Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Δράσεις της εβδομάδας στο ΑΒΓΟ: από το μεσαίωνα στη hard core σκηνή του Βερολίνου

Ex silencio: Douce dame jolie
Συναυλία παλαιάς μουσικής με έργα των G. de Machaut, J. Ciconia, Cantigas de Santa Maria, Σεφαραδίτικη παράδοση κ.α.
Παρασκευή 16 νοεμβρίου 2012 // Ώρα 20:30 // είσοδος: €7
Ex Silentio
Θεοδώρα Μπάκα – φωνή, Δημήτρης Κούντουρας - φλάουτο με ράμφος, πλάγιο φλάουτο, Θύμιος Ατζακάς – ούτι, Ηλέκτρα Μιλιάδου - βιέλα
Το σύνολο Ex Silentio παρουσιάζει φωνητική και ενόργανη μουσική από το τέλος του Μεσαίωνα. Πολυφωνικές και μονοφωνικές συνθέσεις της γαλλικής και της ιταλικής Ars Nova, μαζί με μονoφωνικά έργα από την ισπανική χερσόνησο καθώς και τραγούδια της διασποράς των Εβραίων, συνθέτουν τη μουσική αυτή περιπλάνηση στον 13ο, 14ο και 15ο αιώνα.
ΣΩΜΑ + bestbefore
Aντώνης Ανισέγκος (live electronics), Θύμιος Ατζακάς (ηλ. κιθάρα)
Ανδρέας Καραουλάνης (video animation)
Σάββατο 17 νοεμβρίου 2012 // Ώρα 21:00 // είσοδος: €7
Δροσιά: πως αλλιώς
να ξεπλύνεις την τόση
σκόνη του κόσμου.
Matsuo Bashō (1644 – 1694)
Στους «Κραδασμούς» πρόκειται να παρουσιαστεί μία νέα εκδοχή της μουσικής πράξης του ντουέτου, διευρυμένη ως τρίο με τον video artist «bestbefore» (Ανδρέας Καραουλάνης).
Το ντουέτο ΣΩΜΑ γεννήθηκε στο Βερολίνο το 2005, μέσα από τη μακρόχρονη καλλιτεχνική συμβίωση μεταξύ των μουσικών Αντώνη Ανισέγκου και Θύμιου Ατζακά. Η εργασία του ντουέτου επικεντρώνεται στον δημιουργικό συγκερασμό σύνθεσης και αυτοσχεδιασμού, χτίζοντας – και γκρεμίζοντας – τις γέφυρες μεταξύ βιωμένου και ιδεατού ήχου. Kατά τα πέντε τελευταία χρόνια, δίπλα στο ΣΩΜΑ έχουν εμφανιστεί ζωντανά πολλοί εξαιρετικοί μουσικοί - εκπρόσωποι διεθνώς αναγνωρίσιμων μουσικών παραδόσεων, όπως ο Σωκράτης Σινόπουλος (πολίτικη λύρα), ο Ιρανός Βijan Chemirani (tombak), ο Κινέζος Wu Wei (sheng), η Σαβίνα Γιαννάτου (τραγούδι), ο Μιχάλης Σιγανίδης (μπάσο), η Μαρία Θωίδου (τραγούδι) και – πρόσφατα – ο κορυφαίος Γιαπωνέζος αυτοσχεδιαστής Soji Hano (τύμπανα).
Ακρόαση – παρουσίαση δίσκου: Killed By Candies by ddaA
κυριακή 18 νοεμβρίου 2012 // Ώρα 21:00 // είσοδος: ελεύθερη
O Aντώνης Ανισέγκος θα μας βάλει να ακούσουμε την πρόσφατη δισκογραφική έκδοση του hardcore ντουέτου «ddaA». Θα ακολουθήσει συζήτηση μαζί του, με ποτό και μεζέ, καθώς και ακροάσεις από την προσωπική του δισκοθήκη.
Το power-electronics-power-drums-speednoise duo «ddaA» (Antonis Anissegos - live electronics, Oliver Steidle - drums, electronics), ξεκίνησε να παίζει το 2008, μέσα από την ανάγκη των μελών του να δημιουργήσουν hardcore μουσική. Μετά από πολλά εντατικά sessions, το duo κάνει την πρώτη του δισκογραφική εμφάνιση το 2010 (free download on Clinical Archives) ενώ – πρόσφατα – εκδίδει το ddaA (“Killed By Candies”, Gligg-Records 2012).
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ KΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΔΩ (περιορισμένος αριθμός)

