Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ Ε-PONTOS
ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΟΛΙΧΝΗΣ Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της η Ένωση Ποντίων Πολίχνης Θεσ/νίκης, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Λαογραφικού Ομίλου Χανίων "Ι.Αγιασμενάκη", συμμετείχε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του ομίλου κατά τις ημερομηνίες 25-28 Ιουλίου 2009.
Οι εκδηλώσεις με τίτλο "Χορός-Τραγούδι-Μουσική" έλαβαν χώρα στο κατάμεστο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου στα Χανιά Κρήτης.
Η υποδοχή και η φιλοξενία από τα μέλη του ομίλου, αλλά και από ολόκληρη την πόλη, ήταν ιδιαίτερα θερμή.
Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν παρουσιάσεις ελληνικών παραδοσιακών χορών, τιμητικές διακρίσεις τοπικών συγγραφέων και θεατρικές παραστάσεις.
"Μας δίδεται η ευκαιρία να τιμήσουμε τη φιλία που, για εκατοντάδες χρόνια, από τις βυζαντινές ακόμη εποχές, ενώνει τους δύο λαούς, τις δύο ακριτικές περιοχές της Ελλάδος" επισήμανε, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Πολίχνης, Δέσποινα Οργαντζίδου, κατά τον χαιρετισμό της και την ανταλλαγή αναμνηστικών της πολιτιστικής αυτής συνάντησης.
Στη συνέχεια το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου, παρουσιάζοντας χορούς από διάφορες περιοχές του Πόντου, ταξίδεψε νοερά τους θεατές στις ιδιαίτερες πατρίδες μας, με τη συνοδεία της ποντιακής λύρας της Πελαγίας Τσοπουζίδου και του ταουλιού του Δημήτρη Αμβροσιάδη. Τέλος, το χορευτικό της Ένωσης Ποντίων Πολίχνης, αφιέρωσε την εμφάνισή του αυτή σε όλους τους Πόντιους, που, βρίσκοντας καταφύγιο στη φιλόξενη Κρήτη κατά την ανταλλαγή πληθυσμών, παρέμειναν εκεί για πολλές δεκάδες χρόνων, και οι οποίοι, τιμώντας με την παρουσία τους την εκδήλωση, φανερά συγκινημένοι από την παρουσία του χορευτικού, στέλνουν πατριωτικούς χαιρετισμούς στους συγγενείς και στις πατρίδες τους, στη Μακεδονία.
ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΟΛΙΧΝΗΣ
Αθανασίου Διάκου 26
Τ.Κ. 56533
Πολίχνη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τηλ. & Fax 2310666810

Δεν υπάρχουν σχόλια: