Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

«Σινεμά στο Πιάτο»,

Κυριακή 21/3/2010, στις 11 το πρωί
Kινηματογράφος Κηφισιά Cinemax Ι (Λ. Κηφισίας 245) Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Σινεμά στο Πιάτο», ο ηθοποιός Όμηρος Πουλάκης θα μας διαβάσει αποσπάσματα από το νέο βιβλίο του Πάνου Χριστοδούλου, Ο Ζαχαρίας και η Σπιτική Μπεσαμέλ, που κυκλοφορεί τη Δευτέρα 22 Μαρτίου από τις εκδόσεις Κέδρος. Πρόκειται για μια ιστορία που έχει απίστευτη δράση, ίντριγκα και μυστήριο:
Έχει δηλητηριάσεις ξακουστών σεφ από ύποπτα χαλασμένες μπάμιες.
Έχει αδίστακτους ιδιοκτήτες φαστφουντάδικων, που ονειρεύονται να μετατρέψουν μια ολόκληρη πόλη σε χαμπουργκερούπολη.
Έχει ανυπόφορες και καχύποπτες δημάρχους που βλέπουν παντού συνωμοσίες και χοντρούς περιπτεράδες που δεν χωρούν ούτε στο περίπτερό τους.
Έχει επίσης οξύθυμα αυγά, που τσουγκρίζουν με το παραμικρό, ερωτευμένα μακαρόνια με ζουμερούς κιμάδες και ριψοκίνδυνες ντομάτες.
Τέλος έχει και τον Ζαχαρία Μπεσαμέλ, έναν αφελή, ονειροπαρμένο και γκαφατζή σεφ, που είναι άσχετος από μαγειρική αλλά πιστός σε αξίες συχνά ξεχασμένες όμως απαραίτητες ακόμη και μέσα σε μια κουζίνα: την καλοσύνη, τη φιλία και τη συγχώρεση.

O Αλκινοος Ιωαννιδης σήμερα στο Principal Club Theater...

αλκίνοος ιωαννίδης ΣΗΜΕΡΑ
(οι ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ συνεχίζουν και τον Απρίλιο τις παραστάσεις...)
Ο Αλκίνοος επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για μία ανοιξιάτικη συναυλία σήμερα Πέμπτη 18 Μαρτίου στο Principal Club Theater.Κυρίως επιστρέφει σε κάτι αγαπά εδώ και 15 χρόνια: στη συναυλιακή εμφάνιση, όπου η επαφή με το κοινό είναι άμεση και η ατμόσφαιρα μαγική. Σήμερα λοιπόν -χωρίς τραπέζια και κρατήσεις- ο Αλκίνοος και η γνωστή μουσική του παρέα θα παρουσιάσουν ένα Live με όλα τα αγαπημένα και γνωστά τραγούδια όπως το «όνειρο ήτανε», «αγορά του Αλ Χαλίλι», «ο προσκυνητής», «έρωτα σημάδι», «θα’ μια κοντά σου» … Info: Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.30 Η συναυλία ξεκινάει στις 21.30 Principal Club Theater – Thessaloniki, GR - Τel: 2310428088 www.principalclub.com
www.myspace.com/principalclub Τιμές εισιτηρίων: Είσοδος: 15€ Προπώληση metropolis, 2310250072 Πληροφορίες Για Δωρεάν Μεταφορά: 2310428088 Παραγωγή: Principal Ltd.

ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΩΝ < ΕΝΕΠΕ ΜΟΥΣΑ >

Συνεχίζονται με επιτυχία οι παραστάσεις του θεατρικού έργου «Η ΤΡΥΠΑ» του Νικόλα Τζουράνη σε σκηνοθεσία Μ.Π.Μαρέτα στο ΧΩΡΟ ΤΕΧΝΩΝ <ΕΝΕΠΕ ΜΟΥΣΑ> Εμμ. Παπά και Ρήγα Φεραίου στο Πολύγυρο Παρασκ.19, Σάββατο 20, Κυριακή 21 και Δευτέρα 22 Μαρτίου. Ερμηνεύουν:
Μ.Χριστολιάκου Μ.Π.Μαρέτας
Ωρα έναρξης: 9.00 το βράδυ.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ: ΤΑΤΟΪΟΥ 121 & ΣΠΥΡΟΥ ΜΕΡΚΟΥΡΗ 1, 144 52 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣΤΗΛ.: 210 28 04 800, FAX: 210 28 19 550, WEB SITE: www.psichogios.gr Αγαπητοί αναγνώστες, Ο Μάρτιος είναι αφιερωμένος στις γυναίκες, το ίδιο και το εκδοτικό μας πρόγραμμα!
Σας προ(σ)καλούμε λοιπόν σε ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΖΩΗΣ με δυναμικές και μοιραίες γυναίκες.
Η εκθαμβωτική ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΧΙΛ δέχεται να παίξει ένα παράξενο παιχνίδι κόντρα στον αδυσώπητο χρόνο, ενώ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΗΣ ΣΦΗΓΚΑΣ τα βάζει με αδιάφθορους πολιτικούς και ξεσκεπάζει ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ για να αποδείξει την αθωότητά της.
Η ΝΥΦΗ ΦΟΡΟΥΣΕ ΜΑΥΡΑ, προκαλώντας το πεπρωμένο της, ενώ
ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ οδηγούν τα βήματα της ΦΛΟΡΕΝΣ ΝΑΪΤΙΝΓΚΕΪΛ στο λειτούργημα της νοσοκόμας. Στη σειρά VAMPIRE DIARIES, δυο ΡΑΓΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ από την Ιταλική Αναγέννηση ξυπνούν στο σήμερα, μόνο και μόνο για να διεκδικήσουν την ίδια γυναίκα, ενώ η αειθαλής ΠΙΠΗ ΦΑΚΙΔΟΜΥΤΗ επιστρέφει για να ξυπνήσει το ΧΙΛΙΟΖΩΗΡΟΥΛΙΚΟ παιδί μέσα μας και να μας ταξιδέψει στις ΝΟΤΙΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ως ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ!
Τέλος, η νεαρή ΦΑΡΦΙΡΩ αγνοεί τα πειράγματα των συμμαθητών της και είναι περήφανη για τα κόκκινα σιδεράκια της! Περιμένοντας να ανοίξει ο καιρός και να ξεχυθούμε και πάλι ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ, βρίσκουμε το χρόνο να εγγραφούμε στη ΜΕΓΑΛΗ ΤΩΝ ΝΕΡΑΪΔΩΝ ΣΧΟΛΗ, όπου θα διδαχθούμε όλα τα κόλπα του ΜΑΓΟΥ, θα κάνουμε νέους φίλους, θα δούμε με άλλο μάτι τον ΔΙΟΓΕΝΗ και τον ΣΩΚΡΑΤΗ, ενώ ανάμεσα στο διδακτικό προσωπικό θα αναγνωρίσουμε τον GUMMY BEAR, που θα μας μάθει το αλφάβητο και τους αριθμούς! Τέλος, με αφορμή τις παγκόσμιες ημέρες, επιλέγουμε αναγνώσματα ταιριαστά στην επικαιρότητα: 08/03 – Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
29/04 – Παγκόσμια Ημέρα Χορού Κλείνουμε με ένα πρωταπριλιάτικο νέο που δεν είναι ψέμα.
Το αγαπημένο μας βιβλίο Ο ΑΠΙΘΑΝΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΦΟΞ, του εκκεντρικού Ρόαλντ Νταλ, θα προβάλλεται στον κινηματογράφο από 1η Απριλίου, αλλά εμείς θα το δούμε πιο νωρίς σε avant premiere! Χρόνια πολλά στον ΘΟΔΩΡΗ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ, στον ΜΕΡΚΟΥΡΙΟ ΑΥΤΖΗ και στη ΧΡΥΣΗ ΓΙΑΝΤΣΙΟΥ που έχουν τα γενέθλιά τους μέσα στο μήνα αυτό και συγχαρητήρια στη ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ για την τιμητική της διάκριση ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ στο διαγωνισμό «Γυναίκες της Χρονιάς 2009» του περιοδικού LIFE & STYLE. Καλό ΠΑΣΧΑ, ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΣΧΑ, με ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑΛΙΤΣΑ και ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΑΥΓΟ ΤΗΣ ΓΑΒΡΙΕΛΑΣ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Αθήνα, 17 Μαρτίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το «Κέντρο Επαφής» μεταξύ των αστυνομικών και τελωνειακών αρχών Ελλάδας και Βουλγαρίας στον Προμαχώνα Σερρών, εγκαινιάζουν, την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010, στις 12.00 το μεσημέρι, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Βούλγαρος Υπουργός Εσωτερικών κ. Τ svetan Tsvetanov . Με τα εγκαίνια του «Κέντρου Επαφής» σηματοδοτείται η επίσημη έναρξη των κοινών ελέγχων για τη διέλευση των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών. Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο κ. Τ svetan Tsvetanov θα υπογράψουν Πρωτόκολλο για τον κανονισμό Λειτουργίας του Κέντρου Επαφής για τη συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών για την ασφάλεια των συνόρων, για τη συνεργασία της αστυνομίας, των τελωνείων και των υπηρεσιών διοικητικού ελέγχου αλλοδαπών. Κύριος στόχος της ενίσχυσης του Κέντρου Επαφής, το οποίο λειτουργούσε εδώ και δύο χρόνια πιλοτικά, είναι η έμπρακτη αναβάθμιση της συνοριακής συνεργασίας στον έλεγχο του διασυνοριακού οργανωμένου εγκλήματος και της λαθρομετανάστευσης. Το «Κέντρο Επαφής» θα στεγάζεται σε κτίριο το οποίο βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος στην περιοχή του Προμαχώνα Σερρών, όπου και θα γίνονται οι κοινοί έλεγχοι. Επισημαίνεται ότι δεν διαθέτει επιχειρησιακή δικαιοδοσία, αλλά παρέχει συνδρομή και συμβουλές στις αρμόδιες υπηρεσίες των συμβαλλομένων χωρών, στο πλαίσιο των διασυνοριακών σχέσεων τους. Αμέσως μετά την υπογραφή του Πρωτοκόλλου ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Βούλγαρος ομόλογος του θα κάνουν δηλώσεις στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Αθήνα, 17 Μαρτίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σε σημερινή ανακοίνωσή του ο FRONTEX αναφέρει ότι πέντε αξιωματούχοι του, απεσταλμένοι στην κοινή επιχείρηση ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2010 που φιλοξενείται από την Ελλάδα, ενεπλάκησαν σε βιαιοπραγίες κατά τη νύχτα της 16ης Μαρτίου στη Μυτιλήνη και συνελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία. Ο FRONTEX απευθύνθηκε σήμερα 17 Μαρτίου γραπτώς στις Ελληνικές Αρχές, στις οποίες εξέφρασε την ανησυχία του για το περιστατικό. Μάλιστα, ο Ilkka Laitinen, εκτελεστικός διευθυντής της FRONTEX , δήλωσε ότι « ο FRONTEX είναι ο φύλακας των βέλτιστων πρακτικών σε όλους τους τομείς που σχετίζονται με τον έλεγχο των συνόρων.
Όλοι οι αξιωματούχοι που εκπροσωπούν τα κράτη-μέλη που συμμετέχουν σε κοινές επιχειρήσεις ελέγχου των συνόρων που συντονίζονται από τον FRONTEX πρέπει να τηρούν τα υψηλότερα πρότυπα - τόσο εντός όσο και εκτός υπηρεσίας». Ο κ. Laitinen αναφέρει επίσης ότι ζήτησε από τις αρχές της Μάλτας, του κράτους δηλαδή που εκπροσωπούν οι αξιωματούχοι στην επιχείρηση ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2010, να μεριμνήσει αμέσως για την ανάκληση και την αντικατάστασή τους με άλλα μέλη του προσωπικού, που θα είναι σε θέση να εργασθούν με επιτυχία για να αποκαταστήσουν τις εξαιρετικές σχέσεις και το πνεύμα εργασίας που υπάρχει μέχρι σήμερα». Υπενθυμίζεται ότι για το συγκεκριμένο περιστατικό έχει εκδώσει σχετικό Δελτίο Τύπου η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου.

Πρόσκληση σε βραδιά αφιερωμένη στον καθηγητή φιλοσοφίας Θεοδόση Πελεγρίνη

Νέα έκδοση "Ημερόλογιον της Χαλκιδικής"

"Ημερόλογιον της Χαλκιδικής" Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγαλοπαναγιωτών-Χαλκιδικιωτών Θεσσαλονίκης
ISBN 978-960-87001-7-8
Σχήμα 14cm Χ 21cm, σελ344 Το Ημερολόγιον της Χαλκιδικής είναι ένα εμπνευσμένο έργο που κυκλοφόρησε ως ετήσια περιοδική έκδοση από τον παπα-Νικόλαο Ηλία κατά τα έτη 1930-1933, ακολουθώντας αντίστοιχες προσπάθειες που πραγματοποιήθηκαν στον ελληνικό χώρο ήδη από τον 19ο αιώνα. Το περιεχόμενο του μάς δίνει την εικόνα της πνευματικής κατάστασης της Χαλκιδικής, όπως αυτή διαμορφώθηκε μέσα από της ιστορικές συγκυρίες της εποχής που εκδόθηκε (απελευθέρωση, δεκαετή πόλεμο, ανταλλαγή των πληθυσμών κ.ά.). Το έργο περιλαμβάνει γενικές πληροφορίες για το κάθε έτος (εορτολόγια, αστρονομικά φαινόμενα κ.ά.) και άρθρα σχετικά με την ιστορία, τη λαογραφία και την πολιτική, καθώς και διηγήματα, παραμύθια, ανέκδοτα κ.ά. Η νέα έκδοση, που προήλθε από φωτομηχανική ανατύπωση των πρωτοτύπων, περιλαμβάνει τρία από τα τέσσερα τεύχη του δυσεύρετου πλέον Ημερολογίου και αποτελεί μία αξιόλογη προσπάθεια, που δείχνει σεβασμό προς τους προγόνους και αγάπη προς την τοπική ιστορία.
Λίγα λόγια για τον εκδοτικό οίκο Οι εκδόσεις Δια Βίου δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη από το 2001 από μια ομάδα ανθρώπων που αγαπούν το γραπτό λόγο. Το 2006, εισβάλλουν δυναμικά στον τομέα της παιδικής λογοτεχνίας. Στόχος τους, η δημιουργία προσεγμένων και ποιοτικών βιβλίων που θα απολαμβάνουν οι νεαροί, και όχι μόνον, αναγνώστες… δια βίου! ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ
Λ.Κ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 35, 54639 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Τηλ: 002310940069, Fax: 002310951261

