Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

To ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ σας καλει σην καθιερωμένη Συναυλία των καθηγητών του που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών στις 20:30.Στην Συναυλία θα παρουσιαστούν έργα Κλασικής Μουσικής, Jazz, και τραγούδια ελλήνων συνθετών.
Θα συμμετέχει η χορωδία του Κέντρου Τέχνης ΣΥΝΘΕΣΗ.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Αθήνα, 12 Μαρτίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συνάντηση Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη με Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο ΟΠΑΠ ΑΕ. Τα γραφεία της ΟΠΑΠ Α.Ε. επισκέφθηκε χτες ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρος Βούγιας, για μια πρώτη ενημερωτική συνάντηση, με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας κ. Χάρη Σταματόπουλο και κ. Ιωάννη Σπανουδάκη, ιδίως στα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως είναι ο παράνομος στοιχηματισμός στην Ελλάδα, ιδίως μέσω του διαδικτύου, αλλά και ενδεχόμενες κοινές δράσεις για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα. Στη συνάντηση συμμετείχαν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, αρμόδιοι στην αντιμετώπιση των παράνομων παιγνίων και στην διακίνηση «μαύρου χρήματος», καθώς και μέλη της Επιτροπής καταπολέμησης του παράνομου στοιχήματος της ΟΠΑΠ Α.Ε. Ο κ. Βούγιας δήλωσε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα οι ειδικές υπηρεσίες θα ενισχυθούν σε ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να καταστεί το έργο τους περισσότερο αποτελεσματικό. Από την πλευρά της ΟΠΑΠ Α.Ε. τονίστηκε ότι τόσο ο παράνομος τζόγος, όσο και η περιστολή της βίας στα γήπεδα, είναι ζητήματα που αντιμετωπίζονται από τις αρμόδιες αρχές και τους φορείς του ποδοσφαίρου, ωστόσο, δόθηκε η διαβεβαίωση ότι μέσα στο στενό πλαίσιο της επιχειρηματικής της δραστηριότητας, θα συνεργαστεί και συνδράμει το έργο των αρμόδιων υπηρεσιών. Συμφωνήθηκε η διαμόρφωση των απαραίτητων συνθηκών διαρκούς συνεργασίας μεταξύ υπουργείου και ΟΠΑΠ, ώστε να αντιμετωπιστούν τα δυο μείζονα αυτά κοινωνικά προβλήματα.

ΜΑΖΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ

Όλοι απέργησαν εκτός απο τους ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ λιθογράφους της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ ΑΕ του kke. Συνάδελφοι συγχωρήστε τους, έπρεπε να τυπώσουν τα αστικά έντυπα των αφεντικών τους. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, στον καπιταλισμό της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ ποτέ συγχωροχάρτι. Το kke κατάφερε να δείξει στους καπιταλιστές τι πρέπει να κάνουν σε μέρα απεργίας, απέδειξε για μια ακόμα φορά πως είναι μέρος του συστήματος. Γι’ αυτό το σύστημα τους ταίζει. Κάθε χειροκρότημα στους αριστερούς ιμπεριαλιστές και ένα καρφί στο σώμα της εργατικής τάξης.
Δεν εξανθρωπίζεται ο αριστερός καπιταλισμός...
Δε θα τους περάσει.
Κίνημα Τυπογράφων
Δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης και πάλης-- www.typografeio.blogspot.com
Η ταξική πάλη διαμορφώνει τη συνείδηση.Διαδικτυακό βήμα τυπογραφείων, βιβλιοδετείων, προεκτύπωσης.
typografeio

