Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Αθήνα, 3 Φεβρουαρίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Μαζί στην προσπάθεια να ανασυντάξουμε την Αστυνομία» Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε σήμερα το πρωί, Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, στο Συμβούλιο των Αξιωματικών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας. Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέλυσε τις αλλαγές που προωθεί στην Ελληνική Αστυνομία και ζήτησε την υπομονή και την κατανόηση των εργαζομένων λόγω της οικονομικής κρίσης, ενώ για το θέμα του Ασφαλιστικού, που απασχολεί την πλειοψηφία των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, φάνηκε καθησυχαστικός, επαναλαμβάνοντας ότι «δεν θα θιγούν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα». Ταυτόχρονα ζήτησε από τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας, αρχής γενομένης από τους Διοικητές, να αφυπνιστούν, να γίνει μια νέα αρχή, ώστε να αλλάξουν οι νοοτροπίες που επικρατούν και να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα στην καθημερινότητα των πολιτών.
Ενώ πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα σταθεί στο πλευρό τους και θα είναι επικεφαλής στις μάχες που θα δοθούν. Παράλληλα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επεσήμανε ότι μέσα στις αλλαγές που προωθούνται, περιλαμβάνονται η αναδιάταξη των δυνάμεων, η αλλαγή στο σύστημα των κρίσεων, η αλλαγή του Πειθαρχικού Κώδικα, ώστε να απομακρυνθούν αστυνομικοί που έχουν διαπράξει αδικήματα και παραμένουν, επειδή δεν λειτουργεί η πειθαρχική διαδικασία.
Σε ότι αφορά στις οικονομικές διεκδικήσεις των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας τόνισε ότι είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος και χρειάζεται προσπάθεια εκ μέρους όλων. Καταλήγοντας ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι μόνιμη πρόνοιά του είναι η βελτίωση των συνθηκών ζωής και εργασίας των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας. «Όσο μπορώ μέσα στις δυσκολίες αυτές θα παλέψω και πάλι να βρούμε λύσεις για να βελτιώσουμε όσο μπορούμε την κατάστασή σας.
Θα είμαι εδώ συνεχώς.
Υπηρετούμε κοινούς στόχους. Θα κάνουμε μια προσπάθεια να ανασυντάξουμε την αστυνομία και πάλι, να αλλάξουμε νοοτροπίες, οι οποίες έχουν πλήξει καίρια και το ηθικό της ΕΛ.ΑΣ και την εικόνα της προς τα έξω» , είπε χαρακτηριστικά.

1 σχόλιο:

Πανος Βλαχος είπε...

Γεια σας κυριε Πετριδη.
Δεν σας ξερω και γι'αυτο δεν μπορω να καυαλαβω το νοημα αυτης της αναρτησης.
Εγω ειχα με τον Υπουργο ανταλλαγη επιστολων αμεσως μετα τα φετεινα δεκεμβριανα.
Αυτος ο κυριος και ολοι οι δηθεν δημοκρατες με πρωτη την πρωην εκφωνητρια ραδιοφωνικου σταθμου επι χουντας, πρεπει να ντρεπονται για την μεταχειρηση που επιφυλαξαν στους αστυνομικους.
Ειμαι Ελληνας της διασπορας και σας διαβεβαιωνω οτι εμεις δεν ξεχναμε και δεν θα ξεχασουμε ποτε οτι ενω ο υπουργος και οι υπολοιποι δημοκρατες ασχολιοντουσαν με την ελληνικοποιηση των μεταναστων, τα παιδια αυτων των μεταναστων ανενοχλητα καιγανε την Ελληνικη Σημαια.
Σας απευθυνω την ιδια ερωτηση που απηυθυνα στον υπουργο.
Ποιος προστατευει την ελευθερη μετακινηση ανθρωπων και προιοντων που αγροτες μεγαλοχτηματιες απο δεκατιες ζωντες εις βαρος του ελληνα φορολογουμενου, καθιστουν αδυνατη;
Ντροπη μας.
Ευχαριστω για την φιλοξενια.
παναγιωτης βλαχος