Τρίτη 19 Αυγούστου 2008

ΙΟΥΛΙΟΣ,ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2008 - 34 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥ 1974

(ΑΠΟ http://www.greekalert.com/) 34 χρόνια μετά, ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ.
Θυμούμαστε και ανανεώνουμε τον όρκο για κλιμάκωση του αγώνα για απελευθέρωση και επιστροφή. Δεν ξεχνούμε αυτούς π’αδράξανε τις πύλες και τις ανοίξαν στον εχθρό.Δεν ξεχνούμε τους σκοτωμένους
Δεν ξεχνούμε το κλάμα και τον ξεσπιτωμό. Το 1974 είχαμε να αντιπαλέψουμε τα κανόνια , τα τανκ, τα πλοία και τα αεροπλάνα του εχθρού.
Η προδοσία είχε τότε δημιουργήσει τις συνθήκες για να μην μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση ώστε η εισβολή του εχθρού να ήταν εκ των προτέρων εξασφαλισμένη να επιτύχει.
Πράγματι μέσα σε εκείνες τις συνθήκες η Κύπρος εάλω. Σήμερα , 34 χρόνια μετά, ευρισκόμεθα και πάλιν αντιμέτωποι με μια νέα πιο σύγχρονη και πιο επικίνδυνη επιχείρηση του εχθρού.
Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ολομέτωπη Διπλωματική επίθεση της Τουρκίας , αλλά και των συνοδοιπόρων της, Αμερικανών και Βρεττανών , η οποία στοχεύει το φρόνημα , την ψυχή και τη θέλησή μας.
Με «πυρομαχικά» της το δόλο, την υποκρισία , το ψέμα και το χρήμα για εξαγορά συνειδήσεων, απειλεί να συνθλίψει και το ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ και το ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ και να μας προετοιμάσει για γονατίσουμε και να προσκυνήσουμε τον κατακτητή και τα ξένα συμφέροντα που τον συνοδεύουν στην κατοχή.
Να του δώσουμε συγχωροχάρτι και άφεση για τα εγκλήματα και την ατίμωση που μας επέβαλε με τη βία των όπλων και να του νομιμοποιήσουμε τα κατοχικά δεδομένα που δημιούργησε στην πατρίδα μας. Μπορούμε όμως να αντιμετωπίσουμε αυτή την νέα επιβουλή που στοχεύει να κλείσει το Κυπριακό.
Έχουμε τη δύναμη και τα μέσα να το πετύχουμε διότι το Διεθνές Δίκαιο και το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο αποτελούν την ασπίδα μας.
Η Ευρωπαϊκή μας ταυτότητα ενισχύει την ομπρέλα προστασίας μας. Μπορούμε.
Φτάνει να μην προδοθούμε για ακόμη μια φορά , από εντός , όπως το 1974.
Φτάνει να μην υπάρξουν και σήμερα Έλληνες Κύπριοι , ή και Έλληνες εξ Ελλάδας, που θα κλείσουν αυτή τη φορά την πόρτα του αγώνα για απελευθέρωση , μια για πάντα, συνθηκολογώντας με τον εχθρό.
Σε μια τέτοια περίπτωση που η πόρτα του Κυπριακού θα κλείσει με τον εχθρό εντός πλέον, νομιμοποιημένο και εξαγνισμένο από τα εγκλήματα του 1974 σε βάρος μας, θα μας εξολοθρεύσει εκ των εσσω πλέον, όπως η ανίατος ασθένεια κατατρώει τον ασθενή μέχρι να πεθάνει. Καλούμε τους διαχειριστές του Κυπριακού , Κόμματα , Κυβέρνηση, αλλά και εμάς το Λαό , τους πρόσφυγες να μην γραφτούμε στην ιστορία , ως εκείνοι που θα κλείσουμε την πόρτα με τον εχθρό μέσα στον τόπο μας , νομιμοποιημένο, αφέντη και διαφεντευτή του μέλλοντός μας. Η πόρτα πρέπει να μείνει ανοικτή , για να διεξάγουμε τον αντικατοχικό αγώνα που επιβάλλει το Διεθνές Δίκαιο, η Ιστορία και η παράδοσή μας, για την απελευθέρωση και επιστροφή μας στις πατρογονικές εστίες.
Η πόρτα θα σταματήσει να κλείνει , ΜΟΝΟ με την αποκήρυξη της πορείας που ακολουθεί η Ηγεσία μας, προς τον πλέον ανέντιμο συμβιβασμό που θα μπορούσαμε να επιδιώξουμε , την αποκήρυξη της πορείας προς τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Για το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια Ιωάννης Σιεκέρσαββας Γραμματέας. Σωματείο "ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ
"Αγίου Ιωάννη 7, Στρόβολος Τ.Θ 23940, 1687
Λευκωσία - Κύπρος
Τηλ. 22-668464, Φαξ 22-668882