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ(120310) ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Αθήνα, 12 Μαρτίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σχετικά με τις δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: Θα ήταν πραγματικά ανάξια σχολιασμού η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, κ. Παναγιωτόπουλου, καθώς είναι προφανής η διαστρέβλωση της αλήθειας. Αυτό που μας κάνει ωστόσο εντύπωση είναι αφενός ο τρόπος με τον οποίο προσπαθεί η ΝΔ και ο Πρόεδρός της, κ. Σαμαράς, να καλύψουν την παντελή έλλειψη αντιπολιτευτικής γραμμής, την απουσία ξεκάθαρης πολιτικής στάσης απέναντι σε πλήθος ζητημάτων και αφετέρου η άρνηση μιας στοιχειώδους αυτοκριτικής. Είναι δε, πραγματικά θλιβερή η εικόνα μιας αξιωματικής αντιπολίτευσης που αρνούμενη τις δικές της τεράστιες ευθύνες, αναλώνεται σε βαρύγδουπες αναλύσεις προσπαθώντας να θίξει το πρόσωπο του Πρωθυπουργού.
Και μάλιστα, επιλέγει να το κάνει την στιγμή που ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, βρίσκεται στο εξωτερικό και ανορθώνει την εικόνα της χώρας μας αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες, κινητοποιώντας την παγκόσμια κοινότητα. Ο κάθε πολίτης μπορεί να κάνει τις συγκρίσεις με το πρόσφατο παρελθόν.

ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΕΣ ΑΠΟ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΕΣ ΑΠΟ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΟ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΕΣ ΣΑΣ ΣΤΙΓΜΕΣ «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά, επιβιώνει αποκλειστικά χάρη στη συμμετοχή του απλού κόσμου, που στηρίζει τις δράσεις και το έργο του για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των παιδιών. Με την ενεργή συμμετοχή ομάδας εθελοντών δημιουργήθηκε μια πλούσια και πρωτότυπη συλλογή από μπομπονιέρες, σε όμορφα σχέδια και χρώματα, για τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής κάθε ανθρώπου. Επιλέγοντας μπομπονιέρες του Οργανισμού μας, θα κάνετε χιλιάδες παιδιά να χαμογελάσουν, συμβάλλοντας έτσι και εσείς με το δικό σας τρόπο στην προσπάθεια στήριξης των παιδιών που χρειάζονται την αγάπη και φροντίδα όλων μας. Κλείστε ραντεβού στα τηλέφωνα: Aθήνα: 210 76 47 760 Θεσ/κη: 2310 250160 Πάτρα: 2610 332 499 Xαλκίδα: 22210 79788 Πύργος: 26210 81040 Tρίπολη: 2710 234154 www.hamogelo.gr

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΛΗΤΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΑΠΑΝΤΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ Αριθμός Περιορισμένων Αντιτύπων:
3.000 αριθμημένα αντίτυπα Γλώσσα Έκδοσης:Ελληνικά Σελίδες:1.000 Διαστάσεις:21 x 29,5 εκ. ISBN:960-8033-17-9 Εκδοτικός Οίκος:ΜΙΛΗΤΟΣ
Στον Έρασμο ή Erasmus Desiderius, βαθύτατο γνώστη και ακάματο μελετητή της κλασσικής και βιβλικής γραμματείας, οφείλεται η παρούσα έκδοση του Αριστοτέλους (Βασιλεία 1531).
Η εκτενής εισαγωγή στη λατινική αποδίδεται στον ιταλό ουμανιστή και λόγιο Guarino da Verona.
Τα έντυπα προσφέρονται μέσα σε κασετίνα.

