Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ - Νέες κυκλοφορίες Μαΐου

Μπεμπάκο! ΣΥΓΓΡΑΦΕAΣ: Χρήστος Παπαναστασίου ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Γιαννούσης ΕΙΔΟΣ: Μυθιστόρημα ΣΕΙΡΑ: Διαδρομή Πρώτη έκδοση: Μάιος 2009 Σελ.: 176 Τιμή: €16,00 ISBN: 978-960-417-264-1 Λίγα λόγια για το βιβλίο Ένα ημερολόγιο γραμμένο από ένα μέλλοντα πατέρα, κατά τη διάρκεια της κύησης έως και λίγες μέρες μετά τον τοκετό.
Μέρα με τη μέρα και όσο περνά ο καιρός, εκτός από τις βιωματικές στιγμές της εγκυμοσύνης, γεννιούνται μικρές αναδρομές, διαπιστώσεις, ενοχές. Μικρά βότσαλα δηλαδή, από αυτά που χρειάζονται για να στρωθεί ο δρόμος της πατρότητας. Λίγα λόγια για το συγγραφέα Ο Χρήστος Παπαναστασίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970.
Ξεκίνησε να σπουδάζει Πολιτικές Επιστήμες, ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται στη διαφήμιση και το ραδιόφωνο. Οπισθόφυλλο Τα δευτερόλεπτα που ακολούθησαν περιείχαν ποσότητες από άγνωστα συναισθήματα τα οποία μπόρεσα να κάνω λέξεις πολύ αργότερα.
Όμως αποδεικνύεται περίτρανα ότι η προοπτική υπερέχει σε φόρτιση από την πραγμάτωση μιας κατάστασης, αφού, όταν είδα τα 2 θετικά τεστ, δεν ένιωσα κανένα λίγωμα ούτε συγκίνηση ούτε ξύπνησε μέσα μου κάτι πατρικό που υποθετικά κοιμόταν.
Απλά ήπια μια καινούργια, ανεξίτηλη γουλιά. Αυτό είναι ένα ημερολόγιο γραμμένο από ένα μέλλοντα πατέρα, κατά τη διάρκεια της κύησης έως και λίγες μέρες μετά τον τοκετό.
Μέρα με τη μέρα όμως και όσο περνούσε ο καιρός, εκτός από τις βιωματικές στιγμές της εγκυμοσύνης, γεννιόνταν μικρές αναδρομές, διαπιστώσεις, ενοχές.
Μικρά βότσαλα δηλαδή, από αυτά που χρειάζονται για να στρωθεί ο δρόμος της πατρότητας.Ερωτικό Ρέκβιεμ ΣΥΓΓΡΑΦΕAΣ: Αλέξης Τότσκας ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Γιαννούσης ΕΙΔΟΣ: Μυθιστόρημα ΣΕΙΡΑ: Σταθμός Πρώτη έκδοση: Μάιος 2009 Σελ.: 176 Τιμή: €16,00 ISBN: 978-960-417-262-7 Λίγα λόγια για το βιβλίο Μιχάλης και Ηώ.
Δευτεροξάδερφα, από χωριό της Κρήτης.
Και κάπου στις ανασκαφές των μινωικών ερειπίων, ήρθε ο έρωτας και φώλιασε ανάμεσά τους. Και ποιος να το δεχτεί ετούτο το κακό;
Σαν κυνηγημένα φύγανε τα δυο παιδιά απ’ το νησί και πάλεψαν να κρατήσουν δυνατό τον έρωτά τους για πάντα. Μα πόσο κρατάει αυτό το “για πάντα”; Λίγα λόγια για το συγγραφέα Ο Αλέξης Τότσκας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε Μηχανολόγος στις Η.Π.Α. (M. Sc. Engineering) και έκανε μεταπτυχιακά στη Διεύθυνση Επιχειρήσεων στο Ρότσεστερ των Η.Π.Α. Αμέσως μετά εργάστηκε στη χημική βιομηχανία.
