Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Συνδιάσκεψη για τη διαμόρφωση Εθνικής Πολιτικής για τα Αρχεία και τις Βιβλιοθήκες

Δελτίο  Τύπου 26/01/2011                        
Συνδιάσκεψη για τη διαμόρφωση Εθνικής Πολιτικής  για τα Αρχεία και  τις Βιβλιοθήκες                         
Η διαμόρφωση νέας εθνικής πολιτικής για τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και τις Βιβλιοθήκες θα βρεθεί στο επίκεντρο Συνδιάσκεψης, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή, 27 και 28 Ιανουαρίου 2011, στην Αίγλη του Ζαππείο (αίθουσα «Πρωτέας»).                   
Η ομιλία της  Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, στη Συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο, 27/01/2011, στις 11:00.
Στη Συνδιάσκεψη έχουν κληθεί εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας- που έρχονται σε επαφή με τη γνώση και την πληροφορία - εκπρόσωποι εκπαιδευτικών, πολιτιστικών και μορφωτικών φορέων, εκπρόσωποι των κομμάτων και εμπειρογνώμονες από τις διεθνείς Ενώσεις Αρχείων και Βιβλιοθηκών.                         
Στόχος είναι  τα Αρχεία και οι Βιβλιοθήκες να αποτελέσουν πηγή γνώσης, πληροφόρησης, πολιτισμού, εκπαίδευσης και παραγωγικής διαδικασίας σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο.
Κεντρικός άξονας της νέας πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας είναι η δημιουργία εθνικού συστήματος Βιβλιοθηκών και Αρχείων.                             
Η ενοποιημένη δράση Βιβλιοθηκών-Αρχείων και Μουσείων θα αποτελέσει αναπτυξιακό εργαλείο, για την προβολή του πολιτιστικού πλούτου, της ιστορίας και της αρχειακής μνήμης της χώρας μας σε όλο τον κόσμο. Θα συμβάλει, επίσης, στην ανάληψη πρωτοβουλιών κοινής πολιτισμικής δράσης με όμορες χώρες.                            
Στόχος της  εθνικής πολιτικής είναι η συνεργασία των Βιβλιοθηκών και των Αρχείων για τη στήριξη του στρατηγικού στόχου της κυβέρνησης, για την προώθηση της Έρευνας, της Εκπαίδευσης και της Διά Βίου Μάθησης.  
Η ψηφιοποίηση  των Αρχείων και η χρήση των  Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας δίνουν σε όλους τους πολίτες τη δυνατότητα για διαφανή και νομοθετικά κατοχυρωμένη πρόσβαση στα δημόσια έγγραφα, στα αρχεία της Βουλής και στα αρχεία πρώην Προέδρων της Δημοκρατίας και Πρωθυπουργών, που φυλάσσονται σε ιδρύματα- εφόσον δεν συντρέχει λόγος κρατικής ασφάλειας ή προστασίας προσωπικών δεδομένων.                                
Ο βιβλιακός  και αρχειακός πλούτος της  χώρας μας μπορεί να αξιοποιηθεί, με σημαντικά αποτελέσματα, στην επιστημονική έρευνα και στην εκπαιδευτική διαδικασία. Τα ιστορικά τεκμήρια γίνονται, πλέον, προσβάσιμα από την αίθουσα διδασκαλίας, ώστε, μεταξύ άλλων, να καλλιεργηθεί η φιλαναγνωσία, να συνδεθούν οι βιβλιοθήκες με την εκπαίδευση και την αναζήτηση πηγών, να προβληθεί η τοπική ιστορία κ.λπ.                                
Στόχος  είναι, επίσης, η συνεργασία των Γενικών Αρχείων του Κράτους με Πανεπιστήμια και σχολικές μονάδες, για τη συστηματική οργάνωση εκθέσεων αρχειακού υλικού, τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο. 

