Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

ΔΗΠΕΧ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΧΑΝΙΩΝ ΥΨΗΛΑΝΤΩΝ 15 ΤΚ 73135 - ΧΑΝΙΑ ΤΗΛ : 2821087098 - 2821087077 FAX : 2821074332 EMAIL : dipeh@otenet.gr Web Site : www.dipeh.gr
ΒΙΚΥ ΚΡΙΣΤΙΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (VICKY CRISTINA BARCELONA) Δήμος Χανίων - ΔΗΠΕΧ 12/8/2009 - 13/8/2009 Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ 20.30 & 22.30 7 €ΒΙΚΥ ΚΡΙΣΤΙΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (VICKY CRISTINA BARCELONA) - ΗΠΑ 2008 (Έγχρ.) Διάρκεια: 96' Σκηνοθεσία Γούντι Άλεν
Δυο Αμερικανίδες με εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα ξεκινούν τις διακοπές τους στην Ισπανία και εμπλέκονται συναισθηματικά με ένα γοητευτικό, μποέμ ζωγράφο.
Τα πράγματα μπερδεύονται περισσότερο όταν εμφανίζεται η πρώην σύζυγος του, με την οποία εκείνος διατηρεί μια παράξενη, παθιασμένη σχέση. Παράσταση του Βραβευμένου Κρατικού Ρωσικού Εθνικού Χοροθεάτρου των λαών του Καυκάσου «ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΤΣΑΡΟΙ» - «FLYING TSARS». 12/8/2009 - 12/8/2009 Ανατολική Τάφρος - Θέατρο Ώρα : 21.00 Είσοδος : 18 € - 12 € «ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΤΣΑΡΟΙ» - “FLYING TSARS” Το Μεγάλο Μπαλέτο «Ιπτάμενων Τσάρων» από το Καύκασο παρουσιάζει ένα υπερθέαμα με χορό και μουσική, για το οποίο η εφημερίδα «Τhe Times» έγραψε: «Το σόου των Ιπτάμενων Τσάρων είναι μια έκρηξη επί σκηνής.
Με μια λέξη είναι μια συναρπαστική εμπειρία». Είναι ένα από τα καλύτερα επαγγελματικά χοροθέατρα του κόσμου με διεθνή αναγνώριση και βραβεία, πάνω από 5000 συναυλίες, 20 εκατομμύρια θεατές στις 64 χώρες του κόσμου από την Ευρώπη έως και την Άπω Ανατολή. Το σόου των «Ιπτάμενων Τσάρων» με 40 καλλιτέχνες που κυριολεκτικά πετάνε για 2 ώρες στην σκηνή είναι ένα δυναμικό ταξίδι στην πολυεθνική περιοχή του Ρωσικού Καυκάσου -σταυροδρόμι των πολιτισμών με πλούσιες παραδόσεις κοζάκικων και γεωργιανών χορών, ευρωπαϊκής και ανατολίτικης κουλτούρας και τέχνης.
Συνθέσεις με σπαθιά και μαχαίρια, ακροβατικά στοιχεία, λυρικές γαμήλιες χορογραφίες με ζωντανή μουσική, εντυπωσιακές στολές και εξαιρετική σκηνοθεσία. Ουίλλιαμ Γκίμπσον «Το θαύμα της Άννυ Σάλιβαν» Θέατρο ΑΛΦΑ 13/8/2009 - 13/8/2009 Ανατολική Τάφρος - Θέατρο Ώρα : 21.30 Είσοδος : 22 € - 17 €«ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΝΥ ΣΑΛΙΒΑΝ» του Ουίλλιαμ Γκίμπσον σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου με την Πέγκυ Τρικαλιώτη στο ρόλο της Άννυ Σάλιβαν Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης Το γνωστό, τρυφερό, ανθρώπινο έργο: «Το θαύμα της Αννυ Σάλιβαν» του Ουίλλιαμ Γκίμπσον σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου, μετά τη μεγάλη επιτυχία του χειμώνα στο Θέατρο ΑΛΦΑ, θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. «Το θαύμα της Άννυ Σάλιβαν», είναι μία αληθινή ιστορία, και αναφέρεται σε μια σημαντική γυναικεία μορφή, την Έλεν Κέλλερ. Στη βρεφική ακόμα ηλικία, η Έλεν Κέλλερ έχασε όραση, ακοή και φωνή. Μέχρι τα οκτώ της χρόνια ήταν ένα τυφλό και κωφάλαλο αγρίμι . Οι γονείς της στην απόγνωσή τους κάλεσαν την Άννυ Σάλιβαν, για να βοηθήσει το παιδί τους. Η νεαρή δασκάλα, που ήταν άλλοτε κι αυτή τυφλή, κατόρθωσε πολύ γρήγορα να μετατρέψει τη μικρή Έλεν Κέλερ σ’ ένα χαρισματικό πλάσμα με σπάνια πνευματικά χαρίσματα.
Η μικρή Έλεν ξεπέρασε όλα της τα προβλήματα και με την υπομονετική καθοδήγηση της δασκάλας της κατάφερε να μιλήσει, να γράψει, να διαβάσει.
Σπούδασε σε περίφημα κολέγια, όπου και αρίστευσε και στη συνέχεια αφιέρωσε όλη της τη ζωή στην εκπαίδευση των τυφλών και κωφάλαλων, διδάσκοντας καινούρια παιδαγωγικά συστήματα και διαφωτίζοντας γονείς και δασκάλους μέσα από την οδυνηρή της εμπειρία. Η περίπτωσή της είναι από τα πιο θαυμαστά δείγματα θριάμβου της ανθρώπινης θέλησης, της υπέρβασης της σωματικής αναπηρίας κι ένα ζηλευτό παράδειγμα αυταπάρνησης και αγάπης. Παίζουν οι: Πέγκυ Τρικαλιώτη (στο ρόλο της Άννυ Σάλιβαν), Θωμάς Κινδύνης, Γεωργία Μαυρογεώργη, Θεοδώρα Βουτσά, Ορέστης Σοφοκλέους και ο Πάνος Χατζηκουτσέλης. Επίσης, εναλλάξ στο ρόλο της Έλεν Κέλλερ, οι μικρές Δήμητρα Δουμένη- Αναστασία Τσιλιμπίου ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Μετάφραση- Απόδοση: Θωμάς Σιδέρης, Γιάννης Διαμαντόπουλος Σκηνοθεσία: Γιάννης Διαμαντόπουλος Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης Σκηνικά- Κοστούμια: Ντόρα Λελούδα Κινησιολογία: Μαρκέλα Παπαδαμάκη Φωτισμοί: Αντρέας Σινάνος Βοηθός Σκηνοθέτη: Βίκυ Ψαλτίδου Παραδοσιακή Βραδιά με τον Παγκρήτιο Όμιλο Βρακοφόρων και τις Κρητικές Μαδάρες Δήμος Χανίων - ΔΗΠΕΧ 12/8/2009 - 12/8/2009 Πευκάκια Νέας Χώρας Ώρα : 20.00 Είσοδος : ελεύθερη
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Πολιτιστικό Καλοκαίρι - Χανιά 2009" που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η ΔΗΠΕΧ, την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009 και ώρα 20.00, θα πραγματοποιηθεί στα Πευκάκια Νέας Χώρας, παραδοσιακή βραδιά με τον Παγκρήτιο Όμιλο Βρακοφόρων και τις Κρητικές Μαδάρες. Μαζί τους το συγκρότημα του Γιάννη Μαραγκάκη από το Σύλλογο Μουσικών Νομού Χανίων "Ο Χάρχαλης"