Έχει δύο παιδιά και ζει στην Αθήνα. Έργα του: Ξετυλίγοντας το Βυθό (εκδ. Γκοβόστη, 1990), Αιχμαλωσίες (εκδ. Αλεξάνδρεια, 1997), Λεξικό Διαλογισμών και Αφορισμών (δίτομο, εκδ. Κέδρος, 2001, 2003), Το μυθιστόρημα του Κόσμου (εκδ. Σαββάλας, 2003), Ένας άλλος κόσμος 230 έτη φωτός μακριά (εκδ. Κέδρος, 2004), Τρεις παρτίδες έρωτα (εκδ. Μοντέρνοι καιροί, 2006), Η εξουσία είναι ένα υπέροχο σάβανο (εκδ. Καλέντη). Οπισθόφυλλο Μιχάλης και Ηώ. Δευτεροξάδερφα, από χωριό της Κρήτης. Και κάπου στις ανασκαφές των μινωικών ερειπίων, ήρθε ο έρωτας και φώλιασε ανάμεσά τους. Και ποιος να το δεχτεί ετούτο το κακό;
Σαν κυνηγημένα φύγανε τα δυο παιδιά απ’ το νησί, να βρουν την τύχη τους στην Αμερική, να φτιάξουν τη ζωή τους όπως την ονειρεύτηκαν. Αρχαιολόγος εκείνη, συντηρητής από τους λίγους εκείνος, πάλεψαν να τον κρατήσουν δυνατό τον έρωτά τους για πάντα.
Μα πόσο κρατάει αυτό το “για πάντα”; Σαν μουσική είναι η αγάπη και κάποτε σβήνει από τ’ αυτιά, χάνεται.
Και ό,τι απομένει είναι σιωπή και νοσταλγία γι’ αυτά που πέρασαν και πίσω δε θα έρθουν.
Θα σε περιμένω ΣΥΓΓΡΑΦΕAΣ: Ελένη Μπεντίλλα ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Γιαννούσης ΕΙΔΟΣ: Μυθιστόρημα ΣΕΙΡΑ: Σταθμός Πρώτη έκδοση: Μάιος 2009 Σελ.: 228 Τιμή: €16,00 ISBN: 978-960-417-263-4 Λίγα λόγια για το βιβλίο Ένας άντρας και μία γυναίκα, χρόνια μετά το χωρισμό τους, συναντιούνται ξανά τυχαία. Και οι δυο τους έχουν φτιάξει τις ζωές τους με άλλους ανθρώπους, όμως βαθιά μέσα τους ο έρωτάς τους δείχνει να μην έχει σβήσει ολότελα.
Τότε θα βρεθούν αντιμέτωποι με το μεγάλο δίλημμα: ή να συνεχίσουν όπως ζουν ή να τα εγκαταλείψουν όλα και να φύγουν μακριά οι δυο τους. Λίγα λόγια για τη συγγραφέα Η Ελένη Μπεντίλλα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου και ζει με την οικογένειά της. Σπούδασε οικονομικά, εργάστηκε ως τραπεζικός υπάλληλος και ασχολήθηκε με την καλλιτεχνική φωτογραφία.
Ως μέλος των “Γιατρών του Κόσμου”, εκθέτει έργα της υπέρ των σκοπών της ανθρωπιστικής αυτής οργάνωσης.
Έχει εκδώσει τα βιβλία
Συνάντησα πρόσωπα της πόλης μου, με τον Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, 1997, Το βάζο με τις εικόνες, εκδόσεις Μπίμπης, 1999, και Τα κορίτσια μεγάλωσαν πια!, εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, 2001.
