Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Αθήνα, 3 Φεβρουαρίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Μαζί στην προσπάθεια να ανασυντάξουμε την Αστυνομία» Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε σήμερα το πρωί, Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, στο Συμβούλιο των Αξιωματικών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας. Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέλυσε τις αλλαγές που προωθεί στην Ελληνική Αστυνομία και ζήτησε την υπομονή και την κατανόηση των εργαζομένων λόγω της οικονομικής κρίσης, ενώ για το θέμα του Ασφαλιστικού, που απασχολεί την πλειοψηφία των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, φάνηκε καθησυχαστικός, επαναλαμβάνοντας ότι «δεν θα θιγούν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα». Ταυτόχρονα ζήτησε από τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας, αρχής γενομένης από τους Διοικητές, να αφυπνιστούν, να γίνει μια νέα αρχή, ώστε να αλλάξουν οι νοοτροπίες που επικρατούν και να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα στην καθημερινότητα των πολιτών.
Ενώ πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα σταθεί στο πλευρό τους και θα είναι επικεφαλής στις μάχες που θα δοθούν. Παράλληλα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επεσήμανε ότι μέσα στις αλλαγές που προωθούνται, περιλαμβάνονται η αναδιάταξη των δυνάμεων, η αλλαγή στο σύστημα των κρίσεων, η αλλαγή του Πειθαρχικού Κώδικα, ώστε να απομακρυνθούν αστυνομικοί που έχουν διαπράξει αδικήματα και παραμένουν, επειδή δεν λειτουργεί η πειθαρχική διαδικασία.
Σε ότι αφορά στις οικονομικές διεκδικήσεις των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας τόνισε ότι είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος και χρειάζεται προσπάθεια εκ μέρους όλων. Καταλήγοντας ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι μόνιμη πρόνοιά του είναι η βελτίωση των συνθηκών ζωής και εργασίας των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας. «Όσο μπορώ μέσα στις δυσκολίες αυτές θα παλέψω και πάλι να βρούμε λύσεις για να βελτιώσουμε όσο μπορούμε την κατάστασή σας.
Θα είμαι εδώ συνεχώς.
Υπηρετούμε κοινούς στόχους. Θα κάνουμε μια προσπάθεια να ανασυντάξουμε την αστυνομία και πάλι, να αλλάξουμε νοοτροπίες, οι οποίες έχουν πλήξει καίρια και το ηθικό της ΕΛ.ΑΣ και την εικόνα της προς τα έξω» , είπε χαρακτηριστικά.

Συνάντηση Γ.Πεταλωτή με τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων Βιοτεχνών Θράκης

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ Λ. Ηρώων 30 69100 Κομοτηνή ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ: 25310 24498, 81006
Φαξ: 25310 81555 email:press@gpetalotis.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, δέχθηκε χθες, Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010, την επίσκεψη του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βιοτεχνών Θράκης και συγκεκριμένα του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βιοτεχνιών Ροδόπης, Γιώργου Νικολαΐδη και του μέλους του ΔΣ του Συνδέσμου και εκπρόσωπο του ΣΕΒ, Ιωάννη Αργυρόπουλου, του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βιοτεχνιών Έβρου, Βασίλη Χαρόβα και του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βιοτεχνιών Ξάνθης, Βασίλη Σκαρλάτου, στο γραφείο του στην Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας/Ενημέρωσης.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ θερμό και φιλικό κλίμα ενώ η συζήτηση εστιάστηκε κυρίως στις προσδοκίες και τα αιτήματα του επιχειρηματικού κόσμου και ιδιαίτερα του κλάδου των βιομηχάνων στην περιοχή της Θράκης.
Παράλληλα, καταγράφηκαν όλες οι απόψεις και αποτυπώθηκαν τα προβλήματα σε όλες τους τις διαστάσεις. Ο Γιώργος Πεταλωτής από την πλευρά του εξέφρασε την κατανόηση του για τα προβλήματα αλλά και τη στήριξη του στον κλάδο, τονίζοντας πως θα πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για μια εξωστρεφή ανάπτυξη που θα έχει σαν συνέπεια περισσότερες θέσεις εργασίας και ευρύτερη κοινωνική ευημερία.