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Όμορφη πόλη (βασισμένο στο ομώνυμο τραγούδι σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και ποίηση Γιάννη Θεοδωράκη (με CD) -Σειρά Με αφορμή ένα τραγούδι 1
Συγγραφέας: Μάρω Θεοδωράκη
Τραγούδι: Μάριος Φραγκούλης
Εικονογράφος: Νέστορας Ξουρής
Έτος:25 Φεβρουαρίου 2010
Σχήμα:21x29
Σελίδες:48
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-6864-36-0
ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ
Κι όμως τα όνειρα βγαίνουν αληθινά!
Η Αννιώ θα ταξιδέψει στα Χανιά, στην Όμορφη Πόλη του πατέρα της με τα χιλιάδες χρώματα, τις φωνές, τις μουσικές. Η μυρωδιά από τη θάλασσα, το θυμάρι και το γιασεμί είναι η καλύτερη αρχή για τις διακοπές της.
Οι φίλοι της, ο παππούς ο Σήφης κι η χρυσοχέρα γιαγιά θα την κατακτήσουν και θα τη μαγέψουν με την αλήθεια τους. Ακολουθήστε την Αννιώ μέχρι τον Γαλατά, ξελογιαστείτε με τις πειρατικές αποδράσεις του Λευτέρη και του Γιώργη και βουτήξτε από τα λαξεμένα βράχια μαζί τους…
Για την «Όμορφη Πόλη» της Μάρως Θεοδωράκη
Τελικά φαίνεται ότι τα καλλιτεχνικά γονίδια της οικογένειας τα πήρε πάνω της η αγαπημένη μου ανιψιά, η Μάρω Θεοδωράκη.
Πιανίστα, συνθέτης, αλλά και συγγραφέας! Πόσο λυπάμαι που ο Γιάννης, ο αδελφός μου και πατέρας της, δεν ζει για να την καμαρώνει όπως εγώ.
Όμως αυτή τη φορά, με την «Όμορφη πόλη», δεν καμαρώνω μόνο, αλλά και συγκινούμαι βαθύτατα, γιατί με το μεστό και πανέμορφό της κείμενο αγγίζει ό,τι πολυτιμότερο έχω μέσα μου: την οικογένεια και το χωριάτικο σπίτι μας στον Γαλατά Χανίων, όπου έζησα τις ωραιότερες μέρες της ζωής μου λουσμένες στο φως της ευτυχίας, της χαράς και του γέλιου του «παππού» και της «γιαγιάς» της ιστορίας, δηλαδή του μπαμπά και της μαμάς μου, αλλά και του αδελφού μου, καθώς ήμαστε μαζί ένα κουβάρι αγκαλιασμένοι... Χωρίς αυτή την αγκαλιά η ζωή μου άλλαξε για πάντα. Τη σκέφτομαι και την αποζητώ κάθε στιγμή.
Γι’ αυτό, Μάρω, σ’ ευχαριστώ που με οδήγησες ξανά κοντά τους... Κι ας ξέρω πως ονειρεύομαι...
Μίκης ΘεοδωράκηςΑθήνα 21/12/2009

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ "Η ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ" ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΕΩΤΑ» Τελικά όλοι κάποια στιγμή δικαιώνονται!ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΗΠΑ & ΚΑΝΑΔΑ Ζωντανός μάρτυρας της ιστορίας του τόπου μας ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

17/03/2010, Παρακολουθήστε ή διαβάστε την Συνέντευξη Τύπου ΥΕΘΑ κ. Ευ. Βενιζέλου για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, εδώ:
http://www.evenizelos.gr/press-interviews/1679-skaramanga 16/03/2010, Παρακολουθήστε ή διαβάστε την ομιλία του Ευ. Βενιζέλου κατά την παρουσίαση του βιβλίου των κ.κ. Πελαγίδη και Μητσόπουλο, " Η στιγμή της στροφής για την ελληνική οικονομία. Πως ο οικονομικός πραγματισμός μπορεί να τη θέση ξανά σε τροχία ανάπτυξης", εδώ:
http://www.evenizelos.gr/conferences-events/1678-oikonomia 18/03/2010, Ο Ευ. Βενιζέλος θα συμμετάσχει στο Στρογγυλό Τραπέζι με θέμα «Το μέλλον του Κοινοβουλίου», την Πέμπτη 18 Μαρτίου και ώρα 19:00, στο πλαίσιο του Συνεδρίου που διοργανώνει το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου - Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου, υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, με θέμα «Παρόν και Μέλλον του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Συνταγματικές και πολιτικές διαστάσεις», στις 17 και 18 Μαρτίου 2010 στο Αμφιθέατρο «Μεγάρου Διοικητού Θεοδώρου Β. Καρατζά» (Αιόλου 82-84).

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΦόρος και για πρώτη κατοικία Ελληνική επιδημία η έλλειψη ύπνου Ναι μεν, αλλά από Μπαρόζο Έρχονται και με νόμο: γερμανός μηχανικός, γάλλος ξεναγός, πολωνός υδραυλικός Αλογοσκούφης και Βουλγαράκης προκαλούν τον Σαμαρά Συγκίνηση για τον Χρ. Λαμπράκη Ο Μπομπ Ντίλαν Μάιο στην Αθήνα Μας θέλει εκτός ευρωζώνης η Μέρκελ Οι επιδοτήσεις για «πράσινα σπίτια»