Έκτακτα Δελτία θυελλωδών ανέμων σε ισχύ:Ώρα έκδοσης: 14/11/12 10:30

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ 14-11-2012 / 1030 UTC
ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ 141100 UTC ΜΕΧΡΙ 142200 UTC

ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1032 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ
ΤΙΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1016 ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ 1012 ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ
ΚΑΙ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ:
ΤΟ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ,
ΤΟ ΙΚΑΡΙΟ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 25.30, ΤΟ ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ,
ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΕΥΒΟΙΚΟ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ 37.50, ΤΟ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ
ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΜΕ ΒΟΡΕΙΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΟΝ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ 7
ΤΟΠΙΚΑ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ 8 

Ισχύει μέχρι: 14/11/12 22:00

53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Πρόγραμμα προβολών
ΟΛΥΜΠΙΟΝ Αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΟΝ
Ο Εξαιρετικός Κύριος Λαζάρ
(Καναδάς, 2011)

Σκηνοθεσία: Philippe Falardeau, Έγχρωμο, 94΄.

CINEDOC
Bird on a Wire

Σκηνοθέσια: Tony Palmer.
Έγχρωμο, 106΄

****
Αίθουσα ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ

Barbara

(Γερμανία, 2012)
Σκηνοθεσία: Christian Petzold. Έγχρωμο, 105΄.

*****
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αίθουσα ΤΑΚΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
(Μουσείο Κινηματογράφου)

Σμύρνη, η καταστροφή μιας κοσμοπολίτικης πόλης 1900-1922

(Ελλάδα, 2012)
Σκηνοθεσία: Μαρία Ηλιού, 87΄.

**
CINEDOC
Bird on a Wire

Σκηνοθέσια: Tony Palmer.
Έγχρωμο, 106΄

*****
Για τα παιδιά

...περισσότερα

*****
Εκπαιδευτικά βιωματικά προγράμματα διαδραστικού κινηματογράφου

...περισσότερα

Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης

Στις παρυφές του ιταλικού νεορεαλισμού

Η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης που εγκαινιάστηκε στη διάρκεια του 53ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με το αφιέρωμα «Η κινηματογραφική ζωή της ζωγραφικής», συνεχίζει τη δράση της με ένα αφιέρωμα με τίτλο «Στις Παρυφές του Ιταλικού Νεορεαλισμού» που θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 18 Νοεμβρίου 2012 στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Το αφιέρωμα περιλαμβάνει τις ταινίες Πίσω από τα κλειστά παράθυρα / Persiane chiuse του Luigi Comencini, Οι αρραβωνιασμένοι / I fidanzati του Ermanno Olmi, Θαύμα στο Μιλάνο / Miracolo a Milano του Vittorio De Sica και I vitelloni του Federico Fellini.
Και οι τέσσερις ταινίες του αφιέρωματος βρίσκονται πέρα από τα σύνορα του νεορεαλισμού, κουβαλώντας όμως στις αποσκευές τους τη σπουδαία κινηματογραφική του κληρονομιά. Η διαυγής κριτική φαινομένων κοινωνικής και ηθικής εξαχρείωσης, όπως η πορνεία στην ταινία του Κομεντσίνι, συνυπάρχει με το βαθιά ριζωμένο στην κοινωνική πραγματικότητα αλληγορικό παραμύθι του Θαύματος στο Μιλάνο, όπου οι ταπεινοί και καταφρονεμένοι φτωχοδιάβολοι της παραγκούπολης, στο τέλος απογειώνονται για τη χώρα του ονείρου, κάτι που ουδόλως καταφέρνουν «τα παχιά μοσχάρια» (αυτό σημαίνει vitelloni) της τρίτης (και πρώτης σπουδαίας ταινίας του mestro Federico, τα οποία περιπλανώνται άσκοπα ξοδεύοντας, σε σχέδια και όνειρα που δεν θα πραγματοποιηθούν ποτέ, την άχαρη και μονότονη επαρχιώτικη ζωή τους. Το πρόγραμμα συμπληρώνουν Οι αρραβωνιασμένοι του Ερμάνο Όλμι, ο οποίος καταγράφει με οξύ κινηματογραφικό βλέμμα, στα όρια μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, το πικρό χρονικό μιας υπαρξιακής ήττας.
Ώρα προβολών: 20:30

Περιφερειακές Εκδηλώσεις

Το 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξιδεύει και φέτος στην υπόλοιπη Ελλάδα μέσα από τις Περιφερειακές Εκδηλώσεις, φέρνοντας το κοινό σε επαφή με πρωτοπόρους δημιουργούς και ταινίες.