Πανηγυρική επανεκλογή Παπούλια

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ
Με 266 ψήφους η ανανέωση της θητείας του στην Προεδρία της Δημοκρατίας Πανηγυρική επανεκλογή Παπούλια
Με ευρεία πλειοψηφία 266 ψήφων επανεξελέγη σήμερα από τη Βουλή στο αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας ο Κάρολος Παπούλιας.
Την ανανέωση της θητείας του υπερψήφισαν ο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Συνολικά ψήφισαν 298 βουλευτές (2 απόντες).
Οι 32 βουλευτές ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν «παρών».
Λίγο αργότερα, το προεδρείο της Βουλής επιθσκέφθηκε το προεδρικό μέγαρο, προκειμένου να ανακοινώσει στον Κ. Παπούλια το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.
«Είναι ανάγκη για να ξεπεράσουμε την κρίση να επιστρατεύσουμε όλες μας τις δυνάμεις. Έχουμε όλοι μας το καθήκον και πολίτες και πολιτεία να συστρατευθούμε σε μια ιστορική μετάβαση και στην αντίπερα όχθη πρέπει να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι», ήταν το μήνυμα του επανεκλεγέντος προέδρου.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΠακέτο σωτηρίαςμε οδυνηρά μέτρα Αφιέρωμα στα καύσιμα Τσικνοπέμπτη: οδηγός επιβίωσης στο πάρτι της χοληστερίνης Ο παράδεισος είναι στις Πρέσπες Ανθρωποθυσίες στη μινωική Κρήτη Στον αέρα η δίκη για τον Αλέξη Οι μέλισσες γνωρίζουν ποιον θα τσιμπήσουν! Θυμήθηκε τον «Άγιαξ» «Πώς να ζήσω μόνος με 600 ευρώ τον μήνα;»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ και τα βιβλιοπωλεία ΙΑΝΟΣ σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου της Έλενας Χουζούρη Πατρίδα από βαμβάκι την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου και ώρα 20:00, στο βιβλιοπωλείο Ιανός ΘεσσαλονίκηςΓια το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Βενετία Αποστολίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Παντέλης Σαββίδης, δημοσιογράφος ΕΡΤ3 Γιώργος Σκαμπαρδώνης, συγγραφέας ΙΑΝΟΣ Αριστοτέλους 7, Θεσσαλονίκη
Τηλ: 2310 277004

Προσκλήσεις - Παραστάσεις

3 Φεβρουαρίου 2010 Ανακαλύψτε τη Γεύση της Ευτυχίας το Φεβρουάριο στο 104 Στο πιο ψηλό κτήριο της πόλης, λίγο χαμηλότερα από τα σύννεφα, βρίσκεται το εστιατόριο μοριακής κουζίνας «Pick-less». Στην παγωμένη του, σχεδόν χειρουργική, κουζίνα χτυπάει η ζεστή καρδιά της Ευτυχίας.
Στην Ευτυχία και τις καλές της νεράιδες αρκούν 80 λεπτά γεμάτα νότες, χορό, χρώματα, γεύσεις και μυρωδιές για να μας μάθει πώς διανύεται η απόσταση από τον ασήμαντο βίο στην ευτυχισμένη ζωή.
Και λίγες μπουκιές πιο πέρα.
«Πώς είπαμε ότι σε λένε:»
«Ευτυχία… Ευτυχία με λένε».
Μια κωμωδία έρωτα και κουζίνας. Ταυτότητα της παράστασης: Κείμενο: Αλέξανδρος Ντερπούλης Σκηνοθεσία: Πωλίνα Καραναστάση Πρωτότυπη Μουσική: Cole Porter Διασκευή και παραγωγή μουσικής: Νάσος Σωπύλης Στίχοι: Αλέξανδρος Ντερπούλης Σκηνικά/κουστούμια: Νατάσσα Παπαστεργίου Βοηθός σκηνοθέτη: Φωτεινή Μπίρλη Χορογραφία: Έλενα Γεροδήμου Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη Φωτογραφίες: Μενέλαος Μυρίλλας Οργάνωση παραγωγής: Θάνος Δημητριάδης Παίζουν:
Χριστέλα Γκιζέλη, Βαγγέλης Κρανιώτης, Γιάννης Λάζαρης, Γιάννης Πλιάκης, Μάριος Σουγιουλτζόγλου, Χριστίνα Φρονίστα Έναρξη: Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010
Σκηνή 104 -1: Πέμπτη-Σάββατο 21:30, Σάββατο: 18:30, Κυριακή 20:30Διάρκεια παράστασης: 80’
Τιμές εισιτηρίων: €20 γενική είδοσος, €15 φοιτητικό και λαϊκή απογευματινή Σαββάτου, κάθε Πέμπτη γενική είσοδος €10 ευρώ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Η Πιπίτσα ταξιδεύει στα επαγγέλματα CD Στίχοι:Μάρω Θεοδωράκη
Μουσική: Μάρω Θεοδωράκη
Έτος:1 Φεβρουαρίου 2010
Τραγουδούν: Μάρω Θεοδωράκη, Σωτήρης Καρκαλέμης, Χριστίνα Κουτσοφιού και Ναταλί Αμμάν
ISBN:978-960-6864-29-2
Το θέατρο στην εκπαίδευση - θεατρικές παραστάσεις και θεατρικό παιχνίδι Συγγραφέας:Αθανασία Δαφιώτη
Έτος:1 Φεβρουαρίου 2010
Σχήμα:14Χ21
Σελίδες:80
Εξώφυλλο:Μαλακό
ISBN:978-960-6864-19-3