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΚΟΒΟΣΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Η δίκη της Νυρεμβέργης Υπότιτλος Η τελευταία μάχη Συγγραφέας - Συντελεστές Irving, David
Μετάφραση: Ρήγας, Αλέξανδρος ΕκδότηςΓκοβόστης ISBN 960-270-967-7 Έκδοση2004 Δέσιμο Μαλακό εξώφυλλο Σχήμα 23χ15 εκ. Σελίδες 510 Περιέχει Εικονογράφηση, Φωτογράφηση, Βιβλιογραφία
«Οι δίκες χρησιμεύουν, τόσο για να διαφωτίζουν, όσο και για να διαστρεβλώνουν την ιστορία. Στα χέρια του έμπειρου ιστορικού, τα αποδεικτικά τους στοιχεία είναι καλός σύμβουλος.
Στα χέρια ενός δημαγωγού είναι επικίνδυνο όπλο».
«Κατά την άποψή μου, είναι αντίθετο στην έννοια του δικαίου το να τιμωρεί κάποιος κάποιον για κάτι που ο ίδιος ακριβώς έχει πράξει»Χρησιμοποιώντας αδημοσίευτα ημερολόγια και έγγραφα των πρωταγωνιστών αυτής της ιστορίας –των δικαστών, των δικηγόρων και των ίδιων των κατηγορουμένων... ο David Irving συνέθεσε αυτή την αξιόλογη διήγηση, για τον τρόπο με τον οποίο διεξήχθη η «Δίκη του Αιώνα».
Oι τευτονικοί μύθοι διηγούνται πως, μετά από μια μεγάλη μάχη με τους Μογγόλους στην πεδιάδα του Lechfeld, όπου οι στρατοί δύο διαφορετικών κόσμων συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα τη βίαιη και αιματηρή αλληλοσφαγή τους, τα φαντάσματα των σκοτωμένων μαχητών εξακολουθούσαν να μάχονται στα σύννεφα επί τρεις ακόμη ημέρες.
Το ίδιο συνέβη και στη Νυρεμβέργη από το 1945 μέχρι το 1946. Εκεί όπου οι προσόψεις των σπιτιών της μαρτυρικής πόλης, έφεραν τα φρικτά σημάδια των θανάσιμων συγκρούσεων μεταξύ της Γερμανίας και των εχθρών της, τα φαντάσματα συνέχιζαν τις συγκρούσεις για δεκαέξι επιπλέον μήνες.
Αλλά ο παραλληλισμός τελειώνει εδώ.
Οι στρατιές δεν ήταν ισοδύναμες. Η μία πλευρά αφοπλίστηκε και της απέμειναν λίγοι φίλοι.
Ο Πρόεδρος Χάρι Τρούμαν διόρισε τον Robert H. Jackson ως επικεφαλής των Αμερικανών κατηγόρων, προκειμένου να στηρίξει στη Νυρεμβέργη τις κατηγορίες εναντίον των Μεγάλων Εγκληματιών Πολέμου του Άξονα. Το καθήκον του ήταν εκ των προτέρων, σαφώς προσδιορισμένο. Ένας αριθμός Γερμανών και Ιταλών ηγετών θα χαρακτηρίζονταν ως εγκληματίες πολέμου, θα παραπέμπονταν σε δίκη και θα τιμωρούνταν ανάλογα.Την εποχή που άρχισε η δίκη, το Νοέμβριο του 1945, πολλά ιδανικά είχαν ήδη προδοθεί. Υπάρχουν ελάχιστα αδικήματα από αυτά που αναφέρονται στο κατηγορητήριο της Νυρεμβέργης για τα οποία δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί ένοχη μία ή περισσότερες από τις κατηγορούσες συμμαχικές δυνάμεις.
Προκειμένου να συντρίψουν τον Χίτλερ, άμαχος πληθυσμός πυρπολήθηκε και κατακάηκε, δολοφονήθηκε, κακοποιήθηκε, τρομοκρατήθηκε, εκτοπίστηκε και υποδουλώθηκε. Εξαπολύθηκαν επιθετικοί πόλεμοι, ουδέτερες χώρες κατακτήθηκαν με δόλια προσχήματα και απαράγραπτα ανθρώπινα δικαιώματα, προβλεπόμενα από τις διεθνείς συνθήκες, παραβιάστηκαν κατάφωρα.
Ο Robert Jakson το γνώριζε και αυτό τον πλήγωνε.
Και αυτό κατέστρεψε οριστικά τη ζωή και την καριέρα του.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics Τουρκικές ηλεκτρονικές παρενοχλήσεις σε ελικόπτερο του ΛΣ, που εκτελούσε εναέρια περιπολία στη Σύμη Ομαδικός τάφος στον Άγιο Γεώργιο Στη βουλγαρική δικαιοσύνη ο φάκελος του πυρηνικού εργοστασίου «Μπέλενε» Αναφορές στη Θράκη στην Έκθεση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νέα υπομνήματα από Ελλάδα και ΠΓΔΜ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης Τουρκία: Ποινικό αδίκημα η εξωσωματική «Οι Έλληνες δεν κατάγονται από Έλληνες» Δεν θέλουμε να μάθουμε τουρκικά κύριε πρωθυπουργέ Οπα, όπλες, οπαλάκια... Ποια «φιλόξενη» ομπρέλα θα βρεθεί; Επιστολή - κόλαφος για την ασυλία βουλευτών Ειρήσθω Γενοκτονίες και ομοούσιο Αναπάντητα ερωτήματα για την κλοπή της σορού του Τάσσου Οι ισπανικές αρχές κατηγορούν την ΕΛ.ΑΣ. Η εξέλιξη των ελληνορωσικών σχέσεων Συγκεντρώθηκαν τα κεφάλαια για τον αγωγό Nord Stream FT :Ψήφος εμπιστοσύνης S&P στην Ελλάδα Πραγματοποιήθηκε ο διάλογος Ελλάδας- Ισραήλ Αυστραλία: Ταξιδιωτική οδηγία Η αντιδυτική στροφή του Πεκίνου Σύμμαχοι σε κρίση Τουρκο-Αρμενική Προσέγγιση -Πρόσφατες Εξελίξεις Taγίπ Ρετζέπ Ερντογάν: Εάν κριθεί απαραίτητο θα απελάσουμε 100,000 Αρμενίους παράνομους μετανάστες. Αναδυόμενη αμερικανο-τουρκική στρατηγική σχέση ή επανάληψη του 2003;

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Του Δρ. Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ
ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟΣ ΕΡΥΘΗΜΑΤΩΔΗΣ ΛΥΚΟΣ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΕΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΕΥΜΑΤΟΕΙΔΗ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ.
Και εδώ έχουμε μια επικάλυψη των συμπτωμάτων πάρα πολύ τακτικά που δυσκολεύει την διάγνωση γιατί στο συστηματικό ερυθηματώδη λύκο έχουμε μια έντονη καταβολή, αρθραλγίες, εξανθήματα.
Η διαφοροδιάγνωση είναι εύκολη όταν πλέον προχωρήσουν τα προβλήματα εξαιτίας του λύκου και εγκατασταθούν σε νεφρούς και πνεύμονες.
Το ευχάριστο είναι ότι στην θεραπεία έχουμε κοινά φάρμακα που κυρίως είναι η κορτιζόνη, η ανοσοκαταστολή και η φυσιοθεραπευτική υποστήριξη.
Η έγκαιρη διάγνωση και των δύο ασθενειών είναι απαραίτητη για να μπορέσει κανείς να τις αντιμετωπίσει σωστά και να έχει μια καλύτερη πρόγνωση.

Πρόσκληση για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Στις 29 Μαΐου ο Bob Dylan στην Αθήνα..!

Στις 29 Μαΐου ο Bob Dylan στην Αθήνα..! Απολίτιστο Στέκι

Στον Χολαργό... τυπώνουν ήδη δραχμές"!