Η Ιστορία του Ήλιου και της Σελήνης! - Διαδραστική Θεατρική Παράσταση

Μια διαδραστική θεατρική παράσταση που απευθύνεται σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας και όχι μόνο…και εξηγεί με τον δικό της μοναδικό τρόπο πως μέσα από μια ιστορία αγάπηςδημιουργήθηκε το Ηλιακό μας σύστημα!
Ενα παραμύθι που δεν μπορεί να εξελιχθεί χωρίς την συμμετοχή των παιδιών Κάθε Σάββατο στις 6:00 μμ Παίζουν Μαρίνα Μανδαλά - Βασίλης Σπυρόπουλος- Σταυρούλα Μανδαλά ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Μαρίνα Μανδαλά Εισιτήριο 7 Ευρώ Διάρκεια παράστασης 60 Λεπτά Φωτογραφίες Παράστασης Ηλικίες 4-13 ετών Ο ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ, Γαβριηλίδη και Ξενοπούλου 17 - Ηλιούπολη (Google χάρτης) Πληροφορίες - Κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα:210-9954189/6946235821 http://www.operipatos.gr Οι παραστάσεις μας, κατόπιν συνεννόησης, έρχονται και στον δικό σας χώρο!

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΚΤΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Το παιδί και η φροντίδα του ΣΠΟΚ ΜΠΕΝΖΑΜΙΝ
Σχήμα: 21X14
Αρ. Σελίδων: 680
ISBN: 960-352-470-0
Γλώσσα: Ελληνικά
Βιβλιοδεσία: Αδετο
Mετάφραση : Αντώνης Αϊδίνης
Το διάσημο βιβλίο του δρος Σποκ, καταγραφή των απόψεων του Αμερικανού παιδιάτρου και παιδοψυχολόγου για την ανατροφή των παιδιών, που συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στη διαμόρφωση των σύγχρονων αντιλήψεων για τη βρεφική και την παιδική ηλικία και για τον χειρισμό των προβλημάτων τους.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΚΟΒΟΣΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Το Τέρας της Πετρούπολης Συγγραφέας - Συντελεστές Γκραφ, ΕκατερίναΜετάφραση: Ξανθόπουλος, Α. ΕκδότηςΓκοβόστης ISBN960-446-081-6 Έκδοση1905 ΔέσιμοΜαλακό εξώφυλλο Σχήμα14χ21 εκ. Σελίδες560 ΠεριέχειΒιβλιογραφία
Σε αυτό το συναρπαστικό βιβλίο περιγράφεται η ζωή τριών ζευγαριών.
Ο καθηγητής Στάσωφ και η Τατιάνα Αμπρικόσοβα είναι οι φανταστικοί ήρωες.
O Στάσωφ του διηγήματος είναι προσωπικότητα και όχι ένα απλό πρόσωπο. Στους κύκλους που σύχναζε, οι άνθρωποι αστειευόμενοι τον φώναζαν το «Tέρας της Πετρούπολης». Aυτό το… «προσωνύμιο» τού το είχαν δώσει οι γυναίκες.
Kαι, φυσικά, εκείνες που είχαν τη δυνατότητα να τον εκτιμήσουν ως εραστή. Ήταν θαυμάσιος, παθιασμένος, τρυφερός και άσπλαχνος εραστής.
Όμως αυτός ο εραστής αγάπησε μια απλή, και όχι ιδιαίτερα όμορφη κοπέλα, μια κοπέλα που άλλαξε όλη τη ζωή του, όλα του τα πιστεύω.
Tην αγάπησε με όλο το πάθος του. Eπιθυμούσε και ονειρευόταν μια υπέροχη ζωή μαζί της. Tα πράγματα όμως δεν έρχονται όπως εμείς τα σχεδιάζουμε…
Tα ονόματα των άλλων ζευγαριών είναι της Μεγάλης Αικατερίνης και του Ποτέμκιν, του Λέων Τολστόι και της Σόνιας, τα οποία ταξιδεύουν από αιώνα σε αιώνα και είναι γνωστά σε όλη την ανθρωπότητα.
Η διήγηση αγκαλιάζει την περίοδο από τις αρχές του 18ου αιώνα ως τις μέρες μας.
Η υπόθεση ξετυλίγεται στα Χειμερινά Ανάκτορα, στο Τσάρσκογιε Σελό, στα μεγαλειώδη υπόγεια παλάτια που χτίζονταν από τον Εκλαμπρότατο Δούκα Ποτέμκιν –κατά τη διάρκεια των εκστρατειών του– στη Μόσχα, στην Αγία Περούπολη, στη Γιάσναγια Πολιάνα, στη Μαδέρα…
Η σχέση τού κάθε ζευγαριού κρύβει το δικό της μυστικό, το δικό της δράμα, τη δική της τραγωδία…
Ποιος είναι ο ένοχος σε αυτές τις τραγωδίες; Ποιος από τους τρεις συζύγους είναι το πραγματικό «Τέρας» και ποιο το θύμα;