Από τις 12 Νοεμβρίου έως τις 20 Δεκεμβρίου το Φεστιβάλ θα βρεθεί μεταξύ άλλων σε Αλεξανδρούπολη, Αμοργό, Άνδρο, Βελβεντό, Βέροια, Βόλο, Ιτέα, Ιωάννινα, Καβάλα, Καρδίτσα, Καστοριά, Κιλκίς, Κοζάνη, Κω, Λαμία, Λειβαδιά, Νάξο, Νέα Μάκρη, Ξάνθη, Πάτρα, Πεύκη, Πρέβεζα, Ρέθυμνο, Σαμοθράκη, Σάμος, Σαντορίνη, Σέρρες, Φλώρινα, Χανιά, Νεάπολη Λασιθίου, Χίος. Οι προαναφερθείσες πόλεις θα φιλοξενήσουν μια επιλογή ταινιών από το πρόγραμμα του 53ου ΦΚΘ.
Οι προβολές των Περιφερειακών Εκδηλώσεων πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κινηματογραφικών λεσχών και πολιτιστικών οργανισμών των πόλεων.
Στο κινηματογραφικό ταξίδι του 53ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έχουν προστεθεί νέοι σταθμοί, στην προσπάθεια του Φεστιβάλ να αγκαλιάσει προορισμούς όπου οι εικόνες και τα μηνύματα φτάνουν πιο δύσκολα, όπως Καταστήματα Κράτησης και Ιδρύματα Αγωγής.

Βιβλία των εκδόσεων ΚΕΔΡΟΣ υποψήφια για τα Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία

Αγαπητοί φίλοι 
Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε ότι τέσσερα βιβλία των εκδόσεων ΚΕΔΡΟΣ συμπεριλαμβάνονται στις βραχείες λίστες για τα Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία.
Πιο αναλυτικά:
Στην κατηγορία Διήγημα-Νουβέλα υποψήφιος για το βραβείο είναι ο Κώστας Γ. Παπαγεωργίου για το έργο του Νερό.
Στην κατηγορία Μυθιστόρημα υποψήφιος είναι ο Γιώργος Ξενάριος για το έργο του Στην άκρη του κόσμου.
Στην κατηγορία Ποίηση υποψήφιος είναι ο Δημήτρης Κοσμόπουλος για το έργο του Κρούσμα.
Σε ό,τι αφορά τα Βραβεία Λογοτεχνικής Μετάφρασης, στην κατηγορία Μετάφραση από Ξένη Γλώσσα υποψήφιος είναι ο Αλέξης Καλοφωλιάς για τη μετάφραση του μυθιστορήματος Κεντρική Ευρώπη του Γουίλιαμ Τ. Βόλμαν. Τέλος, υποψήφιες στην κατηγορία Μετάφραση Σε Ξένη Γλώσσα είναι οι ισπανικές μεταφράσεις της μυθιστορηματικής τριλογίας Ακυβέρνητες πολιτείες του Στρατή Τσίρκα (Stratis Tsirkas, Ciudades a la deriva, edicion de Ioanna Nicolaidou, traduccion de Vicente Fernandez Gonzalez, Leandro Garcia Ramirez, Maria Lopez Villalba y Ioanna Nicolaidou, Madrid : Catedra, Letras Universales) και της ποιητικής σύνθεσης Χρυσόθεμις του Γιάννη Ρίτσου (Υannis Ritsos, Crisotemis, traduccion de Selma Ancira, Barcelona: Acantilado), που στα ελληνικά κυκλοφορούν από τις εκδόσεις μας.