ΠΗΓΗ: http://hellas-macedonia-thessaloniki.blogspot.com/ ΜΕΓΑΛΑ ΒΑΣΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ Του Γιώργου Χρηστίδη
Επειτα από μία δεκαετία τα μηχανήματα του νομισματοκοπείου στον Χολαργό ξανάπιασαν δουλειά και τυπώνουν πυρετωδώς δραχμές τις νύχτες, ενώ στη Γερμανία πελάτες τραπεζών αρνούνται να δεχθούν χαρτονομίσματα του ευρώ που προδίδουν την ελληνική καταγωγή τους, φοβούμενοι ότι η Ελλάδα θα φύγει από την ευρωζώνη και δεν θα έχουν καμία αξία! Τέτοιου τύπου “ειδήσεις” κάνουν θραύση τον τελευταίο καιρό, διαδιδόμενες από στόμα σε στόμα και από... μπλογκ σε μπλογκ, αντλώντας ίχνη αξιοπιστίας από εμβριθείς αναλύσεις και επώνυμες δηλώσεις στον εγχώριο και τον διεθνή Τύπο, με αντικείμενο το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη.
“Ναι, τις ξέρω τις φήμες.
Με παίρνουν όλη την ώρα τηλέφωνο και μου τα λένε.
Μη δίνετε σημασία. Στην Ελλάδα ζούμε, τη χώρα της συνωμοσιολογίας”, λέει στη “Μ” υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος, που παραδέχεται ότι το θέμα των... μυστικών δραστηριοτήτων στο νομισματοκοπείο συζητείται έντονα στην πιάτσα, δεν δίνει όμως καμία αξία σε όλη αυτή την παραφιλολογία.
Η ιστορία για την τύπωση δραχμών ενόψει της υποτιθέμενης εξόδου μας από την ευρωζώνη επαναλαμβάνεται και διαχέεται στο ίντερνετ με καταιγιστικούς ρυθμούς και αφηγήσεις του τύπου “μου το ’πε ο φίλος της φίλης της γυναίκας του αδελφού μου που δουλεύει στο υπουργείο...” Επισήμως, φυσικά, οι πάντες μιλούν για “ιστορίες για αγρίους”.
Η συνέντευξη Βγενόπουλου Αφορμή για την κυκλοφορία της συγκεκριμένης φήμης πολλοί θεωρούν ότι στάθηκε η πρόσφατη συνέντευξη του Ανδρέα Βγενόπουλου στον Νίκο Χατζηνικολάου (στον τηλεοπτικό σταθμό Alter στις 22 Φεβρουαρίου).
O κ. Βγενόπουλος, ο οποίος στη συνείδηση πολλών εκ φύσεως καχύποπτων Ελλήνων είναι ο ισχυρότερος άνδρας της χώρας, άρα δεν λέει τίποτε τυχαία, είχε αναφερθεί τότε στο ενδεχόμενο προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, άποψη που ακούγεται από πολλούς αναλυτές και ειδικούς.
Στις εξωτερικές μας σχέσεις θα συνεχίζαμε να χρησιμοποιούμε το ευρώ, όμως στο εσωτερικό θα κυκλοφορούσε ξανά η δραχμή.
“Δεν είναι δυνατόν να αποκλείουμε δογματικά ακόμη και μια προσωρινή έξοδο από την ευρωζώνη, έστω και αν αυτό που λέω τώρα μπορεί να φέρει ρίγη, ταραχή”, είχε πει.
Τα ελληνικά ευρώ Η Ελλάδα δεν είναι λοιπόν το αγαπημένο θύμα μόνο των απανταχού κερδοσκόπων αλλά και των παντός είδους συνωμοσιολόγων.
Όπως διαβάζουμε στον σοβαρό βρετανικό Τύπο, πρόσφατα στέλεχος αγγλικού hedge fund έλεγε στο BBC ότι στη Γερμανία πελάτες τραπεζών δεν δέχονταν ευρώ που τυπώθηκαν στην Ελλάδα ή σε άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, μην τυχόν και αποσυρθούν από την κυκλοφορία σε περίπτωση εξόδου των χωρών αυτών από τη ζώνη του ευρώ.
Τα ευρώ πράγματι ξεχωρίζουν ανάλογα με την προέλευσή τους χάρη σε ένα λατινικό γράμμα πριν από τον σειριακό αριθμό του χαρτονομίσματος που δηλώνει την... καταγωγή του.
Εάν εκδόθηκε από την κεντρική τράπεζα της Ελλάδας, το γράμμα αυτό είναι το Υ, από τη Γερμανία το Χ, και ούτω καθεξής.
Όπως όμως λένε σοβαρότεροι αναλυτές, ο... ρατσισμός έναντι των ελληνικών ευρώ, αν και στον βαθμό που υπάρχει, είναι εντελώς παράλογος.
Όχι μόνο γιατί η Ελλάδα δεν κόβει ευρώ κατά το δοκούν, αλλά και για τον πρακτικό λόγο ότι έπειτα από τόσα χρόνια στα πορτοφόλια των Ευρωπαίων υπάρχει ένα “μιξ γκριλ” χαρτονομισμάτων, που καθιστά πρακτικά αδύνατη τη “γενοκτονία” των ευρώ που προέρχονται από μία μόνο χώρα.
Πράγματι, σε δική μας τυχαία δειγματοληψία με βάση το περιεχόμενο του πορτοφολιού μας, από τα πέντε χαρτονομίσματα το ένα ήταν από την Ελλάδα, το άλλο από την Ισπανία, το τρίτο από την Ιταλία, το τέταρτο από την Πορτογαλία και το πέμπτο από την Ολλανδία. Τι θα γινόταν αν γυρίζαμε στη δραχμή Τι θα συνέβαινε όμως αν πράγματι η Ελλάδα εγκατέλειπε το ευρώ και επέστρεφε στη δραχμή;
Το αδιανόητο αυτό σενάριο, που δεν προβλέπεται καν από τις συνθήκες, θα ήταν κατά πάσα πιθανότητα καταστροφικό, αν όχι για τη χώρα, σίγουρα για τους Έλληνες.
Κατά πάσα πιθανότητα θα ακολουθούσε μια περίοδος καλπάζοντος πληθωρισμού, ενώ η αξία των καταθέσεών μας θα διαγραφόταν μονοκοντυλιά.
Κάτι τέτοιο συνέβη για παράδειγμα στη Ρωσία στα τέλη της δεκαετίας του 1990, όταν τα νοικοκυριά είδαν ξαφνικά την αξία των αποταμιεύσεών τους να μηδενίζεται.
Πέραν τούτου, οι νοσταλγοί της δραχμής πρέπει να σκεφτούν το εξής: Τι θα συμβεί με τα χρέη νοικοκυριών και επιχειρήσεων που είναι σε ευρώ;
Με τη δραχμή υποτιμημένη, η εξυπηρέτησή τους θα ήταν πρακτικά αδύνατη, οδηγώντας σε μπαράζ πτωχεύσεων ακόμη και τις ισχυρότερες τράπεζες.
Ποιος κόβει σήμερα τα ελληνικά ευρώ Το Ίδρυμα Εκτύπωσης Τραπεζογραμματίων και Αξιών (ΙΕΤΑ) βρίσκεται στον Χολαργό, σε κτίριο που αποπερατώθηκε το 1941.
Η λειτουργία του τυπογραφείου άρχισε μετά την απελευθέρωση από τη γερμανική κατοχή, με την εκτύπωση του πρώτου χαρτονομίσματος (το καφέ χιλιόδραχμο Δ΄ έκδοσης του 1947). Παράλληλα άρχισε και η εκτύπωση επιταγών και άλλων αξιών της τράπεζας και του ελληνικού δημοσίου.
Η τύπωση κερμάτων άρχισε το 1972, ενώ το ίδιο έτος το ΙΕΤΑ υπάχθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδας. Σήμερα είναι αρμόδιο για την εκτύπωση τραπεζογραμματίων ευρώ, σύμφωνα με τα εγκεκριμένα από την ευρωτράπεζα σχέδια, τις προδιαγραφές και τα χαρακτηριστικά ασφαλείας.
Οι ποσότητες που κάθε χρόνο ανατίθενται από την ΕΚΤ στην Τράπεζα της Ελλάδας και κατ’ επέκταση στο ΙΕΤΑ για εκτύπωση αποτελούν μέρος του συνολικού αριθμού τραπεζογραμματίων ευρώ που τυπώνονται για την κάλυψη των αναγκών του ευρωσυστήματος.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Αμετανόητος ο Σαακασβίλι Δημοσιογράφοι πράκτορες της ΜΙΤ Η ΡΗΤΡΑ ΑΜΟΙΒΑΙΑΣ ΑΡΩΓΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ Τουρκικές προκλήσεις σε αεροσκάφος της FRONTEX Στην Αγκυρα Ισραηλινός στρατηγός Με αργούς ρυθμούς η καταμέτρηση ψήφων στο Ιράκ ΤΟΥΡΚΙΑ - ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ - NAΡΚΩΤΙΚΑ Μπορεί ένα κράτος να χρεοκοπήσει; Η γεωπολιτική της ευρύτερης μέσης Ανατολής και η Τουρκία Γεωπολιτική Σε «ιστορικό χαμηλό» οι σχέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ Η CΙΑ έριχνε LSD στο αλεύρι χιλιάδων ανθρώπων Η εισβολή των Ρώσων ήταν φάρσα

ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η Ελλάδα δεν ζητά χρήματα ... Γιατί δεν πρόκειται να της δώσουν
ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

Προετοιμάζουν την επαναλειτουργία της Παναγίας Σουμελά

Προετοιμάζουν την επαναλειτουργία της Παναγίας Σουμελά
Οι τουρκικές αρχές προετοιμάζουν την επαναλειτουργία του ναού της Παναγίας Σουμελά, αναφέρουν πληροφορίες της εφημερίδας "ΧΟΥΡΙΕΤ".
Η Τραπεζούντα ετοιμάζεται να ανοίξει στην λατρεία το ναό της Παναγίας του Σουμελά.
Η Μονή Σουμελά προετοιμάζεται για να αποδοθεί και πάλι στην χριστιανική λατρεία, γράφει ο, συνήθως καλά πληροφορημένος, πρώην διευθυντής της εφημερίδας Ερτουγρούλ Οζκιόκ.
«Η Μονή Σουμελά θεωρείται ένα από τα πλέον σημαντικά μοναστήρια του ορθόδοξου κόσμου. Μακάρι να άνοιγε για τη λατρεία, όχι μόνο μια φορά το χρόνο ή το μήνα,αλλά μια φορά την εβδομάδα.
Σε μια Τουρκία 72 εκατομμυρίων ατόμων,σε ποιόν θα προκαλέσει ζημία;», γράφει ο αρθρογράφος.
«Όπως θα έχετε ίσως αντιληφθεί, η Τραπεζούντα ετοιμάζεται να προσελκύσει επισκέπτες όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από την Ρωσία, την Ουκρανία, τη Γεωργία και την Αρμενία», γράφει ο αρθρογράφος, αλλά αναρωτιέται αν η κοινή γνώμη στην περιοχή θα αποδεχτεί μιά τέτοια απόφαση.