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics Ξανά το ίδιο λάθος.Η Σουηδική Βουλή ενέκρινε το αρμενικό σχέδιο με μια ψήφο διαφορά "Έκλεισαν" τα υποβρύχια Τ.214 - Παραλαμβάνουν και τον ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ! - 1,35 δισ. επιπλέον Swedish Parliament recognized Armenian Genocide REUTERS: Sweden approves resolution on "Armenian genocide" Η άλλη όψη απεργιών και διαδηλώσεων Το Γαλλικό αεροπλανοφόρο CDG στη Λεμεσό για ασκήσεις Ο ευτελισμός της Γλώσσας μας Στο ναδίρ η δημοτικότητα της Ανγκέλα Μέρκελ Επεισόδια έξω από το Ελληνικό Κοινοβούλιο Παπανδρέου: Το βαθύτερο πρόβλημα για το Κυπριακό η στάση της Τουρκίας Δεν χρωστά τίποτα σε κανέναν; ΝΕΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΤΗΣ FRΟΝΤΕΧ Ισχυρό ευρωχαστούκι στη Λευκωσία Ειρήσθω Κ α κ ο ρ ί ζ ι κ ο ι… Γιώργος Α. Παπανδρέου: Εικόνα, Αξιοπιστία, Επίφαση Ο Παπανδρέου επαινεί τον Ερντογάν για το 2004 Ενοχλημένος ο Ταλάτ που η Χ.Κλίντον θα δει πρώτα τον Μ.Κυπριανού και μετά τον ίδιο . Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε πρόγευμα με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Η Ελλάδα της Μενεγάκη και της Τζούλιας… Τουρκικό λόμπι για σκηνικό προόδου Συλλήψεις Κούρδων στην Ευρώπη για συνεργασία με το PKK Ελλάδα και Αμερική μαζί σε καλές και σε άσχημες μέρες Επικοινωνιακή επιτυχία Iσραήλ-Παλαιστίνιοι:Εποικισμός-Εκθεση Γκολντστόουν. Διάλογος για το οπλοστάσιο της Χεζμπολάχ στο Λίβανο

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΞΑΝΤΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΠΑΡΑΜΑΝΑΣ΄
Συγγραφέας: ΔΑΥΙΔ ΜΑΡΙΑΜ
ISBN: 960-256-628-0
Έτος έκδοσης: 2006
Κατηγορία: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Σελίδες: 148
Σύντομη περιγραφή: Ένα ταξίδι στον απλοϊκό κόσμο μιας ξύπνιας αλλά αμόρφωτης γυναίκας. Η εικονογράφηση του Μιχαήλ Ν. Δαυίδ συνοδεύει με τρυφερότητα το κάθε στάδιο των αναμνήσεών της.

Ο Καιρός - Παρασκευή 12.3.2010

http://www.youtube.com/watch?v=Tvnj4zTBTSY

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 16η Πανευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ (ΔΕΝΔΡΟΠΟΤΑΜΟΥ) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο Πέτρος Πανίδης στην Τραπεζούντα… «Αργοναύτες του έρωτα» 12ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων στην Παναγία Σουμελά»

Σ. ΞΥΝΙΔΗΣ: Ο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Διαβαστε στο Διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης
ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΨΗΦΟΘΗΡΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ
Διαβαστε επισης:
1) ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ
2) ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΟΥΣ (ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ) ΧΥΤΑ
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