International Directing Workshop 2013

This intensive practical program is designed for those who already are directors, or experienced dancers and choreographers beginning a career as a director - performing arts practitioners working in various genres, techniques and styles. If you are at the start of your directing career or need to refresh your professional arsenals, this intensive offers a great chance to gain new practical tools, exchange ideas with colleagues from different countries and to find new international network opportunities.
The workshop language is English. Participants can receive the Certificate. 
Nearest airports: Graz and Vienna. Accommodation and meals are organized. 
The workshop will take place in Styria region in the southeast of Austria
Programme and registrationhttp://www.iugte.com/projects/directinglab
Several scholarships are available. 
Welcome to our Facebook page http://www.facebook.com/iugte

Κυκλοφορεί αυτή την Πέμπτη από τις εκδόσεις Λιβάνη:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για την Παρουσίαση του βιβλίου "Λαϊκά Παραμύθια της Ζακύνθου" και την ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ από τη Ζωή Νικητάκη

Super Προσφορά: Αράχωβα από 28€

Αράχωβα: 28€ το άτομο για ένα 2ήμερο σε πλήρως εξοπλισμένο δίκλινο με πρωινό  
Αράχωβα: 28€ το άτομο για ένα 2ήμερο σε πλήρως εξοπλισμένο δίκλινο με πρωινό. Στον πιο must προορισμό του χειμώνα, με άπειρες δυνατότητες ξεκούρασης, διασκέδασης και χαλάρωσης, μια μοναδική προσφορά σε καταπληκτική τιμή!
Αράχωβα: 24€ στην ταβέρνα ΧΑΝΙ ΖΕΜΕΝΟΣ για γεύμα ή δείπνο 2 ατόμων

Αράχωβα: 24€ στην ταβέρνα ΧΑΝΙ ΖΕΜΕΝΟΣ για γεύμα ή δείπνο 2 ατόμων.Χωρίς προπληρωμή ή προαγορά , εκτυπώστε το κουπόνι σας και πληρώστε κατευθείαν στο εστιατόριο. Μια προσφορά δώρο για όλους μας τους φίλους!

Έκτακτα Δελτία θυελλωδών ανέμων σε ισχύ:Ώρα έκδοσης: 14/11/12 04:30

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ 14-11-2012/0430 UTC
ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ 140430 UTC ΜΕΧΡΙ 141600 UTC

ΟΙ ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1032 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ
ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1016 ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ 1014 ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ ΚΑΙ
ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ:
ΤΟ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΔΥΤΙΚΑ
ΤΟΥ 25.30, ΤΟ ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΕΥΒΟΙΚΟ ΜΕ ΒΟΡΕΙΟΥΣ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΟΝ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ 7 ΤΟΠΙΚΑ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ 8
ΜΕΧΡΙ 141000 UTC ΤΗ ΜΕΛΙΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 13.00 ΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΟΝ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ 7 ΤΟΠΙΚΑ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ 8
Ισχύει μέχρι: 14/11/12 16:00

Μίκης Θεοδωράκης - Όμορφη πόλη (Πρώτη εκτέλεση)

Τι αποφάσισε το Eurogroup για την Ελλάδα | Συζήτηση για..πρόσθετα μέτρα | Ρύθμιση δανείων - πλειστηριασμών | Τσίπρας στο CNN | Ανακεφαλαιοποίηση

Eurogroup: 2ετής επιμήκυνση, εφάπαξ δόση 44 δισ., δηλώσεις Σόιμπλε
περισσότερα

Συζήτηση για... πρόσθετα μέτρα μια βδομάδα μετά την ψήφιση του Μνημονίου 3!
περισσότερα

Σαμαράς: «Η ανάπτυξη ξεκίνησε» στην Ελλάδα - Σήμερα στις Βρυξέλλες
περισσότερα

Τσίπρας στο CNN: Μόνη λύση η διαγραφή του χρέους, κοινή ευρωπαϊκή λύση
περισσότερα

Αιχμηροί ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
περισσότερα

Νέο πλαίσιο για ρύθμιση δανείων και παράταση στην αναστολή πλειστηριασμών
περισσότερα

Δεν θα υπάρξει σύγκληση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για να πέσουν οι τόνοι...
περισσότερα

Ερώτηση για την καθυστέρηση στην απονομή συντάξεων
περισσότερα

Γ. Παπανδρέου προς Κ. Σημίτη: Προσπάθειες αποφυγής ή μετάθεσης ευθυνών...
περισσότερα

eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών  

περισσότερα
www.eklogika.gr : το πιο ενημερωμένο portal για την πολιτική, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις εκλογές

Θα παραταθεί η περίοδος αναστολής των πλειστηριασμών

Δημοπρατούνται τέσσερις επιστολές του στρατηγού Καραϊσκάκη
Τσίπρας: Ο χρόνος της κυβέρνησης τελειώνει

