Τρίτη 19 Αυγούστου 2008

Ονειρα που πέταξαν...

(ΑΠΟ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ http://www.naftemporiki.gr/)
Εσβησαν τα μεγάλα αστέρια του ελληνικού στίβου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Πεκίνου.
Τα όνειρα πέταξαν... To πάλεψε όσο μπορούσε ο Περικλής Ιακωβάκης στον τελικό των 400μ. με εμπόδια, αλλά τελικά δεν απέφυγε την όγδοη θέση, σημειώνοντας επίδοση 49.96.
Τα μετάλλια αποδείχθηκαν αμερικανική υπόθεση, καθώς το χρυσό πήρε ο Αντζελο Τέιλορ με 47.25, το ασημένιο ο Κέρον Κλέμεντ με 47.98 και το χάλκινο ο Μπερσόν Τζάκσον με 48.06. Ο Περικλής Ιακωβάκης μετά τον αγώνα του δήλωσε πως θα συνεχίσει μέχρι το Λονδίνο:
«Το πρόβλημα που είχα στο δικέφαλο δεν με άφησε να δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου. Μου έριξε ένα "τσιμπηματάκι" πλησιάζοντας το 9ο εμπόδιο, φοβήθηκα και άφησα την κούρσα. Θα μπορούσα να το είχα πιέσει και να είχα πάθει σοβαρή ζημιά.
Το τελευταίο 40ήμερο ήταν πραγματικός εφιάλτης.
Είναι λάθος όσοι είπαν ότι ο Ιακωβάκης θα σταματήσει φέτος.
Θα συνεχίσω μέχρι το Λονδίνο». Απογοήτευση Απογοήτευση για τον Λούη Τσάτουμα και τον ελληνικό στίβο στον χθεσινό τελικό του μήκους, καθώς ο πρωταθλητής από την Μεσσηνία αν και είχε την καλύτερη επίδοση στα προκριματικά, δεν κατάφερε να κάνει ούτε μια έγκυρη προσπάθεια και έμεινε εκτός οκτάδας. Ο ίδιος είχε δηλώσει μετά την πρόκρισή του στον τελικό ότι το πρώτο άλμα του θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό, κάτι που αποδείχθηκε, καθώς μετά την πρώτη άκυρη προσπάθεια ρίσκαρε, με αποτέλεσμα να μην κατορθώσει να κάνει έγκυρο άλμα.
Ο Τσάτουμας αποχώρησε φανερά απογοητευμένος από τον αγώνα, αλλά τα 'χει αυτά ο αθλητισμός.
* Αποκλείστηκε ο Δημήτρης Τσιάμης, ο οποίος στον προκριματικό του τριπλούν είχε καλύτερο άλμα στα 16.65 και κατετάγη 23ος.* H Στέλλα Παπαδοπούλου πραγματοποίησε τρεις έγκυρες βολές και με καλύτερη βολή στα 69.66μ. προκρίθηκε στον τελικό στης σφυροβολίας, ως 12η. Αντίθετα, η Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου δεν κατάφερε να προκριθεί, έχοντας καλύτερη βολή τα 66.72. Η Παπαδοπούλου ξεκίνησε με 66.68, ενώ στη συνέχεια με 69.66 ανέβηκε στην 6η θέση του γκρουπ. Η τελευταία βολή της έφτασε στο 69.26.
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήθελε μία τελευταία βολή πάνω από τα 70 μέτρα για να εξασφαλίσει εξαρχής την πρόκρισή της, ωστόσο δεν τα κατάφερε.
Παρόλα αυτά, η Ελληνίδα κατάφερε έπειτα από την ολοκλήρωση και του δεύτερου γκρουπ να προκριθεί.
Η καλύτερη βολή του γκρουπ ανήκει στην Κουβανή Ιπσι Μορέτο με 73.92. Αντίθετα, η Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου δεν κατάφερε να προκριθεί, τερματίζοντας στην 28η θέση της συνολική κατάταξης.
Η πρώτη βολή της Ελληνίδας σφυροβόλου ήταν στα 66.72, ενώ η δεύτερη έγινε βιαστικά και δεν μπόρεσε να ανέβει, στέλνοντας τη σφύρα στα 65.73.
Η τρίτη βολή της ήταν άκυρη, καθώς έστειλε τη σφύρα εκτός τομέα. Η Παπαδοπούλου, πριν ακόμα μάθει το αν έχει προκριθεί στον τελικό, δήλωσε:
«Δόξα τω Θεό φέτος όλα πήγαν καλά, με το 72.10 που έχω ως ατομικό ρεκόρ, αν προκριθώ στον τελικό θα μπω μέσα στην οκτάδα».
Στα προημιτελικά ο Δουβαλίδης Πολλοί χαρακτήρισαν ευχάριστη έκπληξη τη χθεσινή παρουσία του Κώστα Δουβαλίδη στα προκριματικά των 110μ. με εμπόδια, αλλά όσοι γνωρίζουν τις δυνατότητες του πρωταθλητή από τη Δράμα μίλησαν για δικαίωση της δουλειάς και της τεράστιας προσπάθειας που έχει κάνει.
Ο Δουβαλίδης πήρε την πρώτη θέση στην 6η προκριματική σειρά του αγωνίσματος, ισοφαρίζοντας το πανελλήνιο ρεκόρ με 13.49 και από τη στιγμή που έχει τον ένατο καλύτερο χρόνο από τους αθλητές που πέρασαν στα προημιτελικά μπορεί να ελπίζει σε ακόμα καλύτερη συνέχεια σήμερα το απόγευμα στις 4 παρά τέταρτο. Στη σειρά του Δουβαλίδη συμμετείχε και ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Αθήνας, Λιου Ξιανγκ, ο οποίος αποχώρησε πριν την έναρξη της κούρσας με τραυματισμό στο πόδι, απογοητεύοντας τους χιλιάδες συμπατριώτες τους που βρίσκονταν στη «Φωλιά του πουλιού».
Εκτός συνέχειας έμειναν δύο ακόμα μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος.
Ο λόγος για τον Αμερικανό Τέρενς Τράμελ που δεν τερμάτισε στην 5η σειρά, αλλά και τον Λετονό Στάνισλαβ Ολιγιαρς, ο οποίος δεν βρέθηκε στο βατήρα του για να συμμετάσχει στην κούρσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: