Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

Υπόσχεση αλλαγής με ανθρώπινο πρόσωπο

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΝέα σελίδα για τις ΗΠΑ και τον κόσμο Οι Αμερικανοί αποκήρυξαν την οκτάχρονη θητεία του Μπους ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Νατάσα Μπαστέα
«Εθνική κάθαρση».
Έτσι χαρακτήρισε η εφημερίδα «Νew Υork Τimes» τη νίκη του Μπαράκ Ομπάμα με την οποία οι Αμερικανοί αποκήρυξαν την 8χρονη θητεία Μπους, αγκαλιάζοντας το σύνθημα για «αλλαγή». Όλος ο πλανήτης χαιρέτισε την εκλογή Ομπάμα προσβλέποντας σε ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις της υπερδύναμης με τον υπόλοιπο κόσμο.
Η μεγαλειώδης γιορτή της νίκης στο Σικάγο, τα δάκρυα λευκών και μαύρων, νέων και ηλικιωμένων σε διάφορες γωνιές του πλανήτη και η αυθόρμητη συγκέντρωση εκατοντάδων ανθρώπων έξω από τον Λευκό Οίκο που φώναζαν περιχαρείς «Φεύγει ο Μπους», έδωσαν το μέτρο των συναισθημάτων που περίσσευαν στις εκλογές της Τρίτης.
Το 52,3% των ψήφων που κέρδισε ο Ομπάμα έναντι 46,4% του Τζων ΜακΚέιν, ο οποίος εκφώνησε τον πιο αξιοπρεπή και συγκινητικό λόγο «χαμένου» σε εκλογές στη σύγχρονη ιστορία, εξασφάλισε στον άνθρωπο που θα γίνει ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ περισσότερους από 349 εκλέκτορες και μια διαφορά 7 εκατομμυρίων ψήφων από τον αντίπαλό του- τεράστιος αριθμός εάν αναλογιστεί κανείς ότι στις εκλογές του 2004 ο Μπους είχε κερδίσει για 100.000 ψήφους.
Στη Βουλή οι Δημοκρατικοί διατήρησαν την πλειοψηφία και αύξησαν τις έδρες τους, αλλά στη Γερουσία δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν την αυξημένη πλειοψηφία των 60 εδρών με την οποία θα απέτρεπαν τους Ρεπουμπλικανούς από το μπλοκάρισμα νομοσχεδίων.
Εκατομμύρια άνθρωποι αλλά και πολλοί ηγέτες σε όλο τον κόσμο εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την εκλογή Ομπάμα, μαζί με την ευχή οι ελπίδες τους για ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο των ΗΠΑ να μην διαψευστούν.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Physical Theatre Training - Spring 2009
International Physical Theatre Laboratory April 16 - 24, 2009 Bovec, Slovenia The Lab will take place at the mountain resort Bovec - in the Julian Alps, near Austrian and Italian border. Nearest airports: Ljubljana (Slovenia), Trieste (Italy) or Klagenfurt (Austria). Hotel accommodation (8 nights) and meals (breakfasts and lunches) for the group are organized. Programme details: http://www.iugte.com/projects/physicality.php To apply for participation, candidates should email the letter of motivation stating the title and dates of the Lab and detailed CV(résumé) with photo, including date of birth to lab@iugte.com or globtheatre@gmail.com