Σαρώνει το ερωτικό μυθιστόρημα ελληνίδας πρώην πορνοστάρ

Πάει και η NEOSET

Μεγάλο παιχνίδι με την κυπριακή ΑΟΖ

Νίκησαν και επιστρέφουν στην ΕΡΤ και την "Πρωϊνή Ενημέρωση"

To Πρωτοδικείο Ξάνθης δικαίωσε απολυμένο του ΚΤΕΛ

Όχι σε νέο πακέτο μέτρων από τον Νικήτα Κακλαμάνη

Ο Ματέο στην αεροπορία από αύριο

Το ΣΔΟΕ απέναντι στους αρτοποιούς της Ξάνθης που μοιράζουν κουλούρια στους υποσιτιζόμενους μαθητές

Την πόρτα της εξόδου βλέπουν από σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι

Θα παραταθεί η περίοδος αναστολής των πλειστηριασμών

Η έκθεση της τρόικας: Μεταξύ ταινίας... τρόμου και επιστημονικής φαντασίας

Η έκθεση της τρόικας: Μεταξύ ταινίας… τρόμου και επιστημονικής φαντασίας
Θα φανεί στο… χειροκρότημα η επιλογή Μπανκς

Πως να πάρουμε “διαζύγιο”… από την αϋπνία

«Πάνω από 44 δισ. ευρώ η δόση της Ελλάδας»

Χρυσή Αυγή: Καταδικαστέα η προπαγάνδα σε πεντάχρονα Ελληνόπουλα

Συνεχίζει να στηρίζει τον Φερέιρα ο Αλαφούζος

Τσίπρας: Υποστηρίζω αυτό που λέει κι ο Ομπάμα!

Μεγάλη πτώση του “οικονομικού συναισθήματος” στη Γερμανία

Αντλήθηκαν 4,062 δισ. ευρώ από τη δημοπρασία ελληνικών ομολόγων

Πρώτη σε πωλήσεις η Opel

Έκτακτα Δελτία θυελλωδών ανέμων σε ισχύ:Ώρα έκδοσης: 14/11/12 01:30

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ 14-11-2012/0130 UTC
ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ 140400 UTC ΜΕΧΡΙ 141600 UTC

ΟΙ ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1032 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ
ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1016 ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ 1014 ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ ΚΑΙ
ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ:
ΤΟ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΔΥΤΙΚΑ
ΤΟΥ 25.30, ΤΟ ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΕΥΒΟΙΚΟ ΜΕ ΒΟΡΕΙΟΥΣ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΟΝ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ 7 ΤΟΠΙΚΑ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ 8
ΜΕΧΡΙ 141000 UTC ΤΗ ΜΕΛΙΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 13.00 ΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΟΝ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ 7 ΤΟΠΙΚΑ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ 8
Ισχύει μέχρι: 14/11/12 16:00

Ρατσιστές το 9% των γερμανών

Αστυνομικοί έμποροι ναρκωτικών στην Κρήτη
Μα την Rihanna φυσικά...

Ρατσιστές το 9% των γερμανών

6,5 εκατ. ευρώ πρόστιμο σε Cosmote, Vodafone, Wind για αυθαίρετες χρεώσεις από υπηρεσίες πρόσβασης στο διαδίκτυο

Σαμαράς από Βρυξέλλες: Αποδεσμεύστε τη δόση
Για δόση – μαμούθ 44 δισ. παλεύει το ΥΠΟΙΚ
6,5 εκατ. ευρώ πρόστιμο σε Cosmote, Vodafone, Wind για αυθαίρετες χρεώσεις από υπηρεσίες πρόσβασης στο διαδίκτυο
Εξαφανισμένοι 12.788 συνταξιούχοι ΙΚΑ και ΤΑΠ ΟΤΕ
Έδιωξαν νηπιαγωγό έπειτα από παρέμβαση της Χρυσής Αυγής
Υπόθεση Πετρέους: Σεξ, ψέματα και… θεωρίες συνωμοσίας
Αστυνομικός «μαϊμού» λήστεψε Αλβανό που έκανε ωτοστόπ!
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου
Φωτογράφησε το μεγαλύτερο ανακόντα του κόσμου
Ραγκούσης: Δεν διαπραγματεύτηκαν τίποτα
Σόιμπλε: Η κατάσταση στην Ελλάδα χειροτέρεψε
Σε ισχύ από σήμερα η διαθεσιμότητα – Ολες οι τελικές ρυθμίσεις
Το Long Island είναι δύο εβδομάδες χωρίς ρεύμα
Η Google πλήρωσε 200.000 ευρώ αποζημίωση για μια φωτογραφία
Κακλαμάνης: «Δεν θα ψηφίσω νέα μέτρα»
Τσίπρας: Δε λέω τίποτα διαφορετικό από αυτό που λέει ο Ομπάμα!
Επιστροφή επιδόματος πετρελαίου μέσω ίντερνετ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ PIAZZA del POPOLO