Εξάρχεια: Η γετονιά σύμβολο - Η συνοικία το όνειρο

Εξάρχεια: Η γετονιά σύμβολο - Η συνοικία το όνειρο
Ένα άρθρο με αφορμή την εκπομπή "Μηχανή του χρόνου" για την ιστορική συνοικία

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Συνάντηση Μπάιντεν - Αμπάς Η Σαουδική Αραβία απένειμε το βραβείο «Βασιλιάς Φαϊζάλ» στον Ερντογάν Συζήτηση για το περιουσιακό από το ΚΥΚΕΜ Αναβαθμίζεται το ευρωκοινοβούλιο Οργισμένος ο Ερντογάν με τις ΗΠΑ Τα εκλογικά αποτελέσματα αργούν στο Ιράκ Το Ισραήλ τάραξε τις σχέσεις με ΗΠΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

11 Μάρτη 1944:H ίδρυση της κυβέρνησης του βουνού Μεγάλη κατολίσθηση στα Τζουμέρκα! Πάγος προς...15,39 ευρώ το κιλό!!!

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΕΝΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Αν ήταν όλα... αλλιώς
ISBN: 978-960-219-218-4
Αν η ψυχή μας φορούσε πάντα τα καλά της και καλωσόριζε τα όνειρά μας...
Αν το καράβι μας έφτανε φωταγωγημένο στο λιμάνι που είχαμε διαλέξει...
Αν στην προβλήτα μάς περίμεναν, με ανθοδέσμες και χειροκροτήματα, όλοι αυτοί που αγαπήσαμε...
Αν δεν είχαμε αφήσει την πόρτα της ψυχής μας ανοιχτή, για να βρουν άσυλο οι κατατρεγμένοι...
Τι απερισκεψία κι αυτή!
Πάντα τους ληστές τούς περνούσαμε για κατατρεγμένους.
Αν ξέραμε να διαβάζουμε εγκαίρως τα σημάδια των καιρών και να προβλέπουμε τις καταιγίδες... Αν δεν είχαμε μπερδέψει τα σημεία του ορίζοντα και περιμέναμε να βγει ο ήλιος από τη δύση... Πόσος χαμένος χρόνος, αλήθεια!
Aν... Αν... Αν ήταν όλα... αλλιώς!
Μα τότε, πώς θα ξεχωρίζαμε το φως που κλείνουν μέσα τους τα φύλλα της παπαρούνας;