Βρετανία: στη φυλακή οι οδηγοί που προκαλούν τροχαία

(ΑΠΟ http://www.cosmo.gr/)
Ποινές φυλάκισης έως και πέντε ετών θα επιβάλλονται στο εξής στους οδηγούς εκείνους που προκαλούν θανατηφόρα τροχαία επειδή την ώρα που όταν οδηγούν τρώνε, στέλνουν μηνύματα από το κινητό τους ή μακιγιάρονται.
Ο νέος νόμος τέθηκε σε ισχύ στη Βρετανία από τη Δευτέρα (18/8). «Οι οδηγοί, οι οποίοι προκαλούν το θάνατο κάποιου εξαιτίας της απροσεξίας τους δεν θα τιμωρούνται πλέον μόνο με ένα απλό πρόστιμο.
Ένα λεπτό να διασπαστεί η προσοχή του οδηγού μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου» ανέφερε η υπουργός Δικαιοσύνης, Μαρία Ιγκλ. Όπως προβλέπει ο νέος νόμος, ποινές φυλάκισης έως και πέντε ετών θα επιβάλλονται στους οδηγούς για πρόκληση θανάτου εξαιτίας απροσεξίας και μέχρι δύο ετών για πρόκληση θανάτου από οδηγό χωρίς δίπλωμα και ασφάλεια αυτοκινήτου ή από οδηγό που δεν έχει περάσει τις εξετάσεις για την απόκτηση της άδειας οδήγησης. Με βάση τον παλαιό νόμο, η μεγαλύτερη ποινή για τα συγκεκριμένα αδικήματα ήταν η επιβολή προστίμου ύψους πέντε χιλιάδων λιρών και η επιβολή βαθμών ποινής στο δίπλωμα. Ρενάτα Γρυπάρη
(Το Σχόλιο μας:
Να δούμε πότε θα γίνει κάτι σωστό στη χώρα μας να σταματήσει να ξεκληρίξεται σε κάθε έξοδο ένα ολόκληρο χωριό)

Ονειρα που πέταξαν...