Πρόγραμμα εκδηλώσεων 4ης έκθεσης παιδικού & εφηβικού βιβλίου από τις εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ

26 Ιανουαρίου 2011                     
Το PassPort και οι Εκδόσεις Καστανιώτη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του γιατρού και συγγραφέα Χρήστου Ναούμ Γιαρντίμ - Οι φλόγες της Ανατολής την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 8.00 μ.μ. στο PassPort.                     
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:                              
Κωνσταντίνος Μπούρας, κριτικός λογοτεχνίας – συγγραφέας, Νικόλαος Σαλτερής, σχολικός σύμβουλος – συγγραφέας.                          
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Εύη Θεοδωρίδου και Δημήτρης Μωρόγιαννης.                     
Θα συμμετάσχει με την κιθάρα του ο Ανδρέας Δρακόπουλος.

Πρόσκληση στην 4η Έκθεση Παιδικού & Εφηβικού Βιβλίου


Σας περιμένουμε στην 4η Έκθεση Παιδικού & Εφηβικού Βιβλίου για να γνωρίσετε τους αγαπημένους σας συγγραφείς και να περιπλανηθείτε στον μαγικό κόσμο των βιβλίων των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ (stand 171).                       
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στις 28-31 Ιανουαρίου, στις Εγκαταστάσεις Helexpo, στο Μαρούσι Αττικής, και θα είναι ανοιχτή για το κοινό τις ώρες 9.00-20.00.                 
Είσοδος ελεύθερη.                               
Και... μην ξεχάσετε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στο περίπτερό μας για τον μεγάλο διαγωνισμό των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ:                     
Η διακόσμηση του περιπτέρου μας είναι μια ευγενική χορηγία της εταιρίας Laro , που με βασικό στόχο την εξασφάλιση της ποιότητας, δίνει ξεχωριστή σημασία στον σχεδιασμό, στις πρώτες ύλες και στην παραγωγή πρότυπων παιδικών επίπλων.                  
Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την έκθεση θα βρείτε στο site http://www.childrensbookfair.gr/                       
ΕΔΡΑ: Τατοΐου 121 & Σπ. Μερκούρη 1, 144 52 Μεταμόρφωση Αττικής                    
Τηλ. κέντρο: 210 28 04 800 – Fax: 210 28 19 550                        
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ: Μαυρομιχάλη 1, 106 79 Αθήνα                  
Τηλ.: 210 36 02 535 – Fax: 210 36 40 683www.psichogios.gr                    
e-mail: info@psichogios.gr             