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics Αποσπάσματα από το διάγγελμα του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρεου στις 2 Φεβ 2010 Άρνηση χορήγησης γαλλικής υπηκοότητας λόγω μπούργκας Συνάντηση για το PKK μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας Επιχείρηση «Βαριά» και προσπάθεια εμπλοκής της Ελλάδας ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΕΙ ΤΟ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΜΕΣΩ ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Στην Κωνσταντινούπολη αποστολή από τη Δυτική Θράκη Πουλούν βυζαντινό ανάκτορο οι Τούρκοι Καρτερούμεν μέραν νύκταν..Eκδήλωση διαμαρτυρίας του σωματείου «Αδούλωτη Κερύνεια». Oι επιστολές θα δοθούν στους αρχηγούς. Η «κοινωνία των κολλητών» 4.326.500 άνεργοι στην Ισπανία! Το παιχνίδι με τη φωτιά των Τούρκων στρατηγών «Ένας πόλεμος κάθε φορά» Χαστούκι στο Πρόσωπο μιας Αποτυχημένης Πολιτικής Aλληλογραφία σε γκρίζο φόντο Ο Πούτιν φεύγει, η Μέρκελ έρχεται «Ειρηνευτική επιχείρηση» η εισβολή του 1974, λέει ο Ταλάτ στον Γ.Γ. του ΟΗΕ Φοβού τους Αμερικάνους...

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR Η Ευρώπη της Άμυνας ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Επιχείρηση «Βαριά» και προσπάθεια εμπλοκής της Ελλάδας Ιστορική διάρκεια του ελληνικού έθνους Κυπριακό σήμερα: Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα; Η κρίση στο Μεξικό Διλήμματα για τους μετανάστες Με μεθόδους της KGB Το ζήτημα της μπούργκας στη Γαλλία Το μεγάλο δίλημμα των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν

Νόμος 3816/ΦΕΚ 6 Α΄/26-01-2010 για τη ρύθμιση επιχειρηματικών και επαγγελματικών οφειλών