(ΑΠΟ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ http://www.naftemporiki.gr/)
Εσβησαν τα μεγάλα αστέρια του ελληνικού στίβου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Πεκίνου.
Τα όνειρα πέταξαν... To πάλεψε όσο μπορούσε ο Περικλής Ιακωβάκης στον τελικό των 400μ. με εμπόδια, αλλά τελικά δεν απέφυγε την όγδοη θέση, σημειώνοντας επίδοση 49.96.
Τα μετάλλια αποδείχθηκαν αμερικανική υπόθεση, καθώς το χρυσό πήρε ο Αντζελο Τέιλορ με 47.25, το ασημένιο ο Κέρον Κλέμεντ με 47.98 και το χάλκινο ο Μπερσόν Τζάκσον με 48.06. Ο Περικλής Ιακωβάκης μετά τον αγώνα του δήλωσε πως θα συνεχίσει μέχρι το Λονδίνο:
«Το πρόβλημα που είχα στο δικέφαλο δεν με άφησε να δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου. Μου έριξε ένα "τσιμπηματάκι" πλησιάζοντας το 9ο εμπόδιο, φοβήθηκα και άφησα την κούρσα. Θα μπορούσα να το είχα πιέσει και να είχα πάθει σοβαρή ζημιά.
Το τελευταίο 40ήμερο ήταν πραγματικός εφιάλτης.
Είναι λάθος όσοι είπαν ότι ο Ιακωβάκης θα σταματήσει φέτος.
Θα συνεχίσω μέχρι το Λονδίνο». Απογοήτευση Απογοήτευση για τον Λούη Τσάτουμα και τον ελληνικό στίβο στον χθεσινό τελικό του μήκους, καθώς ο πρωταθλητής από την Μεσσηνία αν και είχε την καλύτερη επίδοση στα προκριματικά, δεν κατάφερε να κάνει ούτε μια έγκυρη προσπάθεια και έμεινε εκτός οκτάδας. Ο ίδιος είχε δηλώσει μετά την πρόκρισή του στον τελικό ότι το πρώτο άλμα του θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό, κάτι που αποδείχθηκε, καθώς μετά την πρώτη άκυρη προσπάθεια ρίσκαρε, με αποτέλεσμα να μην κατορθώσει να κάνει έγκυρο άλμα.
Ο Τσάτουμας αποχώρησε φανερά απογοητευμένος από τον αγώνα, αλλά τα 'χει αυτά ο αθλητισμός.
* Αποκλείστηκε ο Δημήτρης Τσιάμης, ο οποίος στον προκριματικό του τριπλούν είχε καλύτερο άλμα στα 16.65 και κατετάγη 23ος.* H Στέλλα Παπαδοπούλου πραγματοποίησε τρεις έγκυρες βολές και με καλύτερη βολή στα 69.66μ. προκρίθηκε στον τελικό στης σφυροβολίας, ως 12η. Αντίθετα, η Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου δεν κατάφερε να προκριθεί, έχοντας καλύτερη βολή τα 66.72. Η Παπαδοπούλου ξεκίνησε με 66.68, ενώ στη συνέχεια με 69.66 ανέβηκε στην 6η θέση του γκρουπ. Η τελευταία βολή της έφτασε στο 69.26.
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήθελε μία τελευταία βολή πάνω από τα 70 μέτρα για να εξασφαλίσει εξαρχής την πρόκρισή της, ωστόσο δεν τα κατάφερε.
Παρόλα αυτά, η Ελληνίδα κατάφερε έπειτα από την ολοκλήρωση και του δεύτερου γκρουπ να προκριθεί.
Η καλύτερη βολή του γκρουπ ανήκει στην Κουβανή Ιπσι Μορέτο με 73.92. Αντίθετα, η Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου δεν κατάφερε να προκριθεί, τερματίζοντας στην 28η θέση της συνολική κατάταξης.
Η πρώτη βολή της Ελληνίδας σφυροβόλου ήταν στα 66.72, ενώ η δεύτερη έγινε βιαστικά και δεν μπόρεσε να ανέβει, στέλνοντας τη σφύρα στα 65.73.
Η τρίτη βολή της ήταν άκυρη, καθώς έστειλε τη σφύρα εκτός τομέα. Η Παπαδοπούλου, πριν ακόμα μάθει το αν έχει προκριθεί στον τελικό, δήλωσε:
«Δόξα τω Θεό φέτος όλα πήγαν καλά, με το 72.10 που έχω ως ατομικό ρεκόρ, αν προκριθώ στον τελικό θα μπω μέσα στην οκτάδα».
Στα προημιτελικά ο Δουβαλίδης Πολλοί χαρακτήρισαν ευχάριστη έκπληξη τη χθεσινή παρουσία του Κώστα Δουβαλίδη στα προκριματικά των 110μ. με εμπόδια, αλλά όσοι γνωρίζουν τις δυνατότητες του πρωταθλητή από τη Δράμα μίλησαν για δικαίωση της δουλειάς και της τεράστιας προσπάθειας που έχει κάνει.
Ο Δουβαλίδης πήρε την πρώτη θέση στην 6η προκριματική σειρά του αγωνίσματος, ισοφαρίζοντας το πανελλήνιο ρεκόρ με 13.49 και από τη στιγμή που έχει τον ένατο καλύτερο χρόνο από τους αθλητές που πέρασαν στα προημιτελικά μπορεί να ελπίζει σε ακόμα καλύτερη συνέχεια σήμερα το απόγευμα στις 4 παρά τέταρτο. Στη σειρά του Δουβαλίδη συμμετείχε και ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Αθήνας, Λιου Ξιανγκ, ο οποίος αποχώρησε πριν την έναρξη της κούρσας με τραυματισμό στο πόδι, απογοητεύοντας τους χιλιάδες συμπατριώτες τους που βρίσκονταν στη «Φωλιά του πουλιού».
Εκτός συνέχειας έμειναν δύο ακόμα μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος.
Ο λόγος για τον Αμερικανό Τέρενς Τράμελ που δεν τερμάτισε στην 5η σειρά, αλλά και τον Λετονό Στάνισλαβ Ολιγιαρς, ο οποίος δεν βρέθηκε στο βατήρα του για να συμμετάσχει στην κούρσα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γραφείο Τύπου
Α/Α1992 Ώρα13:30 Αθήνα18/08/2008
Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας οδηγήθηκε σήμερα με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ο K.B. 44 ετών, με τη κατηγορία για εμπρησμό από πρόθεση για τρεις πυρκαγιές, που εκδηλώθηκαν στην περιοχή Μέλιτσα του Δ.Δ. Περουλάδων του Δήμου Εσπερίων, στην Κέρκυρα.
Οι πυρκαγιές προκλήθηκαν χθες 17/08/08, από Ω/13:10 ως και Ω/15:30.
Ο φερόμενος ως δράστης, ζήτησε προθεσμία και θα απολογηθεί στις 20/8/2008. Γραφείο Τύπου Α.Π.Σ.,
Ριζαρείου 1 και Μ. Ασίας
Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15233
Τηλ.:2108178271-4, Fax: 2108178275-6