PIAZZA del POPOLO
To «Λόμπι της Δεκάρας» σπάει τους μύθους της κοινωνικής και πολιτικής μας ζωής
Η αναμμένη κουζίνα αιτία να καεί σπίτι στην Κομοτηνή

Γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα των Αγροτισσών στην Δράμα

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου

Το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων συζητήθηκε στην Κομοτηνή

Επανεκλογή Χαρακίδη στην Αντιπροεδρία του ΣΕΣΠ

Δείτε φωτογραφίες από την πυρκαγιά στο εργοστάσιο της ΟΞΥΜΑΧΟΝ στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής

Πυρκαγιά σε εργοστάσιο της ΒΙΠΕ Κομοτηνής

Ανάπλαση της Δυτικής Χερσαίας Ζώνης του Λιμένα Αλεξανδρούπολης

Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ σε Διεθνή Τουριστική Έκθεση στο Λονδίνο

Ομιλία Γιώργου Ντόλιου στην συζήτηση για τον Προϋπολογισμό

Άλεξ Ταξιλδάρης. «Το τελευταίο που με απασχολεί είναι εάν περπατάω»! Συνέντευξη στο Lifo.gr

Υπό κατάληψη το δημαρχείο Καβάλας

Έχασε την ζωή του πέφτοντας από τα σκαλιά της πολυκατοικίας 55χρονος στον Έβρο

Ο Γιώργος Πεταλωτής στη κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό;

Την Τετάρτη ο Λοβέρδος θα θέσει θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

Μια νεκρή από σύγκρουση φορτηγού με τρένο στην Αλεξανδρούπολη

Ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός με 167 «Ναι»

Ομιλία Στυλιανίδη στην συζήτηση για τον Προϋπολογισμό

Το τέλος της αγωνίας

Το τέλος της αγωνίας
Το άλμα στο κενό και το φάντασμα της χρεωκοπίας των € 5 δισ.
Στο κενό η Ελλάδα – Διαφωνία ΕΕ – ΔΝΤ
Η Ελλάδα χρειάζεται μια γενναία διαγραφή χρέους
Πως ο Ομπάμα γκρέμισε την αυταπάτη των Ρεπουμπλικάνων
Πολλοί υπάλληλοι της Βουλής υποβάλλουν χαρτιά για σύνταξη
Απάντηση Παπανδρέου στην κριτική Σημίτη
Αβραμόπουλος: Στηρίζουμε της ευρωπαϊκή προοπτική χωρών των δυτικών Βαλκανίων
«Ξεκλειδώνει» την επιμήκυνση το Eurogroup. Ανοίγει ο δρόμος και για τη δόση. «Κλωτσάνε» οι Γερμανοί
Μέρκελ: Πιστή η Πορτογαλία στην εφαρμογή των μέτρων λιτότητας
Αν. Σαμαράς: «Τώρα είναι η σειρά της Ευρώπης να κάνει τη δική της κίνηση»
Γκάουκ: «Μεγάλο λάθος» η διαπόμπευση της Ελλάδας – «όχι» σε νέο κούρεμα από Βάιντμαν
Ισπανία: Λαϊκή οργή στον αντίκτυπο αυτοκτονίας λόγω έξωσης
Νέο Eurogroup στις 20 Νομεβρίου θα κληθεί να δώσει το πράσινο φως για τη δόση
Διαψεύδει η ΕΚΤ διεύρυνση των αποδεκτών εγγυήσεων για τις ελληνικές τράπεζες
Προτάσεις από ανεξάρτητη Επιτροπή για το μέλλον των κυπριακών τραπεζών
Η επιμήκυνση θα κόστιζε λιγότερο από μια έξοδο της Ελλάδας, τονίζει ο Άσμουσεν
Η επιμήκυνση θα κόστιζε λιγότερο από μια έξοδο της Ελλάδας, τονίζει ο Άσμουσεν
Θετικό σουηδικό συνδικάτο σε πρόταση για απασχόληση νέων με μειωμένο μισθό
Έκτακτη δημοπρασία εντόκων γραμματίων με στόχο την άντληση 5 δισ. ευρώ
Πάνω από 250 εκατ. ευρώ σε απλήρωτους φόρους ζητά η Γαλλία από την Amazon
Hellas Online: Αρωγός προγράμματος υποτροφιών
ΕΧΑΕ: Στα 8,8 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη
Τιτάν: Αύξηση του τζίρου κατά 1% στο 9μηνο
Το ΤΤ «έτρεξε» στον 30ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών
Πιστοποίηση κατά ISO της Druckfarben από TUV
ΕΛΤΟΝ: Μεταφορά 600 χιλ.€ για κάλυψη επενδύσεων
HOL: Διαψεύδει για σύλληψη του νομικού συμβούλου