ΔΝΤ: O "Δυνάστης" που μαθαίνει Ελληνικά

ΔΝΤ: O "Δυνάστης" που μαθαίνει Ελληνικά

Οι τελικές αλλαγές στο φορολογικό

ΠΗΓΗ: http://hellas-macedonia-thessaloniki.blogspot.com/ Οκτώ νέα φορολογικά κλιμάκια, αλλαγή του καθεστώτος συλλογής αποδείξεων και επιβολή φόρου 20% στην εκκλησιαστική περιουσία, εισάγει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στο σύνολο του, την Πέμπτη στη Βουλή.
Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνδέει άμεσα το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ για όλους τους φορολογούμενους με τη συγκέντρωση αποδείξεων.
Για εισοδήματα μέχρι 12.000 ευρώ οι αποδείξεις που πρέπει να προσκομίσουμε στην εφορία πρέπει να αντιστοιχούν στο 10% των εισοδημάτων.
Για μεγαλύτερα εισοδήματα προβλέπεται συντελεστής 30%. Αποδείξεις υποχρεούνται να εκδίδουν και τα πρατήρια υγρών καυσίμων, τα περίπτερα, τα ταξί καθώς και οι πωλητές των λαϊκών αγορών. Τι αλλάζει και τι προστίθεται Το δρόμο για τη Βουλή παίρνει αυτή την εβδομάδα το φορολογικό νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο καθιερώνεται ενιαία φορολογική κλίμακα για μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες, με: αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ ανώτατο συντελεστή 45% για τα εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ & φοροελαφρύνσεις από 10 έως 340 ευρώ για φορολογουμένους με ετήσιο εισόδημα έως 40.000 ευρώ επιβαρύνσεις έως 1.350 ευρώ για εισοδήματα από 40 έως 100 χιλιάδες ευρώ Οι συντελεστές φόρου που καθιερώνονται κυμαίνονται από 18 έως 45%. Από την 1 Ιανουαρίου 2011 εισάγεται ο λογιστικός προσδιορισμός για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες όπως οι ιδιοκτήτες ταξί, φορτηγών ΔΧ, ενοικιαζόμενων δωματίων, κάμπινγκ, βενζινάδικων, περιπτέρων, πρακτορείων ΠΡΟΠΟ, οι λιανοπωλητές, οι αρχιτέκτονες και οι πολιτικοί μηχανικοί. Στο νομοσχέδιο προβλέπεται σταδιακή μείωση του φόρου στα μη διανεμόμενα κέρδη των επιχειρήσεων από το 25% στο 20%. Ταυτόχρονα προβλέπεται: φορολόγηση των μπόνους με συντελεστή 90% των παροχών σε είδος προς εταιρικά στελέχη ως εισόδημα κατάργηση χαριστικών φοροαπαλλαγών στις επιχειρήσεις. επαναφορά των τεκμηρίων διαβίωσης για τον προσδιορισμό του εισοδήματος Φόρο κατοχής μεγάλης ακίνητης περιουσίας με: ατομικό αφορολόγητο 400.000 ευρώ και συντελεστές από 0,1% έως και 2% για πολύ μεγάλες περιουσίες προβλέπει το νομοσχέδιο αντικαθιστώντας το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων. Επιβάλλεται φόρος: 20% στα έσοδα από εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας της εκκλησίας 5% σε δωρεές ακινήτων και 10% δωρεές μετρητών Επίσης αυξάνεται από 3% σε 15% η φορολογία των ακινήτων off shore εταιρειών. Με φόρο 15% επί της αντικειμενικής αξίας θα επιβαρύνονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων που τα έχουν περάσει στο όνομα offshore επιχειρήσεων. Τι ισχύει με τις αποδείξεις Με την κατάθεση του νομοσχεδίου ξεκαθάρισε και το τοπίο για τις αποδείξεις που χρειάζονται οι πολίτες ώστε να κερδίσουν τη φοροαπαλλαγή των 6.000. Για εισοδήματα έως 6.000 ευρώ δεν απαιτούνται καθόλου. Για εισοδήματα έως 12.000 οι αποδείξεις που πρέπει να προσκομίσουμε στην εφορία είναι 10% των εισοδημάτων, και για εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ -αφού αφαιρεθούν τα πρώτα 12.000- προβλέπεται συντελεστής 30%.Έτσι ενδεικτικά για εισόδημα 12.000 χρειάζονται αποδείξεις 1.200 ευρώ, για 24.000 αποδείξεις 4.800, για 30.000 αποδείξεις 6.600 κα για 40.000 αποδείξεις 9.600. Ταμειακές μηχανές υποχρεούνται να έχουν όλες ανεξαιρέτως οι επιχειρήσεις και οι επιτηδευματίες. Στον κανόνα αυτό υπάγονται, και τα πρατήρια καυσίμων, τα περίπτερα, τα ταξί, οι πωλητές των λαϊκών αγορών. Όταν οι αποδείξεις είναι λιγότερες από τις απαιτούμενες ο φορολογούμενος επιβαρύνεται με ποσοστό φόρου ίσο με το 10% του ποσού των αποδείξεων που του υπολείπεται.Οι έλεγχοι για τους φοροφυγάδες εντατικοποιούνται. Ήδη τις τελευταίες ημέρες οι μηχανισμοί του Υπουργείου Οικονομικών εντόπισαν πάνω από 500 επιχειρήσεις που δεν έκοβαν αποδείξεις.Με το νομοσχέδιο: συστήνεται εξειδικευμένη υπηρεσία στην ΥΠΕΕ, για τη "επώνυμη φοροδιαφυγή» συντομευουν οι προθεσμίες επιβολής προστίμων θα διεξάγονται ηλεκτρονικές διασταυρώσεις θα δίνεται φορολογική αμνηστία σε όσους αποκαλύπτουν διαφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς & θα διενεργειται ελεγχος των συναλλαγών με εταιρίες offshore.