Κικέρων υπέρ Φλάκκου…

Κικέρων υπέρ Φλάκκου… Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ Η σημερινή μου «blog-άποψη» είναι πιπεράτη, αλλά όχι δικό μου δημιούργημα. Το κείμενο ήρθε στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο από ένα πολύ καλό φίλο και το δημοσιεύω (διατηρώντας φιλόλογοι αναγνώστες μου) με επιφυλάξεις για την αυθεντικότητά του όχι επειδή είναι πολύ μα πάρα πολύ αιχμηρό για εμάς τους Έλληνες, αλλά αντίθετα επειδή είναι εκπληκτικά επίκαιρο μετά από 2000 χρόνια! Γίνεται ακόμη πιο χρήσιμο μια και διανύουμε περίοδο πρωτόγνωρων οικονομικών προβλημάτων. Στην Ελλάδα του 2010, ενώ κανείς πολιτικός δεν οδηγείται στην φυλακή, καλούμαστε ΟΛΟΙ να πληρώσουμε «σπασμένα» που άλλοι στο τσακίρ κέφι της ΕΞΟΥΣΙΑΣ….σπάσανε! Και επειδή βλέπουμε τον Πρωθυπουργό μας να περιφέρεται σε Ευρώπη και Αμερική εκλιπαρώντας για «πολιτική» όχι «οικονομική στήριξη» θα ήθελα να του υπενθυμίσω το στίχο του Εθνικού μας ποιητή που μας πάει πίσω δυο αιώνες: «Μοναχή το δρόμο επήρες , εξανάλθες μοναχή· δεν ειν’ εύκολες οι θύρες, εάν η χρεία τες κουρταλεί». Τελικά, «όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν…» Έγραψε ο Κικέρωνας το έτος 59 π. Χ. σε κείμενο υπεράσπισης του κατηγορούμενου συμπατριώτη του Φλάκκου: «Είναι αλήθειες ότι θα πω για την ελληνική φυλή. Δεν της αρνούμαι τη λαμπρότητα του λόγου, την επίδοση στα γράμματα και τις καλές τέχνες, ούτε το χάρισμα της ιδιοφυΐας, της ρητορείας και οτιδήποτε άλλο διεκδικήσουν δεν μπορώ παρά να τους το αναγνωρίσω. Όμως το έθνος αυτό δεν αντελήφθη ποτέ τη σοβαρότητα της μαρτυρίας που απαιτεί απόλυτη εντιμότητα. Από πού προέρχεται η φράση «μου δανείζεις μαρτυρία;» από Γάλλους ίσως ή από Ισπανούς; Είναι καθαρά ελληνική. Ακόμη και οι αγνοούντες την ελληνική γνωρίζουν καλά την έννοια της φράσης αυτής. Παρακολουθήστε με πόση αυθάδεια συζητούν και με πόσης έλλειψη σοβαρότητας διαλέγονται και θα αντιληφθείτε ότι υπό ουδενός ενδοιασμού διακατέχονται. Σε καμία περίπτωση δεν απαντούν ευθέως στο ερώτημα που τίθεται. Αντίθετα πλατειάζουν δολιχοδρομούντες. Ουδέποτε ενδιαφέρονται να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους αποφεύγοντας τους κινδύνους της απόδειξης. Πώς να λάβει κανείς σοβαρά υπόψη ανθρώπους για τους οποίους ο όρκος είναι παιχνίδι, η μαρτυρία εμπαιγμός, η υπόληψη κενή σκιά; Ανθρώπους για τους οποίους ο έπαινος, η υποχρέωση, τα συγχαρητήρια ακόμη και η οικονομική κατάσταση οφείλονται σε αναιδή ψευδολογία; Είναι γνωστόν, άλλωστε, ότι οι ελληνικές πολιτείες διοικούνται κατά τρόπο τυχάρπαστο από ανεύθυνες συνελεύσεις. Ας μην αναφερθούμε στα της σημερινής Ελλάδας που από καιρού καταστράφηκε από τα διάφορα πολιτικά κόμματα. Η παλαιά και ένδοξη Ελλάδα με το κλέος και την ευδαιμονία της καταστράφηκε πάντοτε από το ίδιο κακό αίτιο. Δηλαδή την αχαλίνωτη δράση και την ανευθυνότητα των συνελεύσεών της. Τους θώκους της εξουσίας καταλάμβαναν σχεδόν πάντοτε άνδρες αδαείς και άσχετοι προς όλα τα θέματα. Αυτοί περιέπλεκαν την πολιτεία σε μάταιους πολέμους και περιπέτειες. Τα αξιώματα δίνονταν στους ταραχοποιούς και διώκονταν όσοι είχαν προσφέρει καλές υπηρεσίες. Τέτοια δε συνέβαιναν ακόμη και στην Αθήνα τον καιρό εκείνο που θαυμαζότανε όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλον τον κόσμο! Να θυμάστε λοιπόν όποτε πρόκειται για ελληνικά ψηφίσματα ότι αυτά δεν είναι παρά το παραλήρημα ενός αλλοπρόσαλλου όχλου, φωνή ανθρώπων ουτιδανών, κραυγή άκριτη και αστάθμητη λαού ανόητου και ψεύτη και η φρενίτιδα της συνέλευσης του πλέον επιπόλαιου όλων των εθνών!…