Από την Εμπειρία Εκδοτική κυκλοφορεί το μυθιστόρημά της Ένας χρόνος με τη Μόνα Λίζα. Οπισθόφυλλο Ο Στέργιος έκλεισε τα μάτια του και άφησε το γλυκό ποτάμι της ευτυχίας να κυλήσει στο κορμί του απολαυστικά, σαν βάλσαμο.
Είχαν περάσει τόσα χρόνια, είχε πάρει η ζωή του το δικό της δρόμο και τώρα ξαφνικά, εκεί που δεν το περίμενε, την ξαναείδε μπροστά του.
Κι ήταν γι’ αυτόν όλα τα όνειρα που έμειναν μισά, όση ζωή στερήθηκε μακριά της… Η Δώρα, με τα μεταξωτά της, γλίστρησε πιο βαθιά μέσα στα μυρωμένα της σεντόνια. Πολυτέλεια· η ανταμοιβή του αγώνα της ή το κουκούλωμα άλυτων προβλημάτων;
Ο φόβος της απώλειας και της αποτυχίας την κατέτρωγε.
Και χθες, που τον ξανασυνάντησε, πίστεψε πως μπορούσε να μοιραστεί μαζί του ό,τι δεν μπόρεσε να ζήσει με κανέναν άλλο…
Το περιοδικό SONIK παρουσιάζει το βιβλίο Elvis by the Presleys Επιμέλεια: Ντέιβιντ Ριτζ
Πρόκειται για άγνωστες ιστορίες της ζωής του Elvis από την Πρισίλα Πρίσλεϊ, τη Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ και άλλα μέλη της οικογένειας. Σχεδόν 35 χρόνια μετά το θάνατο του Έλβις Πρίσλεϊ, το Elvis by The Presleys αποτελεί ίσως το καλύτερο βιβλίο για την άγνωστη ζωή του.
Είναι ένα ταξίδι μνήμης στην Γκρέισλαντ, το σπίτι που αγάπησε περισσότερο απ’ όλα και έζησε εκεί τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του.
Οικογενειακές –οι περισσότερες ανέκδοτες– φωτογραφίες και περιστατικά άγνωστα για τη ζωή του, από έξι πρόσωπα που σημάδεψαν την προσωπική και καλλιτεχνική του πορεία, από τους ανθρώπους που τον λάτρεψαν και έμειναν μαζί του μέχρι το θάνατό του. Έλβις: ...με έστειλαν στο Χόλιγουντ για να γυρίσω ταινίες.
Όλα ήταν τόσο πρωτόγνωρα.
Ήμουν είκοσι ενός είκοσι δύο χρονών.
Εκείνοι φώναξαν «Πάμε!» κι εγώ δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω.
«Μέμφις!» απάντησα αυθόρμητα.
Τότε εκείνοι είπαν «Μέχρι εδώ φτάνει, δεν κάνει για παραπάνω...» Λίζα Μαρί: Μου άρεσε όταν τραγουδούσε το «How Great Thou Art».
Ήταν το αγαπημένο μου! Υπάρχει μοναξιά όταν βρίσκεσαι στην κορυφή και ο πατέρας μου έφτασε σε πρωτόγνωρη επιτυχία, ακόμα και για τους μεγάλους καλλιτέχνες της εποχής του. Αθήνα, Μάιος 2009 Σελίδες : 240 ISBN: 978-960-417-178-1 Είδος: Μουσικό Λεύκωμα Tιμή : 28,00€
BrainFood(Εκδόσεις ΟΞΥ, Εμπειρία Εκδοτική, Floral]
Σοφία Τσιβιτζή Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων
Θεμιστοκλέους 80
10681 Εξάρχεια,
Αθήνα
τηλ. 210.5226609, 210.5227702 fax. 210.5227768