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ FOREIGNPRESS-GR.COM

ΑΠΟ ΤΟ http://www.foreignpress-gr.com/΄Εφυγε ο Ρενάτο του θρυλικού "Save Your Love"Για τους νεότερους το όνομα Ρενάτο μπορεί να μην λέει τίποτε. Σε εμάς θυμίζει το αξέχαστο ντουέτο των αρχών της δεκαετίας του '80 που έκανε μια (και μοναδική) τεράστια επιτυχία στην Βρετανία και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Οι "Ρενέ και Ρενάτο" τραγούδησαν το θρυλικό "Save Your Love" που κατέκτησε την πρώτη θέση των βρετανικών charts τα Χριστούγεννα του '82 και παρέμεινε εκεί, ακλόνητο, για τέσσερις ολόκληρες εβδομάδες.
Το τραγούδι και η γενικότερη σκηνική παρουσία του ντουέτου ήταν τόσο κιτς, τόσο κακόγουστη, που έγινε θρύλος μόνο για αυτό.
Ο Renato Pagliari, ο ευτραφής Ιταλός που ξαφνικά έγινε σταρ, έχασε την μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 69 ετών.
Ο Ρενάτο πήγε στην Αγγλία σαν μετανάστης και πριν εκτοξευθεί στα charts ήταν ένας απλός σερβιτόρος. Περισσότερα στο Foreign Press Βίντεο από την απελευθέρωση του μικρού ελέφανταΟλόκληρη επιχείρηση διάσωσης χρειάσθηκε για να ελευθερωθεί ένας μικρός ελέφαντας που έπεσε μέσα σε αποστραγγιστική τάφρο στην ανατολική Ταϊλάνδη.
Οι μπουλντόζες χρειάσθηκαν τρεις ολόκληρες ώρες για να διευρύνουν την τάφρο έτσι ώστε να βγάλουν το ζώο από την τρύπα. Περισσότερα στο Foreign Press

Υπόθεση "φλεγόμενη σαμπούκα": "Φοβήθηκα για τη ζωή μου" λέει ο Βρετανός

ΑΠΟ ΤΟ http://www.foreignpress-gr.comΥπόθεση "φλεγόμενη σαμπούκα": "Φοβήθηκα για τη ζωή μου" λέει ο Βρετανός Ο 20χρονος Στίουαρτ Φέλταμ εγκατέλειψε την Κρήτη χωρίς να καταθέσει κατά της Μαρίνας Φανουράκη που κατηγορείται ότι τον περιέλουσε με σαμπούκα και του έβαλε φωτιά καθώς -όπως δήλωσε ο πατέρας του- "φοβόταν για τη ζωή του".
Αντί να παρουσιασθεί και να καταθέσει ο Φέλταμ επέστρεψε στο σπίτι των γονιών του στο Σουίντον της Βρετανίας.
Ο πατέρας του μιλώντας στο SKY NEWS είπε:
"Οι ντόπιοι προσπαθούν να αναμοχλεύσουν μίσος. Στα μάτια τους η κοπέλα είναι μάρτυρας. Νομίζω ότι η παρουσία του εκεί δημιουργούσε εκρηκτική ατμόσφαιρα".
Πρόσθεσε ότι συμβούλεψε τον γιο του να φύγει από την Κρήτη όταν πληροφορήθηκε ότι υποστηρικτές της Φανουράκη "βγήκαν στους δρόμους".
"Η ζωή του ήταν σε κίνδυνο...
Οι δικηγόροι του ήθελαν να παραμείνει αλλά ο ίδιος αισθανόταν την απειλή.
Γι αυτό τον έφερα πίσω", συμπλήρωσε. Περισσότερα στο Foreign Press

Συνέντευξη της Μαρίας Λούκα στον Θεοδόση Βαφειάδη για το "Μουσικόραμα"