Ο Δαίμονας της Μαρίας Ευσταθιάδη στο Παρίσι | 4 Φεβρουαρίου

Σας ενημερώνουμε πως το θεατρικό έργο της Μαρίας Ευσταθιάδη ΔΑΙΜΟΝΑΣ/ Sostenuto assai cantabile επιλέχτηκε από την Comédie Française  με άλλα πέντε έργα  των  Dennis KELLY, Angélica LIDDELL,  Lluïsa CuNILLE, Noëlle  RENAUDE και Stéphanie MARCHAIS, για τον κύκλο Σύγχρονων Θεατρικών Συγγραφέων και  θα παρουσιαστεί στο Παρίσι στις 4  Φεβρουαρίου & ώρα 20.30, σε μετάφραση Anne-Laure Brisac,  σκηνοθεσία Marc Paquin, και με την Clotilde de Bayser.                 
Μαρία Ευσταθιάδη                         
ΔΑΙΜΟΝΑΣ                  
Sostenuto assai cantabile                      
(Θέατρο, ISBN: 978-960-04-4116-1, σελ. 96, Νοέμβριος 2010)                 
Ο πολυφωνικός μονόλογος Δαίμονας, έχει ως αφετηρία τους Δαίμονες του Φιοντόρ Ντοστογιέσκι.              
Το έναυσμα ήταν η Εξομολόγηση του Σταβρόγκιν, που λογοκρίθηκε στις πρώτες εκδόσεις, όπου ο Σταβρόγκιν εξομολογείται το βιασμό της μικρής Ματριόσα και την αυτοκτονία της.                  
Στον Δαίμονα η μυθιστορηματική αλήθεια ανατρέπεται: η Ματριόσα ζει και πενήντα χρονών πια, αφηγείται μέσα από τρεις φωνές τη δική της εκδοχή· τον έρωτά της για τον Σταβρόγκιν από παιδί, τη δεύτερη συνάντησή τους στα δεκαεπτά της, τη σύντομη ταραγμένη σχέση τους μέχρι την αυτοκτονία του, και την προσκόλλησή της σ’ αυτόν μέχρι το θάνατό της.                       
Το έργο Δαίμονας, σε γαλλική μετάφραση της Anne-Laure Brisac, με τίτλο Démon, πρωτοπαρουσιάστηκε στη Γαλλία, στο φεστιβάλ Mousson d’ Été, τον Αύγουστο του 2010.                
Η Μαρία Ευσταθιάδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949.                       
Γράφει πεζογραφία, θέατρο και μεταφράζει.                    
Κείμενά της έχουν μεταφραστεί σε διάφορες ξένες γλώσσες. Το Κόκκινο ξενοδοχείο και το Δαίμονας είναι τα πιο πρόσφατα βιβλία της.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΡΑΣΣΑ "ΕΦΤΑ ΜΕ ΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΟ" ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου Πρασσά ΕΦΤΑ ΜΕ ΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΟ την Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011, στις 7:00 μ.μ., στον πολυχώρο ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ-ΠΑΙΔΕΙΑ "ΑΝΑΤΟΛΙΑ"  (Δημ. Γουναρη 39, απέναντι απο την καμάρα, Θεσσαλονίκη).                     
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι                     
Δήμητρα Κογκίδου, Καθηγήτρια, Κοσμητόρισσα της Παιδαγωγικής Σχολής στο ΑΠΘ                      
Θάλεια Στεφανίδου, Ιστορικός - Κριτικός Τέχνης                    
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ                    
Την ώρα που η ηγετική μορφή της κυρίας Μαυροπούλου, πεισματικά και μετά θάνατον, σκιάζει τα πάντα, μια διαζευγμένη μάνα, η κόρη της Σταυρούλα, αγωνιά για το μέλλον του άρρωστου γιου της. Η ζωή της, μοιραία, καταλήγει στο ψάξιμο.                  
Αναζητώντας καινούρια θεραπευτικά φάρμακα, πρωτοποριακά σαμπουάν, την αλήθεια πίσω από τη φιλία ή κάποιον καινούριο και ύστατο εραστή, ανακαλύπτει τη δική της αθωότητα, με την οποία την έντυσε το φαινομενικά σκληροπυρηνικό περιβάλλον της οικογένειάς της και της επαρχίας.                        
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ                       
Ο Γιώργος Πρασσάς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.                    
Σπούδασε μοριακή βιολογία στη Μ. Βρετανία (Οξφόρδη και King’s College του Λονδίνου). Επίσης, έκανε σπουδές στη δηµοσιογραφία, αρθρογράφησε σε τοπικές εφηµερίδες και εργάστηκε ως δηµοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη.                         
Έχει γράψει τα βιβλία "Η αγάπη όλα τα µπορεί" και "Μικροί θεοί στη δίνη της αγάπης", τα οποία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις "Στοχαστής" και το "Έτσι έκλεισε ο κύκλος", εκδόσεις "Νεφέλη". Το έργο του "7 µε 7.15" διακρίθηκε στον λογοτεχνικό διαγωνισµό της Βιβλιοθήκης της Κοζάνης το 2007.

Νέοι τίτλοι: Ποίηση από τον ΚΕΔΡΟ

Κρούσμα του Δημήτρη Κοσμόπουλου                     

Τέσσερις εποχές του Κώστα Μαυρουδή

INKA ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕΣΟ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ Ή ΙΧ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ



Λωξάντρα από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

2010-2011 Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος                      
Λωξάντρα - Ιορδανίδου Μαρία                          
Πρώτη Παρουσίαση: Βασιλικό Θέατρο, 22/12/2010                      
Η θρυλική ιστορία της κοκόνας Λωξάντρας, μιας λαϊκής γυναίκας, εξαιρετικά δυναμικής, που ηγείται πρόσχαρα, στοργικά και ακούραστα μιας πολυμελούς μεσοαστικής ελληνικής οικογένειας της Πόλης στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνα.                         
Ενώ γύρω της στροβιλίζονται πολυάριθμα συγγενικά της πρόσωπα, φίλοι, γείτονες, η Παναγία η Μπαλουκλιώτισσα, παραπαίδια, λαϊκοί Τούρκοι, χανούμισσες, ο πασάς της γειτονιάς και εκτυλίσσονται σημαντικά ιστορικά γεγονότα, η Λωξάντρα φανερώνεται δυναμική και ακατάβλητη, έτοιμη να αντιμετωπίσει όλες τις αντιξοότητες της ζωής με τη σοφία του ενστίκτου αλλά και την ωριμότητα της εμπειρίας γενεών και με έμβλημά της τη φράση: ''το γαρ πολύ τις θλίψεως φέρει παραφροσύνην''.                  
Ένας ύμνος προς τη ζωή.                            
Συγγραφέας: Ιορδανίδου, Μαρία                           
Διασκευή: Δήμου, Άκης                           
Σκηνοθεσία: Χατζάκης, Σωτήρης                              
Σκηνικά: Δρίνη, Έρση                         
Κοστούμια: Δρίνη, Έρση                               
Μουσική επιμέλεια: Μπαξεβάνη, Φωτεινή                        
Φωτισμοί: Παναγιωτόπουλος, Αντώνης                       
Χορογραφία: Λυκεσάς, Γιώργος                         
Βοηθός σκηνοθέτη: Γκολέμα, Αναστασία                          
Βοηθός σκηνογράφου: Αλαγιαλόγλου, Κλεοπάτρα                               
Οργάνωση παραγωγής: Στεφανίδου, Ροδή                              
Ηθοποιοί                             
Αθανασοπούλου, Σοφία (Ευφημία, Ασπασία, Βιτορίτζα) Ανθοπούλου, Νεφέλη (Θεανώ, Ευτέρπη) Γούναρης, Μιχάλης (Καραγκιοζοπαίχτης) Δισλής, Θανάσης (Γιώργος, Βοηθός Καραγκιοζοπαίχτη) Ηλιόπουλος, Γιάννης (Μανωλιός, Χαρίλαος, Άγγελος) Καπέλιος, Νίκος (Λογιότατος, Αδωναΐδης, Κοσμάς) Καραμήτρη, Μαρία (Ζωίτσα, Πλοπλό) Κοντός, Δημήτρης (Θεόδωρος) Κορτσαρίδου, Αννέτα (Σουλτάνα) Μαγδαληνός, Νίκος (Ταρνανάς, Βαρσαμής) Μπαγιώκης, Γιώργος (Κώτσος) Μπαξεβάνη, Φωτεινή (Λωξάντρα) Νίνης, Χρήστος (Δημητρός) Παγιατάκη, Ιωάννα (Κλειώ) Παλάντζα, Λίλιαν (Ελεγκάκη) Παπασάββα, Μαριάννα (Καμίλλη, Μαργιόγκα) Σαραφιανός, Σπύρος (Γιωργάκης, Άγγελος) Σιακάρας, Δημήτρης (Επαμεινώντας, Φιλάρετος) Σιαμσιάρης, Γιάννης (Μαντάμ Μαρή, Τούρκος πρόξενος) Σπυροπούλου, Πολυξένη (Αγαθώ) Τάντου, Μαριάννα (Άννα) Τζαφέρης, Στέργιος (Αλεκάκης, Άγγελος) Τσακίρης, Αλέξανδρος (Κοτκοτίνος, Τάκης, Λεπρέντης, Άγγελος) Τσάρη, Μαρίζα (Χαρικλό, Κλεονίκη, Λιλίκα, Χανούμισσα)                              
Μουσικοί                            
Μουσικό σχήμα "Λωξάντρα"                           
Παίζει επί σκηνής το μουσικό σχήμα «Λωξάντρα»                        
Δημήτρης Βασιλειάδης (κανονάκι) Θάνος Γκουντάνος (ούτι) Ελευθερία Ελληνίδου (τραγούδι) Λουκάς Μεταξάς (κρουστά) Πρόδρομος Μπακλατζής (βιολί) Δημήτρης Παναγούλιας (κρουστά)                   
Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
Βασιλικό Θέατρο (2010/12/22 - 2011/02/27)
Η ημερομηνία λήξης των παραστάσεων είναι προσεγγιστική.