Real.gr

Το χάσμα ΔΝΤ-ΕΕ καθυστερεί τη δόση-Νέο Εurogroup στις 20 Νοεμβρίου
Στις Βρυξέλλες το μισό υπουργικό συμβούλιο

Φεύγει ο Δατσέρης που...μένει;

Τσίπρας: «Κούρεμα του χρέους ως σημείο εκκίνησης για νέο πρόγραμμα»

«Θα συμμετάσχω στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ως συνεργαζόμενος»

Τι έλεγε παλαιότερα ο Κ. Σημίτης για τον Γ. Παπανδρέου

Με καταλήψεις απαντούν στη διαθεσιμότητα

Τα νέα τεκμήρια για σπίτια και ΙΧ

Επιπλέον πόρους για προγράμματα απασχόλησης

Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση BB+ της Πορτογαλίας

Ο «902» πάει ...διαδίκτυο

Προς εσωτερικό «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» η ΔΗΜΑΡ

Μάσκα για λαμπερό πρόσωπο

Έκτακτη βοήθεια 30 δισ. δολαρίων ζήτησε ο Άντριου Κουόμο

«Το ωραιότερο όνειρο που έχω δει είναι ότι ήμουν διακοπές»

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση για διακίνηση ναρκωτικών

Σοκ οι προβλέψεις για την ύφεση του 2013

Σοκ οι προβλέψεις για την ύφεση του 2013
Παρότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης υποστηρίζει ότι οι προβλέψεις του νέου προϋπολογισμού είναι ρεαλιστικές και δύσκολα θα διαψευσθούν, οι περισσότεροι οικονομικοί αναλυτές τονίζουν ότι η ύφεση θα αποδειχθεί άλλη μια φορά «αχίλλειος πτέρνα» της οικονομικής πολιτικής, ξεπερνώντας κατά πολύ τις αισιόδοξες προβλέψεις της κυβέρνησης. 
Συνέχεια
Όλοι οι όροι της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών
Η κυβέρνηση εξέδωσε σήμερα Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) με την οποία ρυθμίζεται το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.Βάση των αποφάσεων του υπουργικού συμβουλίου, οι ελληνικές τράπεζες οφείλουν να έχουν δείκτη ιδίων κεφαλαίων (Tier 1) τουλάχιστον 6% μέσω κοινών μετοχών. Αυτό θα γίνει μέσα από αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, που το 90% θα καλυφθεί από το ΤΧΣ και το 10% από τους ιδιώτες μετόχους.
Συνέχεια

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ Greek Alert

Greek Alert
Πυραμιδικό τερατούργημα
Ο ΒΑΘΥΤΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ (ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ)

Αλβανός ΥΠΕΞ.: Ο Αβραμόπουλος όταν μιλάει για σοβινισμό να έχει υπόψη τη χώρα του - Δεν υπάρχει καμιά συμφωνία για τα χωρικά ύδατα...

Η Βορειοηπειρώτισσα Κλεονίκη Δεληγιώργη ανακηρύχθηκε "Μις Υφήλιος 2012"

Σύνδρομο στέρησης…

ΕΘΝΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ

Η οργή και ο πόνος

Για τη ΖΩΗ ΜΑΣ!!!!

