν το «κόκκινο».
Σε ότι αφορά τους ελέγχους για μεθυσμένους οδηγούς, εντός του Ιανουαρίου έγιναν 123.921 αλκοτέστ και βρέθηκαν 3.280 οδηγοί υπό την επήρεια αλκοόλ.
Πάντως τα συγκριτικά στοιχεία της τροχαίας δείχνουν μείωση των τροχαίων ατυχημάτων τον Ιανουάριο του 2008 σε σχέση με τον πρώτο μήνα του περασμένου έτους, γεγονός που συνδέεται με την εφαρμογή του νέου τροποποιημένου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας από τον Ιούνιο του 2007, ο οποίος ως γνωστόν προβλέπει μεταξύ άλλων και τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες οδηγούς.Συγκεκριμένα τον περασμένο μήνα 81 άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή στους δρόμους, 88 τραυματίστηκαν σοβαρά και 793 ελαφρά, ενώ κατά το ίδιο χρονικό διάστημα του περασμένου χρόνου σκοτώθηκαν 110 άνθρωποι, 104 τραυματίστηκαν σοβαρά και 870 ελαφρά.
Λοιπόν;
Τι έχετε να πείτε;
Σιγά να μην ίδρωσε κανενός το αυτί.
Σκοτώθηκαν εκεί πέρα κάποιοι, και κάτι τρέχει στα γύφτικα !
Ας πρόσεχαν.
Έτσι δυστυχώς σκέφτονται οι περισσότεροι οδηγοί, μέχρι που το κακό χτυπά την πόρτα τους.
Έχω δει ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ φορές «βιαστικούς» να κάνουν αντικανονικές προσπεράσεις από τα δεξιά, να τρέχουν λες και τους κυνηγά κανείς μέσα σε κατοικημένες περιοχές!
Έχω δει παρέες εικοσάρηδων να βγαίνουν ΤΥΦΛΑ στο μεθύσι από τα κλαμπάκια που συχνάζουν, και να οδηγούν αυτοκίνητα με άγνωστη κατεύθυνση, και κατάληξη αυτής της διαδρομής.
Έχω δει ηλικιωμένους ογδόντα χρονών να οδηγούν στη μέση του δρόμου με 40 αναγκάζοντας τους υπόλοιπους οδηγούς προκειμένου να τους περάσουν να κάνουν ριψοκίνδυνες προσπεράσεις πάνω σε στροφές.
Έχω δει «μάγκες» από τον νομό μας στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, την πιο επικίνδυνη στην Ευρώπη σύμφωνα με έκθεση ξένων πανεπιστήμιων να κάνουν «σφήνες», να κολλανε πίσω από ασθενοφόρα και πυροσβεστικά, και να παραβιάζουν κάθε όριο ταχύτητας.
Σχετικά πρόσφατα μάλιστα, μετά από καταδίωξη στην περιφερειακή της Θεσσαλονίκης ακινητοποιήθηκε αυτοκίνητο που το οδηγούσε πιτσιρικάς οδηγός, ο οποίος με τον τρόπο οδήγησης του προκάλεσε καραμπόλα τεσσάρων άλλων οχημάτων.
Και τον ξέρω τον μικρό.
Δεν είχε δίπλωμα οδήγησης, ο μπαμπάς του όμως του έδωσε το πολλών «ίππων» αυτοκίνητο του.
Μιλάμε λοιπόν για γενοκτονίες των Αρμενίων, των Ποντίων, κλπ, μόνο που αποφεύγουμε να μιλήσουμε για την ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ που γίνεται συνέχεια στους Ελληνικούς δρόμους.
Περαστικά μας.