Ολοι οι ασφαλισμένοι σε ιδιώτες γιατρούς

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ                   
Πρόσβαση σε ιδιώτες γιατρούς                             
Νοµοσχέδιο - επανάσταση στην πρωτοβάθµια φροντίδα υγείας                         
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΗΛΊΑς ΓΕΩΡΓΑΚΗς                          
Επανάσταση στην πρωτοβάθµια φροντίδα υγείας φέρνει το σχέδιο για την πρόσβαση όλων των ασφαλισµένων σε ιδιώτες γιατρούς, µε στόχο την αναβάθµισή της.                
Παράλληλα, ο κοινός «τιµοκατάλογος» σε ό,τι αφορά τις ιατρικές παροχές θα λύσει το πρόβληµα των ασφαλισµένων «δύο ταχυτήτων»…                    
Ειδικότερα και σύµφωνα µε το σχέδιο, υπό τον Εθνικό Οργανισµό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) θα βρίσκογείας, οι αγροτικοί γιατροί, οι κλάδοι υγείας ΙΚΑ µε τις µονάδες υγείας του, καθώς και τα νοσοκοµεία βραχείας νοσηλείας του ΙΚΑ, ο ΟΓΑ, ο ΟΑΕΕ (Οργανισµός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελµατιών) και ο ΟΠΑ∆ (ταµείο δηµοσίων υπαλλήλων).                     
Παράλληλα, το σχετικό νοµοσχέδιο αφήνει «παραθυράκι»και για την ένταξη επιπλέον νοµικών προσώπων δηµοσίου ήιδιωτικού φορέα που δραστηριοποιούνται στοντοµέα παροχής υγείας.                     
Ετσι, οι ασφαλισµένοι στον ΕΟΠΥΥ θα έχουν «εισιτήριο διαρκείας» για πρόσβαση στις µονάδες υγείας και τα κέντρα υγείας του Οργανισµού, αλλά και τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκοµείων του ΕΣΥγια πρωτοβάθµια φροντίδα.                   
Επίσης, θαµπορούν να επισκέπτονται µε ελεύθερη προσωπική επιλογή ιδιώτες γιατρούς που έχουν πιστοποιηθεί από τον ΕΟΠΥΥ για παροχή υπηρεσιών διάγνωσης.                  
Αυτό γίνεται για πρώτη φορά στο ΙΚΑ, ενώ και γιατα υπόλοιπα µεγάλα Ταµεία (όπουυπάρχουν και συµβεβληµένοι γιατροί) διευρύνονται πλέον οι επιλογές των ασφαλισµένων.                       
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics                        
* Η Τουρκία καταγγέλλει την ισραηλινή έκθεση για την επίθεση ενάντια στο στολίσκο της Γάζας.                     
* Έντονο γαλλικό ενδιαφέρον για τα υπόλοιπα Οικόπεδα της ΑΟΖ της Κύπρου                      
* Η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή σήμερα                         
* Νταβούτογλου, υπουργός εξωτερικών κράτους-συμμορίας: Αρχηγός τρομοκρατικής οργάνωσης ο Οτσαλάν                       
* Πολύνεκρη έκρηξη στο αεροδρόμιο της Μόσχας                          
* Οι παράγοντες που διατηρούν τον Ελληνισμό στην Αμερική                         
* Ανάπτυξη Ναυτικής Δύναμης του Ιράν στην Μεσόγειο;                           
* Αποκαλύψεις που φέρνουν σκληρό χτύπημα στην Παλαιστινιακή Αρχή.                       
* Boυλγαρία: Κοινές περιπολίες Ελλήνων και Βουλγάρων αστυνομικών, στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας                       
* Το βιλαέτι της Άγκυρας                      
* Αντιποντιακό παραλήρημα αποτυχόντος πολιτευτού!                         
* ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΛΛΙΓΑΣ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΥΠΟ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ                      
* Προσοχή, οι τουρκο-βάρβαροι παρακρατικοί-φασίστες οργανώνουν προβοκάτσιες σε Θράκη και Δωδεκάννησα!                         
* Βελγική κρίση: μια χώρα χωρίς κεφάλι                              
* Τελευταίος χαιρετισμός του Πάνου Καμμένου στον Σταύρο!                              
* ΕΞΕΥΡΩΠΑΙΣΜΟΣ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΥΠΟΤΑΓΗΣ                             
* Ανάλυση και Κριτική του δόγματος Νταβούτογλου (το στρατηγικό βάθος της Τουρκίας)                     
* Ρωσικό ενδιαφέρον για όπλα...                       
* Οταν το τουρκικό «βαθύ κράτος» θεωρεί εχθρική ενέργεια ακόμη και τον πολιτισμό!                      
* Όψεις της σύγχρονης Τουρκίας                         
* ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ…                         
* Μια απάντηση που δεν δημοσιεύτηκε                     
* Το κινεζικό μαχητικό stealth «βασίστηκε σε κλεμμένη αμερικανική τεχνολογία»                          
* "Ο Πόλεμος δεν χάθηκε".Απάντηση Πτέραρχου στον επίτιμο Α/ΓΕΝ.                         
* Δημοκρατία 24/1/11