Today at InfognomonPolitics

Today at InfognomonPolitics
Έκτακτη είδηση: οι Κούρδοι πήραν τον έλεγχο τέταρτης πόλης στη βορειοανατολική Συρία
Η κρίση σκοτώνει χωρίς διακρίσεις. Τι δείχνει η αυτοκτονία του αδελφού του ΥΦΕΘΑ

Πολιτικές σκιές στην παραίτηση Πετρέους

Σε θρακικό τάφο Βρήκαν τους θησαυρούς του Μεγάλου Αλεξάνδρου;

Η Γαλλία άρχισε τις δοκιμές μη επανδρωμένων αεροσκαφών Watchkeeper

Τριμερής συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας για τη διαμόρφωση της κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής

Ο Γιάννος, τα Apache και η Deutsche Bank

Κόκκινη κάρτα από το Ιρακ στην TPAO

Ράσμουσεν: Το ΝΑΤΟ θα υπερασπιστεί την Τουρκία έναντι της Συρίας

ΗΠΑ: Αποκαλύφθηκε το όνομα της δεύτερης γυναίκας στην υπόθεση Πετρέους

Σε κρίσιμη καμπή οι ρωσο-γεωργιανές σχέσεις

Χ.Θάτσι: Η Σερβία παίζει με τη φωτιά όταν ζητεί «αυτονομία» στο Κόσοβο

Για κατοχή οπλισμού και «στρατολόγηση» Συλλήψεις μελών απαγορευμένης ισλαμιστικής οργάνωσης στη Ρωσία

Απεργία πείνας και επεισόδια στην Τουρκία

Κατασκοπεία με ολίγη ειρωνεία Θύματα χάκερ έπεσαν αξιωματούχοι της ΕΕ σε συνέδριο διαδικτυακής ασφάλειας

Νέα ηγεσία για την ενωμένη συριακή αντίσταση υπό το βλέμμα ΗΠΑ, Κατάρ και Τουρκίας

Πάμε για δόση, θα πάρουμε... δήλωση

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει κλιμάκωση στην Αφρική

Η ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ Θύματα οι Παλαιστίνιοι

Προσπάθεια της Τουρκίας για Ελεγχο της Ιρανικής Επιρροής στις Αραβικές χώρες

ΕΛΛΑΣ Top-10 αλυσίδες της χώρας μας για το 2011 (6)

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Τυφώνας ΣΑΝΤΥ: Μια προειδοποίηση για την Ελλάδα

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ - Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Νέο φοροσόκ για μισθωτούς,συνταξιούχους, αγρότες και ελευθέρους επαγγελματίες - Ποιά γνωστή τηλεπερσόνα επισκέπτεται τακτικά τον πλαστικό της;

Από εβδομάδα σε εβδομάδα και από αναβολή σε αναβολή οι αποφάσεις για τη δόση
Παράτησαν τις σπουδές τους, αλλά διέπρεψαν επαγγελματικά

Πως αντιδράτε στην απιστία ανάλογα με το ζώδιο σας

Τα "πέταξαν"... όλα για χάρη του φυσικού περιβάλλοντος

Δέκα τροφές της εποχής που θα σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις...

Βρέθηκε αμύθητος αρχαιολογικός θησαυρός στη Βουλγαρία- Ποιά η σχέση του με τον Φίλιππο Β΄

Ποιά γνωστή τηλεπερσόνα επισκέπτεται τακτικά τον πλαστικό της;

Γιατί τα ηλεκτρονικά μηχανήματά μας έχουν τόσο μικρή διάρκεια ζωής

Νέο φοροσόκ για μισθωτούς,συνταξιούχους, αγρότες και ελευθέρους επαγγελματίες

Μαντέψτε ποιο σημείο του σώματος είναι μόδα να κάνεις spa στο Χόλυγουντ

Επίθεση του ΓΑΠ στον Σημίτη

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Διαβάστε σήμερα στην καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα «Ελεύθερη Ζώνη» (www.elzoni.gr):
Έντοκα γραμμάτια: Επειδή τα λεφτά δεν κόβονται από τον τοίχο περισσότερα…

Ελεύθερη Ζώνη

Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα.
Βησσαρίωνος 3-5, Αθήνα

Τηλ. 210-3643601

Σήμερα στο e-Pontos...

Σήμερα στο e-Pontos...
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ
ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΣΥΚΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