Ψηφίστηκε ο νόμος για τη ρύθμιση οφειλών επιχειρήσεων, επαγγελματιών και αγροτών προς τα πιστωτικά ιδρύματα που κατέστησαν ληξιπρόθεσμα μετά τη 1/1/2005 ως τις 30/6/2007.
Σύμφωνα με αυτόν: Ρυθμίζονται τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τις τράπεζες, με συμβατικό επιτόκιο ενήμερης οφειλής, ενώ διαγράφονται οι τόκοι υπερημερίας και ανατοκισμού που σωρεύτηκαν κατά την προηγούμενη περίοδο. Διευκολύνονται οι αποπληρωμές των δανείων, με συγκεκριμένα κριτήρια, ώστε να υπαχθούν στη ρύθμιση οι δανειολήπτες που τα έχουν ανάγκη Θέτονται περιορισμοί στην επεξεργασία δυσμενών οικονομικών δεδομένων και σε μακρόχρονους αποκλεισμούς οφειλετών από την οικονομική ζωή στον Τειρεσία Α.Ε. και Εμμέσως, διοχετεύεται ρευστότητα στην αγορά.
Αιτήσεις για την υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου υποβάλλονται μέχρι τις 15/4/2010.
Εξάλλου, από τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου και 9 π.μ. τίθεται σε λειτουργία η τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης του κοινού για όλα τα θέματα που άπτονται της εφαρμογής του νόμου για τη ρύθμιση των επαγγελματικών και επιχειρηματικών οφειλών.
Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καλούν στον αριθμό 8011197167 από τις 9 π.μ. μέχρι τις 5 μ.μ. για πλήρη ενημέρωση σχετικά με την εφαρμογή του.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Κέντρο Στήριξης & Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας «ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» του Δήμου Καλαμαριάς, στο 2310.472890.

Ο Γ. Πεταλωτής απένειμε τα βραβεία του ΣΔΓ στα ΜΜΕ

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ Λ. Ηρώων 30 69100 Κομοτηνή ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ: 25310 24498, 81006
Φαξ: 25310 81555 email:press@gpetalotis.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, παρευρέθηκε, στην πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση του Συνδέσμου για τα Δικαιώματα της Γυναίκας (Σ.Δ.Γ.) η οποία συνέπεσε με τη συμπλήρωση των 90 χρόνων δραστηριότητας και προσφοράς του Συνδέσμου στην ελληνική κοινωνία. Στην εκδήλωση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος εξήρε την προσφορά του Συνδέσμου στην κοινωνία και στη συνέχεια επέδωσε τα βραβεία και τους επαίνους στους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Πεταλωτής απένειμε το δημοσιογραφικό βραβείο ¨Παύλος Παλαιολόγος¨ στη συντακτική ομάδα του δισέλιδου ένθετου της ¨Αυγής¨, «Εντός φύλου», Μαρία Βλαδιμήροβιτς, Λίτσα Δουδούμη, Μάγδα Κουσιάντζα, Πόπη Πανουτσοπούλου, Δέσποινα Σαγγανά και Χρυσάνθη Χειμώνα, για τη συστηματική και σωστή προβολή των θεμάτων ισότητας μέσα στο 2009, με την ευχή το βραβείο να λειτουργήσει ως ενθάρρυνση για μια δημιουργική συνέχεια. Το βραβείο του Συνδέσμου για τον ηλεκτρονικό τύπο, ¨Αύρα Θεοδωροπούλου¨ απένειμε ο Γιώργος Πεταλωτής στον δημοσιογράφο Σταύρο Θεοδωράκη για την εκπομπή του «Πρωταγωνιστές» με την Κωνσταντίνα Κούνεβα αλλά και για το γενικότερο ενδιαφέρον του σε παρόμοιες θεματικές ενότητες. Στην εκδήλωση, απονεμήθηκε έπαινος στις δημοσιογράφους της "Ελευθεροτυπίας" Μαρία Δέδε και Χριστίνα Παπασταθοπούλου, για την ανάδειξη της υπόθεσης της Κωνσταντίνας Κούνεβα και του καθεστώτος των «ενοικιαζόμενων εργαζόμενων».

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ" ΒΟΣΤΩΝΗΣSongs of Trebizond ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΩ "Ο ΞΕΝΙΤΕΑΣ" ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΘΟΤΟΠΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ

Σεμινάρια Δικαιώματα των Ζώων και Αγρια Ζώα θεσσαλονίκη

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Έργα και ημέρες του Αντώνη Μπέζα

Ομιλία Πιπερόπουλου Στο Δήμο Συκεών

Ομιλία Πιπερόπουλου Στο Δήμο Συκεών Ο Γιώργος Πιπερόπουλος Dr Κοινωνιολογίας - Ψυχολογίας Καθηγητής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Διανόηση και Συναισθηματική Νοημοσύνη- I.Q. & Emotional Intelligence»
Στα πλαίσια των ανοικτών διαλέξεων του Λαϊκού Επιμορφωτικού Πανεπιστημίου του Δήμου Συκεών την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα.

Ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Δηλώσεις Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου μετά τη συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογο της Ανδρέα Δημητρίου κατά την επίσημη επίσκεψη της στην Κύπρο. Τα διμερή θέματα της εκπαιδευτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης μεταξύ της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννας Διαμαντοπούλου και του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου Ανδρέα Δημητρίου. Η Υπουργός μετά τη συνάντηση δήλωσε: «Είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη μου στην Κύπρο με την ιδιότητα της Υπουργού Παιδείας. Η επίσκεψη αυτή έχει ουσιαστικό και συμβολικό χαρακτήρα. Χαίρομαι πολύ που ξεκινώ από την Κύπρο, όπου στον χώρο της Παιδείας υπάρχει στενή συνεργασία.
Μας ενώνει πάνω από όλα η γλώσσα και ο πολιτισμός, βασικοί άξονες της παιδείας.
Οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις που έχει ξεκινήσει ο Υπουργός και το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου είναι προς τη σύγχρονη κατεύθυνση.
Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες αυτή τη στιγμή έχουν ολοκληρώσει ή βρίσκονται στη διαδικασία ολοκλήρωσης της ουσιαστικής αλλαγής των αναλυτικών προγραμμάτων και των παιδαγωγικών μεθόδων.
Χωρίς αυτό καμιά αλλαγή δεν μπορεί να αποδώσει.
Πρόκειται για μια μακροχρόνια διαδικασία και βεβαίως, έχουμε δυνατότητα αμοιβαίου οφέλους από τη δουλειά που έχει γίνει και στις δύο χώρες. Προτεραιότητα του Έλληνα Πρωθυπουργού είναι οι κοινωνικοί τομείς, με κορυφαίο αυτόν της Παιδείας. Η νέα πολιτική είναι να ενσωματώνονται στο Υπουργείο Παιδείας όλες οι μεγάλες στρατηγικές της Δια Βίου Μάθησης -ένας από τους βασικούς στόχους της Λισαβόνας - αλλά και όλο το χαρτοφυλάκιο της Έρευνας και Τεχνολογίας. Συζητήσαμε τα επιμέρους ζητήματα που αφορούν Κυπρίους και Ελλαδίτες φοιτητές για τα Πανεπιστήμια και της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά και το θέμα του μνημονίου συνεργασίας το οποίο θα ανανεωθεί μέσα στο 2010. Συμφωνούμε και οι δύο ότι είναι πολλά τα θέματα τα οποία μπορούν και πρέπει να προστεθούν ώστε η συνεργασία να γίνει πιο αποδοτική».

ΝΟΜΑΡΧΕΣ: ΜΕ 265 ΕΚ. ? ΛΕΜΕ «ΝΑΙ» ΣΤΟΝ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr γιατί οι νομάρχες θέτουν ως προϋπόθεση για τη διοικητική μεταρρύθμιση την καταβολή των οφειλών του 2009.
Επίσης διαβάστε:
α) Χ. Καστανίδης: αυστηρές κυρώσεις για τις παράνομες πινακίδες http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=5737
β) Κακλαμάνης: η νομοθεσία είναι υπέυθυνη για τις παράνομες πινακίδες
γ) Κηφισιά: καλύτερη αστυνόμευση υποσχέθηκε ο Μ. Χρυσοχοίδης. http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=5740
δ) Ξεκινάει την Πέμπτη το 14ο συνέδριο της ΕΝΑΕ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=5738
ε) Πρέσπες: το πρώτο διασυνοριακό πάρκο στα Βαλκάνια http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=5739
στ)Τo ετήσιο ραντεβού της αυτοδιοίκησης με τον πολιτισμό
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

Ο καιρός της Τετάρτης 3 Φεβρουαρίου 2010 (HDV)

ΑΠΟ ΤΟ http://24gr.blogspot.comhttp://www.youtube.com/watch?v=7GMuegp7Q2M