ΕΣΠΑ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ 13 ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Διαβαστε στον ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr για το τι αποφασίσθηκε στη σημερινή συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης με τους περιφερειάρχες αναφορικά με τα έργα ανάπτυξης της κάθε περιοχής.                 
http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/9985                                   
ΘΕΜΑΤΑ                                 
1) ΥΠ.ΕΣ: Καμία νομιμοποίηση πάρανομων μεταναστών, όπως αυτών της Νομικής                  
http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/proto_thema_ipourgeia/9988                                         
2) Θεσ/νίκη: Τρία μέτρα για τα σκουπίδια                   
http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/proto_thema_dimoi/9976                                 
3) Κρήτη: Ιδρύθηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο Καινοτομίας                        
http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/proto_thema_perifereies/9980                                                        
4) Πελοπόννησος: Στο επίκεντρο η τουριστική ανάπτυξη                               
http://www.aftodioikisi.gr/perifereies/perifereia_peloponnisoi/9982                                                  
5) Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσ/νίκης: Eξελέγησαν ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος                         
http://www.aftodioikisi.gr/perifereies/perifereia_kentrikis_makedonias/9979                                              
6) Π. Κρήτης: Ανακοινώθηκαν οι θεματικοί περιφερειάρχες                        
http://www.aftodioikisi.gr/perifereies/perifereia_kritis/9977                                       
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ                         
1) Ψωμιάδης προς Σαμαρά: Εγώ είμαι το αφεντικό στην Κεντρική Μακεδονία...!!                     
http://www.aftodioikisi.gr/paraskinia/9981                                     
2) Θεσσαλονίκη: Δ.Σ. live                     
http://www.aftodioikisi.gr/paraskinia/9986                         
3) Ας πάει στη «σπηλιά του Νταβέλη».....                            
http://www.aftodioikisi.gr/paraskinia/9975                                          
ΚΟΜΜΑΤΑ                              
1) Oικ. Πράσινοι: Στρογγυλό τραπέζι για τη διαχείριση απορριμμάτων στην Αττική                        
http://www.aftodioikisi.gr/kommata/9983                                              
2) Ανοικτά διόδια από το ΠΑΜΕ στην Πελοπόννησο                  
http://www.aftodioikisi.gr/perifereies/perifereia_peloponnisoi/9984                               
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ                                                  
1) Πειραιάς: Έκθεση πολιτικής γελοιογραφίας                              
http://www.aftodioikisi.gr/politistika/9987                                               
ΒΙΝΤΕΟ                                                 
1) Η κατάληψη της Νομικής ήταν... παράνομη                               
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την aftodioikisi.gr                                 
AFTODIOIKISI.GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ                                 
(Τιμητική Διάκριση Ιδρύματος Μπότση 2010)

Νέα από το e-Pontos

Νέα από το e-Pontos                             
* Αντιποντιακό παραλήρημα αποτυχόντος πολιτευτού!                         
* ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΟΛΙΧΝΗΣ                              
* ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΥΟΣΜΟΥ "ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΡΕΜΑΣΤΗ"                               
* ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ «ΝΕΑ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ»                            
* ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