ΤΟ "ΓΙΑΤΙ" ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ

ΚΑΘΩΣ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΟ "ΓΙΑΤΙ" ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ Ο θάνατος που οριοθετεί το τραγικότερο σημείο στο ευρύ φάσμα των ανθρώπινων συναισθημάτων στην περίπτωση της αυτοκτονίας, πέρα από την τραγικότητά του, εμπεριέχει και τα καταθλιπτικά στοιχεία που δημιουργούν οι υποκειμενικές ενοχές συγγενών και φίλων για την αδυναμία τους να προβλέψουν και να αποτρέψουν το γεγονός. Επιπρόσθετα στην κοινή γνώμη γεννάται και το απλό φαινομενικά, αλλά φοβερά δύσκολο να απαντηθεί, μονολεκτικό ερώτημα του "γιατί"; Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται στον ελλαδικό χώρο μια έξαρση του τραγικού αυτού φαινόμενου. Νέα παιδιά, μεσήλικες άνδρες και γυναίκες, αλλά και άτομα της τρίτης ηλικίας προερχόμενα από κάθε κοινωνικοοικονομική ομάδα της σύγχρονης αστικοβιομηχανικής Ελλάδας, θέτουν τέρμα στη ζωή τους, αναιρούν το ύψιστο και ανεπανάληπτα μοναδικό αγαθό της ύπαρξής τους βυθίζοντας ταυτόχρονα σε απόγνωση και πένθος τις οικογένειές τους. Σήμερα τα άτομα που αυτοκτονούν δεν το πράττουν μόνο για τους κλασικά δεδομένους λόγους της ερωτικής απογοήτευσης ή της ανεπανόρθωτης οικονομικής καταστροφής, αλλά επιπρόσθετα επειδή απέτυχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις, επειδή δεν προσαρμόζονται στις απαιτήσεις της στρατιωτικής ζωής, επειδή βαρέθηκαν την ανιαρότητα της ζωής ή και αυτό είναι ταυτόχρονα και τραγικότερο και σημαντικότερο, έτσι, χωρίς κανένα εμφανή λόγο. Φυσικά, καθώς αυξάνουν τα τραγικά στατικά δεδομένα της αυτοκτονίας αυξάνει και η ένταση και η συχνότητα του ερωτηματικού "γιατί;". Οι κοινωνιολόγοι αναζητούν την ερμηνεία του φαινόμενου σε δομολειτουργικά αίτια της κοινωνικής οργάνωσης των σύγχρονων κοινωνικών συστημάτων, ενώ οι ψυχολόγοι την εστιάζουν σε ενδογενή ή εξωγενή ψυχοπαθολογικά αίτια, σε ανεπάρκεια της προσωπικότητας του ατόμου ή στην αδυναμία του να ικανοποιήσει θεμελιακές υπαρξιακές και ψυχοσυναισθηματικές του ανάγκες. Στατιστικά δεδομένα Τα στατιστικά δεδομένα του παγκόσμιου οργανισμού υγείας του ΟΗΕ, μας πληροφορούν ότι το ψυχοκοινωνικό φαινόμενο της αυτοκτονίας είναι γνωστό σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη μας. Σε αντίθεση με άλλα θρησκευτικά δόγματα η χριστιανοσύνη, το Ισλάμ και ο ιουδαϊσμός θεωρούν την αυτοχειρία ως "κολάσιμη ηθικά πράξη", χωρίς αυτό βέβαια, να σημαίνει ότι σε κοινωνικά συστήματα όπου επικρατούν οι παραπάνω θρησκείες έχουμε λιγότερες αυτοκτονίες. Τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονίας ανά 100.000 κατοίκους έχουν η Ουγγαρία, η Αυστρία, η Δανία, η Σουηδία, η Ιαπωνία και η Γερμανία, ενώ χαμηλά ποσοστά έχουν η Ιταλία, Η Ιρλανδία, ο Καναδάς, η Νορβηγία και η Πολωνία. Η Ελλάδα, στατιστικά τουλάχιστον, δεν παρουσιάζει μέχρι τώρα ιδιαίτερο ερευνητικό ενδιαφέρον έστω και αν η πρόσφατα παρατηρούμενη έξαρση στον αριθμό των αυτοκτονιών αποτελεί μια διογκούμενη τραγικά οδυνηρή ψυχοκοινωνική τραυματική εμπειρία για συγκεκριμένα πρόσωπα και συγκεκριμένες οικογένειες. Από τα ίδια γενικά στατιστικά στοιχεία του παγκόσμιου οργανισμού υγείας προέρχονται και μερικές αρκετά σημαντικές διαπιστώσεις. Έτσι τα παντρεμένα άτομα (να κάτι που ίσως θα μειώσει τον κυνισμό των φανατικών εργένηδων απέναντι στους παντρεμένους), παρουσιάζουν μικρότερα ποσοστά στις αυτοκτονίες απ' ότι τα αδέσμευτα άτομα, ιδιαίτερα μάλιστα όταν στην οικογένεια υπάρχουν και παιδιά. Ανέκαθεν οι γυναίκες παρουσιάζουν υψηλότερα ποσοστά σε "απόπειρες" αυτοκτονίας και οι άνδρες σε "επιτυχείς" αυτοκτονίες. Τα ποσοστά όμως αυτά τείνουν να εξισωθούν ανάμεσα στα δυο φύλα αντικατοπτρίζοντας, ίσως, τις γενικότερες τάσεις εξίσωσης των δυο φύλων μέσα από το φεμινιστικό κίνημα. Οι άνδρες δείχνουν προτίμηση στα βίαια, και συνεπώς τελεσίδικα μέσα αυτοκτονίας (όπλα ή πτώση από μεγάλο ύψος), ενώ οι γυναίκες προτιμούν ηρεμιστικά χάπια ή το συνδυασμό αλκοόλ και ηρεμιστικών - αγχολυτικών χαπιών. Η επιλογή του μέσου αποβαίνει, ευνόητα, καθοριστική για την "επιτυχία" του αυτόχειρα ή και για την έγκαιρη ανακάλυψη της απόπειρας και κατά συνέπεια, τη διάσωσή του. Τελικά, από τα στατιστικά δεδομένα συνάγεται ότι οι αυτοκτονίες παρουσιάζουν έξαρση την άνοιξη, υποχωρούν τους χειμερινούς μήνες, συμβαίνουν τη Δευτέρα συχνότερα από κάθε άλλη μέρα της εβδομάδας, στο διάστημα των εορτών των Χριστουγέννων και σε ποσοστό πραγματικά εντυπωσιακό (περίπου το 75%), μέσα στον οικείο χώρο του αυτόχειρα, δηλαδή στο διαμέρισμα ή το σπίτι του, στην αυλή του ή σε κάποιο βοηθητικό οίκημα, όταν πρόκειται για αγροτική οικογένεια ή για κάτοικο πόλης που βρίσκεται στο εξοχικό του. Μια ψυχοκοινωνική θεώρηση Η κλασική τυπολογία της αυτοκτονίας έγινε από τον Γάλλο κοινωνιολόγο Emile Durkheim, ο οποίος καθόρισε τρεις συγκεκριμένους τύπους. Πρώτον "την αλτρουιστική", όπου το άτομο στην προσπάθειά του να διασώσει κάποιον ή κάποιους συγγενείς, φίλους, γνωστούς ή ακόμη και εντελώς άγνωστους συνανθρώπους του από άμεσο κίνδυνο "θυσιάζει" την προσωπική του ύπαρξη, δεύτερον, "την εγωιστική", όπου το άτομο τερματίζει τη ζωή του για καθαρά προσωπικούς του λόγους όντας εντελώς αποστασιοποιημένο από τον πόνο και την οδύνη που αυτή του η πράξη μπορεί να προκαλέσει σε συγγενικά πρόσωπα και φίλους και τρίτον "την ανομική", όπου το άτομο προτιμά να διακόψει αμετάκλητα τη συνέχιση της υπαρξιακής του οντότητας ακριβώς επειδή κάποιες φυσικές καταστροφές (σεισμοί, πλημμύρες ή πόλεμοι), ή