Απώλεια του ηθοποιού Νίκου Παναγιωτίδη

Απώλεια του ηθοποιού Νίκου Παναγιωτίδη Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του για τον απρόσμενο χαμό του ηθοποιού Νίκου Παναγιωτίδη που από το 1999 μέχρι σήμερα υπήρξε συνεργάτης του. Ο Νίκος Παναγιωτίδης, σπούδασε στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και στη Σχολή Σταυράκου.
Παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής στο Μουσικό Εργαστήρι Σερρών.
Υπήρξε στέλεχος στο Θεατρικό Εργαστήρι Θεσσαλονίκης (1977-1986) και μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου.
Εργάστηκε στο χώρο του Θεάτρου και του Πολιτισμού ανελλιπώς από το 1973.
Από το 1999 συνεργάστηκε με το ΚΘΒΕ σε 9 παραστάσεις.
Τελευταία συμμετοχή του ήταν στην παράσταση Ιουλιανός ο Παραβάτης (2008 – 2009) όπου έπαιξε το ρόλο του Ασκητή.
Ήταν μέλος της διοίκησης του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών-Σ.Ε.Η. και σύμβουλος Κρατικών Θεάτρων, από το 2000.
Οι ρόλοι του Νίκου Παναγιωτίδη στο ΚΘΒΕ
1. ΕΝΑΣ ΗΡΩΣ ΜΕ ΠΑΝΤΟΥΦΛΕΣ, 1999-2000, Καλλιτέχνης
2. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΝΙΑ, 1999-2000, Δρ. Μπιουκάναν
3. O ΠAΠOYTΣΩMENOΣ ΓATOΣ, 2001-2002, Σέργιος
4. OI ΠPOΣΦYΓEΣ ΣTHN EΛΛAΔA, 2001-2002, Πλοίαρχος
5. ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡ ΜΙΧΑΗΛ, 2004-2005, Μιχαήλ Δερμοκαΐτης
6. ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ ΤΟ ΓΕΦΥΡ', 2005-2006, Πάντζος
7. ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ, 2006-2007, Πέτρος Σφήνας
8. ΜΙΑ ΚΩΜΩΔΙΑ, 2007-2008, Διογένης
9. ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ Ο ΠΑΡΑΒΑΤΗΣ, 2008-2009, Ασκητής

Έκρυβαν 6 ημέρες τη Μεγάλη Απόδραση

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΑπόδραση υπό το βλέμμα 2 υπουργείων Προκλητικά αργοί οι ρυθμοί που ακολουθήθηκαν μετά τον συναγερμό για ύποπτες κινήσεις του Χρ. Καραβέλα ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σίλα Αλεξίου
Τις υποψίες ότι η κυβέρνηση δεν αιφνιδιάστηκε με τη φυγή στο εξωτερικό και του δεύτερου εμπλεκόμενου στην υπόθεση Siemens ενισχύουν οι επίσημες ανακοινώσεις δύο υπουργείων.
Τα υπουργεία Εξωτερικών και Δικαιοσύνης ανακοίνωσαν τις κινήσεις που πραγματοποιήθηκαν μετά το τηλεγράφημα της ελληνικής πρεσβείας του Μοντεβιδέο, που ενημέρωνε για τις ύποπτες κινήσεις του εμπλεκόμενου στην υπόθεση Ζίμενς Χρ. Καραβέλα. Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS
Μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στα ΧανιάΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ "ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ" ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ "ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ"ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΠΤΑΜΥΛΩΝ Ν.ΣΕΡΡΩΝ "ΑΚΡΙΤΕΣ"Μνημείο στη Δεσκάτη Γρεβενών για τη γενοκτονία των Ποντίων Ζωντανό το αίτημα της αναγνώρισης της σφαγής εκατοντάδων χιλιάδων ποντίωνΗ καθιέρωση της 19ης Μαΐου ως ημέρας μνήμης και περισυλλογής για τα γεγονότα που σφράγισαν με ανεξίτηλο τρόπο τους Ποντίους ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ''ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ''ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

«Tη νύχτα της 30ης Μαΐου 1941 οι πατριώτες Μ Γλέζος και Α.Σάντας κατέβασαν τη σηµαία των ναζί κατακτητών από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης

ΑΠΟ ΤΟ Ινφογνώμων Πολιτικά
«Κατά τη νύχτα της 30ης μέχρι της 31ης Μαΐου, υπεξερέθη η επί της Ακροπόλεως κυματίζουσα γερμανική πολεμική σημαία, παρ’ αγνώστων δραστών.
Διενεργούνται αυστηραί ανακρίσεις.
Οι ένοχοι και οι συνεργοί αυτών θα τιμωρηθώσι δια της ποινής του θανάτου.»
Άνοιξη του 1941.
Οι Ελληνες αντιστέκονται λυσσαλέα στις γερμανικές μεραρχίες.
Ο ελληνικός στρατός "κρατάει" όσο κανένας άλλος στην Ευρώπη, πλήν ίσως του σοβιετικού, αλλά τελικά υποκύπτει στην πανίσχυρη γερμανική πολεμική μηχανή.