ΑΠΟ ΤΟ http://mousikorama.gr/
Μια όμορφη παρουσία, μια γλυκιά και ζεστή φωνή, μια έξυπνη και σκεπτόμενη νέα γυναίκα, μια ξεχωριστή τραγουδοποιός με λαμπρό μέλλον... η Μαρία Λούκα είναι μια από τις ελπίδες του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού.
Και σαν τραγουδίστρια και σαν δημιουργός !
Αυτό που μου αρέσει περισσότερο απ' όλα αυτά όμως είναι το γεγονός πως συνεχίζει την πορεία της,όχι μόνο με αξιοπρέπεια και συνέπεια,αλλά και μακρυά από δημόσιες σχέσεις, τηλεόραση, διαφήμιση... θα μπορούσε αν ήθελε - έχει όλα τα προσόντα εξάλλου - να γίνει μέρος όλου αυτού του συστήματος.
Αλλά...άλλες οι επιλογές και οι προτεραιότητές της σ' αυτή τη δουλειά. Και αυτές τις επιλογές συνεχίζει να τις πληρώνει βέβαια!

Κατακραυγή για τις κρυφές εκτελέσεις

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ
«Να ανοίξουν τα αρχεία για τους αγνοουμένους» «Επιβεβαιώθηκαν τα εγκλήματα της Τουρκίας» ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Νικολέττα Μουτούση
Κατακραυγή έχει προκαλέσει η αποκάλυψη της εν ψυχρώ δολοφονίας των πέντε Ελληνοκυπρίων στρατιωτών που είχαν συλληφθεί από τουρκικές δυνάμεις το 1974.
Ελληνική και κυπριακή κυβέρνηση καλούν εκ νέου την Τουρκία να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και να ανοίξει τα αρχεία για τους αγνοουμένους.
«Οι αποκαλύψεις αυτές καθώς και οι πληροφορίες για τη δολοφονία των Ελληνοκυπρίων στη Λάπηθο επιβεβαιώνουν τα εγκλήματα και την κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς και Ανθρωπιστικού Δικαίου κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο», τόνισε ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας, υποστηρίζοντας πως «επιτέλους, πρέπει να εφαρμοστούν πλήρως οι σχετικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που καλούν την Τουρκία να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την πλήρη διαλεύκανση όλων των περιπτώσεων αγνοουμένων κατά την τουρκική εισβολή». Αναλόγως και ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Στεφάνου δήλωσε στο ΡΙΚ πως «η Τουρκία οφείλει να ανταποκριθεί στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και να ανοίξει τα αρχεία του τουρκικού στρατού για το θέμα των αγνοουμένων», σχετικά με τους πέντε στρατιώτες που δολοφονήθηκαν στο χωριό Τζιάος καθώς και για την εκτέλεση της οικογένειας τα λείψανα της οποίας βρέθηκαν στη Λάπηθο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ Ε-PONTOS
ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΟΛΙΧΝΗΣ Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της η Ένωση Ποντίων Πολίχνης Θεσ/νίκης, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Λαογραφικού Ομίλου Χανίων "Ι.Αγιασμενάκη", συμμετείχε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του ομίλου κατά τις ημερομηνίες 25-28 Ιουλίου 2009.
Οι εκδηλώσεις με τίτλο "Χορός-Τραγούδι-Μουσική" έλαβαν χώρα στο κατάμεστο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου στα Χανιά Κρήτης.
Η υποδοχή και η φιλοξενία από τα μέλη του ομίλου, αλλά και από ολόκληρη την πόλη, ήταν ιδιαίτερα θερμή.
Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν παρουσιάσεις ελληνικών παραδοσιακών χορών, τιμητικές διακρίσεις τοπικών συγγραφέων και θεατρικές παραστάσεις.
"Μας δίδεται η ευκαιρία να τιμήσουμε τη φιλία που, για εκατοντάδες χρόνια, από τις βυζαντινές ακόμη εποχές, ενώνει τους δύο λαούς, τις δύο ακριτικές περιοχές της Ελλάδος" επισήμανε, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Πολίχνης, Δέσποινα Οργαντζίδου, κατά τον χαιρετισμό της και την ανταλλαγή αναμνηστικών της πολιτιστικής αυτής συνάντησης.
Στη συνέχεια το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου, παρουσιάζοντας χορούς από διάφορες περιοχές του Πόντου, ταξίδεψε νοερά τους θεατές στις ιδιαίτερες πατρίδες μας, με τη συνοδεία της ποντιακής λύρας της Πελαγίας Τσοπουζίδου και του ταουλιού του Δημήτρη Αμβροσιάδη. Τέλος, το χορευτικό της Ένωσης Ποντίων Πολίχνης, αφιέρωσε την εμφάνισή του αυτή σε όλους τους Πόντιους, που, βρίσκοντας καταφύγιο στη φιλόξενη Κρήτη κατά την ανταλλαγή πληθυσμών, παρέμειναν εκεί για πολλές δεκάδες χρόνων, και οι οποίοι, τιμώντας με την παρουσία τους την εκδήλωση, φανερά συγκινημένοι από την παρουσία του χορευτικού, στέλνουν πατριωτικούς χαιρετισμούς στους συγγενείς και στις πατρίδες τους, στη Μακεδονία.
ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΟΛΙΧΝΗΣ
Αθανασίου Διάκου 26
Τ.Κ. 56533
Πολίχνη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τηλ. & Fax 2310666810

Στην μνήμη των πέντε αδικοχαμένων Ελληνοκυπρίων που εκτελεσθήκανε εν ψυχρώ,από τις ορδές του Αττίλα !

Στην μνήμη των πέντε αδικοχαμένων Ελληνοκυπρίων που εκτελεσθήκανε εν ψυχρώ, από τις ορδές του Αττίλα !.. Ας είναι αλαφρύ το χώμα που τους σκεπάζει Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΝΛΗ
Τα νέα δεν τα μάθατε ;
Η λευτεριά στ΄απόσπασμα,
το δίκιο στην αγχόνη,
βραβεία ειρήνης κι ανθρωπιάς
μοιράζουν στην Στοκχόλμη.
&
Το φως επιβραβεύεται
μ΄επαίνους και βραβεία,
μα ένα θεριό επαίρεται
εκεί στη Λευκωσία.
&
Τα νέα δεν τα μάθατε,
ούτε κι εσείς στη Βόννη;
πέντε παιδιά θερίσανε
με μιας οι δολοφόνοι.
&
Και να ΄τανε οι άμοιροι,
μακάρι οι τελευταίοι,
κι άλλους στα έξι στήσανε,
δίχως κανείς να φταίει.
&
Κανένα δεν αφήσανε
τ΄ανήμερα θηρία,
μα εσείς που δεν μιλήσατε,
σαν να ΄τανε βραβεία.

Η Ιστορία Μας Είναι Γραμμένη με το Βαθύ Κόκκινο της Θυσίας και δεν Παραχαράσσεται

ΑΠΟ ΤΟ Ινφογνώμων Πολιτικά
Ανασήκωσε την πλάτη κι απόσεισέ τους Πενταδάχτυλέ μου , ανασήκωσε την πλάτη κι απόσχισέ τους

ΟΙ ΕΞΑΡΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣΤου Δρ. Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ
Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΕΞΑΡΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ «ΔΕΙΚΤΗΣ» ΚΑΚΗΣ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ.
Σε εκτεταμένες έρευνες που έχουν γίνει σε διάφορες κλινικές μορφές σκλήρυνσης κατά πλάκας έχει βρεθεί ότι η εμφάνιση των ώσεων (όσο μικρή και αν είναι αυτή), αποτελεί μια άσχημη πρόγνωση «δείκτη» για την πορεία της νόσου.
Ακόμα και στις μορφές της χρόνιας προϊούσας σκλήρυνσης κατά πλάκας η εμφάνιση και μιας παροδικής σύντομης ώσης είναι «άσχημο» προγνωστικό στοιχείο.
Γενικά η οποιαδήποτε εμφάνιση των ώσεων στην σκλήρυνση κατά πλάκας επιβάλλει άμεση θεραπεία με στόχο την πλήρη υποχώρηση των συμπτωμάτων στην αφετηρία τους.