ακόμη και η ραγδαία κοινωνική αλλαγή που υφίσταται το σύστημα στο οποίο ζει μετουσιώνει τα γνωστά του πρότυπα διαπροσωπικών σχέσεων, αλλάζουν τα νοήματα και οι αξίες της ζωής και επικρατεί "κοινωνική ανομία", την οποία το άτομο την αισθάνεται ως μείωση της ικανότητάς του να ζήσει και να λειτουργήσει όπως ήξερε. Το άτομο που κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, άσχετα εάν το κατορθώνει ή όχι σε τελική ανάλυση, πιστεύει ότι βρίσκεται αντιμέτωπο με δυο μόνο επιλογές, δηλαδή να συνεχίσει την υπαρξιακή του πορεία, όπως έχει ή να την αναστείλει τελεσίδικα. Εκείνο που πραγματικά έχει ιδιαίτερη σημασία, και αυτό το υπογραμμίζω, το επισημαίνω ακριβώς επειδή σχεδόν πάντοτε διαφεύγει της προσοχής συγγενών και φίλων, είναι το γεγονός ότι κάθε αυτόχειρας πριν πραγματοποιήσει την τελική επιλογή του δίνει πολλά μηνύματα, προειδοποιεί τους γύρω του αναφορικά με τον περιορισμό των επιλογών του σε ότι αφορά την επικείμενη πράξη του. Δυστυχώς, μέσα στην πολύβουη αγχώδη καθημερινότητά μας οι περισσότεροι από εμάς, γονείς, συγγενείς και φίλοι ή αδυνατούμε να αντιληφθούμε "τις κραυγές απόγνωσης του ατόμου", ή όταν τις αντιληφθούμε εκτιμούμε τις περισσότερες ως κενές απειλές", ή ακόμη ως "παρατραβηγμένους θεατρινισμούς". Ίσως βοηθά συχνά σε αυτές τις εκτιμήσεις και το γεγονός ότι μόνο το ένα στα δέκα άτομα που επιχειρούν να αυτοκτονήσουν τελικά το "πετυχαίνουν". Τα υπόλοιπα εννιά άτομα, όπως προκύπτει από αξιολογήσεις που επακολουθούν ή πραγματικά παίζουν θέατρο ή δεν τολμούν να φτάσουν στο τελικό στάδιο της αυτοκαταστροφής. Το αμείλικτο "γιατί;" Συχνά βρίσκομαι αντιμέτωπος με συγγενείς και φίλους που με απόγνωση που δημιουργεί μια "απόπειρα" ή την αμέτρητη ψυχική οδύνη που την φορτίζουν οι ενοχές μιας "επιτυχημένης" προσπάθειας μου θέτουν το αρχικό, αμείλικτο ερώτημα του "ΓΙΑΤΙ;" και του πως θα μπορούσε να είχε προληφθεί η πράξη. Σε γενικές γραμμές, γιατί η κάθε περίπτωση είναι αυτοτελής, θα δώσω τα ακόλουθα ως ερμηνευτικές απαντήσεις. 1) Χρόνια επώδυνη μοναξιά και νευρωτική κατάθλιψη ή μελαγχολία. Το άτομο χωρίς βοήθεια από τον ειδικευμένο ψυχολόγο ή χωρίς φαρμακευτική αγωγή που θα του προσφέρει ο νευρολόγος - ψυχίατρος ή και ο παθολόγος του (σε συνδυασμό πάντοτε με την ψυχοθεραπευτική υποστήριξη), δεν βλέπει πλέον τον λόγο να δώσει συνέχεια στην άδεια του υπαρξιακή οντότητα. 2) Το άτομο διακατέχεται από υποκειμενικό, ακατανίκητο συναίσθημα "ντροπής" ή και από υπερβολικό "φόβο", ότι θα τιμωρηθεί επειδή απέτυχε σε κάποιες σημαντικές του επιδιώξεις ή σε στόχους που είχε θέσει. 3) Υπάρχουν έντονα συναισθήματα "ενοχών", για πράξεις που το άτομο ποτέ δεν εκμυστηρεύθηκε σε οικείους του ή σε κάποιον φίλο του, σε κάποιον ιερέα ή σε κάποιον ψυχολόγο, ψυχαναλυτή, ψυχοθεραπευτή. 4) Το άτομο καταλαμβάνεται από την ακατανίκητη ανάγκη της φυγής από ένα περιβάλλον που αντιλαμβάνεται ως καταπιεστικό, ή από πρόσωπα που καθημερινά το πληγώνουν και έτσι η πραγματικά οδυνηρή "φυγή με την αυτοκτονία" αποτελεί πράξη επιβολής συναισθηματικής "τιμωρίας" σε κάποιον ή κάποιους από τους οποίους το άτομο θέλει να φύγει. Δύο παιδιά αφαίρεσαν τη ζωής τους το τελευταίο 24-ωρο και με τις αρνητικές οικονομικές προοπτικές που θα επιβαρύνουν κάθε ελληνική οικογένεια η πρόσφατη έξαρση των αυτοκτονιών στον ελλαδικό μας χώρο αποτελεί έναν ακόμη δείκτη μιας κοινωνίας που νοσεί. Είναι ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ανάγκη η δημιουργία ειδικών συμβουλευτικών σταθμών βοήθειας για περιπτώσεις ψυχολογικών κρίσεων (αυτά που αποκαλούνται crisis Lines ή και hot lines), που να λειτουργούν σε 24ωρη βάση παρέχοντας στον ή στην πιθανή αυτόχειρα την απαραίτητη χρονική κάλυψη των έντονων στιγμιαίων συναισθηματικών του αναγκών ή των ψυχικών του κρίσεων με ανθρωπιά, αλλά και με επιστημονική αρτιότητα. Τέτοια κέντρα, ή τηλεφωνικές γραμμές, υπάρχουν σε κάθε μεγαλούπολη άλλων χωρών και βρίσκονται τυπωμένα σε εμφανή σημεία τηλεφωνικών καταλόγων. Είναι απαραίτητο οι γονείς, οι συγγενείς και οι φίλοι να προστρέξουν ζητώντας τη γνώμη κάποιου ειδικού αμέσως μόλις γίνουν αντιληπτά τα πρώτα σημάδια ή αμέσως μετά την πρώτη "ανεπιτυχή απόπειρα". Η μέχρι σήμερα προσφερόμενη νοσοκομειακή βοήθεια δεν εξαντλεί το πλήρες, το απαιτούμενο φάσμα ψυχοκοινωνικής αρωγής στο άτομο και τα μέλη της οικογένειας του. Επαναλαμβάνω, έστω και αν γίνω κουραστικός, ότι το κάθε άτομο πολύ πριν την τελική του πράξη δίνει σημαντικά σήματα "έκκλησης για βοήθεια". Εάν τα πάρουμε στα σοβαρά και τα δούμε με αγάπη και κατανόηση οπωσδήποτε θα προλάβουμε την μετέπειτα ανείπωτη ψυχική οδύνη των συγγενών και φίλων του κάθε αυτόχειρα που κλείνει βίαια την "παρένθεση της εφήμερης προσωπικής του ύπαρξης".

Τύφλωση

Τύφλωση

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Ανακοινώνονται οι νέοι διοικητές στα Νοσοκομεία της Ηπείρου

ΜΕΣΩ ΒΑΡΔΑ Η «ΠΟΡΤΑ» ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr για το "όχι" που εισέπραξε ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης στη μεσολάβηση που ζήτησε για το χρίσμα της ΝΔ
Διαβάστε επίσης:
1) Χωρίς τη ΝΔ η ψήφιση του ν/σ για τους διευθυντές στο Δημόσιο
2) Κατάσχεται δημοτικό... νεκροταφείο στην Ζάκυνθο
3) Κοζάνη: οι υποψήφιοι για δήμο-περιφέρεια
4) Παρέμβαση ΣτΕ για το Άλσος Ευαγγελισμού
5) Λουκέτο σήμερα στο δ. Νίκαιας
6) Κατέλαβαν την Περιφέρεια Ανατ.Μακεδονίας-Θράκης
7) Γύρω-γύρω όλοι, στη μέση το Ποικίλο
8) Κονδύλια για έντεκα σχολεία στη Στ. Ελλάδα
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