ΡΕ ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ ΡΕ ΚΑΦΡΟΙ….

Μπλε, Πράσινοι, Κόκκινοι, Κίτρινοι, και όποιο άλλο χρώμα χρησιμοποιείτε για να καλύψετε το ΧΑΛΙ και την ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ σας….. Έχετε το θράσος να μιλάτε για «οικονομική κρίση», όταν ΠΕΤΑΤΕ από το παράθυρο λεφτά για να βλέπουμε τις μούρες σας σε αφίσες; Έχετε το θράσος να μιλάτε για «οικονομική κρίση» όταν πληρώνετε ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ για να μαζέψετε τους «ενθουσιώδεις οπαδούς» σας με τα πούλμαν εκεί που θα μιλήσετε για να σας χειροκροτήσουν; Έχετε το Θράσος να μιλάτε για «οικονομική κρίση» όταν για τις προεκλογικές σας καμπάνιες αλλά και τις άλλες συγκεντρώσεις ξοδεύετε ένα κάρο λεφτά σε χαρτούρα και νάιλον σημαίες; Για ποια «ΚΡΙΣΗ» μιλάτε; Για εκείνη μήπως που ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΝΟΙ δημιουργήσατε; Για την επιπλέον «κρίση» μήπως, όταν με τα φορομπηχτικά σας μέτρα θα κληθούμε να τα πληρώσουμε ΟΛΑ ΑΥΤΑ; Γιατί θα πρέπει να μας θεωρείτε ΗΛΙΘΙΟΥΣ αν νομίζετε πως θα πιστέψουμε ότι όλες αυτές οι δαπάνες, όλος αυτός ο χορός των εκατομμυρίων πληρώνεται από τους μπεζαχτάδες των κομμάτων. Από τις τσέπες μας βγαίνει για να κάνετε εσείς το κομμάτι σας. Να «παίξετε» με τις εκλογές. Άντε να χαθείτε από δω. Εμείς φταίμε που σας ψηφίζουμε. Βασίλης Τσούγκαρης Αρθρογράφος Παραγωγός Ραδιοφωνίας. tsougarisgnomi@gmail.com

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΟΚΟΛΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΟΚΟΛΗ - ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗ 3 - 5, 10683 - ΑΘΗΝΑ Τηλ. 210 3805520, 3828654, 3822732, 3803898 - Fax 210 3828654, 3832646

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΤΑΞΙΔΕΥΤΗ»

Η ΑΣΠΡΗ ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

η άσπρη λέξη της ημέρας - Ευρώπη Ουσιαστικό θηλυκού γένους, κύριο όνομα. Η Ευρώπη είναι μία από τις έξι ηπείρους.
Αποκαλείται και «γηραιά ήπειρος» και είναι η τέταρτη σε έκταση του πλανήτη μας, ενώ από την άποψη του πληθυσμού αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη μετά την Ασία και την Αφρική.
Η Ευρώπη μαζί με την Ασία αποτελούν ένα ενιαίο γεωγραφικό σύνολο, την «υπερήπειρο» Ευρασία. Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της Ευρώπης αλλά και του κόσμου είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.). Η Ευρωπαϊκή Ένωση, που θεωρείται η ισχυρότερη ένωση κρατών μέχρι σήμερα στην παγκόσμια ιστορία με οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό και πολιτιστικό περιεχόμενο, αποτελεί το τρέχον στάδιο μιας ανοιχτής διαδικασίας ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
Οι ιστορικές ρίζες της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, οπότε οι Ευρωπαίοι αποφάσισαν να τεθεί τέλος στην επανάληψη καταστροφικών πολέμων.
Πρόσβαση στην πλήρη λεξικογραφική πληροφορία της λέξης της ημέρας (ερμηνεία, ετυμολογία, εγκυκλοπαιδική πληροφορία θα βρείτε στη διεύθυνση http://www.asprilexi.com

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΑΣΗ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ

Ας ξεκινήσουμε μουσικά τον Μήνα, την εβδομάδα, αλλά και την ημέρα μας!